4805
StarGate Universe (TV)
-
#241 Jaja :D Én mikor először néztem a sorozatot, aszittem én vagyok a láma és nem figyeltem valamire, de hiába kerestem, nem volt magyarázat. Ez olyan Star Wars-os megoldás, ott is mindenki értette, hogy mit mond R2-D2 csak én nem, illetve megértettem mert mindig elismételte valamelyik szereplő, vagy Csubakka is ilyen volt. Mindegy, szerintem béna így akármelyik sorozatban is csinálják, valamit ki kellene rá találni. Mondjuk az eredeti Star Wars-ban annyira nem zavart, kárpótolt érte az isteni jó történet. -
Borg #240 Mondjuk azt sosem értettem, hogy Weyoun meg az alapító hogy értette meg a Breen szövegét :) -
#239 Kíváncsi leszek rá. Amúgy minél jobban odafigyelnek az ilyen "apróságokra" annál kiterjedtebb lesz ez az egész Stargate történet. Lehet nem véletlen adták neki az Universe nevet. :) -
Banderas1990 #238 Hát igen, de pont attól volt még kényelmesebb nekik, hogy meg sem magyarázták.
Nehéz is lett volna az SG-1 elején kivitelezni(bár nem lehetetlen), de itt mivel alapból egy idegen fajokkal való kapcsolatfelvételre szánt Ős felfedező hajóról lesz szó, egyszerűbb ezt belevinni a sztoriba. -
#237 történetileg szép dolog lenne.. de nekem nem kell körités.. teszek rá ha maguktol tud a sok alien angolul csak legyen jo és SG.s a sori :) -
#236 Nyilván kényelmes, ezt máshol is így intézik el, csak valami körítés kellett volna. Remélem lesz és épül erre 1-2 epizód. -
Banderas1990 #235 Igen a mozifilmben még nem tudtak angolul a más bolygókon levő emberi népcsportok, csak ezt a sorozatba nehezebb lett volna megoldani, így egy kényelmes húzással kitalálták, hogy mindenhol beszélnek angolul. -
sandor8206 #234 Vagy gondolom az ősök nyelvén sem beszéltek volna (nem csak angolul) vagy beszélnek majd az új fajok, idegenek, így kézenfekvő lenne, hogy legyen majd valami fordítókészülék amit az ősök is használták volna, biztos lesz valami hasonló, vagy egyszerűen kézenfekvő lesz a sorozatban, hogy mindenki angolul beszél és nem foglalkoznak vele, sztem abból sem csinálnának nagy ügyet lsd. előző SG-sorozatok! -
#233 Biztosan lesz valami fordító gép. Vagy egyszerűen csak kapnak egy "Idegenfajok-Angol szótárat" és abból fordítanak. -
#232 annó eleinte az sg-1 is úgy indult, hogy nem értették, mit vartyognak, és Daniel fordított, valahogy időközben átmentek angolba :S -
Banderas1990 #231 A Farscape-ben volt hasonló megoldás, ahol valami élőlényt küldtek fel az agyba és az fordított. Szerintem valami hasonló megoldás lesz, mert ez a legegyszerűbb és a legkevésbbé időigényes.
Bár a nyelvi korlátokból, az elején még lehetne jó kis sztorikat írni(pl.agressziónak vesz egy idegenfaj vm-t és mivel a csapat nem érti a nyelvüket nem igazán tudják kimagyarázni a dolgot vagy vm ilyesmi). De lehet már a legelején felfedezik a fordító eszközt. -
#230 Valahogy rendezni kéne ezt a nyelvi kérdést, nem a flame miatt de pl. Star Trekben univerzális fordítóként emlegették, amikor a ferengik a DS9-ban visszakerülnek az 1950-es Földre, vicces volt hallani, hogyan hangzik a nyelvük fordítógép nélkül. :) Nem flamet akarok belőle, a Star Trek és a StarGate is a "szívem csücske" csak egy javaslat. -
Banderas1990 #229 Jah igen most olvasom, hogy az Earth egyenlőre a 8.epizódként szerepel(bár gyakorlatilag a 6.). -
Banderas1990 #228 Ezt egyébként én már írtam pár hozzászólással ezelőtt(208.post)
De az elmondottak alapján nem a 8., hanem a 6.rész lesz. Az fent említett postban benne van, hogy miből lehet erre következtetni.
