4805
StarGate Universe (TV)
  • Banderas1990
    JM az egyik interjúban elmondta, hogy a hajó állandóan haladni fog, csak időnként kilép az FTL-ből(Faster Than Light-Fénynél Gyorsabb Sebbeség), hogy tárcsázni tudja a kapukat. A legénység pedig majd nem tujda felülírni a navigációs számítógépet.
  • xido
    jaja..követem a dolgokat..hosszú még az idő októberig,nem hittem volna,hogy várni fogom,az elején legyintettem rá,de az utóbbi trailerek meggyőztek:)
  • Fabio Capello
    valószínűleg azért mások a szimbólumok, mert sokkal több kaput lehet tárcsázni, így "univerzálisabb" a megjelenésük.

A négy fajt ismerjük, ugyebár voltak az Asgardok, az Ősök, a Noxok és a Furlingek. Ebből a Furlingek az egyetlenek akikkel nem találkozott az SG-1, én úgy tudom kihalt faj... És ugyebár a Tauri az ötödik.

A kiindulási hely az ún. Ikarus-bázis, erről olvasgathatod az elméleteinket az utóbbi hozzászólásokban, mindenesetre annyit tudunk, hogy valahol a tejút peremén helyezkedik el.

A képernyő lehet térkép, viszont tuti nem mutatja a Földet, hisz épp ez a sorozat lényege, hogy már megint nem tudjuk hol a bánatban vagyunk :)
  • xido
    azért nézem a kaput a trailerben..nincsenek klasszikus szimbólumok,akkor több fajta kapuépítő is létezett,vagy galaxisonként változtak az írásjelek?..már a Pegazus beli kapukon is inkább lyukkártyás formátumban voltak a szimbólumok..ezeken meg mi van,talán morze kód alapján fordították a bolygók neveit szótagokra?..meg az jutott eszembe,hogy a 4-5 fajból ismerünk már mindenkit?..mert olyan rég volt már az az SG-1 epizód,hogy azóta elfeledtem ám:)
    aztán..itt 2 féle kaput látok..az egyik ez az új tipusú,a másik még a klasszikus,egy indítócsarnokban,alfa vagy béta bázis a kiindulási pont?
    na és az a képernyő..ahogy látom csak egy galaxis térkép,mint a nagy filmben,ábrázolván,hogy megint milyen messze is vannak a Földtől..
  • Fabio Capello
    passz, gyanítom sose fogunk rájönni, mi a fene van azon a kivetítőn... :D
  • xido
    erre én is gondoltam,de nem túl korai ezt így reklámozni..ennyire biztosak benne,hogy októberre megjelenik?:)
  • Banderas1990
    Ahogy én láttam az inkább holografikus kivetítő, mintsem az Atlantiszon is látható üveglapos kivetítő(amin valamiért mindig csak, az ember számára szinte elolvashatatlan adatok repkednek).
  • Fabio Capello
    igen, a hajón, a kristály vagy üveglap, amin azt nézik hol a bánatban vannak...

A feltételezett támadókkal egyébként a tököm tele van, kb. mint atlantisban a genii-al, csak púp a sorozat hátán, baromi unszimpatikus szereplők.. :)

sínágyúk... hmm, végülis lehetséges, ugyebár atlantisban a Siege részek alatt is azzal védték a várost. Az ős bázist pedig úgy tudom elképzelni, hogy valamiféle romok, ill egy kisebb labort találtak ott, ami aztán annyira értékesnek tűnt, hogy megérte köré egy földi bázist felhúzni. Még egy valami eszembe jutott ennek kapcsán, amennyire most látjuk a dolgokat és te is említed mint lehetőség, nem tudnak máshova tárcsázni - lehetséges, hogy az Ikarus egy amolyan végső menedék?

Erre az elmélet: eléggé távoleső hely, ha nem lehet tárcsázni normálisan, így ez azt is jelenti, hogy elvágják magukat a potenciális ellenségtől (lehetséges, hogy összeköttetésben van a lidérc fenyegetéssel?) illetve a bolygót elnézve hegyek és völgyek jellemzik, ami ideális védekezési szempontból. Amolyan kettőt egy csapásra dolognak képzelem, tele van értékes infókkal, ésráadásul jól is védhető, ha menekülni kell, mert teszemazt a lidércek befutnak a földre.

