12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Alukard
    Köszi szépen :)
  • mindero
    Felszereltségét jelzi. S a tök csupasz hajó, az L pedig a max pajzsokkal (fegyókkal?) felszerelt változat.
  • mindero
    Az egy ionágyú a CMod4-ben.
    A jelenetek megrendezettek. Az első filmem volt ilyen "véletlenszerű, a többihez már van forgatókönyv, sztori, meg minden egyéb.

Amúgy ha belejön az ember és tudja h milyen jelenetet hogy érdemes felvenni, kialakít egy fajta munkametódust, akkor viszonylag gyorsan be lehet egy ilyet fejezni. Ez 4-5 napig tartott összesen. Voltak nagyobb fennakadások, főleg a pilóta nézettel ( módosítani kellett a GUI-t hogy ne látszódjon a sok vacak), de legalább moddoltam is egy kicsit

Örülök h tetszik nektek, és köszi a dicséretet!
  • Alukard
    Hy
    Mi a különbség ugyanazon hajók közöt ha más betü van mögötte (asszem N L és ööööö M ? )
    Ha hajógyárba és ürbe más akkor azt is jelezni :) Köszi
  • Sippie
    uhh az ott 1:50-nél milyen fegyó? :D
    Amúgy vannak ilyen csaták a játékban, vagy ez megrendezett? még az elején tartok, egy lövést sem eresztettem el :D
  • József István
    A Lukas-arc ehhez képest retardáltak gyülekezete!
    Azt hittem én rendelkezem a legtöbb szabadidővel a világon, de ezek szerint neked a biológiai szükségletekre sem kell pazarolnod!
    Jólbenyaltammi? Nem baj. Megérdemled!
  • mindero

Hát ezt kínkeservesen sikerült csak föltölteni (hétfőtől szenvedek vele), de fenn van.

Ez az utolsó X-témájú videóm egy darabig.
  • tomonor
    Klasszikusok nem halnak ki.
  • mindero

Dehogynem kell, mindig jó a nagymesterekről hallani.
  • kisviku
    Jól van, látom nem halt ki ez a topic! :)

Nem kell még örülni nekem, nagyon rég nyomtam X-et,csak gondoltam, beköszönök.Most már megvárom az X-Rebirth-öt.
    Jesszusom...így is lenyomtam vagy 7 hónapot tiszta játékidőben az X2-vel.A 3-mal asszem "csak" 3-4 hónapot (1 hét=168 óra) hahaha.
    Látom, nagyon szép lett a topic és kitűnően ápoljátok.Gratulálok!
  • TokraFan
    SaGa

Köszönöm a választ.
    Ez eléggé rossz hír számomra. De ha még így évekkel a játék kiadása után sem lett ez kijavítva, akkor úgy tűnik, csak engem zavar ennyire.
  • SaGa
    Tartok tőle, hogy sehogy. Megjegyezném: ha az "egérkurzor alatt" van valami, amikor rákattintasz (azaz ténylegesen ki tudsz jelölni vele valamit), akkor nem kapcsolja le az automata pilótát. Csak akkor, ha közben húzod is az egeret, valami "szabad területen"

Amúgy érdemes a joy gombjaira rákonfigurálni a target pervious object, next object parancsokat, akkor szép sorba kattingathatsz mindenre. Mivel a joy gombok egyszeri lenyomására és tartós nyomvatartására is külön parancsot lehet definiálni, nálam a 3-as 4-es gombok vannak így belőve: folyamatos nyomással a "normál" objektumokon megy előre-hátra, az egyszeri lenyomásra meg az ellenségeseken. Így harc közben gyors kattogtatással lehet váltogatni, míg komótosan repkedve van idő hosszas gombnyomásokkal operálni.
  • tomonor
    Az MI-n a motor kötöttségéből adódóan nem tudtak javítani.
  • Alukard
    József István Még mindig nem tudom mit mondott :D de 8 rendszerrel és 3 óra kereséssel találtam 1 bányát ahol leengedett szálni :D

TokraFan space nekem ez a megoldás rá :D
  • József István
    Olvasgattam az XTC-ről. Sajnos a nyelvi műveltségem nem teszi lehetővé, hogy kristálytiszta képet alkossak róla. A telepítéséből ítélve a mesterséges intelligencia része ugyan az, mint az x3 tc-nek. Javítsatok ki, ha tévedek.
    Érdekelne a téma. Miben jobb, vagy rosszabb tapasztalataitok szerint. Engem az x3 tc-ben zavar a fegyverek erőssége és/vagy a pajzsok gyengesége például.
    Szánjatok meg pár baráti mondatban.
  • TokraFan
    Köszönöm, de sajnos nem jó. Ez az a bizonyos "classic mód", ami elvileg ezt a célt szolgálná, mégis teljesen máshogy kezeli az egeret, mint a Reunionban.