Egyébként már kiválasztották, hogy ki alakítja majd Young-ot és Tamarát. Valamint egy 6.írót is fel akarnak venni a stábba.
További infók a hét későbbi részében:
"The laptop turned out to be of less importantance as we spent most of the day watching casting streams. So far, we have our Rush, Young, and Eli (official announcements on the latter two to come later this week). And, after today’s session, it looks like we may have our Tamara. We have two terrific candidates for both Scott and Stasiak, and a very likely Chloe. Otherwise, a fairly quiet day. Given recent developments, the writing staff now numbers five, but there is talk of adding at least one more newbie to the mix in addition to freelancers. -
#227 Új info:
Az 1x08 címe Earth lesz és Martin Gero írja aki az Atlantis “Grace Under Pressure,”, “McKay and Mrs. Miller,” című részeket, illetve a legtöbb szezon finálét, illetve premiert is írta/közreműködött.
A sorozat forgatását 4 hét múlva kezdik. Szereposztásról még mindig semmi hír.
(Gateworld) -
#226 Oké, de ha mindenki a saját nyelvén szólalna meg, akkor a film 90%-a feliratos lenne:) Ez egy TV sorozatnál nem működik. -
sandor8206 #225 pedig anyutám így mondta, és amit anyutám mond az úgy van:-P -
Banderas1990 #224 Az angolul beszélő idegenek, csak egy kényelmes megoldás volt az írók részéről. Sose magyarázták meg, miért beszélnek 2 Galaxisban mindenhol angolt(főleg mikor a letöbb népnek volt saját nyelve).
Az Atlantiszba eredetileg terveztek egy Ős fordítógépet, de ezt végül elvetették.
A készítők elmondása szerint, nem lesznek alapból angolul beszélő idegenenek a Universe-ben, szóval szerintem a legegyszerűbb megoldás egy forítógép lenne(akár nanorobotok formájában). -
#223 Egy néger homoszexuális arab idegen aki swéd akcentussal töri az angolt...
Ha már szóba került. Ugye az összes csillagkapuban folyékonyan beszélték az angol nyelvet minden bolygón (illetve 90%-ban, holott elvileg Egyiptomból cipelték át az embereket a rendszerurak.). Most ha olyan helyen járnak "ahová ember még nem merészkedett" (ST vitának egy pofon ) akkor bizony kilógna a lóláb ha az első nagy zöld szuper zselé idegen rájuk köszönne hogy "Szasztok, ti is a Kupadöntőre jöttetek? Én a Socks-nak szúrkolok." Ha pedig minden idegen más nyelven beszél akkor minden rész fele azzal menne el hogy megfejtik mit akarnak. "Beszélni kicsit Gyíkfejű, jönni Föld." De lehet bevetik a minden sci-fi-ben ellőtt fordítógépeket.( Nanobotok amik az idegeikre kapcsolódva on-air fordítanak, vagy valami kütyü amit a fülükbe dugnak...stb...) De messze van még az a nyár. -
#222 ja
a battlestarban is smaciztak a srácok))) -
Banderas1990 #221 Csak nyugodtan, letgöbben így szólítanak. .
Szerintem szinte száz, hogy lesz idegen a hajón, aki mellesleg Postás Józsit hallgat :) -
Borg #220 Ez ma már alap. Kell egy néger, meg egy homoszexuális, hogy nehogy szó érje a ház elejét. Meg pár külföldi akcentussal beszélő, például orosz vagy arab, hogy teljes legyen a kép. Aztán hogy ezek idegenből vagy a földről származnak-e, már olyan mindegy... -
#219 Bandi (ugye nem baj ha így szólítalak? ), szerintem ignoráld azt amit Sandi ír neked. Felesleges reagálnod rá, mert csak szítja a tüzet. Ha ír valamit akkor csak azt válaszold rá hogy "Hülyeségeket írsz." Ennyi.
