12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#9866 "Az egyik bosszantó dolog, hogy amikor vásárlok pl fegyvert nem írja hogy használható-e a hajómon vagy sem. Meg kell néznem az enciklopédiában mindig."
Pilot - My Properies - hajón klikk - info
Minden le van írva. Milyen fegyvereket, rakétákat, mennyi és milyen pajzsot szerelhetsz, mik a fejlesztett paraméterek, stb. -
SaGa Jr #9865 Szerintem nem rossz és nem is nehéz a kereskedelem, csak kicsit több odafigyelést igényel mint az átlag casual gamer szintre íródott kereskedelmet alkalmazó játékok esetében (magyarán némileg életszerűbb).
Ha benne ülsz a gépedben akkor te vezeted, naná hogy nem fogad el parancsokat. Az önálló kereskedéshez meg tényleg kell a Mk3 és hogy ne ülj a gépben. Nincs ezzel semmi baj.
Mk3-nál majd szépen beállítod sector trader-nek a hajót egy adott rendszerben és ő ott fog kereskedni.
Ha elérte a 8-as szintet és megvannak a megfelelő felszerelései akkor lesz belőle univers trader ami már a teljes játékteret bejárja hogy jó boltot csináljon. De amint átülsz a gépbe bukod a pilótát aki eddig neked dolgozott.
Tehát Trade software-t elsősorban olyan gépre pakolj amiben ne mte ücsörögsz. Mk1-2-vel már vígan utasítgathatod a hajót ha nem te ülsz benne. Ilyenkor veszi át a pilóta szerepet a program. Az extension meg ahhoz kell hogy a saját hajódról (amiben ücsörögsz) egy másik hajódnak parancsot adhass a vételre és eladásra (pontosabban manuálisan vásárolj mint ha te magad lennél ott).
A best buy/sell locator meg működik mindenütt ha van fejlett satellite az adott rendszerben (nem az alap olcsó, az csak felderítésre jó nem adja a kereskedelmi adatoakt) ami látja az állomásokat. Ugyanis friss adatokat csak olyan helyről kapsz amit éppen látsz (benne van az érzékelők távjában).
A kereskedelemben meg itt bizony tervezni kell előre. Bizonyos áruk (a leírásukban is benne van illetve a gépi hang elmondja) csak bizonyos fajok számára értékesek és így csak ők kereskednek vele. Általános cuccokat szinte mindenütt el tudsz adni, míg a fajspecifikus dolgoakt csak az adott faj fogja értékelni. Emellett bizonyos áruk az egyik fajnál legalisak, másoknál viszont illegálisak. Felvásárolni nagy mennyiségben csak akkor érdemes cuccokat ha biztos vagy benne hogy el tudod passzolni az egészet jó áron és egy helyen. Hogy képben legyél segítenek a fejlett szatellitek.
Amint egyszer ráérzel a dologra magad is megtalálod a megfelelő pénzgeneráló megoldásokat és dőlni fog a lé. De alapvetően a kereskedelem elvégzése jobb ha a sector trader és universal trader hajóid által bonyolódik vagy az általad megvett állomásokhoz rendelt kereskedőhajóid által végződik (amikbe nem kell sem locator sem mk3 software).
torma1:
Azért az a fegyvervásárlás nem olyan nehéz. A vadászok elég korlátozott fegyverkészlettel rendelkezhetnek és azt nem kunszt fejben tartani és a hajó vásárlásakor már előre meg lehet határozni a legjobb fegyverösszeállítást és annak megfelelően bevásárolni. Nem egy óriási adattömegről van szó. :)
Nem mellesleg a fegyverosztályok megvannak, használhatod a méret szerinti eloszlásukat (S, M, L, XL), aholis a S kategória a vadászok, TS, TP, TM hajók fegyvereit jelenti, bár M3 hajókra vagy M3+-ra esetleg rámegy pár M-es csúzli is. M kategória a M6-os gépekre van elsősorban tervezve, de M7-es és TL hajók is használják. L kategóriásak már M7-es vagy nagyobb hajókra valók, míg a XL többnyire csak M1 és M2 hajókra megy rá (főleg utóbbiakra).
