4805
StarGate Universe (TV)
  • Encore
    Nem a hat évad atlantis árából hozznak ki egy évad Universe-t. Csak a sorozatoknál a hatodik évadra megnő a költségvetés, fizetés emelés, jobb CGI stb...És ha egy sorozat már úgy indít hogy annyiba kerül mint egy másik sorozat 6. évada...

• tnm #320
    amikor azt mondják, hogy az első évad ára, akkor abba az egyszeri költségek benne vannak, vagy sem? mert azért az nem ugyanaz, mint a 6 évad Atlantis árából kihozzák az 1. évad Universe-t + az űrhajó meg egyéb állandó díszletek építése, kosztümök készítése (pl. úgy is lesz egy főgonosz faj, mert az mindig kell, vagy új SGU egyenruha -mert anélkül nem megy [ha más nem akkor, majd Delenn varr nekik is:D]), főszereplők kasztingolása, stb.
  • MerlinW
    De mivel most válság van, a több pénz ráfordítása azt jelenti, hogy ugyanolyan lesz, mintha nem lenne válság:)
  • Jaffa 2843
    viszont az hogy több pénzt ölnek bele, eredményezheti azt is, hogy egy jo sorozat lesz, de általában azt eredményezi hogy hamar vége, ert drága :S
  • Encore
    Csak az a gondom, hogy a Universe eleve úgy indul, hogy annyiba kerül mint egy másik sorozat 6. évada...
  • Banderas1990
    A korábbi hírek szerint az SGU 1.évada, kb. ugyanannyiba fog kerülni, mint az SGA 6.évada került volna. Persze ez változhatott és pontos adatok híján, csak találgatni lehet.
  • Encore
    Vegyes érzéseim vannak ezzel az új sorozattal kapcsolatban. Szerintem nem jó előjel, hogy úgy harangozták be, hogy az eddigi legdárágbb stargate széria lesz plusz még ilyen neveket is szerződtetnek mint Philips meg Ming na, gondolom ők többet kapnak mint a no name színészek. Szóval mindent összevetve nem lesz ez túl drága sorozat? Elvégre kábelen fog menni vagy nem? És már az Atlantis is azért lett lelöve mert a 6. évadra emeleni kellett volna a szereplők fizuját (meg nem akartak a készítők egyszerre két sorozatot nyomni). Gondolom a csatorna a nézettséget az epizodók árával veti össze vagyis mondjuk ha akkora nézettséget produkál mint az atlantis akkor nem éri meg annyi pénzt belefeccölni. Valami azt súgja hogy nem fog sok évadot megérni ez az új széria, de ne legyen igazam.
  • pyrohun #314
    ez a lópofi Lou? :(
  • Narxis
    lol
  • Klemice
    smólvill-es
  • Banderas1990
    Új szereplők

Alaina Huffman(Alaina Kalanj) - Tamara Johansen
    Alaina Huffman IMDB.com

Ming-Na - Camille Wray
    Ming-Na IMDB.com

Elyse Levesque - Chloe Armstrong
    Elyse Levesque IMDB.com

Lou Diamond Phillips - Colonel Telford
    Lou Diamnod Phillips IMDB.com
  • Banderas1990
    1-2 oldalon már megjelent a pletyka, hogy Alaina Huffman(született: Alaina Kalanj) fogja játszani Tamara Jon-t.
    Ezt az infót tessék óvatosan kezelni, hisz még eléggé pletyka szinten van:

3 forrás:
    http://www.hollywood.com/tv/Stargate_Universe/5297950
    http://www.fancast.com/tv/Stargate:-Universe/101442/main
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_universe