A lehetőségeid közül az elsőt cáfolnám, mert a videón látszik és hallatszik, amikor azt mondják, "Nem tudhatjuk mi van a másik oldalon", és utána ha jól láttam Rush az első aki átlép a kapun (vagy az újsrác?), így még nem mehettek át. A másodikat én is vázoltam ugyebár, akkor ebben egyetértünk :) A harmadiknál érdekes, erre max egy elméletem van, ha tényleg így van: vszeg brutál méretű energiára van szükség egy kilencékzáras kapu tárcsázásához, az atlantisi tárcsázás gyakorlatilag lemerítette a kb 30-40%-os ZPM-et, bár ott egy egész expedíciónak kellett nyitvatartani a kaput, itt nyilván kevesebben lesznek... Szóval, lehetséges, hogy van valami nagy energiaforrás Ikaruson - talán sikerült befejezni azt a kísérletet amit a pegazusban kezdtek el, és ez korlátlan ideig képes energiát biztosítani... Talán...

Mindazonáltal, ha tényleg a LSZ a támadó, akkor valami nagy értéknek kell lenni ott, ami miatt megéri megtámadni egy jól védett bázist - energiaforrás? fegyver? esetleg a kilencedik ékzár "titka"?
  • Banderas1990
    Egész jól ki van gondolva, de azért egy két dolog:
    Először is melyik képernyő? Ha a hajóéra gondolsz, a Destiny sokkal öregebb mint Atlantisz ezt maguk a készítők mondták el. Egyébként tényleg látszik pajzs a kapun.
    Az Icarus bázist Ha'tak-ok, Halál siklók és csapatszállítók támadják meg. Még nem lehet tudni, hogy pontosan kik, de egy script szerint a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lucian Szövetségre
    gyanakodnak. A bázist védelmét egyébként, ahogy látni is lehet: F-302-esek, valamint Sínágyúk és nehézgépfegyverek alkotják.
    A jelenetek alapján amit mutattak az Icarus bázis teljesen földi építésű, bár lehet volt ott korábban valami Ős állomás.
    A tárcsázást illetően: Azt olvastam, hogy eredetileg a Földet akarják tárcsázni, de ahogy olvastam Rush az utolsó pillanatban megváltoztatja a címet(épp ezért lesznek később bizalmatlanok vele szemben). Persze bennem is kételyek vetődtek fel ezzel kapcsolatban, amikor az előzetesben Young Rush-sal vitatkozik.
    Lehetőségek:
    -Young már csak a tárcsázás után veszi észre az egészet amikor már több ember is átment
    -Nem tudnak mást tárcsázni(ez azért is lehetne valószínű, mert hajóval viszik oda a küldöttséget nem kapuval)
    -vagy a Destiny kapujával nem tudják megszakítani megszakítani a kapcsolatot

Ja és a sivatagos bolygón levő kapu nem Tejútrendszeri.

"Nah de várjunk lemaradtam valamiről. Nem csak 2 galaxis van, tudtommal egy teljesen újban fog játszódni nem? :D"

Hát valójában több új galaxisban fog játszódni. Egyenlőre a készítők az 1 galaxis/évadban gondolgoznak.
  • r4pt0r
    Nah de várjunk lemaradtam valamiről. Nem csak 2 galaxis van, tudtommal egy teljesen újban fog játszódni nem? :D
  • Fabio Capello
    Akkor ismét technikai rizsa, aki unja, annak sorry :)

Ami elsőre feltűnt, hogy a "képernyő" ziher ugyanolyan mint az Atlantisban, így lehet nem is olyan nagy az időbeli különbség, mint hittük. A másik ami feltűnt, hogy amikor megnyitottak egy féregjáratot (úgy 1 perc környékén), nem csapott ki az anyagáram, ez arra utal, hogy ugyanolyan pajzsa lehet a kapunak, mint Atlantison. Amikor az Ikarus-bázist támadás éri, egy pillanatra lehet a hajókat és fegyvereket látni, első ránézésre eléggé hajaznak a lidércekre, de mint tudjuk nekik részben lopott ős technológiájuk volt, így lehet hogy ismét egy olyan ellenség lesz, akit az ősök hoztak létre. Nagyon érdekes, hogy a videó végén látunk egy sivatagos bolygót, ahol a kapu egy talapzaton fekszik, és így is eléggé látszik, hogy egy tejútrendszeri kapu, mivel teljesen mások az ékzárak, mint amit láttunk korábban, a hajón. Igazándiból maga az elhelyezés nagyon emlékeztet a goauldok stílusára, lehet hogy ismét előjön az, ami az SGA-ban, az asgardokkal.

