2367
-
#247 Steamen van public beta -
Masakari #246 igen pontosan erről beszélek,akkor gondolj/gondoljatok bele hogy akkor mi lenne ha még több minden lenne
február 20. -
#245 mikor adják ki? vagy már kiadták? beta esetleg? -
#244 Ha játszol egy párat és megismered egy sereg egységeit akkor már tudni fogod, hogy hogyan lehet a leggyorsabban fejlődni :) -
#243 A kevés egység fogalma igen relatív. Aki éjjel-nappal a képernyő előtt ül és az egeret markolássza, valószínűleg így látja. Nekem pl. egyelőre az a legnagyobb bajom hogy átláthatatlan az egész, túl sok a fejlesztési lehetőség, túlságosan kapkodós a játékmenet. -
Masakari #242 ellenfél szinét nem fogod tudni állítani..az hülyeség lennem,saját magadnak pedig majd tudsz csinálni szinezést ofc.
meg lehet hogy kevés 1ség van,de majd a kiegekbe lesz több,meg amég ezt a keveset se tudja senki rendesen használni addig feles sirni hogy kevés(mert lehet hogy kevés de meg kell tanulni ezeket is használni,több 1ség lenne fejetlenség lenne),dow nem rendeklezett profikkal??lol,ember te burokban éltél.... -
#241 A lag és egyáltalán a multi felület a GfWL miatt nem fog változni, ez van. Hihetetlenül primitív egy rendszer egyébként, már a SC 10 éves BNet-e is jobb volt.
Army Painter: én meg abban reménykedek, hogy beállíthatom majd fixen a színeket, az ellenségét is. DoW-ban marha idegesítő a sok full fekete, átláthatatlan sereg. Én legyek kék, ellenfél piros, kész. Aztán ő olyan hupililát fest magának a saját monitorára, amilyet akar.
Komplexitás: szerintem ehhez a stílushoz kevés. Alapból nagyon kevés egység van, a legtöbb upgrade kötelező. Minden MU-ban megvan az a 3-4 használható egység, amit gyártani kell, a timing is elég egyértelmű. Szóval én nem látom a lehetőségét, hogy egy SC vagy War3 szintű metagame kibontakozzon. Ráadásul a micro is elemi szintű, macro meg gyakorlatilag nincs is, azaz nincs hova fejlődni, egyszerűen 4-5 csapatot elmicrózni nem kihívás. Éppen ezért a top játékosok nem fognak vele játszani, inkább maradnak War3-nál vagy majd mennek SC2-be (DoW/CoH sem rendelkezett profi játékosokkal). De a casual/félkompetitív réteg is hamar ráunhat a szűkös unitválaszték miatt (DoW1-ben el lehetett lenni különböző seregösszetételek próbálgatásával, itt kevésbé).
-
#240 Remélem, ezt az OFF-lavinát nem én indítottam el, de ha mégis, akkor már sodródok vele én is... Én sem azt mondtam, hogy minél összetettebb, annál jobb. Szerintem (tehát SZERINTEM!) a DoW 1 túl bonyolult volt, túl kaotikus. Kijött a szakasz a gyárból, még hozzákattintgatok +5 egységet, egy parancsnokot, meg külön mindegyiküknek egy-egy fegyvert. Ehhez képest a CoH jóval le volt egyszerűsítve, sokkal áttekinthetőbb volt, éppen ezért szerettem. Ott pont jól eltaláltak mindent.
Na de mindegy, maradjunk a DoW2-nél, most ez van, ezt kell szeretni, meg amúgy még így is jobb, mint a Red Alert 3... Nekem ezek szúrják nagyon a szememet: nagyon sokat kell várni, amíg talál egy partit, ha megvan, akkor is az esetek nagyobb részében valaki miatt játszhatatlanul szaggatni fog, esetleg le is fagy. Remélem ez a béta után rendbe fog jönni. Aztán mindenki olyan színt választ magának, amilyet akar, és igen kellemetlen, mikor jön szembe egy ugyanolyan sereg - miket beszélek - szóval egy ugyanolyan brigád, mint a sajátom, aztán miután összekeveredtek és összeverekedtek, próbáljam kitalálni, hogy kihez tartozik a piros, meg kihez a zölp HP csík... És egy kicsit sok féle számra, "nyersanyagra" kell figyelni. Van requisition, meg power, van valami piros csík a hero skilljeihez, aminek a nevét se tudom, van a szánalmasan alacsony poplimit, meg még figyeljek közben, hogy hogy állnak a victory pointok. A fent említett korlátozások miatt pedig egyetlen harcmodorra/taktikára van lehetőség, rusholni, mint az állat, amivel egyébként nem is lenne baj, ha a folytonos lag nem akadályozna abban, hogy felvedd a ritmust...
