• Magh
    A lag és egyáltalán a multi felület a GfWL miatt nem fog változni, ez van. Hihetetlenül primitív egy rendszer egyébként, már a SC 10 éves BNet-e is jobb volt.

Army Painter: én meg abban reménykedek, hogy beállíthatom majd fixen a színeket, az ellenségét is. DoW-ban marha idegesítő a sok full fekete, átláthatatlan sereg. Én legyek kék, ellenfél piros, kész. Aztán ő olyan hupililát fest magának a saját monitorára, amilyet akar.

Komplexitás: szerintem ehhez a stílushoz kevés. Alapból nagyon kevés egység van, a legtöbb upgrade kötelező. Minden MU-ban megvan az a 3-4 használható egység, amit gyártani kell, a timing is elég egyértelmű. Szóval én nem látom a lehetőségét, hogy egy SC vagy War3 szintű metagame kibontakozzon. Ráadásul a micro is elemi szintű, macro meg gyakorlatilag nincs is, azaz nincs hova fejlődni, egyszerűen 4-5 csapatot elmicrózni nem kihívás. Éppen ezért a top játékosok nem fognak vele játszani, inkább maradnak War3-nál vagy majd mennek SC2-be (DoW/CoH sem rendelkezett profi játékosokkal). De a casual/félkompetitív réteg is hamar ráunhat a szűkös unitválaszték miatt (DoW1-ben el lehetett lenni különböző seregösszetételek próbálgatásával, itt kevésbé).