21751
  • adam46
    Erre én is kíváncsi lennék. Modern Warfare 2-ben nem nagyon működött ez.
  • Hamed
    Na akkor nem ertem ezt a multit. Nem lesz dedicated szerver pc-re se, ez vilagos, nagyon nem jo hir. De mi ez a privat szerver lehetoseg? Ez is csak egyfajta player host lesz (tehat random ember netkapcsolatan mulik a tobbi jatekelmenye) vagy vmi jobb dolog?
  • barcames
    -Stu, Gareth és Mick meghívtak egy multis meccsre. Itt az ideje lenyomni őket…

Első vagyok. Mick összetörte a kocsiját.

Kifogyóban a benzin, utolsó kör, takarékos üzemmódra kapcsolom a motort.

Gareth kocsijából kifogyott a nafta. Közben beértem a célba és a pilótám veszettül örül. Itt az ideje, hogy keressek egy kis pezsgőt.

Stu ütközött Gareth-el. Túl hidegek voltak az első abroncsai. Pedig keményen nyomta.
    -A host választhat különböző versenytávokat. Ebbe beleértendő a 100%-os versenytáv is. Lesz privát szervernyitási lehetőség.
    -A játék kiadása nem fog csúszni, a korábban megadott premier időpontok atom biztosak.
    -Pályalevágások esetében annak súlyosságától függ a büntetés mértéke. Realisztikus beállításoknál természetesen nem lehet megúszni büntetés nélkül.
    -Online versenyen a játékos végigmegy gumicsere nélkül. Következmény: Amennyiben a szabály aktív, az illető ki lesz zárva a versenyből, eredménye törlődik.
    -Nem lesz dedikált szerver.
    -Az F1 2010 elkészülése után azonnal hozzálátunk a F1 ’11 készítésének. DLC-k tekintetében még nem tudni, hogyan alakul az F1 2010 sorsa, hiszen nem tudjuk, mi mindent fog még hozni az idény szeptembert követően. A valós F1-es változások döntik el, lesz e szükség az alapjáték frissítésére.
    -Az ötödik fejlesztői napló csak akkor kerülhet kiadásra, ha már elkészült és a FOM is rábólintott. Nem tudni, erre mikor kerül sor.
    -A TV-kamerás felső nézetből is jól láthatóak lesznek a legfontosabb kijelzések, melyeket ez esetben a pilóta feje kitakarna (kormányon található LED-ek pl.).
    (twitterről)
  • Muttley
    Nem árt egy F1-es autó is a megfelelő opacity-vel
    Ez akár lehetne Vitya is rohambiliben. ;)
  • akyyy

akkor má ez, sztem tök jó
  • akyyy
    bocs de mi ez a paint munka ?
  • akyyy
    de ha pc-re venném, akkor is örülnék neki hogy Live-os. egyedül az nem tetszik benne, hogy külön kezeli az acc a PC-s és Xboxod verziót, tehát hiába szerezném meg a 100%-os acsit pc-re, ha aztán boxon meg csak 10 van és ki vinn é újra végig?:D gta-val voltam igy.
  • akyyy
    Ez nagyon jó hír. én ugyis boxra venném meg :D
  • gman906
    El is felejtettem, hogy régen ilyen szépek voltak az autók.
  • Muttley
    Én ezt a képet javaslom feldolgozni, ha vkinek van egy kis ideje PS-ozni.

• palinho96
    itt ha az előbbi nem jó
  • palinho96
    ne mlehet ne bannert rakni csináltam egyet...
  • palinho96
    ??? hogy kell ???
  • Firerock
    dirt2 is ment warezban:)
  • palinho96
    hy!
    Szomorú hír azoknak akik nem akarnak eredeti gamet venni...
    A multi úgy lesz megoldva mint a DiRT 2-ben mert Win.Live-es alkalmazás lesz sajna :(
  • Prince23
    Hungamer előzetes
  • adam46
    Ez igaz. Mi ligánkba is év elején még 18-20-an vagyunk, év végén meg már csak 10-12-en.
  • padavanHUN
    Ez is egy opció.
  • padavanHUN
    Nem kötelező az AI. A 12 fős létszám tényleg egy rossz dolog, de hát ez van. Talán a F1 2011-ben már teljes rajtrács mehet. (Megjegyzem: Már befuttatott autós játékok esetében sok helyen olvasom, hogy a ligások szenvednek, mert nem képesek annyi STABIL embert összetoborozni, amennyi a teljes rajtrácshoz kellene... Nem a legnevesebb ligákra gondolok - van belőlük úgy négy? öt? - hanem a nagy átlagra. E tekintetben tehát én nem sírok, hogy nem lehetünk 24-en. Úgysem lenne annyi stabil ember hétről-hétre egy szezonon át...)
  • Casillas
    "Más kérdés, hogy a felvezető kör és a SC éppenséggel a fejlesztési idő rövidsége miatt nem kerülnek be"

