X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NONPLUSZULTRA
XTC:
Nem hiszem hogy bug, ezek szólítottak fel elõször, hogy húzzak kifelé a szektorukból, mivel nekik mutattam be ezért üldöznek. KB úgy viselkednek, mikor az alapjátékban magadra haragítasz egy állomást és sehogy sem tudsz kibékülni vele.
Nem is lenne gondom a jelenséggel, de a szomszédos "békés" Teladi szektorokban nem tudok feladatokat vállalni, mert elõbbutóbb elõbukkannak és lõnek.
Egy szomszédos Split területre is utánam jöttek és lelõttek, mikor éppen túlméretes Xenon hajóktól védtem egy Split konvojt - ahelyett, hogy besegítettek volna a közös ellenséggel szemben 😞

Ja néha nem árt olvasgatni is 😊

Aki kietlennek hiszi a világot, keresse fel a saját faji szektorait.Én Argonnal kezdtem, miután rábukkantam az Argon szektorokra beindultak a küldetések, máshol eléggé ellenségesen kezelnek (még a Teladik is).

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

A Galaxy News-ban és üzenetben is értesít, ha új kaput csatoltak. Üzenetben csak a rendszer nevét, Galaxy Newsban pedig a név mellé a fajt is leírja, hogy kié lett a rendszer, így könnyebb megkeresni, mert tudod kifelé nézegess. Amúgy én az összes szektorba rakok szatellitet, így a szektor térképen azonnal látszik, ha új szektor elérhetõ, mert egy régebbi szektorból egy kis vonal kiindul arrafelé, ugyanis a kapu már vezet valahova.

Ez az üldözéses dolog érdekes, nálam is elõfordult már, hogy magas repun bespawnol az engine egy fighter winget, ami totál piros és nem lehet velük békülni. Bug lesz ez is, a sokadik, nem kell aggódni.

@tomonor: Jó a kép :-)

Boldog Karácsonyt (mondhatnám "X-mas"-t) mindenkinek!

hehe

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

NONPLUSZULTRA
XTC:
Érdekes, a Teladik megharagudtak, amikor nem pucoltam el azonnal a Core Sectoraikból, és hiába nõtt náluk késõbb a repum, már bárhová bedokkolhatok náluk és vettem Police licence-t is, 3 Osprey, 1 Falcon és 1 Kea a sarkamban van bárhová megyek, még Split területen is üldöznek, tárgyalni nem tárgyalnak, csak lõnek. Csodálkozom, mert eddig a Teladik voltak a legtoleránsabbak, de most minden faj fújol, mikor belépek a Core Sectorába.
Összképileg tetszik a játék, mert elég nehezen lehet boldogulni, még mindig a kezdõ Elite-mben ülök, bár kimaxoltam rendesen. A Hull javítása tényleg NAGYON drága, uh nagyon kell vigyázni a fényezésre😊
Az univerzum meg úgy tágul, hogy egy kapu "zárva volt", késõbb észrevettem, hogy megindul a forgalom arrafelé kb 10 perccel azután, hogy lecsekkoltam. A túloldalon egy (még) eléggé üres Teladi szektort találtam de innen tudtam átmenni a Splitekhez.

Boldog Karácsonyt itt is!

Hmmm, az XTC univerzumom 13 óra játéknyi után elkezdett expandálódni. Ma karácsonyi ebéd alatt gondoltam bekapcsolom a TC-t és hagyom SETA-n futni, hátha történik valami és durván másfél óra alatt 7 új rendszert csatolt hozzá a játékhoz, szal a kezdeti felfedezõsdire ad egy csomó idõt aztán elkezd kiterjedni a dolog, lassan eléri az X-BTF méretét, ami még mindig nem nagy, pláne hogy ezek az új rendszerek tök üresek, a legelsõ újban másfél óra alatt két állomás épült. Tehát össze-vissza beszélnek az XTC készítõk, korábban írták, hogy nem expandálódik meg hogy nincsenek plotok, azóta kiderült, hogy mégis expandálódik és egy mini-plotot véletlenül benne hagytak, a Paranid Leviathan plotot.
Mára befejezem, ideje karácsonyozni, minden fórumtársnak Boldog Karácsonyt!

Igen, simán megveheted és igen, Boronoknak megfelelõ repuval és névvel kezdesz, de ezt átírhatod.

