Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az mi is?
Hypo
és consumer goods ra is állj vissza sokkal jobb mint amit a game akar hogy használj.

En kozben abbahagytam, nincs mar kihivas, holnap kezdek ujat, amiben 39-ben tamadom meg az egesz vilagot szovik nelkul, es very hardon. Ez tenyleg nagy kihivas lesz. 😊
Magyarokkal nem kotok szovit, mert akkor a romanokat meg ok foglaljak be, ami megengedhetetlen az olaj miatt.
A flottat szerintem erdemes fejleszteni, legalabbis normalon van ra kapacitas. 36-tol 1 CV, 3 tengeralattjaro, 2 CL es 2 DD fut. 38-tol 2-3 CV. 40-tol mar 5-6. 2 CV-vel mar kimereszkedem az Eszaki tengerre is.
Very hardon viszont nem hiszem, hogy lesz a flottara is kapacitasom.
Legiero normalon: 36-tol 2 vadas es 2 taktikai bombazo fut. 40-tol 1 szallito is. 41-tol 2 strategiai bombazo.
Very hardon viszont orulok, ha 2 vadasz es 1-2 zuhanobombazo fog futni folyamatosan.
Egyebkent rajottem, hogy jobb ha visszavaltok onkentes katonasagra es minimalis kikepzesre, ugy sokkal tobb szarazfoldi egyseget tudok legyartani rovid ido alatt. Ha tartalekos sereget epitesz az nagyon olcson keszul, haboru elott 2-3 honappal mobilizalsz es tok olcson feltoltod oket.
Én adtam rossz tanácsot, nem jók a páncélos gyalogságok. Azóta egész jól állok(2szer kezdetem újra,ilyen olyan okok miatt 😄). A recept: csak gyalogos, kevés tank - ahogy mondtad. A flottát disbandeltem, úgy se ér semmit, légierõt sem gyártottam, de a fegyverek 1942-esek voltak 39-re a land doktrinákkal együtt. Átléptem az Oroszokra a hadüzenet után 1 héttel: miden egységet átszállít, minden frontról, ilyen hegyek jönnek, és elég sok páncélosa is van.

Pár érdekesség: ha nagyhatalomként hadat üzensz a szövinek vagy az oroszoknak, akkor minden olyan kis ország aki még semleges és megtámadod, beáll a másikhoz. Ha mindkettõvel hadban állsz akkor a Szövetségesekhez lép be, függetlenül mindentõl(ami hülyeség-kommunista kína, USA, az oroszok oldalán?). Tehát elsõ lépés: felosztod a világot ki hol legyen igyekeztem a valósághoz hasonlót: Balkán, Ázsia, Japán, Skandinávia - Oroszokhoz, hogy egybefüggõ területe legyen, a többi a szövetségesekhez. Jó sok idõ még végigklikkeli az ember.

Magyarországot bevettem az Axisba(mert ellenük nem akarok háborúzni-kedvelem õket)-szóval 2-en a világ ellen. Sajnos nem lehet kontrollálni hogy mit csináljon, amit a játékba adtak az semmi, nem nagyon figyel rá(célpontok megadása). A theater-eknél hiába állítod át hogy defensive, preapre, attack azt visszaállítja. Az egyetlen megoldás, hogy az õ területérõl foglalsz el(tehát ne legyen határos veled), és így az elfoglalt terület Magyarországhoz fognak tartozni, ami elég jópofa. Aztán expedíciós haderõt nem fogadják el(lehet valamit rosszul csinálok), technológiát meg csak 1-et lehet megosztani, úgyhogy az egész szövetség inkább probléma, mint elõny, de jó muri. Viszont nagyon lassan megy az egész, mert mindenhol háború van. 3-4 napot haladok 1 óra alatt, ez remélem gyorsabb lesz ha az EU megvan, és nem kell újrakezdeni megint...

