2370
  • TomeKK 2Shae
    Elég mókás volt. Codename:Panzers?:D leszámítva,hogy ember és tank is 5m-ről lőtte a másikat akár 1 percig.. nem volt akkora hulladék. De bakker inkább egy újabb MoW mission pack 0 újdonsággal, pokoli nehézséggel, mint, hogy visszatérjek ilyen HP csíkos marhasághoz. És nem tudom miért baj, hogy az oroszok még mindig csipázzák a WW2-es gémeket.
  • csokikutya
    És íme az élő példa amikor egy ember egy óra játékidő után véleményt mondd egy rohadt jó sorozat legrosszabbikáról. És úgy beszél és mutatja be a játék grafikáját hogy nincs bekapcsolva az árnyék sem.
  • s1lkforrent
    Találtam ilyet ni: Men of War Condemned Heroes bemutató az Otherworld Élménymagazin által

Azért tetszik ez, mert a zsák megtalálta a foltját: A GEM motoros játékok leggyengébbike kerül elemzésre az egyik random tizenévesek futtatta megmondóshow keretén belül.
  • raspoly88
    csak a belga tornyosba lehet, próbáld meg a kurzort rá vinni a toronyra és ak átváltozik
  • s1lkforrent
    Úgy néz ki lesz Toldi I-II harckocsi a German Soldiers Mod-ban.
  • Xerxész
    Sziasztok,

Nemrég kezdtem el játszani a MoW játékkal. Nagyon bejön, bár egyelőre könnyűn játszom. :)

Azt szeretném kérdezni, hogy ha adott mondjuk egy templomtorony, akkor oda hogyan lehet felvinni egy embert? Bemenni be tudok az épületbe, de a toronyba fel az istenért sem tudom felvinni az embert. Hogyan lehet ezt?

Köszi a segítséget!
  • torma1
    Azt nem lehet megcsinálni hogy netán a Single pályákba valamilyen editorral bele lehessen nyúlni? Pl javítóládát betenni stb. CH-hoz is jó lenne.
  • torma1
    Naa azért nem volt olyan nehéz az a pálya. A lövegekkel meg lehet semisíteni a vonatot. Ha meg nem sikerül akkor sincs baj. Megy tovább a játék. Ez a jó benne hogy itt igazán taktikázni kell. Megszerezni minden mozdítható dolgot.
  • Zoli105
    Igen tudjuk , már felvettük a kapcsolatot a sráccal , így megint kezd beindulni a Hungary at War készítése ! :)
  • csokikutya
    hohohohóóó!! Micsoda gyöngyszembe akadtam

csoda
  • TomeKK 2Shae
    HP rendszert a tankoknak soha!:D Ép elég förmedvény van már ebből. Inkább olyan realitásra törekedjenek, hogy bizonyos gránátoknál a távolság a befolyásoló tényező a páncél átütés szempontjából. Pölö '44-ben Normandiába is a védekező harcokban még használták a 37mm löveget, mert közvetlen közelről jó esélye volt, az már más kérdés, hogy a kezelőinek ez mekkora öngyilkosság lehet :)
  • s1lkforrent
    Proposal for Men of war Tank metal fatigue (life system) and changing speed gear

Avagy mi történik akkor ha egy World of Tanks fan betéved a MoW topikba.

Amit felemleget(anyagfáradásból eredő páncél gyengülés) nem teljesen hülyeség(persze ehhez a páncélnak is gyenge minőségűnek kellett lennie, lásd korai szovjet cuccok, nagyon kései német cuccok), de egyrészt elvileg benne van már a MoW(MoWAS?)-ban(amikor több nem sikertelen találat éri a tankot akkor a továbbiak nagyobb eséllyel ütnek át a páncélon), másrészt játékmenet szempontjából miért poén, ha 5-6 T34 találat kikészíti egy tigris frontpáncélját és utána bármi átüti? (Azon kívül hogy butaság, mert pl a Tigris pont arról volt ismert, hogy a kisebb lövedékek tucatjával pattogtak le a páncéljáról, de a játékban, hogy értelme legyen a fazon felvetésének, csak nem lehet 120-nál meghúzni a határt.)
    Összességében zavaros a dolog, és ez a hiperrealisztikusságra törekvő újítás pont a megvetett healthpoint rendszer felé vinné az egészet.
  • Robber
    az a pálya FoW modban volt csak nem tudom melyik modban azért kérdem :D
  • TomeKK 2Shae
    CH-ból nem próbáltam még, de a humanskineket eddig mindig elég volt áthúzni az ugyan ilyen nevű a mappába és máris meg voltak a skinek.

