X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valaki elõtted már berakott 1 linket a csillagrombolókról és maximum az egyik az amelyik 1600 méteres... van 16 kilóméteres is

na annak viszont meg tényleg nézz már utánna hogy mekkora a naprendszer súlya<#falbav><#falbav><#falbav> nehogy már azt hidd hogy néhány millió tonna 1 bolygó súllyáho képest sok!!!!!!!!!!......... csak a föld tömege körülbelül 6 ezer trillió tonna!!!!!!!!!!!!! 5.97 * 10 a huszonnegyediken!!!!!!

Doian Gray
Ekkora nagyok lennének?
Nahát. És az ISD-nél nagyobb a Titan? Nahát. Akkor ezt én néztem be. 😛 E-van.

De attól függetlenül én továbbra is túlzásnak tartom hogy több ezer milió tonna legyen egy fém gépezet. A Halálcsillag sem nehezebb mint egy teljes naprendszer. Ekkora súlyt egy fél naprendszer tesz ki legalább... azért legalább kicsit legyetek észnél mielõtt ki tud nagyobbat mondani versenyt játszotok. Hogy melyik nagyobb, abban tévedtem, de a csillagromboló 1.600méterét jól tudom. És azért sok minden csak rövidebb nála. Mellékesen az ISD és a Titan is Destroyer, szóval egy fajkategória, csak annyi más hogy az ISD M1/M2 korcs osztály.

De engem ez nem érdekel, az érdekel hogy jó gép és szeretem.

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Nimitz helyett Iowát akrtam írni csak elírtam.... az 271 méteres....
ezt a súly mértékû vitát meg a végtelenségig lehetne folytatni mert nem tudjuk hogy melyik hajót mibõl építik.... pl star trekben biztos hogy nem acélból hanem valami könnyebb anygaból az iowa pedig 1980-as években teljesen feltöltve volt 58 ezer tonna
X3 ban meg lehet hogy acélból vannak a hajók és mivel itt nem kell arra ügyelni hogy lezuhannyanak a hajók eért sztem jó sok méter vastag a páncélzatuk szval nem elképzelhetetlen a 3 millió tonnás súllyuk sem...

Mondjuk, nem ismerjük pontosan, hogy X3-ban az anyagok tulajdonságait. Lehet hogy a Teladik valami extra nehéz anyagot használnak hajóik építésére/burkolására, stb.

Inkább felejtsük el az egész méret/súgy vitát én azt mondom.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

máskor 1 kicsit nézz utánna a dolgoknak ha valakit leírsz...

Ez rád is ugyanúgy érvényes, mert a Nimitz osztályú hordozók nem 271 méter hosszúak, hanem 332 méteresek és nem 60 ezer tonnásak, hanem terheléstõl függõen 98 és 106 ezer tonna között mozognak!
Ezek a milliárd tonnás írások elég viccesek, úgy tûnik súlyos matematika tudásbeli hiányosságok vannak itt egyeseknél, most mindenféle rossz indulat nélkül írom. A milliárd az a millió ezerszerese!!! Egy Phoenix sztem 3 millió tonna sem nagyon van. Ekkora méretû jármû a való életben nem létezik ugyan, de ha már egyesek Star Warsoznak, akkor lehetne említeni egy másik sci-fit is, ugyanis a Babylon 5 pont 5 mérföld, tehát 8km hosszú és csak két és fél millió tonna, ennek szájbarágása baromi sokszor elõfordul a sorozat alatt.

Amúgy ha valaki úrhajók és egyéb dolgok méreteire kíváncsi van arra egy régi, de nagyon jó oldal, mostanában sajna ritkán frissítik: http://www.merzo.net/

Na igen... az eclipse mellett a legnagyobb TC-s hajó is aprócska...

nem az SSD a legnagyobb csillagromboló. Az Eclipse osztályú csillagrombolóba hosszába kétszer belefért volna az Executor, és ez csak a hossza volt.

ja bocs te a simára írtad hogy párat 😄

az SSD mellett még a boron M1 M2-esek is csak apró vadászoknak tûnnek 😄😄

párat??? <#idiota> ha jól emlékszem akkor az SSD közel olyan széles mint amilyen hosszú <#idiota> plusz még jó pár kilóméter vastag is... sztem több százszor beleférne 1 phoenix, ha nem több ezerszer.... 😄😄

pár hete láttam ego-n vagy hol pár képet ahol az X hajókat + staw wars és star trew hajókat is összehasonlítják gondolom te is azt láttad... meg tudnád andi a linket mert már nem tudom h hol találtam és szeretném azokat is megnézni még

Ezek a hajók nagyok.

