19778
  • penge96
    Öööö, milyen fokozaton játszol? Ha nem őrületbe, akkor próbáld ki... én 5-6 Vorchával fél óráig párbajozok, pedig már 10x végigvittem a 2 játékot...
  • penge96
    Hát nem tudom, szerintem meg pont az elsőben voltak a karakterek olyanok mint egy fa. Alapból a társak: Kaidan meg Ashley? 2 korlátolt katona, az egyik féltékenykedik a másik meg a segged nyalja, vagy a családja után sír. Nagyon nem bírtam őket, max Kaidant... Liara meg a játék végéig a nyálát csorgatja ránk meg a protián leletekre... Wrex és Garrus király arcok, Tali meg kb. csak a zarándoklatról meg a flottiláról beszélt.
    Szerintem nem csoda, hogy azt a 2-3 szereplőt ki is írták a második részből. (úgy-ahogy) Mondjuk Liara attólfüggetlenül aranyos volt, meghát ő volt a legesztétikusabb karakter...
    Jah és még Anderson volt jó arc, kár hogy nem lehetett behívni a legénységbe :/

A 2. részben viszont szerintem mindenki nagyon egyedi személyiséget kapott, kivéve azt a fapofa Jacob-ot... (Én Zaeedet is eléggé bírom, már 3 küldire el is vittem...:))
  • NEXUS6
    Az elsőhöz képest én úgy mondanám, az első küldi után, hogy szinte mindenben letisztultabb.

Az elsőnél tényleg rengeteg dolog volt, csak ezek többsége látszólagosan adott csak lehetőséget. Pl minek lehet nálad 150 féle tárgy, ha valójában használsz pár fegyvert, hozzájuk 1-2 kieget, valami eszközt, meg a páncélt és ennyi, a többi elad, vagy még az omnigél is jobb, mert egy fegyvernek a sokkal gagyibb verzióját fölösleges magadnál hurcolászni, pláne 12 példányban.
    A karakterfejlődés dettó. Kaphatsz 10 pontot, de ha csak minden 5. ér valami új képességet, akkor miért nem kapsz csak kettőt? Az első résznél én mindig úgy fejlesztettem a karaktert, hogy az adott pontokból kijöjjön valami új képesség, a másodiknál ezzel már nem kell sakkozni.

Harc. Az rengeteget fejlődött. Na az tényleg csak jelzésértékű az első részben. Olyan értelemben, hogy simán levadászol mindenkit úgy, hogy nem fedezékezel, csak elbújsz annyira, hogy te eltaláld, ő viszont téged ne. Elég ha csak a sarka lóg ki, de ha azt lövöd azzal is addig amortizálod, hogy a végén szívrohamban meghal, másban nem hiszem:)
    Főleg a főellenségeknél van olyan viszont, hogy ha nekiállsz egyenként gyilkolászni a mellékszereplőket akkor kampec, ha viszont egyszuszra átrohansz a pályán akkor már is jön az átvezető videó. Máskor persze, meg az van, hogy a főellent nem tudod kinyírni, amíg az aprónépet el nem takarítod.
    Komolyan mondom, mindig bennem volt a gyomorideg, amikor jött a harc, hogy már megint mit kel majd csinálni, hogy ne kelljen 20X visszatölteni? Aztán homlokracsapás, vazze!

Az elsőben tényleg a sztori, a dumcsizás a többiekkel ez vitte a pálmát, no meg némelyik helyszín még mindig 10-es szinten ki van dolgozva látványilag.

A másodikban meg olyan érzés az elején, hogy egy kiöregedett legenda vagy, akit tisztelnek, de igazából nem te vagy a középpont, össze kell mindenkivel a faxt mérni, hogy beálljon a sorba.
    Az első részben, ha minden párbeszédben a jobb fölső opciót nyomtad, akkor sokat nem hibáztál, mert mindenkinél benyaltad magad, itt meg azért van amikor be kell szólni az őstermelőnek, hogy megtalálja a barázdáját. Szóval eddig nekem ez az oldala is olyan reálisabb.
    Persze ha a végéig csak ilyen kocsmai beszólásos szinten marad a dumcsizás, akkor nem sokat ér. De remélem, hogy nem így lesz.

