19778
  • alratar
    Ez vicc, hogy nem tudom felrakni a játékot.
  • penge96
    Sokan mondták, hogy sokkal jobb Female Shepard-el játszani. Hát k*vára igazuk volt! :D Olyan Shepardokat raktam össze... és még az első rész is sokkal élvezetesebb volt, már el is kezdtem a 2-at :)
  • sanya200
    Szerintem se jók semmire én se tudtam velük mit kezdeni.Csak dísz ne foglalkozz vele.Viszont van 1 protian ereklye amit csak akkor tudsz aktiválni ha teljesíted Shaira küldetését és mellett beszélsz egy elkoral is akkor ad egy díszt és azzal lehet aktiválni ezt a proteán tárgyat ami..
    [spoiler]Kiderül hogy a Proteánok már akkor megfigyelték az emberiséget amikor még csak ősember volt[spoiler]
  • Hoz_Hun
    Nem. Én már 15-18 végigvittem rengeteg sokféleképpen. Azzokal soha semmit sem tudtam csinálni. Megvan az Official Game Guide is és erről abban sem írnak semmit.
  • bendáj17
    szerintem is a világ egyik legjobb játéka. Én is még többször végig viszem életem során az tuti
  • adam0615
    Kösz Sanya pont megválaszoltad azt amit kérdezni akartam :D
    Nem tudtam hogy miért nem lehet bejutni arra bázisra az első részben.

Akkor lenne egy másik kérdésem ez is a ME1-gyel kapcsolatban.
    Egy mellékküldetésben le lehet szállni egy bolygóra ahol a getheket kell kilőni, van egy számítógépük illetve 3 ami egymással szembe van fordítva (kint a nyílt terepen) azokkal lehet csinálni valamit?
  • Hoz_Hun
    Jaja, amikor rabszolga kereskedők kinyírják a szüleid múlt, azaz az öngyilkos nős küldi (tré egy küldi, csak duma). A földi múlt mikor a volt bandádból megkeres valaki, hogy hozz ki a bortönből egy társukat (az jó főleg ha lelövöd a francba), és a Spacer múlt, mikor egy volt tisztnek kell segíteni, aki elitta az agyát (gány ez is, még futkosni is kell meg telefonálni anyának). A paragon küldi már nem is emlékszem melyik annyira gyenge semmi, viszont a renegad az tetszet, az összes elöbbi közül ez a legjobb. Az tényleg mikor azt a gengszer főnökkel kell megálapodni. Persze a jó renegád kinyírja a bandájával együtt. Hehehe
  • sanya200
    Jaja az első részben mondjuk a rendegados küldetést nem tudtam teljesíteni mert nem voltam renegát.De egy nonuel envű bolygóra kell leszállni és van ott egy hadúr de nem tudok bemenni az épületbe.
    Emlékszek volt egy olyan múlthoz való küldetés ahol egy elrabolt és fogvatartott nőnek kellett segíteni, mert öngyilkos akart lenni, és ugyan úgy mint mi elvesztette a szüleit.De már nem tudom melyik múlthoz kötödik azt hiszem van egy olyan ahol megölték a szüleidet, talán a szkilliai villámháborúban de nem biztos.Most nem tudom mi a 3. lehetőség van egy olyan ahol a földön élsz árvaként és beálsz a seregbe és egy olyan ahol a szüleid élnek és te is katonacsalád sarja vagy.Erről lehet ashley-vel is beszélni és ennél van az a küldetés ahol zaboleta hadnagynak kell segíteni úgy hogy elküldött a veterán ügyek hivatalához hogy kérjen segítséget.A 3. lehetőséggel még nem játszottam.