Ezért ha korrekt raktérkapacitás értéket akarsz írni a TShip-be, akkor a TL-ekhez 2-tõl 50 millióig írhatod át, a Goner Aran-hoz akár 200 milliót is lehet írni. Viszont cserébe meg kéne növelni a gyárak összecsomagolt méretét legalább 20x-ra.

Egy M7-es-be is simán beírhatod raktérnek az 100k-t. Méretileg stimmelne.
Az M6-osok is legalább 2x-es raktérrel rendelkezhetnének, egyes M6-osok akár 10x-essel is.

Én már méretezgetek, írogatom, alakítgatom, csak lassú munkához idõ kell... <#wow3>
Visszavontam... megnéztem az SSD 19km hosszú... de azért pár sima csillagrombolót kitesz a Phoenix...
A Phoenix méretei: 1293x870x4756...
Komoly.
Ez már lehet milliárd tonna is...
Az XL-es TS-ek pixelméretûek mellette...

A Star Wars-ból az Szuper Csillagromboló (ami mellett a többi Csillagromboló, mint légy rajzott) méretének kb a fele a Phoenix.
A zene tényleg jó abban a szektorban. Amúgy sikerült megoldást találni a Nividium bányászatra az alábbi linken.

hát doian gray akkor ki kell hogy ábrándítsalak ugyanis az argon titan ami még kis méretû az M2 kategóriában 1700 méter hosszú!!!!! és kb 3-400 méter széles és vastag!!!! a legvastagabb pontjain....

ha összevetjük az amerikai Nimitz osztájú hadihajóval aminek az adatai 271 méter teljes hossz és 32 méter széles a legvastagabb pontján!!!!! a súllya pedig legalább 60 ezer tonna!!!!!!!!!!!!!!! és ennél a hadihajónál azt is figyelembe kell venni hogy ez ugye a vízben van tehát a páncélozásnál és a súlynál nagyon oda kellett figyelni arra hogy ne süllyedjen el.... ha értenél a hajótervezéshez akkor nem írnám le de most leírom hogy ahhoz hogy fennmaradjon a vízen a 60 ezer tonna mellett a hajó méretét ugye meg kell növelni nagy mértékben hogy minél több vizet tudjon kiszorítani és ezért sokkal nagyobb méretû is lesz a hajó mint hogyha csak az ûrben lenne ahol nem zuhan le nem süllyed el stb....!!!!!!
számításaim szerint 1 hadihajó az ûrben Titan oszálíú méretekkel ahol nem kell figyelni semmire a súly megszabásánál mert minek.... na szval 1 Titan osztályú hadihajó naggyábból olyan 2 millió tonnát nyomna földi gravitáció mellett legalább!!!!!!!!!!!!!!!

máskor 1 kicsit nézz utánna a dolgoknak ha valakit leírsz...
am meg itt vannak a hajóadatok ha te is akarsz számolni 1 kicsit
X3 hajóméretek 1 X3 hajóméretek 2 Iowa osztályú hadihajó angol Iowa osztályú hadihajó magyar

Doian Gray
Egy M2-es soha nincs félszáz-milliárd tonna. Nem lehet annyi mert nincs mi benne olyan nehéz legyen. Amirõl te beszélsz az tudod micsoda? Csillag. A Halál Csillag nem volt olyan súlyos mint egy apró kis csillag. Akkor egy alig 200-500 méter hosszú Argon Titán jóindulattal sem lesz olyan nehéz. Kicsit elszaladtak veled a számok. De nem baj. 😊

De lényegtelen.
Egyébként Királyság Végében bányászni csak Ore-t bányásznak, viszont elég sok mindent gyártanak. Fegyvert, planktont, kristályt, chippeket... meg hasonlókat. Én bár ritkán jártam eddig ebben a szektorban, akkor is többnyire zenét hallgattam, de a kereskedõim folyton benéznek ide.

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Nem akarok kötekedni, de az M2-esek talán inkább félszáz -millió vagy talán inkább milliárd <#rolleyes> - tonnás gépek... bár az élményt ez nem befolyásolja... <#nyes>
Be kell valamit állítani, mert nálam a Kingdom's End-ben csak ore-t bányásznak?

Doian Gray
Úgy látod? Én azért nem hiszem. Tuti van más is. Repkedni és robbantgatni félszáz tonnás gépekkel a legszebb élmény. Ezt mindenki csak élvezheti. <#vigyor0>

És én nagyon szeretek belefannolni... tök fless... <#vigyor2><#gun>

Magyar közösségbõl te vagy az egyetlen nõ eddig.