FoW-ban megkeresed a pályát és áthúzod a MoW resource\map-ba.
  • Robber
    jah és a letöltött pályákat és modokat hova kell másolni, mert a játék mappájában nincs ilyen mappa
  • Robber
    Hali, ami most Port néven futó multis pálya a MoW-ban az régen 1 FoW modban is benne volt csak sokkal nagyobb pálya volt....ha azt megtudná vki mondani honnan szerezhetném be az úgy köszi lenne meg tud valaki valamit erről a Totaler Krieg modról? létezik az? elkészült már?
  • csokikutya
    ha vki tud olyan modról ahhol a ch katona modelljei át lettek rakva as-be az ne tartsa magában.
  • s1lkforrent
    Nem ad új egységet, azok patch-ekben jönnek, a DLC-k multi térképeket, és skirmish pályákat tartalmaznak, összesen 10 új skirmish pályát, és 15 új assault zones/combat/day of victory térképet. Illetve talán a Day of Victory játékmód mintha csak DLC térképeken menne.

Nem a világ legjobb vétele ez a DLC biznisz, de ha már ingyen adják a GOTY változatban, akár meg is érheti nem? Egyébként külön a DLC pakkot senki ne vegye meg, mert az az Amazonos alapjátékhoz jó csak, és mivel egy árban van minden játék és önálló kieg, így egy teljes GOTY-t lehet helyette venni.
  • TomeKK 2Shae
    Amúgy az AS DLC-nek tartalmát, már hogy milyen egységeket ad azt hol írják le? Mert én nem találtam normális leírást, hogy mit is tartalmaznak.
  • s1lkforrent
    Hölgyek, urak, itt a nagy lehetőség!
    Amazon.com-on 1C kiadói vásár van, ahol 5 dollárért(~1100 forint) 2 darab 1C játékot lehet hazavinni. Azaz 2200 forintból kijön egy Men of War, egy Red Tide, egy Men of War: Assault Squad - Game of the Year Edition(összes DLC-vel), és egy Men of War: Vietnam Special Edition(DLC-vel)!

A Vietnám Steam-en is aktiválható, de csak DLC nélküli Standardként, az Assault Squad DLC nélüli sima változata azonnal aktiválható Steam-en, a GOTY viszont jelenleg nem csak jövő hónaptól, de akkor legalább az összes DLC-vel Steam-en is.

A Steames aktiválást azért emeltem ki, mert csak kamu amerikai címmel(meg netképes bankkártyával) lehet Amazonon vásárolni, és ha valamikor ki is múlik ez az Amazon fiókod, Steam kódot semmiképp nem vonnak vissza, az megmarad!
  • TomeKK 2Shae
    Látom nem igazán jött be az új rész, én még mindig modolom a MoW-t. Szóval az AS-ból a járműveket/felszereléseket próbálom átcsempészni. A pak38 és az M10-es eddig mondhatni sikerült, előbbinek az összes textúrája bugos, kockás de működik minden. Valaki szórakozik még ilyesmivel? :D
  • s1lkforrent
    Szerintem ez direkt ilyen, ruszkiknak úgy néz ki nagyon bejön ez a hardcore puszta kézzel tankok ellen nehézség, és végül mégiscsak nekik készül a MoW sorozat, büdös nyugatiak örüljenek a gagyi fordításnak, nem hogy még pampogjanak is.
    Mármint ha megnézed, a Sudden Strike, vagy a Blitzkrieg játékok(illetve a minimum 20-30 motorukra épülő önálló kiegészítő kategóriájú cuccosok) sem voltak jobbak, ott is pofátlan túlerő volt a jellemző, amit lépésekben kellett felszámolni, úgy hogy fél kézzel az ember a pause gombot támasztotta.