  • Hoz_Hun
    Így van. És mindegyik múlthoz tartozik egy apró küldetés. Mint ahogy a paragonhoz és a renegadhoz is van egy-egy küldetés. :)
  • penge96
    Jah, és lassan elérem a 10. végigjátszást :D
  • penge96
    Nah, ismét végigtoltam az első részt, és most a végén bátorkodtam NEM megmenteni a tanácsot. És szerintem ez egy teljesen pozitív befejezése volt az első résznek, senki nem sajnálta azt a 3 parasztot, létrefogunk hozni egy új tanácsot (szövetséget) valószínűleg emberi vezetővel. Jó lesz :D
  • sanya200
    De ez komoly de már pontosan nem tudom mennyi volt de olyan 18 körül van:)
    Megszállottja vagyok a játéknak, az elsőt olyan 7x vittem végig.De azt is még 2x végig kéne legalább mert 3 féle múltat lehet benne választani és ha minden igaz az beleszámít a 3. részbe is.Szóval még 2x az egyet meg a 2-t is akkor még 2x.Meg messze van még dec. szóval addig 5-6 simán belefér:)
    Volt egy hivatalos BW statisztika volt aki már jó pár hónappal ezelőtt 28 végigjátszásnál járt, gondolom azóta már biztos van 30-35:)
    Nagy hatással volt rám a game 9 éve van gépem és azóta egy játék se tudott ennyit nyújtani mint ez pedig az összes AA kategóriájú játékot végigtoltam szinte.Tulajdonképpen a Photoshopnak is a me2 volt a kiváltó oka:)Ösztönzött hogy tanuljam meg használni hogy minél szebb jobb háttereket tudjak csinálni magamnak.
  • Pugnax
    Szerintem nem, a Bioware is mondta, hogy valószínűleg lesznek még részek, de Shepard töténete lezárul a 3. résszel.
  • Anonymusx
    Gondolom nem mondod komolyan hogy 18 -szor vitted végig?
    Amúgy most fejeztem be a Mass effectet,nem is tudom hogy mikor játszottam utoljára ilyen jó játékkal.
    Érdekes hogy még veterán szinten is elég könnyű volt, kb más játékoknál ez a normál szint.
    Amúgy szerintetek csak 3 részes lesz?
  • Slashice
    Elvileg igen, mert nem tudok róla, hogy máshol is tárolna mentéseket. Anno én is ott ügyködtem, hogy a másodikba importálja a karakterem.
  • sanya200
    Bakker hihetetlen hogy nem emlékszek erre a rendszerre azt hiszem újra el kell kezdenem játszani:)Úgy látszik 18 végigjátszás nem volt elég rá hogy mindent megjegyezzek:)
  • adam0615
    Pylos-köd a neve magyarul és igen az Illiumon lehet megvenni a térképet.
    A Tejút bal szélén keresd ott van valahol ha jól emlékszek.
  • Anonymusx
    Egyetértek, de én nem akarom megnézni az összes bolygót, az egy kicsit sok lenne. Szóval csak emiatt nézek vjátszást.
  • sanya200
    Sose néztem végigjátszást abban mi a jó?Elveszi a felfedezés örömét, elég ha beszélsz mindenkivel akivel csak lehet.Plusz én megnéztem az összes bolygót a játékban,elég csak rákkantintani és ha van küldetés figyelmeztet hogy anomália észlelve.
  • Anonymusx
    Én is magyarul játszom, csak egy angol végigjátszást néztemm, hogy meglegyen az összes mellékküldi. Lehet hogy a magyar kiadásban más a rendszer neve.
  • sanya200
    Pff nem tudom melyik az magyarul játszottam csak vele de nem ismerős.Mondjuk van egy küldi lehet hogy az az, egy bolygóra kell leszállni és a nap elleni pajzsot kell megjavítani.Vagy esetleg egy másik bolygó ahol geth bolygó transformáló eszköz van.
  • Anonymusx
    Csak mert kéne lennie egy N7: Anomalous Weather Detected nevű küldinek, csak ehez le kéne scannelni a Canalus bolygót ami a Dirada System, Pylos Nebula -ban van.

• sanya200
    Én nem emlékszek ilyen rendszerre a játékban.Máshol nem lehet térképeket venni ha jól emlékszem csak Illiumon.ott is csak 4-et lehet.
  • Anonymusx
    A Pylos Nebula rendszert hol lehet megtalálni? A neten utánanéztem, egy pár helyen azt olvastam hogy Illium -on lehet megvenni a kordinátáit, de én ott már mindent megvettem.
  • sanya200
    Maga a folyamat egy pillanat nem is látni hogy bemásolja.Ha megcsinálod indítasz egy új játékot majd ott lehet importálni, ha több karaktered is van akkor lehet választani hogy melyiket szeretnéd.