Eddig kb. ezek a fílingjeim.
  • sanya200
    Hát a 2. rész jobb is rosszabb is attól függ mi tetszett az első részbe.
    Nézzük a játékmenet a fedezék rendszer, a párbeszédrendszer a grafika mind mind jobb lett.DE az RPG elemek már más tészta kicsit gagyibb lett az első résznél, a karakter fejlődés is van akinek tetszik van akinek nem.
    A történet jó ugyan de nem veszi fel a versenyt az első résszel.Mármint a fő történeti szálra gondolok az rövidebb kiszámíthatóbb...stb a társak küldetései jók tényleg de maga a főtörténet eléggé össze lett csapva.Az első részben tényleg úgy érezte az ember hogy a társak tényleg élők jókat lehetett velük beszélgetni a 2-ben olyan mintha egy darab fával beszélnék szinte semmi érzelem nem szorult a karakterekbe mármint a főhős irányába,a románc szintén nagyon gagyi egyszerű összecsapott.Ha 2-vel kavarsz se történik semmi ha meg megfektetsz egy régi szereplőt úgy hogy közbe egy újjal kavarsz akkor se történik semmi.A románc videó is egy kalap kaki az első részben sokkal jobb volt, és nem azért mert ott mutattak valamit itt egyszerűen össze lett csapva.De ezeket a hibákat leszámítva nagyon jó game.Érdemes többször is végigvinni.És nem csak férfi karakterrel.
  • NEXUS6
    Sziasztok

Én még csak most toltam végig az elsőt, illetve tegnap kezdtem a másodikat. Az első is szép volt, de amikor a ketteskét elkezdtem nyomni 1920X1200-ban, akor majd leestem a székről. Azért rendesen gatyába rázták!:D

Elnézést, hogy még nem olvastam végig mind a 15,7 ezer haszt, majd igyexem pótolni, úgy hogy lehet, hogy már szóba került az amit kérdezni akarok:)

A karakteremet át is portoltam az egyeskéből, itt szerencsére már nem annyira Spockos a kinézete:). Viszont az a gondom, hogy ennél a karakternél a paragon pontjaim a maxon vannak.
    Szerintetek mennyivel jobb/rosszabb így a játék? Ugyan is az történt, hogy volt egy bolygó amit földerítettem, ahol valami űrmajmok mászkáltak. Mindegyikre rá lehetett kattintani, és a válasz az volt, hogy nincs nála a modulátor. (Nem tudom melyik küldiben kellett volna ilyet keresnem náluk). Aztán az egyiknél meg volt valami, de azt mondta a progi, hogy elejtette és adott vagy 8 paragon pontot. De még mindig ki lehetett jelölni. Nem tudtam mit kell tenni, vagy 20X biztos rákattintottam, a paragon pontjaimat ezzel meg ki is maxoltam.

Gondolom kis bug, vagy direkt cheat volt. Utána már nem töltöttem vissza az eredeti állapotot, és igazából sehol nem éreztem, hogy ez annyira agyonvágta volna a játékmenetet.

Szerintetek?
  • sanya200
    Jaja ő az de eléggé irritáló feje lett, ahhoz képest ahogy Ashley beszélt róla sokkal békésebbre számítottam.
  • ferenc001
    Ő az.
  • Evoluti0N
    Hm. Williams tábornok nem Ashley nagyapja esetleg? Az első részben szó esik róla, h magas rangú katonai vezető volt, aki megadta magát a turiánoknak az Első Kapcsolatfelvétel háború idején.
  • Shirani
    Üdv

A masseffect.hu szerkesztőket keres tartalom és hírek frissítése céljából.
    Jelentkezni az oldalon oldalon olvasható cikkben lévő @címen lehet.

Üdv
    IMP
    masseffect.hu főszerkesztő
  • Shirani
    Üdv

A szerkesztőket keres tartalom és hírek frissítése céljából.
    Jelentkezni az oldalon oldalon olvasható cikkben lévő @címen lehet.

Üdv
    IMP
    masseffect.hu főszerkesztő
  • Szthomas
    Osztom a véleményedet! Az Arctulus állomás ábrázolása tényleg elég jellegtelenre sikerült!
  • sanya200
    Már el is olvastam, érdekes rész lett.Bár az Acturus Stationt nem ilyennek képzeltem el.Mondjuk hasonlónak mint a cerberus állomás abban van fantázia ebben nem sok.
  • bendáj17
    köszi szépen lesz mit olvasnom.
  • Szthomas
    Nem elképzelhetetlen! :D
    Mondjuk mivel elég gyenge szinten állok a 3ds max-al így egyhamar nem várható, de addig is igyekszem a hajó minél több részét bemutatni. Lehet majd szó a parancsnoki híd belső bemutatásáról és egyebekről is! Persze amennyiben van rá kereslet :D
  • sanya200
    Ja és köszönöm a képregényt Mike szép munka:)
  • sanya200
    Várom hátha lesz egy 3ds max verzió is:)
    Megérdemelné.
  • Szthomas
    Köszi Mike! Szép munka! :D
  • mzoli7
    tegnap vettem észre hogy valaki más is lefordította a Megváltás képregényeket, beleolvastam és a stílusa nem túl jó, meg azért valami igényesebb betűtípust rakhatott volna bele a cominc sans ms-nél
    szerintem a tiéd profibb munka
  • Szthomas
    Na és akkor a nagyon kezdetleges SSV Budapest hangárfedélzeti rajz:
    SSV Budapest - hangárfedélzet

