1949
-
#829 Patch 1.1.1.20 is about to hit Steam anytime now
Here is the changelist since 1.1.1.14
* New dedicated server weight penalty functionality
* New message board in main menu
* Updated pit menu functionality
* Updated tire wear display in pit menu
* Fixed Super pole settings on LAN host
* Various localisation issues fixed
* Fixed missing loading animation
* Fixed flag info in hud rendered wrongly
* Fixed rendering issues when ghost car(s) on track
* Fixed engine not repaired message in result screen between race 1 and 2
* Updated track length display in track browser, it now reflects metric / imperial system
* Touring car performance tweaks, slightly stronger FWD cars overall and all touring cars are close to each other performance wise
* Engine fire locations fixes in Extreme cars and various GT cars
* Rear wing aero tweaks for GT cars. Rear wing more effective now and old low rear wing setups might be useless
* Extreme cars fuel estimate fix. Helps AI also with their fuel strategy
* Improved aero for DBR9, about equally fast to C6R now in straights
* Aero tweak for Viper GTSR, less understeery now
* Fixed STCC 6 speed BMW tire heating bug
Offline version patch will follow eventually, no date set for it at this point though. -
#828 Saturation: -15 :) -
#827 Szűrtek egy kis sárgát.... ? -
#826 a Race 07-es pályák jók hozzá nem? :)
Ha hozzá addon pályákat szedek le... -
Game Hunter #825 GTR Evolution - Realistic Trackpack Released -
#824 Ja igen, még valami: nálam valszeg a kormányom szoftvere, a Profiler összeakadt az F-Secure tűzfallal és vírusírtóval, mert a játékban nem fordult a kocsi megfelelően. MIután kikapcsoltam a vírusírtót 2mp-vel jobb időket mentem. :))) -
#823 Ha mégnézzük, akkor mindenki előtt világos kell legyen, hogy az rFactor egy mod-alapnak készült és a modderek hálásak is voltak ezért. Az rFactor a GMOTOR 2.0-ra épül, az pedig nem F1 Ch engine. Hogy mást nem mondjak ott a napszakváltozás benne, ami korántsem volt az F1 Ch-ban, ami még csak nem is DX9-es. Hogy elavult a motor? Nézőpont kérdése. Engem nem zavar vezetés közben a táj, ha egy élvezetes vonalvezetésű pályán megyek. Ha viszont ráteszünk minden csicsát, 16x anizo-val és HDR moddal, akkor egészen szép, csak legyen olyan gép, ami elbír ezek után 25 embert online. :))) És persze nem 20-25fps-el fog menni a cucc...
Igazából nem is értem, miért kellene rFactor 2.0. Hogy DX 11-es legyen? vagy 10.1-es? És akkor mi változna azon kívül, hogy a legerősebb DDR3-as gép kellene neki? Nem sok.
Ami engem sokkal inkább zavar ebben az egész ISI engines történetben, az a Simbin. Mindig is zavartak dolgok velük kapcsolatban, de a legújabb az EVO. Mindig is azt reklámozták, hogy telemtria adatok alapján készülnek az autók. OK. A GTR1-ben - az elcseszett gumifizika ellenére is - szédületes köridőket lehetett menni bizonyos pályákon, jobbat, mint a való életben, valódi autókkal. A GTR2-ben rengeteget javítottak a gumifizikán, egyesek ezt kompromisszumként értelmezték, megalkuvásként, szerintem jó irányba ment a Simbin, a legjobb programjuknak tartom a GTR2-őt. Aztán volt még egy GT legends, ami nagyon szép, nagyon optimalizálatlan motorral, egy elcseszett race és egy race07, amit kedvelek személy szerint, de már nem annyira az EVO-t.
Miért is? Az oka az autókban keresendő. Nem zavar, ha nincs megfelelő licensz az autóhoz és kimaradt az F550, meg 575, meg a lambo. Ami zavar, az autók teljesítménye. Ezt most hasraütés alapján készítette el a Simbin, vagy hogyan? A jobb gumifizika és tapadás ellenére sem lehet még csak megközelíteni sem azokat a köridőket azonos autóval, amelyeket a GTR1-ben vagy GTR2-ben futottunk azonos pályákon.
