6647
  • csigott ezredes
    Tökre lenne, hogy működik a multy? van több állás és aki ráér azt az állást játszátok, vagy csapatok vannak és a ha az egyik csapatból valaki ráér akkor az viszi, a másik állását akár?

Semmit nem tudok róla...
  • Kacyking
    Csigott ezrede blitzkrieg1 nincs kedvetek majd játszani egymás ellen?
  • Kacyking
    Én az alábbi fogyatékosságai miatt nem szeretek AI ellen harcolni.A legnehezebb fokozaton sincs benne igazi kihívás.

Csak egy példa:

Én franciákkal voltam 39-től 1941 végéig nem indított támadást a német csak elfoglalta a belgákat meg a hollandokat.Egyszer megtámadott majd szinte egyből visszavonta a dolgot és onnantól csak nézegettük egymást.
    Se légi bombázás se semmi,hogy meggyengítse a védelmemet.

Ezért játszok emberek ellen/emberekkel.Sokkal izgalmasabb.

Itt megjegyezném,hogy szívesen várok(unk) minden HOI játékost aki szeretne multiban játszani.(virágboltival játszunk)

Hétvégenként egész nap hétköznap legkésőbb este 6-7 órától általában van fenn valaki a csapatból.
    Keressétek:
    Kacy(én)
    Pordy
    Hana1
    Cefre

Jó lenne ha minél többen lennénk mert úgy a legizgalmasabb.

TS címe:

gameop.hu:9966

• csigott ezredes
    Frontvonalra már nem, de:

- visszavonulsz a csatából -ezért megszűnik a terület támadása
    - mivel nincs megtámadva a terület, ezért már lehet szállítani...
    - és kicserélted a leharcolt egységed egy frissre.....
  • csigott ezredes
    Persze, mert nem az ő rendszere szerint játszom, mondhatjuk hogy gyenge az AI, vagy a játék keretein belül csalok(arra programozták, hogy képezzen frontvonalat és ha az ellenség gyengébb nyomuljon előre).

Amúgy tök igazad van, ha nem borítanám fel a terveit, nem lenne esélyem, mert sokkal-sokkal erősebb, de ilyen a háború...
  • blitzkrieg1
    Jah es egy megoldas, hogy jatszd kicsit tortenelemhubben, akkor az AI is ugyesebb.
    A valosagban sem inditottak meg a hadosztalyokat hogy menjenek be az ellenseg hatorszagaba utanpotlas nelkul es keruljenek mindenfele utkozetet. Volt osszefuggo frontvonal, amit elore kellett tolni.
  • blitzkrieg1
    Tudtommal frontvonalra mar nem lehet strategic movementel szallitani, legalabbis ezt irtak az uj patchnel. Meg nem probaltam az uj verzioban, nem jutottam el a haboriug.

Nem tudom nalad miert van ez. Talan azert, mert az AI nem tud mit kezdeni azzal, ha hamarabb indul a haboru, nem 39-ben a szabalyos modon.
    En pl. azt vettem eszre, hogy mely frontvonalat csinal. A francia fronton van hatul is nehany egysege, nehezebb attorni. Persze ha nincs eleg egysege (36-ban meg nagyon keves van), akkor nem tud eleg mely frontot kialakitani.
  • csigott ezredes
    Itt az AI Német oldalról:

Német szemszög

• csigott ezredes
    És még egy trükk egy egységgel bekerítés:
    - ez akkor működik ha olyan területre vonulna vissza ami a tiéd, elkezd visszavonulni(mindkét egység harcolt nem tudnak támadni), szóval elfoglalná a területet ahová vonul, és ekkor strat movementel leelőződ....mert bár nem tud támadni az egységed a strat movement lehetséges(még ?bugos? vagy nem gondoltak erre), csak simán lépni és támadni nem tudsz.
  • csigott ezredes
    Nem hatalmas, mert nem kapta meg Austriat, és lemaradt az eventről, azonkívül az AI az AI, már valaki megjegyezte nem túl nagy kihívás.

