12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
kdezso30 #9626 A fősorra is érdemes legalább egy más fegyvert is rakni a hamarabbi tűzkiváltás miatt, de a 7 PSG-nek elég nagy étvágya lesz ezzel számolni kell a csaták során. Ahhoz, hogy az ellenfelek bármilyen fegyvert dobjanak ahhoz elég nagy balhé kell, ezért IBL-t egyszerűbb vásárolni (egyébként két lehetséges szektor van és nekem is az volt a helyzet hogy csak az egyikben találtam gyárat). A vásárláshoz segítség: vagy sokat kedveskedsz a kalózoknak, vagy meghackelteted a gyárat (én ilyen lehetőséggel a paranid felségűrben találkoztam), én így vásároltam egy tucat IBL-t. -
Áron22 #9625 Sehogy, most fegyverzem fel:) Kalózoknál nem lesz +5-ös vagy mekkora rangom soha sztem, szóval lőni kell magamnak IBL-t, viszont hiába vannak dronjaim, csaták után csak rakétákat hagynak hátra a hajók semmi mást:S
De télleg 100 kilőtt hajóból kb hány normális hátrahagyott fegyverre kell számítani?:)
Még egy kérdés: Van valami gyár kereső valahol, ami ad koordinátákat is? Mert most is a PSG gyárat keresem a szektorban 10 perce, 4 szer körberepültem de sehol nincs, pedig írja a játék h ott kéne lennie:) -
Gunslinger #9624 Mivel Paranid Deimosról van szó, ezért nagyon erősen kell hinni Priest Emperor Xaar-ban és várni, hogy a csoda ránk találjon. -
Gunslinger #9623 Ja és a PSG ről azt olvastam itt a fórumon, h 2 km-re is simán elvisz, ezért kombináljuk FAA-val ugyanazon toronyban, h már 2 km ről elkezdjen a gép vele tüzelni, de a Deimosnak a tornyaiba 2 fegyó fér, akkor 1 PSG, FAA kellene?
Így van, anno én írtam a fegyver guideomban a metódust. FAA a legjobb erre a célra, de bármilyen PAC/HEPT szerű fegyver is megteszi.
Csak kíváncsiságból, 4 IBL-t honnan szereztél ilyen gyorsan a Deimoshoz? -
Áron22 #9622 1. Másnapos vagyok:)
2. Nagyon másnapos vagyok:)
3. Úgy csináltam h odahívtam a springblossomom, azt bedokkoltam, feltöltöttem, kidokkoltam, át töltöttem, csak így picit macerás:) Van gyorsabb megoldás, ami elkerülte a figyelmem?:)
Más: Deimost vettem végül, beleszerettem a külsejébe:)
Előre 8 PSG, oldalra 2-2 IBL, többi helyre FAA? Ez így életképes? Nem fog túl sok energiát zabálni? Amúgy fent van a MARS mod, ha jól értem, akkor mindenből vegyek több fegyót, és az automata ágyuknál majd cseréli, h épp mivel éri meg lőni?
Ja és a PSG ről azt olvastam itt a fórumon, h 2 km-re is simán elvisz, ezért kombináljuk FAA-val ugyanazon toronyban, h már 2 km ről elkezdjen a gép vele tüzelni, de a Deimosnak a tornyaiba 2 fegyó fér, akkor 1 PSG, FAA kellene? -
kdezso30 #9621 Legegyszerűbben ez két hajó közötti árucserével oldható meg. Ha olyan M7-esed van amibe vadász tud dokkolni , akkor azzal is töltögethető. Egyébként melyik M7-t választottad? -
Borg18754 #9620 komolyan ha erre nem jössz rá magadtól akkor ez a játék nem neked való..... -.-" -
tomonor #9619 na vajon régen a nagy hajók, amik nem fértek be a dokkba hogyan lettek feltöltve? -
Áron22 #9618 Köszi tippeket, most viszont az lenne a kérdésem, h az m7-esre h tudok energy cellt venni? Mert a soalr plantba nem enged dokkolni és trade menüt se ad be:S -
kdezso30 #9617 1. Ha az ember sok kicsi küldit vállal, akkor egy idő után egyre kellemesebb ajánlatokat kaphat, ezért én szinte minden fajta küldit elvállalok (a követős és kísérős küldiket nem, mert azok hosszadalmasak) a legjobb fizetség egy taxis küldiben volt 10 millió.