Arra leszek kiváncsi még a sorozatban hogy csatlakozik e majd hozzájuk valami "idegen" lény. Mert ugye az SG-1-ben ott volt Teal'c, az Atlantis-ban meg Ronon és Teyla. Úgyhogy szerintem itt sem fogják kihagyni ezt a "csapatépítő" húzást. -
#218 Elmondták, hogy nekik tetszett a Star Trek, csak ennyit akartak. -
#217 nektek aztán volt dolgotok.. 55 uj üzenet miko most este idenéztem.. -
Banderas1990 #216 Amennyire én tudom, az 1.telepíti kapukat(valószínűleg rengeteg kapu, esetleg egy gyár is van rajta) a 2. meg direkt a felfedezők számára készült. Így már az előre telepített kapukat tárcsázhatják, nem kell egy galaxison belül összevissza utazniuk a bolygók felfedezéséhez. -
#215 fa1l.
tévedhetetlen
[igazából ennél csak az a jobb, mikor egyesek az intelligens-et írják egy 'l'-lel] -
Banderas1990 #214 Hát de látom a saját tévedéseidet te nem vallotad be... -
sandor8206 #213 "...Mint elmondtam sok jó sztorit kihoztak belőle, de maga az egész engem nem fogott meg. Ez az én véleményem, elhiszem, hogy valakinek bejön.
Nekem egyszerűen nem igazán jött be."
"Sosem mondtam, hogy az SG jobb, mint az ST, csak nekem jobban bejön." ez a lényeg, VÉGRE
És én tévedhetettlen vagyok, anyutám is megmondta -
Banderas1990 #212 Figyelj sandor8206 ezt szerintem hadjuk abba. Én bevallom, hogy sok dologban tévedtem. Azonban, ahol nem tévedtem, ott se az ST-t akartam lehúzni, hanem azok a dolgok zavarnak ENGEM az ST-ben. Nekem kicsit naív(nem gyerekes, nem hülyeség...) az alapkoncepció, hát nem is csoda hisz egy utópiáról van szó. Mint elmondtam sok jó sztorit kihoztak belőle, de maga az egész engem nem fogott meg. Ez az én véleményem, elhiszem, hogy valakinek bejön.
Nekem egyszerűen nem igazán jött be.
A magam módján én is tisztelem az ST-t, hisz már kultusszá nőtte ki magát.
Bocs ha a postjaimból az jött le, hogy szerintem sz*r az ST. Sosem mondtam, hogy az SG jobb, mint az ST, csak nekem jobban bejön. És nem minden észrevételem célja volt az, hogy "ez bezzeg az SG benne volt", ahogy szerintem te gondoltad.
Viszont az jobban zavart, hogy a saját tévedéseidet, amiket még idéztem is nem ismerted el. Folyamatosan azzal hárítottad, hogy "hülyeségeket írok", ami egyes részeknél igaz is volt, de mikor már a te tévedésidet vagy a saját álláspontomat próbáltam kultúráltan megfogalmazni, akkor is hasonlóan reagáltál. És ott azért már nagyon felhúztam magam.
Szóval nem akarom, hogy a kettőnk vitájáról szóljon a topic. Tőlem nyugodtan folytatódhat az ST elemzése itt(bár szerintem nem ide tartozik de mind1), én nem szólok bele, kár volt részletesebben bele mennem a vitába.
Szóval legyen béke!