Doian Gray
Egyébként nem szokott 1 Mercury-m után menni másik 10 romboló. 😄 😛 gonci.. 😄

Hogy mennyi?
Itt az össze állítás. Ki van írva külön mibõl mire mennyi van.
M2:
Támogató:
Patton 2: 8
Titan: 6

Támadó:
Patton 2: 8
Titan: 8
Xenon K: 3 Ebbõl még beszerzésen van a kövi.
és persze a kedvenceim.
Kha'ak Destroyer: 9

Õrjárati egység:
Titan: 18
Phoenix: 20
Odysseus: 10

És egyéb mellékes:
Patton 2: 5
Titan: 7
Ray: 1
Phoenix: 2
Brigantine: 1
Osaka: 1
Tyr: 1
Xenon K: 1
Kha'ak Destroyer: 1

De nem feltétlen a rombolókra építek. Az M1-es hordozók sokszor jobbak mint a rombolók. De én nem használom a játék alap hajóit csak bizonyos esetekben mert a kapitális gépek rendszerint minden fajnál idomtalanul festenek. Ezért szedtem le sajátokat, meg azért is hogy a saját haderõm, sajátosan nézzen ki. Egyedül a vadászokat nem szoktam letölteni mert arra jó bármelyik a jobbak közül, csak megvenni néha és felszerelni egy hordozónyi vadászt necces, ezért ez pár napos mûvelet. De a pénzbõl sosem fogyom ki.

Egyébként ha valamimet megtámadják, oda ugratok pár hajót, nem követik, ha meg követik akkor is vadászok.

ennél már csak az lenne jobb ha a kis mercury super freighter-ed kereskedik és a nyomában ott van 8 titan xDDD hátha 1 pirate discoverer megtámadja 😄😄😄<#idiota>

am mennyi rombolód van? 😄

Doian Gray
Tudom. 😊

De tudod, én nõ vagyok. Pici, védtelen, ártatlan. De körbe veszem magam mindenféle erõs dologgal ami meg véd. 😊 Beburkolom magam a lehetõ legtöbb fémmel a védelem kedvéért. És nem szeretem azt amikor a szép kis teher hajócskám utazgat magának, fedélzetén a drága pilótával, erre jönnek ilyen kis goncik és lelövik meg kirabolják... Az ilyet nem szeressük... és hálából én is mindig lelövöm õket. A baj elébe járok. 😊

Egyébként igen, volt már hogy nem akartam lõni, de annak is majdnem rossz vége lett, és a hajóm se volt a legjobb... majdnem belehaltam...

NONPLUSZULTRA
Én vadásszal csináltam úgy, hogy nem lõttem le a kalózokat hanem a bázis felületén kerestem fedezéket. El lehet bújni rajta úgy, hogy ne találjanak el meg innen már szkennelni is lehet.
Aztán ugrás. Nem kell mindig agresszíven hozzáállni. A küldetés szkennelésrõl szól, nem írtásról.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Doian Gray
Hello...

Na X2-ben nekem most elsõ volt ez az oldalazás. Nem tudtam ezt konkrétan, de megvoltam nélküle. De egyébként tomonor, itt is lehet egy becsületes csalás. Jó pár nappal ezelõtt mikor játszottam Kha'ak M2-essel gyaláztam le 3 Xenon gépet, 1 K-t és 2 Q-t... És csak azzal hogy álltam középen, néha mozdultam el, és kioldalaztam, emelkedtem, ereszkedtem a mindenféle töltetek elõl. Legtöbbször egymást találták el és nem engem. Addig a Sulacom elpusztította a bázisukat.

Borg:
Igen. Azzal. Elsõ utam arra vezet minden új játéknál hogy elindulok a szektorokban. Amikor találok egy elhagyott hajót, mer az van dögivel, elfoglalom. Elküldöm valami hajógyárba, de elõbb össze szedek vele minden fellelhetõ cuccot ami belefér. Kalózokat megerõszakolom mindig. Mikor minden megvan laza 100k Cr-t tudok vele nyelni. Aztá dzsave tovább másik hajóért. Addig míg nem találok szállítót. Lényegtelen ha kicsi vagy nagy. Szállítani jó, tehát maradhat. Mindig körbenézem a szektorokat hogy hol mit találok, és felszedem akkor is ha iszonyat sietek hogy legyen má valamim is. Rá kell érni, kell hagyni idõt, hallgatni a zenét, esetleg egy cigi közben, mosolyogni, ûrhajós játék. A Setát se szoktam használni. Csak néha, ált dokkolásnál van hogy benyomom, de csak akkor ha kapitálisba dokkolok korvettel. Mert nekem vannak saját gépeim amikre lehet fregattal is dokkolni csak van pár sec a dokkolás ucsó részében mikor megáll és vár picit mert állítgat lassan.

