4805
StarGate Universe (TV)
  • sandor8206
    vagy az egyik hajó lesz a raktár tele kapukkal :-) és nem kell naquada!
  • tnm #200
    ha az 1. hajó egy nagyon erős ellenséges fajjal találkozik, akkor legfeljebb egy olyan hajót veszítenek az ősök, amin nincs élőlény.

lehet egyébként, hogy időnként, meg beéri a 2. hajó az elsőt és a 2. hajón lévők a menetközben megismert világoktól remélhetőleg szerzett naquada-ból "töltenek pár száz litert az első hajó tartályába a következő 2-300 fényévre", vagy vannak ilyen csillagközi naquada kutak, némelyik még ancient smart card-okat is elfogad
  • sandor8206
    Te is hülyeségeket írsz:-D
  • Magiszter
    Most jöhet a Konzol vs PC vita is? Vagy a Star Wars vs Star Trek vs StarGate vs Starok a fejükre estek....
    Ez egy, egyenlőre készülőben lévő Csillagkapu sorozat topikja, nem a Sztárgét Vées Sztártrek-é. Mégis 40 hozzászóláson keresztül vitatkoztok hogy melyik miért jobb. Nincs értelme... Vissza lehetne térni a Stargate: Universe témához... (most ugassatok le, mert már csak ez hiányzik.

Tehát: Szerintetek hogy oldják meg azt az alapvető problémát hogy a Csillagkapuhoz sok-sok naquada kell? Miközben épít a hajó bányássza is az érzet, majd finomítja? Vagy csak marhasok tartalékkal rendelkezik? A másik meg hogy miért megy két hajó? (mert ugye arról van szó). Az első szórja a kaput a második meg mire van?

• sandor8206
    ST+SG!!!!!!!!! Universe eléggé hajaz az ST-re, ez csak eszmefuttatás!
  • sandor8206
    Ne erőlködj már! Láttad az ST, nem! Minden indokod, lekontrázva! A többi csak belemagyarázás a részedről.

"Bocs, mindenkitől hogy kicsit bekeményítettem, de nem díjazom, amikor tök békésen leírom a tényeket, még külön bocsánatot is kérek, hogyha megbántottam volna valakit, aztán valaki egyszerűen azzal jön "hogy hülyeségeket írsz".
    De amikor hülyeségeket írsz! Ezzel nem tudok mit csinálni!

Én csak arra akarok rámutatni, hogy egyszerűen nem jön be az ST univerzuma, nem kell ragozni, azt el is fogadom. Kinek ez, kinek az! ENNYI, de ne erőlködj már hülyeségekkel! Akkor minek nézed az SG-t, mert kb. amit felhoztál indokokat az 1 az 1-ben az SG-ben is úgy van, csak más az alapsztori+környezet, univerzum.
  • Monoton
    Ne ST-ről csacsogjatok már ...
  • Banderas1990
    Érted mi az az utópisztikus?? Ezek szerint nem. Nézz inkább utána.

Egyébként látszik, hogy nagyon értesz hozzá. Az ST-ben semmiféle, exoskeleton, Head-Up Display, se semmi ehhez hasonló, pedig mikor játszódik. De persze egyszerűen ezt is úgy állítottad be, mintha az én képzeletembe létezne csak.
    A fenti dolgokra mind lehetne magyarázatot írni(költségvetés stb.), de mivel a meglátásaimat egyszerűen lehülyézted, nem látok rá okot miért nem hozzhassam fel ezeket is.

Bocs, mindenkitől hogy kicsit bekeményítettem, de nem díjazom, amikor tök békésen leírom a tényeket, még külön bocsánatot is kérek, hogyha megbántottam volna valakit, aztán valaki egyszerűen azzal jön "hogy hülyeségeket írsz".

Egyébként csak, hogy tud az NID egy kormányszervezet és így a Föld hivatalos szerve, szóval igen is az SG-be tartozik. Hogy egyesek ezt nem bírják felfogni.