A flottás ötleted: 4CV 4CL meg tetszik, ha lehet kipróbálom.
Nem adtam rossz tanacsot, a hetvegen legyoztem Franciaorszagot es Olaszorszagot is. Oroszorszagon kivul teljes Europa az enyem, beleertve a Brit szigeteket is. Igaz, hogy emberanyagbol kifogytam, ruszkiknak meg rengeteg van, de IC es nyersanyag van boven, innen mar barmeddig elhuzom a haborut, a hataraimat fulos erodok vedik, soha nem tor at, em meg mar epitem a strategiai bombazokat, porig bombazom oket. A flottam erosebb mint az USA-e, szoval ellenuk is tudok haboruzni parhuzamosan.
Nyersanyag nem fogy el, ha a haboru elott mindenbol veszel rendesen es feltolod a keszleteket 90000-re. Olajbol 50000-60000 is eleg, ha kesobb elfoglalod Romaniat, amit en preferalok, sokkal olcsobb elfoglalni, mint megvenni toluk.
Tankokat ne keverd a gyalogsaggal, a franciak is azt tettek a valosagban es ki is kaptak. Szerintem az elejen minl tobb gyalogot kell epiteni, lagalabb 400 ezred legyen, meg hozzajuk 100 tuzerdandar.
Pancelos meg 20-30 eleg, 20-30 motorizalt egyseggel es onjaro tuzerseggel.
Kiproszáltam én is, játék: Hoi3 - motherland - SEO😄 - németekkel a világ ellen.

Hát kikaptam volna(39). Megpróbáltam minden egységet feltölteni közepes harckocsival meg tank destroyer-rel. Az MP megmaradt, de elfogyott a nyersanyagom és leállt az ipar. Meg aggályaim lettek volna az üzemanyag-szükséglet miatt. És a Hoi3 motherland-ba nem lehet flottát upgradelni, mint a Didayben, az is elég kevésre sikerült.

Légierõbe jól álltam, de nem maradt idõ bomberekre csak a vadászokra, így nem sok hasznát vettem.

Tanulság: fókusz, és nem lehet ennyi tankkal menni, mert elfogy mindened, úgyhogy rossz tanács volt 😄. Kezdem elölrõl, de jó a muri.
Ha rendes tortenelemhu jatekot jatszom, ugy tankokra szoktam gyurni, de most kellett a sok egyseg mar 1939-re. Ha kevesebb gyalogot epitettem volna, nem marad egysegem vedeni a teljes hataraimat.
Hajokat is ugy szoktam beallitani. A regebbi lassu hajokat egy egysegbe, az ujabbakat kulon egysegekbe. 4 CV+4 CL-es egysegeket epitek. Ezzel nagyon tudok aratni az angol es francia BB-s flotta ellen.
Tengeri csata kezdesnel es vegenel automatikusan megall a jatek nalam, igy a vegen, ha gyozok, rogton uldozom az ellenseget.
Tovabba a CV-khez szoktam epiteni pluszba meg nehany repulot, hogy tengeri csata idejen ha elveszitem a repuloket, meg a tengeren ujra tudjam potolni oket, hisz szinte csak a repulok amik serulnek a CV-n.
Tegnap miutan Angliat elfoglaltam, a franciak partra szalltak Daniaban es ellenorzesuk ala vontak a Balti tengeri szorost. A fel angol, francia, olasz es orosz flotta benyomult a Balti tengerre es beszorult oda, miutan en visszafoglaltam Daniat. Na az diadalmenet lett a nemeteknek. 😊
13 BB, 5 CV es tobb tucat egyeb hajo pusztult el, nekem meg csak 1 CA es 2 CL.
A flottára: elég klikkelgetõs megoldás meg nem túl bátor, a hajók sebességére érdemes odafigyelni, meg a popup ablakoknál átállítani, hogy autó állítsa le a játékot, ha tengeri ütközet van, nem tudom miért nem alap beállítás)

