Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak legerõsebb szinten játszom a HOI-t és nem töltök vissza.
De ne attól legyen nehéz, hogy betöltöm mondjuk a 41 indulástól, és teljesen idióta az utánpótlás, és nem is reális..de ezt te is tudod,mert sokat nyomulsz vele.
Gyakorlatilag ,ha az elõtte lévõkbõl indítom(39-vagy korábbi), meg mindig 42-re végük az oroszoknak.

Majd tapasztalatokat írjátok meg😊 Jah, és ha lehet, egy torrentet linkeljetek😊
Hypo
Ma jott ki
http://forum.paradoxplaza.com/forum/content.php?1102-%E2%80%9CHearts-of-Iron-III-Their-Finest-Hour%E2%80%9D-Takes-Flight

kijött már a játék ?
Nem probaltam meg az uj verziot.
Az utanpotlas problema: egyreszt jo, mert igy nehezebb befoglalni a Szovjet uniot. A regebbi verziokban sosem voltak utanpotlas problemaim, meg a Kaukazusban sem. A valosagban viszont rengeteg problemajuk volt a nemeteknek ezzel mar 1941 oszetol.
Ami viszont engem is idegesit, hogy ha a Balkant befoglalom, sokszor meg Erdelyig sem jut el az utanpotlas.
játszik már valaki a Their Finest Hour al ?
Srácok, valaki tud esetleg arról , hogy az elbénázott utánpótlás rendszeren változtattak-e az új kiegben??
A legnagyobb hibának tartom a játékban..azért félévente végignyomom a németekkel 39-tõl, de ez mindig halálra idegesít.

Hali!
Valaki letudja nekem írni hogy a For The Motherland kiegészítõ mit takar? Mert kerestem teszteket róla de nem találtam. Elõre is köszi.
Ha van tapasztalat a "their finest hour" kieggel, irjátok meg.
"Aztán sajnos mezõn nem sok + adnak, így ott nem jók, meg benzint is fogyasztanak ami nagy nehezítés, persze ha sok engis hadosztályod van akkor mind fogyaszt benzint ezért a környezõ területek fel vannak töltve, így hamar jut hozzá és nem akkora probléma."

Jah, az utanpotlas eleg furan van megcsinalva. A Balkanra pl. egyszeruen el sem jut, ha nemetekkel vagyok. Mar elfoglaltam a Balkant, Csak nehany tartomanyban tartottam hadosztalyokat es meg ahhoz sem jutott el az ellatmany. Betamadtak az angolok Gorogorszagban, az olaszok Dalmaciaban, Japan Torokorszag felol en meg vissza kellett vonuljak Horvatorszag-Magyarorszag-Lengyelorszag vonalig. Jo kis roman olajmezok elestek.
Meg Erdelybe se jutott el a municio, ami eleg durva.
Sajnos meg nem volt szallitorepulom, amivel megoldhattam volna a problemat, a konvolyaimat pedig rendre elsullyesztettek.
Most Berlintol Pragan, Budapesten at Horvatorszagig kiepitettem a 10-es infrastrukturat, de meg igy is utanpotlasproblemaim vannak neha, pedig all a front mar 2 eve.
Azért nem azt mondom hogy mindent visznek, az elején jók. Lemaradt egy upgrade sor róluk(bug már akartam írni a készítõknek, asszem a ?morale?-a modokba már benne van, ha megtalálom hol kell átírni ide is belinkelem egyszer már kijavítottam).

Aztán sajnos mezõn nem sok + adnak, így ott nem jók, meg benzint is fogyasztanak ami nagy nehezítés, persze ha sok engis hadosztályod van akkor mind fogyaszt benzint ezért a környezõ területek fel vannak töltve, így hamar jut hozzá és nem akkora probléma.
Én az USA-val kezdtem egy menetet 1936-ban. Hatalmas ipari termelést építettem ki. 1938-tól pedig hajókat gyártottam. 1941-novemberében üzent hadat Japán. 1942-ben a japánok már birtokolták fél Ázsiát. Megtámadták a Fülöp-szigeteket. Hatalmas erõsítést küldtem oda, de alul maradtam, több mint 200.000 katonát küldtem oda. 1943-ban ki kellett onnan menekítenem õket.
1943-Szeptemberében Katonákat küldtem Franciaország felszabadítására.
Olyan jól sikerült a hadmûvelet hogy 1945-Februárjában Németország elveszett.
A szovjeteket is támadták, így végül is fél Európa a szovjeteké lett sajnos.
Az új Lengyelország elég kicsi lett, Németország pedig a Belgáké lett.
Pedig én kiáltottam ki Belgiumot.
Most a spanyolok támadtak Franciaországra, az olaszok még életben vannak, a japánok pedig még mindig fél Ázsiát birtokolják.
A mernokoket nem is hasznaltam eddig, csak a pancelos hadosztalyokban, asszem gyakrabban fogom oket hasznalni ezentul.

