4805
StarGate Universe (TV)
-
Borg #401 Én meg azt mondom, az utolsók voltak az SG1 legerősebb évadjai, és nem utolsó sorban Vala és Daniel miatt :)
Kár hogy hirtelen véget ért, dehát egyszer minden jó véget ér. -
#400 Ezt én sem tagadom. Claudia Black nagyon jó színész nő. Nekem Vala mint karakter nem tetszett. Karakterileg Carter jobb volt szerintem.
Akárhogy is: Rodney volt a legjobb karakter az SG világában. -
Borg #399 Vala ezerszer jobb színészi alakítást hozott, mint Carter valaha is... -
Rmad #398 i ! hát tényleg nem valami bizalomgerjesztőek !! a vigyori meg pláne és az valami doki "okostojás" nem ?? mint Samantha(rá nem az okostojás jut eszembe" vagy mint McKay ( rá igen) :d szoval a vigyori nem hiszem h a nyomdokaikba tud lépni :( remélem h tévedek és nem az ő karakterüket "örökli"
amugy ha már a CSK1 foglalt akkor a CSK90210 jó név lenne !!
reménykedjünk h jó lesz azért !! Atlantis 1 része se tetszett de aztán belejöttek !!! -
#397 az a különbség, hogy eredetiben hátul képzett 'I' hanggal mondják (valóban olyasmi, mintha 'TIALK' lenne, de nem olyan nyitott, mint az 'A' hang) ("magyar fonetikusan írtam") ja és, sztem(!). -
Banderas1990 #396 Az eredetiben is simán Tilk-nek ejtik. -
#395 nevekben annyira inkább a
tilk kifejezés zavart
mert németeknél rendese
tialk volt ha jól emlékszem és mintha az eredetiben is hasonszőrű lenne a nevének a kiejtése -
#394 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezt te még csak most láttad be?
No de várjuk csak a Univeres-t kőkeményen. Bár nekem az a kövér gyerek a képen középen, elég gyanús. Szerintem a karakter beceneve Humor Herold lesz és ő fog majd szórakoztatni minket. De ne legyen igazam -
#393 mind igazatok van :) -
#392 Ja az is jó. -
#391 én beckett akcentusát szerettem a legjobban -
#390 "I'm a dead man." -
#389 Rodney eredeti hangja utánozhatatlan, annyira sírva röhögős amikor veszélyes helyzetekben panaszkodik/magyaráz, hogy eszméletlen. :D -
#388 Nálam a "Tejla" volt ilyen. Shepi az ... az olyan kicsit magyaros, annyira nem zavaró szerintem. -
#387 Atlantis magyar hangokból nekem az akcentus hiányzott de piszkosul. Elvégre az egész sorozat arra a koncepcióra épít hogy a világ legjobb tudósait passzírozták össze egy helyre. Zelenka (cseh) akcentusa fenomenális volt, Becket doki-nak meg a Skót hanglejtése vitte a prímet. Amúgy ha jól rémlik akkor igen, Rodney magyar hangja még egész jól visszaadta a karakterét, de mikor rászól Sheperd-re hogy "Seperd" hát én kiestem a székből hogy ez meg mi? Dr. Wier le-"Vír"-ezése még oké, de hogy "Sepőrd", le "Seperd"-ezése??? Ott váltottam át az intimbetét reklámokra, és döntöttem úgy hogy nem nézem.
Azt tudtam hogy nem a TV2 csinálja a székházon belül a szinkront, de a TV2 fogadja el hogy mehessen adásba. És ha annyira mellékapált a szinkron mint az Antlantis esetében akkor azért én felvontam volna Teal'c-esen a szemöldököm hogy "No de kérem, mi ez itt?" mert gondolom naivan hogy az elfogadáshoz bele kell hallgatni 1-2 részbe. Esetleg végig is nézni, hogy tényleg minden név, minden hang klappol e az egészhez. De persze én vagyok a buta, vagy esetleg a "fanboy" hogy ilyen messzemenő elvárásaim lennének. De igaz, ha nem tetszik, ne nézzem. Így is tettem -
Monoton #386 SG-1 et a 8. szezonnal le kellett volna zárni.
