12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
mindero #9907 Talán érdekel valakit innen is:
Folytatódhat a NEXUS!
Link
-
tomonor #9906 Gyenge, nagyon gyenge ehhez a játékhoz.
Szerintem ne próbálkozz játszani vele amíg nincs egy jobb géped. -
Borg18754 #9905 proci 3GH pentium 4es. 1.5 giga DDR ram. asus 7900 GS videókari 256 mb memóriával. alaplapot nemtudom de az nem is kell ide. -
Borg18754 #9904 talán a framerate növelő scriptek meg modok gépfüggőek?? eddig a no civilians modot találtam, meg hogy a hang gyorsítást szedjem minimumra dxdiagban, meg akkor a lövedékek effektjét csökkentők meg hogy a reunak a shaderjeit teszik bele és azzal is csökken lehet egyszerre felrakom mindet akkor normális lesz :S -
tomonor #9903 Inkább regéld a géped specifikációit. -
Borg18754 #9902 sziasztok!
nem tudtok valami megoldást az FPS növelésére? :S próbáltam már a grafikát minimumra venni teljesen meg no civianls modot is betettem de még így is akadozik ha akármilyen kis harc van :S van még valami ötletetek? :S combat modot nem teszem fel nekem nem kell azon kívül mik vannak még? thx -
#9901 Nekem ezzel nem volt gondom. Egyébként nagyon egyszerű a dolog: ne hagyd, hogy lesérüljön a hajód :) Itt minden veszélyesebb és nehezebb, nem lehet ugyanolyan lendülettel belecsapni mint a TC-be - szerencsére. -
Pares #9900 Én értem, hogy nehezíteni akartak, de én egyszerűen nem élvezem így a játékot... 1 hetet gürizzek hogy megjavítsak egy nyomorult M5-ös hajót? Hát kösz, ebből én nem kérek. Főleg úgy, hogy ez a hajó alapból is olyan lassú, hogy még a járőröző küldetéseket se lehet vele megcsinálni... -
tomonor #9899 Nos, az alap x3tc kicsit árkádosra sikerült, nagyon nagy pénzekhe juthattál nagyon gyorsan. Ők direkt nehezítettek rajta, ugyanis sokan visszasírták az X2-s; Reunionos árakat. -
Pares #9898 Feltettem az Xtended modot... és óriásit csalódtam benne. Argon Emigrantal indultam, van egy szar Elitem, és minden jól ment addíg, amíg el nem jutottam oda, hogy meg kell javítanom a hajót. Amikor megláttam, hogy az Eliten 1% javítás 8500+ kreditbe kerül... Ezt mégis hogy gondolták a kedves modderek? Ekkora ökörséget még nem láttam. Most akkor hogy is fogom megjavítani az 58%-on lévő Elitemet úgy, hogy a legjövedelmezőbb küldetés is ad össze-vissza 4000 kreditet. Faszomat beléjük, törlöm is le, és teszem fel az alapjátékot. Csak azt nem értem, minek kellett ilyen baromságot beletenni. -
Gunslinger #9897 Vegyél Tornado rakétát. 10 db-al már el lehet intézni egy Q-t, de legtöbbször nem jönnek full pajzson, így kevesebb is elég, de pontosan kell vele célozni, mert dumbfire. Spliteknél lehet venni. -
SaGa Jr #9896 Köszi. :)
Nem tudom hogy felejthettem el ha már X3:R óta a kedven hajóm. -
tomonor #9895 Hyperion ;) -
SaGa Jr #9894 Könnyedén le lehet szedni egy Q-t is M3-al vagy M3+ hajóval. Sokat kell használni a strafe hajtóművet és oldalazni, úgy támadni emg elkerülni a lövedékeket. Eltart egy darabig a ledarálása de nem kivitelezhetetlen. Emellett ha kellő távolságból (nem 5km-ről, inkább 10-ről vagy messzebbről) megküldöd a célpont Q-t rakéta sortűzzel, akkor még csak lelőni sem fogja a közeledő rakétákat amik meg szépen elintézik. Vagy még mindig kérhetsz rádión segítséget egy közeli állomástól ha problémát jelentenek az ellenfelek.