Plussz a második talán más állomásokról is vesz nyersanyagokat, hogy utánpótolja a Te állomásaid. Tehát elvileg, ha jól emlékszem akkor a Te állomásaid utánpotlására jó. Persze lehet, hogy rosszul emlékszem rá.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ha jól emlékszem a Commercial Agent az, aki beszáll egy-egy hajódba, és az adott menüpontokban beállíthatod, hogy automatikusan mit, mennyit, mennyiért és hol (generate waypoints automatikusan kijelöli számára az állomásokat, ahol eladhat, egy adott jump-rangen belül) adjon el. Így az egész eladás automatizált.

Az Internal Commodity Logistics meg arra jó, hogy ha több állomásod van, és nincsenek összekötve Comlex Constructor Kittel, akkor ha pár hajót ezzel (és az azon belüli többi beállítással) a paranccsal indítasz el, akkor a saját állomásaid közt fognak ingázni, csereberélve a nyersanyagokat (kinek mi kell).

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sziasztok!

Pár kérdés:
Best buy és sell progikhoz mi a követelmény? Simán megvehetem a Teladiktól?

Másik: A különbözõ kezdésnél, ha unlockoltam párat, aminél nem emberi hajókka lekzdek (pl Boring boron) az avatar is az adott népé lesz? Tehát Boron ként kezdhetek a Boring boronnál?
Titan
Skacok!

Építettem egy gyárat és volna pár láma kérdésem:
1, hogyan tudom rávenni a szállítóhajóim, hogy folyamatosan szállítsák oda az anyagot ill. adják el, amit termeltem? (kijelölöm a home base-t és best buy/sell ?)
2, Ki az a Commercial Agent? Mit csinál?
3, Mi az a Trade menüben, hogy Internal commodity logics...? Mire jó?

A sztori szerint az Argonok támogatják az Aldrin frakciót a Terran-Aldrin hidegháború alatt. Sztem az nagyobb gáz, hogy egy 500+ éve elszakadt kolónia nem bírt kitermelni saját nagyobb hajóosztályokat. Az érthetõ, hogy más úton fejlõdtek, mint az Argonok, de azé' mégiscsak...

Egyébként nálam a trade rang mellett az Aldrin repu sem mozdul meg. Csomót melóztam nekik és még mindig Settler 50%-on állok. Tesztelgettem még egy kicsit, a rakétákat sikerült nagyon elbaszarintaniuk. Az egy dolog, hogy a neveket össze-vissza kevergették (pl. a TC-ben a Spectre a legerõsebb Terran vadász rakéta volt, itt az XTC-ben meg a leggyengébb Mosquito pótlék, na jó, egy picit annál erõsebb). A legdurvább amit a rakétákkal mûveltek balance néven, hogy a hatótávolságukat gyakorlatilag harmadolták. Az már jónak mondható, ha egy rakéta elrepül 25km-re. Ezzel kapcsolatban különösen kiakasztott a készítõk nagyképûsége, ugyanis regeltem az XTC fórumra és ott is nézelõdök mostanság és ezt többen is kikérték, hogy miért tolták el a rakétákat így. Hát hogy nehezítsenek, jött a válasz. Gondolom van valami anti-rakéta fan a csapatban. Asszem én is pihentetem ezt a játékot a 2.0-ig, ezt a kis 45 szektoros térképet sikerült 3 nap alatt kinõnöm. Már egész magas harci rangot szedtem össze, meg 40 millát, a fight küldik egy idõ után egész jól fizetnek. A hajókért kapott fejpénz az lópikula, de az alapösszeg egész jó.

Amúgy a Paranid kezdés a legtáposabb, ott az M5 mellé hozzád vágnak egy TL-t benne egy közel 200 milliót érõ PHQ-val. Nem semmi kezdés. Persze az más kérdés, hogy nincs hova lerakni.

nincs is miért nyalni xD

Amúgy én nem az X3TC-hez készítettem a zenéimet, hanem csak úgy. Kivétel a Destined to Fall-t. Azt megpróbáltam ATF-esíteni.