Áron. Egyébként szerintem szerezz egy nagyobb gépet vagy legalább kettõ másik saját gépet amikkel bemész hogy fedezzenek.

Nálam ez úgy nézett ki mikor végig toltam TC-t.
Itt én már konkrét flottával repkedtem. Amikor én támadni vagy munkálkodni akarok, soha nem megyek egyedül.

1. Bereptetek egy scoutot a szektorba hogy lássam mi van bent. Küldöm neki hogy õrjáratozzon random, íztán csak nézem a térképet.
2. Kiválasztom a legjobb placcot ahova beugorhatok hajóval. Erre van az Unfocused Jumpdrive. Ha jól tudom a nevét. Mint a Kha'ak faj, nem kell se ki se be kapu az ugráshoz.
3. Beugrottam a szektorba, eleve nagy géppel. De nem feltétlen, legyen per pill egy M2 amit használok egy ISD.
( Nem kérek kommentet, szeretem az egyedi gépeket. Például azért mert a játékban a legtöbb hajó fantáziátlan, és csak X2-ben nézett ki valahogy is... )
4. Behívok másik két Rombolót hogy támogasson, és legalább még 2 fregattot amik hátul fedeznek. Az ISD szerencsére M1 de M2-nek is befér mert nagy a tûzereje, de sok vadászt hordoz. Megnéztem merre hol van ellenfél.
5. A hajómból kidokkoltam a vadászommal és az egész támogató rajommal. Végül elindultunk a bázis felé ahonnét kivergõdtek a kalózok. Sok esélyük sem volt. 40 vadász szétkapálta õket. Eztán már nyugisan szkenneltem le.

Szkennelésnél oda kell menni az állomáshoz nagyon közel. Magától megcsinálja.
Mikor nekem megvolt kedvességbõl rommá lõttem az egész szektort, elfoglaltam, és egy egész fegyvergyárat és hajógyárat telepítettem.

Csalogasd el a gyorsabb vadászokat, lõdd le õket, aztán jöhetnek az M3-asok. Ezután már szkennelheted a kalózbázist.

köszi, tényleg a K gomb volt😊

Összegyûjtöttem pár millát, vettem egy scimitart, mindent felfejlesztettem rajta, csak fegyevert nem tudtam pluszba venni, mert nem elég magas a hírnevem hozzá, újra nekiálltam a kalózbázisos küldetésnek, a végeredmény ugyanaz, hiába az 5*25MJ shield, fél perc alatt kilõttek a vadászok, esélyem nem volt ellenük, hiába forgolódtam bármerre, próbáltam kitérni:S Én komolyan nem értem, h lehet azt a rohadt küldetést megcsinálni:S
Asszem a "k" gombot nyomogathattad le. Azzal lehet a célzási módok között (a fegyvereid alatt látható "SEMI", "AIM" meg az "OFF" (asszem ezek vannak) között.
Ismét lenne 1 kérdésem😊 Amikor harcolok, kijelölöm az ellneséget, és kapok egy piros keresztet, amibe lõnöm kell, de valamiért eltûnt a kereszt nekem😞 Hajómon harci szimulátor 1 és 2 is fent van, ami ha jól értem segít a célzásban, de a célkeresztem miért tûnt el?😞
Sziasztok! Ahhoz kérnék segítséget, hogy miként lehet betenni a játékba a Normandy hajót amikor fent van a Combat mod 4 és a Ship rebalance: continued mod. Sajnos ha simán a mods könyvtárba teszem bele a hajót és indításnál kiválasztom akkor belepiszkál a fenti mod-okba és pl. visszaállítja a hajók sebességét az eredeti értékekre. Ha valaki tud rá megoldást kérem írjon.
Elõre is köszönöm.

Az a Reunionban volt, az X3TC-ben Jumpdrive-ot a földi Torusban, Terracorp HQ-ban, Atreus HQ-ban és OTAS HQ-ban lehet kapni. 2.0 patch elõtt a Terran szektorokban is lehetett használni. A legkorábbi verziókban alap shift+j-vel is, késõbb már csak wing command segítségével, azóta már megszüntették teljesen.

a Hellot véletlen lehagytam 😄

akkor te kersekedéssel jutottál a kapitásils hajókig? vagy mivel?