Továbbá ha még fejlődsz idővel a Q is lecserélődik K-ra vagy J-re. De egyébként ha fentebb váltasz (mondjuk egy jól manőverező M6-ra) akkor könnyedén intézed majd el az apróságokat, nem jelent gondot a M6 és M7 kategória sem, de ekkor még gyorsabban fog nőni a harci rangod mert combosabb ellenfelet intézel el.
Emellett az előrejutáshoz nem kell folyton harcolni vagy harci feladatokat elvállalni és akkor nem fog nagy ütemben nőni a harci rangod.
A kereskedőhajóid meg olyan helyen üzemeltesd ahol nincs xeno veszély. Egyébként meg a kereskedőhajókat 2-3 kalóz M5 is legyilkolja, nem kell ahhoz xeno nagy hajó.
Hajókat meg nem venni kell hanem szerezni elfoglalással. Ehhez legyen egy TP-d amibe viszel magaddal 10 kiképzett marine-t akik majd megszállják a célpont hajót, miután legyilkoltad annak pajzsait.
A vásárlás másik hátulütője, hogy nem árt ha előre gondoskodsz arról, hogy legyen fegyvered a hajódra. M6-ig még viszonylag könnyű felszerelni a járműveket, bár néhány rakéta vagy ágyú leeht hiánycikk, de afölött pláne kell az előrelátás és tervezés, a raktározás vagy saját komplexum ahol gyártod magadnak a fegyvereket. Az is megoldás ha feltankolsz adott típusú fegyvergyárakat, gondoskodsz a megfigyelésükről (kidobsz a közelükben advanced satellite-et hogy a hatósugarában legyen az állomás és így folyamatosan meg tudod nézni az árukészletét). -
#9893 Gondot okoz a harc ja, még a Xenon P-t sikerül szétlőni, de már abból sem egy jön, vagy PX, a de inkább Q, + pár db L,LX,M,N ezek nem gond de a Qaz az. M3mas hajóval :/ És én még el lennék egy ideig M3mal, Scale Plate Green szektorban raktam ki egy Silicon bányát, alig 10 perc múlva már jött is a flotta... hiába raktam ki 3 laser towert vagy mit, a Qnak az nem ellenfél. Az állomást nem tudja kilőni, tovább mennek, de a drága kereskedő hajóim azok 1 lővés :/
Csak 12M cr-em van abból nem tok olyan hajót szerezni, amivel harcba is tudnék szállni, pedig az argonoktól már minden vehető. Nem nagyon akarok cheatel flottát berakni. -
SaGa Jr #9892 Miért akarod csökkenteni (csak nem gondot okoz a harc, mert akkor inkább növeld még pár fokozatot sima harcolgatással és ne feladatokkal és akkor jön egy minőségi ugrás és sok kis vadász helyett csak pár vadász lesz meg M6 és M8 hajók)?
Egyébként ha egy ideig nem harcolsz csak kereskedsz meg felfedezel akkor magától is csökkenni fog a harci rangod. Ugyanígy ha csak harcolsz és nem kereskedsz akkor csökkenni fog idővel a kereskedelmi rangod. -
#9891 Akkor senki nem tud semmi módot a combat rank CSÖKKENTÉSÉRE? :) Keresgéltem az egosoft oldalon is de vagy a kereső rossz, vagy tényleg nincs rá mód :( -
SaGa #9890 A gonereknél (talán Elysium of Light), meg a TerraCorp HQ-n A Home of Light szektorban. -
torma1 #9889 Sziasztok
Jumpdrive meghajtót hol lehet venni?
