• Panther
    Ha mégnézzük, akkor mindenki előtt világos kell legyen, hogy az rFactor egy mod-alapnak készült és a modderek hálásak is voltak ezért. Az rFactor a GMOTOR 2.0-ra épül, az pedig nem F1 Ch engine. Hogy mást nem mondjak ott a napszakváltozás benne, ami korántsem volt az F1 Ch-ban, ami még csak nem is DX9-es. Hogy elavult a motor? Nézőpont kérdése. Engem nem zavar vezetés közben a táj, ha egy élvezetes vonalvezetésű pályán megyek. Ha viszont ráteszünk minden csicsát, 16x anizo-val és HDR moddal, akkor egészen szép, csak legyen olyan gép, ami elbír ezek után 25 embert online. :))) És persze nem 20-25fps-el fog menni a cucc...
    Igazából nem is értem, miért kellene rFactor 2.0. Hogy DX 11-es legyen? vagy 10.1-es? És akkor mi változna azon kívül, hogy a legerősebb DDR3-as gép kellene neki? Nem sok.

Ami engem sokkal inkább zavar ebben az egész ISI engines történetben, az a Simbin. Mindig is zavartak dolgok velük kapcsolatban, de a legújabb az EVO. Mindig is azt reklámozták, hogy telemtria adatok alapján készülnek az autók. OK. A GTR1-ben - az elcseszett gumifizika ellenére is - szédületes köridőket lehetett menni bizonyos pályákon, jobbat, mint a való életben, valódi autókkal. A GTR2-ben rengeteget javítottak a gumifizikán, egyesek ezt kompromisszumként értelmezték, megalkuvásként, szerintem jó irányba ment a Simbin, a legjobb programjuknak tartom a GTR2-őt. Aztán volt még egy GT legends, ami nagyon szép, nagyon optimalizálatlan motorral, egy elcseszett race és egy race07, amit kedvelek személy szerint, de már nem annyira az EVO-t.

Miért is? Az oka az autókban keresendő. Nem zavar, ha nincs megfelelő licensz az autóhoz és kimaradt az F550, meg 575, meg a lambo. Ami zavar, az autók teljesítménye. Ezt most hasraütés alapján készítette el a Simbin, vagy hogyan? A jobb gumifizika és tapadás ellenére sem lehet még csak megközelíteni sem azokat a köridőket azonos autóval, amelyeket a GTR1-ben vagy GTR2-ben futottunk azonos pályákon.

Konkrét példák: brno-ban egy Saleen-al GTR1-ben vagy GTR2-ben 1:50, 1:51-es időket is simán lehettt menni. Most az 1:57/58 is nyerőnek számít. Mi történt? Ilyen radikális változáson esett át a Saleen kasztnija a való életben? Vagy ez már nem telemetria adatok alapján készült, "csak úgy"?
    Van ellenpélda is. a VM Le Mans-féle pályáján 3:39 alatt lehet megerőltetés nélkül menni Saleen-al úgy, hogy az egyenesekben még a 310km/h-t sem éri el az autó. Jó, ha 308-at megy, míg a GTR2-ben ez akár - beállítástól függően - 320km/h is lehetett. Viszont mégis jobb a köridő, mert a kanyargós részeken meg jobban betapad a kocsi. brnoban hiába jobba tapadás, viszont az aerodinamika meg gátat szab a jobb időnek (legalábbis ezek szerint).

Egy szóval: már nem igazán tudom követni a Simbin mi alapján tervez egy játékot, hogyan állítja fel az erősorrendet az autók között, hogyan tervezi meg az aerodinamikát, a motorerőt, stb. Ezért kétséges számomra az EVO, mindamellett teszem hozzá, hogy jól lehet vele szórakozni online, sőt még liga szinten is.

A gazdasági megfontolásairól a dolognak nem beszélek, szerintem ezt Alex meg mások megtették már előttem..:))