A seta csak akkor fagy be 10x-esen, ha lassú a géped a játékhoz képest, és nem képes kiszámolni az adatokat.

A strafe drive már a kezdetek óta jelen volt a játékba, csak annó nem alapba volt beszerelve a hajókba, hanem Strafe Drive extensionként lehetett megvenni néhány equipment docka a paranidoknál, és annó nem a WASD-vel mûködött, hanem le kellett hozzá nyomni az alt-ot, és a nyílakkal kormányozni. Jah, és régen 4-szer erõsebben tolta meg a strafe drive a hajódat. Na az valóban csalásnak is minõsülhetett volna.

Doian Gray
Hello.

Tanulgatom az angol X Editort... Közben látom itt zajlott az élet. A SETA-t nem éri meg 10x-re rakni mert belefagyhat a játék. 6x-son viszont még nem.

Egyébként én is nagyon sokat tanultam vadásszal repülni. Bár én amilyen gyorsan csak lehetett egybõl M6-nál nagyobb gépet szereztem. Nem szeressük a vadászokat, én kapitális párti vagyok. Abban van a kihívás.
De mindig is bejött az amikor 2 kapitális lövi egymást a vadászok meg köztük repkednek és harcolnak. Én így tanultam vadászt vezetni. Párszor csattantam is nagyot valahol. 😄

De kapitálissal csatázni már egészen egyedi, és amit az X3 Reunionban bevezettek a wasd kombókkal, az nagyon jó újítás volt. Egész nagy csalásokat lehet vele végre hajtani mikor az ellenfél 4000 támadásból 2x eltalál te meg mindig õt. 😄

Nem kell sehol sem fejleszteni, csak a játék beállításainál kell átállítani nagyobbra.

A másik kérdésedre a válasz hogy nem. Az a pár percenkénti egy gombnyomás nem okozhat akkora gondot...

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Köszi a segítséget, viszont a SETA-t h lehet 10 szeresre tolni? Gondolom valahol fejleszteni kéne, csak nem tudom hol, vagy mit😊
A másik h arra már rájöttem, h ha el akarok menni pl 10 szektorral arréb akkor azt kijelölöm, és az autopilóta odavisz, de a SETA kikapcsol minden ugrás után, ezt nem leeht valahogy átállítani, h végig vigyen maxon, és ne kelljen nekem minden ugrás után újra bekapcsolnom?
Jump drive-ot a Földön szerintem nem kapsz. Azt a Home of Light-ban lévõ cégnél lehet venni meg talán a Gonereknél. De egyébként sem mûködne a Terran rendszerekben, mert azok más jellegû kapukat használnak (megalábbis a X3TC-ben).

Ha meg unalmas az utazás, akkor told fel a SETA gyorsítását tízszeresre és ne a hatszoroson használd.

Terran reputáció növelésének a legkönnyebb módja pedig a Terran plot elvégzése. Enneka végén elmehetsz a Földre is.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Már megint nem értek valamit, szóval terrán reput nem tudok normálisan növelni, egy harcos küldit se ajánlanak fel, csak ilyen szállítósakat:S Pedig kéne az a +2 fegyver a sabrera...
vagy törõdjek bele, és csináljak ilyen gagyi szállísd ide az XY embert 8000 kreditért küldetéseket? Ja meg a földre be se engednek, de jump drivert csak ott tudnék venni, az állandó utazgatás meg 6 szoros speeden is írtó uncsi:S
Aha, küldetésben ... Nos, én nem csinálok ilyen küldiket, mert szerintem nem érdemes.
Ne arra állítsd be, hogy kövessen, hanem a command menüjében add ki neki a dock at ... parancsot, majd jelöld ki elõbb a rendszert, majd a rendszerben azt az objektumot, ahová bedokkoljon.
A vigyük vissza az elhagyott hajót típusú küldetéseket h lehet idõre megcsinálni? Odarepülök, claimolom, majd beállítom h kövessen, de ilyen 29m/seccel jön, olyan fika sebességgel sose érünk vissza idõre😞
itt látni fogod link

Megint kérdeznék😊
Csináltam 4-5 patrol küldetést, lett fél millám, akartam venni fegyvert a kezdeti 2 mellé, de azt írja, h nem elég a notorietym, de azt hol tudom megnézni, h ahhoz h megvehessem mennyivel kell még ismertebbnek lennem? Az okés, h ha csinálok küldiket, nõ a szint, csak azt nem látom, h az adott fegyverhez mennyi kellene...
Az én tanácsom is az h elõbb inkább fedezz fel, kereskedj, építs gyárakat. Nagyobb hajókat értelmetlen venni, mert a plotok is nehezednek ahogy nagyobb hajóid vannak. Én egy M3-at vagy a Hyperiont ajánlanám, de pl a terran plot simán végigjátszható az alap Sabréval, utána meg kapsz marioneokat és el tudod foglalni a Hyperiont.
Nem lesz egyszerû, de megéri.

