12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • r4pt0r
    Nemhiszem, de ha minden igaz erről a játékról lesz bemutató 28.-án.
  • NONPLUSZULTRA
    MMO?
  • r4pt0r
    Mondjuk én valami olyasmire is emlékszem hogy a következő játék nem X lesz. Nah de még nem tudunk semmit, még van remény. :D
  • r4pt0r
    Remélem ez valami újnak a kezdete, gondolok itt a bugok halmazára, és a gyorsan megunható játékélményre.

Mielőtt a másodikba beleköt valaki, arra gondolok hogy gyorsan elehet érni a legyőzhetetlenséget, és utána nincs kihívás a játékban. Jó lenne ha gyárilag tudnának a fajok fejlődni, foglalni, stb.
  • Pares
  • SaGa Jr
    Az Egosoft bejelentette új játékát a X Univerzumban. A X Rebirth néven készülő alkotásukkal várhatóan év végén találkozhatunk majd a gépünkön.
    Hírek
  • tomonor
    Doubleshadow az x3editor készítője, szal nem értem a kérdést. Amúgy a bannerban van.
  • int
    x3 editort honnan lehet letölteni?
    A doubleshadow nem megy
  • Gunslinger
    Építs náluk állomást és kereskedj úgy velük vagy járass szektor kereskedőt.
  • morMi
    Universe tradereket valahogy rálehet venni, hogy hol tradeljenek egy ideig?
    Jóba szeretnék lenni a Splitekkel, javítani kéne a kapcsolatot és úgy szeretném megoldani, hogy a universe traderek járjanak oda gyakrabban vagy valami hasonló.
  • morMi
    Köszi, tudtam, hogy egyszerű a megoldás :)
  • SaGa Jr
    Talán ne kattintgass hanem használd az irány billentyűket (jobbra és balra mozgás vagy strafe) és akkor annyit veszel amennyit szeretnél.
  • morMi
    Nagyon béna kérdésem lesz, de elegem van belőle.
    Reunionnal játszok és az lenne a bajom, hogy mikor venni akarok például most 5*25MJ shieldet, nem bírom egyesével növelni azt, hogy hányat szeretnék. És ahogy ott kattintgatok 7et vagy 10et sikerül csak "kattintanom". Az lenne a kérdésem, hogy lehet pontosan megadni hányat szeretnék vagy egyesével növelni.
    Előre is köszönöm a választ!
  • Doian Gray
    Nah, hát eddig egy komoly következtetést levontam. CMod4.5 és XT mód együtt nem életképes. És ez baj... CMod 4 sokkal jobb fegyvereket tartalmaz még akkor is ha nem akkora mind XT. XT-ben lévő fegyvereknek a hangjától a falra lehet mászni. Csak tudnám hogy melyik elgázolt Star Trek-ből szerezték őket.

Külsőre se valami eredetiek. Nagy gömb, kis gömb, fényes gömb, matt gömb. Csík, nagyon vékony csík, fényes csík, idétlenül rövid vastag csík... rá fért volna a designer-re egy komplett memória csere...

De egyébként eddig elmegy az XTC.
  • Doian Gray
    XTC-t felraktam. Belegondoltam. Tényleg érdekel. Túlságosan is érdekel.

De van valami ami feltűnt. Leírásban azt írják 57 új fegyó van. De hol? A játékban nem találok sehol egy újat sem.

Azokat találom csak amik CMod 4-ben vannak. Vagy Cmod nem kompatibilis az XTC-vel?

Esetleg valaki tud linkelni valami listát az új fegyókról? Elnézést, de szeretek csatázgatni és ha van új fegyver akkor ugrok rá rögtön...
  • Oszver19
    Még a lejjebb lévő kérdésemhez. Mennyi csempészt kell lekapni? Milyen hajókat keressek? Eddig három Duke's dangerous material transportert lőttem le, de még nem zárt le.
  • Gunslinger
    A leggyakrabban előforduló rövidítések listája:
  • Oszver19
    Kösz a tippet! Kipróbálom. :)
  • Gunslinger
    IS = In Sector, mikor abban a szektorban tartózkodsz ahol a célgépek vannak amiknek kiadod a parancsot (a te esetedben)

OOS = Out Of Sector, ez szerintem innentől egyértelmű :-)

Argon Free Trading station esetében simán működnie kell, a Terran állomásoknál viszont méretük miatt súlyos gondok vannak, nagyon rosszul navigál a környezetükben az AI, ha OOS adod ki a parancsot, tehát nem vagy bent a szektorban, akkor tuti nem repkednek össze-vissza és elsőre sikerül.
  • Oszver19
    Három Rapier egy Argon Free trade stationbe, a marsi shipyardba, meg egy Orbital defence stationbe próbáltam őket a wing commanddal beküldeni.
    Bocs, de a rövidítéseket még nem nagyon értem.
  • Gunslinger
    Picit részletesebben kéne a problémát leírni.