-
#385 "Hát SG1-ről nem tudok nyilatkozni" - azt már rég néztem, meg tök máshol lett szinkronizálva :) Bár az is ment nálunk és akkor lettem SG fanatikus :) -
#384 Hát SG1-ről nem tudok nyilatkozni, de nekem az SGA-ban Rodney és Sheppard szinkronhangja kifejezetten tetszik. A többieké most nincs a fülemben, de feltűnt volna, hogyha nagyon rossz lenne, mivel az 5 évadot én is angolul néztem végig, de a tv2-s munkám miatt viszont már 3 évadot végigtoltam magyarul is. Hát ízlések és pofonok. :) Persze az eredeti szerintem is mindig jobb. Nálunk sokszor az a baj, hogy szinkronizáláskor elvesznek a háttérhangok. Na azt pl. rohadtul gyűlölöm én is. -
#383 hú, nem tudtam, hogy a 2-nél van (gonosz mód be: mindig 2. csatornánál :D).
de sztem Atlantis hangok botrányosak. lehet, hogy a fordítás jó, meg a színész játék is kitűnő, de sokkal fiatalabb (magasabb) hangokat kaptak a karakterek, mint az illene az arcukhoz, vagy az eredeti hangjukhoz.
mellesleg mindig az eredeti jobb (lehet, 1millió filmenként/sorozatonként egyszer nem, de az csak a kivétel). [és itt úgy kell ezt érteni, hogy az eredeti. spanyol filmnél a spanyol, koreainál a koreai hang, még akkor is, ha egy mukkot nem ért belőle az ember, és így a feliratot kell olvasnia.]
SG-1 egyik legnagyobb szinkron gyengesége egyébként a Teal'c féle: "Indeed" ezt magyarra 60ezer féle módon fordították és így nem jött át, hogy ez itt egy catchphrase lenne. (és tudom, hogy sokszor muszáj volt, mert magyarul nincs olyan egy szó, ami fedné az indeed összes értelmét, de ez csak még egy ok, hogy mindent eredeti nyelven kell nézni) -
#382 Szerintem Vala az SG világ legidegesítőbb karaktere... És igen: én is ugyanezt gondolom, amit leírtál.
Szerintem amúgy az Atlantis szinkronhangjai sem rosszak, de ha neked nem tetszenek, aról sem mi tehetünk, hanem a szinkronstúdió, aki leszerződött erre a sorozatra. Persze ha nagyon gyatra a szinkron, akkor visszaküldjük, de pont az Atlantisban szerintem erről szó szincs. Apropó: a 3. évadot én már láttam szinkronosan - az sem lett rossz. -
#381 Hát igen. Tudom sznob vagyok, de nekem az SG1 onnantól kezdte a mélyrepülést hogy RDA-t "előléptették" és jött helyette az a csávó, Micsel. Utána meg Amanda is elmaradozott és jött Vala. Mivel a két legjobb karakter lett így kiírva nem is barátkoztam meg az újakkal.
Atlantis-ban meg a tényleg a vége lett nagyon összecsapva. Olyan érzés volt mintha egyik napról a másikra úgy döntöttek volna hogy kész lezárjuk, telerakjuk akcióval az utolsó részt és vége. Lepottyantak a Föld-re a Golden Gate híd tövéhez és THE END. Pedig nekem nagyon tetszett az egész sorozat. Rodney volt az eddig legjobb SG-s karater, ha csak megszólal fetrengtem a röhögéstől.
Ha ez a Universe csak fele olyan jó lesz mint az Atlantis, vagy az SG-1 első 5 évada akkor már nézni fogom az tuti. Csak ne a TV2 vegye át majd, mert a szinkronhangok terén az Atlantis csak elrettentő példának volt jó. (mindkét sorozatot eredetiben is néztem, és az Atlantis eredetiben volt jobb. Az SG-1 meg szinkronosan.) -
Monoton #380 :D -
haxoror #379 Nem kell izgulni, olyan nincs hogy egy SG sorozat bukta legyen.
Nem érdekel hogy mennyire fiatalok amíg felnőttként viselkednek. -
#378 ahoz képest, hogy csak egy filmnek indult.
lett belőle 1 sikeres sorozat!
sg-1 vége elkúrva
atlantis vége elkúrva
universe csak a végét kúrják el én nézni fogom!
-
#377 Jaja, nagyon tetszett, nem csak én néztem hanem az egész család. -
Monoton #376 Farscape (best sorozat) -
#375 Én nézni fogom, valami ultragagyit kell alkotniuk, hogy ne nézzem. Alapvetően szeretem a scifit, szóval ha elém tolnak egy űrutazós sorozatot(régen volt valami ahol egy ember csávó az űrrepülőjével másik dimenzióba vagy máshova repült át egy baleset miatt és egy élő hajón szolgált meg ilyenek, nevét se tudtam, de néztem :D) akkor már tuti megnézem. -
Banderas1990 #374 "hogy rengeteg fórumon sok fan hangoztatja, hogy ez nem lesz az igazi sg-s feeling..."
