4805
StarGate Universe (TV)
  • r4pt0r
    Ügye 2 hajó lesz, és ha jól emlékszem az egyik mozog folyamatosan és pakolja le a kapukat. Nem tudom melyik hajü melyik, de gondolom nem a kapurakóra mennek hanem a civilre. De gondolom mind2 hasonló energiával megy.
  • Fabio Capello
    nos a drónok mindenféleképpen a lidércek elleni ütközet során jöttek létre, erre mintha még utalás is akadna SGA-ban

Bár nem ismerjük a kilencedik ékzár jelentőségét, de abban biztos vagyok, hogy még több energiát igényel majd a tárcsázása mint a nyolcadik ékzáré, így ebből a szempontból sem túl bölcs ötlet a gyakori alkalmazása. Ugyanakkor valahogy erősen motoszkál bennem az érzés, hogy a kilencedik zár valamilyen mentőfunkcióval bír, amolyan utolsó menedék, amit csak ők ismernek és csak kilenc ékzárral lehet oda eljutni
  • Fabio Capello
    feltételezzük hogy inaktív volt a hajó (már csak azért is, mert ha mozog, akkor ugyebár nem lehetne tárcsázni). Ez esetben Atlantishoz hasonlóan max 3 zpm-re van szükség (inkább kevesebbre, elvégre, itt nem kell több tonnányi óceánt kinn tartani) :)
  • Banderas1990
    A Destiny-n levő felszerelésekről még nem sokat tudni. Biztos, hogy Drone nem lesz, én szerintem ZPM se, de nem tudom biztosan. Az atlantiszihoz hasonló szék se lesz szerintem benne. A leírtak szerint mikor az expedíció megérkezik a hajó elég féligműködő állapotba lesz(pl. az oxigén-ellátó rendszer se fog működni).
    Egy biztos: lesz a hajón egy KINO nevű szerkezet, amely a MALP ős megfelelője. Lesznek még "űrsiklók"(nem Pocsolyaugró). De már alig várom, hogy kiderüljön, milyen arzenálja is van a Destiny-nek és, hogy csatába keveredjen egy idegen hajóval.

Attól, hogy legtöbször nem kell tárcsázniuk a 9.ékzárat, időnként még lehet rá szükség. Alapból nem egyértelmű, hogy a 9.ékzár, hogy funkcionál: a nagyon nagy távolságokhoz van rá szükség? Esetleg bizonyos speciális kapuk elérésére(elsősorban vagy csak egyedül a Destiny)?
    De ha ezeket nem vesszük figyelembe, a 9 ékzár akkor is olyan szimbólum, amely az expedíciót jól szimbolizálja, hisz nem tudunk más dologról, amihez 9 ékzár kellene.
  • r4pt0r
    Ennyi ideig szerintem 1, de akár 5 zpm se tudná ellátni a feladatot.
  • Banderas1990
    UI:
    2. Valószínűleg azért ilyenek a szimbólumok, mert a hajó több Galaxisba is ellátogat majd, ezért inkább valami egyetemes jelölést találtak ki, mintsem csillagképes jelölést.
  • Fabio Capello
    ez nem építési stílus, ez minimalista dizájn, látszik hogy arra mentek rá, hogy jól működjön, nem arra, hogy kényelmes legyen :D

Viszont érdekelne, hogy van e a Destinyn fegyver (esetleg-netalántán egy szék?), pajzsok, illetve miféle energiaforrást használ? (ugyebár elég jelentős energiát igénylő feladata volt - talán egy zpm volt a forrás - volt már zpm?)

szerk: a 9 ágú csillagos összehasonlításod jó, de ne feledd, egy baleset miatt jutnak el a Destinyre az ikarusról, valahogy nem hiszem, hogy a Destinyről való tárcsázáshoz is kilenc ékzárra van szükség - ha megáll, és beszinkronizálják az adott galaxisban lévő kapukat, hét ékzár is elég.

