X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Letöltöttem egy instalt, ami elvileg erre jó, de nem történt semmi...
Az elites kereskedést kéne visszahozni:
volna a rendszerekben egy bázis és a rendszernek volna egy technikai szintje, típusa (mezõgazdasági, ipari vagy bányász) meg a tipustól függõ termékei és azoknak megfelelõ ár, amikkel kereskedni lehetne.
Én a kereskedelmi lehetõségeket átalakítanám:
Az ûrben inkább csak shipyard, trading meg equipment dockok.
Persze vehetnél gyárat és gyárthatnál, viszont miért is kell pl kaja a fegyverekhez?
A termékeket megváltoztatnám.
Nem kellett megcsinálni mert ez a játék egyik alapköve és kivárásra épít.
Folyamatosan bõvül (magától), egyre nagyobb lesz de csak a játékidõddel párhuzamosan nõ a galaxis - és egyre forgalmasabb is lesz egyúttal.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Bár én fõleg a birodalomépítésre, a történetre meg a harcra koncentrálnék, a kereskedési lehetõségek minimálisak lennének (max 10 termék). Úgyhogy jóval egyszerûbb a dolog, lévén h fõleg skriptelt események lennének. (Lehet egyáltalán skriptelni ezzel a MD-vel?)
Már van egy-két hajó maxban hozzá, csak a nagyobb hajókkal lassan haladok. Majd linkelek képeket 😊
Az XTC mod csak idõvel hozzácsatol egy-két rendszert a játékhoz, ám nemhiszem hogy dinamikus.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Amit én láttam belõle, hogy az induláskor igen kevés rendszer van. A szélsõ rendszerekben vannak csaillagkapuk, de azok visszahoznak ugyanabba a rendszerbe. Lehet, hogy megcsinálták, hogy változzanak a határok.
Tényleges gazdaság, diplomácia...stb stb..😊
Erre ahogy a játékban kezdek elõre haladni egyre nagyobb igényem mutatkozik..😊
Nincs valami mod ami ezt orvosolja?😊
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
2. Igen, annyi van hogy ha új peccseket raksz föl, akkor vanilla hajóban kell ülnöd, plusz nem tudom h visszafele is kompatibilis lesz-e.
3. nincsnek, oda meg se próbáld fölrakni, szétkapja a játékot (ugyanazt a nevet több hajó is használja). Cadius már dolgzik a kompatibilitáson, úh türelem.
1. Splitekhez reput hol a legkönnyebb szerezni (valamint mikortól lehet kapni tõlük olyan rendõri licencet)
2. Ha az X-tra ship modot felteszem akkor tudom folytatni a mentett játékaim ugye?
Egymás mellé tettem pár hajót:
Octopus
Barracuda
Mako
Ebbõ méretre a Mako tûnik legnagyobbnak, aztán a Barracuda, majd az Octopus, de csak max 10%-ban különböznek (legkisebb, legnagyobb)...
Aztán betettem a képbe az Xperimental Shuttlet az meg szinte mind a hármat tudná 1x-re dokkolni... kicsit gáz a méretezés a játékban...
A nélkül nem tudom hogy mi a poén a játékba. Én pl a 3.0-as verzió Unkown szektorában vért izzadtam mire lenyomtam azt a 15 M7-est, a végén már az egész flottámat be kellett vonnom hogy esélyem legyen - hála a CMOD-nak.
A sima X3TC-beli Xenonok és Kha'ak-ok sehol sincsenek egy XTC béli Vanguard Clusterhez képest (72 BKE tüzel rád egyszerre...hát fáj). Na azok igazi kis mocskok elég pajzzsal, hogy kibírják akár 1 percig is masszív PSG tûz alatt. Egy átlagos M2-vel szinte egyáltalán nem lehet õket lenyomni. Távolról le kell õket rakétázni aztán ha közel jönnek el sem engedni a tûzgombot a PSG-s tornyokban.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az alábbi példámban, ahol is Xenon Sector 347-ben találkoztam egyszerre ezzel a jó pár hajóval (piros volt az egész képernyõ), a végén kb. 75% pajzsal jöttem ki a harcból. Ügyesen kellett taktikáznom, rakétákat használnom meg egy kupac fighter drone-t, néha oldalzni, és relatíve simán megvolt. Van pár gyilkos torpédó, amit a Xenonok elõszeretettel lövöldöznek rám, és ami ha eltalál, akkor kb. 1GJ pajzsnak annyi, szerencse, hogy MARS jó munkát végez (többnyire). Utána kinyírtam még a Xenon Stationt is. 😄
Az Ion Cannon a moddolt játékomban brutál pajzs gyilkos beam weapon lett... 16 turret egy célpontra ebbõl a fegyverbõl, és 10 másodperc alatt kb. 6-8 GJ pajzsot levisz (persze nem egyszerre, mert 3 másodpercig tart egy "sugár", aztán egy-két másodperc pihenõ, és megint), szóval egy K-nak vagy J-nek koncentrált támadással elintézem a pajzsát. Kár, hogy 4,5-5 km-es a hatósugara, szóval elég közel kell menni az ellenhez, és drága is (1,2-1,5 milla egy darab), de megéri.