Volt egy mod-om ami betett egy split bázist a Heretic End sektorba ott volt. De nem emlékszem melyik mod volt. Lehetett csomó más dolgot is venni ott. -
SaGa Jr #9888 Speciel van M6-os is hangárral. A Paranid fajnak van ilyenje csak azt boltban nem veszed meg, azt el kell foglalnod (az ottani örökös saját hajócskája, a X3 Reunion egyik nagy kedvence volt a Bala Gi sztori jóvoltából). Ha jól emlékszem talán Prometheus néven fut és 2 vadász is dokkolhat rá.
A M6-os kategória meg nem elveszett,kifejezetten jó ketyerák is akadnak közöttük amivel vadászelhárítás, nagyobb hajók levadászása is kivitelezhető különösebb gondok nélkül. Persze nem kell elvárni tőlük vadász szintű fordulékonyságot de ettől még kifejezetten jók tudnak lenni. Többek között az ATF és Terran M6-osok nem rosszak, de majd mikor eljutsz Aldrin szektorba ott a Springblossom M6 (kissé tápos bár mostanság állítólag visszafogottabb kissé) elérhető lesz de a fentebb említett Paranid M6-os is kitűnő választás. -
tomonor #9887 -
tomonor #9886 Annó, még az X2 idején az M6 korvettek voltak az optimális hajók, a pálmát közölük a split dragon vitte kítűnő sebességével és tűzerejével. -
#9885 De attól megjelenik egy rakás "üres" ellenséges hajó ami felrobban 1 lövéstől? Vagy attól megy lejjebb?? :D
Kipróbáltam egy rakás hajót, a cheat moddal, a Centaur sajna tényleg rossz. Egyedül biztos meghal benne az ember, M2es hajóval pedig tök király :D hála a MARS-nak. Ami tényleg jól keni, magától cserélgeti a fegyókat, kis vadászgépre nem a lassúval lő hanem vmi gyors fegyóval.
Amit én észre vettem, hogy nagy hajó ellen egy másik nagy hajó jó, kis vadászgépek ellen meg vadászgépek. Szal ezért jobb sztem hangáros M7nél nagyobb hajóval menni. M6ból nincs olyan amiben van hangár (már nem emlékszem mindre) -
tomonor #9884 spawn fodder -
#9883 Jahm a repütációt igen, de a combat rangot az nem. Arra kellen vmi lehetőség mert nagyon gyorsan megy fel, és egy M3as géphez most túl sok. :/ -
#9882 Nem kell hozzá semmi, nekem sincs aktiválva. Van egy menüpont amiben fajonként be lehet állítani a reputációt. -
#9881 Oké, lehet kell a script editor, ami a parancs konzol (talán cheathez is) Aktiválni kell, majd kipróbálom. -
#9880 Pedig van benne, én is bohóckodtam vele, nézd át alaposabban. -
#9879 Erről tudok, de ebben nincs ilyesmi, csak notority. :/ -
#9878 Cheat mod -
#9877 Van vmi csalás, vagy bármi amivel a fighting rangot lehet módosítani? -
SaGa Jr #9876 Hmmm...
Nem tudom, nekem ilyen jellegű gondjaim, amiket te leírtál, nem voltak. Tudtam kereskedni sokféle áruval, sokféle állomás között, nem csak EC (energy Cell) volt szálíltva.
Amúgy ha megnézed a játékot az EC kifejezetten hiánycikk, mert kevés rendszerben van SPP (solar power plant), így amíg nem lesz biztosított a folyamatos ellátás, addig bizony gyengélkedni fog a gazdaság. Működni fog de döcögősen. Ahol van SPP és a közelben van bánya ahonnan kristályokat szállítanak a kérdéses állomásra, ott bizony menni fog a kereskedelem és lesznek áruk bőséggel és lehet szállítani innen meg ide.
Ezáltal (már az egyik alap termelő egység hiánya által) ott a lehetőség a játékosnak az állomásépítésre, az ellátás kiépítésére, magyarán a "gazdálkodásra". Ha nem így lenne, emrt mindenhol lenne minden ami kell akkor beszállni sem nagyon lehetne a bizniszbe, mert mindenhol lenne minden ami a működéshez kell. Ilyenkor a kereskedelem tulajdonképpen halott lenne.
