Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is így gondolom. A radar fejlesztés szintje adja a night bonus-t kiépített radartól függetlenül.

Ha már errõl van szó megkérdezhetném h interceptor-nak/Multi-purpose fighter-nek mi a legjobb bonus?

Superior air tactician? - ez inkább bombázni azt hiszem(?)
night flyer: OK
spotter: elvileg interception mission-okhoz jó lehet(?)
"-a repülõgép minden egyes légi felderítés pontja add bónusz 1%-ot (ezt a részt nem értem pontosan, de szerintem az, hogy a radar minden egyes szintje ad 1%-ot)"

szerintem rosszul értelmezed
minden repülõgépnek alapból van légi észlelési képessége, ez ad bónuszt, amit a fedélzeti (és nem a földi) radar szintje is növel
a földi radarnak ehhez semmi köze
Night
Night gives a -50% modifiers to attack. This modifier is modified by to factors:
night flyer leader leader trait adds +10%.
each point of plane air detection will add +1% (increased by Small/Medium/Large Air search radar technologies)
For example Interceptors and Multi-role fighters (base air detection = 1) with Night Flyer leader and level 3 air radar (1943 tech) will have final night modifier = -36%. Rocket Interceptor have base air detection = 6 so with Night Flyer leader, modifier is -34%.

Azaz:

Az éjszakai repülés alapból -50%-ot add a hatékonyságra és ezt az értéket két tényezõ befolyásolhatja.
- a "Night Flyer" skillel rendelkezõ vezetõ add +10%-ot
-a repülõgép minden egyes légi felderítés pontja add bónusz 1%-ot (ezt a részt nem értem pontosan, de szerintem az, hogy a radar minden egyes szintje ad 1%-ot)

Magasabb radar level növeli a "night flyer" bónuszát is mert nagyobb az air detection.
Ez jó lehet interceptoroknak.
És még valami amit fontosnak találtam (szintén a fenti honlapról)

aluminium air build speed -15%
rubber mobile movement speed 15%
heavy water nuke research 40%
uranium nuke research 40%
tungsten hard attack 15%
fur winter effects -33%
black soil global manpower modifier 10%
cinchona jungle effects -33%
helium rocket build speed -15%
gold global money 33%
horses supply throughput 10%
antibiotics casualty trickleback 5%
ballbearings unit repair 15%
prefab ship facilities naval base efficiency 33%
dockyard facilities naval build speed -15%
oil refinery fuel conversion 50%
automotive industry tank build speed -15%
Ja és a forrás!

http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Main_Page
Nincs még magyarosítás és véleményem szerint hivatalosan nem is lesz soha.

Radar bónusz számokban:

RB = RL * 0,05 * (1+RCI/100) * 100%

Azaz:
RB= Radar Bonus
RL= Radar Level (a radar hatósugara: a tartomány ahova építetted és a szomszédos tartományok)
RCI= "radar combat impact modifier in %" (ez pedig a kifejleszthetõ szakértelem százalékban)

Ez a bónusz

És itt egy kis táblázat, hogy mennyi is számokban.

Radar level +0% RCI +5% RCI +10% RCI +20% RCI
1 5% 5.25% 5.5% 6%
2 10% 10.5% 11% 12%
3 15% 15.75% 16.5% 18%
4 20% 21% 22% 24%
5 25% 26.25% 27.5% 30%
6 30% 31.5% 33% 36%
7 35% 36.75% 38.5% 42%
8 40% 42% 44% 48%
9 45% 47.25% 49.5% 54%
10 50% 52.5% 55% 60%

És végül:

"This is the bonus for the first wing in stack. Second wing will get RB/20, third wing will get RB/500. For other wings it is always zero, even when radar combat impact modifier is like 10^6.
Radar give bonus in all neighbour provinces. Bonuses from many many radars are not cumulative only the highest level radar will give bonus.
Radar will add bonus to all allied plains in its bonus range."