Viszont nagyon örülnék, ha befűznék atlantist is, poén lenne ha a destinyről tárcsáznák Atlantist :D
  • Banderas1990
    Nos röviden válaszolnék:
    1. A Destiny Atlantisznál több ezer évvel régebbi, szóval érhetően kopottabb is(lehet alapból nem volt még olyan fejlett ötvözete az Ősöknek, mint Atlantisznál)
    2. Talán tényleg, a korábbiaknál kicsit szűkebb helyen helyezték el a szimbólumokat, de nem sokkal, inkább csak kicsit a kapu közepe felé tolták el őket és ez egyébként sem zavaró szerintem. Meg szerintem a szimbólumok is elég jók lettek.
    3. Ahogy már mondtam az 1.-ben, több ezer évvel régebbi konstrukció. Már korábban is meglehetett figyelni, hogy több fajta építészeti stílusok volt az Ősöknek a több tízezer év alatt. Ezt a hajót elvileg a Tejútrendszeri civilizációjuk csúcsán építették az Ősök. Ez olyan mintha 200 évet visszamennél az időben a Földön. Elég mások voltak az épületek. Ehhez hozzá jönnek a technológiai különbségek is, szóval ne is várjunk Drone-okat.
    4. Igen úgy tűnik ez lesz a meghatározó szimbólum a hajón(9 ágú csillag -> 9 ékzár), majd valaki hátha lefordítja a szöveget.
  • r4pt0r
    Ez az oldal még megy? Mert nekem csak 1 kép van hogy Stay tuned. Levették volna?
  • Fabio Capello
    Nos akkor, kritizálás és tetszéskifejtés:

1. Ahhoz képest hogy az SGA-ban milyen jó állapotban volt (mmint kinézetileg) az Aurora és az Orion, ez a hajó nekem eléggé kopottas, látszik hogy messze van attól ahogy egykoron kinézhetett

2. Most hogy rá lehet nézni közelebbről a csillagkapura, úgy néz ki, a lehető legminimálisabb helyre szorították be a szimbólumokat, ráadásul az előző részekhez képest kicsit elnagyoltak, nem figyeltek oda a részletekre, a többség csak egy vonalt alkot, vagy valami ívet. Ugyanakkor hasonlít az Atlantis-féle szimbólumokra, ugyanaz a "led" technológia van benne.

szerk: most így nagyon közelről nézve pontok és vonalak alkotják, és ezek kombinációja adja a szimbólumot. Attól függetlenül még mindig elnagyolt :D

3. A konzolok teljesen megváltoztak, nyoma sincs a kristályoknak, helyette mindenhol ez a "körben a csillag" alakzat a nyerő, hát nagyon kíváncsi leszek, hogy akarják használni ezeket. Gyanítom, ez még Atlantisnál is jóval régebbi konstrukció lehet.

4. Az ajtók mindegyikén a kör-csillag alakzaton megfigyelhető egy ős szöveg. Érdekelne mit jelent... Erősen gyanús nekem, hogy a csillagot tekergetni kell majd :D
  • Banderas1990
    Az MGM fellőte a Stargate Universe honlapját. Érdemes megnézni: karakter infók, interjúk, sőt még hajó körüli túra is. Utóbbihoz szükség van a Silverlight nevű progira, ami gyorsan letölthető. Eddig a folyosó és a kaputerem tekinthető meg.

Stargate Universe MGM weboldal
  • Banderas1990
    Ha jól tudom mobilokhoz adták ki ezt a háttérképet, amin részletesebben látszik a kapuszoba:
  • haywire
    igazad van, tényleg mozog a kapu is. ja és szerintem is túl nagyok az ékzárak a kapu méretéhez képest. De nem akarom elszólni magam, majd ha kijött az első rész mondok róla bővebb véleményt is. Ritkán ítélek pár másodperces promokból.
  • Fabio Capello
    Őszintén, nekem nem tetszenek az új ékzárak, túl nagyok lettek, ahhoz képest hogy az SGU kapuja vékony és íveltebb mint az előzőek
  • Banderas1990
    Amikor egy pillanatra feltűnik közelebről is a kapu, ott úgy látszik, hogy a kapu mozog és nem csak ledek.
  • haywire
    ja ja ..ledekkel rakták körbe és sztem azok mozogank nem a gapu forok.
  • öregharcsa
    csak telerakták ledekkel..:))))
    egyébként már nagyon várom..biztos qwa jó lesz mint mindegyik...
  • TDantes
    Nagyon fasza..jó lesz ez nagyon. Új fajta Csillagkapu...tetszik
  • Fabio Capello
    érdekes lesz... de egy pillanatra mintha felbukkantak volna az atlantisból ismert jó öreg Ősök-féle építészeti technika
  • Banderas1990
    A SyFy kiadott egy újabb előzetest az SGU-ról, ami szerintem az eddigi legjobb is egyben.

