6647
  • blitzkrieg1
    Arra gondoltam meg, hogy lehet kiprobalom, mire kepes az Angol birodalom ha nem hivom be az USA-t, vagy talan meg is tamadom oket.
  • blitzkrieg1
    A francia AI eleg gyenge, a nemetek siman atmennek majd rajtuk. 170 ezrede van 1939 novembereben. A nemet tamadasig nem sokat fog mar epiteni.
    Segiteni meg nem fogok neki, kivancsi vagyok mire kepes a nemet gep, ha nem avatkozok kozbe. Inkabb az olaszok ellen fogok majd harcolni Afrikaban, gyorsan ki akarom uzni oket onnan.
    Japan lesz meg veszelyes, mert mar 38-ban elfoglalta Kinat. Vagyis nem az egeszet, csak az eszaki reszet es beket kotottek.
    Igy a teljes szarazfoldi hadserege szabad lesz. Ha a SZu-t megtamadja a Barbarossa idejen, a SZu-nak annyi lesz.
  • blitzkrieg1
    Subokat hasznalom, mert az USA konvojait is elkapom vele, valamint az angol fosziget elfoglalasaval meg nem esik el Anglia, Indiabol meg jonnek a konvojok ezeket is elkapom vele.
    Egyebkent a DD-k elkapjak a tengokat? Nalam meg egyet sem kaptak el. Csak CV-vel tudtam csak elkapni a nemet tengokat.
    Ezert most CVL-eket kezdtem el epiteni. 1 CVL es 1 CL-bol lesznek a tengeralattjaro-elharito flottaim, 15-20 ilyennel le tudom fedni az Atlanti ocean veszelyeztetett reszeit.
  • csigott ezredes
    "Ha kivívtam a tengeri fölényt akkor küldöm.." .. a hadseregem :D - subok nem lesznek..
  • csigott ezredes
    +még annyi hogy a supply rajta keresztül megy, és így sokat segítenek, meg 2 együtt több nyersanyag leadership van, de mivel a gép játszik vele nem ér sokat.
  • csigott ezredes
    igen változtattak, jobban el lehet kapni őket DD-vel meg CV-vel
  • Pordycus
    nem a felesleges nyersanyagát odaadja neked de amúgy ennyi
  • blitzkrieg1
    A baballamok utan tenyleg kapunk kutatasi pontokat es emberanyagot?
    Valami ilyesmit olvastam egy forumon.
  • blitzkrieg1
    Tenyleg, azt hittem, hogy szamit valamit a tisztek szama is.
  • Hypo #6038
    persze ez is lehet egy taktika ez a szep benne mas mukodik mindenkinel:)
  • blitzkrieg1
    En azt vettem eszre, hogy a tengeralattjarokat eleg konnyen elfogjak a CV-s vagy CVL-es flottak. Tapasztalat, angolokkal vagyok nemet ellen. Csak ugy hullnak a nemet u-bootok.
    Es ugyanez a helyzet volt amikor nemet voltam. U-bootokkal akartam terdre kenyszeriteni Angliat, de a CV-i mindig elkaptak. Csak akkor volt sikerem, ha az Atlanti-ocean kozepen tamadtam oket es 2-3 naponta mindig vittem mashova a tengeralattjarokat. Ha egy teruleten portyaztak napokig, akkor elkapott. Ez viszont sok menedzselest igenyel, es nagyon lekoti a figyelmem. Ugyhogy es nemettel CV-CL-t epitek, ha pedig kivivtam a tengeri folenyt, akkor kuldom ki a subokat.
  • Pordycus
    31102 = {
    name = "Babics"
    country = HUN
    type = land
    skill = 0
    max_skill = 6
    loyalty = 1.00
    picture = L31102
    history = {
    1940.1.1 = { rank = 1 }
    1990.1.1 = { rank = 0 }
    }
    Ő csak 40 januárjától parancsnok
  • Pordycus
    "Ahogy no a hadsereged es egyre tobb tisztet kepzel a kutatasi pontokkal, ugy egyre tobb elerheto parancsnokod lesz."
    Ez nem így van...
    Minden parancsnoknak van egy kezdő dátuma, tessék megnézni a History/leaders/Hun.txt fájlt, nem a tisztek számához van kötve hanem dátumhoz.
  • blitzkrieg1
    Az mar eleg szep. Indoneziat miert nem foglaltad el? Onnan nagyon sok nyersanyagot lehet szerezni.