Összeesküvés-elméletem: az Ikarus valójában egy ős kutatóbázis valahol a tejúton (láttuk, hajóval mentek oda!), és ráépítették a bázist. A naplók tanulmányozásával belebotlanak a kilencedik ékzár sztorijába, illetve infókat lelnek a kaputelepítő hajóról, amikor megtámadják őket.

Mivel hajóval mentek oda, valószínű, a tejúti kapurendszerbe nem tudnak tárcsázni, Atlantis pedig a Földön van, így a Pegazusba se lenne értelme, így tárcsázzák az egyetlen elérhető címet - a kaputelepítő hajót. Én személy szerint az Ikarust két galaxis között képzelem el, emiatt nem lehetséges a tárcsázás egyik kapurendszerbe sem. Így miután a kaput. hajó az egyetlen lehetséges útvonal - bár a parancsnok tiltakozik - mégis azt tárcsázzák, így kötnek ki az ismeretlenben - nem emlékszem, hogy valaha is eljutottak e az (ex)asgardok galaxisába simán hajóval (egyre emlékszem, de az ugyebár az O'Neill volt, asgard hajó), de ha nem, lehetséges, hogy oda lyukad ki a brigád, valahova a galaxis peremére.

Kövezzetek meg, ha nemszimpi az elmélet :D
  • Banderas1990
    Az egy készülő MMO, a Stargate Worlds.
  • xido
    Na kíváncsi lennék,hogy ez a játék,ami amolyan Utolsó csillagharcos módjára a srácot kvalifikálta a csapatba..vajon szintén egy fiktív,mint ami volt az SG-1 egyik epizódjában,vagy valami valós promóciót látunk?..mert ahhoz képest szép grafikája volt:)
  • Narxis
    OMG-OMG zsírkirály lesz!!!!!!!
  • Just B
    A Trailerben hallható zene egyébként : Embassy - Gravity
  • Banderas1990
    Stargate Universe SyFy Trailer
  • Banderas1990
    Fenn van a Youtube-on a SyFy által kiadott előzetes, ami úgy tűnik nem a Comic-Con-on levetített 6 perces trailer, mivel ez is csak 2 és fél perces, de vannak benne új jelenetek.
  • Banderas1990
    A SyFy kiadott egy hosszabb trailert(lehet, hogy a Comic-Con-on leadott teljes trailer ami kb 6 perc volt,de nem biztos) az oldalán. Sajnos csak az USA-ban elérhető. Remélhetőleg valaki felrakja Youtube-ra is.

Azonban egy rajnogó csinált néhány képet:

Még van vagy 4 kép egyébb helyszínekről, ha szóltok berakom.
  • Fabio Capello
    ez a hajó vszeg jóval régebbi, minthogy az ősök kifejlesztették volna a zérópont modult :)
  • TDantes
    Miért, sokat? A 10 évad alatt is változott .
  • Agamemnon
    Még ha csak egy kicsit szedett volna fel....
  • TDantes
    Na és ha hízott O'Neill? Mindig is sovány volt, most hogy már nem lövöldözik meg szaladgál annyit más bolygókra, biztos szedett fel egy kis súlyt.
  • Narxis
    O'Neill-on én is meglepődtem, pár másodpercig azt hittem, hogy csak egy dublőr...

A trailer tetszett, de a tinédzser okostojás nagyon idegesít, persze McKay-el is így voltam eleinte... aztán kedvenc szereplőm lett Atlantis-ból.
  • Monoton
    Én még mindig attól tartok hogy nagyon BSG-s lesz.
  • tnm #497
    úrjézus! O'Neill, hogy meghízott :S mondjuk már Continuum-ban is kerekebb feje volt, de itt!

ami tetszik: a dark-os hangulat, speciális effektek
    ami nem: az a bevillanó csókjelenet, és a pop-rock aláfestő zene. nagyon remélem, hogy nem olyan sorozat lesz, mint amilyet SG-1 "200"-ban még gúnyoltak.

a hajóról meg nekem az Excalibur jutott eszembe, csak 3 helyett 2 szárnya van
  • TDantes
    Na, ez most tényleg nagyon fasza lett...az eddigiek is elmentek,de kissé semmitmondóak voltak...ez viszont nagyon üt!

Kár hogy ellenséges lényeket nem mutattak...vajon mire lövöldöztek?