A színésznőről bővebben:
    http://www.imdb.com/name/nm0435509/
  • Andr0
    reméljük az lesz a csattanó hogy azzal mennek, mert az első részben lerobban az űrhajójuk×Ð
  • Fabio Capello
    egy százasra veszem, hogy Atlantis még elő fog kerülni... :D
  • Andr0
    úgy jobb lenen ha az atlantisi csapat+sg-1+ néhány új szereplő mennének Atlantissal. Rodney kitalálna vmi új enegriaforrást amivel repkednének amennyit akarnak és kész:D egy város jobb mint egy űrhajó:D
  • pyrohun #306
    ...és még be is jöhet, mert ugye állítólag egy Atlantis-ban mellékszereplő karaktert hoznak át... :) Ki tudja...
  • pyrohun #305
    Remélem megy Todd is a hajóra... Mekkora poén lenne, sírnék a röhögéstől :)
  • Jaffa 2843
    jah az nagyon jo lenne.
    egy "lesz@rom" stílusú vezetö, egy idegesitö zseni(bár ez inkább csak atlantisre jellemzö, daniellel nemvoltak ilyen problémák :D ), meg egy idegen XD
    ez az alap felállás :D
  • Narxis
    Jaja, én is. Zsír lenne.
  • Andr0
    remélem az SG-1 és az Atlantis-i csapatokhoz hasonló összeállítás lesz :D
  • Banderas1990
    Mallozi szerint a héten már várható az új színészek bejelentése, de a készítőket ismerve ezt nem venném biztosra.
  • öregharcsa
    nagy királyság..csak jönne már..elvonási tüneteim vannak...
  • haywire
    http://www.csillagkapu.hu/hir.php?ID=1456
  • Banderas1990
    Bocs az előző link hibás

Itt a jó:
    SGU Air I-III. Spoilerek
  • Banderas1990
    Lefordítottam egy újabb leírást, mely komoly spoilereket tartalmaz az SGU Air I-III.-ról.:

http://www.csillagkapu.hu/hir.php?ID=1454
  • tnm #296
    pont emiatt lehet, hogy majd egy dara azért lesz belőle. de mint lenn is írtam: az első évadban még semmi garancia nem volt arra, hogy 3-4.-ben kapunk válaszokat... (és ha még tudtam is volna, akkor is félrerakom darára, mint most pl. a 24 évadokat szoktam, mert nem szeretek ilyen sokáig kérdések között lenni [pontosabban olyan kérdések között, aminél még találgatni se tudok, hogy mi lehet a háttérben, mert abszolút semmi infó nincs])
  • MerlinW
    BSG-ben majdnem mindenre választ kaptunk a 3-4 évadban. A 4. felvetett pár újat ugyan, de miután már csak 10 rész van a sorozatból és teljesen le lesz zárva, azokat is megválaszolják.

Egyébként a 2. és a 4. évad a legütősebb. Jó sorozat, érdekes, látványos, jók a színészek, kemény sci-fi dráma.

Persze ízlések és pofonok. BSG sosem volt könnyű sorozat.
  • blbogus
    nem tom sztem nézhető.. kis hiányérzettel is lehet ugyanugy élvezni egy sorozatot.. amugy sztem nem is az tök érdekes h a cylonoknak van vallásuk, sokkal inkább az h teljesen más, egy istenben hisznek.. ha még leutánozzák az emberek vallását az ok, de kitalálni egy ujat :) de télleg nem offolok :P
  • Magiszter
    Fura, de teljesen egyetértek veled. BSG-t néztem egy ideig, de aztán leszakadtam róla mert felvetett kérdéseket, de tett a magyarázatra. Lost-ot is csak első évadig néztem mert ott is csak történtek a nagy dolgok, de már írni sem tudtam volna hogy hány olyan történt ami csak "Történt megtörtént, ez van." után érzetet adott, 0 magyarázattal. Én pedig a "miért"-ek embere vagyok.
  • tnm #292
    jah, igen, este van már. abból a mondatból kimaradt egy állítmány.
    szal azon kiakadtam, hogy csak úgy bedobják, hogy a gépek is hisznek Istenben, és még egy kis porhintés se volt, hogy "nyugi, ezt majd azért megmagyarázzuk, hogy hogy is van ez"