172 szarazfoldi parancsnok, 24 legi parancsnok es 3 tengeri parancsnok van Magyarorszagnak, tobb, mint pl. a franciaknak. Csak a nagyhatalmaknak van tobb parancsnoka, mint nekunk.
    Ahogy no a hadsereged es egyre tobb tisztet kepzel a kutatasi pontokkal, ugy egyre tobb elerheto parancsnokod lesz.
    statisztikak

• Hypo #6033
    hát akkor építs, de eddigi tapasztalataim szerint amx subokra erdemes gyurni de hát kérdés kinek mi a célja:)
  • csigott ezredes
    ...nem felesleges mert nincs partraszállás ha nincs Navy, de a Magyarokkal vagyok...
  • Hypo #6031
    mondjuk nemetekkel tok felesleges a navyba belefogni
  • csigott ezredes
    ...elfutott a gyáva...nem igaz!...bátran elfutott...
  • csigott ezredes
    Az az igazság, hogy hamarabb kell flotta mint az kivitelezhető (tulajdonképpen minden hamarabb kell :G), de a szárazföldi sikerek érdekében minden Leadershipet oda csoportosítottam, ezért az anyahajóim és a repülőim alapok, ezért semmi esélyem sincs. Azonkívől lehet ez változtatás de az Angolok tele vannak CV-vel és a CAG-jaim velük cicáznak és nem sebeznek. Közben pedig a BB-ivel nagyon szétlőtt, ezért döntöttem úgy hogy ötvözöm a te taktikád a sajátommal:

- avagy 2 flotta(vagy több) együtt dolgozik
    - sebesség (túl fejlesztem itt-ott a motort és igyekszem egy sebességre hozni őket
    - 1 csapat támad sebez ---> menekül
    - 2 csapat támad sebez ---> menekül
    és lassan elhullik, ehhez a BC-k kiválóak, a CA-k olyan gyorsan hullottak hogy vissza sem tudtam vonulni(és a saját taktikám ütött vissza), csalogató volt a közös paractical de nem működött...
  • csigott ezredes
    Prioritás volt az Agriculture, és az összes emberanyagos fejlesztés(First Aid, Combat Medicine) de nincs sok mielőtt újrakezdtem(teljes Europa + Skandinávia + Afrika teteje + kis Ázsia):

Monthly Gain: 76.6
    Base: 1633.994
    Base Value: +4.00%
    From Improved Technology: +60%
    School of Mass Combat: +5%
    Service by requirement: +100%

Ami fontos: az elejétől fogva lépj háborúba és maradj is benne. Kb 39-40-re fogom magam beérni a jelenlegi játékban,(most olyan 100 mínuszom van('37) és a hadosztályaim szétfoszlanak, de emberanyaggal később nincs gond.(vagyis ahogy vesszük, mert lehetne több egységet gyártani ---> csak nincs tiszt egyenlőre, de a 170 jól hangzik új erőt adtál :D).
  • hpelte
    kapsz az amerikaiaktól and-lease-t akkor is ha nem nincs még benn a szövetségben. + én megkaptam a strategic resources-okat is.
  • mijki
    A HPP módot hogy kell telepíteni? Nekem sehogy sem működik.
  • blitzkrieg1
    Angolokkal jatszom most, kertem a franciaktol es a tobbi szovetsegesemtol land-lease-t, de nem adnak. Az USA fog adni akkor is ha nincs meg a szovetsegeseim kozt?
    Mastol is lehet kerni?
    Tolem a franciak kertek mar 3-szor, persze hulye lennek adni.
  • blitzkrieg1
    Honnan van amugy ennyi emberanyagod? Ok, IC-t sokat kapsz a meghoditott teruletekbol, de manpower-t szinte semmit.
    Amugy nem ertem, miert vannak a parancsnokok tapasztalati szintjei korlatozva? Miert nem erheti el mindenki a 10 skilt?
    Azt meg foleg nem ertem, hogy a legjobb magyar parancsnok miert csak 7-es lehet, mig a romanoknak ket 8 skil-es is van, pedig koztudott, mennyire "jol" harcoltak a roman csapatok. Talan versenyfutasban (ki tudja gyorsabban elhagyni az allasait az oroszok erkezese elott) lettek volna az elsok.
    Jah es az is vicces, hogy a jatekban egyetlen 10-es tapasztalatu parancsnok lehet, egy indiai.
  • blitzkrieg1
    Egyebkent Horthy 7-es tapasztalatu lehet, a masik ketto 4. Ez mar egesz jo szintu parancsnok, csak vigyazz ra, hogy meg ne haljon. Tenyleg, mi tortenik, ha elsullyed a flotta es Horthy meghal, eltunik a Politikai fulbol is? Ki lesz az uj kormanyzo?
  • blitzkrieg1
    BC minek a flottaba? A CV-k miatt ugysem fog kozel menni az ellenseghez.
  • csigott ezredes
    Egyébként jó ez a Land-lease tök erősek lettek az Angolok.
  • csigott ezredes
    Megpróbálom, ha másra nem légvédelemnek jók lesznek, így spórolok a 3 tech-et az anti-aircraft-on, és már be is jött a CV fejlesztés(az is 3), a légierőt meg amúgy is fejlesztenem kell, a Szovjetek ellen, úgyhogy passzol. Én is 2 flottaegységre gondoltam +1 tartalékra(Horty).

