X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként nemrégiben találtam ezt a három hajók méreteit összehasonlító képet:

A hajók:

Argon
1. Titan M2
2. Colossus M1
3. Mammoth TL
4. Cerberus M7
5. Minotaur M7M
6. Griffon M7

OTAS
7. Boreas M2
8. Aquilo/Sirokos M7M

Boron
9. Ray M2
10. Shark M1
11. Orca TL
12. Thresher M7
13. Kraken M7M

Split
14. Pyton M2
15. Raptor M1
16. Elephant TL
17. Panther M7
18. Tiger M7
19. Cobra M7M

Paranid
20. Odisseus M2
21. Zeus M1
22. Hercules TL
23. Ares M7M
24. Deimos M7
25. Agamennon M7

Teladi
26. Phoenix M2
27. Condor M1
28. Albatross TL
29. Shrike M7
30. Gannet M7M

Xenon
31. K M2
32. J M1
33. Q M7

Pirate
34. Brigandine
35. Galleon
36. Carrack

Yaki
37. Akuma M2
38. Hoshi M1
39. Ryu TL
2. Shuri M1
5. Senshi M7M
4. Akurei M7
24. Kariudo M7

Terran
40. #Deca CPU ship
41. Osaka M2
42. Tokio M1
43. Mobile Mining Base Ship TL
44. Atmosferic Lifter TL
45. Yokohama

ATF
46. Valhalla M0
47. Odin M1
48. Woden M1
49. Tyr M2
50. Aegir M7
51. Skirnir M7M

Kha'ak
52. Destroyer
53. Carrier

Goner
54. Ozias
55. Aran

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Argon Mammoth. Mert az néz ki a legjobban. <#hamm>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

SZEG007
Én nemrég vettem meg a játékot steam akcio keretében és elsö bányámat tegnap huztam fel annyit tudok nyilatkozni hogy Dealer szinten lévö kereskedöm már hasznnálja a jumpdirve-ot.

Másik. Most akarom megvenni elsö TL hajomat, mert gyárépitös küldiket akarok csinálni ami rengeteg hasznot hozna és vacilálok hogy melyiket válasszam eddig a Split Elephant vezet mert igaz kicsi a raktere de hatalmas hangárja miatt akár hordozokánt is használhato, valamint pjzsviszatöltése éis leggyorsabb asszem, és ez a legolcobb is de örülnék ha valami tapasztaltab player tanácsot adna.

Üdv MartinIsti! Mivel én sem tudom használni azt a két logisztikai szoftvert normálisan (mivel nem értem a lényegüket), így jó lenne, ha tudnál majd egy hasznos leírást adni róluk! Azokkal én is vakon vagyok ...
Üdv Pares! A rabszolgákat (tudomásom szerint) csak a Pirate Base-ekben lehet eladni. Asszem olyan 2,000 Cr/fõ árért.
BÚÚÚÚÚJJJJÉÉÉÉÉKKKKK!!!
Na, csak hogy válaszoljak magamnak, legalább részben, más nem profik épülésére is:
az egyik Egosoft oldalon a következõt találtam:

"The pilot has to be at least "Trader" in order to trade intermediates.
The pilot has to be at least "Courier" in order to sell products.
Your Complex probably has only intermediates and products.
Your pilot is "Apprentice". It can only buy resources.
Thus, there is nothing that the pilot can do on that Complex.
Therefore, the pilot cannot promote to "Courier" either."

Azaz elsõ szinten (Apprentice) a pilóta csak venni tud, másodikon (Courier) már eladni is. A jumpdrive-ról még keresem a tudást!
Lehet hogy ez is megvan:
"Trader
The Trader can deal with not only products and resources, but can buy or sell a complex's intermediate products. He can also use the Jumpdrive. The Trader gets 30 credits per Mizura flown, paid after each flight."
A Trader a 4. szint. Csak rendesen végig kellett volna olvasnom a CAG leírását. De talán más félig kezdõ játékosnak is hasznára válik, amit leírtam :o)

