12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • MartinIsti
    Nekem van olyan gammam is, ami pl. nem is indul el dosbox nelkul! :o) Es nem azert, mert nem optimalizaltak rendesen, hanem mikor megirtak, nem tudtak figyelembe venni a jovoben hasznalt nyelveket, fejlesztoi csomagokat.
    Azert a TC sem egy mai jatek, 2008-ban jott ki, es ha jol tudom (tajekozottabbak majd javitanak ha nem, vagy alatamaszthatjak) nem irtak hozza kulon grafikai motort, csak nemileg csinositgattak a regin. Nekem nem uberbrutal gepem van, es siman elfut docoges nelkul 1600*900-on. Lehet, hogy valamelyik drivered nem kompatibilis azzal, ahogy 3 eve optimalizaltak a jatekot.
    Szoval nem nem eleg szerintem, hanem inkabb tul sok.
    Bocsi az ironiat, de az 1024 az vizszintes vagy fuggeleges tengely menten van? Furi lehet(ne) portrait formatumban jatszani landscape helyett :) /Tovabb nem kotozkodom, bar lehetne csak ertelme nem sok.../
  • juhaszjani
    Használd 1024x768-ba és megszűnik a lag
  • UUUU
    A legujabb patch a 3.1 van fent.
    Tehat azt mondod, hogy nem eleg neki egy 4GHz feletti Intel 2500k 8GB RAM-al 1280as felbontasban.
    Na ne. Egy Crysis 1920ban siman roccenes nelkul fut full felbontason.

Nem veletlenul vettem le a felbontast 1920rol le, mert kivanci voltam kisebben is lagol e. Aztan elkepedve tapasztaltam, hogy 1024 es 1280ban is vga lagom van.
  • tomonor
    Ehhez a játékhoz gép kell, mivel sandbox stílusú játék, és nem csak amolyan felületi sandbox mint pölö a GTA sorozat. Itt minden NPC-nek megvan a saját élete, lehet hogy ha épp egy szerencsés NPC-t jegyzel meg a játékkezdet elején. akkor egy év múlva ugyanúgy belebotlasz.
  • SaGa Jr
    Ez a játék memória és proci igényes, főleg az utóbbi, nem videokártya függő. Szóval hiába a csilli-villi csoda videokártya, ha egyszer gyengébb procid van meg kevés memóriád a gépedben.

Amúgy meg optimalizálva van elég szépen (főleg ha szépen felraktad a patch-eket), csak nem kell minden felesleges hülyeséget bekapcsolni, mert csak leterheled a gépedet de sokkal szebb úgysem lesz.
  • UUUU
    Hat nekem komoly problemaim vannak a gamevel.
    Ezt a jatekot nem optimalizaltak ? Meg 1280-ban is halal VGA lagos a jatek nekem, mikozben egy Sandy Bridges rendszerem van egy 6850-el.
    Nem lehet valami okossaggal optimalizalassal csokkenteni a kepernyo szaggatast ?
    Foleg akkor csinalja amikor az objektumok kozelebe, mint allomas beerkezek. Nincs fent egy script se.
  • klb
    Yessss, köszönöm!!!
  • mindero
    Szerintem még az űrben való fegyvercserélgetés is sok.
  • mindero
    Igen ez kb olyan mintha egy anyahordozóra mindig a megfelelő fegyvereket pakolnák fel, egyszer gépágyú, aztán nehézlöveg, rakéták stb...
    Jópofa lenne h leszólnak a raktárba: pisti, szaladj már fel 4db 60mm-es löveggel, le kéne cserélni a géppuskaállásokat. Mindezt ütközet alatt.
  • r4pt0r
    A fegyvercsere szerintem is hülyeség, és még nem is realisztikus.
  • Pares
    Kinek hogy. Nekem más a tapasztalatom, nem akarok vitázni.
  • SaGa Jr
    Én nem így láttam. AZ meg hogy menet közben cserélgeti a játékos hajóján az ágyúkat a mod az egyenesen tápolás kategória, tulajdonképpen tönkrevágja a játék egyik fontos elemét, az okosan összerakott és felfegyverzett hajót. Legalábbis számomra nagyon tönkre tudta vágni a játékot.
    A gépi ellenfeleknek meg olyan elhanyagolható része variált bármit is, hogy az tulajdonképpen említésre sem méltó (100+ óra játék alatt amikor aktív volt nálam a MARS összesen 5 esettel találkoztam ami kritikán aluli mennyiség). Kezdő játékosnak szerintem semmiképp nem való, mert csak rombolja a tényleges X élményt. Legalábbis szerintem és saját tapasztalataim alapján.
  • tomonor
    alt+tab
  • klb
    Sziasztok,
    nemrég elkezdtem játszani a TC-al, és belefutottam egy problémába. A "Windows logós" billentyűre (sorry, nem tudom mi a rendes neve) nem lép ki a Windows asztalra. Ez egy praktikus dolog volt a Reunion alatt, mert csak kiugrottam a játékból, megnéztem valami infót a neten, vagy a Scorp féle térképen, és egy pillanat alatt vissza is lépett.
    Van valami ötletetek, mit kellene beállítani? Tuti, hogy teljes képernyős mód mellett is működött korábban, így nem az ablakban kell futtatni a megoldás.:)
  • Pares
    Na hát azért ez nem teljesen így van szerintem. Egyrészt az ellenfél megfigyelésem szerint ugyan úgy használhatja a MARS-ot, ha engedélyezed (ez viszont erősen leterheli a gépet). Így nem lesz semmivel se könnyebb a játék, csak realisztikusabb. Az igazat megvallva szerintem az alap turretek gyakorlatilag használhatatlanok... Vagy legalábbis valós hatásfokuk 20%-án dolgoznak... Nekem nem rontott semmit a játékon, számomra javított a játékélményen.
  • SaGa Jr
    Őszintén szólva igenis sokat árt a MARS a játékélménynek, főleg kezdőként. Jobb ha előbb megtanulod használni a játékot és aztán kezdesz modokkal variálni. A MARS valami rettentő módon megkönnyíti a játékos dolgát, indokolatlanul és elfogadhatatlanul könnyebbé teszi a harcokat számára ám iylen szintű javulás az ellenfélnél nem lesz megfigyelhető sajnos.
  • UUUU
    Azert azt hiszem a MARS-t felteszem az nem arthat a jatekelmenynek.
    A GUI nagyon harmatosnak tunik nekem, mintha visszarepultem volna az idoben ugy 6-8 evet, azert egy ilyen jateknal illendo lenne, pl grafikus fittelhetosegi lehetoseg a hangarban es hasonlo szimpla dolgok, amik elvarhatok lennenek 2011-ben es nem szimpla szoveges menuk, amiben elveszik egy uj jatekos.
  • tomonor
    mindegyik más élményt nyújt, ám ha először játszol a játékkal, én azt tanácsolom, hogy ne rakj fel modot egyelőre.
  • UUUU
    Nem kezdtem meg bele a jatekba, mivel tanacs kellene. Melyik modot erdemes feltenni a jatekra ?
  • mindero