Konkrét példák: brno-ban egy Saleen-al GTR1-ben vagy GTR2-ben 1:50, 1:51-es időket is simán lehettt menni. Most az 1:57/58 is nyerőnek számít. Mi történt? Ilyen radikális változáson esett át a Saleen kasztnija a való életben? Vagy ez már nem telemetria adatok alapján készült, "csak úgy"?
Van ellenpélda is. a VM Le Mans-féle pályáján 3:39 alatt lehet megerőltetés nélkül menni Saleen-al úgy, hogy az egyenesekben még a 310km/h-t sem éri el az autó. Jó, ha 308-at megy, míg a GTR2-ben ez akár - beállítástól függően - 320km/h is lehetett. Viszont mégis jobb a köridő, mert a kanyargós részeken meg jobban betapad a kocsi. brnoban hiába jobba tapadás, viszont az aerodinamika meg gátat szab a jobb időnek (legalábbis ezek szerint).
Egy szóval: már nem igazán tudom követni a Simbin mi alapján tervez egy játékot, hogyan állítja fel az erősorrendet az autók között, hogyan tervezi meg az aerodinamikát, a motorerőt, stb. Ezért kétséges számomra az EVO, mindamellett teszem hozzá, hogy jól lehet vele szórakozni online, sőt még liga szinten is.
A gazdasági megfontolásairól a dolognak nem beszélek, szerintem ezt Alex meg mások megtették már előttem..:)) -
#822 Így van, nem tagadom, pedig komolyan meg akartam venni, és ha mégis lesz 2. rész, amiben javítják a hibákat és pótolják a hiányosságokat, biztosan megveszem. -
#821 Hát igen, az rF azért erősen az F1 Challenge motorjára épült, végül is az lett finomítgatva, fejlesztgetve, butítva (eső, karakteranimáció) -
#820 Vagyis azota sem vetted meg, csak hasznalod:)))))) -
#819 Na erre én is kíváncsi vagyok! Semmi hír az rF2-ről. Még tavaly valamikor, ha jól emlékszem, elhintették, hogy csinálják, csak a neve nem rFactor 2 lesz vagy valami ilyesmi. De tényleg adhatnának valamilyen életjele magukról az ISI-s srácok. Mellesleg a PATCH sem jött ki ami elvileg berakta volna az esőt a játékba. Még akkor azon vacilláltam, hogy milyen formában lenne érdemesebb megvenni a játékot, hogy lenne kifizetődőbb, alapjáték + az esőt is tartalmazó patch, ami úgy volt, hogy fizetős lesz, vagy a már gyárilag felpatch-elt verziót. Az óta sem sikerült eldöntenem.
Na jó nem OFF-olok tovább. -
#818 Gozom sincs ki kivel van, mit miert csinalnak:)
Az ISI most biztos "bajban" van, otletem sincs, mit tudnanak csinalni. A SimBin es a Blimey! is mar sajat cuccokat fejleszt, a volt RBR/RaceCom-os is ott tevekenykedik (most hirtelen nem tudom melyiknen, talan Blimey!). De mind a ket csapat erosen a konzolok fele nyit, latva az eladasi lehetosegeket (a PC-nel lehangolo a warez es az azonnali konvert). Ha nekik nem tud eladni uj engine-t az ISI, akkor gaz van.
Hogy sajat maguk mit tudnak csinalni, azt nem tudom. Az ertelmesebb liszenszek nagyresze (szinte mind) mar foglalt, azzal nem tudnak kiugrani. Csinalni egy rFactor 2.0-at nem sok ertelme van (szerintem az elso is bukta volt).
A fizetos online cucc az jo huzas, de ara ott az iRacing, azt nem tudjak lenyomni. Raadasul penzugyileg az iRacing is bukta, csak ott van boven hatszel;)
Talan ha valami extra korrekt cuccot tudnanak osszerakni (UJ fizika, hangok, grafika, latvanyelemek stb.), online hitelesitos lenne (mint az iR). De akkor is, a nyers eladasok keveset hoznak. Latszik az iRacing-nel, azon a nehany ezer emberen nem fognak meggazdagodni, az semmire sem eleg;) Foleg nem ilyen rendszert fenttartani, supportot, es ennyi liszenszet.