Kíváncsi vagyok a hajóra is, nagyon jól néz ki, de mivel ez egy szuper-fejlett ős cucc, igen durva fegyverei lehetnek. Vagy megint az lesz mint Atlantiszban? Hogy megérkeznek és éppen lemerült a ZPM? Csak nem.
  • öregharcsa
    asszem nem fogunk unatkozni...az űrhajó odabasz rendesen..ide vele, de hamarjában...a francnak húzzák az ember agyát őszig??
  • Monoton
    Jónak tűnik nagyon :)
  • Banderas1990
    Közben a Youtube-ra is felkerült:

Stargate Comic-Con Trailer
  • Banderas1990
    Fent van a Comic-Con-on levetített trailer:

http://gateworld.net/video/index.shtml

Nekem elég lassan tölt, de még csak itt találtam meg és legalább HD.

Jó nézelődést!
  • Fabio Capello
    áááá, max az eleje hasonlít, ahogy elnézem a vége (eleje?) csúcsos lesz, a hajtómű pedig vagy az ív belső felén, vagy a külső részen fog elhelyezkedni
  • Monoton
    Első képről rögtön ez jutott az eszembe:
    Cardassiai, Hideki osztály

3dik képről meg a BSG-ből a vadászok.
  • Fabio Capello
    első kép igencsak odabasz
  • Banderas1990
    Megjelent a Comic-Con-on 2 új kép a Destinyről:

Extra: Tellford F302-ese:
  • MerlinW
    Az (volt?) a terv. Hogy Atlantis vagy SG filmmel-e arra nem emlékszem. De miután előbb jön a sorozat mint a DVD ez meg van lőve. Bár előzmény szinten megoldható lenne. Majd meglátjuk.
  • haywire
    nem mondasz hülyeséget. Én még azzal egészíteném ki hogy a SG-1 3.filmjét be kéne rakni vagy a SGU elé vagy a két Atlantis nagyfilm közé, esetleg elé.
  • Fabio Capello
    Mellesleg, én így csináltam volna a készítők helyében:

Atlantis 5. évad - ezzel vége a sorozatnak, aki látta, tudja mi a vége.

Atlantis nagyfilm - végre rájövünk mi mindent rejt a város, sok új tudás, technika, erre építve az Icarus megalakítása mint kutatóállomás, és a kilencedik ékzár rejtélyének megoldása, tesztelgetések...

SGU - a nagyfilm folytatása, a film akár egy prepilot is lehetne hozzá

de persze erre nincsen sansz, mindazonáltal sztem így lenne szép :)
  • Banderas1990
    Hát az 9. ékzár működését tényleg csak tippelni tudom, de valami speckó funkciónak kell lennie.

"Kövezzetek meg, de nekem akkoris az a tippem, hogy most hogy Atlantis a Földön van, az ottani adatbázisból nyerik ki a szükséges infókat, mint tudjuk...

Érdekes öltet, lehet lesz benne valami ilyesmi. Ammenyire tudom a programon már több, mint egy éve dolgoznak a sztori szerint. Mindenesetre kell lennie valami befolyásoló tényezőnek, hisz később valamiért nem tudják tárcsázni a Destiny-t az Icarus bázisról sem.
    Nem tudom melyik energiaforrásról beszélsz, ami nekem hirtelen beugrik az az Arcturus-projekt, de annál a kísérleteket egy másik bolygón folytatták az Ősök, ráadásul annyira bonyorult és kiszámíthatatlan volt, hogy még ők is felhagytak vele.
    Nem tudom, hogy Atlantisz kifogja-e jelezni a hajó helyzetét, hisz lehet, hogy azzal a rég elfeledett tervvel már egyáltalán nem foglalkoztak, ráadásul jóval régebbi hajóról van szó, bár nem lehetetlen.
    Egyébként elvileg, azért mennek a Destinyre, mert
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Dr. Rush az ős technológiák megszállotja és nem akarja kihagyni a kínálkozó lehetőséget, így a Föld helyett a hajót tárcsázza.

"Még két dolog érdekelne: hogy működik a kapuépítés és telepítés, mennyi időt vesz igénybe egy kapu építése, stb. A második, pedig, hogy a csapat az Ősök küldetését viszik majd tovább, és tovább hintik a civilizáció magvait, vagy SG-1 feelinget adva a hajót használva központi parancsnokságként az ismerkedésre és diplomáciai ..."