Én is kipróbáltam, de a 4. tök üres rendszer után abbahagytam. Ez még olyan szinten nincs kész, hogy értelmetlen vele foglalkozni. Amit leírtatok az mind igaz nálam is, és kétlem hogy ezzel 6 hónap múlva készen lennének. Van az még legalább 1 év.
A zene nekem is kicsit furcsa, túl gépzene lett (a 80 -as évek hõskorából), Tomonornak a mûvei nekem pl ezerszer jobban bejönnek, és illik is a játékhoz (nem nyalás 😊
Vicces hogy semmit nem lehet venni az alacsony rang miatt, és mivel állomások se nagyon vannak küldetéseket se lehet csinálni. Szóval az alapötlet jó lenne, csak még rengeteg szöszölõs munka van ezzel.
De lehet bugokat keresni. 😊
Azt mondjuk nem vágom hogy Aldrinba (ha már a frakció nincs kész) miért Argonok vannak és nem Terran hajók, de mindegy.

Majd csinálunk hozzá egy MODot 😊

Hja, és a shipyardokban is sztem drágább lett a javítás.
A repair laserért sokan sírtak az egosoft fórumon is, azzal indokolta egy készítõ, hogy túl nagy csalásnak tartotta, mert akár egy M7-et is fel lehetett vele javítani pár óra alatt. Agyamat eldobom, hogy néha hogy védik a hülyeségeiket. Sztem egy kifejezetten elmés újítás volt ez a TC-ben anno.

Amúgy a hajó balance-ok egy-két kivételtõl eltekintve baromi jól sikerültek, kijavítottak egy csomó elszúrt hajót, amire az alap egosoftos bagázs nem volt képes. Szal igazából tele van a mod rengeteg pozitív újdonsággal, másrészrõl meg a fejemet falba verem egy rakás baromság miatt. Nagy nagy pozitívum még, hogy eddig egyszer sem fagyott ki, nem omlott össze, viszont a harcoknál elég gyakran megakad 2-3 másodpercre, nem értem ez mitõl van, a sima TC baromi simán futott végig.

NONPLUSZULTRA
Nincs Repair Laser...
Fel akartam javítani az elsõ Cappelt Pirate Discowerer-t (naaagy fogás) csak nem volt mivel 😞

Igen, ez a nesze semmi fogd meg jól. :-)

Eddig amit kiszúrtam, ami tök más, mint volt, hogy az NPC SPP-khez nem kell kristály és az EQ dokkok nem fogynak ki soha, bár asszem ez utóbbi nehézségi fok kérdése. A sokkal több fegyver és sokkal több rakéta értelemszerûen sokkal több állomást igényel, amik ugyanúgy döglõdni fognak mert nem lesz hova eladni a cuccot. Szal igazából a kakának adtak egy pofont. Az való igaz, hogy az EC a legalapabb nyersanyag, de ha úgy fogják tizedelni a szállítóhajókat a Terranok, akkor el fog halni a gazdaság, tudniillik a Terranok most mindenkivel fasírtban vannak, najó persze nem olyan szinten, mint a Xenonok, más rendszerbe nem mennek át gyilkolni, de rendesen lövik a saját területükön áthaladó nem Terran hajókat. A megnövekedett scanner hatótávok okán meg mindenkit kiszúrnak az õrjáratok. A nehézhajók 60km-re ellátnak már és simán rávezetik a vadászaikat az ellenre.

>kiforrottab; dinamikusabb gazdaság.

Igen, ez így lesz majd a 2.0-ban. Most annyira nem zavaró, csak egy kicsit pici a játéktér. Gyakorlatilag akkora az egész terület, mint az X-BTF-ben volt bõ 10 évvel ezelõtt. De ami a legzavaróbb, hogy alig vannak állomások. Az X3TC-ben a Core szektorokban és nem ritkán sok Border szektorban is 10-14 állomás volt az átlag, itt már soknak számít, ha van 7-8.

NONPLUSZULTRA
Én snassz Argonnal kezdtem egy Elite-ben 100CR-el, nem kaptam Salvage Insurance-t azért tartott anyi ideig, míg találtam egy állomást ahol dokkolhatok.

Az univerzum fejlõdése/fejlesztése kézikönyv 62-63. oldalán van taglalva.
Persze most amúgyis csak kóstolót kaptunk...

Amúgy hamar kilõttek egy konvoj bevédése közben, egy Xenon LX-et rakott a nyakamba az AI.

A zene továbbra is kissé zavar, de meg lehet majd szokni.

nem lehet, hogy egy script szabályozza õket, hogy késõbb csatlakozzanak egymáshoz. Mármint mintha azt írtátok volna, hogy nem fix az univerzum, idõvel gyarapodik.