A PPC a hullt zabálja rendesen (ez csak közepesen jó a pajzsokra, arra ott az IC), szóval aminek eltünt a pajzsa, annak gyak. Game Over azonnal, ahogy az elsõ PPC lövedékek elérik (pontosabban az elsõ 16 vagy 24).
A kisebbekre meg ott van a CIG meg a FAA, amik eddig piszok jó munkát végeztek tisztogatás terén, öröm nézni a tûzijátékot.
Az Xenon P-k, ha lõtávolon belül kerülnek, 15 másodpercnél tovább nem bírják ki, a Q-k fél percen belül garantáltan robbannak, a legnehezebb dolga akkor van az embernek, ha jó sok M3, M4 meg M5 jön szembe. A nagyobb fegyók nem találják el õket, a kisebbek meg nem gyõzik õket leszedni (de azért sikerül 😛).
Igen, lehet, hogy ez nem számított akkora nagy ellenséges flottának, de a gépem se bírna már ki nagyobbat szerintem 😛.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Tesztelgettem picit az új Shipyard Control Centert, frankó egy találmány, nagyon bejön, egyetlen negatívuma, hogy csak az ûrben repkedve használható, bedokkolva nem mûködik a hotkey.
Aki komoly hajógyártáson töri a fejét, annak a következõ érdekes lehet:
Headquartersben csak egy prodoction line lehet, Wharf-ban kettõ, Shipyardban négy, szal erre a célra az utóbbit javaslom és a Shipyardokban is remekül elraktározható minden jó dolog. Akinek kevés a raktér, annak van fillérekért megvásárolható Depot. A PHQ ezzel tök felesleges lett sztem, illetve capshipek tárolására még jó lehet.
Egyébként nem tudja valaki, hogy erre a Montalaar melletti Unknown Sectorra miért írták azt, hogy aka Avarice? Valami aukcióról meg megvásárolható szektrorról olvastam (Reunion), gondolom X3TC-ben ilyen már nincs.
<#eplus2>#eplus2>
Oda egy telepakolt Skirnir kell! <#eplus2>#eplus2>
Hogy miért?
-Ronda. <#idiota>#idiota>
-Leglassabb M2+, 25-el tud csak menni.
-48 ágyúja van (vicc)
-32-es hangárfedélzete (ez mondjuk oké)
-8x2Gj pajzs, második legkevesebb a kategóriában.
Egyedüli pozitívum: 80 ezres raktér, legnagyobb a kategóriában.
Teladi Phoenix egy fokkal jobb:
-38-as sebesség
-50 ágyú
-9x2GJ pajzs
-75-ös hangár, elég jó, ennél csak a Boron Megalodonnak van nagyobb, az 85 férõhelyes, de abba fér M8/M6-os gép is, a Phoenix hangárjába NEM!
Ami szerintem a legjobb a megvásárolhatók közül:
Paranid Olympos
-Nem ronda, szép
-32.5 sebesség
-9x2GJ pajzs
-70 ágyú!!! (22-vel több, mint a Leviathannak)
-30-as hangár, M6 és M8 is fér bele.
-50000 raktér, második legnagyobb a kategóriában
Nem megvásárolható M2+ fenevad:
ATF Ragnarök
-36.8 sebesség
-10x2GJ pajzs
-84 ágyú!!!!! köszi szépen, nem kell más :-)))))
-32-es M8/M6-os képes raktér már csak bónusz :-)))
Legrosszabb M2+, amit nem szabad megvenni: Split Taipan.
Kevés nagyon sajnos. Lassú, gyenge, csak 40 ágyú + 7x2GJ pajzs 300 milláért? Ha ingyen hozzám vágnák és még fizetnének is érte akkor is átverve érezném magam :-)
Valószínûleg én is valami Unknown Sectorba fogom telepíteni õket, még ha nem is tervezem õket nagyra (most még), összesen 23 gyáras komplexum lenne (3db SPPM-el).