Ami nagyon összezavarja az ÉN vagyok:
    - nem harcolok szabályosan: nem képzek frontvonalat, így nem tud hol harcolni csak viszi az egységeit innen-oda
    - aztán elfoglal fontosnak tűnő pozíciókat, és véd fontosnak tűnő pozíciókat, persze nem a VP-re megy a dolog hanem, a Hadserege megsemmisítésére
    - általában nem harcolok hanem elmegyek az egységei mellett pl:
    megtámad átlép a folyón, okés én átmegyek ahonnan jött ===> jó akkor visszalép ===> jó én megint átkelek a folyón ==> ugyanott tartunk(talán 1 területtel van többje(csak közben eltelt 4-5 nap) ===> és csak így lépegetünk miközben a többiek elvágják
    - aztán ha megnézed a HQ ját akkor azt írja neki nincs semmi vész nem kell egység visszaszorítjuk az ellenséget(milyen megnyugtató:D), ezért a Francia és Lengyel határon hagyja az egységeit, mert nincs veszély...
    - Nem priorizál a célpontok között: ha megnézed a HQ-t látod, hogy az összes VP-t egyszerre akarja elfoglalni/visszafoglalni ===> persze nem VP-re megy a játék, de ezt nem fogta fel
  • blitzkrieg1
    Ezt meg mindig nem tudom elhinni. A nemet ai kikapott miutan Berlin elesik. Azert hatalmas a tulerejuk, meg akkor is ha nem mobilizalt idoben.
  • blitzkrieg1
    Legutobb a franciakat partraszallassal foglaltam el. De ne tengereszgyalogosokkal szalj partra, hanem pancelosokkal, es irany Parizs es a tobbi nagyvaros.
  • blitzkrieg1
    Kozben megoldodott a problemam. A japanokkal nyomom most, oket meg sosem probaltam.
  • csigott ezredes
    A Berlini Olimpia Magyar rendezésben('36 july 9):
    Berlin 36 july 9
  • csigott ezredes
    Ja Screenshot valaki kérdezte:

F11 - kélpernyőmentés (documents/hoi3/Screenshots)
    F12 - térkép mentése
    Shift+F12 - térkép(de csak te és a puppetek)
  • csigott ezredes
    Sajnos csak 20kbytos képet tudok csatolni ami semmire se jó, nem vagyok VIP tag, még ilyet...

Úgyhogy ide töltöttem fel:
    partraszallasok

A lényeg hogy 5 tactical bombázóval és 2-3 gyalogossal az egész hadseregét megsemmisíted....
  • Torisaru
    For the motherland verzióban tengerészgyalogosokat alkalmaztam, úgy hogy hozzájuk csaptam még utász egységeket is, 2-3marine:1pionier arányban, attól függött mennyit bírtam szállítani, de 2hadosztályt min partra tettem.
    Aztán jók voltak -10%attractional a partvédelem ellen, de utána úgyis beleszorítottak a vízbe Normandiánál a Britt, Francia csapatok(maradt Manstein terve a páncélosokkal:)).
    Ami mindenhol bevált azok a fallschirmjaegerek, 2 hadosztályt ledobtam és mindig ki tudtak tartani a felmentő páncélosokig vagy mint Dániában és Görögországban egyből a fővárosba és pár nap alatt feladta az ország.Jól kell alkalmazni őket és nagyon leegyszerűsítenek sok hadműveletet.Csinálni kell egy Fallschirmjaeger hadsereget mondjuk Kurt student vezetésével(defender,commando) és az alposztokra csak commando-s tábornokokat rakni(Böhme,Clössner stb.)
  • csigott ezredes
    Azonkívül nincs szükség Atlanti falra, mert az csak jó ha partraszáll. Előszőr partrarak 1-2 egységet. Aztán ha jónak értékeli(AI) akkor belenyom egy csomó stack másikat, és elkezdi elfoglalgatni a szárazföldet, itt még mindig csak várni kell hadd jöjjön...