Egyébként az a mondatot, hogy "Egyébként ilyen téren gyakran véltem, kicsit irrealisztikusnak az SG-t is, de közel sem annyira, mint az ST-t." teljesen figyelmen kívül hagytad. Szóval azokat a részeket ragadod ki amikben fikázom az ST-t, de azokat nem amikben megpróbálok ezekre magyarázatot adni, vagy dícsérek néhány sorozatot(pl.DS9).
    Szóval most én is lehülyézhetném a postjaidat, de nem teszem. Megpróbálok rendes érveket felhozni, veled ellentétben, aki nagyjából csak azzal jött elő, hogy
    SZÓSZERINT IDÉZEM:
    "tényleg hagyd abba, mert teljesen hülyeségeket írsz"
    "nem is tudtam, hogy van olyan sorozat, hogy NID, ja hogy az SG-ben van ilyen szervezet, akik a rosszak? SG ezt csinálta? NEM! Akkor mi a sorozat koncepciója! Ja és képzeld el ST-ben is van ilyen szervezet!"

Tanulj meg olvasni, mert szerintem(bocs ha tévedek) elég érhetően fogalmaztam).
  • sandor8206
    "..Hát szerintem a világa összeségében, akkor is naív de bocs.." ez kb. olyan, hogy stipi-stopi én 2-szer olyan erős vagyok.
  • sandor8206
    miért SG kontra ST? :-) nekem amúgy mind2 tetszik, csak te írsz hülyeségeket! SG-s fórum, ez is idetartozik:-) fórumozunk, ha meg a ST fórumra megyünk ott meg mit keresünk ennyi erővel SG-vel:-D
  • sandor8206
    tényleg hagyd abba, mert teljesen hülyeségeket írsz, nem tetszik kész ennyi, de nem kell belemagyarázni ami nincs vagy nem úgy van, főleg hogy nem is láttad a ST-ket végig vagy nagy részét.

"...Hát rosszul emlékszel. Az NID azzal foglalkozott még a sorozat elején, hogy idegen technológiákat lopott(szövetséges fajoktól is). Bár nem maga az SGC tette, de akkor is az embersiég. " nem is tudtam, hogy van olyan sorozat, hogy NID, ja hogy az SG-ben van ilyen szervezet, akik a rosszak? SG ezt csinálta? NEM! Akkor mi a sorozat koncepciója! Ja és képzeld el ST-ben is van ilyen szervezet!

"Hát én ahány részt(vagy részletet) láttam bármiféle védőfelszerelés nélkül mentek. Ma sokkal többet védő felszerelést használnak a katonák." Semmilyen védőfelszerelés (még az űrhajóknál sem) nem számít a kézi energia fegyverek ellen, itt már nem golyó van, esetleg egyéni személyi védőpajzsot tudnának használni (lsd. Borg), de azt meg nem tudják gondolom megoldani (mondjuk ez egy sorozat az írók nem akarják megoldani) szóval teljesen mindegy, hogy menetfelszerelésben, vagy a sima csillagflottás ruciban vagy kisgatyában harcolnak.

"Hát nem tudom, de nekem egy olyan társadalom, ahol nincs pénz, nagyjból egyenlőek az emberek, és az emberek nem igazán(időnként igen) gondolkodnak olyan háborúkban amik területszerző jeleggel indulnak elég utópisztikusan hat." nem is tudtam, hogy az SG-ben is hódítottak az emberek!

"Nincs nekem túl nagy bajom az ST-vel, csak nem igazán kedvelem. " Ez a lényeg, a többit meg inkább hagyjad! Mondom olyan világba magyarázkodsz amit nem ismersz! SG bejön ST meg nem ennyi, csak látod ez van, hogy pár rész alapján osztod a hülyeséget!
  • tnm #190
    sztem amíg nem kezdődik el ez a sorozat, addig belefér a "mit várunk el a scifi sorozatoktól és mit nem szeretünk az eddigiekben" felkiáltásba. amúgy se hiszem, hogy akármelyik ST sorozat topikjában szívesen látnák az efféle megjegyzéseket, de ha tudsz jobbat, linkeld! :)
  • Borg
    Szerintem itt perpill nem lehet másról beszélgetni, mert a sorozat mint olyan még nem létezik :)
    Amúgy meg nem off, hiszen összehasonlításról beszélgetünk.
  • Banderas1990
    Egyébként, bocs ha valakit nagyon megsértettem ezzel én csak az ST alapjait írtam le. Mondom ezek a dolgok valakit kevésbé zavarnak, valakit jobban.
  • Borg
    Nem sajátítják ki más népek ásványkincseit? micsoda gecik :D

Nincsenek politikai cselek? Hát akkor sem a TNG-t, sem DS9-t nem láttad. Volt ott bőven, legyen szó Romulánokról, Klingonokról, Kardassziáról, stb stb. Az egész ST univerzum arról szól, hogy noha a föderáció idealista állapotot ért el, a környező hatalmak korántsem. És rajtuk keresztül mutatják be a jelen kor problémás politikáját. Ugyanakkor a föderációban sem minden fenékig tejfel, titkos szekció (mint a CIA), titkos műveletek, irányelvekbe ütköző dolgok, szakadárok... (ld. maquis).