X3 Terran Conflict
Argon Prime kezdések
(avagy gazdagodjunk meg „gyorsan”, könnyedén)
Én az Argon Prime-ból induló játékkezdéseket tartom a legkönnyebb indulásnak, mivel a „közelben” jó néhány gazdátlan ûrhajó található, amelyek eladása nagyban megkönnyíti a kezdeteket, valamint nincsenek messze a Kingdom End, és a Senator’s Badlands szektorok. A leírásból kiderül, hogy miért tartom fontosnak ezt a két rendszert. Emellett Home of Light-ban Jumpdrive is vásárolható a Terracorp HQ-n. Nekem a játék a 3.0 verzióban van fent, valamint az X3TC All In One Bonus Package (v4.1.01) van feltelepítve, és egy kinyomtatott térkép (itt található: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/tomonorweb/uploads/X3TCMapPrinterFriendly.jpg segít az eligazodásban. Más MOD-ot, script-et nem használok. Aki szereti a kihívásokat, az ne válassza az Argon Prime-ból induló kezdéseket!
Egy alapszintû ûrhajóval, valamint egy semmire sem elég Credit összeggel kezdesz Argon Prime-ban. A rögtön felajánlott hajóirányítási oktatást vagy elfogadod, vagy nem (kezdõknek érdemes!). Irány a South Gate-en keresztül Home of Light. A következõekben leírt rendszerek neve mellett zárójelben írom le azokat a koordinátákat, ahol gazdátlan hajókat lehet találni. Az értékek km-ben értendõk. Szóval, a „repülési” útvonal: Ore Belt, Cloudbase Southwest, Emperor Mines, Paranid Prime, Empire’s Edge, Savage Spur (44;9;-28 Enhanced Pericles), Ocracoke’s Storm (30;-1;-8 Advanced Eclipse), Senator’s Badlands (ahol feltétlenül keresd meg a Shipyard-ot) és végül Weaver’s Tempest. Vissza egészen Argon Prime-ba, majd Herron’s Nebula, Power Circle, Three Worlds, Kingdom End (itt újra teremtõdõ Nivídium mezõk vannak), Rolk’s Drift, Queen’s Space, Menelaus Frontier (43;-7;35 Toucan Hauler), Ceo’s Buckzoid, Teladi Gain, Family Whi (38;0;35 Iguana Vanguard), Shareolders Fortune, The Vault (-18;0;-51 Harrier Sentinel), Mines of Fortune, Home of Opportunity, Family Tkr, Tkr’s Deprivation (-4;0;62 Buzzard Hauler), Ghinn’s Escape, végül Hila’s Joy (-33;1;36 Advanced Barracuda). Az elfoglalt, gazdátlan hajókat folyamatosan küldd Argon Prime-ba, a Shipyard-ra, mivel az elsõ cél, hogy az Argon-oknál a „Trusted Ally” rangot elérd, hogy megvehesd a Terracorp HQ-n a Trading System MK3-at, amellyel önálló kereskedésre küldheted a kereskedelmi hajóidat. Az útközben elfoglalt hajókat a „távolból” eladni addig nem tudod, amíg nincs Trading System Extension-öd a hajódon. Én az Advanced Barracuda-t tartom meg, a többit eladom. Így kb. 5 millió Cr-et lehet már rögtön az elején összeszedni, bár igaz, hogy beletelik egy idõbe, amíg az ember végigjárja ezt az utat. A pénzbõl vásárolj Kingdom End-ben 2 db Dolphin Super Freighter XL hajót (elég az S felszereltségû!), amelyeket küldj Argon Prime-ba, ahol az Equipment Dock-ban maxold ki a Cargo Bay Extension-t és vegyél rájuk Ore Collector-t, valamint Special Command Software MK1-et. Más bõvítés felesleges. Utána küldd mindkettõt vissza Kingdom End-be, ahol az egyiket irányítsd (itt méterben értendõ!) a -160;51;3056, a másikat a 2886;3650;14257 koordinátákra (vagyis minél közelebb ezekhez), majd amikor odaértek, add ki mindkettõnek a „Collect rocks in sector…” parancsot. Kimaxolt Cargo Bay-jel majd 3499 Nivídiumot fognak összeszedni fejenként, így a Boron Shipyard-ban egyenként 30 millió Cr-ért tudod majd a teli rakterû hajókat eladni! Amíg a hajók gyûjtik a Nivídiumot, én csak a rendszereket térképezem fel Discovery hajókkal, melyekre a Ceo’s Buckzoid-i Equipment Dock-ban teszek Explorer Software-t (az ÖSSZES rendszert feltérképezem, amelyek ekkor elérhetõek, beleértve a Xenon rendszerek kapuit is, de ahhoz a Teladi faj Kestrel ûrhajóját használom, és személyesen irányítom). A feltérképezés mellett minden rendszerbe 1-1 Advanced Satellite-t is rakok. Amint eljutok Legends Home-ba, megvárom, amíg tudok venni 2 db Mistral Super Freighter L-t. Ezeket kimaxolom (Cargo Bay, stb.), illetve az OTAS HQ-n veszek rájuk Jumpdrive-ot, majd mindazzal felfejlesztem, amelyek az önálló kereskedéshez kellenek. Antigone Memorial-ban van 2 db 90 yield-es Ore aszteroida. Az egyikre veszek egy Ore Mine L-t, és az egyik hajót hozzárendelem. Az csak Energy Cell-t vesz, és Ore-t ad el. A másik hajót Power Circle-ben elõbb szektor kereskedelemre küldöm, majd a 8-as szinttõl „Universum Trader”-re. Ahogy gyûlik a pénz (közben nem csinálok semmilyen küldetést, ahogyan eddig sem), úgy vásárolok kereskedelmi hajókat, amelyek eleinte lassan növelik a repu-mat a többi fajjal. Emellett eladogatom a „Nivídium-os” hajókat, de azonmód folytatom újabbakkal a