Aztán van az eredeti Outfront/Soldiers-re épülő Диверсанты/Saboteurs, az teljesen erre a sémára épült, és a ruszkiknál 3 részt ért meg, nyugaton a Paradox csinált az első részéből Silent Heroest, de a kutyát sem érdekelte.

De említhetném a GEM3-al felújított Majesty 2-t is, az is meg lett oroszosítva, az eredetileg szabadfogású inkább városépítő jellegű első részt RTS-esítették, és direkt szivatós pályatervezést vezettek be amihez feltétlen ismerni kell a pályát, azaz jó párszor újra kell játszani egy adott küldetést.
  • bgabor
    Jól van, látom ez a Condemned Heroes is ugyanakkora szar mint a Red Tide volt.

Második pálya: Nyolc mezítlábas lövészkatonával(sima moszin nagant, semmi tankelháríító fegyver) foglalj el három tüzérségi löveget(előtte egy két rögzített géppuskával megerőséítet lövészárok védi, tele némettel). Ezután jön a a szovjet támadás, többszáz emberrel, szép grandiózus és mértéktelenül megszerkesztett a készítők részéről, a számítógép hülyére szaggatja magát alatta. Miután meghiúsult, a feladat:

1:Robbants föl egy, a térkép másik végén, 100 ellenséges katona és jármű között álló vonaton tíz percen belül(időre menő elsődleges feladat, a játékvilág szégyene)
    2: Majd ezután írts ki a németeket a pályáról. Mindet. Csak emlékeztetőül, van 4-8 embered, tankelhárító fegyver nélkül, attól függően mennyi maradt életben. Van vagy 500 ellenséges katona a pályán, 12 darab Panzer3, 8 darab gépágyús páncélautó, 10 mortar, 5 tankelhárító ágyú.
    A kilőtt német járművekbe nem enged beleülni, a kilőtt szovjet járművekkel meg semmire se mész, mert az egész kurva pályán nincsen javítóláda.

Van három tüzérségi löveged, ha bármire rálősz, a németek megindulnak ellened a tankokkal. Ha a pályán lévő tankok és gépágyús páncélautók száma X alá csökken, még erősítés is érkezik belőlük, négyesével. Tehát nyírjál ki 20+ páncélozott járművet, bármiféle páncélelhárító fegyver nélkül.

Összességében ez a rész 10/3, igazi orosz "minőség". Új tartalom néhány új egyenruhán kívül nincs benne. Coop mód sincs gyárilag benne. Pénzt senki se költsön rá még véletlenül se.
  • bgabor
    Találtam ITT egy kemény 500 kilobájtos modot, ami lehetővé teszi hogy a Condemned Heroes pályáit Coop-ban lehessen tolni.

Szokásos módszerrel be kell másolni a mods mappába a főkönyvtárban(létre kell hozni ha még nincs), és a játékban aktiválni.
  • WinG
    A segítségeteket szeretném kérni. Én régen sokat játszottam a Soldiers: Heroes of WWII-vel, anno BTRM moddal toltuk sokat multiban. Kedvet kaptam a dologhoz ismét, de a kor követelményeinek megfelelően inkább a Men of Warral tennék egy próbát :D

A kérdésem az, hogy melyik játékot érdemes megvenni, a sima Men of Wart, vagy valamelyik kiegészítőjét? Melyikkel játszanak többen? Melyikhez van jobb mod?
  • Neoncsoves
    GSM modból a 6.2 a legfrissebb a Men of War alapjátékhoz... na most ha a pályák ki vannak listázva akkor miért crashelnek le állandóan ha multiban próbálunk rajtuk játszani? ugyanakkor megnézem a Resources mappát (a modmappán belül) és nincs maps... a régi 6.0 verzióban meg még 1 gigát elfoglaló pályák voltak a modmappán belül. Valahonnan esetleg lehetséges letölteni a kellő pályákat hozzá?
  • Huvi
    NEm is annyira rossz az uj rész annyi a baj vele hogy tényleg kevés map van benne....De élvezhető.
  • s1lkforrent
    Jut eszembe ha már Theatre of War:

http://www.gamersgate.com/DDB-1CBIGPACK/1c-complete-pack-bundle

Gamersgate-en AZ ÖSSZES 1C játék le van árazva, de a legjobban a 1C Complete Pack éri meg, ugyanis 20€-ért(kb 6000 forint) tiéd lehet a Faces of War, a Men of War, a Red Tide, az Assaul Squad, a Vietnám(DLC-vel együtt), a Theatre of War 2 Afrika+Cantauro/Kursk+Caen, a Theatre of War 3 Korea, az összes Kings Bounty, a Blitzkrieg motorú Stalingrad, és a Cuban Missile Crisis+Ice Crusade, meg még szekérderéknyi más játék a határszartól, az egész jóig minden, összesen 87 játék 6000 forintért!

De az a legszebb benne, hogy BÁRMELYIKET EL LEHET AJÁNDÉKOZNI!
  • zolee24
    sziasztok. az lenne a kérdésem hogy nekem az alap men of war van meg nincs patch rajta sima 1.02 verzió felraktam rá a german soldiers modot de kilép kellene hozzá valamien patch ? váalszotokat elöre is köszönöm . bocsi hogy ilyen sokat kérdezek de még uj vagyok ebben a játékban sorry:)
  • zolee24
    nagyon köszönöm válaszod
  • s1lkforrent
    A German Soldiers Mod-ra és a Dynamic Campaign Generator-ra keress rá, ezek mind a simához, mind az Assault Squadhoz is megvannak, ezek a legismertebb, leginkább játszott modok. Este még írok párat, de most mennem kell.
  • s1lkforrent
    A kézifegyverek tüzétől "esnek ki" a a tankból az emberek, ez GEM motor hiba elvileg, crew injurednél mindig csak "eltűnnek", nem esnek ki.
  • s1lkforrent
    De válaszoltam, koop nincs, vs-nek meg nincs értelme. Viszont tényleg nem számítottam, hogy az új magyar sport szerint mindent Szovjet-Oroszországból rendelünk magunknak.
  • TomeKK 2Shae
    Már pedig az elég röhej, hogy bizonyos találatoktól a mindenhol páncéllal körbe vett tankból csak úgy kiesnek a kezelők. Az oké és érthető is, hogy olykor a becsapódástól vagy konkrétan a páncél átlyukasztásától és a repeszek miatt meg hal 1-2 emberke, de ettől még az ő hullájuk se hagyja el a tankot :)Mindenesetre a Theatre of War-ban ez viszonylag reálisan meg van megoldva.
  • Huvi
    Sajnos mások B@asztak rá mert Steam-en nem 30 euroért vettem hanem 300Rubelért... aminek ára 2500Ft durván ennyire hü**lyének ne nézzetek... +Vietnamot is adták hozzá plusz.De kérdésre nem válaszoltál ezért fölösleges volt amit irtál.
  • zolee24
    sziasztok . sajnos az uj játék nem igazán nyerte el a tetszésem . azt hittem ez az új része jobb lesz mint a vietnám de sajna tévedtem:( muszály lesz kiprobálnom a modokat az alap játékhoz. Ti milyen modokat használtok? estleg adhatnátok valami tippet szerintettek meik a legjobb mod hozzá .válaszotokat elöre is köszönöm
  • s1lkforrent
    Továbbra sem értem mi a gondod az as sebzésmodelljével, modell bugok továbbra is akadnak _bizonyos_ új modellt nem kapott járműveknél(Sturmtiger ó hogy szeretünk), de semmi gond nincs a M5 Stuart vs Tigris helyzetekkel, amit anno nagyon panaszoltál.
    Az bizony előfordul hogy MoW-ból szalajtott pajtások előrontanak a veszett drága nehéz tankkal, és sírva szaladnak vissza a vanillához, mikor az ellen nem szégyelli APCR lövedékkel oldalba rondítani kiváló támadásuk, vagy csodálkozik, hogy a minden bokorban megbúvó gyalogosok AT gránát záporral jutalmazzák hősies közepes tank rohamját, no meg a megnövelt lőtávolságok és pontosság sem segíti az átszokást, de komoly gond nincs vele.