A gyalogsági témában semmi probléma nincs. A startrek sosem arról szólt, hogy szárazföldi támadásokat intézzenek, vagy megszálljanak. A DS9-ban viszont háború van, ott bőven van szó ilyenről is.

Egyébként a Stargateben hol indulnak hódító hadjáratra területszerzési, meg nyersanyagszerzési céllal? Lehet lemaradtam valamiről. Ha meg kolonizálásra gondolsz, az volt a Startrekben is. A vele járó konfliktusokkal együtt. Megintcsak nincs új a nap alatt.

Konkrétan te azért nem kedveled az ST-t, amiért sokan mások se. Mert lusták foglalkozni vele. Láttak valami részt belőle, sőt lehet hogy kettőt is, nem értettek miről van szó, nem is tetszett nekik, aztán ezzel le van írva az egész. És már készülnek is a félremagyarázások, hogy milyen szar az ST, mert... Nem. Nem kell megmagyarázni, hogy neked miért nem tetszett. Egyszerűen mond ki, hogy nem láttál belőle szinte semmit, mert az az 1-2 rész amit fél füllel elkaptál nem fogott meg. Én évekig így voltam a Stargattel. Kb a 2-3. évadtól kezdtem el megnézni akkor, amikor már a 9. évad is be volt fejezve. Mert az elején amiket láttam belőle, szimplán nevetségesek voltak. Hát a végén kiderült, hogy azért annyira nem temetni való téma.
  • Banderas1990
    Egybként ha ezt tovább akarjuk folytani, ezt inkább másik topicban tegyük, mert nem ide illik.
  • Banderas1990
    "naiv+iránylevek stb. (ilyenkor nézek, hogy akkor egyáltalán minek szól bele a témába az illető, ok nem látta a sorozatot, de amikor ST-MOZIFILMEK foglalkoztak ezekkel és azokat se, akkor min lovagol?!:-))"

Hát szerintem a világa összeségében, akkor is naív de bocs.
  • Banderas1990
    Hát akkor elnézést kérek, de emlékszem valami olyan részre, ahol mondták, hogy nincs tömegpusztító fegyver(??), ezek szerint tévedtem.
    De ennek ellenére akkor is naív. Nem próbálják meg kisajátítani(ha még békés módon is) más népek ásványkincseit, nem igazán vetnek be politikai cseleket saját (akár mocskos) céljaik érdekében stb. Pedig ez benne van az emberekben(egy részében).

"sőt SG-ben se emlékszek olyanra, hogy elloptak volna valami technológiát egy barátságos fajtól"

Hát rosszul emlékszel. Az NID azzal foglalkozott még a sorozat elején, hogy idegen technológiákat lopott(szövetséges fajoktól is). Bár nem maga az SGC tette, de akkor is az embersiég. Egyébként ilyen téren gyakran véltem, kicsit irrealisztikusnak az SG-t is, de közel sem annyira, mint az ST-t.

"Ugyanez igaz a gyalogsági témára is, ld: DS9: Siege of AR558."

Hát én ahány részt(vagy részletet) láttam bármiféle védőfelszerelés nélkül mentek. Ma sokkal többet védő felszerelést használnak a katonák. Az dicséretes, hogy ezt a logikai hibát megpróbáták kijavítani, de ez 1(vagy max néhány plusz) rész elejéig elégg kései próbálkozás.

A társadalom pedig csak addig utópisztikus, amíg valaki nem ismeri jól a StarTrek világát, vagy leragad néhány kezdeti TNG résznél.

Hát nem tudom, de nekem egy olyan társadalom, ahol nincs pénz, nagyjból egyenlőek az emberek, és az emberek nem igazán(időnként igen) gondolkodnak olyan háborúkban amik területszerző jeleggel indulnak elég utópisztikusan hat.

Bár láttam a próbálkozást az írok részéről, ennek némileges megváltoztatására(1-2 ST film, DS9, ST sorozat), de ezt nem igazán tudták/akarták komolyabban kibontakoztatni. Azonban szerintem, ez főként az alapsorozat/film alapkoncepciója miatt van. E fentebb említett tereken, elég nehézzé tehette az írók munkáját, de azért megpróbálták realisztikusabbá tenni.