Valami ilyesmiket tervezek: 2CV + 3BC + 5CL, talán lejön '38 ig,(az egészet újrakezdtem emiatt X1001)

A lényeg hogy Angliát kiüssem nagyon gyorsan mert berántja az USA-t túl korán(nálam nincs már AXIS) és nem lehet partra szállni Cubában, pedig el kell kezdeni a felkészülést Amcsi ellen(neki 31-32 leadershipje van, tuti praktikaljai és eleve egy csomó fejlesztése).

Úgyhogy szigorú menet lesz: '36GER ==> '36ITA ==> '37POL ==> '37FRA ==> '38GBR(ha összejön: muszáj) ==> Kuba - építkezés 41-ig(közben: minden más és 41 SU egészen '43ig(hiába nagy Ország) ==> '41 Mexico ==> '44 USA(álom) és nyertünk.
  • blitzkrieg1
    Magyarokkal is epitettem 10 CV-s flottat 1944-ig es eleg erosek voltak, legalabbis a For the motherlandben.
    Az uj patchben meg nem probaltam. A regi verziokban van eleg sok parancsnokuk. Asszem 19 van a legieronek es 170 a hadseregnek. Sajna a flottanak csupan 3 van.
  • Torisaru
    Végre elfoglaltam Franciaországot, bár a könnyebb utat választottam és a Vichy franciákkal megegyeztem, ezt azért hogy az Olaszok(akik csak ajátékban ennyire jók) ne foglalhassanak a Francia területekből.Eddig mindig más országokat támadtam a Lengyelek után, de így egy időre megoldottam a nyugati helyzetet, a Britt légierőt meg le tudom kötni a 3 vadász ezredemmel(12 vadász zászlóalj).Érdekes hogy a sovjetek eddig nem támadtak, pedig a threat 66 fölött van, de hát ez nem a FTM kieg:)
    A dlc-ket én is felraktam de a katonák kezében nem volt k98, mp40 viszont igen, így töröltem a dlc-ket és jól tettem mert a Német tisztek tányér sapkás, csizmás, távcsöves tisztek és a gyalogosok is jobban tetszenek így hátizsákkal.
  • csigott ezredes
    Azt is megpróbálhatod a Szovjetekkel, (elég sok egységük van), hogy amint elindul a Háború, úgy védekezel hogy támadsz, a lényeg:

Az Operational Combat organisationt(a támadások között eltelt idő) fejleszd az aktuális év föle, és az infantry(light artillery)-it is.

- berakod a HQ-t védekező taktikára
    - PAUSE az egész frontvonalon támadást indítasz minden ellenséges stackre, egyetlen egységgel.
    - Vársz egy picit: PAUSE
    - leállítod a támadást, és támadsz egy másikkal

ezt keringeted, és egyszer sem fog tudni lépni, egyetlen esélye hogy visszavonul(jó kis Barbarossa), de nem fog(mert mindig gyengébb egységgel támadsz) és lassan belehal.

Ha nincs elég egység szedd szét brigádokra az egészet(de van elég).
  • csigott ezredes
    Nem Magyarokkal. Igazából csak velük játszom. A parancsnok Max skillje csak 3-as lehet(Sajnos).