Hány wing milyen járművekkel és hány darabbal. Hova kéne dokkolni, hajóba vagy űrállomásra? Ha űrállomásra, akkor milyen jellegűbe? IS vagy OOS adod ki a parancsot?

Van egy tippem, hogy IS és Terran űrállomás lesz a szitu, azzal bizony vannak problémák, amik persze simán áthidalhatók.
  • Oszver19
    Kösz! :)
    Még valami. Hogy tudom rávenni a wingjeimet, hogy dokkoljanak? Ha kiadtam utasításba, akkor elrepültek kb 40 km-re, onnan vissza, aztán megint el. Attól függetlenül, hogy egyszerre hányat akartam beküldeni.
  • tomonor
    lesz ott egy harmadik is.
  • Oszver19
    Csak mert eddig össze-vissza scanneltem mindenkit, és nem akarnék több standinget veszteni.
  • Oszver19
    Hello!
    Én még nagyon kezdő vagyok, ezért ha butaságot kérdezek, akkor már előre is bocs.
    A terran defender küldetéseket tolom, és most épp ott tartok, hogy Teladi felségűrben kell csempészeket keresnem. Eddig kettőt találtam. Tudna valaki segíteni, hogy pontosan mit is kéne keresnem?
  • Nagyapi
    Köszönöm :)
  • Áron22
    Szia, a hajó pajzsát lődd le, legegyszerűbb, ha csak 2 fegyverrel lövöd, és ki fog ugrani, utána oda kell menni, és claimolni:)
  • Nagyapi
    Sziasztok!
    Rászántam magam, hogy elkezdjem a Terran Defenderként a játékot ( eddig mindig Custommal játszottam ), és elakadtam.
    A feladat, hogy miután leraktam a sateliteket, találjam meg a Jumpdriver componentet szállító hajót. Ez még megy is, igaz illegális scannelést ír ki, de asszem ez nem gond. Megtalálom, de mit kell vele csinálni? Valami olyat ír, hogy "capture ". Ez elfoglalást jelentene? Mert ha kilövöm, akkor újra kell kezdeni, ráadásul a Splitt mambák is rám ugranak.
    Ha foglalni kell, akkor borítékolom addig amíg nem lesznek katonák, de ha más a megoldás, akkor csinálnám tovább.
  • Gunslinger
    XTC-ben így van. Mondjuk túlzásba is estek, a Xenonok pl. teljesen saját repertoárt kaptak, semmilyen más faj fegyverét nem tudják használni és senki más sem tudja használni az ő fegyvereiket (gyakorlatilag ugyanaz, mint a Kha'ak és félig-meddig a Terranok esetében), de ezzel erőteljesen szembe is megy a játék az eredeti X világgal, hiszen többször is ki volt hangsúlyozva korábban, hogy a Xenonok nem saját fegyverzetet használnak, hanem nagyon gyorsan lenyúlják és adaptálják más fajok számukra értékesnek tartott fegyverzetét, persze nem sok logikát követve ezzel, de ez már egy sokkal hosszabb téma.
    Ami a Xenonoknak korábban saját volt, az a Hammerhead és Beluga rakéták, a régi Terraformer örökségből. XTC-ben mindenük saját és megjegyzem a legerősebb és legfejlettebb is a játékban.
  • tomonor
    hmmm, nos a Racial fegyvereket megpróbálták megoldani az egosoftosok (azért van olyan sok fegyó... van amit csak specifikusan egyetlen faj tud használni, meg gyártani), ám közbe megpróbáltak hűek maradni az előző részekhez.

Az eredmény egy óriási fegyverkavalkád lett alpha-beta-gamma erősség jelolések nélkül, illetve mindent pusztító PPC lövedékkel.
  • mindero
    Én azt se értem egyébként hogy vadászokba minek fegyvereket váltani. Minden fajnak lehetne egy specifikus fegyvere, minimális eltéréssel (boron zöld, argon kék, split piros stb...) és akkor talán jobban is nézne ki egy nagyobb csata, nem lenne az a szivárványszínű kavalkád.
    Úgyis mindenki HEPT, meg PAC, esetleg PBE-t használ, a többi értelmetlen.
    Ezektől a lángszórószerű vadászfegyverektől meg falra mászom.
    Sajnos én ilyen Freespace-es konzervatív emberke vegyok
  • Gunslinger
    Jaja, ezzel frankón egyetértek.
  • tomonor
    Mountokat nem lehet befolyásolni. Mondjuk eléggé elrugaszkodott lenne a valóságtól, ha olyat lehetne csinálni (én még azt is túlzásnak tartom, hogy az űrbe, dokkolás nélkül lehet variálni a mountokat)
  • Áron22
    Most a fegyver cseréről kérdeznék, h kell használni?:)

Mert azt tudom megcsinálni, h ha lenyomom az 1-est akkor 8 ágyú lő, ha a kettest akkor meg csak amelyiket, akarom, de fegyvert nem tudok cserélni.