Pl. Reunionban ha autopilottal dokkolok és közben egérrel kattintgatok a látható objectekre, akkor az nem befolyásolja a dokkolást. A TC-ben viszont rendkívül idegesítő, mert a bal egérgomb megnyomása nem csak szelekciót jelent, hanem egyben a hajó irányítását is. Ezért ha rákattintok egy objektumra, akkor a hajó elmozdulhat és az autopilóta azonnal lekapcsol. Rendkívül idegesítő.

Én Joystick-al repülök, az egér csak arra kellene, hogy infókat gyűjtsek az objektumokról.
    A Reunionban ez tökéletesen működik, TC-ben viszont képtelen vagyok az egeret úgy konfigurálni, hogy a bal gomb ne legyen hatással a hajó irányítására is.
  • József István
    Alukard!
    Kissé utálatosan fog hangzani. de hallottál már olyanról, hogy tekintély, hírnév? (Bakos Ferenc műve az egéralátétem)
    Olybá tűnik, mintha kicsit kapkodnál ezzel a játékkal. Próbálj körültekintőbb lenni. Nincs olyan probléma, amire ne lenne leírás a játékon belül. De ha csak meghallgatod (esetleg bekapcsolod a feliratozást) amit mond, mikor dokkolni szeretnél, már abból is kitalálhatod a megoldást.
    Persze megmondhatnánk konkrétan is, hogy mit tegyél, de akkor a játék élvezeti értéke nagymértékben csökkenne!
  • tomonor
    shift + m
  • TokraFan
    Sziasztok,

Kérem nyugtasson meg valaki, hogy az X3TC-ben is be lehet valahol állítani az eredeti X3R mouse control módot! Mert ez az új control nekem játszhatatlan.
    Az X3R-ben simán rákattinthatok bármire anélkül, hogy a hajó megmozdulna. Ezzel szemben a TC-ben egyelőre csak úgy voltam képes beállítani a játékot, hogy a bal egérgomb megnyomásával ugyan kiválasztódik a cél object, de ha kicsit is megmozdul a mouse, akkor a hajó is fordul össze-vissza.
    Nézegettem a control beállításokat, de sehol nem találtam megoldást arra, hogy 1:1-ben a Reunion mouse kezelése működjön. Habár van ott valami "classic control" funkció, de annak használatával is mászkál a hajó amikor kattintok.
    Ha valaki ismeri a megoldást, kérem segítsen!
    Köszönöm.
  • Alukard
    Najó csöppenjünk vissza a játékhoz terranal vagyok és sehol nem találok teladiumot ahol van ott meg nem engednek leszálni....... most mit ???
  • József István
    Egy kis segítség a feltörekvő ifjúságnak: Ilyen, olyan, milyen. Az igekötő és ige rejtélyes kapcsolatára már nem is mernék kitérni!

Komolyra fordítva a szót. A fordításban pont a neveket kellene békén hagyni! Túl azon, hogy magyarul esetleg nevetségessé válna egy-két komoly objektum, fogalom, esetleg nézeteltéréshez is vezethet. Nem egyszer találkozhattatok már ti is olyan fordításbeli hibával, hogy egy hivatkozás értelmezhetetlen, mert magyarul teljesen mást jelent. Gondolok itt elsősorban a kincskereső feladatsor rejtvényeire! Nyilván nem most kellett volna ezzel előhozakodnom, de talán nem késő!
    Liz Taylor sem Szabó Erzsébet! (ill. Böbe)
    Uff!
  • tomonor
    hernyaaa
  • raka3
    A kis v nagy bötü szerintem mindegy de hogy meg nyugodj mutitok vmit
    "To consider the Earth as the only populated world in infinite space is as absurd as to assert that in an entire field of millet, only one grain will grow." \n\n- Metrodorus of Chios (400BC)

"Annak megfontolását, hogy a Föld az egyetlen lakott világ végtelen teret olyan abszurd, mint azt állítani, hogy egy egész területét köles, csak egy szem növekedni fog." \ N \ n-Metrodorus a Chios (400BC)