Peace...
Én még mindig bízok ebben a játékban, csak már nem tudom, hogy miért... -
tomcsa4 #239 Azzal jöttél, hogy "erre van kereslet". A Flight Simre (is) van kereslet, nem is kicsi. Hogy nem a te játékod, az egy dolog, de elég decens kis program, nem valami leegyszerűsített gyenge eresztés."
Igen igen, teljesen igazad van. -
#238 WiC: korrekten meg volt írva. Csak van egy kis bib, ez 1 játék, ráadásul az eredeti kiadó leépítésnél rögtön ennek a kiegészítőjével kezdte a szanálást. Lehet a pénztáraknál nem fogyott jól ez a multira (és ott is szinte csak előre megbeszélt meccsekre) való RTS?
Cirka 1 milliót adtak el belőle, ha jól rémlik. A Massive-ot megvette az Ubi, a kieg kiadás dátuma is megvan, 2009 Március.
Flight Simulator: horrorisztikus ár, ráadásként a korrekt élvezhetősége is megkíván ezt azt. És megnézném hogy fogy a pénztáraknál és kik veszik meg.
Azzal jöttél, hogy "erre van kereslet". A Flight Simre (is) van kereslet, nem is kicsi. Hogy nem a te játékod, az egy dolog, de elég decens kis program, nem valami leegyszerűsített gyenge eresztés.
Armed Assault: ez asszem az operation flashpoint eredeti fejlesztőinek játéka. Nem tudom hogy fogyott a pénztáraknál. Sőt még warez környezetben sincsenek infóim.
Fél millió felett fogyott valamivel, amennyire én tudom, de jön a második rész, ahogy jön a Codemasters féle OFP2 is. Erre is van kereslet a jelek szerint. ;)
Ja és Cifu, érdekelhetnének a konzolos játékok, ugyanis azokat kapod meg és már az rTS-eket is buzulják át fele. Szóval érdekeljenek csak azok.
Otthon ott van az X360 a gép mellett, de espec az utóbbi három hónapban csak a Soul Calibur 4 és az Ace Combat 5 ment rajta, azok is esetlegesen. FPS-t és RTS-t sem tudok konzolirányítóval játszani, én vén ember vagyok már, egér kell és billentyűzet (hardveresen megoldható lenne, hiszen ott az USB port, de a játékfejlesztők nem építik be a támogatást általában, tehát nincs). Úgy sac per kábé egyetlen játék van, aminek a demója alapján bánom, hogy nem jött ki PC-re, az a BF:Bad Company, de ennyi. Ami játék érdekel, az elérhető PC-n, ergo a konzol nem érdekel ilyen vonalon (továbbra is marad verekedős játék platformnak nálam). -
tomcsa4 #237 A példád emlékeztet egy másik vitára, nevezetesen az NFS: Undercover vitára. Sokan kritizálták, hogy vacak az irányítása és pl egy LFS után ilyet kiadni és miért nem olyan, mint az. Hát kérem az NFS mindig arról szólt, ohgy taposd a gázt. Na mármost egy LFS féle irányítástól kitépnék a hajukat.
Ja és Cifu, érdekelhetnének a konzolos játékok, ugyanis azokat kapod meg és már az rTS-eket is buzulják át fele. Szóval érdekeljenek csak azok. -
tomcsa4 #236 Tom Clancy's EndWar: meglátjuk. Nem iszom előre.
WiC: korrekten meg volt írva. Csak van egy kis bib, ez 1 játék, ráadásul az eredeti kiadó leépítésnél rögtön ennek a kiegészítőjével kezdte a szanálást. Lehet a pénztáraknál nem fogyott jól ez a multira (és ott is szinte csak előre megbeszélt meccsekre) való RTS?