A national unity valtozasokat ertem, hogy mitol van, csak azt nem tudom, hogy Romania es Jugoszlavia NU-ja miert nem ment le semmit, ha 2 even keresztul bombaztam. Eloszor taktikai bombazoval lottem oket, semmi. Azt hittem, hogy csak strategiai bombazokkal lehet csokkenteni, akkor elkezdtem azokkal, de akkor sem csokkent.
Nem védekezésre jó.

Forest Defence: +100%
River Defence: +100%
Woods Defence: +100%
Urban Defence:+ 100%
Fort Defence: +100%

Így lesznek 216%-os védõszázalékok 40-50% támadás ellen 😄, meg gyorsabbak az egységek, így többet lehet bekeríteni.

National Unity:
Vannak olyan "+" amit a játék "-" nak ír. Pár miniszter + law ad olyat hogy a változás mértékét növeli. Ez ha a kémekkel növelsz és nem bombáznak/torpedóznak szarrá akkor hasznos. Ha épp ütleg alatt vagy akkor a változás mértékét csökkensd.

Stratégiai bombázás:
Ha a bombázókat megtámadod, akkor a vadásztámadások növelik a natinal unity-t, így jól felállított védekezési rendszerrel nem vesztesz. Minden 1-es támadás számít a támadás/sebzés mértéke nem(persze mielõtt bombázna jobb szarrá lõni), ezért kis vadászszázadokkal támadj(max:2es), és oszd zónákra a bombázó útvonalát hogy minden szakaszban csak 1 vadászod támadja. A legjobb: Air superiority-n a multi fighterek hamar felveszik az ellenséget, aztán jönnek az interceptor támadások(air intercepten-mivel õk gyorsak és így nem használsz sok benzint).

Convoy/ASW warfare:
Ugyan az mint a stratbombing. De ha leállítod az összes convoyt akkor ez meg is oldódott 😄
Ti ertitek, hogyan valtozik a national unity?
10 kemem novelte 1 even keresztul, de semmit sem novekedett.
Vagy egy masik eset: Romaniat es Jugoszlaviat 2 even keresztul teljesen szetbombaztam strategiai bombazokkal, ugy, hogy nem kapta el a bombazoimat, megsem ment le a national uniti.
Engem ha 3-4-szer lebombaz egy angol repulo, ugy, hogy nem kapom el a gepeit, mar 2 ponttal megy le 1 honap alatt.
Engeneer? Tamadni akarsz? Tudtommal csak arra jo, ha folyon keresztul, vagy varost, vagy erodot tamadsz.

Kozben en is partraszalltam Angliaban. Ez az egyetlen remenyem. Mas fronton lehetetlen elorenyomulni, meg az is csoda, hogy nem tortek meg at.
A Balkanon akartam eloszor nyomulni, mert ha azt befoglaltam volna, akkor jelentosen roviditem a frontot, de japan kb. 400 hadosztallyal van ott jelen.
Angliaban viszont nem sok hadsereg maradt.
Banalis hiba volt, mar megoldottam. Nem volt jo a videokartya driver amit a windows rakott alapbol.
De a furcsa az, hogy egy hetig jatszottam vele es ment a jatek, csak most kezdett el hulyulni.
Amint feltelepitettem egy uj drivert, mar tokeletesen megy.
Linkelek egy állást akinek van kedve folytathatja, bár pár dolog biztos nem jó. A szerver korlátozott ideig üzemel(túl sok letöltésnél bukó):

polandvsgreek

Az állás:

Lengyelországgal vagyunk
- közeledik '39 szeptember 1. - német támadás

Még háború dúl a Görögök most várnak elfoglalásra, 7 hónap maradt, készülnek az engineer brigádok 30 db - a védekezésre a Németek ellen, van egy csomó vadászgép, és kezd tapasztalódni a hadsereg. (Ezzel a sok engineer-rel nem bizti egyetért mindenki..)
Nem akarlak megsérteni, de én bénáztam vele, rendszergazdaként kell mindent indítani. Bár a Could nnot read memory olvasási hiba nem írási, úgyhogy csak tipp.
Na most mar kikeszit ez a win7. Nem akar elindulni rajta a legutobbi mentesem, sot az azelottiek sem, amikor betolt a jatek, 2-3 masodperc utan kilep es azt irja ki, hogy could not read the memory.
Ha uj jatekot kezdek, az meg elindul, de 5-10 perc mulva az is kilep, es ugyanezt csinalja a Victoria 2 is. Sot neha meg a gep is lefagy.
Nem tudjatok mitol lehet ez? Mar ujratelepitettem a jatekot is, de akkor is ugyanez van.
Tegnap ismet nyomtam a nemetekkel a vilag ellen. 1942-ben vagyok, a frontok meg mindig allnak. Akik hatarosak velem: Hollandia, Belgium, Franciaorszag, es Svajc nyugaton, Olaszorszag, Yugoszlavia delen, Romania, felig megvan Lengyelorszag, Oroszorszag, Litvania keleten Svedorszag eszakon. Szinte mindenhol 10-es erodok, csak ennek koszonhetoen tudom tartani magam.
670 ezred kb. 3500-4000 ellen. A fem es a ritkafem elfogy 250 napon belul, szoval nem tul rozsas a helyzetem.
Az egyeduli remeny a flottam. 10 CV, 1 CVL, 16 CL, 1 BC, 2 CA, 20 tengo es 10 DD van.
Rengeteg angol, olasz es japan! hajot es konvojt sullyesztettem el. A japanok nagyon aktivak, Izlandot akarta elfoglalni, el is kaptam egy hordozos flottajukat.
Most megprobalok Angliaban partra szallni, csak keves a hadosztalyom.
Hypo
van de fejbõl nem tudom a pontos számot, nem szoktam magyarokal nyomni

És van a magyaroknak manpower?
Értem.
Hypo
kafa😊 nekem bejon

Én DH-t használom csak, 1.VH-s része is van, milyen az AoD Core-al?
Hypo
a hoi2 nek alapból van más része is mint a 2.vhs?😊) a

én arsenal of democracyt hasznalom Core al es Darkest Hour-t

És ti játszottatok a hoi2 darkest hour 2.vh-s részével? Nektek lett sok ember? Mert mondom, alapból nulla van, 12 hadosztályom van és szart se tudok épiteni
Az erõdök nem, vagy csak Danzig és még 4 provinciában kivitelezhetõ, különben, mást nem tudsz gyártani(kevés az IC) és practicalok nélkül a fejlesztés is lemarad. Ha nem támadsz meg senkit nagyon lenyomnak 39-ben, a 3as erõd+folyó is kevésnek bizonyult.

A nagyobb front csak áldás, mert annyira rossz a helyzet, hogy nincs mit tenni, így legalább több erõt von el a szövetséges oldalról(Nyugati front-remény), és nem lehet hagyni, hogy több ország legyen az AXIS-é.

Ez valószínû mindenképp bukó. Legalább már kipróbáltam az ellenállást is(nem sokat lehet csinálni).
Hat igen, a valosagban is kifogytak a nemetek emberanyagbol 44-re, de en mar 40-ben kifogytam. 40-tol mar csak flottat es legierot epitek, mert arra van csak eleg, igaz, hogy a teljes vilag ellen haboruzok, igy nagyon fogy az emberanyag.

Lengyelekkel szerintem erodoket kell epiteni. Annak nem kell emberanyag es nagyon meg tudja konnyiteni a vedekezest. Ha lenyomod a balkant, azzal csak nagyobb frontot nyitsz.
Amúgy Lengyelország elég jó. Most ezzel szerencsétlenkedek. Ami eddig kiderült:

-a hadsereg, tisztek tapasztalatlanok
-nincs elég emberanyag, hogy pusztán a meglévõket feltöltsd
-a háborút el kell kezdeni, nekem 38 késõ nyár ment legkorábban
-a német támadás elõtt le kell nyomni mindenkit(Skandinávia-Balkán) 😄 - 1év alatt, akkor talán meg lehet õket állítani

3. újrakezdés ,)
A Németek Event keretében kapnak elég sokat, míg a Magyarok nem.

