X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#nevetes1>#nevetes1>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
szóval vmi más kellene :S
Nekem az lenne a problémám, hogy feltettem a játékot, erre indításnál kiírta, hogy rendszergazdai jogok szükségesek, holott az vagyok, na mindegy, ennek utánaolvastam, több fórumon is írták, hogy updateljem. Felhúztam 3.0-ig, be is jött a kis settings ablak, benyomtam a startot 5 mp után kiírja a windows 7, hogy az X3TC mûködése leállt, de persze windowshoz méltan semmi konkrétat nem képes odaírni. Valakinek valami ötlet??
Elõre is köszi!
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Más játékokal semmi gond, csak ez szivat.
Most a feladatkezelõvel sem birtam leállítani, mert 2 mp-n belûl visszalépett a játékba ami rommá volt fagyva.
Hardveresen nem hiszem, hogy gond lenne, a többihez meg nem értek.
Volt valakinél vmi hasonló?
Akit érdekel, innen szedheti le: LINK
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Melyik az a legkisebb fegyver, amivel már aszteroidát lehet szétlõni?
Ahhoz képest, hogy még mindig a kezdõ Elite-mben ülök, Argonéknál már Protector of the Federation vagyok, BoronéknálQueen's Protectorate. Splitek, Paranidok, Terranok eléggé utálnak 😊
Fighter Chief-ig kütdöttem fel magam, de ezzel a lélekvesztõvel egyre nehezebb 😊
Pl. Boronoknál egyszerre 6(!) Patrolt vállaltam be, ezek zöme általában ugyanarra a szektorra irányult, és a lelõtt hajók után mind a 6 küldi felszámította a bónuszt, így a végére több mint 3 millát kerestem - igaz eléggé piros volt a radar... Ilyenkor elhúzok kifelé a szektorból, és ahogy jönnek a leggyorsabb hajók utánam úgy szedem le õket egészen az M3+okig, itt visszakanyarodok az adott szektorba és lassan egyesével próbálom elkapni õket sûrû dokkolások között, vagy a nagyokkal együtt becsalogatom a helyi rendfenntartó hajók közé ügyelve, hogy a kegyelemdöfést tõlem kapják mert fejpénz jár értük.
Persze adódott úgy is, hogy éjszakára bedokkolva hagytam a hajót, mert lehetetlen volt életben maradni máshogy 😊
Közben egyszerûen "kézzel" kereskedem egy TS-el pár szektorral odébb, és már Enterpreteur vagyok, ahhoz képest, hogy nemigen van idõm foglalkoznom vele...
Eddig fílingre bejött a Mod, sokkal jobban mint az alapjáték.
Ezekkel a marine-kal foglaltam már 2 db Zeust is, bár nem mind élte túl.😊
Nem is tudtam, hogy az ID ilyen sokoldalú fegyver.
Kösz az infót!
De milyen hajó az, amire 10 marine-al mész rá? M6-ra sok, M7-re már nagyon kevés. 10-el pont hogy semmit nem tudsz elfoglalni, nem csoda, ha mindig bebukod.
El akarok foglalni egy hajót, de van neki "internal sentry laser"-je. Eddig 10 jól képzett marine-val próbáltam, de mindig elvéreztek. Van valami esély a sikerre, vagy a laser-ek fullos védelmet nyújtanak az átkozottnak?
Megjelentek nálam az ûrben élõ életformák. Errõl is a GNS-en keresztül értesültem, el is látogattam a kiírt rendszerbe a kiírt állomás mellé és tényleg ott volt egy helyben egy medúza szerû "csalán" nevû lény. Ezek amolyan élõ ûrhajók, mindegyiknek 3GJ-os pajzsa van és jócskán el vannak látva fegyverrel. A játék vadászgép osztályba sorolja be õket.
Ki is próbálom😊
Az XTC kb 4 napja jelent meg. Idõutazó vagy? 😄
2 éve nem szagoltam bele az x világába. Össze tudnátok foglalni hogy a tc vel mi a helyzet a Reunion xtm 'modjához+scriptek' -hoz/-hez képest terén?
Miket érdemes használni,melyik vált be, hogy nem bugos,stb..
Vagy még mindíg érdemes várni kissé . 😊
X-TC megjelenéskor nyomtam pár hónapig, de akkor ráfért még némi plusz,na meg finomítás.
Ha vki megtenné, THX.
2, Igen, X-tended. Meg ezen kívül is van egy mod, amiben új rendszerek jönnek létre, most a neve nem jut eszembe, de annál a régi, eredeti Commonwealth térképhez adja hozzá.
Hogyan tudom a "látótávot" növelni? Míg én kereskedem bõszen, az Argon discovererem felefedezõ körúton van, de elég kicsi a látóterülete. Hogyan tudom ezt növelni?
Másik:
Itt írkáltok olyanokat, hogy új rendszerek jönnek létre. Ez alapjáték, vagy Xtended?
Harci rangom meg már egész magas, tegnap este elértem a Warrirot, de már Militant rangon is kaptam a nyakamba egy Pirate Tepukei-t, ami a kalózok legbrutálabb M7-ese és ahogy néztem a statjait egyedül a sebessége rosszabb, mint a legtöbb M7-nek, minden másban az élmezõnyben van + tud bele dokkolni két M6-os is. Úgy egy órán át szenvedtem a Katanaval, hogy lenyomjam, hát nem igazán sikerült aztán a kezdéshez kapott Yokohamával elsõre sikerült. X3TC-ben sokkal erõsebb volt az M6-osok pajzsa, de az M7-esek pajzsán is csökkentettek, nem is keveset, valahol feleztek is, pl. Deimosnál. Az M1 és M2 pajzsok meg nõttek, két-három kivételtõl eltekintve.