Flight Simulator: horrorisztikus ár, ráadásként a korrekt élvezhetősége is megkíván ezt azt. És megnézném hogy fogy a pénztáraknál és kik veszik meg.
Armed Assault: ez asszem az operation flashpoint eredeti fejlesztőinek játéka. Nem tudom hogy fogyott a pénztáraknál. Sőt még warez környezetben sincsenek infóim. -
oroberto #235 Pio te most ez komolyan gondolod amit leírtál? -
hapi #234 ja az egyszerűsödéses vitára meg annyit hogy soha többé nem lesz olyan összetett és jó RTS mint a Rise of nations volt. De szerintem még COH bonyolultságú sem. És ez szomorú. -
hapi #233 Legalább ha annyit megtettek volna hogy a területeket átveszik a COH ból és máris el lehet vágni az ellent az utánpótlástól stb.. Így csak kergetjük egymást a fontos pontok körül. Mivel építeni nem lehet nem tudod bevédeni. sereget sem hagyhatsz ott védekezni mert Sok sereged se lehet hisz ott a 100-as pop limit.
Nekem nem nagyon jön be a játékmenet, de hátha idővel megszokom. -
Masakari #232 nem értek 1et azzal hogy bukás lesz a játék,nemtom nekem 1ikőtök neve se ismerős a régi dow1-es játékostáborból(w40krts mond itt valakinek valamit?).az ottani régi játékosok közül kb 2 ember mondja hogy szar a többiek mind visítva nyomják ts-n a 3v3-akat.az hogy neked pl vagy sokaknak nem jön be az azért van mert túl sokat képzeltek bele a játékba ,ileltve 40kn irták hogy aki a coh-t hozza fel példának az gondoljon bele abba hogy ez nem COH!!!! hanem warhammer ahol mindenki döglik mint a szar,szóval 1 olyan lassú valaminek mint a coh v dow1 nemsok értelme lett volna dow2 címszóval,warhammerbe pörögni kell mint a mellékelt bétába látható is -
#231 Ki a fenét érdekelnek a konzolos játékok? Verekedős játékokra jó, másra nem kell, arra ott a PC.
Erre van kereslet? Akkor a Tom Clancy's EndWar-t, vagy a World in Conflict micsoda? A Flight Simulator sorozat micsoda? Az Armed Assault sorozat micsoda? :))) -
tomcsa4 #230 Ezt pedig el kell fogadni. Nézzétek meg a konzolos játékokat (pláne a húzócímeket), semmi változás 10-15 év alatt. Ugyanaz az egyszerű játékmenet. És most ez van PC-n is, mivel erre van kereslet...ami teszem hozzá nem baj.
A fenti sokszorosan értendő az fps-ekre, mint a legigénytelenebb stílus széles e világon. -
#229 Akkor ez az off folytatva:
Nem teljesen értek egyet. Igen, a "casual" játéktrend a divat, de nem igaz, hogy egy összetett játék automatikusan nehezebb vagy kevésbé kívánatos a szélesebb közönségnek, legalábbis ahogy én nézegetem a különféle játékeladásokat.
A filmes hasonlat sem igazán nyerő, sokat emlegetett példa a Last Boyscout / Utolsó Cserkész vagy a Monty Python filmek eredeti szinkronja, amelyek igen színvonalasak voltak.
Itt is, ott is a fő jellemző az, hogy milyen minőségű munkát végeznek. Ha rossz minőségűt, akkor megette a fene az egészet... -
Pio #228 Értelmetlen, felesleges OFF jön, akit nem érdekel ne olvassa.
Mindentől függetlenül csak úgy általánosságban: nem feltétlenül rossz az, ha valami egyszerűsödik. Nem olyan egyszerű a képlet, hogy "több elem és nagyobb összetettség"--->"jobb játékélmény".