Sziasztok!
Mivel már van néhány gyáram, ideje volna megoldást találnom arra, hogyan szállítsanak a hajók nyersanyagot oda és miként adják el a gyártott terméket úgy, hogy ne nagyon kelljen rá figyelnem.
Ha jól tudom, a Commercial Agent (CAG) pont erre való, de valami nem stimmel vele nekem (reményeim szerint én nem állítom be helyesen). Idõnként elõfordul, hogy tele az Ore Mine Energy Cell-cel és Ore is majdnem 100%-on, a CAG meg csak standby-on csücsül (van 4 szektoron belül a megadott áron vevõ és 5 szektoron az alapértelmezett kereskedési távolság). Ez a kisebbik gond, a másik az, hogy nem tudom, miként lehetne rávenni õket a JUMPDRIVE használatára. Az összes ezzel foglalkozó Egosoft fórum azt írja, hogy van egy spéci kurzus, amin elsajátítják ezt. De hogyan meg mikor? Csak várjak, tegyem rá egy M5-re a pilótát és amikor eljutott 3. vagy 4.-ik szintre, onnantól már használja? Most egy pilótám van második szinten.
Gondolom a legtöbbeket már átesett ezen. Ha a CAG nem az igazi, szívesen veszek egyéb tippeket, hogy miként lehet automatára beállítani a station-ök fenntartását.
Köszi elõre is!

Teladi teherhajók.Bármelyiket veszem meg, felteszek rá mindent, kiadom az ST parancsot, bármelyik szektorba teszek õket semmit sem csinálnak.Annyira hülye nem lehetek, mert végigtoltam az X3TC-t.Ott minden ment simán.Itt csesznek az egészre.Más! Megvan az Nvidium aszteroida, nem tudom szétlõni semmivel mert a rakéták gyengék, nincs pénzem M6 vagy nagyobbra.A Falcon-ra sem tudok olyat tenni ami szétvinné.Ha a miner teherhajóra teszek drilling systemet / csak arra lehet / ott nem enged lõni vele.Más teherhajón, pl. tanker, stb. ott enged.Hihetetlen.Egész nap ezekel szopok.Lassan tényleg abbahagyom.Ennek igy nincs értelme.<#falbav><#falbav><#falbav>

Azt hiszem lassan feladom! Az összes tököm tele ezzel a szarral Amelyik teherhajóba fel lehet tenni a mobil drillig systemet azzal nem lehet lõni sehogy hiába ülök F1-el hátra.Amelyikbe nem azzal tudok lõni.Hogy a picsába van ez? Képtelenség szétlõni azt a qrva nvidium aszteroidát.

Basszus! Még szétlõni sem lehet azt a sziklát.Hogy a fenébe lehet szétszedni? Hogyan lehet kibányászni?

Van valami ötleted miért nem akarnak a hajók menni ST üzemmódban? Mi az ami még kellhet rá? Teletömtem õket mindennel.

Na ez engem is érdekelne, nekem ugyan XTC-ben még csak két UT-m van és remekül üzemeltek ST üzemmódban is, de anno X3TC-ben elõfordult, hogy elindítottam egyszerre 6 ST parancsos TS-t különbözõ szektorokban és abból 1-2 meg sem mozdult, ilyenkor átvittem õket egy másik szektorban és akkor hajlandóak voltak elindulni, pedig lett volna mivel kereskedniük elõtte is. Fogalmam sincs miért válogatnak, viszont olvastam X universe fórumon, hogy Terran szektorokban egyáltalán nem megy az ST/UT valami bug miatt.

Nekem meg pont az a bajom, hogy a Teladi Falcon családot jól legyengítették az XTC-ben, hasonlítsd csak össze a többi vadásszal.

A vadászgép balance sok helyen jobb lett, mint volt, pl. a boron vadászok most már érnek is valamit, gyorsak és növelték a pajzs mennyiségüket is, X3TC-ben messze a legrosszabbak voltak és a Falcon Sentinel és Hauler volt az egyik legjobb M3 vadász a Terran M3-asok mellett, most meg nagyon nincsenek sehol, a Falcon Vanguardot minden tulajdonságában veri a Nova Vanguard ami egy erõs közepes M3-as, de semmi kiemelkedõ.

Legjobb vadászok sztem a Xenon és Yaki gépek, fõleg a Yaki Tenjin Sentinel, az valami brutál cucc lett és a Paranid Medusa Vanguard és Sentinel, de ezek M3+ kategória, sima M3-aból szerintem a legjobb a Mamba Sentinel és Vanguard és gyakorlatilag az összes Scimitar változat (csak statok alapján, mert bugosak, nem mûködnek Scimitarok fegyverei).