Amúgy elkezdtek jönni a kalóz szektorok is, egybõl hármat csatoltak is tegnap, mindhárom egymás után nyílt és a Bonehead kalóz klán területe, akik kivétel nélkül Split hajókkal repülnek M4-tõl M7-ig láttam eddig, Cobra-t is meg Tiger-t. A szektorok története is Split eredetû. Érdekes, hogy újonnan felfedezett szektorok története erõsen múltidõben van írva, itt ez el lett kefélve nem kicsit.
De ha már szektor leírások, néhány nagyon fantáziadúsra sikeredett és egy-kettõnél egy erõteljes fekete humor is érezhetõ, ami nagyon jól beillik az egész X világába, itt a készítõk elõtt megemelem a kalapom, a sima X-ekben nem voltak ilyen frankó leírások. Ajánlom a figyelmetekbe Painful Conversion és Clash of Titans szektorok leírását. Két Unknow szektor is csatlakozott, ezeknek is külön történetük van és igazán érdekesek, Sector 1716 és 1718.
Amúgy megfigyeltem, hogy nem egzakt sorrendben jönnek a szektorok, mert az egyik csatolás után nem sokkal képes voltam nekimenni úgy 400-al egy kapunak a Rapieremben ülve és visszatöltve az állást még a csatolás elõtt voltam és azóta már három új szektort is idecsatoltak és még nem jött fel az a bizonyos, ami már volt anno a mentés után.
Mondjuk már úgyis ideje aludnom egy kicsit 😊
A mai nap eredménye: 1 Elte-el a seggem alatt összefightoltam 3,5 millát.
Fõleg Argon, Boron és Teladi területeken vállaltam Patrolokat. A vége felé elég sok M6-ost és M8-ast vágott a nyakamba a rendszer. M8-asokat még el tudtam intézni de M6-osokkal nem álltam le vívni 😊
Fõleg Yakikat kaptam, de akadt Xenon és Khaak is.
Holnap (ma) megpróbálok Nividiumot bányászni, Naos Nihalban van 2 Nividium Aszteroida.
Mindez azért történik, mert egy egy npc egy fajt (race-t) képvisel (úgy ahogy te is). Az npc-knél a faji reputációk fixek. Ha nem lennének fixek, akkor igen érdekes körülmények alakulnának ki (paranidok könnyen kiírtanák az argonokat pár óra alatt).
Megjegyzem, én jobban élvezem a játékot Fighter pilótaként, amikor Veszett nagy flottákat urányítottam XTM-ben, akkor is inkább a Buster Sentinelembõl vezényeltem, bár az fel volt gyorsítva Pandora upgrédekkel.
Ez a kezdõ Elite elég gyenge, de 180-al ki tudom manõverezni a lomhább dögöket és Dogfightokban jól mûxik az 5 PAC +1 Ion Distruptor. Persze a hátsó Turret is véd rendesen.
M3+okat is darál rendesen.
<#hehe>#hehe>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nnahát: visszatöltöttem, megmentettem a konvojt, majd elhúztam a Teladi üldözõk elõl és elbújtam egy Split Shipyard zegzugai közé, majd SETA. A Teladik kitartóan lövik a Shipyardot, a Splitek meg le sem sz@rják õket. Na ez már furcsa. Ott lövi teljes tûzerõvel egy kisebb flotta a Shipyardot, a Split hajók meg tûrik gond nélkül. Ha én lõném véletlenül, már hamuvá perzseltek volna.
Szvsz ennek a news rendszernek csakis dinamikus formában van létjogosultsága, az tényleg senkit nem érdekel és nincs is befolyással a játékra, hogy ha kikerül egy olyan hír, hogy a " 4. Szent Paranid flotta a minap elvesztette egyik hajóját egy reaktor balesetben." Ugyanmár, milyen 4. flotta? Mert konkrétan emlékszem ilyen hírre a Reunionos BBS-bõl.
A GNS-ben is persze vannak ilyen kamuhírek, de nem ennyi, és tényleg rengeteg dinamikus hír van, olvastam nyersanyag hiányról szóló hírrõl is és tényleg le volt gatyásodva az adott szektor néhány állomása.
Egyébként baromi jó ez a Galaxy News System. Ilyennek kellett volna lennie a BBS-nek, nem olyan statikus ratyinak amilyen volt. A GNS-t bármikor lehet olvasni, nem kell hozzá bedokkolni, lehet SETA mellett is olvasni, szóval ha egy lassú hajóban utazunk keresztül egy 100+ km-es szektoron akkor bõven van idõnk elolvasni pár cikket, persze ehhez kell egy minimum középfokú angoltudás. Ami legjobb benne egyébként, hogy a cikkeknek kb. csak 70% statikus, a maradék dinamikus cikk, pl. ha megtámadnak egy állomást a kalózok vagy akár a játékos maga, akkor kikerül a GNS-re egy hír, hogy az xy állomás segítséget kér a környezõ hajóktól ismeretlen hajók támadása miatt.
Aztán ha felbukkan egy szektorban egy ritka hajó, pl. egy Angel, azt is külön cikkben jelzi, hogy ritka látvány errefelé, aki teheti nézze meg. Ha valamelyik szektorban volt csetepaté, akkor az szintén megjelenik egy cikk, hogy hátra maradt némi rakomány meg ilyesmik. Ezek persze elõre megírt cikkek, csak a neveket cserélgetik benne, de akkor is sokkal jobban hozzátesznek az élõ élményhez, mint a BBS. Meg persze lottózni is állandóan lehet, már nyertem is rajta egyszer 2.3milliót és kb. összesen 10 ezerért vettem szelvényt.