1. Fogalmam sincs. Erre várni kell, lehet minimum az 1.évad végefeléig. Szerintem lehet, hogy a telepítőhajók, képesek nyersanyagokat felkutatni és kitermelni, majd új kapukat építve telepíti azokat. De ez tényleg csak tipp.
    2. Amennyire én tudom az expedíció célja a már kialakult idegen kultúrak felfedezése és a velük való kapcsolat felvétel lett volna. Szóval az utóbbi, azaz a földi expedíció idegen lényekkel veszi fel a kapcsolatot. Egy biztos: nem lesznek emberi civilizációk, hisz Ősök arrafelé még nem jártak. Joseph Mallozzi elmondása szerint törekednek arra, hogy csak számítógépes animációt használjanak, azaz valódi idegen lények legyenek benne, akik nem fognak rejtélyes módon a galaxis távoli szegletein angolul beszélni. Ezért kicsit agódok, mert ennek a normális kivitelezéséhez több pénz kell. Félek, hogy a BSG-hez hasnonló "visszafogott" bolygófelszíni harcok lesznek csak. Épp ezen okokból nem vagyok biztos abban, hogy az elején csatlakozni fog hozzájuk egy idegen.
  • Fabio Capello
    "Igen, asszem elmondták, hogy csak az Icarus bázison találtak olyan energiaforrást, amivel tárcsázni tudták a hajót. Szerintem az is egy lehetőség, hogy a 9.ékzár segítségéve lehet olyan kapukat tárcsázni, amiknek a helye változhat, ám így mégis lehet tárcsázni."

Ez már csak azért is kétséges, mert ugye az utolsó szimbólum a kiindulási pont, az előtte levő összes pedig koordinációs pont, ezekhez viszonyítva találja meg a kapu a helyes bolygót. Ha kilenc ékzárral helyváltoztató kapukat lehetne tárcsázni, az azt jelentené, hogy sose lenne állandó címe a Destinynek, mindig a helytől függően változna - így kérdésessé válik az, hogy hogyan tudják melyik a helyes cím. Ezen túl, emlékezz, a földi kapuval sem lehetett tárcsázni addig, amíg be nem szinkronizálták a bolygók aktuális állásával a régi programot :)

Kövezzetek meg, de nekem akkoris az a tippem, hogy most hogy Atlantis a Földön van, az ottani adatbázisból nyerik ki a szükséges infókat, mint tudjuk, ott dolgoztak egy újfajta energiaforráson, talán ez lesz a kulcs, illetve Atlantison ugyebár fel van jegyezve minden hajó neve, és pillanatnyi helyzete a helyzetjelzők segítségével. Az, hogy a Destinyre jutnak, lehet egy olyan kísérlet, mint anno Atlantis volt, de mivel új energiaforrás, ezért zűrök lépnek fel, és ezáltal ragadnak a hajón.

Még két dolog érdekelne: hogy működik a kapuépítés és telepítés, mennyi időt vesz igénybe egy kapu építése, stb. A második, pedig, hogy a csapat az Ősök küldetését viszik majd tovább, és tovább hintik a civilizáció magvait, vagy SG-1 feelinget adva a hajót használva központi parancsnokságként az ismerkedésre és diplomáciai terjeszkedésre építenek majd rá? Amit biztosra mondok: A pilotban megismerkedünk egy néppel, ahonnan egy hű ember fog csatlakozni a csapathoz :D
  • Banderas1990
    Joseph Mallozzi egy blogbejegyzés során többes számban beszélt a kaputelepítő hajóról, szóval úgy tűnik, hogy több is lesz belőle.

Igen, asszem elmondták, hogy csak az Icarus bázison találtak olyan energiaforrást, amivel tárcsázni tudták a hajót. Szerintem az is egy lehetőség, hogy a 9.ékzár segítségéve lehet olyan kapukat tárcsázni, amiknek a helye változhat, ám így mégis lehet tárcsázni. Persze ez nem magyarázza, hogy mi lesz akkor olyan nehéz a Földnek, hogy újra tárcsázzák a Destiny-t.
    Ráadásul az Ősöknek mégis haza kellett volna valahogy jutniuk, ha más lehetőség nincs rá(pl. elromlik a hajó). Persze ehhez nagy energia kell, de azért magát a 9 ékzáras tárcsázás lehetőségét nem lett volna túl bölcs dolog kihagyni.
    Meg mint már mondtam, az expedíció szimbólumának nagyon is megfelel.