Én kezdésnek kaptam 10 Salvage Insurance-ot. Eddig csak a Terran kezdést próbáltam, a kezdõ szektorban volt egy állomás, asszem Military Outpost van. Ha nagy a szektor, akkor használd az M5-ök új feature-ét, command menüben 4-7, ezzel az állomásokat és aszteroidákat megmutatja az adott szektorban.

Elvileg nem hajlik vissza magába, csak azokba a szektorokba tudsz továbbmenni, ahol jóban vagy az adott fajjal. Elméletileg reputáció kérdése.

Sztem nem egyrõl beszélünk vagy félreolvastál valamit vagy amit olvastál az majd a 2.0-ra fog vonatkozni. Nyilván ha rossz a reputáció, akkor nem engednek egy bizonyos szektornál tovább, ez régen is így volt, hogy Core szektorba csak viszonylag jó reputációval lehet átmenni, mert különben lelõnek, de fizikailag a kapuk átvisznek. Most is a Terran kezdésnél úgy kezdesz, hogy a Paranidok annyira utálnak, mint a Xenonok vagy a Kha'ak mégis sikerült teljesen keresztülrepülnöm rajtuk a Rapierrel max gázon persze. Egészen az említett inaktív kapuig Twin Paradoxban. Boronoknál jó a reputációm mégsem enged át, ott egy északi szektor északi kapuja állja utamat. Ezeket a kapukat az AI hajók is, a civil forgalom is totálisan ignorálja, mivel nem vezetnek sehova! A mögöttük lévõ szektorokban is az összes kapu unlinked!

NONPLUSZULTRA
Elvileg nem hajlik vissza magába, csak azokba a szektorokba tudsz továbbmenni, ahol jóban vagy az adott fajjal. Elméletileg reputáció kérdése. A Manualból van az infó.

NONPLUSZULTRA
Nah végre találtam egy szektort, ahol végre dokkohattam és menthettem, a kezdõ szektorok nagyon nagyok és üresek... Bár a látvány szép, a zene kicsit retrós.
Körülnézni jó volt, bárcsak több idõm lenne rá.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A Scorp Map tökéletesen mûködik XTC-hez is, mindent megmutat, ezalapján kalandos univerzumra számíthatunk!
Az XModels3D simán behal rajta 😊

Tévedtem, van Triplex scanner, csak XL méretû lett a régi M helyett és M7 + nagyobb hajókra megy már csak rá, viszont 60km-es a hatótávja. A max kommunikációs távolságot meg agyament módon meghagyták 25km-nél.
Meg jó lenne, ha a játék a freight menün és az állomás menün kívül máshol is jelezné, hogy military vagy sima pajzs van felrakva a bárkára, mert a sima ship menüben nem jelzi, pedig van nem kevés különbség.

Ez a hajó felrobbanás egy vicc, egy árva M4-es leradírozott 8GJ-nyi pajzsot. Még jó hogy rájöttem, hogy ki lehet kapcsolni az egészet az AL settingsnél.
Egyébként a Corporationok sincsenek benne az 1.0-ban, nem is lehet visszakapcsolni õket, azAL settingsnél van NO-ra állítva és nem lehet megváltoztatni, ezen kívül van még vagy egy tucat locked opció amit valszeg feloldanak a 2.0-ban.
Ettõl függetlenül találkoztam Eurussal, biztos bug. Asszem mára abbahagyom.

Így van. Szerintem elkezdem az új fegyvereket és rakétákat tesztelni, momentán többi nem érdekel.
Ezt a szektoros bûvölést is úgy szúrtam ki, hogy eljutottam Twin Paradox-ig és ott a nyugati kapun átmenve mindig visszadobott, akkor beüzemeltem a scriptet, hogy megnézzem, hogy van-e egyáltalán valami a túloldalon és újabb bug-e amit találtam és akkor láttam az egész térképet. Gyakorlatilag a játszható tér szélén itt-ott vannak kapuk, de az egész kis mini univerzum visszahajlik magába.