szerintem meg csak simán nem teszik be, hogy hagyjanak valami "újítási" lehetőséget a 2011-re
  • Laceee
    Nem feltétlenül rontja a játékélményt, ha jól megvan csinálva,inkább legyen AI-val teljes mezőny mint fele rajtrács üres legyen.
  • adam46
    Na, akkor ez egy hatalmas hülyeség. Multiba miért kell egyáltalán AI? Csak elrontja a játék élményt. Battlefield BC2-be meg tudták oldani, hogy ne legyen warez. Szóval nem lehetetlen.
  • padavanHUN
    Ezer százalék a 12 fős online rajtrács. Egy csapatban csak egy élő versenyző foglalhat helyet, a másik kocsit AI vezeti. Ezek végleges dolgok az F1 2010-et illetően. Az pedig remélem is, hogy lopott játékkal nem lehet majd online játszani.
  • Laceee
    Nem vitázunk, biztos a 12 fős multi.
    Be vagy rúgva, vagy csak megsütött a nap ?
  • palinho96
    De most figyi... xD
    Olvasom a vitátokat...
    Még nem jelet meg a játék de ti már azon vitáztok ami még 1000szer se tuti... xD
    lehet hogy csak 12 személyes lesz a z online, de az is leeht hgy 23(vagy mennyien vannak most...)

De sztem az lesz, hogy az online gy lesz megcsinálva, hogy törttel nem lehet majd játszani... ne vitázzunk de sztem télleg csak 12-en lehet onlinozni...X(
  • padavanHUN
    Miért ne hinném el? Ha egyszer ezt mondják és maga a FOM nem tiltakozik a rágalmazás ellen, akkor el kell hinnem. Vagy a FOM mindehhez asszisztál? Amikor az lenne az elemi érdeke, hogy egy, a sportágat egészében bemutató játék legyen kiadva? Ezért is érthetetlen ez az egész, a konzolos vonatkozás pedig nem magyarázat, mivel PC-re minden további nélkül meg lehetne csinálni a teljes rajtrácsot.

Azt sem hiszem, hogy a Codemasterses fejlesztők kellő szaktudás hiánya miatt nem csinálnak 12+ multit. Ha tehetnék, megcsinálnák, de valami oknál fogva nem tehetik.

Ezek a döntések - megfelezett rajtrács, a hivatalos kijelzők használatának tiltása - tipikusan FOM-hülyeség, nem igazán hiszem, hogy játékfejlesztői tudatlanság/lustaság állna a háttérben.

Meg hát miről is vitázunk, amikor közleményben írták le, hogy a FOM miatt nem valósulnak meg ezek a dolgok. Ez tehát a hivatalos álláspont és a FOM nem tiltakozott. Ergo ez a valóság.

Azt nem tudom, hogy a korábbi játékokban ez miért volt engedélyezve - vagyis inkább azt nem tudom, hogy most miért nincs... -, de ez van sajnos és biztos vagyok abban, hogy ha a Codie keze nem lenne megkötve, akkor nem lenne ez ügyben panaszunk.

Más kérdés, hogy a felvezető kör és a SC éppenséggel a fejlesztési idő rövidsége miatt nem kerülnek be, ez egyértelműen az ő hibájuk, stratégiájuk, hiszen vélhetően akarnak tartogatni valamit a következő két kiadásra is. Itt aláírom a Codie okoskodását és taktikázását.