Magyarul, fingomsincsmittudnakcsinalni:D -
#817 Elég baj ez ! :)
Eladták már tucatszor ugyanazt a fejlesztést, mára már megvehették volna a frissebb motort ! :)))
Vagy ISI nem adja , az is lehet ..
Azok is egyáltalán csinálnak valamit? ( rF2 ? ...) -
#816 Ez nem az rFactor engine, ez meg nem tudja az allithatosagot;) De FFB allitasnal is kevesebb a lehetoseg, es a plugin-eket sem kezeli. -
Bemásoltam a megfelelő sort a controll.ini-be ( vagy itt mi a neve ....), de nem akar többet fordulni a kormány a játékban :(((
Vagy nem tudja, vagy nincs is megfelelő animáció hozzá, passz ...
Kénytelen leszek kivenni a kormányt ! :DDD -
#814 GTR2 GT MOD -
#813 STCC Topic -
#812 Ebbe a sok Race topikba én is bele szoktam keveredni ! :))) -
#811 Van STCC topik ? :D -
GPx8 #810 Ott len lehetsz, mert ott nincs senki. :) -
#809 :D
No para... :) -
#808 Igen, mert elbenaztam, azt hittem az STCC topic-ban vagyok:D -
#807 milyen steam?Ezt nem értem :S
Elvesztettem a fonalat...a dobozos az a vastag nagy nem?Mint pl. az Ea Games-esek,csak annál egy picit vastagabb,vagy mint a Rush For Berlinnek nem? :)
Am. köszike a infót,de eggylőre a tartozásokat kell rendeznem az ösztöndíjból,utána megveszem az biztos :) -
#806 az jó ár. "nyugaton" 50 EUR, azaz 13000ft ... cd projekt korrekt. -
Game Hunter #805 Dobozos GTR Evolution 7990 Ft -
GPx8 #804 Nekem csak az autók kellenének belöle (a pályák már megvannak)... :) -
#803 Dobozosban nem fog megjelenni, csak Steam-en. Svedeknel van dobozos mar 1 honapja, ha kell, onnan megrendelheted:))) -
#802 eredetire gondoltam :)
Mert az még nem jött ki.Annyi van daírva hogy Október :S -
#801 Mar tobb hete megjelent;) Tudom, neked nem az jelenti a "megjelenest":) -
#800 hmm...megpróbálom,azért köszike,majd írok ha gond van,de elöbb kipróbálom hogy érdemes kiírni-e :)
Mert mire megjelenik...ááá... :D -
#799 Amit játékban látok kormányt , arra gondolok ! -
#798 Ezt be tudod mountolni,én is gondolkoztam rajta,hogy hogyan működik:)
A két részre szedés winrarral meg valahogy úgy működik,hogy jobbklikk,archiválás,és ott be tudod állítani a fájlméretet. -
#797 és azt hogyan? :) -
#796 igen csak nekem iso rar-os...biztos tudod mire gondolok.......kicsomagolom és megkapom azt ami mondjuk alapból rajta van egy DVD-n és ezt nem ávgom -
#795 A legegyszerűbb csinálni egy ONLINE és egy OFFLINE verziót.
Az ONLINE verzióhoz (bár nem tudom, hogy a tört verzió működik e online)
a játék telepítőjében található .bin fileok kihagyásával kell csinálni egy új image filet. Ez nem fogja elérni a DVD5 teljes kapacitását így ki lehet írni, csak úgy mint az OFFLINE verziót, ami hasonlóan készül mint az ONLINE verzió, azzal a különbséggel, hogy a .bin fileok helyett, ez úttal a Steam mappát kell kihagyni a képfile készítésekor.
Alkalmazható program, pl. az ULTRAISO
Lehet másnak is jól jön az info :) -
#794 Már a te kormányod, vagy az auto futóműve ?
Mert ha az auto setupjainál találod az egyiker, a logitechnél a másikat. Hozzáadod exe alapján, és game specific settings. Már csak arra kell rájönni, hogy mi az indítóparancs steamnél. -
#793 Itt van valami beállítás, hogy a játékbeli kormány hány szögben forduljon el kopptól-koppig ? -
#792 Winrarral is kettészedheted két részre. -
#791 köcce,megpróbálom :S -
#790 igen csak nekem olyat nem ovlas a DVD-m :D