Végre van valami életjel a Babilon 5 Modról...
  • juhaszjani
    Köszönöm
  • Gunslinger
    Pedig az angollal sokkal jobban jársz, sokkal részletesebb, a magyar nyelvűben sajnos kb. a fele van csak benne.
  • tomonor
    http://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/tomonorweb2/uploads/Manual_HU.PDF
  • juhaszjani
    Sziasztok! Szükségem lenne olyasvalaki segítségére, akinek megvan a dobozos változat, és kapott hozzá magyar nyelvű manualt. Szükségem lenne erre a manualra, STEAM-en vettem meg a játékot de ahhoz csak angol nyelvű járt. Nagyon megköszönném ha valaki feltöltené vagy elküldené a [email protected] E-mail címemre. A magyar nyelvű manual a DVD-n található meg valahol, gondolom egy PDF vagy DOC fájl, ezt szeretném ha elküldené valaki. Köszönöm
  • Cyanogen
    Megoldva. A MARS volt a gond....
  • Athes007
    Már müködik
  • Cyanogen
    Hello! Nem tudom h mi lehet a probléma ,de amikor felszerelem pl.: FAA-t a Deimosra F1-et nyomok (képváltás) és leveszi a fegyvert. ha rámegyek a weaponsra és ugy rakom be akkor automatikusan váltogatja afegyvereket :/ ez bug v én csinálok vlmit szarul?
  • Athes007
    Lehet az FCC vel hülyeséget irtam de amugy a complex construction kit re gondolok nincs semmi mod fent és a 3.1 es patch van fent
  • Athes007
    Sziasztok tudnátok segitteni az a gondom hogy nemtudok fcc-t lerakni, már probáltam mindenhogy de nem engedi lerakom a stationokat utánna raknám az FCC-t de a stationok nem látszodnak a jobb oldali listán. Valakinek volt ilyen gondja? nekem ez a második alkalom
  • tomonor
    lesznek szektorok, ám azok valszeg az új TOA-k animációik. Ám ha lehet mostantól a Rebirth téma a Rebirth topikba menjen, oké? :)
  • Gunslinger
    Az a trade lane. Gyors utazás szektoron belül, valszeg nagyon nagy szektorokat akarnak kreálni, a trade lane meg fix útvonal, főleg kereskedelmi hajók számára, de azon kívül is lehet majd utazgatni, helyeket felfedezgetni, főleg a kalóz élet fog erről szólni, gondolom.
    Különálló szektorok meg szerintem azért lesznek, az űr hatalmas.
  • mindero
    Van a videóban egy jelenet, amiben mintha egy féregjáratban mennének a hajók rendszeren belül.
    Lehet hogy nem lesznek szektorok, hanem minden egy galaxisba lesz?
  • Gunslinger
    Ütni fog, mint a buszkerék. Nagyon várós. A Trade lane cucc eléggé a Freelancerre hajaz, annyira nem komáltam.
  • Although
    Hát igen ez a játék tényleg "odabasz" :)
  • Pares
    Epic
  • mindero
    Hogy az X3-ról se feledkezzünk azért meg :)

• tomonor
    És Bam. X Rebirth Topik.
  • tomonor
    Kis infók a játékról:
    -Nem, nem MMO
    -Valamikor, a terran conflict után kb 200 évvel játszódik, amikor a kapu rendszer lekapcsolódása után a szektorok ismét elkezdték keresni egymást
    -új grafikai motor
    -radikálisan új design
    -tradelanes! (magyarán a sorokba közlekedő hajók, valószínűleg ezzel teljesítmény megtakarítást akarnak elérni)
    -egyszerűbb kezelés eddig az összes X játékhoz képest
    -és... A Rebirth topik hamarosan nyílik.
  • r4pt0r
    Ezt CBJ írta az egyis postban:

"I just want to reassure the cynics among you (Skeeter, I'm looking at you ) that when we say we've started from scratch with the game engine, we really mean it. With the old game engine, the graphics engine part of it was replaced several times, and numerous changes were made to other parts of it in all of the games. As explained in the X-Universe News Q&A section, it served us well for a long time but it had reached the end of the line, and in order for us to be able to do new things we made a fresh start."

off: bocsi a sok postért, de legalább van valami a topicban, mostanában kihalt. D:
  • r4pt0r
    Itt egy háttérkép. Nah ilyen egy igazi M1. :D