Köszi! Örök hála!Három óra hosszat néztem õket,jojózott a szemem.<#worship><#worship>

Massive Attack
Sziasztok!😊

1.,

Kezd elég nehéz lenni a játék, már xenon q k jönnek vadászkísérettel betámadnak stationöket, már elég sokat elfoglaltak..😊

Hogy tudom vissza venni?

2.,

Valamiért a gyárak amik az AI visz alig termelnek, olyan mintha nem is kereskedne...nekem kell feltölteni nyersanyaggal hogy fegyverek készüljenek...ez nálatok is így van?

Falcon vangourd az egyik legjobb hajó..😊
Jelenleg 5 van a szolgálatom alatt egy centerurral meg 10 buzárddal..😊

NONPLUSZULTRA
Elég nehéz rájuk találni:
Nividium 17:
x: -149,663
y: -6,786
z: -32,899

Nividium 24:
x: -14,663
y: -19,187
Z: 94,628

Legalábbis nálam. Ha nálad nem ezekre a koordinátákra rakja, használd Scorp térképét: Link.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Szia! Naos Nihalban hol a fenéban van az Nvidium aszteorida? Már 3 órán át kerestem, de nincs meg.Kiesik a szemem.Segits légyszives! Elõre is köszi!<#worship>

Köszi. közben megtaláltam az x -tended forumban .Újra kell installnom csak nincs meg cd.
Azt hiszem script probléma.Valszeg valamit feltettél azért nincs.Terranoknál a Point Singularity Projector gyárak tüntek el rendszeresen bizonyos script-nél.Ird be a forum keresõbe irtak már róla.

Sziasztok!

Van egy kis problémám ebben szeretnék segítséget.A terran állomások közül sok nem jelenik meg a játékban, a térképen meg van.Van valami ötletetek?
joceruza
Ennyire vágjátok az angolt? Nekem az X2 sem ment az angolhiány miatt! Amúgy nem buliztok? BUÉK!<#wave>

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Pontositok, standby-ban ácsorog.Más.A kis üldözõ csapat kinyirta mind a kettõ standby-ban lévõ TL hajómat.Talán jobb lenne Paranid helyett Teladi-val újra elkezdeni.Nincs 200 milla, de nem akar kinyirni senki.

Még egy gondom van.Nagyon kellene a segitség.Miért van, hogy a Sector Trade prancsnál Standby-ba megy a hajó?Minden van rajta ami kell.Van advanced sattelit is a szektorokban.Négynél próbáltam, ahol spp van ott is ez a gond.Semmit sem csinál.Még a jövõ hetet is kifejlesztettem a hajóra.Elõre is köszi!

Boldog Új Évet mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma elképesztõ dolog történt a játékomban... Ilyenrõl még csak nem is olvastam...

Nyugisan "furikázok" a Titánomban, amikor Shareholder's Fortune-ba érkezve valami egészen váratlan fogadott. Amint megérkeztem a szektorba, Betty jelzett (a Salvage Claim Software-nek köszönhetõen), hogy egy elfogható TYR van a szektorban (elfogható=derelict, ha így jobban érthetõ). Az elsõ reakcióm hatalmas döbbenet volt. Aztán megvizsgáltam egy kicsit jobban. 1000%-os SETA-n jó soká repültem, míg odaértem (89km), és ami után elfoglaltam, még jobban megdöbbentem.

A hajó hull-ja kb. 75-80%-on volt, fel van szerelve egy 2GJ, egy 200MJ meg egy 25MJ pajzzsal, van rajta jópár Terran fegyver (bár nem elég az összes turret felfegyverezésére, de elég sok van), de a harmadik dolog, ami rohadtul meglepett, hogy azt hiszem kb. 2000(!) fegyenc (prisoner) is van a hajón meg 20 tengerészgyalogos, akiknek mindenje 4-5 csillagos!

<#wow1><#wow1><#wow1><#ijedt><#ijedt><#ijedt><#vigyor5>

Nem is tudom mit kezdjek most vele, mert a Titánom sincs még fullosan felszerelve (pont a fegyverek után bóklásztam), szóval azt hiszem, hogy a Tyr most félreteszem egy kicsit, amíg lesz több pénzem, addig is a Titánnal nyomulok...

De gyerekek, hát ilyet! Ilyenre álmomban sem gondoltam volna. Nyugissan hajókázok, és egy félreesõ szektor legtávolabbi zugában mit találok? Az egyik legjobb M2-est, nem is nagyon megsérülve, és egy csomó felszereléssel meg egyéb dologgal. A X3TC ajándéka az év utolsó napján...