Re-occupation of the Rhineland - 250
The Treaty of Munich - 300

meg Anschluss(core ként ha jól tudom)+csehország+memmel
Hát igen, ezt én Hoi2 darkest hour 2.VH-s kampányában vettem észre, hogy a magyaroknak alaból 0 NULLA!!! emberanyaga van
Egyebkent a nemeteknek mintha tul keves lenne az emberanyag. Meg a franciaknak is tobb van, pedig kisebb nepessege volt, mint Nemetorszagnak.
Sot, nevetseges, de Magyarorszagnak csupan 5-szor kevesebb az emberanyaga, pedig a valosagban kb. 10-szer kevesebben laktak Magyarorszagot.
Vegre. 3 es fel ora kinlodas es kb. 20 szamitogep-ujrainditas utan sikerult felrakni a jatekot. Az volt benne a lenyeg, hogy a sima jatek feltelepitese majd a kiegeszitok feltelepitese utan is mindig ujra kellett inditani a gepet. HOI3 feltelepit, ujraindit, semper fi, ujraindit, for the motherland, ujraindit es vegul a 3.05-os patch es ujraindit.
Azutan persze nem akart menni a legutobbi mentesem, azzal is sokat bajlodtam, de vegul az utolso elotti mentes elindult, szerencsere havonta mentett.
Csak sajnos pont azalatt az egy honap alatt sikerult szetszednem a teljes olasz flottat, amit most ujrakezdesnel mar nem tudtam elkapni.
Ezt irja ki, amint betoltodne a jatek, amikor a Map sprite-t tolt be:

HoI3: hoi3game.exe-Application Error
The instructions at 0x00933856 referenced memory at 0x00000000. The memory could not be read.

Nagyon idegesito. Volt egy nagyon jo megkezdett jatekom es most mar azt sem tudom folytatni.
Akkor nemtudok segíteni, ha van steam vayg gyártói faq, akkor ott, ha support, vagy valami, vagy gugliba ird be a szásmzort, nemtudok már bocsi 😞
Eddig is 7 volt, de masolt, most feltelepitettem egy eredetit es mar nem megy a jatek. Mindent ugyanugy telepitettem, mint azelott. C++2008 redistrsube-t feltelepitettem, azt amit a jatek automatikusan felrak. Nalam ha a sima HOI3-t inditom, Semper fi es FTM nelkul lefagy a gep is es ujrainditas szukseges. Valami olyasmit ir ki a hosszu szamsor melett, hogy nem tudja olvasni azt a memoriareszt, ahol a jatek exe-je van.
Blitzkrieg, eddig xp-d volt ugye?
Nekem is ugyanez volt a hiba, és egy másik játék telepitésénél telejsen véletlenül oldottam meg.
A c++2008 redistrsube hiányzik, a dll fájlok szerintem nem is szükségesek, de én is szépen letöltöttem, de ugyanaz a hosszú számsor hiba. Windows c++2008 redistrube-ban a megoldás (ha nem megy 2006 vagy 2002 meg ilyeneket is kipórálbhatsz) Eegyébként ez a hiba nálam cask a FTM kieg feltelepitése után keletkezett.
Tudna valaki segiteni?
Ujraraktam a Windows 7-t, aztan ujratelepitettem a jatekot is, pont ugy ahogy eddig tettem, de most nem indult el. Az exe-re kattintva hibauzenet jott be, mi szerint hianyzik egy dll file. Leszedtem a netrol, de egy masik is hianyzott. Osszesen 4 hianyzott, mindet feltelepitettem, aztan mar el is indult a jatek, vagyis bejott az elso kep, az a tankos, es ott lefagy. Ha CTR-ALT-Delete-t nyomok, kilep es kiir egy hibauzenetet, de csak csupa szamokat, nem a dll hianyzik, vagy ilyesmi. Direct x-et felraktam a jatek telepitesekor.
Mi lehet a problema?
Lesz új kieg: HOI3 - Their Finest Hour

Megjelenés: Szeptember 26.

Állítólag:

- új kémrendszer //tök jó a mostani nem sok mindenre jó
- több egység(nemzeti gárda, rangers stb) // igen igen tovább
- kibõvített inváziós rendszer // ahogy látom technológiát is kap legalább 3-at
- a tisztek nemcsak xp-t, képességet is kapnak
- új multi és single player opciók // ilyen skirmish szerû dolgok lesznek
- kicsit több módszer a szövetségesek megsegítésére // állítólag IC-t adsz bérbe
- lesz valamilyen új stratégiai jelölés // talán támadás fõ irányok, amit látok a screenshotról...