Amúgy találtam még pozitív újítás: megszûnt a Triplex scanner, csak Duplex van viszont 40km a hatósugara, az Adv.Saté meg sztem úgy 60km körül. Eddig 35km volt az Adv.Sat, a Triplex meg ugye 29.9km.
Az OOS harcba viszont úgy néz ki csúnyán belenyúltak vagy csak véletlen volt, de két Yaki M4-es simán leszedte a max pajzsos Yokohamámat. Ilyen még az alapjátékban sem nagyon volt sztem. Arról akartam közölni egy rövid kis írást is, mármint az X3TC-s verzióról.

Egosoft fórumon már beírt egy fejlesztõ azzal kapcsolatban, hogy a hajófelrobbanásokat is újra fogják konfigurálni, mert egyes M5-ök amiken sok rakéta vagy lõszer voltak képesek akkorát robbanni, hogy egy közeli M3-ast gyakorlatilag elpusztítanak vagy hagynak 20% hullt, M6-osnak meg leszívják a pajzsát. Ez igen kínos, fõleg ha az ember egy egész kötelékkel ütközik meg, felrobban ott 3-4 vadász és vége a dalnak. Akkora robbanást produkálnak amire az össz fegyverteljesítményük sem képes. Nem gyengén el lett ez kefélve. Igazából ezt úgy ahogy van ki kéne kapcsolni az M1/M2/M7 kategória kivételével és ott is leredukálni a blast radiust 1km-re.
Apropó kill radius...a jó öreg Hammerhead-tõl elbúcsúzhatunk.
Plusz észrevétel: az ütközések a hullt akkor is rombolják, ha van még pajzsunk bõven. Ja meg van csak hullra ható Kyon Emmitter is, amolyan Kha'ak Mass Driver. Roppant csúnya dolgokat tud mûvelni, mivel nehéz kitérni elõle és már kis scoutokon ott van.

Hát ja. Mondjuk ezt én sem értem. Szépen adhattak volna neki mondjuk egy 0.1-es verzió számot, vagy csak simán Beta1-nek elnevezni. Biztos gondolták, hogy így nagyobb lesz az öröm, hogy rögtön 1.0-át látnak az emberek, vagy nem tudom. Végülis mindegy. Fõ, hogy amikor igazándiból elkezdek majd vele játszani, addigra jó legyen. Addig jó látni, hogy aktívan megy a csiszolgatás.

Ó, ezt nem tudtam. Akkor viszont ez tényleg csak olyan béta vagy alfa verzió. Mindegy, a közepes és nagyobb bugok kiaknázására ez a legjobb. Így a nagy közönség visszajelzései alapján remélhetõleg a 2.0-ás (vagyis akkor ez lesz majd az 1.0-ás) verzió már nem fog nagyobb bugokat tartalmazni...

Szóval mértékkel kritizálni! Jelenteni a bugokat, és ennyi. Ez még messze nem a végleges verzió...

Jajaja, ha ezt nézzük ez így tök okés és üdvözítõ megoldás. Csak akkor elég lett volna 0.akármennyinek elnevezni és felvállalni, hogy tényleg béta. :-)

Igen, a manual is ír róla viszont az XTC egosoftos topicjában írták a készítõk, hogy az 1.0-ban nem fog tágulni, nincs plot sem. Egyébként a Xenon "birodalom" is a térkép túlsó felén van a kiindulási ponthoz képest, de ettõl függetlenül nem kéne tök üreseknek lenniük, mert nem hinném, hogy õk is útközben fognak hódítani, a fõrendszerük is üres.

Az mondjuk igen érdekes lesz, hogy úgy fogják-e vajon elérni a tágulást, hogy a most saját magába visszakanyarodó kapuk egyszer csak vezetnek majd valahova? Mitõl? A kapukat is el kéne tüntetniük imho, ahogy az Aldrin plotban voltak az X3TC-ben.

Egyébként azt a hozzászólások alapján látom, hogy ez inkább egy béta állapot, mintsem egy 1.0. De okosan kiadták, hogy az emberek leteszteljék, így sokkal több bugot ki tudnak iktatni a 2.0-ás verzió megjelenéséig. Addig én nem is nagyon erõltetem, úgy veszem, mintha most futna a béta teszt...

- Dynamically expanding universe. This is a new region of space, new sectors are being discovered and linked to the universe while you are playing.

- A new custom universe map containing 199 new sectors for you to explore. (Once it is fully expanded.)