Sokak szerint meg igen ;)
Én a semleges részen állok. Még ha nem is lesz a régi SG feeling, akkor is, ha jó a sorozat nézni fogom. De remélem, hogy megtartjék az SG régi jellemzőit. Majd ősszel kiderül. -
#373 nekem ezek alapból annyira gagyinak tűnnek, hogy majdnem kizáró okok, persze meg fogom nézni a pilotot, de... nem várok tőle semmi nagy dobást. nem véletlen, hogy rengeteg fórumon sok fan hangoztatja, hogy ez nem lesz az igazi sg-s feeling... -
Banderas1990 #372 Tényleg nem bántásból mondom, de hogy ha az előbb említetteken akadsz meg akkor meg is érdemled, hogy ne nézd.
-Mi bugyuta abba, hogy megy a hajó, előre meghatározott pályán? Semmi. Max az, hogy miért nem tudják idővel leállítani. Erre a választ ki kell várni, de remélem normálisan megmagyarázzák.
-Majd meglátod, hogy lazán betudják vinni a Csillagkaput a sorozatba. Szerintem a hajó, nem fog minden egyes felderítendő bolygóhoz ellátogatni, hanem a közelébe megy és tárcsáznak. Legalábbis ez tűnik ésszerűnek, különben Csillagkapura nem lenne túl nagy szükség.
-Nem találkoznak emberszerű lényekkel: Hol a probléma ezzel. Max a megvalósítás miatt lehet félni, ettől bevallom én is aggódom.
Ez egy újfajta SG sorozat lesz, ezt már tudjuk egy ideje, a készítők is hangoztatják. Csak reménykedhetünk benne, hogy ezek a újítások csak jobbá teszik a sztorit és nem rontják el azt. Ha szar lesz a sorozat nem fogom nézni, de nem fogok végleges véleményeket alkotni, néhány képből, egy 30 ms-es videóból és az alapsztoriból.
"Remélem ezt normálisan megmagyarázzák, mert azt nem veszi be a gyomrom, hogy apuci politikus és a kicsi lányát csak úgy elvitte."
Nyugi megmagyarázzák rendesen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Chloe apja egy szenátor, aki az IOA egyik képvislője, vagy legalábbis nagy beleszólása van a programba. A lánya az ő politikai pályáját követi és tagja apja stábjának(vagy hogy kell ezt mondani). Ehhez hozzáadod a protekciót és máris érhető. -
Monoton #371 "Chloe Carpenter(barna hajú csaj) pedig politikus apját kíséri."
Remélem ezt normálisan megmagyarázzák, mert azt nem veszi be a gyomrom, hogy apuci politikus és a kicsi lányát csak úgy elvitte. -
Daza500 #370 Uhh, mi lesz ez ? Űrbarátok Közt ? -
#369 Sajnos (és nem csak én mondom ezt) nagyon csúnyán bukásgyanús a dolog. És tudod mit? Bukjon is meg! Bugyuta a sztori (megy a hajó egy irányba, nincs megállás, nincsenek emberszerű lényekkel találkozások). Meg alapból hogy a francba hozzák be a csillagkaput a sorozatba, ha a hajó folyamatosan mozog? Nem tudom, az egész katasztrófa. Az Atlantis előtt várakozást éreztem, stb. Itt meg? Már a híreket sem olvasom el. -
#368 most nem tudom, hogy miért baj, ha nekem fáj, vagy problémát jelent az a lehetőség (amire sok a jel), hogy a Stargate Universe lesz a szégyene a Csillagkapu univerzumnak -
#367 én még:
Runcájsz, lolka-bolka, kockásfülü nyúl, meg kisvakond
hirtelen csak ennyi -
#366 figy ha vkit is érdekel akkor nézni fogja.
akit meg nem érint a téma az meg marad magának, meg a fizódó véleményének -
#365 de most ahhoz képest is fiatalabb korosztályt céloztak meg, mint anno az SG-1 premierjekor és ez elég rossz előjel, sztem. (éretlenebbeknek nem kell/lehet olyan mély és csavaros történeteket írni) -
#364 Dragonball: Evolution -
#363 mért húzzátok le ennyire?
nem is láttuk még 1 részt sem!
persze , hogy nyitnak a fiatalabb korosztály felé hisz az idősebbek kik ezeken a filmeken nőttek fel (mint én)
szépen lassan kikopnak.
életükbe más fontosabb dolgok váltják fel eme helyet
És ezért kell megragadnia az új korosztályt a sorozatnak
DE HÍVHATJÁTOK EVOLÚCIONAK IS -
#362 hát ahogy elnéztem a fejeket maximum az ős "szellemek"-kel küzdhetnek ×Ð. mindenesetre érdekes lesz és sötét és eléggé Atlantis feellinges legalábbis az első évad(nem tudunk hazamenni, felfedezzük a helyet, barátkozunk a helyiekkel és találunk egy nagy és gonosz valamit)