"A Földet tekinteni a határtalan világegyetem egyetlen lakott bolygójának olyan abszurd, mintha azt állítanánk, hogy az egész búzatáblán csupán egyetlen szem búza fog teremni." \n\n- Metrodorus of Chios (400BC)
  • raka3
    köszi az épitö kritikát de sajnos fogalmam sincs hogy a
    Silkworm-ot hogyan fordíthatnám másnak mint Selyemhernyó gondba is vagyok miatta mert ha nem sejemkukuc akkor mi???? ezért akartam átruházni másra a döntést mert én inkább úgy hagynám ahogy van

különben is
    (milyen rakketta ami gyors mint egy csuszmusz)
  • saba30
    De, most nagyon jól halad a dolog (ott van a reun fordítás is), ráadásul nagyon sok szövegbeli egyezés van a 2 játék között (elképzelhető, hogy majdan a rebirth-ben is használható lesz). Elméletileg az azonos fordítások automatikusan átkerülnek a másikba....
  • tomonor
    annó az X3 Reunion-nal is próbálkoztunk, ugyanilyen közösség orientált fordítással, és végül nem jutottunk semmire. Sajna a játék akkora nagy, hogy mire a végére érsz a fordításnak, már mindenki az új X játékkal játszik.
  • Alukard
    Faja :) a magyaritásnak örülök :) :D
    A fordítást akkor te tükör fordításból csinálod ?? és ha valaki fejből csinálja akkor köztetek nincs surlódás?? (mert a tükör és a sima fordítás nem épp egyező)
    Nahh és most a kérdések :D holnap kezdem a játékot és előinformálódás!
    1 Terranal akarom kezdeni ide valakinek hasznos tanács??
    2 a sabre hajó után mit vegyek majd ??
    3 satelitet mien bázison lehet venni és h kell kirakni ?
    4 a ts hajók azok mik mire valók?
    5 visszaolvastam és találtam egy olyan bejegyzést h lehet marionokkal( asszem rosszul irtam) szal lényegében tengerész gyalogosokkal hajót foglalni ahoz mien szoftver és berendezés kell? és tengerész gyalogost hol lehet felfogadni mien hajó kell stb...
    6 kereskedéshez (automata) mk3as trad szoftver és buy best price szoftveren kívül kell valami ???
  • raka3
    igen és jobban is haladhatna (az első 10 embert rangsorolják is)
    http://translator.host56.com/x3tc/ itt megtalálod 35%-os de ami kész az már működik is ha telepíted. Többen is jöhetnétek a Google Crome segítségével csinálom én is.
  • Sippie
    cél? meghódítani a galaxist :P x-tended mod, sector takeover mod, meg esetleges ellenség erősítők hogy ne legyen egyszerű. Aztán ha saját shipyard megvan, akkor lehet nyomatni a hajókat, azokkal meg a sectorokat :D
  • Alukard
    Most mi ??? Készül hozzá magyaritás ?
  • SaGa
    Bocs, nem akarlak megbántani, meg értékelem a munkát, amit beleöltök ebbe a fordításba, de pont azért, mert melós a dolog, az ilyen google tükörfordítás szintű magyarítást nem kellene erőltetni. Akkor már jobb az angol...

Ha már fordítsz, akkor fordíts magyarra.
    Egyrészt a magyar nyelvben nem szokás minden szót nagybetűvel kezdeni, tehát az ilyen Argon Űr Felszerelés Kikötő nagyon nem szép.
    Emellett maga az összetákolt kifejezés is eléggé értelmetlen magyarul.
    Argon űrhajóalkatrész lerakat, vagy Argon űrhajóalkatrész bolt inkább.
    Ahogy az Aurora Missile Factoru sem Aurora Rakéta Üzem, hanem Aurora rakéta gyár...
    Az Ammunition Factory meg egyszerűen Lőszergyár...
    stb...

Jó munkát!
  • SaGa Jr
    A szállítós feladatoknál ha személyt kell szállítani akkor olyan hajód kell legyen ami erre képes (vagy TP vagy olyan gép amiben van elég hely az utasnak és van az utast életben tartó rendszer is a gépen). Ennek hiányában nem fog beszállni.

Az áruszállításnál meg előfordul olyan ahol nem felveszed hanem leszállítod az árut (amit neked kell beszerezned) meg olyan is aminé leszállsz és felpakolják de csak akkor ha megfelelő hozzá a géped.