Azaz: (nem vagyok tökéletes angolos)
Ez a bónusz csak az elsõ "Wing"-nek jár. A második a RB/20-át kapja, mígy a harmadik az RB/500-dát. A többi "Wing"-nek automatikusan nulla. A radarok szintje nem adódik össze, mindig a legmagasabb számít. (tehát nincs értelme lefedni egymás hatósugarát.
A radar minden szövetséges légi csapatnak add bónuszt.
Sziasztok! Van már magyarítás a játékhoz?
Egy picit utána jártam. A radar bónuszt ad a légi harchoz. De csak abban a tartományban ahová építették és az azokat körülvevõ tartományokon.
A bónusz nagysága függ a radar szintjétõl és az ehhez fûzõdõ légi doktrína szinjétõl.
EZER HÁLA A 4.01 PATCHÉRT, MINDENT MEGOLDOTT!!!
Torisaur, valahova nemtudnád feltenni valamilyen módon a játékodat, hogy letölthessem?:/
Köszi, el is felejtettem a jó öreg vágólapos módszert😄
Íme a Lengyel invázió tervrajza😊
ctrl+ptrintscreen(vágolapra a képernyõt)
valami képszerkesztõ megnyit, utána ctrl+v - mindíg mûködik a játékba nem tudom nézz utána google-on 😄.

Skandinavia meghodítása meg úgy minden meghódítása, õk sokat felhalmoznak és 999999-lesz hamar.
Egész jó kis móka ez a battle plan készítés, meg is vagyok a saját forgatókönyvem szerinti inváziós tervel Lengyelország ellen.
Képernyõ mentést melyik billentyûvel tudok létrehozni?
Németekkel vagyok és rögtön az elején ritka anyagokat vásároltam fel az USAtól meg a sovjetektõl, de alig telt el két hónap és most már fémre lenne szükségem de senki nem ad el, valaki tud megoldást?
Pordycus
fogalmam sincs biztos

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

dropboxossal mûkszik?
Pordycus
A Dropboxos linkek most már nem jók!

Egy fájlba (kevesebb mint 700 mega) kerültek, és akinek kell privátba megkaphatja!

Kíváncsi vagyok erre a német mod-ra.

Nekem meg az a bosszantó problémám akadt, hogy néhány ország egysége óriás méretû és teljesen torz a testtartásuk. Gondolom valami DLC hiba.

Ohh és én eredetivel játszom a STEAM-rõl van minden egy csomagban.
Ha érdekel valakit a Német Mod innen letöltheti:
http://www.mediafire.com/?h66pbuxkjghtm5h
Hozzácsatoltam a Ger.txt filet mert néhány fiatal Waffen-SS tisztet beraktam, tulajdonságokkal, portéval együtt.
Na mindegy, most nem próbálkozom vele tovább, majd holnap, vagy valamikor nekiveselkedem és megpróbálom, de nagyon dühítõ, hogy nálam nem megy:/
Elvileg mûködnie kell, vágólapról másoltam be a linkeket.
3.062 patch: http://www.mediafire.com/?039tdfnsjp4bmje
HoI3_Mod: http://www.mediafire.com/?rwm6e6eu7v9jvhj
4.01 patch: http://www.mediafire.com/?elcqzvixdvxemy1
gamersgates
igen
csigott, neked eredeti a játék?
mijki
Nekem nem akar mûködni, a saját mediafire accomat hozza be a link.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Hát nekem meg egyáltalán nemakar mûkszeni😊
Jó semmi gond. Ritkán(nagyon ritkán-és mellette sok progi fut) dob ki, de ez mindig ilyen paradoxnál, ha új kieg van majd patch v4.99-re jó lesz:G