Aztán kikötök szétbombáz, bekerít, megsemmisít.

Eredmény nagyon nagy veszteség... :D
  • csigott ezredes
    ahogy hana1 javasolta, ha mobil védelmi erőt akarsz 1-1 et akkor lovasság.
  • csigott ezredes
    + benzint fogyaszt, az lesz az eredmény hogy odaviszed de várja az utánpótlást és addig nem tud támadni.
  • csigott ezredes
    + nem is tudok építeni(pláne:D)
  • csigott ezredes
    Nem jó a waffen SS, mert drága és a MP-t nem tudod hozzájuk rakni(megváltoztatták nem használ benzint és csak 4-et lép).

Maximum provincia visszafoglalásra, de arra felesleges mert mire odaér egy alakulatom max 3 mezőt tudnak elfoglalni, és már vége is a lázadásnak.
  • Torisaru
    Az biztos hogy Tigris alvázra és futóműre épített vontatók voltak csak jók a nagyfiúk elvontatására vagy eltolására:)
    Szerintem a Garrison egység max az Atlanti falhoz vagy a Maginot vonalhoz való védművekhez valók.
    Ahogy a valóságban is a Waffen-SS egységek a legalkalmasabbak a partizánok ellen, 8km/h menettel és 2es suppressionnal a rémálmuk:)
    A Prinze Eugen SS Páncélgránátos hadosztály jugoszláviában harcolt Tito komcsi csapatai és a nacionalista csetnyikek ellen.Sok áldozat árán sikerült visszaszorítani a partizánokat(a szovjet unió után a 2. legnagyobb partizánhadserege a jugóknak volt), ami nemhogy a gyenge Olasz csapatoknak de más Német egységeknek sem sikerült volna.
    A Prinz Eugen volksdeutche(népi Német vagy a Vaterland-on kívüli) katonákból, főleg a Bánát területéről voltak toborozva, az SS egységekre nem jellemző módon nem a legjobb fegyverzettel, Cseh és Francia, később Olasz kézifegyverekkel és könnyűpáncélosokkal(amelyek azért jobbak voltak a hegyi terepre) voltak főleg felszerelve.
  • csigott ezredes
    Azért lesz ez így, mert a hadsereged építéséhez valószínű, több gyalogost gyártasz eleve, mint militiát tehát a vonatkozó practical(csökkenti a gyártási költséget és időt), eleve és MINDÍG magasabb.

Tehát ha a hoiwiki-ből nézed a számokat az csalóka, mert nem az lesz a valóságban(más a hivatkozó practical szint), és nincs figyelembe véve.
  • csigott ezredes
    felcseréltem a harci értékeket sorry:

1INF + 3MP = SoftA:5 Def:15 Toughness:9
    2GAR + 2MP = SoftA:5 Def:14 Toughness:3
  • csigott ezredes
    Félreértettél: én is használok véderőt de:
    - már nem úgy műkődik a strat movement mint régen, nem lehet egyből támadni
    - és 1 inf + 3mp jobb suppression, mint 2 gar + 2mp(ráadásul az improved security units CSAK a mp re ad + és így tuti megveri)
    fejlesztés nélkül:
    10(inf) - 10(gar) a supression ===>1fejlesztes aztán 13(inf) - 12(gar)===>
    2fejlesztes aztán 16(inf) - 14(gar), és így tovább.

mindegy, hogy mennyi mindent fejlesztesz(vagy nem) a militiához(gar+militia) akkor is kárba megy. Ha az infantry-s megoldást választod azt amúgy is fejleszted tehát nem megy kárba.