Bázisépítés nincs. Olyan van, hogy veszel egy állomást és azt kitelepíted, meg van amikor egy meglévő állomásodhoz kapcsolsz újabbakat (ez a komplexum építése). Ehhez kell egy TL hajó amibe bepakolod az állomást (ha nincs sajátod akkor bérelned kell egy szabad TL-t úgy, hogy beszélsz a kapitányával és megkéred hogy menjen a neked alkalmas hajógyárba és dokkoljon be oda, majd mikor ott a gép megveszed az állomást és belepakoltatod a bérelt gépbe; majd ezután megint beszélsz a kapitánnyal hogy vigye el a neked tetsző helyre azt ha ott van akkor telepíted és már meg is van az állomásod amit már csak be kell üzemelned, beállítanod a főbb paramétereket és ennyi).
    A komplexum építéshez is ilyen gép kell csak akkor figyelned kell hogy legyen olyan ketyere is megvéve ami összeköti az állomásokat (szintén TL tudja szállítani) és az új állomásokat amiket be akarsz építeni azokat megfelelően kell pozicionáld. Ennyi az egész.
  • Alukard
    Hali lenne egy kérdésem valaki leírná hogy kell bázisokat építeni ??? Annó játszottam a TC-vel volt 2 transporterem meg 7 vadászom de gyér angol tudással (no meg szótárazással) nem tudtam kisilavizálni hogy kell üzemeket építeni :S
    Meg lenne még 1 kérdés mikor olyan küldim van h vedd fel ezt a csomagot vagy ember ezen a bázison és vidd oda az miért nem sikerült sose ?? dokkoltam beszélek a megfelelő emberrel várotam és sose történt semmi ugyan így volt anyagszálításnál is :S
  • mindero
    Egy idő után nem igazán lehet célokat kitalálni. Nekem volt 6 gigakomplexem, 4 csatahajóm, aztán meg is untam. Mivel az univerzum viszonylag statikus, nem lehet sok mindent kezdeni vele. Főleg a folyamatos spawnolások miatt.
    Úh én videókat készítgetek mikor már nagyon hiányzik egy kis űrhajózás. Napokban fejezem be az utolsó X-témájú sztorimat :)
  • József István
    A "véletlen nézeteltérés" következtében magától átáll a barát/ellenség kapcsoló. Érdemes először erre vetni egy pillantást, mielőtt visszatöltenél. Bár az állomás duzzogására ez nem megoldás. Ott marad a hackeltetés!

Más:
    Kíváncsi lennék, hogy a PHQ után milyen célokat kergettek?
    Azt tudom innen, hogy Gunslinger a hajófoglalásra tett fel az életét, de nekem az nem jött be.
    Az sem biztos, hogy az összes xenont kitudom irtani a világból...
    Néha kell az ihlet na!
  • SaGa Jr
    Rádión lehet bocsánatot kérni az adott állomástól/hajótól. Kijelölöd, "megcsörgeted" és megbeszéled vele a dolgot.

Hekkerkedni a játékos sehogy nem tud. Időnként azonban az állomásokon bele lehet futni olyan emberkékbe (szintén lehet használni a rádiót a kommunikálásra) akik megoldják a problémádat. Elsősorban kalóz állomásokat érdemes ilyen céllal felkeresni, mert másutt a fehér holló szintű sűrűség a jellemző.
  • trens
    NONPLUSZULTRA -Kösz szépen a választ,ez bejött! :))
  • Sippie
    bocsánat kérés? azt hogy lehet? :D
    És hackerkedni? fú ennyire még nem ástam bele magam
  • NONPLUSZULTRA
    "Minden?"
    Mármint minden Argon hajó és állomás amikor te is Argon vagy?
    Ha ez a kérdés akkor véletlenül tüzet nyitottál (te vagy egyik hajód) vagy balesetet okoztál (te vagy egyik hajód) az adott területen. Ez bocsánatkéréssel orvosolható hajók eseteében de nem mindig működik a gyárak esetében csak hackeléssel felejtik el. A legegyszerűbb megoldás - ha nem direkt volt a bántás - a visszatöltés.
  • trens
    Miért piros színű minden hajó és állomás,amikor federal marshall vagyok az Argonoknál?Nagyon bosszant,írjatok légyszi,ha van tipp.Kösti.