gyûjtést Kingdom End-ben. Amint a kellõ összeg megvan, veszek egy Ryu-t (az elején a Yaki enged csak minden hajótípust megvenni, a többieknél még nem elég magas ekkor a repu), amellyel csak állomásépítõ küldetéseket vállalok be – persze odafigyelve, hogy eleinte csak az „alap” bányákat/állomásokat engedik a fajok megvásárolni. EZEK növelik csak igazán a reputation-t! Így hamar ki lehet maxolni a fajoknál a rangodat. (Kivéve ekkor még a Terran-okat) Minél magasabb szintû egy fajjal a viszonyod, annál többféle állomást/bányát/hajót enged megvenni. Ezután mindenkinek egyéni döntése, hogy melyik elérhetõ plot-ot mikor kezdi meg, és speciel a Terran-t szoktam. Ekkor már van a garázsban egy Akuma (a Yaki ezt is már az elejétõl engedi megvenni), egy Ryu, kb. 8 Mistral kereskedõhajó, a zsebben cirka 35 millió Credit, és a Vidar megszerzéséig az Advanced Barracuda ülését koptatom. Emellett minden fajjal magas a viszonyom, és a kalózok sem molesztálnak különösebben…
Egyéb (egyéni) tanácsok:
- Ne vállalj harcolós küldiket (szektor védelem, állomás védelem), mivel így nehezebb lesz a Yaki és a kalóz szektorokban mozognod, amennyiben õket adja ellenfélnek, és így elesel a Yaki ûrhajók (Senator’s Badlands-ban), valamint az IBL (Weaver’s Tempest) vásárlásától. A kalózoknál pedig attól, hogy PBG-t vehess (Danna’s Chance), és a Goner plot-ot is megnehezíti a rossz viszony (a hajókövetési résznél).
- A harci rangodat legjobban Getsu Fune, Menelaus’ Paradise és Bluish Snout rendszerekben emelheted. 2-3 Advanced Satellite mindegyikbe (hogy láthatóak legyenek a rendszerben lévõ hajók), és az aránylag sûrûn felbukkanó Xenon Q-k leküzdésével (én Akuma-t használtam) anélkül harcolhatsz, hogy a kalózokat, vagy a Yaki-t bántanád.
- Én igyekeztem a kalóz bázisokkal is kereskedni, valamint taxis küldiket is vállaltam náluk. Bár a velük (és a Yaki-val, valamint a Duke bandával) való viszony-szintet az Enciklopédia nem jelzi ki, egy idõ után már – mint fentebb írtam – vehettem PBG-t tõlük. A Yaki pedig már engedett leszállni az IBL gyárakon ... Szóval, feleslegesen nem érdemes bántani õket. Keresd a Xenon és a Kha’ak ellenséget, a PBG és az IBL gyárak pedig szívesen fogadják majd a nyersanyagokat.
- Az állomás/bánya „építõs” küldetésekkel lehet a leghamarabb feltornázni a fajoknál a rangodat, valamint ezek hozzák (esetenként) a legtöbb pénzt. Elsõként a Yaki-k Ryu-jával van lehetõséged állomásokat/bányákat szállítani.
- Nem minden Shipyard-on tudod megvenni az esetleges állomást/bányát (építõs küldik), így hasznos, hogy a lehetõ legtöbb „Shipyard-os” rendszert felderítsd.
- Anno megakadtam a New Home plot-ban, amikor Freedom’s Reach-bõl kell kimenekíteni 91 személyt az állomásról. Nos, azóta már megoldottam a dolgot... Az eligazítás szerint egy TM osztályú hajó kell hozzá, amelyben egy fighter ship-et is kell szállítanod. Én Legends Home-ban, az OTAS Shipyard-on vettem egy Zephyrus-t, és egy Argon Buster-t vittem magammal. Az eligazítás szerint az Unfocused Jumpdrive (jópár) használatával egyszer majd a rendszer közepén fogsz megjelenni. Nos, én egyszerûbben, és gyorsabban végeztem: a Zephyrus-sal (értékek kimaxolva, rátelepítve Carrier Software, Cargo Lifesupport System, Docking Computer, Jumpdrive, és a Turbo Booster MK1, valamint sok Energy Cell a raktérben), és benne a Buster-rel átléptem a kapun, majd megjelenve Freedom’s Reach-ben (a plot elõtt már telepítettem a rendszerbe 2 Advanced Satellitet, hogy lássam az ellenséges hajók mozgását a rendszerben) azonnal oldalra vetettem a kormányrudat, max. sebességre kapcsoltam, és benyomtam a Turbo Booster MK1-et. (A CPU hajónak valamiféle erõtere van, amely azonnal 75%-ra viszi le a pajzsot, és a kidobott Fighter Drone-okat is azonnal megsemmisíti.) A semmibõl fekbukkanó hajók között (asszem 350-nel) suhanva igyekeztem minél messzebb. Miután már nem üldöztek (kétszer kellet a Turbo-t használnom), megközelítettem az állomást. Mivel a misszió még mindig azt követelte, hogy menjek Freedom’s Reach-be, de még mindig nem nyugtázta, hogy ott vagyok, így az állomás közelében használtam az Unfocused Jumpdrive-ot, majd megjelenve egy Unknown Sector-ban, visszaugrottam. Ekkor már nyugtázta, és folytathattam a feladatokat. Az állomás védelménél kiengedtem a Buster-t harcolni, majd megkapva a menekítési feladatot, automatán bedokkoltam az állomásra, hogy felvegyem a 91 fõt. Nos, figyelni kell arra, hogy 1 fõ 6 egységet foglal el a raktérbõl, és 91 fõ 546 egységet. Én kidokkoltam, kidobtam 80 EC-t, amennyivel meglett a férõhely, majd vissza. Ezután már vihettem õket Elena’s Fortune-be...