Ui.: a Prisonerekkel mit tudok csinálni? Hol tudom õket eladni? Military outpost?

Uui.: Ja, és B.U.É.K.!

NONPLUSZULTRA
Ha ennyire instabil a rendszered, akkor ne a játékban keresd a hibát <#papakacsint>

NONPLUSZULTRA
Paranidként ne nagyon akarj békülni a terranokkal 😉
Ha lõnek, valószínûleg betévedtél egy Core sectorba és nem pucoltál el azonnal, amikor felszólítottak rá. Elõbb a peremszektorokban kell megbarátkozni az ellenségesen viselkedõ fajokkal, de ott is nehéz.
Valószínûnek tartom, hogy csak egy kisebb hajócsapat lõdöz, próbáld lerázni õket.
Én Teladikkal jártam így Argonként. Egy darabig elhagytam a Teladi területeket, mostanában amikor visszatértem már nem lõnek rám illetve még nem találkoztam azzal a flotillával amelyik korábban rámragadt.

Kérnék egy kis segitséget.Paranid-dal vagyok, és az ADSF vagy mi a bánat népcsoport folyton nekem támad.Hogyan lehet velük békülni?Az Argon is piros, de õk legalább nem lõnek.Elõre is köszi!

Ja a 3.0-ban már nincs Tages én úgy tudom,de ott már nem is az a gond hanem csak lazán crashel :S
Még az elején megvettem, csak kölcsön volt adva és nem nagyon kaptam vissza csak most 😄, amúgy xp-n játszottam is vele egy egész nyarat kb., amúgy meg Pares-al értek egyet, nekem se nagyon jött be a win 7 de szerintem már régi hozzá a gépem, mert random kapom a kék halálokat sokszor a legrosszabb idõpontokban (letöltés közepén stb.) és még a windows sem tudja az okát, holott xp alatt nem volt ilyen. Meg anno az elején kb 3 napomba telt mire rájöttem erre az UAC dologra és fel tudtam rendesen patchelni a WoW-ot -.-
Mindegy tavasszal úgyis beszerzek egy laptopot (ballagás, szülinap) majd azon lesz max 😄
Nekem Win7 alatt rendkívül sok dolog szarakodott. Nem azt jelenti, hogy nem tudtam megoldani, hanem azt, hogy a megoldáshoz mindenféle marhaságot kellett csinálni, amit az elsõ kettõ alatt nem. Mindegy, hagyjuk.

nekem eddig se az XP-vel, se Vistával, se Win7-el nem volt gondom. 😄

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ha nem segit, akkor egy uccsó ötlet amitõl összeomlik kezdlskor a Tager.Szedd le ha ven fent a gépen, és telepitsd fel innen az újabbat.

http://www.tagesprotection.com/main.htm

Azért remélem megvetted a játékot! Ha nem, akkor ott keresd a hibát.

Figyelj! Win 7-rõl ccleaner progi segitségével szedd le az összes codec packot, és szemetet amit nem használsz.Utána szedd le az x3-at is.Ha valami marad a C meghajtón azt töröld le.Utána csinálj egy tisztitást, és hibakeresést a ccleaner-el.Tedd fel a játékot újra.Nekem igen régóta win7-em van.Semmi gond vele.Egy a fontos, hogy win 7 telepitése után le kell tiltani a frissitéseket.Azok nagyon bekevernek.

Lazy Man's MKV codec pack volt feltéve, leszedtem az egészet de nem jártam sikerrel, úgyhogy szerrintem elõkeresem az XP cd-met...
Igen az alacsonyabb grafot is próbáltam, hát az a helyzet, hogy apám akarta nagyon a Windows 7et, egy ideig tetszett de azóta nagyon megutáltam, random kapogatom a bluescreeneket és még a windows se tudja miért nemhogy én. Ezt a kodek dolgot viszont megnézem, köszi szépen!
Egyébként nem értem, miért nem indul el neked. Ha a VGA drivert frissítetted, kompatibilitást beállítottad, UAC-t kikapcsoltad, akkor gond nélkül kéne mennie. Esetleg probáld meg a grafikai beállításokat lejjebb állítani.

Ja, és ha van valami kodek pack-od (K-Lite, ffdshow, stb.), akkor az X3TC.exe-t állítsd be a kivételek közé (szóval a játék nem fogja õket használni), esetleg végsõ esetben távolítsd el õket.