Ennél többet igazán nem tudok tenni, ha szerinted hülyeség, amit most írtam, akkor gondold úgy. Legalább én megpróbáltam lebékíteni itt a környezetet. -
sandor8206 #211 Ne írj már hülyeségeket -
Banderas1990 #210 ----OFF
Bocs mindenkinek ha kicsit bezavartam a topicba. Én már megpróbáltam lezárni a témát(ha megnézitek nem is egyszer), de sandor8206, mindenre(még a bocsánat kérésemre is) azt írta, hogy hülyeség, miközben ő a saját hibáit(hülyeséeit) nem ismerte el letagadta.
tnm, nem a te hibád. Nekem nem kellett volna a rövid véleményemen kívül, tovább ragozni a témát, mert ugyan voltak emberek, akik kijavítottak ha valamit rosszul mondtam, de volt egy aki az ST-hez(sőt egy helyen még az SG-hez sem) tartozó hozzászólásomat is lehúzta. Szerintem elégszer megpróbáltam kultúráltan lezárni a vitát, de ami sok az sok. Ennyi.
----ON
A készítők elmondása szerint egy "nagyon különleges módon fognak kapcsolatban lenni a Földdel. Ez valószínűleg tényleg az Ős-Kommunikátor lesz, ahogy te is írtad.
Legalábbis egy közétett, a jelentkező színészek számára kiadott szituációleírásban, hasonló jelenet volt.
-
#209 1, most már elég legyen a személyeskedésből
és elnézést kérek, nem azért ragoztam a témát, -asszem én voltam az első, aki mélyebben belekezdett az ST boncolgatásába- nem akartam, hogy így egymásnak essetek (de írtam is: "hát, nem tudom. nem akarok flém-et..." #164)
2, a leírás alapján én inkább egy flashback-es részre gondolok, vagy olyan távkommunikátorra, amivel a másik galaxisból földi emberek testébe bújva tudnak majd itthon tevékenykedni
3, 200-nál tékem volt, de nem vettem észre :( -
Banderas1990 #208 Egyébként ha valakit még éredekel a Universe(mivel úgy látszik sanyika inkább ST topicot akar létrehzoni, legalábbis szerinte a vita ide tartozik, amiben érdekes módon ő nem tudott normálisan kommuniálni), meg van a 6. epizód címe:
SGU 1x06-Earth
Valószínűleg ebben az epizódban fogják felvenni a kapcsolatot a Földdel.
With five stories in place, we turned our attention to episode #6 today, beating out Marty G.’s very first SGU script. This one involved a long, loooooong discussion on the workings of a certain technology which forms the impetus to another terrific character-driven story.
It’ll be interesting to see how things have progressed since November on the design front and whether any further casting decisions have been made. Rob reports that that episode 3 is almost complete. Martin apparently has a first draft of Earth. -
Banderas1990 #207 bocs
előző postban nem mondtam, hanem montad -
Banderas1990 #206 Dehogynem kötöttél bele. Ez mi lett volna?????:
"nem is tudtam, hogy van olyan sorozat, hogy NID, ja hogy az SG-ben van ilyen szervezet, akik a rosszak? SG ezt csinálta? NEM! Akkor mi a sorozat koncepciója! Ja és képzeld el ST-ben is van ilyen szervezet!"
Tényleg az utópia fogalmát vittatuk Borggal te meg egyből kiragattál egyetlen részt a mondatból és mondtam, hogy ilyen nincs az SG-ben.
Több poston keresztül megpróbáltam normális kommunikálni veled, de látom lehetetlen
Mostmár csak írom, hogy hülyeségeket írtál, sőt még le is tagadod. Én legalább beismertem.
Szánalmas vagy. Ilyen egyszerű. :)
-
sandor8206 #205 De most is hülyeségeket írsz! Nem esik jó már írogatni, úgy is mindegy! Semmilyen megfogalmazásba nem kötöttem bele, majd legközelebb () odarakom hogy ironikus megjegyzés, ez egy SG topik, gondolom amiket írtál azért írtad, mert SG jobb mint ST, indokaid az SG-ben is megvan, azért írogattam az SG-t mindenhova. Na ami röviden megoldható volt válasz ennyi a többi részemről bla-bla-bla tényleg nem esik jól a többit gondold hozzá! -
Banderas1990 #204 Figyelj. Felsoroltam az indokaimat. Megpróbáltam kultúráltan beszélgetni, "vitatkozni".