Már újra kezdtem közben, hogy hamarabb legyen benne egy BC.

Egyébként megnyugtattál úgyhogy maradok a CV-knél, fejlesztek, csak a fejlesztés kb 43-44-re lesz kész, most(38) van, de addig nem várhatok úgyhogy valami trükköt kitalálok. A CAG-okhoz, meg sajna nem jut tiszt, úgyhogy marad a föld alá gyártás. Maximum föláldozok 1-1 flottaegységet amíg partra szállok.

Csak megijedtem, mert semmi sebzést nem csináltak az anyahajók, de ezek szerint csak gyengék.
  • blitzkrieg1
    Gondolom nemettel vagy. En csak CV-CL flottat hasznaltam a For the motherlandben. 4 CV, 4 CL. 2 ilyen flottaval szetvertem a teljes angol, francia es olasz flottat. Aztan meg egyet epitettem es az mar eleg volt a japan es USA flotta ellen is. Sajat CV vesztessegem nem volt, CL-ek hulltak neha, ha az ellennek is CV-s flottaja volt. BB-s flottakat barmekkorat megvertem, meg sem kozelitettek.
    Persze a technologiakat mindig fejlesztettem az aktualis evben.
    Az uj kiegeszitoben ugy latom mar tobb hajot lehet egy flottaba rakni. Itt asszem 5 CV, 5 CL lesz majd egy flottaban.
    Jah es meg a parancsnok is fontos. Amig nem volt eleg nagy flottam, addig a parancsnokaimat a tengeralattjarokhoz pakoltam, ott jol felment a tapasztalatuk 6-7-re, aztan tettem a CV-s flottakhoz.
  • csigott ezredes
    De ha nem egy cégtől vetted őket akkor nem biztos hogy kompatibilisek (gamersgate, steam, gamestop), mert le lett szervezve ez is. A legjobb ha nem idegesíted magad, már ráment nekem is egy csomó időm.
  • csigott ezredes
    US sprite pack fix

Elvileg itt találod a US sprite pack megoldását, sajnos nem tudok belépni a fórumra úgyhogy nem tudok többet segíteni.
  • csigott ezredes
    Nem valószínű az a gyári(szerintem), a DLC-k nem kompatibilisek az új Motherland-al(3.05 volt az uccsó amivel jó pl: a Common weapons), a spritepackokat meg megoldják az új patch-ben "állítólag".

Ezt mondhatnánk a suppression mapról és a térképről is, ahol Visegrád Yugoszlávia közepén van - bár ezek nem valószínű hogy valaha megoldódnak. Bár ezekre még ígéret sem született. Mások munkáját meg nem veszik át, pedig már Devdread megoldotta a problémákat. Hiába: No money - no honey.
  • Hucsek
    A Sprite pack hibás???? Mármint a DLC???? (bocs nyílván az) Én meg már nem tudtam elképzelni, hogy mi van a gépemmel. Nekem a katonák modelljei óriásiak és torz a testtartásuk. Hogy lehet akkor ezeket kikapcsolni? Mert pont a Magyar Honvédek ilyen rondák.... :(

• csigott ezredes
    kipuffogtam magam :_ ----> sorry

Vissza a játékhoz:
    lenne kérdésem: próbálom a flottás ötleted(CV + CA + CL), nem sok sikerrel:

- bár technológiailag le vagyok maradva az CAG groupjaim nem nagyon okoznak kárt( nem is a csatába szerepelnek hanem az ő CAG-jaival csatáznak, miközben szétlő a BB-ivel(angolok).

Ez működni fog csak fel kell zárkózni a fejlesztéssel, vagy tegyek bele nagyobb hajót is(BC)? Vagy óvatosan lőjem szét a CAG-jait és addig vonulgassak vissza, aztán menjek neki?
  • csigott ezredes
    Ha ezeket fair-nek érzed...
  • csigott ezredes
    +++++ amikor valaki szóváteszi a dolgokat és ideges(érthető) megszüntetik az account-ját
    ++++++ nincs kiírva a kiegekről(sprite pack stb) hogy ne vedd meg mert nem jó ---> ezért pedig be is lehet perelni őket, persze senki nem perel mert 2000 akárhány forintért nem indítanak pert.