szal ez a magyarázatnélküliség volt a másik ok, nem az, hogy a gépek is hittek (általában nem szeretem egy sorozatban, ha csak dobálják be a wtf-okat, de nem magyaráznak semmit. mert ilyenkor aztán könnyű nagy csavarokat bedobni -ezért nem nézek Lost-ot se.)
  • blbogus
    fura felfogás.. én is ateista vok, az én csörömet is bökte, de ezé nem hagyok abba egy, a középkategoria felső felébe sorolando sorit :) a magyarázat nekem vhogy meg eszembe sem jutott, csak haladtam vele :) tény h a bsg nem egy sg, nekem sem lenne sose kedvenc, de eccer meg lehet nézni bőven.. nah nem offolok..
  • tnm #290
    első évad után cancel-t adtam neki két okból:
    1, egy évad óta vártam a választ arra, hogy miért akarna egy gép bosszút állni (számomra sokkal életszerűbb a Mátrix féle "géptudat", ami a végletekig logikus és számító)
    - most azt hallom, hogy ezen talán csavarnak így a 4.(!) évadban és megmagyarázzák, de én ennyit nem voltam képes várni
    2, ateista vagyok, és azon -az 1. ponttal összefüggésben-, hogy gépek is hisznek Istenben, persze később lehet ezt is jól megmagyarázták/zák, de első évadban ez se történt meg

amúgy első évad alatt végig az volt benyomásom, hogy két ember felváltja írogatja: egy zseniális ötlet, aztán egy baromság, aztán megint zseniális, és így tovább.

persze scifi sucker vagyok, szal utsó rész után lehet ledarálom elölről, vagy csak a maradékot, de ez már tuti nem fog változtatni, hogy számomra mi az első számú űrscifi (Firefly-t nem sorolom a scifi-k közé, de az is egyik kedvencem).

B5 ereje sztem abban van, hogy végig lehet tudni /érezni/, hogy ki vannak találva a 3 évvel később történő jelenetek is, és az ember tényleg figyel a rengeteg sok apró utalásra, meg a tényekre amit csak előre látunk, és mikor odaérünk akkor mégis át kell értékelnünk -pedig egy-az egyben ugyanazok a képkockák vannak ott is, ugyanolyan vágással, csak megismerjük időközben a _helyes_ kontextust is. Szal nem a végeredmény a meglepetés, meg a csavar, hanem maga az út, ahogy eljutunk oda. De tényleg nem tudok mást mondani, aki túl tud lépni az elavult és kis költségvetésű CGI-on, az mindeképpen próbálja be, mert 5 évad végig magas színvonal mellett (kivéve 1x04, az bennem ilyen ST típusú filler rész érzését keltette, de alapvetően nem sok filler van, persze némelyikről ez csak utólag derül ki.)
    Fent a B5 sorozatról beszéltem, a későbbi filmek már változó minőségüek, első 3 még simán sorozat szinvonala, a 4. is nagyon jó, de ott túl sok az új ötlet (ez volt az előkészítő filmje a Crusade-nek), az 5. mint írtam már: botrányos, akár ki is lehet hagyni, mert azon kívül, hogy minden szinten nevetséges, még sok helyen ellentmondásban is van a sorozattal, meg a filmekkel. Eddigi utsó film megint egész jó, csak nagyon kis költségvetésű :( . (És nagyon sajnálom, hogy a The Memory of the Shadows nem készül el, sajnos már a főszereplők közül kettő nem is él. :'( )
  • MerlinW
    BSG-t nem nézed?
  • tnm #288
    a hsz-ed lényege majd idővel elválik egyelőre csak spekuláció, sok mindent nem tudtam volna hozzáfűzni, de RDA maga a hétszentség :D, szal őt ne rontsuk már el!