Ami azt illeti pont nekem voltak gondjaim most a Condemned Heroes próbájánál a sima MoW rendszerével, az Pz III J nagy pontosságú páncéltörő ágyúja olyannak érződött mint egy mozsárágyú, 40-50 méterre kellett megközelítenem azt a szerencsétlen Pak 35-öt hogy 4 találaton belül kilőjem, messzebbről egyszerűen nem akarta eltalálni, AP és HE között nem volt különbség.

Ehhez képest MOWAS coopban PaK 38-al(szintén 50mm-es L60 ágyú) 120 méterről snipingoltam 2 fontos brit ágyút, két lövésből működés képtelenné tettem AP-val, és 100 méterre is csak azért közelítettem, mert csak addig ér a repesz-romboló gránát, de a csökkentett pontosságú HE lövedék is 3 találatból lekapta a nem túl nagy céltárgyat.
  • s1lkforrent
    A kiesést nem teljesen értem, ha a gyalogost a jármű külső részén éri mondjuk halálos géppuska találat, akkor minden MoW játékban "kiesik" a járműből(akár úgy is hogy keresztül esik a tankon és alatta köt ki).

Viszont tényleg van crew injured találat a AS-ban, az elvileg a nem végzetes találatokat hivatott modellezni(hisz nem lett azonnal használhatatlan a páncélos, és nem halt meg mindenki azonnal, ha valami áthatolt a páncélon, arról nem is beszélve hogy a nagyobb erejű találatok belső leválást is eredményezhettek), 1-2-3 emberke pusztul meg ilyen esetekben, valamint pár másodpercre lebénul a jármű(és utána is lassabb lesz az személyzet hiánya miatt), ez igen hasznos tud lenni, ha nem kinyírni hanem elfoglalni akarjuk az ellen járművét.

Az AS egyébként is nagyon visszafogottan méri a jármű károkat, előfordul a crew injured, igen gyakori a részegység hiba, utána a hull damaged(üzemképtelen, de ekkor még javítható), aztán sokkal ritkábban hull destroyed(üzemképtelen, nem javítható), és a legritkább esetben először, de leginkább sokadjára ért találat után a robbanás.

Ehhez képest a sima MoW igen gyakran ad javíthatatlan kipurcanást, és legalább ilyen gyakran teljes felrobbanást, nem is nagyon javítgattam tankot, a foglalás meg szinte lehetetlen.
  • s1lkforrent
    Ha Steam-en megvetted a Condemned Heroest, akkor erősen ráb@ßál mert:
    - 30€ az 9000 forint, azért már nármális játékot is kapnál
    - a multi az szart sem ér, 4 pálya kivágva a MoW-ból és két gagyi játékmód, valszeg még annyian sem játszanak majd vele, mint a Vietnám multijával(miért is tennék, ugyan az mint MoW-ban, csak itt már le is korlátoznak ruszki vs németre)
    - nincs koop - ugyan nem a legnépszerűbb része a sima MoW-nak de jópofa azért együtt szenvedni másokkal, na ez kilőve
    - a küldetések nem olyan nagy számok, Red Tide szvsz sokkal jobban teljesített ilyen téren
    - mod support bizonytalan, editor nincs alapból benne, Vietnámé bugzik, vagy tesznek bele, vagy nem, de ha tesznek is értelme nincs, mert semmi új nincs benne, a pár új gyalogos modellen/skinen kívül, viszont az egységek nagy része hiányzik
    - valszeg át fogják nem hivatalosan portolni a küldetéseket MoW alá, akkor pedig abszolút értelmetlen lesz önálló kiegként
    - de ha nagyon meg is akarnád venni, pár hónapon belül -50-75%-os akcióba be fog kerülni(igen ezt most jól megjósolom neked), Vietnám is karácsonykor már húgyé-szaré volt akár Steamen is
  • Huvi
    valaki meg vette steam-en a Men of War: Condemned Heroer-t ?Mert lehetne majd multizni vagy ha van benne co-op akkor azt ...