Nincs nekem túl nagy bajom az ST-vel, csak nem igazán kedvelem. Szerintem a fentebb említett okok igenis fennállnak, max ez egyeseket kevésbé zavar, mint másokat.
    Jó lenne egy békés-utópisztikus társadalomban élni, de sajnos egyenlőre nem úgy tűnik, hogy ez mostanába be fog következni.
  • sandor8206
    hát persze ,de nem az volt az egész sorozatnak a koncepciója, ilyen 1-2 részes dolgot a ST Univerzumból is lehet sorolni, SG-ben is mennek barátkozni és úgy szerezni vagy ellopni a gonoszoktól.
    Pl:ST-Voyager-ben volt, DUPLArészes epizód:-D (szóval 1 epizóddal már több mint a SG esetében:-P) talán Equinex a címe (űrhajó név) ott a csillagflottások idegeneket, egy fajt gyilkolászták, hogy a testüket kristályosítsák (szóval ők még keményebbek voltak, mind O'Neillik a Tollanokkal:-D) így nyerve plusz energiát a hajtóműnek.
    Szóval teljesen igaz az, hogy pár rész alapján nem lehet megítélni egy sorozatot, nem kell köntörfalazni nem jön be és kész, de ilyeneket írni, hogy naiv+iránylevek stb. (ilyenkor nézek, hogy akkor egyáltalán minek szól bele a témába az illető, ok nem látta a sorozatot, de amikor ST-MOZIFILMEK foglalkoztak ezekkel és azokat se, akkor min lovagol?!:-))
  • tnm #182
    azért azt ne felejtsd el, hogy a sorozatok nagy százaléka egy rész alapján lehetett sorozat...
  • tnm #181
    "elloptak volna valami technológiát egy barátságos fajtól"

pedig egy külön részt szenteltek ennek. O'Neill lop technológiát a Tollanoktól. Persze a végén megkapjuk az erkölcsi tanítást, meg az egész nem hivatalos szándék volt, de a lényeg, hogy pont volt olyan törekvés a Földön, hogy hódítsuk el a technológiát. (NID)
  • Borg
    Mi a gond az irányelvekkel?
    Nincs tömegpusztító fegyver? Ez elég érdekes, mert 2 komplett startrek movie, illetve szinte minden sorozatból volt olyan rész, ami ilyennel foglalkozott.
    Ugyanez igaz a gyalogsági témára is, ld: DS9: Siege of AR558.
    A társadalom pedig csak addig utópisztikus, amíg valaki nem ismeri jól a StarTrek világát, vagy leragad néhány kezdeti TNG résznél.
    Pont ilyen az, amikor valaki 1-2 rész alapján jellemez egy sorozatot, vagy annak a világát. Ennyi erővel a Stargatere is lehetne csúnya dolgokat mondani...
  • tnm #179
    sztem is, második jobb volt egy picivel, de pl. Thor már az elsőben megjelent, aztán valahol a 4. után indult be a lejtmenet, főleg a sok filler-rel.
  • sandor8206
    "..Ha a Föld biztonsága veszélyben lenne az emberiség valószínűleg simán bevetne tömegpusztító fegyvereket, le sz*rná az irányelveket stb..." ha megtámadják a Földet arra nincs semmi irányelv az ST univerzumban, ha a Föld biztonsága forgott kockán akkor be is avatkoztak és igen tömegpusztító fegyverek is voltak és az agresszor ellen használták, de csak önvédelemből. SG-ben se emlékszek semmi olyanra, hogy hódítottak volna az emberek, sőt SG-ben se emlékszek olyanra, hogy elloptak volna valami technológiát egy barátságos fajtól!
  • Borg
    Ez szerintem nagyon nem így van. Egy bekezdés semmilyen könyvet sem fog jellemezni, KIVÉVE ha ismered a könyvet, és tudod melyik bekezdést kell választani...