Olvastam, hogy folyamatosan tágul az univerzum, tõled függetlenül, szóval folyamatosan több szektor lesz elérhetõ a játék során. Ezt leírták a fícsörök alatt az Egosoft fórumán...

Még egy kis update. Ha jól számolom, akkor a 199 beígért rendszerbõl csak 45 van benne. Jó néhány rendszernél tovább lehetne menni, hiszen megvan a kapu, de miután átmegyünk rajta ugyanabba a rendszerbe dob vissza, ilyen pl. a Twin Paradox Paranid rendszer. Ez azért van, mert a kapuk gyakorlatilag inaktívak, nincsenek összekötve egymással.
Egyébként az összes többi rendszer is fizikailag ott van, megvan a nevük és a hozzátartozó leírás is, csak csalás nélkül nem lehet oda eljutni és értelme sincs, mert tök üresek, csak az inaktív kapuk meg néhány aszteroida van bennük, meg ugye a háttér. Majd a 2.0 verzióban jönni fog gondolom a többi.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként jóóó sok Xenon rendszer van/lesz.

Teljesen igaza volt minderonak, ez egy nyílt béta teszt, normális játékra sajna alkalmatlan.

Hmm, lehet hogy azért totál üres egy kivételével az összes Aldrin sector, mert a fõ plot hiányzik az 1.0-ból, csak a 2.0 verzióval jön el. Innentõl kezdve imho tök felesleges most játszani az XTC-vel, tesztelgetni jó lesz. Lehet beizzítom majd akkor a cheater scriptet, hogy megnézzem az új hajókat, amiket eddig beletettek.

Hogy pozitívat is mondjak a sok negatív után: az új zene többnyire nagyon jó lett!

Nem kell megalománnak lenni és túl sokat vállalni. ;-)

Aki játszik még vele légyszi nézze már meg, hogy neki megmozdul-e a trade rangja vagy sem. Köszi.

Más: Na mit találtam... Argon Xperimental Shuttle. Agyamat majd eldobtam, ezt a faszságot. De AP Gunnerbõl is láttam már vagy 4-5 darabot. Nem mellesleg Aldrin terüelten egy állomást sem találtam és az Aldrin flotta kivétel nélkül Argon hajókól áll, még egy csomó Leviathant is láttam náluk, ekkora haverok nem lehetnek az Argonokkal, hogy még ilyet is kaptak. Spytfire és Springblossom egy sem bukkant fel, csak a #deca. Azért ez pofátlanság, hogy nem vették a fáradtságot, hogy legalább egyedi Aldrin hajókat legyártsanak, nem sokat, csak 1-2 capshipet és kész, ha már körülöttük forog a fõplot egy része.

Ez a baj a modokkal, nem lehet soha normálisan befejezni õket (nincs határidõ meg kötbér😊

Nincsenek illúzióim, az XTM is végig bugos volt, az XTC 2.0 is az lesz. Addig jó amíg nem fog tõle crashelni meg fagyni a gépem. Az elsõ pár crash után letúrom.

Olvastam, hogy a Hyperion TP-re lett minõsítve M6-ról és nem mûködik a hangárja, pedig a statba be van írva, hogy 2 hangar valamint alig van rávaló fegyverzet és pajzsa is fél GJ. Egyre lejjebb csúszik ez a hajó, anno M7-ként kezdett 3GJ-al... A Springblossom is már csak 160-al megy 360 helyett.

Fogd föl bétatesztnek.
Nem hittem volna h ilyen gyorsan kijön. De meg is van az ára <#vigyor4>

Azóta játszottam vele egy órácskát, Terrannal kezdtem, kezdésnek kaptam egy közel fullos Rapiert (M5) meg egy fullos Yokohamát (M7), nem is rossz, virultam tõle, de aztán jött a fekete leves. Annyira alacsony repuval kezd az ember, hogy egy alap szállítóhajót sem lehet megvenni, közben meg ezredesi rangon kezdünk az USC-nél, saját fregattal a hátunk mögött.
Szal neki lehet állni kereskedni az egy szem Rapierrel energiacellákat, mert más nem fér bele a raktérbe és lehet legalja fight küldiket elvállalni potom 1500 credit/küldetésért. Az elsõ komoly bugba már 5 perc után belefutottam, hogy a trade rang egyáltalán meg sem mozdul. Azóta már eladtam vagy egy tucat AEMPC-t, mert hálaistennek gyorsan jön a fight repu, de azóta sem mozdult semerre a trade rangom. Aztán egyik fight küldi alkalmával bent ragadt egy szöveg nélküli briefing. Sirius Prime-ban Boron energy trader Terran Baldrickal hajókázik, ilyen az X3TC-ben sem volt.