amúgy most így B5 darám vége felé megnéztem a Legend of the Rangers-t, ami a B5 második spin-off kisrélete volt a 13 részes Crusade után. hát ott valóban megvolt a fiatalabb társulat, modernebb felfogás, CGI mindenütt, de a végeredmény... scifi világnak örök példa lehet, hogy mi az amit ne. Reméljük SGU ezt messze elkerüli. (Tudom, hogy volt erről már szó sok helyen, de döbbenetes volt, hogy JMS, aki megírta a világ legjobb scifi sorozatát [imdb:8.8(!)], képes volt erre a sz*rra is. Szerencsére utána a kis költségvetésű, "beszélgetős scifi"-féle The Lost Tales-ben újra megvillantotta géniuszát, ahogy a kb. semmi pénzből jó filmet csinált.)
  • sandor8206
    mondjuk RC "nagy név" egy sorozathoz képest, de én inkább a főmuftinak szerződtettem volna le valaki nevesebbet, na mindegy ők tudják!
    #285 látom sikerült leszűrni a lényeget :-)
  • Banderas1990
    Szerintem Robert Carlyle-t hosszab távra tervezik meghagyni, mint szereplőt. Az eddigiekből leszűrve a karakternek hátsó szándékai is lehetnek, amikre majd csak később derül fény. Ennek kibontakoztatására pedig idő kell. Persze mindez csak feltételezés.
  • tnm #285
    MacGyver
  • sandor8206
    hát ahhoz képest, hogy húzónevet akartak főszereplőnek nem nagyon jött össze nekik, bár R.C. ott van de sztem ő csak pár rész erejéig lesz, Young ezredes játszó színész meg névre semmi, még arcra beugrik, de nem valami nagy szám! Nincs ezzel semmi baj, hisz Atlantisban se volt senki, SG-1 ben is csak McGuwyer, csak akkor mit kellett annyira reklámozni, hogy "húzónév" lesz és lett egy semmi! Amúgy ennek is adok egy max. 5 évadot (bár ne legyen igazam, hisz szeretem az SG) de a magas költségek és azt, hogy nem tudom elképzelni, hogy eddig aki nem nézett SG, mitől fog majd késztetést érezni rá, tehát sztem marad az Atlantis nézettségi szintje (esetleg egy kicsit több)+magas költségek (ha ez igaz) szóval sztem eleve kaszára készül, vagy majd csökkentik a budgetet, de akkor meg ha nem lesznek jó sztorik amik eladják mi lesz beszélgetős sci-fi? Tényleg ne legyen igazam, kíváncsi leszek az első pár rész nézettségi adatára , bár ez még odébb van :-) Mondjuk ha már 5 évadot megér az jó, hisz újabb 5 évre el vagyunk látva SG-vel :-)
  • Banderas1990
    Frissítés:
    Mallozi a blogjában megemlíti az [b]Icarus bázis[/i] díszletét. Valószínűleg az lesz a kiinduló bázis.
  • Banderas1990
    Mallozi blogjáról:

"The Stage 5 SG 1 sets are not only still standing, they've all been renovated in anticipation of their use on "Universe". In particular fans can look forward to a re-imagined SG1 Gate Room, bearing the new stylistic elements of Universe."

Magyarul: Néhány korábbi rémhírrel ellentétben, az SGC készletét nem rombolták le, csak átköltöztették egy másik helyre. Az SGU-ban is felfog tűnni, azoban ott már új elemekkel megspékelve láthatjuk.

Mallozi szavaival: "Egy újra álmodott Kaputermet láthatunk, mely az SGU-ra jellemző stílus elemekket hordoz magában."

Valamint kaptunk egy új karakter leírást:
    "[COLONEL COLLINS] 35 - 40. Handsome. A born military man proud of himself with great faith in the chain of command. The intended leader of the expedition who plans to reclaim his place as commander regardless of what he must to do. Stubbornly confident and highly regarded by his superiors.sptv050769.. Supporting Lead. RECURRING. PLEASE SUBMIT HISPANIC ACTORS ONLY."

Ő lett volna eredetileg az expedíció parancsnoka és vannak tervei, hogy szerezheti vissza a parancsnoki "széket".