De nézz csak még egy pár kiragadott részt a DS9-ból pl. Tears of the Prophets, Sacrifice of Angels, Siege of AR558, vagy a művészrészek egyikét, pl Far beyond the stars...
  • Banderas1990
    Hát mivel az SG-1 az elején elsődlegesen a különböző fejlettségi szinten levő emberi népcsoportokra ment rá, ez nem is csoda. Szerintem az SG-1 első évada is igencsak jó volt.
  • Banderas1990
    Hát nekem az ST sose jött be igazán. Nekem kicsit naív az egész világa. Megnéztem pár részt több sorozatából, de ennyi.
    Néhány dolog ami zavart:
    irányelvek, nincsenek tömegpusztító fegyverek, nuku gyalogsági védelmi felszerelés stb.

Ha a Föld biztonsága veszélyben lenne az emberiség valószínűleg simán bevetne tömegpusztító fegyvereket, le sz*rná az irányelveket stb. Ma se tartja be senki igazán a Genfi-egyezményt(max bizonyos pontjait).
    Persze értem, hogy utópisztikus társadalomban játszódik, de ez nekem akkor is kicsit irreális.
    Viszont 1-2 sorozatában, látszik, hogy megpróbálják valamivel realistábbá tenni a dolgot: DS9, ST(új sorozat). Ebbe azért már voltak komolyabb erkölcsi agályok, titkos kormány szervezetek, orvgyilkosságok stb. Ezekből több részt is megnéztem.

Az SG-t úgyse viszik el szerintem ebbe az irányba(remélem), hisz az egész arról szól, hogy egy szuper titkos program folyik a földi emberek háta mögött. Vetettek már be biológiai fegyvereket, tömegpusztító fegyvereket, ugyanakkor megfigyelhetők az erkölcsi vívódások(de csak az embertől reális szinten).
  • sandor8206
    Fölösleges vitázni, hogy melyik a jobb SG vagy ST, mert teljesen más a koncepció! Mindkettőben vannak unalmasabb részek, SG-ből is lehetne sorolni dögivel. Azt meg hozzátenném, hogy a ST-DS9 is a 3. évadtól indul be (Dominium elleni háború), de akkor nagyon, vagy a Voyager is csak pár évad után, ha valaki megnézi az SG-1 első évadát az is "szánalmas" a többi évadhoz képest, tele mongolokkal, kék kristállyal, meg "lófasz" részekkel, sztem az SG is a későbbi évadokban lett "klasszikus"!
    "...ha egy igazán jó könyv van a kezedben és elolvasol benne egy tetszőleges bekezdést, akkor abból a bekezdésből is kiderül, hogy profi munkával van dolgod. számomra ez nem derült ki a ST sorozatoknál.." ez attól függ melyik részeket láttad, ezért mondják, hogy pár rész alapján nem ítélhetsz meg (mert persze tele van olyan részekkel amikor csak érdekes gáz-anomáliákat vizsgálnak)+milyen a beállítottságod! Az ST inkább azoknak szól sztem akik sztoriorientáltak, mert a LEGEREDETIBB és LEGKÜLÖNÖSEBB sztorikat az ST sorozatokban láthatod, persze át kell vészelni pár unalmasabb részt is! Mert mindent lehet mondani rá, csak azt nem, hogy nem profi!
  • tnm #173
    ha egy igazán jó könyv van a kezedben és elolvasol benne egy tetszőleges bekezdést, akkor abból a bekezdésből is kiderül, hogy profi munkával van dolgod. számomra ez nem derült ki a ST sorozatoknál (az új enterprise-ból ugyan nem láttam még semmit se, tehát erre nem vonatkozik), de pl. a 11 ST film trailer volt annyira jó, hogy elhatároztam, hogy megnézem az előző 10 ST filmet is, hogy értsem majd a 11.-ben a jövőre vonatkozó utalásokat.

amúgy SG-1 -et se a filmmel, vagy a legelső résszel kezdtem el nézni, hanem egyszer elkaptam egy részt a tv3-on(!) és szépen lassan beszippantott, addig a pontig, hogy mikor már lehetőségem volt rá, akkor elölről kezdve megnéztem az egészet (immáron már eredeti nyelven:) )
  • Magiszter
    Eleve egy sorozatnak az a lényege hogy ha az elejétől a végéig nézed akkor lesz teljes, egész és kerek a történet. Ha csak kiragadsz pillanatokat az olyan mintha egy könyvet úgy ítélnél meg hogy belelapozol és elolvasod az 52. oldal első bekezdését, aztán továbbpörgeted és a 534. oldalon az utolsót. Nem értesz belőle majd semmit. ST-re és SG-re is igaz hogy az első évadok csak felvezetik az egészet, majd a későbbiekben merülnek el jobban a dolgokban és onnantól élvezetesebb lesz az egész.