És a számok:
    =======================
    (38'as fegyokkal)1INF+3MP IC:4.99 ManP:5.58 Time:98nap(ami nem érdekes tekintve hogy előre gyártod)
    SoftA:5 Def:14 Toughness:3

(1fejlesztéssel ami muszáj)2GAR+2MP IC:6.07 ManP:6.84 Time:54nap
    SoftA:5 Def:15 Toughness:9

tehát egy fejlettebb egységet gyártasz kevesebb IC és Manpowerből, több suppression-nel, közel olyan harci értékkel(bár a partizánokhoz ez is sok), nem pazarolosz leadershipet, és azt a practicalt fejleszted ami hasznos, ráadásul gyorsabb mint a partizánok - szerintem ez megéri..
  • hana1
    Ja és még valami: Ha nem raksz suppresson-ös egységet az iparos illetve nyersis területedre, akkor a partizánaktivitás megcsapolja a termelésed, nem beszélve arról, hogy ha nincs védve és fellázad, akkor rombolódik az ipar, a kitermelés és az infrastruktúra. Na, ezért kell és oda jó a Garrison.
  • hana1
    Szerintem meg érdemes TFH-ban Garrisont gyártani!
    3Gar = 10,5 def, 6 supp, 5 soft -> 90 officer, 300 ICnap
    1Inf 2MP = 10 def, 7 supp, 3,33 soft -> 200 officer, 581 ICnap
    A sebesség mindegy, mert ezek biztosításra vannak, nem partizánvadászatra. Arra jó néhány gyorsabb hadosztály(pl 2cav+rart) elszórva. Tec.-et nem kell mind kikutatni, a Tough.-t pl teljesen felesleges és a hard attack sem feltétlen kell, max ha páncélosáttörésre számítasz, akkor érdemes még egy AT-t is hozzáadni és akkor a mélységi támadások kivédésére is bevethetők. Sosem meneteltetni kell őket az 1-es sebességükkel, hanem srat.redeploiment-el mozgatni.
    Én az iparilag fontos területeket partizánveszély esetén mindég ezekkel védem. Egyetlen hátrány, hogy az MP-hez képest valamivel több manpower kell, de ez nálam sokkal kevésbé szokott számítani, minthogy beáldozzak egy csomó officert, amit ugye a kutatásaid terhére pótolsz.
  • csigott ezredes
    jó kérdés... windows7(64) alól az egyetlen dolog hogy rendszergazdaként kell, mert nem tudja átírni amit át kell(asszem már a setup-nál is), de nem volt túl sok probléma, mondjuk gyári és újraraktam az új gép miatt.

A motherland-ig simán nem is futtattam, aztán beléptem hogy lássam működik e, és aztán új kieg, meg a nyitóképernyőről 4.01 patch és fut rendesen.
  • blitzkrieg1
    Csigott neked ugye a TFH van meg? Hogy telepítetted fel pontosan? Most raktam fel én is, de mielőtt elindulna a játék, kiírja, hogy a memória nem olvasható és kilép.
  • csigott ezredes
    És még egy kis info :D -aztán befejezem...

Garrison vs Militia vs Infantry
    ===================================
    Szerintem nem érdemes se GAR se Milo csak INF, mert

1inf + 3mp(military police) erősebb mint 2 Gar + 2 MP és a suppresson is jobb, de az igazi okok:

-gyorsabb(4 vs 1 km/h)-ezért nem olyan szenvedős a területek visszafoglalása a partizánoktól
    -és infantry practicalt fejleszt nem militiát
    -emberanyagra ugyanannyi, de 4 fejlesztést spórolsz(militia small arms stb..)