Persze a kényelem nagy úr tudom én is, de azért nem kéne mindent ennyire kényelmesre venni. Így is jóval kevesebb fegyver mint volt a X3-ban, ahol még alpha-beta-gamma variánsok is befigyeltek.
No meg aki akar az megtalálja a neten a szép kis összefoglaló táblázatokat a fegyverekről, hajókról és azt kinyomtatva egy lapon ott lesz neki minden infó amit tudnia kell. -
torma1 #9864 Hát igen azért vannak hibák benne. Az egyik bosszantó dolog, hogy amikor vásárlok pl fegyvert nem írja hogy használható-e a hajómon vagy sem. Meg kell néznem az enciklopédiában mindig. :( A fegyvereket külön osztályokra szétoszthatná. Pl light,medium,heavy stb. Sokkal egyszerűbb lenne így a választás. Erre nincs véletlenül mod? -
#9863 Ez a kereskedelme, hát... elég rossz, nehéz... Megvan a hajón az Mk1-2 trade software, de a parancsok szürkék, csak a manual sell és manual buy parancsok működnek. Ahhoz ha hajó magától menjen pl egy rendszeren belül kell az Mk3as is? ami több mint 500k ...
Továbbá rajta van az mk1-2 fight sw, a Special sw, a navigation sw, az explore sw és a best buy/sell loacator is, valamit a trade extension is. Mégsem tudok beállítani neki vmi útvonalat h azt kövesse. Vagy amíg benne ülök addig nem lehet?
De elég rossz maga a rendszer is, pl a botok, azok is felvásárolnak, és eladnak állandóan, és rengeteg szállító hajót irányít a gép... Vettem Sea Weedet a teladi rendszerben 2540 ért volt, megvettem mindet, tele lett a toucan haulerem, 1000/1000 :) de ahol 4900ért tudtam eladni Split rendszerben lévő állomáson. de csak 40 egységet vesznek egyszerre :/ DE nem minden trading stationon veszik meg...
Szóval mielőtt egyáltalán kereskedni akarnék, rakjak tele minden szektort szatellitekkel, h lássam az árakat :S és a mennyiséget -.-
De ennek a best buy/sell locationrak sincs semmi értelem mert csak szekoron belül működik... inkább eladom mind két szállító hajót, az több min 3M pénz lenne -
#9862 rang függő.. 8.-9. rang felett jönnek a feladatok. -
biglion lord #9861 Köszönöm szépen segítséged. Pont a felső sort nem lestem meg. Bár nem olyan egyszerű 1 játék nyelv tudás hiánya miatt, amúgy elég sok oldalú és szép játék. Kár hogy nem készült hozzá magyarítás, sokat segítene. Ezt mindet megjegyezni, hát próbálkozom most nem adom fel, mint korábban tettem a nyelv miatt, hátha marad meg valami a fejemben. -
SaGa Jr #9860 JetroHUN:
A bannerban lévő modra gondoltam.
torma1:
Lehet náluk feladatokat elvállalni csak nézz körül alaposan. Leszállsz és az állomáson kicsit körülnézel az ott lévő opciók között, kommunikálsz és lesz feladat. Csak persze nem árt ha már bizonyos rangot elértél kereskedelemben meg harcban, meg persze nem vagy éppen rosszban az adott nagyvállalattal vagy az adott rendszer uraival ahol a vállalat főhadiszállása is van. -
#9859 Bővitett kézikönyv. Katt ide. -
torma1 #9858 Sziasztok!
Olvastam hogy nagy vállatok is vannak a játékban. Náluk is lehet küldetéseket elvállalni. Voltam már több szektorban ahol vállalati Főhadiszállás volt de nem adtak küldetéseket. Amaro X3 Mag oldalon meg azt írták adnak egy külön szálat. Hogy van ez? -
#9857 A bannerban lévő Scorp's mapra gondolsz? vagy a játékon belül hajóra vehető szoftverre? (8 órája kezdem a játékot, és a manualban csak a nagyobb dolgok vannak) -
#9856 Ha Steam-es játék, akkor jobb klikk a játékon és manual. Vagy innen letöltöd.