Mostanában elterjedt, hogy az egyszerű játékmenettel rendelkező játékokra ráfogják, hogy gagyi, szánalmas, satöbbi, de szerintem ez azért nem ilyen egyszerű, mert mindnek más célközönsége van és ha valami egy közeg számára túl egyszerű lehet, hogy egy másik, sokkal nagyobb közeg számára élvezetes. A játékfejlesztők célja pedig minél nagyobb közegnek fejleszteni. Ha mostanában a casualabb, kevésbé összetett, nehéz kihívásokra vágyó közönség jelenti a nagyobb vásárlói bázist (mindegy, hogy a warez, a HC-k alacsony aránya vagy bármi más miatt), akkor olyan játékokat fognak fejleszteni.
És a közegek mérete sem egyenlő a fórumos aktívságukkal, tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy "sokfelé szidják a játékot, mert túl egyszerű, úgyhogy nehezebbet kellett volna csinálni". Eszembe is jutott egy viszonylag hülye példa: torrentekből kiindulva a szinkronos filmekre sokszorosan nagyobb a kereslet, mint az eredeti nyelvűre mégis soha egy angol filmnél se olvasom, hogy "magyarul sokkal jobb, aki eredeti nyelven nézi az szánalmas" de magyar nyelvűeknél ez a stílus rendszeres. -
#227 >van skirmish, hostolsz egy játékot, és berakod a gépeket... :)
Azannya, tényleg... Na akkor gyakorlatozok egy kicsit :)
>Ezek után félek hogy a coh tales of valor kiegje is csalódás lesz.
Azok alapján, maiket olvastam róla ... maradjunk annyiban, hogy ennél jóval durvább visszafejlődés várható. -
oroberto #226 Ezek után félek hogy a coh tales of valor kiegje is csalódás lesz. -
oroberto #225 Phoenix! Nyugi van benne 1v1 gép ellen! Teljesen igazat adok neked ha ráhúzták volna CoH rendszerre imádnám de ez így elfogadhatatlan a Relictől hogy számomra ilyen nagy névből ennyit hoztak ki. -
#224 van skirmish, hostolsz egy játékot, és berakod a gépeket... :) -
oroberto #223 Egy RTS-ben 4 faj balanceát is nehéz és hosszú idő összehozni és akkor még csak 1v1-ről beszélek nem hogy még fajon belül legyenek eltérő csoportok nem elképzelhetetlen e-helyet a játék elején tudsz fajonként specializálodni és úgy gondolták ez így super jó újdonság lesz. -
#222 Egyébként az meg különösen undorító, hogy skirmish-t nem lehet játszani, hanem az első játékodat rögtön élesben kell tolni, és ott kell olvasgatnod az ikonok féloldalas leírásait, amiknek ezek szerint nincs is semmi gyakorlati hasznuk... Ilyenkor persze rögtön ott terem az egyik gyökér "játszótársunk" és elkezd noobozni, meg anyázni...
Tudtok esetleg valami linket adni nekem DoW2 egységleírásokkal? Meg hogy melyik skill mire jó, melyik unit melyik ellen erős, ésatöbbi. Előre is thx! -
#221 Ja, és még valami: WarCrfat 3 -> RTS, World of WarCraft -> MMORPG. Nem ám összekeverni :) -
#220 Oroberto, teljesen igazad van sajnos... Ha nem lett volna előtte sem DoW1, sem CoH, akkor ezt most imádnám, de mivel a Relic ennél csinált már klasszisokkal jobbat is, ezért ez most egy gyenge közepes... Ha kiadtak volna most egy CoH-t WH40K-ra átskinnelve, én most tökéletesen elégedett lennék. (Ezt írtam már 2006-ban is a CoH-os cikkemben. ) A CoH olyan volt, mintha a DoW-ból kivettek volna mindent, ami rossz, és meghagytak mindent, ami jó. Na itt meg fordítva csinálták... Ezt már nemsoká kiadják, ez csak annyira béta, hogy max pár kisebb bugfix lesz benne, de ezt nem finomítani kéne, hanem meg kéne csinálni azt a hiányzó 80%-át... -
#219 Előre bocsátom, hogy tisztába vagyok vele, hogy ez csak egy multi béta, és azt is, hogy én első sorban mint Wh40k rajongó, és csak másod sorban mint RTS rajongó nézek a játékra, de a saját véleményem ez:
Az látszik, hogy a játékot próbálták egyszerűsíteni. Egy fokkal talán közelebb került a táblás őshöz, de ez nagyon kevés. A bázisépítés kivétele szerintem jó ötlet volt, de semmit sem ér, ha továbbra is van egy HQ. Nem értem igazán, hogy miért nem tudnak a táblás játékmenethez visszatérni, adott X pontszám, minden egységnek megvan a saját pontszáma, amiket tovább lehet boostolni további pontokért, és a két fél arányos pontszámmal megy egymás ellen. Nem lesznek másfél órás küzdelmek, de sokkal több stratégiai érzék kellene, mint a jelenlegi torz RTS játékmenethez. Kár, hogy a fejlődést meghagyták úgy ahogy volt - pamparam, megy kis hősünk, majd egyszer csak egy tápos fegyver kerül a kezébe a semmiből. Még csak a bázishoz sem kell menni, vagy valami. Oda kerül és kész. Jajj, ezt miért kellett?!