A helyzet: az eltérõ sebességû hajók eltérõ távolságról indulnak(meg a pozicionálást is számolja) tengeri csatánál ezért meg lehet azt csinálni, hogy kilõ egy pár hajót aztán lépés(visszavonulás gomb - vigyázat nem azonnal vonul vissza), futás be a kikötõbe - ehhez kell a sebesség. A destroy-erek nem szeretik ezt(általában elpusztulnak) de light- cruisertõl már mûködik, csak gyors flotta kell.
A manpower gondra, próbáld meg leállítani a nem olyan fontos haderõk utánpótlását(egységenként). Így tudsz magadnak hagyni gyártásra is. Aztán majd feltöltöd valamikor, a gyártás nem állhat le. Ha lehet szerintem a fontos technológiát akkor is fejleszd ha már a program szerint nem éri meg. Gyalogságos cuccok(õ rajtuk keresztül veszted a legtöbb MP-t) + ha minden egységed keményebb kevesebb a veszteség - nem próbáltam Németeket de egy nehéz tank brigád lehet mehetne, a gyalogságos egységbe. Meg lehet így 3 support brigáddal lehetne építeni az is kevesebb MP. Talán még IC-bõl állhatsz jól(de lehet abból se), úgyhogy keményíts...szerintem.
Jah es egy ujabb front is nyilt. A spanyolok partraszalltak Gorogorszagban, ahol osszesen 2 hadosztalyom volt. Odakuldtem meg 8 hadosztalyt, beszoritottam oket Gorogorszag legdelibb reszere, erre az angolok (mikozben a fosziget elesik) partraszalltak Athenban, a hatam mogott, igy ok meg engem keritettek be.
Az angolokat ugyan legyoztem, de patthelyzet lesz, mert a franciakat vagy az olaszokat nem tudom kiutni meg, arra nincs eleg haderom, meg akkor sem, ha Angliabol visszahozom.
Egyebkent direkt nem akartam szovetseget kotni senkivel, de a finnek automatikusan beleptek Axisba, amikor hadat uzentem az oroszoknak.
Ahol most vagyok:

Az oroszokat is megtamadtam 1940 juniusaban. Persze csak vedekezo haboru lett, nagy tuleroben vannak, kb. 780 ezred kontra 250, csak ennyit tudtam kiallitani. A volt lengyel-orosz es roman-orosz hataron kiepitettem egy 3-as szintu erodrendszert, igy tudom tartani a frontot.
A francia fronton 10-es erossegu erodok vannak, igy az keves egyseget kot le.
Olasz front rovid es hegyekben van, ott is keves az egyseg.
Sok egyseget lekotott viszont az Eszaki-tenger partvidekenek biztositasa. Anglia, USA, Brazilia es a tobbi kisebb szovi folyamatosan partraszalt. Az angolok nagyon sok egyseget veszitettek, ekkor arra gondoltam, hogy jobb lenne partraszallni ott eloszor. 1940 augusztusaban mar 4 repulogep hordozom volt, az kello fedezetet ad amig partrateszem a seregem. Tehat az osszes tengeralattjarom kikuldtem az Atlanti oceanra (eleg keveset hasznaltam oket, ugyanis ebben a verzioban nagyon pusztitjak oket a felszini hajok, meg a cirkalok is megtalaljak oket). Ezzel elcsaltam az angol es francia flottat az Eszaki tengerrol, ledobtam Hull tartomanyra (Kozep-Anglia) egy ejtoernyost es behajoztam vagy 50 ezredet a kikoton keresztul. Innen mar gyerekjatek volt elfoglalni Angliat.
Viszont a jateknak meg mindig nincs vege. A szoviknek 1200, a komcsiknak 780 ezreduk van, nekem 650. Szoval durva 3x tulero. Flotta es legiero is kb hasonlo arany. Na jo, flotta rosszabb. Raadasul nekem elfogyott a manpower, az ellennek meg tobb 1000 van meg. Orosznak egyedul 1700.
Oroszokat vegul nem tamadtam meg. Abszolut semmi eselyem nem lett volna ellenuk is. Fulon nyomattam a hadseregepitest, de igy is csak 550 hadosztalyom lett 39 nyarara, a manpower pedig elfogyott. Az oroszoknak egyedul volt 600. A szovetsegeseknek pedig 800. Ugy dontottem, hogy miutan a kelet-europai orszagokat legyoztem, aztan tamadom meg a szovjeteket, igy is lesz ketfrontos haboru, jobban mondva 4 frontos, mert delen az olaszokkal eszakon meg a skandinav orszagokkal haboruzok. Igazabol azt akarom elerni, hogy legyen egy hosszabb allohaboru, ne legyen olyan gyors.
Azt vette meg eszre, hogy durvan megtapoltak az oroszokat ebben a legujabb frissitesben. 39-ben 2000 manpowerjuk van 600 hadosztaly mellett, tovabba a tisztek aranya is jo a hadseregben, 110 folott van, nem mint a korabbi verziokban, 50-60 korul. Igy pedig a szervezettseguk is egesz jo.
Megnéztem a Németeket 36-ban. Durva mennyiségû Leadership. Talán a legnagyobb probléma a sok front egyidejû megnyitása miatt a Manpowerrel lesz. Szerintem minden olyan fejlesztés menjen ami embereket ment meg(first aid, desert warfare stb). Célszerû lenne védõövezeteket építeni, mert ennyi frontot nehéz ellátni emberanyaggal, az áttörésekhez/bekerítésekhez meg több egység kell, úgyhogy nem hiszem hogy mindenütt tudsz támadni. Sokkal könnyebb lesz majd ha Európa a tied és marad Oroszország-Anglia-USA-Japán.
Ez keménynek hangzik, bele fogsz õrülni mire elérsz akárcsak 40-be. Minden fronton, szinte minden! De abszolút jó ötlet! Leírhatnád hogy ment...
Hypo
szerintem nem.