Main plottal egyáltalán nem találkoztam, pedig már 11 rendszerben voltam. Az M7 osztályt egyébként jelentõsen legyengítették pajzs ügyileg, néhány hajónál a negyedére csökkent a pajzskapacitás. Ami pozitívum, hogy az M8-ak és M7M-ek jelentõsen többféle rakétát képesek használni, bár még nem jutottam odáig ennyi idõ alatt, hogy kipróbáljam, lassan csöpög a pénz meg a reputáció nagyon. Fõleg a pénz.
Negatívum, hogy hiába van ennyiféle faj specifikus fegyver, egy néhány kategória tök ugyanaz az egyik fajnál mint a másiknál a statok szerint, így elsõre amit kiszúrtam az a GEMPC és a Photon Maser Cannon szinte tök ugyanaz, talán a tûzgyorsaságban voltak hangyafasznyi különbségek. Nem lennék meglepve ha a készítõk pusztán az elnevezésekkel, esetleg az effektekkel játszadoztak volna egy picit. Amúgy rájöttem miért van ennyivel több hajó hirdetve a reklámszövegükben, lett a Terran vadászoknak is Hauler, Raider,stb változatuk.
Azt nem tudom, hogy bug-e vagy figyelmetlenség, de az ATF nálam totál megszûnt, Friendly Race néven tarja nyilván a játék, az encyclopédiába az összes ATF hajó Friendly Race néven kerül be és az OTAS hajók is!
Nincs új a nap alatt, bugos, mint az XTM volt.

Titan
Nagyon az...😞

De amint olvasom a fórumokat, elég bugos még, inkább várok vele egy kicsit.

Nahát! Ekkora meglepetést! Erre most igazán nem számítottam!

<#taps>

Viszont nincs is ami "tompítsa" a robbanást, tehát az erõhatás meg a részecskék elvileg a végtelenségig mennek, persze a távolságtól függõen egyre gyengülve.

Inkább itt szerintem a mértékével van a baj. Vagy nagyon le kéne csökkenteni a sebzést (pajzs-10-20%), vagy elég idõt hagyni az eliszkolásra (mint a freespace-ben) a robbanási effekt elnyújtásával.

Titan
Na, fel is tettem...
Az elsõ benyomásom az, hogy mintha egy kicsit szebb lett a környezet...
Indítottam egy Teladi kampányt és kezdésként kaptam egy Elite-t, ami valami ismeretlen teljesen kihalt szektorban kezd, max 75 a végseb jelenleg és egy Military Outpost felé araszolok..A hajón semmi nincs, a tárcámból egy egér ugrott ki...
Az eddig fent levõ scriptek eltüntek és az Interface beállításoknál sincs új...
A hajó leírásánál a kompatibilis lézerek és rakéták neve helyett Text-számblabla van...

Köszi!

De rohadt lassan jön, még 16 perc van hátra. Sztem ma este ki is próbálom.

Mindero: Az elég szar, ha a szektorok úgy nõttek, hogy a hajók sebessége nem idomult hozzá. sima TC-ben is vannak brutál nagy üres szektorok, pl. Maelstrom.

Egosoft fórumon a legtöbb panasz arra érkezik, hogy túl nagyokat robbannak a hajók. Ha egy M6-al kilõsz egy másik M6-ot és kb. 4km-en belül vagy még leszívja az egész pajzsot a lökéshullám. Ez mondjuk azért ordas baromság, mert az ûrben nincs közvetítõközeg, ami továbbítaná a lökéshullám erejét mert ugyebár vákuum van, annyi anyag meg nincs egy hajóban, hogy ekkora kárt okozzanak az aprócska roncsai. Asszem vége azoknak az idõknek, mikor egy M3-assal leszedtünk egy M7-est, hacsak nem jó messzirõl rakétákkal tesszük.

Azt nem értem miért kell nagyobb szektorokat csinálni? A Babilon 5 moddal is az a bajom h iszonyú távolságok vannak.
Tudom ûr, meg minden de ki akar 10 percig setával repülni egy üres szektorban?