SGU-nál viszont ott van a rizikó hogy ha az első évad nem kezd kirobbanó sikerrel akkor lehúzzák a WC-n, ezért gondolom az írók rögtön belecsapnak a lecsóba. Ennek viszont egy látványos, de nem sok történeti tartalommal bíró első évad lehet a következménye. Hiszen sokan a harcokra, és a CGI-re kíváncsiak, humoros beszólásokkal tűzdelve. Nem pedig hogy egy "csávó" elmagyarázza hogy az ősök miért, hogyan, mikor csinálták azt a hajót. Meg hogy a "doki csaj"-nak mekkora dudái voltak, de mi a neve, és hogy került oda az már csak mellékes "blabla".
  • Borg
    Pont erről van szó. Ha külső szemlélőként nézed, 1-2 rész alapján az SG1 csak arról szól, hogy a goauldokat akarják legyőzni folyton, folyamatosan lol szituációkból kikeveredve győztesként... Az atlantis meg ugyanez csak a lidércekkel.
    Ugyanakkor aki végigköveti a sorozatot, az benne van, hogy ennél jóval többről van szó. Sőt, megkockáztatom, hogy DS9 vagy VOY JÓVAL több szálon futott, mint a stargetek bármelyike. Ettől még nem lesz jobb, vagy rosszabb, csak más.
    Aki csak 1-2 részt lát valami sorozatból, annak nagyon kicsi az esélye rá, hogy megértse, és átlássa az egészet. És ez a StarTrekre különösen igaz. Ott sokkal jobban épültek egymásra a részek, mint a Stargateben.
  • Agamemnon69
    off: A DS9 tényleg gyengén kezdett, de utána nagyon jó évadokat készítettek, a szereplők fejlődtek, és egy egész komplex sztori bontakozott ki a sorozatból.

Voyager: kedvenc ST sorozatom. Igen, külső szemmel annyiból állt egy-egy rész, hogy mennek haza, egy olyan távoli pontról, ahonnét nem érhetnek haza időben, de akit érdekelt, aki kíváncsian várta és nézte a részeket, az azt látta, hogy lesz egy maroknyi (ellenséges, és merőben eltérő) emberből egy olyan család, ahol bárki az életét adná a másikért. A karakterek nagyon sokat fejlődtek, a személyiségek komplexek és kidolgozottak.

SG: Universe - én várom, akármilyen is lesz, úgyis nézni fogom, mert nagyon szeretem az SG-t és úgyis kevés normális sci-fi sorozat van ma.
  • tnm #169
    abból a kb 20 részből, amit láttam, abból az derült ki, hogy az egész sorozat arról szól, hogy próbálnak hazajutni a Földre, ami olyan messze van, hogy normális esetben a szereplők életében nem jutnak haza.

de egyébként SG-1 se volt ennél sokkal több, csak a goauldoktól védeni a Földet, illetve később legyőzni a goauldot, de emellett azért ott volt, hogy Daniel Jackson kereste a feleségét, utána meg a gyereket, Teal'c személyes bosszúja, stb...

de tényleg nem kell vitatkoznunk, szubjektív véleményem az, hogy bár nagyon sok mindent köszönhetünk a ST-eknek: gyakorlatilag megalapozták a scifisorozat kultúrát, soha nem éreztem olyan mélynek, jól kidolgozottnak, hogy leragadjak mellette. TOS-ből láttam pl. nemrégiben egy jelenetet, ahol az volt a nagy dráma, hogy a szépséges lány valójában öreg és ronda volt... azért egy scifi-ben ennél grandiózusabb kérdésekkel kéne foglalkozni, SZTEM.
  • Borg
    Mennek haza, slussz? Na ebből látszik, hogy alig láttál belőle valamit. Innentől kezdve meg nincs értelme vitatkozni róla.
  • tnm #167
    VOY és DS9-ból láttam több részt, előbbibe átívelő szálnak csak annyi volt, hogy mennek haza, slussz.
    DS9-ből pedig áll, amit korábban is írtam. Amiket láttam konfliktusok azok elég kézenfekvőek voltak, a megoldásuk is. Nem éreztem a késztetést arra, hogy daráljak.