De van a fejlécben is sok hasznos link tippekkel, trükkökkel, mint pl. az Amaro X3 Mag oldal. -
biglion lord #9855 A kézikönyvet szeretném letölteni, de nem találok olyan oldalt ahonnan le tudnám tölteni. Prviviben küldene valaki 1 linket meg köszönném. Olvasgattam a fórumot, de ehhez nincs elég időm és a játékkal szeretnék foglalkozni szabadidőmben nem közzel 10ezer hozzászólást olvasgatni. Összefoglalót sem találtam. A kézikönyvet el olvasnám persze, ha találnék. A játék már régóta meg van, de akkor angol miatt nem boldogultam vele, most úgy gondoltam adok még 1 esélyt neki. Amúgy szeretem az ilyen és hasonló játékokat, de ez nekem angol hiánya miatt nehéz, de ott az a fránya rajongás és ami hajt, hogy próbáljam. -
SaGa Jr #9854 A recon drone csak egy önjáró, baromi gyors radar. Kidobod a raktérből, aztán kijelölöd és parancsot adsz neki, pont ahogy például frissen elfoglalt hajóval tennéd. -
SaGa Jr #9853 A pirate station tulajdonképpen egy nagy, módosított M1, félreeső helyen valahol az adott területen (nem egyszer tényleg nagyon el kell kószálni és nem csak síkban de térben is). De viszonylag könnyen megsemmisíthető és néha bizony eltűnik, hogy aztán később újra megjelenjen.
A nyomtatott térképben jobb ha nem bízol. Van program amit ha felteszel egy gombnyomásra frissíti a térképet és aktuális adatokat szolgáltat, így az pontos lesz, nem úgy mint az alap, kezdeti térkép. AZ legfelejbb tájékoztatásnak jó. -
#9852 ...és több sectorban mutat kalóz bázist a nyomtatható térkép, de én még nem találtam meg egyet sem :D Vagy nincs is külön állomás hanem a trading station az? és csak annyiban különbözik, hogy pl az illegális árút is megveszi, mit a space fuel. Más nem jutott eszembe, mért nem találom. -
#9851 Dronokat hogy kell használni? van rá két gomb, támadj vagy védj, de ez a kettő is csak a harci dronehoz jó, de pl a recon dronet, hogy kell használni? -
#9850 Csak a hivatalos bónusz pakkot, a roncs javító és a freejump mod-ot, mert tele volt a tököm a kisebb hajók energiaellátásával:)
Ha pedig végeztél a játékkal, pakold fel az X-Tended mod-ot. Új játékot kell kezdeni vele, de berak 190 új szektort és kismillió új hajót, fajt, küldetést, egyéb nyalánkságot.
Itt pedig a második post-ban van egy rakás jó cucc, válogass -
#9849 Te milyen modokat raktál fel? nem nagyon igazodok el az egosoft oldalon. Pedig kellene vmi, van jó pár eléggé kellemetlen hiba a játékban, vagy csak direkt kicseszés. -
#9848 Innen
Én többnyire Grand Exchange-ben szoktam venni, mert szeretjük egymást Teladival:) -
#9847 a kijelölő négyzeteket ki lehet kapcsolni? mert pl amikor sok hajó van egyszerre, nem igazán látni semmit, elég lenne ha az éppen kijelölt hajón lenne rajta csak. -
#9846 és azt honnan szerezzek? nem találtam encykolpédiában sem, a ship equipment alatt. -
SnowF #9845 Utasokhoz kell Life Support System, anélkül elhalnának szegények. Illetve TP típusú hajó is jó még.
A leírt kereskedelmi úthoz meg TS típusú kellene, de az igazából egy példa, hogy milyen kapcsolatok vannak gyárak között amit ki tusz használni -
#9844 Utasokat hogy lehet felvenni? vannak ilyen küldetések. Csak hiába dokkolok be nem kerül a raktérbe a csávó. Alap Saber hajóm van, Terran Defender kampány.
Valaki tudna mondani vmi kezdő kereskedelmi utat? Mert ami a kézikönyvben is van, az a galaxis másik fele, gondolom oda nem kéne alap hajóval átmenni. -
SewerRat #9843 2-3 ezer forintért lehet venni, mellékelnek hozzá egy DVD-t is:P Egyébként nem tudom. -
biglion lord #9842 Üdv!