Viszont szerintem lassab a game.
Ez nem elérhetõ:S
nor19, én teljesen leszedtem a HoI3at, aztán bontottam ki egy új Hearts of Iron III könyvtárba a dropboxos fileokat és utána töröltem a cache mappákat.Ezután hosszú töltés után elindult.
A 3.062es patchet felrakhatod szerintem ha már megy a játék, szerintem nem fog ártani.
A 4.01-et innen töltheted le:4.01
Én szívesen besegítek a fordításnál, csak írd le melyik eventet fordítsam.
Ha valakit érdekel késztettem egy saját kis mod-ot a harmadik birodalom híveinek.
A technológia panelen Német képekre cseréltem sokat pl. A páncélos technológiáknál a light, az armored és a heavy képeket fullra kicseréltem, a production menüben is Németesítettem.
Továbbá néhány Német tábornok fotóját hozzá nem méltónak találtam így "dicsõbb" képre cseréltem õket.
Felrakom a modot, letöltve megnézhetitek milyen:HoI3 Mod
!Szerettem volna minden városi régióhoz egyedi képet rendelni mint pl. a fõvárosoknál van, ha valakinek van ötlete hogyan cserélhetném ki õket értesítsen!
Valaki letöltötte a hoi3 Launcherjébõl a 4.01-es patcht? Nekem vírust jelez, de ha valaki leszedte, írja már meg, hogy jó-e.
A VH1 engem is érdekelne, de egy kérdés torisaruhoz: Nekem most FTM 3.05 öm van, azt úgy tettem fel, hogy minden patchet rátettem, ha erre rakom rá a fájljaidat, akkor vajon menni fog? És nem kellett semmit kitörölni, feltetted a dropboxosat, és ment?
Tudna valaki ajanlani egy elso vilaghaborus modot, ami a HOI3-ra epul?
Ilyennel meg nem talalkoztam. Nalam mindig az elejen lepett ki a jatekbol, mielott betoltott volna.
ugye kijött az új kieg., felrakom, el is indul, majd a spanyol polgárháborúnál kidob...ezt 10szer eljátszom...újrarakom, de most már az indulás alatt hibát ír ki, szóval a fõmenüig el sem jutok...nem találkoztatok ilyennel?

pedig érdekes lenne helybõl lerohanni a világot a csökkentett neutrality segítségével

Pordycus
És olyanokat akik segítenek az eventeket leforítani.

Pordycus
Béta tesztereket keresek a TFH 4.01 teljes magyarosítás tesztelésére!

A dropboxos verzió ami nálam mûködik:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

www.dropbox.com/s/zd0r0hy3m7178eo/TFH.zip
www.dropbox.com/s/0pti1uikskkpqlv/TFH.z01
www.dropbox.com/s/q055143fkbt88x3/TFH.z02
www.dropbox.com/s/bpb69he3zdnt3kb/TFH.z03
www.dropbox.com/s/j5dxrz3wv0owwem/TFH.z04
www.dropbox.com/s/oqa54cj3c0bxigr/TFH.z05
www.dropbox.com/s/dd8uma2i1oclw5m/TFH.z06
www.dropbox.com/s/965embt9lk5qaw8/TFH.z07
www.dropbox.com/s/btcqash3nrh31zr/TFH.z08
www.dropbox.com/s/g4082xz8tbuogpc/TFH.z09
www.dropbox.com/s/wqp0mc6lzribllm/TFH.z10
www.dropbox.com/s/pja1xe8m69jz60h/TFH.z11
www.dropbox.com/s/q2wgevmuqi1cm6u/TFH.z12
www.dropbox.com/s/kkczhfcuh2jyw0z/TFH.z13
www.dropbox.com/s/j2f7cu84zsave7d/TFH.z14
A TFH.zip-el kibontod egy Hearts of Iron III mappába.
4.01el, 1.04el és 3.05el van patchelve.
Elõször nézd meg milyen hibát ad ki, elvileg nem szabad kidobnia csak mint nálam nem mûködhet a textúrázás.
Nálam ugye fehér volt a térkép, ezt úgy oldottuk meg hogy a tfh/map, a map és a documentumok(itt a paradox/hearts of Iron mappán belül) mappákon belül a cache mappát töröltem.
Aztán indítottam a tfh.exe-t és sokáig kellett várni de bejött a menü és csodával a térkép is szép színesen.
Ennyi, elvileg pár nap múlva már nem lép ki a játék ezt kipróbáltam.
sok szerencsét.
Nem tudnád a saját TFH-s verziódat feltölteni, úgy mint mijki? De ha lehet, akkor ne ilyen modosat kérlek
Nekem így nem megy, nem indul el a játék:SS
És erre hogyan jöttél rá?😄
Pordycus
mittudomén én

És akkor nem dob ki .exe leállt hibával?😮
Pordycus
A dokumentumok mappában van egy paradox interactive/heart os iron III/map
mappa azt kell kitörölni utána indítani

Leirnád, hogy hogy lehet megcsinálni? Légyszives😊
Pordycus
😊 oké😊
Megy neki 😊 segítettem megcsinálni

Mert már megy neked a TFH?
Bocsi srácok, de nem látja a gameop servert a TS valamiért, holnap már leszek olyan déltõl.Addig készülök TFH házifeladatból😊
jah annyi h win7-el csináltunk hálózatot, wifin keresztül. eddig minden játék mûködött így.
Pordycus
Tunngle vagy hamachi