Nem tudja valaki, hogy Semper fi-ben elkezdett jatekot lehet folytatni For the motherlan-es pachel? Ha most felrakom, menni fog a mentes?
Nemetekkel most kezdtem egy erdekes jatekot. Normalon jatszom, most 38-ban vagyok, de a lengyel haduzenetettel egyszerre megtamadom az USA-t, Olaszorszagot es Oroszorszagot es a tobbi kisebb Europai orszagot is. Kivancsi leszek igy mire megyek a jatekban. Termeszetesen szovit nem kotok senkivel. Asszem ez kemeny allohaboru lesz par evig, ekkora tulero ellen nem lesz tul hatasos a blitzkrieg taktika. A nyersanyagokat tehat jol fel kell halmozzam.
Hypo
Sajnos ez a steam hibaja ugy adtak egybe az egeszet hogy csak az ftm et tudod futatni SF et nem de a sprite pack ek csak azzal mukodnek

Köszi a válaszokat, hát akkor úgy nézem a dolog meglõve. Ugyanis mivel STEAMrõl van és megvettem az egész csomagot egyben minden kieggel és Sprite Pack-al egyben így az egész egyben települ választható opciók nélkül...

Hypo
game integrity check megvolt? beallitasban beraktad hogy ne a nato szimbolumok legyenek?

Amugy a sprite pack nem kompatibilis a motherland kiegel, tehat ha a sprite packel akarsz akkor rakd fel kulon csak SF-ig a latest patch-el, es kulon rakj fel egy verziot FTM,

Anno én is megvettem a sprite packokat, és nekem sem sikerült elõvarázsolni õket.
Az igazság az, hogy egy idõ után már nem is hiányzott, mert megtanultam a különbözõ fegyvernemek ikonjait és ezekkel sokkal jobban áttekinthetõ a front.

De ha rájöttél a megoldásra, megoszthatnád velem is.
Hypo
elvileg azokat is felrakja ha a libraryben rakattintasz a hoi3 ra properties ott a dlc.knel fel vannak sorolva.

Üdv srácok, egy kérdésem lenne.

Megvettem az egész pakkot (HoI3 Complete) Steamen és valamiért a sprite packok nem mûködnek. Elvileg minden megvan ami megjelent hozzá mert bármit próbálnék egyenként megvenni hozzá azt írja már megvan. Hol lehet aktiválni ezeket mert nem találok rá semmilyen menüpontot... A játék verziószáma v3.05.

Elõre is köszönöm.