Szóval válaszolva a kérdésedre: Igen, kénytelen vagyok elhinni, hogy a FOM korlátozza le az online játékot. Mert azt nem hiszem el, hogy ne tudnák megcsinálni. És ugye a FOM sem tagadja, hogy tőlük eredet ez a "nagyszerű" ötlet.
  • Laceee
    Általánosságban írtam a játékfejlesztőkről, hogy igéretekből és mellébeszélésből sosem fogynak ki.
    Te komolyan elhiszed, hogy a FIA/FOM korlátozza az online játékot ?
    F1 2002, F1 Challenge 99-02-ben miért lehet full rajtráccsal menni online ? (FIA Licensz)
    Race07 (WTCC) miért lehet full rajtráccsal menni online ? (FIA Licensz)
    GTR-GTR2 miért lehet full rajtráccsal menni online ? (FIA Licensz)

Szerk.
    Nagyon egyszerű magyarázata van a dolognak: Nextgen Konzolok+a Codemasters még nem csinált olyan autósjátékot ahol 12-nél többen lehetett online versenyezni.
  • padavanHUN
    Nem arról van szó, hogy ki kell kérni a véleményüket, hanem arról van szó, hogy a MGP jóval később adott le a modellezéshez szükséges anyagokat a fejlesztőknek, mint a többi csapat. Ezért a késlekedés ez ügyben. Amúgy természetesen a végleges játékban 24 autó fog helyet foglalni a rajtrácson, beleértve ebbe a MGP versenygépeit.
  • padavanHUN
    Tehát szerinted a Codemasters hamisan hivatkozik a FOM-ra és a FOM ezt tétlenül tűri...

Amúgy milyen ígéretekről és mellébeszélésekről beszélsz? Jó lenne néhány példáz felhoznod.
  • symbol
    szerintem olyan lesz. márpedig ha lézeres akkor a valóságban is pont olyan. nem olyasmi, hanem olyan. az más kérédés, hogy a nézet, a cockpit nézeted miatt másabban tűnik (hacsak nincs valami fasza megoldásod erre), de attól tök jók a lézeres pályák.
  • GPx8
    Mondjuk a iRacing-ben a laserscannelt pályák elég meggyőzőnek tűnnek. Ha olyan lenne, örülnék...
  • Totti5
    Pontosan.
  • Laceee
    Ez olyan mint a Gran Turismo sorozatnál a törés, "nem engedik a gyártók" ezt mondták vagy 10 évig most meg az új részben törnek az autók(nem beszélve a többi játékról ahol törtek az autók), azt is nyilatkozták, hogy az F1 Management nem engedi, hogy online 12 játékosnál több legyen, ha ismered a játékfejlesztőket egy kicsit akkor nem dőlsz be ilyen dumáknak, igéretekből és mellébeszélésből sosem fogynak ki.
  • Totti5
    Huplik, és a szintkülönbségek illetve a kanyarok is szoktak fals érzetet kelteni a játékokban, de hát teljesen más igazából mint a játékban, össze sem hasonlítható.
  • GPx8
    Kiváncsi leszek a Hungaroring modellezésére (Azon már mentem autóval). Általában az autós játékoknál (szim.-eknél is) jelentősen csökkentik a pálya szélességét, hogy a sebességérzet nagyobb legyen. Az pedig tök béna lenne, hogy pl. a Hungaroring esetében gyakorlatilag egy gyenge másfél autó széles aszfaltcsíkon kellene menni.
  • barcames
    egyik interjúban elmondják pontosan a dolgokat nézz utána!!!!! de te biztos jól tudod...
  • GPx8
    Pontosan.
  • Laceee
    Szerintem meg semmi beleszólása nincs a M GP-nek, hogy milyen autót raknak a játékba, még mindig FIA/F1 licenszel rendelkezik a Codemasters, ha úgy működne a dolog, hogy a csapatok is beleszólnának a dolgokba akkor az F1 Championship (PS3) az meg sem jelenhetett volna.
  • barcames
    ha a mercedes gp megnézi és rábólint a kocsira egyből beleteszik!
  • Alexease
    LAP 1/1 :)

Latvanyra valoban toppos, remelem nem baltazzak el (nagyon) az iranyitast.