Koncepció:
    - 8db Mékó újratöltése, felfegyverzése a bevetési részen
    - a Mékók felemelése és "kidobásra" történő elhelyezése a sínrendszeren
    - bevetés során a Mékó hangárajtók kinyitása, járművek kitolása a hajón kívüli ledobási pontokhoz
    - Mékók felfüggesztésének megszüntetése, "ledobás"
    - bevetés után a Mékók Kodiak siklók aljához történő rögzítése
    - Kodiak siklók beérkezése a hangárba, Mékók leválasztása (egyszerre két Mékóval végezhető el ez a művelet)
    - sínrendszeren történő rögzítés, majd továbbítás a kiindulási ponthoz

Módosítási terveim:
    - több hely a Kodiak siklóknak (jelenleg 3 fér el az oldalsó parkolóban, 3 pedig a leszállási zónán)
    - a bevetési irányítás alatt helyek kialakítása tartalék Mékóknak
    - a többin még nem gondolkoztam

Ha tetszenek majd az elképzelések, akkor lehet hogy a hajó többi részéről is csinálok majd rajzot, persze jobb minőségben! Ez most még csak egy előzetes rajz, hogy addig is elképzelhető legyen amit a hajó leírásaihoz mellékeltem...
  • mike01010101
    Tölthető, jó szórakozást

ME Evolucio képregény 2.rész magyarul
  • Szthomas
    Örülök neki, hogy tetszik az elképzelés! Természetesen nyugodtan felhasználhatod a leírásokat, ábrákat! Igyekszem majd még pontosítani mind az ábrát, mind a leírásokat! A probléma csak annyi, hogy sajnos elég kevés infó áll rendelkezésre a szövetségi hajók hajtómű, valamint egyéb rendszereiről...
  • Szthomas
    A Normandy SR1-nél mindenféleképpen nagyobbnak kellene lennie! Az SR2 szerintem már egész jó viszonyítási alap, de az előre kinyúló szárnyrészek és az elsődleges fúvókák hossza miatt én az SR2-nél is nagyobbnak képzelem...
  • Szthomas
    Hasonló állásponton vagyok én is! Nagyon vagány kis gépek, kellő tűzerővel, sebességgel és manőverezhetőséggel!
  • Pugnax
    A Mékóról jut eszembe, sokan szidták azt a járgányt, de nekem nagyon tetszett, sokkal jobban mint a légitank a 2-ben(nem emlékszem a nevére)
  • Szolnokboy1
    kellenének még méret és hajtómű adatok. szerintem egyébként elég lenne, ha csak akkora lenne, mint a Normandy. :)
  • Szolnokboy1
    most írom a novella 5. fejezetét, és ha nem bánod és pontosítasz még dolgokat, akkor felhasználom ezt a leírást.

ide elküldheted a pontos leírást és a rajzokat: [email protected]

Két-három héten belül szeretnék kész lenni vele.
  • Szthomas
    Rajongói oldallal kapcsolatban van valami fejlemény? Vagy esetleg az új DLC-ről valami friss?
  • Szthomas
    Tömegén még nem gondolkoztam, méretben viszont legalább 3x-4x akkora, mint a Normandy SR1. A hangárfedélzetről is csináltam egy skiccet, majd később azt is kiteszem...
  • sanya200
    Annyi kérdésem lenne hogy ez kb mekkora méterű hajó?
    Hossz-tömeg...stb
  • Szthomas
    ja még annyit, hogy a hajó rajzolásánál igyekeztem figyelembe venni a szövetséges flottára jellemző vonásokat, bár sajnos a leírásokon, valamint az első rész végén található űrcsatán kívül nem sok képi anyag volt hozzá...
  • Szthomas
    Pár infó még a koncepciómhoz:

A másodlagos hajtóművek funkciói:
    Menet közben - manőverezés, gyorsítás
    Harc közben - oldalféle történő szétnyílássál stabilizálja a hajót a Thanix ágyú lövése közben

Fegyverzet:
    - 2db fő Thanix ágyú (az ágyúkhoz tartozó egységek végighúzódnak a hajótestben)
    - 2db hagyományos tömeggyorsításos ágyú (szerepük az oldalirányú támadásnál van)
    - számos könnyű, gyors tüzelésű ágyú a szárnyakon (vadászgépek és érkező rakéták ellen hatásos védelem)