Szóval lehet érdemes várni ha most szerzed a játékot, mert le szokták árazni a régieket...és úgyis meg kell venni az újat.
Erdekes lett igy a jatek. Lengyelorszagot, Daniat es Svedorszagot gyorsan legyoztem. Eddig Magyarorszag tartotta magat a legtovabb. Szlovakia felol tortem be, elkezdtem Budapest ostromat, de sulyos vereseget szenvedtem. Sot meg vissza is vertek. Jugoszlaviabol kellett 2 hadtestet atdobnom ahhoz, hogy megszilarditsam a frontot. A masodik tamadas elott mar porig bombaztam a varost es be is keritettem. Furcsa helyzet volt, hogy a magyar es angol egysegek mellett afgan milicia is vedte a varost. 😄
De minden erofeszitesuk ellenere elfoglaltam, majd Magyarorszag is megadta magat. Utana mar Jugoszlavia is gyerekjatek volt.
Elkezdtem a haborut 39 majusaban. Minden orszagnak hadat uzentem egyszerre. Eleg szar a helyzet. Kb. 4000 ezred kontra 650. Nagyon nehez fokozaton jatszottam 36-tol a haboru kitoreseig. Amikor kitort a haboru, akkor viszont atvaltotam normal fokozatra. De igy is brutalisan eros lett a tobbi orszag. Pl. magyaroknak is 110 ezreduk van. A flottat es a legierot alig fejlesztettem.
Hypo
Arsenal of Democracy CORE al szerintem szuper

Szerintem a For the motherland sokkal jobb mint a HOI2 arma.
Az oroszok elegge meg lettek erositve. Hoi2-ben sokkal gyengebbek voltak, egyszer meg a magyarokkal is megvertem oket egy az egyben. 😛
De itt (foleg very hardon) az utanpotlas nagyon akadozva megy ki az orosz frontra es komoly problemak adodnak.
A Semper fi elegge lassult nalam, de az FTM mar sokkal gyorsabban megy. Haboruban vissza is kell vegyek a sebessegbol.
Mennyivel jobb illetve jobb e mint a HOI 2 arma?
Úgy hallottam hogy it a SZU gyengébb mint germany ez mennyiben igaz?
illetve milyen gép szükséges hogy normálisan fusson,(ne lassuljon pár év után)?

Ez a szövetségkötés inkább teher, mint elõny. Érdekes a nevükben(Magyar területrõl) foglaltam el Jugoszláviát, megadás annak rendje módja szerint.

De: ha a Németekkel játszol akkor neked adja meg magát, és minden eddigi Magyar elfoglalt terület, Magyar marad a többi Német lesz, ennek eredményeképp egy teljesen felszabdalt terület marad.

Ha: átlépsz a Magyarokra mielõtt megadná magát(minden ugyanaz) akkor a játék szabályai szerint Magyarországnak adja meg magát(nálad vannak a VP-k), és minden rendben.

Aztán WARGOAL rendszer: miután mindenkinek hadat üzentem(és a Magyarok is mint szövetséges), csak az elsõ hadüzenethez(Oroszoknak) adott hozzá katonai célpontokat(theatre) a többiekhez nem. Emiatt Magyarország nem is foglalkozott csak az Orosz támadással, a többi front meg sem jelent a vonatakozó fül alatt(front tervezõ).

Azt kell hogy mondjam a játék készítõi nem játszanak a saját játékukkal.

A NAP TIPPJE: ha lehozod a consolt(shift+bal felsõ sarok gomb), és ott beírod: "tag HUN" átléphetsz pl: a Magyarokra valós idõben(a kiment átlép betölt nem ugyanaz), "tag GER" németország, "tag JAP" japán stb...

BONUS TIPP: Ha relationt akarsz növelni egy országgal kereskedj vele: +15 pont, egy sikeres üzlet. A Proclaim Guarantee folyamatosan növel, míg az embargo csökkent(threat generálásnál számít).
megvan mér valaki lopta? 😄 - nem szép dolog mi lesz a hoi4-el, redukált költségvetés?
Hypo
Industrial Policy Laws - nal ne mixed industry legyen hanem Consumer Prod orientation. Sokkal jobb.

Pordycus
Valakinek megvan a játék eredetibe? Szeretnék segítséget kérni tõle.

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!