Más tippet igazán nem tudok. Ha sehogy se megy, akkor legvégsõ esetbe Windows uninstall...

Egy kupac szar a Win7. Ez a magyarázat rá. Nekem XP-n és Vistán is gond nélkül fut. A 7-essel eddig meg csak gondjaim voltak. Nagy a hype (a Vista alaptalan szarozására alapozták a 7-es kasszasikerét), közben meg egy kupac kaki még most is...

Van valakinek még ötlete, hogy miért crashelhet indításkor a 3.0-s game? Próbáltam új drivereket, kompatibilitási módot, UAC is minimumon van, próbáltam alacsony beállításokat, de semmi. Nagyon jó lenne ha valaki tudna még mondani valamit :S
NONPLUSZULTRA
Az Argon kezdés eléggé olyan, mint a Reunionos kezdés: kapsz egy M4-es hajót meg 100CR-t.
Csak ez nehezebb 😊
Nem könnyû így boldogulni fõleg úgy, hogy a galaxis zöme utál, de nekem pont ez tetszett meg benne, nem bántam meg, hogy Argonnal kezdtem.
Persze eddig csak egy TS-re meg egy Ventire futotta, meg KB 1 millám van, de lesz ez még valahogy... miután begyûjtöttem Naos Nihal-ból a 2 Nividium aszteroidát 😊

Meglepõ, és kellemes csalódás, hogy a Terran sokkoló ágyú használatakor kiugrálnak a kalózok is, és Khaak-ok is. Persze csak scout méretû hajók voltak.

Na a Teladi kezdést nem próbáltam ki egyedül, de olvastam, hogy Kite-al kezdesz velük. Boronoknál meg egy Angellel amúgy.

Nekem amúgy a Teladi a kedvencem.Imádom a Teladi hajókat.Elkezdtem velük, de iszonyat nehéz küldiket ad.Kétszer próbáltam, de folyton kinyirtak.Könnyû küldetés gyanánt annyi kalóz jött, hogy égnek állt a hajam.Mondjuk a repu, meg a lóvé csúnyán jött volna.Talán holnap újra nekiesek.

Mivel egy Herculesben van így gondolom el lehet adni a hajóval együtt. Amúgy le lehet rakni, csak nem érdemes így a játék elején és bármikor lehet venni HQ-t a késõbbiekben.

Köszi! Akkor már nem kezdek másikat.Maradok a Terrannál.Bár a 200 millás Paranid kezdeti bevétel nagyon csábitó. Gyorsan el is adnám a HQ-t úgy sem lehet lerakni.A 200 milla meg mindenre elég.Gondolom el lehet adni.Ugye?

Relatív. Szerintem a Terran és a Paranid, a legrosszabb meg az Argon.

Tegnap este csináltam egy 4 szektoron át tartó Patrol küldit a Paranidoknak. Nem viccelek, két és fél órán át csináltam, annyian jöttek, de cserébe két rangot ugrottam náluk, már tudok venni náluk M6-ost és nem mellesleg 12 milliót kerestem. De valami embertelen fight volt, vagy nyolcszor meghaltam. Így 5 nap játék után nagyon úgy tûnik, hogy a Paranid hajók a legjobbak elég sok hajóosztályból, szal igyekszem náluk csúcsra törni, mert össze akarok majd hozni egy Paranid flottát.

Melyik kezdés a legjobb?

A Terranokat konkrétan utálják a Paranidok a Heretics End szektor elrablás miatt, a sztori szerint. Be lehet állítani hotkey-t arra, hogy mutassa a részletes reputáció táblázatot. Terran kezdésnél a legalacsonyabb Paranid reputációd van, nagyon utálnak. 82 szektorig tart a második csatoló hullám, utána ne ijedj meg, ha szünet jön. Amúgy alapból felfedezhetõ legalább 6-7 Boron szektor Asszem 45 szektor érhetõ el egybõl.

Köszi! Majd keresgélek, mert sem a Terranoknál, sem az Argonoknál nem találom.Pedig Argonoknál már egész jó rangom van.Terrannal kezdtem a hajó miatt.Kezd gyorsulni a dolog, már beadta a Boron szektorok egy részét is.Az Argonoknál meg minden Paranid piros.Ezek szerint fasirtban vannak.Bár nekem sem túl jó ott a repum.Talán a Terranokat sem komálják a Paranidok.

Nem nagyon jártam sikerrel a játék elindításában :S