Hmmm... nem tudom, hogy mikor jutok újra ide, így remélem nem gond tomonor, ha inkább beteszem ide a "rövid" leírást! Igyekeztem rövidre fogni ...
Áron22, egyetértek NONPLUSZULTRA tanácsával: ne azzal kezd a játékot, hogy rögtön az egyik plot-nak esel neki, miközben egy alap ûrhajóban ülsz, és üres a zsebed. Azok a kék színû, nyitott könyv alakú ikonok (a plot-okat jelzik) megvárnak, hidd el. Elõbb "repkedj" a rendszerekben, olvasgasd az Enciklopedia-t (leírja azokat a dolgokat, amelyekkel addig találkoztál), és gyakorold az ûrhajód és a menük kezelését. Emellett olvasd el az itteni (ha jól látom, 118 oldal van jelenleg) kommenteket, megjegyzéseket. Keresd meg, hogy hányadik oldaltól kezdõdik az X3TC-rõl szóló téma, és "ess neki" 😊 Én sok idõt töltöttem ezzel. A plot-okat nem érdemes rögtön a "NEW GAME"-re való kattintás után megkezdeni. Visszatérve a segítséghez, add meg az e-mail címedet, küldök egy zanzásított "szösszenetet". Igaz, valószínûleg pár dolog majd "kérdõjeles" lesz a számodra, mivel olvasva a kérdéseidet, nagyon kezdõ vagy, de EZ NEM GOND, mert anno mindenki így volt itt ezzel! Ha majd valamit nem értesz a leírásomban, majd kivesézem neked (ha tudom).