" MAI SZEMMEL bugyutának tűnik, azonban a 90-es években egyátalán nem volt az."
    ilyen meg sztem nincs, az elmúlt 19 évben annyira nem változott meg az emberiség, nem történt olyan hatalmas társadalmi/technológiai forradalom.
    Az, hogy a spec. effektek elavulnak az egy dolog, de attól még nem lesz bugyuta semmi. Egy jól kigondolt történet ennél azért időtállóbb, lásd a sokat emlegetett Asimov, vagy a mostanában méltatlanul elfeledett Lem.
  • Borg
    Startrek sorozatokról úgy nem lehet nyilatkozni, hogy csak 1-2 kiragadott részt láttál. Nyilván ha a TNG-t nézed, az sok helyen MAI SZEMMEL bugyutának tűnik, azonban a 90-es években egyátalán nem volt az. A DS9 első évadja elég gagyi volt, azonban az utána következőkkel minden idők legösszetettebb, legjobb ST sorozatát alkották meg. Ami ráadásul még ma is megállja a helyét, mint sorozat. Érdemes végignézni.
    A VOY már más kérdés, ez már tipikusan a populáris scifi kategóriája, nézettségre, és bevételre teremtették. Látványos, de annál kevesebb mondanivalója van. Ugyanakkor ha az egész sorozatot nézem, egyátalán nem rossz.
    Az ENT pedig nem rossz sorozat, csak nem illik a StarTrek világába.

Én az SG1-et a DS9-el hasonlítanám össze, szerintem ezek vannak egy szinten, a történetet, és a karaktereket illetően. Még akkor is, ha egy évtized van közöttük... mindkettő gyengén indult, nem tudták mi lesz belőle. De utána hirtelen felfelé ívelt a történet, a minőség, és a nézettség is.
  • tnm #165
    azt hiszem 15 év után, ha ki is cserélnék az írókat, az emberek nagy többsége akkor is Brad Wright-ot és Jonathan Glassner-t látna az utolsó jelenet utáni fekete képernyőn.
  • tnm #164
    hát, nem tudom. nem akarok flém-et, de a ST sorozatok nekem mindig is bugyutának tűntek. A legújabb sorozatot nem számítva, mindegyikből láttam részeket, és általában azt tapasztaltam, hogy a történet kitalálható, főleg azért, mert a lecke, amit hordozni akar az annyira triviális és annyira szájbarágós, hogy egy kicsit is intelligensebb ember -némi bátorsággal ide sorolnám magam- végig érzi, hogy merre halad a történeti szál. ST-ekekben is nagyon zavar, ami SG-ben is, hogy átívelő szál nagyon minimumon van.

De nem vagyok elfogult, SG meg az nem tetszik, hogy kb minden rész reakciós. Meg persze meg lehet nézni a két másik SG-s topikban, hogy hányszor kiabáltuk ott is, hogy "sablonos" az utolsó évadoknál.

Persze nagy Sci-fi fan vagyok, tehát még a 11. ST film előtt megnézem végre az első 10-et sorrendben -csak az újabbakat láttam-.

Egyébként kb 2 hónapja még azt írtam volna, hogy még életemben nem láttam tökéletes, vagy közel tökéletes sci-fi sorozatot (Firefly-t nem számolom a scifi-k közé, akármilyen zseniális is), de ez szerencsére megváltozott. Egyetlen szépséghibája, hogy mára egy kicsit koros, ezért az első évadokban a spec. effektek mai szemmel már.. khm.. hát kb. mint amik a természettudományos csatornákon ilyen illusztráció szokott lenni, az a színvonal, de ettől függetlenül zseniális, komolyabb hiba nélküli, és a valaha látott legkreatívabb sorozat (igaz vizsgaidőszak miatt még benne vagyok a darában, de azzal a 11 résszel, ami hátravan már gyakorlatilag nem lehet elrontani, és mivel már tudjuk, hogy mi lesz azokban a részekben, valószínűleg azok is zseniálisak lesznek).
    Arra gondoltam, hogy ide a végére beírom, hogy melyik sorozatról áradozom, de mivel túl sok scifi sorozat nincs, sajnos, ezért spoiler-be lehet tippelgetni, legalább felpörgetjük a topikot. :)
  • Narxis
    És ezt meg se fontolták? Star Trek - Enterprise-ban volt egy kis vérfrissítés írói szinten(ha jól emlékszem) és nagyon-nagyon jót tett a sorozatnak, csak sajnos későn történt, már eldöntött volt, hogy 4 évadnál nem lesz több.
  • Narxis
    ok