Pajzs:
    Kinetikus pajzs, mely a hajó egészét védő (tartalék rendszerek az orr és far rész védelmére)

Páncélzat:
    - oldal irányban szinte áthatolhatatlan, páncélozott, masszív fedőszárnyak, melyek a hajó jelentős részét burkolják
    - elülső és hátsó rész gyengébben páncélozott, de tartalék kinetikus pajzsokkal biztosítva

Irányítás:
    - háromszintes parancsnoki híd (navigáció, tűzvezérlés, stb.)
    - hangár szinten hangár- és bevetés irányítás (van már egy skicc a szekcióról)

Bolygó felszíni műveletek:
    - a hajó alkalmatlan a leszállásra
    - a felszínre Mako M35-ökkel történhet a lejutás
    - a hajó egyszerre 8db Mékót tud útjára engedni (ugyanazon skicc fogja szemléltetni, amit feljebb említettem)
    - kiegészítő gyalogság lejuttatása Kodiak siklók segítségével
    - visszafelé a Kodiak siklók veszik fel a Mékókat és szállítják a hangárfedélzetre

Nagyjából ennyi. Így könnyebb lesz elképzelni az egész koncepciót...
  • sanya200
    Tök baró és még húsvét sincs de már ajándékot kaptunk:)
  • Szthomas
    Hosszabb hallgatás után újra jelentkezem! Hoztam nektek valamit, amit még régebben ígértem. Remélem elnyeri tetszéseteket!
    SSV Budapest - magyarázatok nélkül
    SSV Budapest - magyarázatokkal
  • sanya200
    :)
    Ja csak nem akartam leírni a meglepetést:Bár a 2-ben már lelőtték a ponét.
    Egyébként van benne egy apró bug ,ha jól emlékszem Conrad akkor is azt mondja a 2-ben hogy az arcába toltam a fegyvert amikor nem is:(
  • bendáj17
    így van Conrad Verner na az ember aki fantom akart lenni.
  • sanya200
    Ha esetleg nem találnátok Conrad-ot ő a piac fele vezető lépcsővel szemben van, gy volus árus mellett.
    Vagy ahogy jöttök ki Choura odújából van egy ajtó az is a piacra vezet felmentek a lépcsőn és ott lesz szemben.
  • sanya200
    Mindegyiket meg lehet csinálni a jelkövetés az a nyerőgéptől indul, a következő "állomás" a s-sec fele van ahol zaboleta hadnagyot is meg lehet találni.Már ha megtaláltátok.Egy folyosó van ott egy szobába egy örző is és egy olyan helyen van ahol egy csomó ember áll, majdnem ugyan úgy néz ki a tér mint a felügyelő irodájával szemben, ahol chorban társával is kell beszélni egy volus.Na egy nagyon hasonló helyen van és ott lehet lemenni oda ha jól emlékszem ahol a hanar veszekszik egy s-sec őrrel ott van lefele egy lépcső és oldalt egy őrző na ha minden igaz lemész a lifftel eljutsz egy folyósóra ahol sokan vannak majd kifele megint csak lifftel lehet menni.A másik egyszerűbb az a bankár irodájában van ahova elmehettél információért, egy volus a piac mellett van.Na neki a háta mögött van egy konzol ott is lesz egy jel.Az utolsó meg a hanár kereskedőnél felmész a lépcsőn, (a háta mögött van) és ott jobbra, balra meg ott egy örző is egy kis zárt tér.
    A rajongó szerintem a Conrad Verner lesz azzal többször is lehet beszélni, 3x ha jól emlékszem és 3x-ra elég hülye ötlettel áll elő.Vagy ha nem ő akkor van egy másik s-sec tiszt aki ember őt ott találjátok ahogy mentek a klinika felől a piac fele, ott oldalt lesz lefele egy lépcső lesz ott is egy örző és lesz ott egy ember is aki s-sec tiszt, vele is lehet beszélni.De szerintem konrad verner az és azért írja még mindig aktív küldetésnek mert 3x kell vele beszélni.
    Remélem tudtam segíteni.
  • penge96
    Azt én sem vágtam... de még a "Rajongót" sem. Olvastam, hogy elvileg követ egy küldidre, de nem találkoztam vele...
  • lightjack
    az lenne a kérdésem, hogy ME1 ben kaptam egy olyan küldit aminek a neve: Jelkövetés. egy kavzár gép korrupt számlára küldi a zsét és ezt kéne kideríteni hogy hogy is van ez. de fogalmam nincs hogy mit kéne csinálnom. azt írja a jel az egyik folyosóról jön...de basszus a fellegvár tele van folyosókkal >< vki aki megcsinálta írja le hogyan kell pls!!! jah és a beszivárgó kaszt csipával nagyon poén:)
  • Pares