  • Evoluti0N
    Amikor elindítod a játékot és kijön a kis ablak, akkor itt klikkelj a Beállításokra. Ott aztán lesz olyan, h Save Games, ráklikkentesz a Copy Mass Effect Save Games-re, kiválasztod, h hol vannak. Ha minden igaz, akkor tudod majd ezek után importálni az előző rész mentését a játékban.
  • madrid4ever
    Sziasztok!
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mikor elkezdem a második részt, akkor nem sikerül karaktert importálnom! Pedig megvan a mentés meg minden az első részből semmit nem töröltem le. Mégis mikor rámegyek arra, hogy karakter importálása nem történik semmi! Legyetek szívesek segíteni ebben a kérdésben.
    Válaszotokat előre is köszönöm!
  • sanya200
    Igazából úgy lenne poén ha nem lenne biztos recept hanem tényleg kiismerhetetlen logika révén maradna életben ez vagy az a karakter ahol nem csak az számítana hogy loyális-e vagy nem.Hanem az is pl hogy milyen fegyvere van vagy kik a csapat társai...stb.Mert pl garrus tud szavotálni de ha teszem azt mordint meg kasumit raknám be mellé akkor esélyük nem lenne.
  • sanya200
    Hát azért néha becsúszik a gikszer én sose mentem úgy hogy nem lett volna loyális egyik társam se mégis elragadták és szinte mindig Samarát vittem magammal.Azért néha előfordul hiába csinálja úgy az ember ahogy kell.
  • sanya200
    Persze nekem is a mentéseim a másik meghajtón vannak, csak kimásolod egy olyan helyre a bioware mappát ahol biztos nem veszik el.
  • NiGhTM4R3
    Köszönöm a választ, ez volt a probléma

Utolsó kérdésem: a Dokumentumokban levő ~2MB-os mappát (Bioware-Mass Effect 2) elegendő elmentenem ahhoz, hogy majd beimportáljam a karakterem a 3. részben?
  • Slashice
    A probléma az, hogy:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Samarat/Morinthot vagy pedig Jacket kell választani a kinetikus mezőhöz, és nekik lojálisnak kell lenniük. Bármelyik másik biotikust választod, a végén valakit elvisz a raj.
  • sanya200
    Csinálnák jobbat is de ha a fejléchez raknák egy sávot az úgy még jobb lenne de a kép ismétlődik folyamatosan és akkor a sáv is ismétlődne úgy meg elég hülyén néz ki.És csak egy képet lehet berakni.Majd gondolkozok még rajta hátha eszembe jut valami jobb megoldás is.A dragon age fórumon fix kép van azt meg nem tudom hogy lehetne megcsinálni.
  • sanya200
    Hát ha berakod a képet akkor ott is ez lesz meg itt is:)
  • nyirog
    ez mehetne a mass effect 3-as topik hátterének!
  • NiGhTM4R3
    Szégyen de többször is végigvittem már és arra emlékszem, hogy ez a probléma mindig előjött. Arra már nem, hogy megtudtam-e oldani vagy mindig hagytam valakit meghalni :D
    De ha sikerül megoldanom most már felírom valahova.. kösz, megpróbálom, akkor végigrohanok a srácokkal.
  • sanya200
    Nem tudom hogy bug-e szerintem nem de nálam is előfordult hogy egyszer gruntot egyszer meg thane-t vitték el pedig lojálisak voltak.Szerintem inkább attól függ mennyi ideig tart az a rész, ha sokáig halogatod akkor samara már nem bírja tovább, a lehető leggyorsabban kéne ott átmenni.
  • NiGhTM4R3
    Végén az öngyilkos küldetésben mikor biotikus mezőt generál az egyik társam, akárkiket választok magam mellé az egyiket mindig elviszik a repülő bogarak (kutász rajok?)
    Pedig lojális mindenki. Ez bug? vagy kit kell választanom magam mellé? wikit olvastam de nem nagyon értettem..
  • bendáj17
    fogtam és viszem is.
  • sanya200
    Összedobtam egy fórum háttérképet, nem nagy kunszt akinek tetszik viheti.
    kép