A másik óriási bajom, hogy simán elintézték a különféle Űrgárdista rendeket, Hajóvilágokat, Kaptárakat és Ork törzseket annyival, hogy más a skinjük. Akkora lehetőségek rejlenének ebben, hogy csak na, van egy brutális szinten kidolgozott világ, ahol minden rendnek, világnak, kaptárnak és törzsnek saját története és szabályai vannak, de nem. A Codex Astares esszenciáját hordozó Ultramarines és a Codex Astarestől legjobban eltávolodott Space Wolfs rend között annyi a különbség, hogy az egyik kék, a másik szürke skinnel bír. Ha már a modelleket nem dolgozták át, akkor a bónuszokat legalább - de ez valószínűleg kiváltotta volna a balance örökös problémáját, tehát ezt is dobták. Egye fene, de akkor legalább arra figyeltek volna, hogy a Space Wolf-ok nem a Codex Astares féle elnevezést használják, náluk a Commander -> Wolf Lord, az Apothecary -> Wolf Priest és a Techmarine -> Iron Priest. Ez pusztán igényesség kérdése, de még erre sem voltak képesek.
Arról a régi fájdalmamról már nem is szólva, hogy szegény eldák továbbra sem törődnek a SoulStone-okkal. Mintha nem is létezne ilyen...
Magával a játék viszonylag keveset, mindössze két menetet húztam le, visszafogott sikerélményekkel. :)
A fő problémám, hogy a Tyranidákat egyszerűen aprítják a gárdisták, szigorúan arányszámos fölényben szabad csak zergelni (ie.: egy 500 pontos Taktikai rajra két 240 pontos Hormagaunt egység kevés alaphangon, legalább három kell vagy plusz egy Termagant raj). A játék pörgős amúgy, de a pontok elfoglalása/pontharácsolás/építés játékmenet könnyen elhúzódhat, hacsak valamelyik fél nem vét nagyobb hibát. A grafika szép, a modellek jól kidolgozottak, és a küzdelem maga látványos.
Konklúzió? Valószínűleg népszerű RTS lesz, mert kellően jól néz ki, és kellően sok újdonságot hoz, hogy lekösse a népeket. A sok apró "baki" legfeljebb keveseket zavar majd, de őket nagyon... :S
Szerk.: A LiveID-s marháskodástól mondjuk majdnem a hajam kitéptem, a fenéért kell túlbonyolítani, pláne ha már amúgy is ott van a Steam-es rendszer... -
oroberto #218 Bocsánat ha ilyen negativ vagyok nem akarom senkinek elvenni a kipróbálástól a kedvét szó sincs ilyenről.
Meg kell nézni ki kell próbálni mindenképpen.
Béta annyiból becsülöm hogy el tudod dönteni tetszik, bejött neked, megveszed!
Nem megveszed aztán pofára esel.
Csak én személy nagyot csalódtam a beta alapján a játékban ezért muszály volt ez kiírnom magamból. -
oroberto #217 MMO összehasonlithatatlan egy RTS-el!
DOW II: A játék elején választható milyen típusú hőssel indítasz, édes kevés, könyörgöm ezt ne a játék elején kelljen megmondani hanem pl közbe sokkal több stratégiai érték lenne benne.