Fegyverekből csak a legcombosabbak voltak azok amikből nem volt azonnal készlet (marha lassan készülnek el akkor is ha dögivel van alapanyag ha meg akárcsak egy is legyártásra kerül arra lecsapnak a környező kereskedők így naná hogy nincs belőle). Legalábbis én ezt tapasztaltam. Ha nagyon fegyvert akartam akkor feltöltöttem én a megfelelő gyárat vagy ha volt elég pénzem akkor felhúztam egy komplexumot hogy termelje nekem a fegyvereket amikkel aztán én kereskedtem. Ez a játék az aktivitás díjazza, ahol te magad teszel azért, hogy fejlődj és előteremtsd ami kell neked, nem pedig azt, ha az ember készen akar megkapni mindent. Ez a játlék arról szól hogym eg kell küzdeni a jó cuccokért, sokat kell dolgozni értük, így lesz tényleges értékük.
Minél tovább játszol annál jobban fel fog pörögni a gazdaság, annál több és jobb cuccokat fogsz majd találni az állomásokon. De ha szert teszel egy megfelelő trader hajóra amibe bedobsz egy MK3-as szoftvert, elindítod a hajót mint sector trader, meg fogsz lepődni, hogy az a pangó gazdaság mégis képes kiszolgálni a gépedet és pénzt termelni neked. Persze némi körültekintés azért nem árt, mert a sector trader nem fog más területekre mászkálni így nem árt ha nem üres rendszerbe lesz bedobva, hanem olyan helyre ahol vannak állomások amikkel kereskedhet (gyakran egy sima trade station árúival is egész szépen be tudja indítani a környező állomásokat). -
tomonor #9874 A kritikával nincs gondom. A gyerekes stílusoddal van, eddig te vagy az első aki ily nyíltan véleményezte a játékot.
Ezt bizonyos országokban tisztelik, ám itt mi nem. -
#9873 Vegyek visszább??? lol .... jó vicc, te sem gondolod komolyan.... Mégis miből? mert leírtam a véleményem, ami mellesleg teljesen igaz és helyt álló...
Mert ahhoz mit szólsz hogy egy szar a teljes ekonómia, hiába írják a manualban is, h húú de jó.
Kereskedelem, egy valamit lehet eladni, az egész galaxisban energy cellt. Mert érdekes módon mindenhol 0an van, persze a többi alapanyag még a másodlagos is tele.
Ha egyáltalán vennék egy új hajót, felszerelni nem tudnám, mert egyetlen gyárban sincs fegyver, ammo, pajzs, semmi, MIÉRT? mert érdekes módon mindet szállítanak a bot hajói kivéve azokat a cellákat. Szóval ha egyáltalán fejlődni akarnék bármerre, mindent tele kellene raknom solar plantokkal, hogy egyáltalán végre legyen megvehető fegyver, vagy bármi. Vagy szállítsam pl Xl méretű hajóval, minden hova, ja 4-8 cr/db nyereségből biztos vissza jönne az ára...
Szóval tényleg tök jól működik a játék. -
tomonor #9872 Kicsit... Vegyél visszább. -
SaGa Jr #9871 Én továbbra is azt mondom saját tapasztalatimra hagyatkozva, hogy nem csal a játék és szerintem nem is unfair, csupán eddig még nem tapasztalhattad másutt az itt lévő nehézségeket ezért tűnik neked keménynek.
Tény, hogy nem egy casual szintű játék ahol az ellenfelek vissza vannak fogva a játékos kedvéért, így bizony át kell állítania az embernek a maga kis értékrendjét.