Ha tévedtem, akkor azt beismertem(pl.tömegpuszító fegyverek) és elmondásoddal ellentétben nem próbáltam belemagyarázni. Viszont, ahol úgy gondoltam nem fejeztem ki magam elég érhetően és ezért egyesek nem értettek meg, ott részletesebben leírtam az indokaimat.
Még azt is megértettem, amikor Borg a politikai csatározásokról való véleméynemet vitatta. Ugyan megemlítettem, hogy én konkrétan a földi népek politikai húzásairól beszélek(nem az idegenekéről) és, hogy 1-2 ST sorozatba csak sikerült becsempészniük ezekből valamennyit. Többször is megemlítettem ezzel kapcsolatban a DS9-et, néhány ST filmet és az újabb ST sorozatot. De ő legalább kulturáltan tette.
Erre te... azzal jösz, hogy ne írjam a hülyeségeket.
Érdekes, az szerited nem volt hülyeség, amikor azt írtad, hogy "sőt SG-ben se emlékszek olyanra, hogy elloptak volna valami technológiát egy barátságos fajtól". Amikor én erre írtam egy korrekt választ, egyből azzal hárítottad, hogy szerinted rossz volt a mondtat megfogalmazása(nem tudom, hogy ez hogy tartozott a vitához) és, hogy ez nem tartozik az SG-hez. Már hogyne tartozna.
Amikor Borg e hozzászólására:
"A társadalom pedig csak addig utópisztikus, amíg valaki nem ismeri jól a StarTrek világát, vagy leragad néhány kezdeti TNG résznél."
én úgy választoltam, hogy:
"Hát nem tudom, de nekem egy olyan társadalom, ahol nincs pénz, nagyjból egyenlőek az emberek, és az emberek nem igazán(időnként igen) gondolkodnak olyan háborúkban amik területszerző jeleggel indulnak elég utópisztikusan hat."
te így valászoltál:
"nem is tudtam, hogy az SG-ben is hódítottak az emberek!"
Nem tudom, hogy keverted bele az SG-t, amikor Borggal mi éppen az utópia jelentéséről vitatkoztunk. Meg se említettem az SG-t a mondatban.
Szóval szerintem előbb inkább gondolkozz el azokon a dolgokon, amit mondtál.
Én is nyugodtan neked eshetnék, de akkor a végén még azzal jönénnek, hogy én vagyok a barom, hogy estem neked.
Már az elején sejtettem, hogy ebbe a vitába nem kéne beszállni, mert vm ilysmi jön ki belőle. De úgy látom ebben a topicban csak egy ember volt, aki nem bírt kultúráltan beszélni.
Egyébként Magiszternek tökre igaza van ez nem ide való téma(ezt már korábban is leírtam).
Szóval azt hiszem részemről befejeztem. Biztos vannak olyanok, akik nem értenek teljesen egyet velem, elfogadom. De ők legalább normálisan tudtak vitatkozni és nem csak annyit írtak, hogy "hülyeségeket írsz".
-
sandor8206 #203 HÚÚÚÚÚÚÚ, de kaffa sorozat lesz! Örülsz :-)
De most komolyan, Sima eszmecserét folytatunk amit már említettem SG, ST között és ha már Universe topik le se tagadhatná a hasonlóságot az ST alapkoncepciójával a készülő új SG sorozat, ez az apropója! És nincs semmi ST vs. SG mert minde2 jó a maga kategóriájában! -
Borg #202 Ez nem ST vs SG vita. Mindössze arról volt szó, hogy baromság átfogó véleményt alkotni egy sorozatról úgy, hogy valaki csak 1-2 részt látott belőle, és ott be is fejezte.