Így ellen meglátja a hőst tudja mire számítson már a játék elején.
Egyből hőssel indulunk!
Aki mellesleg hallhatatlan!
Vehetünk neki cuccokat de teljesen értelmetlen (VP elfoglalod megnyered)
Kis Cap miatt kevés egységed lehet Level III feljesztés értelmét veszti addig már rég megnyerted a játékot ha tudsz játszani!
Itt könnyen lehet map kontrolt szerezni mint emlitettem nincs elvágás stb. nincsenek fontos stratégiai pontok.
Az hogy most mit raksz az katonák kezébe meg a comanderre az csak egy nagyon kicsi része egy stratégiai játéknak.
Hely sincs kihozni az level III egységet vagy mészároljunk le pár saját embert ha még van annyi potenciál az ellenfélbe.
Level II upgradeos egységekkel mindent megoldasz.
Company of Heroes sem tökéletes játék olyan nincs hogy tökéletes játék de elvártam volna a Relictől ha volt akkora önbizalma és indított Bétát is plusz ennyit tapasztalattal a háta mögött összerak egy ütős stratégiailag jól átgondolt rendszerű DOW II-t.
De sajnos nem ez történt nem értem miért hisz már nagyon rég óta ezen dolgoztak. Igen lehet azt mondani hogy ez Béta és még finomodni fog én is ezzel győzködtem magam de utána beláttam hogy ennek a rendszernek az alapjai lettek rosszul megcsinálva amire kevés esély van hogy változik -
tomcsa4 #216 Van igazság benne, mait írsz. Sőt, én is így érzem. De remélhetőleg még finomítanak.
Egyben különbözik a véleményünk: nekem bejön ez a rész. Ha több rpg elemet tettek volna bele (itt az öltözködésre gondoltak, bár nem tudom a csecsebecsék felrakása mióta forr egybe az rpg fogalmával), akkor a játék leülne. A Warcraft 3-nál működik a dolog, de itt túl pörgős a játékmenet ehhez. -
oroberto #215 Hi Mindenki!
Aki Játszott a régen a első részel és a kiegjeivel valamint magasabb szinten játszik a Company of Heroes-el az látja hogy ez a multiplayer rész egy nagy üres váz próbáltak áthozni jó ellemeket COHból de ez nagyon kevés (VP,fedezék,fedezet tűz) gondolom nem akarták lemásolni a COH-ot ráhúzni egy Wh40k világot pedig jobban jártak volna a Relices srácok én nagyon vártam a DOW II mert szeretem és sokan vannak így ezzel de ez így egy nagy nulla ebben nincs semmi stratégia, (ellenfél elvágása területtől pl) zoomolás el van rontva, ez jelenleg egy real time taktikai játék 12 éves amerikaiaknak csilli villi garfikával, kevés egységgel, semmi épitkezéssel, ha ez így marad akkor nagyon csúnyán bukni fog a játék ez 100%,év RTS esélytelen akik igazi stratégiát vártak tartalommal azok most nagyot csalodtak. Jellenleg én biztos nem veszem meg marad a COH a nummer one Wh40k DOW nummer two számomra."Nagy név, nagyon várva, vagyon elrontva", ez igy kevés amit most ad a multiplayer. -
#214 Kinek mennyi a Rankja? -
maniac001 #213 Nem lehet valahogy kikapcsolni a zoomot? vagy bill kiosztást állítani? -
Gauge #212 Köszi, már müxik. Én az első résszel nem játszottam, de ez a béta kifejezetten tetszik...:D -
#211 ITT kell regisztrálni. -
#210 Ne a magyar oldalon regisztrálj hanem a nemzetközin. -
Pio #209 Változtatni nem lehet, regisztrálj újat.
Őszintén szólva a mailcímről nem is kér visszaigazolást, úgyhogy bármilyen kamu emaillel regelhetsz, csak jegyezd meg, mi volt az hátha kell a loginhez (nem emlékszem, hogy kell-e :D ) -
lammaer #208 Kosz sracok. Mark of Chaose nagyon nem izgat, mert az orkos/elfes/torpes nyilas-baltas-kardos vilag. En a 40K-t szeretem :)