A fene belétek 😊 A végén még megveszem, pedig a CK2 elég most 😊

Hypo
Az is van German Air Guide.

airforce

Naval Plan

36 German navy

meg egy légi is kéne, mert megpróbáltam volna de rájöttem ott sem tudom mi a szitu.
Hypo
paradox foruman van egy nagyon jo navy guide

Földharc:
-minden egységnek van egy szélesség értéke(combat width), páncélosok ált:2, gyalogság 1, egyéb 0, és minden területnek van egy értéke mennyivel lehet átmenni a szomszédos területre. Namost: minden egység szélességét össze kell adni (azonos területrõl támadóknak) és ha ez a megengedett szélességnek megfelel akkor támadunk a legjobban. Ha ez több akkor feleslegesen foglaltunk le sok egységet. Érdemes figyelni még, hogy ki mikorra ér oda mert lehet egy gyorsabb egység tönkremegy a támadásban, mire az utánpótlás odaér. Az egyes egységeknél támadásban a toughness(keménység) értékkel is számolni kell(csökkenti az esélyét hogy támadás közben sérül)-tehát tankok jók támadni ezért.
-aztán vannak az alapképességek(ezek fejleszthetõek)
-meg jön az egyes egységek bónusza(hegyivadász jó hegyen stb.)
-területi módosítók
-tisztek száma(túlhúzva(100+) magas lesz a organization, de inkább fejlessz ehelyett - fõleg az elején
-aztán (van egy ilyen szerencsekerék) ezeket harceseményeknek hívják, ezek elõfordulási gyakoriságát fejlesztheted - elég sokat számít és nem kell megvárni az upgrade-ot - jó befektetés.
-és belejátszik a parancsnok módosítója is
Más HADITENGERÉSZET

Itt vannak foltok. Állítólag vannak ilyen hajóépítési stratégiák?

Pl: a kísérõ-anyahajó ? állítólag? tankolja a nagyot. Ebbõl van sok.

Tulajdonképpen a Cruisereken(light-battle) kívül nem próbáltam semmi mást.

Amit már kiderítettem: az a hír(talán ?manuál?), hogy a hajókon csak a radart és a légvédelmet lehet upgrade-elni ebben a formában nem igaz: kikötõben ezeket, de újra gyártósorra rakva le lehet cserélni a hajótestet, elsõdleges, másodlagos stb. tehát mindent lehet, ilyenkor a hajó eltûnik a kikötõbõl, de még ott van!!!-tehát ha közben elfoglalják HUSS!!-nagyjából 3/4 idõ(elég költséges) az újragyártás - a kikötõ fejlettsége segíti a fejlesztést a hajón!.
Volt egy olyan játékom, hogy a Britteknek adtam el az olajat, kicsit késõn is tudtam elfoglalni, addig a hülyék meg elhajókázták....
Sajnos, lehetne máshogy. Szerintem a diplomáciai rendszeren kéne fejleszteni, most nem túl sok értelme van. Kéne egy olyan változó is, hogyha sokáig elfoglaltam egy területet akkor egyre jobban ad nyersanyagot, IC-t, fejlesztést stb(Ahogy elfogadják az emberek a megszállást helyreáll a rend stb). Akkor megérné néha megállni és fejlesztgetni vagy szövetséget kötni. Most az a baj hogy a kis szövetségeseden nem nagyon tudsz segíteni. Próbálkoztam ilyennel, hogy "istápolok egy kis országot" de nem sok értelme van.
Nem semmi: már-már túl modern is ez a felfogás - szépen megvilágítja a mai rablóhadjáratok, több, mint valószínû hátterét. 😄

Örülök, hogy van valaki, aki nem siránkozik, hanem a játék nyújtotta szûk keretbõl felépít egy világhatalmat - nekem ez nem ment! <#worship>

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Valaki írt nyersanyagproblémáról a Magyarokkal, nos jelentem semmi probléma a nyersanyagokkal csak nem nálunk van, de a story:

-legelsõ napokban('36 0:000001) kinézünk egy nagyhatalmat és eladunk neki finomított olajat. Én Franciaországot választom mert: Felé akarok sodródni politikailag(a német befolyás miatt, feléjük sodródsz amit meg kell állítani mivel úgy nehezebb Ausztriával háborúzni-ebbe bele se megyek..), a lényeg hogy a Franciáknak eladott olaj hamarosan a miénk lesz újra amikor elfoglalod.) Az olaj a legdrágább, de neked pont nem kell Romániáig utána õ meg ad rendesen, és szépen a plusz pénzen veszel energiát(Oroszoktól), meg (rare materialt-Angolok). Az olaj kereskedést jól kell beállítani, mert nem tudod újra lekötni soha, és viszonylag nagy tételt kell(kis országgal ezért nem szabad-nem tudja tartani), mert így épít rá és nem dobja a kereskedelmében(ez többire is igaz)- ha lecsúszol róla restart!!! mert el fog fogyni a nyersanyag(vagy bamba voltál és nem termeltél rendesen 😄), és a többi országgal kötnek üzletet és meg is tartják, nem lesz rés.

Maximális termelés:
supply: nem kell csak a háború elõtt a frontvonalon úgyis elfoglalsz egy csomót
upgrades: finoman idõzítve háború elõtte legyen meg, inkább termelj az IC-bõl addig, mert az(húzza a fejlesztést és a további termelést)
-lépj és maradj háborúba amint-amíg csak lehet! Sokkal nagyobb termelés 😄 + gyárak a, nyersanyagok a területekrõl, + Harctéri XP ami gyorsítja a termelést, fejlesztést)-üzenj hadat Kubának, és ezzel meg is oldódott a háborúban maradás kérdése.
-gyárat ne építs, inkább foglald el másét(õ gyengébb te erõsebb)- amikor a (manpower gond beáll) akkor lehet gyárat építeni. Csak egységet gyárts addig, így gyorsabban tudsz terjeszkedni(threat nagyobb-meg hát több az egység)
csak For the Motherland - tól
Úgy tudom nem. Ha megvannak azok a területek amik kellenek hozzá akkor létrehozhatod. Lehet hogy többféleképpen hozhatod létre(ha közös pár területük. Talán Szíria Egyiptom részen volt ilyen ütközés).

Ha pedig még nem teljesen foglaltad el mert 2-en támadjátok akkor nem húzza azokat a területeket ki a másik fél alól hanem azt el kell foglalni, ilyenkor azt hiszem az volt hogy azokat nem õ kapta(hiába tartozna hozzá) hanem te, ami elég baj, érdemes teljesen elfoglalni és utána bábállamot létrehozni)- csak nagy esetében érdemes szerintem(ha egyáltalán érdemes), mert mondjuk Albánia nem túl nagy "bábszövetséges".
A Combined Arms Bonus: feltétele, hogy a Softness érték(mennyire páncélozott) 33% és 66% között legyen, azt érdemes még figyelni, hogy pár egységnél változik ez az érték ahogy fejleszted. Tehát egy pont jól beállított egység: (33%-34% alulról metszve, mert a hard attack(kemény célpont elleni cucc épp - a legtöbb egységnél kisebb mint a soft, ezért így lesz a legerõsebb) pont elvesztheti a bónuszt. Amikor a hadosztályt állítod össze akkor a kis maci színe jelzi, hogy megvan e a bónusz vagy sem. Érdemes még továbbá megnézi mire tervezed a hadosztályt mert az egységben az egyedi pluszokat is így érdemes összerakni, avagy ha mezõn tervezel harcolni akkor engineer helyett talán inkább felderítõ stb, és még a hadosztály/egység parancsnokot is ennek megfelelõen nevezd ki. Alapvetõen minden egységnél cél hogy minél keményebb legyen ez rendszerint több üzemanyag és vagy utánpótlás fogyasztásával jár együtt.
igaz, én tévedtem...mentségemre: régebbi verziókban még nem volt ilyen lehetõség
Hypo
Nem pontosan értem a mondanivalód, ha hadat üzensz van pár lehetõség amibõl lehet választani, teljesen elfoglalod egy bizonyos reszt stb.