Stargate Universe Trailer(SyFy oldal)

Jó hír, hogy jobban kivehető a kapu méghozzá tárcsázás közben!!! Úgy tűnik, hogy az egész kapu forog! De ezt inkább nézétek meg a saját szemetekkel.

Már alig várom!!
  • Narxis
    Köszönjük!
  • MerlinW
    Banner frissítve, új bannert pedig az első epizód után kaptok:)
  • Fabio Capello
    2008. november 6-a óta a Lost című sorozat csapatával forgat, a képernyőn Amy szerepében 2009 eleje óta látható

(by Wiki)
  • Borg
    A Lostban ő ki volt?
  • Narxis
    Jól néz ki!
  • Fabio Capello
    Reiko Aylesworth (24, Lost) tuti vendégszereplője lesz az SGU sorozatnak

• Banderas1990
    A Sci-fi kiadott egy újabb előzetest az SGU-ról.

A trailerben elhangzik a szereplők véleménye és néhány eddig nem látott jelenet-helyszín is feltűnik.(pl. White Sands)

A videó elérhető:
    A Sci-Fi Channel weboldalán
    valamint a
    YouTube-on
  • Banderas1990
    Annyicsak, hogy mostmár a dátum október.
  • Andr0
    hát igen végül is a bannerben az a kib§szot nagy kiírás hogy "2009 nyarán vagy őszén" az nem feltűnő.
  • haywire
    sok kérdezés előtt olvasd végig a fórumot...máris nem lesz egy kérdésed se.
  • MerlinW
    info: csillagkapu.hu
    letöltés: eztv.it
  • uiztu
    Helosztok!
    Mikor fog megjelenni az első rész? és majd honnan lehet letölteni? És milyen lesz. Hogy olyan mint Atlantis, tehát olyan fejlett dolgok meg ilyesmi kutatás? Tehát, ha valaki tudna belinkelni pár képet ezekről, azt megköszönném.
  • Banderas1990
    Még egy kis SPOILER(tessék fenntartásokkal kezelni):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1x06 Earth című epizódban az IOA az egyik átalakított földi hajóról akarja tárcsázni a 9.ékzárat, hogy átküldjék Telfordot. Mallozzi szerint ez egy új történet szállat nyithat majd a történetben.
  • Banderas1990
    A kiadott képek egyikén látszik a USS General Hammond hídon levő "pajzsa"(amelyiken a név látható), szóval ezek szerint a hajó szerepelni fog az SGU-ban, amely Amanda Tapping szereplése miatt már sejthető is volt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lehet, hogy ez a hajó fogja védeni az Icarus-bázist az Air-ben
  • Borg
    ...
  • MerlinW
    "Hivatalosan is megerősítették, hogy Carter ezredes szintén tiszteletét teszi az új sorozat első részeiben.

Rajta kívül még Walter és Daniel Jackson biztosan fel fog bukkani egy cameo jellegű jelenetben, míg O'Neill több részben látható lesz majd. A készítők ugyan korábban hangoztatták, hogy az új sorozat más stílust és más irányvonalat fog képviselni, de a jelek szerint azért gondolnak a régi nézőkre is, így a sorozatok közti átmenet biztosítva lesz. Egyelőre nincs hír arról, hogy Christopher Judge (Teal'c) is szerepelni fog-e az Air triológiában, mert ez azt is jelentené, hogy a komplett eredeti SG-1 csapat ugrana be együtt. A producerek nyitva hagyták a lehetőséget az SG:A színészeinek is, így a nagy titkolózás miatt esetleg más cross-overes meglepetésekre is számíthatunk majd."

csk.hu
  • Narxis
    Több meleg karakter lesz az új Csillagkapu sorozatban
  • Banderas1990
    Hát csak mivel az eddigi Tau'ri bázisoknál is mindig az SGC díszletét használták, kicsit nehéz megmondani. De mondom az elhelyezkedés inkább az átalakított SGC-re utal.
  • Rmad
    hát a kép olyan mintha a földi parancsnokságon lennének
  • Banderas1990
    Nos ezért is írtam, hogy akár az is lehet ;). Jobban megnézve a videót látszik is, hogy a tárgyak elhelyezkése is hasonlít az SGC csarnokra, csak az ígértekhez híven egy kicsit átalakítva. Csak azért mondtam, hogy akár az Icarus bázisé is lehetne, mert elvileg osztozni fog az SGC-vel a díszleten.

Mindenesetre várom már, hogy részletesebb képek-videók is kijöjjenek.