Egyébként érdekes dolog, mert nézegettem jó soká, hogy hova kell sok mikrochip, és nem nagyon találtam, vagyis computer components jóval több helyre kell, mint resource (bár jóval kevesebbe kerül). Így konkrétan in-game és az X3 adatbázist nézegetve nem is tûnik úgy, hogy nagyon keresett áru, persze valószínûleg én vagyok a vak, hisz eddig mindenhol azt olvastam, hogy nagy a kereslet utána, jól fogy, jól hozza a lóvét, ja és a HUB-hoz is kéne most.
Na szóval a microchipeket nem csak az Argonok viszik, ez hülyeség, mindenhol drága árúnak számít, de messze nem a legdrágább, vannak rakéták, pajzsok és fegyverek amik jóval drágábbak, a PSP darabja több, mint egy millióba kerül átlagáron.
Ha nagy komplexet tervezel, sok SPP-vel, akkor mindenképpen üres szektort javaslok neked, mert ha egy amúgy is zsúfolt szektorba bepakolsz több tucat gyárat, akkor szép kis képregény játék lesz belõle, ha IS vagy. A sok SPP megjelenítése iszonyúan eszi a géped, ha még ráadásul nagy is a hajóforgalom. A folyamatos futás érdekében javaslom az unknown szektorokat.
PPC+Ion Cannon+CIG+FAA
<#sniffles>#sniffles>
Boreas? Ugyan! <#unalmas>#unalmas><#eplus2>#eplus2>
Egyébkén most hogy ide írok, eszembe jutott, hogy kérdezni szerettem volna valamit. Chip Plant-et hova érdemes építeni Argon területen belül? Kéne a HUB-ba is, meg olvastam is, hogy a mikrochipek jól fogynak az Argonoknál (asszem az egyik legdrágább áru is). Építenék is egy komplexumot, csak fogalmam nincs, hogy melyik szektorba. A komplexum, amit építenék, önellátó lenne, maximum silicon wafer-ekre lenne szükség, azt meg 1-2 TS-el megoldanám... Szóval ilyen feltételek mellett hova érdemes Chip Plantet építeni?
Ha kész vagyok a HUB küldetéssel, akkor jól jövedelmezné a Titan flottámat is... Na jó, lehet, hogy pár Colossus és ahoz pár Nova is lesz, ezt még nem döntöttem el.
<#hehe>#hehe>
Ha már Argon, akkor Boreas. <#eplus2>#eplus2>
Fõ plot nincs az XTC-ben még, majd csak a 2.0 verzióban lesz. A Leviathan csak egy miniplot úgy tudom és a 3. expanzió után nyílik meg a kérdéses szektor.
Itt a hatékonyság táblázat: 1 MJ -- 33 kW -- 0.99
5 MJ -- 83 kW -- 0.95
25 MJ -- 250 kW -- 0.9
125 MJ -- 1,000 kW -- 0.9
500 MJ -- 1,500 kW -- 0.9
2 GJ -- 2,000 kW -- 0.85
Mil. 1 MJ -- 330 -- 1.98
Mil. 5 MJ -- 830 -- 1.9
Mil. 25 MJ -- 2,500 -- 1.8
Mil. 125 MJ -- 10,000 -- 1.8
Mil. 500 MJ -- 15,000 -- 1.8
Mil. 2 GJ -- 20,000 -- 1.7
Ha valaki nem érti, szívesen elmagyarázom a lényegét.
Elvállaltam kb. 21.000 creditért, hogy átkísérem a szállítóját a szomszédos szektor pékségéhez. A kapu kb. 17 kmre volt tõlünk, úgyhogy mondtam ez gyerekjáték lesz, namármost kb. 1 óra alatt értünk oda a kapuhoz, azalatt vagy 30 kha'ak scoutot zúztam le, aszittem bealszok. Erre mikor odaérünk a kapuhoz a szerencsétlen addig forgolódott, hogy beragadt az ugrókapu két konzola közé és addig vergõdött míg fel nem robbant. Hát aszittem végem van...
Más: hogyan lehet Arrow-t vagy Starburst-öt szerezni az X3TC-ben? /spawn+capture módszeren kívül/ A Deathmatch scriptnek a bírója mindig azzal jön, de azt hiszem ezt leszámítva nem láttam.
Köszi elõre is!