A xeno hajók (ahogy más hajók sem) nem használnak végtelen energiát. Speciel a xeno hajók energia utántöltése nagyon jó és nem a lehető legjobb csúzlikkal vannak mindig felszereleve (tehát nem csak és kizárólag HEPT-ekkel rohangásznak a PBE meg nem olyan hűde erős csúzli). Keverik a gyengébb, kis fogyasztású és erősebb csúzlikat, ahogy a gyors lövedékeket prüszkölőket amik elől nehezebb kitérni ha az ember hajójának seggében vannak. Magyarán gazdaságosabb a fegyverösszeállításuk. Cserébe kissé gyengébbek egyéb téren (pajzstöltés, hull).
Az ellenük való harcban érdemes használni swarm rakétákat ha gondod van velük, gyakorta használni a strafe manővert ("oldalazást" ha FPS szinonímával akarok élni csak itt megy négy irányba is) így nem lesz biztos találat a játékos ellen. Egy jó joystick is piszok nagy segítség tud lenni a harcban.
Aki meg sok harci feladatot vállal el az ne csodálkozzon ha hamar felmegy a harci rangja és így egyre több ellenfél jön (nemsokára amúgy lesz egy ugrás és onnantól már bomber-ek jönnek kevesebb vadásszal vagy M6-ok még kevesebb vadásszal). Az elején hanyagold a harci feladatokat, a fejelttebb hajók megvásárlása úgysem ettől függ, hanem az adott fajnál elért reputációdtól amit nem csak harccal lehet növelni. :)
A Teran szálon én nem tapasztaltam sehol komoly ellenállást. A kezdetben kapott terran hajócska meg nagyon sokáig valódi ellenfél nélkül maradt (főleg teljesen felszerelve). Használd okosan a kapott hajókat, legyen aki téged véd és legyen akit harcba zavarsz, hogy elvonja az ellenfél figyelmét.
Magadnak is tudod növelni a találati arányokat, csak legyen a gépen egy Fight Software Mk2 és legyen is aktiválva a célzás rásegítés 2. fokozata.
Az erősebb hajó (mit értesz ez alatt?) meg nem feltétlenül jobb hajó. Én speciel többre mentem egy mozgékonyabb, gyors géppel mint egy masszív M3-assal. M6-ból meg a Centaur egy halom ócskavas. Nem elég mozgékony így könnyű szétkapni, főleg kisebb, mozgékony hajókkal. -
#9870 Ennyire unfair, csaló játék nincs másik... Ez a fighting rank, ez baromság, hogy ez határozza meg a nehézséget. Jóval gyorsabban kúszik fel mint amilyen gyorsan erősebb hajót tudok szerezni.
2 napja játszok, már Militant rangom van, de csak egy M3as Ventim van....
A Xenon hajókkal van gondom, az hogy OP szar fegyver van rajtuk + kifogyhatatlan energia...
Az M és L típusúak, még tegnap nem voltak ellenfelek jöhettek 20an is... de most 2 L is kinyír kb 5 mp alatt, Pulse Beam Emitter, grat aki kitalálta, 100% pontosság, 18k sebzés, + leggyorsabb fegyver amivel idáig találkoztam, + 6 db van egy L-en, mert hogy nem 1 van rajta az biztos.
A küldetés, az Terran szál, amikor kapok 3 0segítség Rapiert, és őrjáratozni kell 2 szektorban. Easy, persze, csak 4x próbáltam újra. Omicron szektorban mindig van vmi nagy hajó, M6os Argon Military Centaur-t fél perc alatt lőtte szét pár L és M -.-" :/
Nem lehet vhol nehézséget beállítani?
X3 editorral lehetne szerkeszteni a xenon hajókat :D ? -
tomonor #9869 nem, csak numpad -
SaGa Jr #9868 A CP az a cockpit lenne? A játék nem erre van alapvetően kitalálva (már belső nézetre) így egeres megoldás úgy tudom nincs. Többgombos joystick esetében viszont nem probléma a dolog. -
#9867 Nem lehet valahogy egérrel CP nézetben körülnézni? vannak rá gombok, de úgy elég nehézkes egy elsuhanó vadász után nézni, hogy mégis merre kanyarodjak.