Hát ja, sajnos a paradox játékok nem túl erõsek diplomácia terén...
Itt ha hadat üzensz, akkor vagy elfoglalod az egész országot, vagy semmit. Csak ritka egyedi esetekben van kivétel.
Kezdtem egy haborut de sehol se talalom a területi követelest, vagy barmi haborus cél hozzaadását
A bábállam beáll a Te szövetségi rendszeredbe és az ellenségei - meg a barátai - is azonosak lesznek a Tieddel. Ha harcban álltál vkivel, akkor az új bábállam is harcban fog állni vele.

Errõl nem tudok már pontos infót adni - abbahagytam a ennek a játéknak a nyúzását, mert... - , de szerintem nem. A legtöbb, amit kaphatsz, hogy egy idõ után kezdenek kigurulni az egységei - remélhetõleg a frontra is - és segítségül lehet hívni õket - military controll kell-e hozzá?; enélkül eléggé ostoba tud lenni az AI... - a harcokban, kutatási eredményeket lehet venni tõlük/cserélni velük, ahogy nyersanyagot is csak kereskedelem - tehát ellentételezés - útján. Az általa birtokolt VP a Te szövetségedhez kerül beszámításra.

...

Ja, a mérnökök jók még az erõdítések ellen is - meg talán a beásott ellenféllel szemben, de ez már tényleg bizonytalan info a részemrõl (az adatlapjukon leírja, hogy mi ellen mennyi +/--l kell számolni). 😞

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Ha pl németországot bábbá teszem akkor a szövetségesek leszálnak róluk vagy támadják tovább?

Báb államtol penzt, nyersanyagot, manpowert, Leadershipet vagy IC-t nem kapok?
Szerintem igen!
A 3-ban elég a (megfelelõ mennyiségû - Int. vagy DipLo. fülön lehet nyomonkövetni, hogy mennyi kell még hozzá) VP-s tartományait elfoglalni, majd mehet az "egyezkedés" a továbbiakról.

Célszerû a minél nagyobbat kialakítani, majd azt meg is védeni az ellenségeinktõl.

Köszönöm a válaszokat!

Báballamot mérettõl függetlenül létrelehet hozni? (pl:olasz, angol, stb?)
1. Ha elég nagy és jelentõs az ipara, emberi erõforrásban is gazdag az adott bábállam, akkor jelentõs segítséget tud nyújtani a csapataival a fronton - egy idõ után, amikor ezek már elkészültek és kiértek a csatamezõre.
2. Szvsz: elég nagy.
3. Kombinált erõ bónuszt? Azt - sejtésem és emlékeim szerint - mechanikus és páncélos egységek vegyítésével lehet elérni, egy Ho.-n belül.
4. A 3-n, ismét csak emlékezetbõl, csak a folyón való átkelésre és a városi harcokra ad bónuszt a mérnökcsapat. Egy eléggé "víziszonyos" páncélosalakulat ilyen akadályon való átkelését nagyon meg tudja gyorsítani.

...

Területi követelést biztos be lehet nyújtani - a 2-n legalábbis még külön menüpont is van rá a diplomáciai fülnél, ezt csak nem vették el...

1. Mi az elõnye a bábállam létrehozásának?
2. Semleges maradok M.o.val mekkora esély van arra hogy Oroszország vagy a németek megtámadnak?
3. Irtatok egy olyan bonuszt amit akkor kap az ember ha több tipusu egység van egy adott ezredben. Milyen bonusz ad és hol irja? Mennyi tipust kell egybe rakni?
4. Mérnök hozzáacasanal én nem láttam sehol kiirva hogy bonuszt kapott volna az egysegem sebessegre.
vagy hogy nyersanyagot fizessen gyben vagy bizonyos ideig? Vagy hogy ne épithessen sereget?
Lehet olyan békét kötni melyben csak egy bizonyos területre tartok igényt és arra hogy bábállam legyen?
Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni, hogy a HOI 3-hoz keszulte valamilyen Modern day scenario mod vagy valami hasonlo ? Es ha igen akkor mi a neve, mert sehol se talatam ilyesmit, elore is koszi.
Itt többet találsz, pörgesd vissza a fórumot, sok ember leírta már a gondolatait mire érdemes figyelni. Ha lehetne linkeket beágyazni kéne csinálni egy menüt, és rögzíteni felsõ posztba. Akkor könnyebb lenne mindenkinek.