Nem lehet beállítani azt, h csata közben tudjak gombnyomásra fegyvert cserélni? Mindig nekem kell átkattingatni mindet?
  • Gunslinger
    Mondjuk hátra is PSG?
  • Áron22
    Nah felfegyvereztem a deimost:)

elől 6 PSG 2 ISR, Kahak M2 destroyert szemből szétkaptam, úgy h 88% maradt a pajzsom:) Kahak M6 os 3 másodperc:)

Viszont egy-két kérdés:

1. A PSG akkora fehéres kört lő, h beteríti a képernyőm és nem látok szinte semmit, ez normális?:)

2. Hátsó turretbe mit érdemes tenni? nem megy fel oda FAA...

Jelenleg:

elől 6 PSG 2 ISR
    2 oldalt 2-2 FAA
    lent-fent 2-2 ISR
    hátul 2 HEPT- ezt tuti cserélni kéne:)

Viszont a baráti tűz télleg cinkes, előre kéne venni a 6 PSG mellé 6 valamit, amire átváltok ha van a közelben baráti hajó, mit javasolnátok?

Így elsőre elég dúrva, hogy az M6-os Kahak hajót a springblossommal lőttem 12 secig 8 MAML-al, msot meg 3 sec alatt elfüstöl:) szóval tetszik a dolog, annyi h majd ha tudok akkor szerzek 4 IBL-t és oldalra azt teszem majd:)
  • Gunslinger
    Nem, a terület irreleváns. Ha Paranid területen van kalóz bázis vagy olyan nem kalóz bázis amin van kalóz, aki fel tudja ajánlani, akkor lehet.
  • kdezso30
    Azt hiszem tévedtem a hackeléssel kapcsolatban, mert nem paranid, hanem kalóz területen van lehetőség az ilyesmire.
  • kdezso30
    Ugyanúgy ahogy küldit vesz fel az ember úgy lehet hackelési lehetőséget kapni tehát a paranid felségűrben kell szerencsét próbálni, mert ez randomra megy és eléggé ritka. A PSG-s konfig nem rossz bár én energia spórolás miatt HEPT-tel keverem, de ez a konfig akkor hasznos, ha nincs közelben saját, illetve baráti hajó, mert gyorsan veszít az ember a megszerzett népszerűségéből. Ezért ilyen esetekre átfegyverezem a hajót ISR és FAA-kal. Ha az ember kereskedőktől jelentős bevételt akar, akkor kb. 20-at érdemes beüzemelni (nagy raktérkapacitás a sebesség nem számít, de azért mindent érdemes max.-ra tuningolni, és ellátni minden jóval), ha megélni akar belőle akkor 50+ szükséges lehet. A gyárkomplexumok is jó bevételt hozhatnak, csak ezek építéséhez jelentős kezdőtőkére van szükség, talán egy egy jó helyre rakott powerplant hamar hozhat egy kis pénzt. A Deimos nem carrier ezért elég kevés vadász fér el benne, és semmi szüksége vadásztámogatásra, mert még a barátságos visszafogott konfiggal is elvégzi a vadászelhárító feladatokat. Ha egyszer carrierem lesz, akkor vagy az időközben összefogdosott vadászokkal töltöm fel, vagy ha vadászt kéne vennem akkor Cutlass, nyolc darab (rakéta használat nélkül) képes veszteség nélkül (persze némi sérülést beszedve) lenyomni egy Xenon Q-t, az meg hogy néhány M5-tel kicsit tovább kergetőznek, annak nincs jelentősége.
  • Áron22
    Hogy lehet gyárat meghackelni?:)

És akkor te h szerelnéd fel a Deimost fegyverekkel? Illetve vadászokból gondolom M3-at kéne venni, de milyet? A scimitarom pl nagyon szerettem, vagy mit javasolnál?

Rakétákból is be akarok tankolni, néztem h a Hammerhead darabja 80K:) Lehet lassan neki kellene állnom gyárakat lerakni,meg kereskedőket venni, h fel tudjam fegyverezni magam. Van egy kereskedőm 25-ös szintű, UT-n van, de alig hoz pénzt... Pedig jumpdrive van rajta, energy cellt is veszi magától, szal rendesen kereskedik, dehasznot alig hoz szegényke:)