A megoldás, már megszületett sajnos csak modban(ICE), ahol a GAR kapott +200% defence módosítót így ő lett a legjobb védekező egység és valamelyest megérte gyártani, jelenleg ezek használhatatlanok
  • csigott ezredes
    a Jagdtigerhez hallottam egy storyt, valami erdei úton, asszem Ardennek, egy ÜRES jagdtiger fél napon keresztül feltartott egy teljes hadosztályt, mert nem tudták elvontatni, meg kellett várni az utászokat hogy szétrobbantsák és darabokba vigyék el...
  • csigott ezredes
    ...mondjuk a felderítőkocsis trükköt emberként sem lehet kivédeni, hacsak nem teszel minden területre miliciát, ami lehetetlen...
  • csigott ezredes
    Ez csak azért mert AI:

- ha lát egy elfoglalandó területet elfoglalja(tehát kilép a 9es erődből átkel a folyón és megszerzi persze közben már elfoglaltuk az erődőt és átkeltünk a folyón... de ővé az üres terület - gratula
    - nem tudja kezelni a gyors egységeket( ha a frontja mögött partraszálsz vagy áttöröd), akkor ilyen felderítőkocsikkal mindent elfoglalsz szétvágsz amit csak érsz persze a végén elfogja őket, de addigra elvan vágva a supply több helyen- Oroszországnál a legjobb), ugyanis ha megtámad és visszavonulsz(önként) akkor te döntöd el merre lépsz, így új ellenséges területet is elfoglalhatsz, és soha nem ér utól... az eredmény az lesz hogy rohangálunk a front mögött, ő kerget több fullos egységgel, közben meg szétverem a frontját.
  • blitzkrieg1
    Ertem. :)

Na akkor valaki tudna adni egy linket a Finest hours-hoz?
  • csigott ezredes
    Azonkívül a hadüzenet után kb. 2 heted van amíg nem maxosak az egységei(mobilizál mert hadba lépett)- ez alatt a 2 hét alatt jelentős károkat kell okozni, mert lenyom..
  • csigott ezredes
    Csehország és Austria kell, mert Csehből 4-5 terület Berlin-ig pusztán ami jó támadáshoz, Austria meg tele van heggyel és jó védekezni.
  • Torisaru
    Érthető hogy ilyen"gyenge" a TD, pedig nem, ha a háborút nézzük a panzerjaegerek vagy páncélcadászok vagy önjáró páncélelhárító lövegek esetleg rohamlövegek(Zrínyi-II), statikus védelmi pozícióból érték el a legtöbb győzelmeiket, mert nem kísérő könnyűpáncélosok vagy erősen páncélozott nehézpáncélosok vagyis nem univerzális, hanem céleszközök voltak.Könnyen és gyorsan lehetett gyártani őket szerkezetük miatt és kevesebb nyersanyagba és ezek okán pénzbe kerültek, a 75-88as ágyúkat elbírták, alacsony, felépítmény nélküli, általában döntött páncélzatú testüket nehezebb volt eltalálni ezért vékonyabb páncélzattal voltak építhetőek.Bests of the best:Hetzer,StugIII-IV,Nashorn,JagdPanther,JagdTiger és Zrínyi II itthonról.Főleg páncélgránátos hadosztályokhoz csatolták őket nagy számban páncélelhárító egységként, de minden páncélos erőben ott voltak(ez a Német összeomlás után volt már Sztálingrád, máshol Kurksz után), a háború végére több készült belőlük mint tankból.
    Ezért jó a piercing a játékban:)
  • csigott ezredes
    ha kicsi 30alatti az ipari kapacitásod akkor preapare for war! decision tudod választani. Tehát első napok(politikai rendszer minusz IC re), lezuhan a termelés mehet ez event ==> vissza a termelés és neutrality 0-án.
  • csigott ezredes
    Azonkívül nem hitték el a Németek hogy mit akarok ezzel a pár egységgel és ezért a Francia határon meg a Lengyel zsákból későn hozta a seregét, addigra megsemmisítettem a Cseh-Lengyel határon lévő egységeit és elfoglaltam Berlint, ő meg Budapestet akarta csak ott a hegyi vadászok lefoglalták az Alpokban és elkésett. sad story...