Most kezdeném ezt a játékot, és érdeklődnék magyar kézikönyvet honnan tudnék letölteni? Teljesen kezdő vagyok. Sajnos angol nem megy. Köszönöm. -
SewerRat #9841 Szkriptek/modok alatt találsz többet. A CP modok a belső nézetes modok. Jobb irányítás, stb szerintem nincs, azok elég jól vannak balancolva.
Ha megy az angol akkor itt van egy nagy mod gyűjtemény:
http://forum.egosoft.com/viewforum.php?f=94
(Jethro Tull király!:) ) -
#9840 Milyen modkat érdemes feltenni? a terran conflicthoz?pl jobb írányítás, vmi hud vagy hasonlók -
Nuku #9839 Hali!
Régebben láttam itt a fórumod egy olyan mod-ot, ami visszavesz a grafikából, de sehogyse találom.Nem tudná valaki belinkelni,mivel elég gyengus gépem van,és szaggat mint az atom.Előre is kösz. -
#9838 Csináld a főküldetéseket és használd az időgyorsítót (J), foglald el a Xenon hajókat és 2-3 órán belül millióid lehetnek. -
SaGa Jr #9837 Nem.
Egyrészt mert pénzed sem lenne rá hogy megvedd és felszereld, másrészt mert egy kis senkiként indul a karaktered nulla ranngal és ismertséggel. -
Geri98 #9836 de ez az hogy rögtön akkor nem lehet mi ? -
tomonor #9835 ...
Természetesen lehet, idővel. -
Geri98 #9834 aha. és nem lehet valami jobb hajót beszerezni rögtön, a kezdőhajónál? mert dög lassú, még fejlesztve is, (a kalózok csak úgy suhannak el mellettem) nagy testű, gyenge. -
tomonor #9833 Nos, az a reputáció azzal a fajjal szemben. Természetesen nem fogják a legerősebb halálcsillag fegyvert eladni neked, mint jöttmentnek. Keresekednek kell a fajjal sokat, vagy öleheted a kalózokat/xenonokat/khaakokat a szektoraikban, az növelni fogja a reput. -
Geri98 #9832 aha... köszi :) én meg közben rájöttem hogy hogy kell XD és még azt szeretném kérdezni hogy ugye valamit nem tudsz még megvenni mert a notority nem elég nagy vagy valami hasonló. és azt hogy kell növelni ? -
tomonor #9831 Először is, formalitás. Nem tartunk senkit se "rohadt noobnak", ugyanis eme játéknak elég kitanulni a HUD kezelését.
Másodszor, ha azt mondja hogy Resources are Not Sold, akkor az azt jelenti, pontos fordítás által, hogy: A nyersanyagok nem eladóak. Tehát valszeg nem egy Solar Power Plant-be mentél energiacellát vásárolni, hanem mondjuk egy fegyvergyárba, ahol eladni lehet az energia cellákat.
Ez a kereskedés alapja is: megveszed a solar power plant-be olcsón, majd eladod abban a gyárban, ahol többet adnak érte. -
Geri98 #9830 na jó, bocs ezt nem vágom... ugye belépek a trade menübe, és mondjuk rámegyek arra hogy energy cells. az 14 credit. és rámegyek megnyomom a jobbra gombot és azt írja alul hogy resources are not sold.
tudom hgy most egy rohadt nagy noobnak tartasz de tényleg nem vágom hogy hogy kell ezt csinálni. -
tomonor #9829 Jobbra húzod az árucikken a csúszkát a jobbra gombbal, közbe mutatja hogy mennyi van belőle az állomáson, és mennyi a hajódban. Ha elégnek telálod amennyit áthúztál, enter és meg lesz véve. -
Geri98 #9828 Sziasztok! Kéne egy kis segítség.
amikor tradelsz akkor hogy lehet megvenni a dolgokat? mert bemész a trade menübe és nincs semmi féle buy gomb vagy hasonló... -
attas #9827 Nagyon köszönöm a helpet.