2. Én személy szerint a Tigert javaslom első M7-nek, meglehetősen agilis jószág, a panther kívételével kipróbáltam az összes m7-t (amit első körben meg lehet venni), és ezzel voltam a leg elégedettebb. Pár szóban a többiről: Tresher: nagyon nagy, ezért nehéz vele közlekedni, és méretei miatt könnyen eltalálják, Shrike kicsi fegyvergenerátor és lassú, Cerberus: semmi kiemelkedőt nem tud, nagyából ugyan ez mondható el a Yokohamáról, Deimos: PSG-kel ellátva elképesztő vadászelhárító képességei vannak, de így nagyon antiszociális hajó, viszont PSG nélkül csak a nagyobb pajzsa ami miatt jó választás lehet.
-
tomonor #9616 Kis update: Multigalaxy mod megjelent angolul.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3532234#3532234 -
SaGa Jr #9615 1. Vállald el az olyan keveset adó küdletéséeket is. Azok gyorsan megvannak. Minél több harci küldetést vállalsz el annál több lesz idővel a nagyobb pénzt hozó harci feladat.
2. Neked kell megvenned a vadászokat is. Egyesével vagy többesével ahogy tetszik. Ha egyszerre többet veszel akkor egyszerre többet is szerelsz fel. De általában ha valaki panther-t vesz addigra már jópár vadásza van egyébként is és pont azért veszi a panther-t, hogy egy helyen legyen az összes.
M7 és annál angyobb hajók esetében nem sokra mész a fixen előre tüzelő ágyúkkal, mert a gép eszement szarul fordul így nem tudsz rajta maradni a célon. Ezért jók a tornyok, azok követik a célt. Meg aztán lehet azokat is irányítani, csak közben nem a hajót fogod majd vezetni. -
Áron22 #9614 Sziasztok, épp gyűjtök egy m7-esre, igazából 2 dolog érdekelne:
1. Harci küldiket vállalok, de rengeteg kis fika 100K-t adó küldit dob be, van h 20 percig csak az megy, h keresek olyan küldit, ami legalább millát ad, ugrálgatva a szektorok közt:S Nincs valami tipp, h lehetne gyorsan pénzhez jutni?:)
2. Melyik m7-est vegyem? Visszaolvastam és a panthert dicséri mindenki, de azt mennyire nehéz vadászokkal felszerelni? nekem kell megvenni a 30 vadászt és felszerelni 1-esével őket, vagy ez h megy? Főleg h 1 gyárba kb 1 vadásznak elég fegyvert adnak...
A másik, h picit fura h nincs általam irányítható ágyúja, csak turretek, az okés, h amit adok célpontnak azt lövi, de mégse ugyanaz:)
Egyébként m6,m7 ellen kéne leginkább, a kis fika vadászok úgyse zavarnak sok vizet:)
Szóval melyik típusok jöhetnek szóba? -
Gunslinger #9613 Verziótól függ, hogy el lehet-e foglalni a deca-t. -
Dorgal #9612 Okosabb nem lettem,de azért köszönöm. -
Gunslinger #9611 Valamelyik hosszútávon sem. A New home plot részben a xenon vírust elkerülő CPU hajókról szól, van benne kettő is. -
tomonor #9610 hát, rövidtávon nem. -
Gunslinger #9609 Nehezebb kezdésnek ehhez nincs köze, az csak azt befolyásolja, hogy milyen kezdeti feltételekkel indulsz, tehát reputáció, hajó és pénz mennyiség valamint egyes kezdés igen kacifántos szektorban is történhet, pl. Xenon Core szektor kellős közepén. -
Gunslinger #9608 Semmi gond, de az sem Xenon. Xenon és Terraformer az nem ugyanaz. -
tomonor #9607 Sovereign Serenity Cream. -
mindero #9606 Super Star CPU -
kdezso30 #9605 Egy kérdésem lenne: Ha nehezebb kezdést választunk, akkor a plotokban is komolyabb ellenfeleket kapunk, vagy ez csak a fight rankunktól függ? Előszörre az argon kereskedő kezdést választottam, de így az Operation Final Fury Plot utolsó csatája teljesen komolytalan: bementem az Osakámmal (fight rank: warlord 43%) és egyetlen egy nagyobb shipet sem tudtam lelőni, mert olyan komoly segítséget kaptam, illetve annyira kevés ellenfél volt, hogy mire valamit megközelítettem, akkorra a többiek lelőtték. -
Dorgal #9604 Az igazából CPU,csak hülyeséget írtam.Elnézést. -
Gunslinger #9603 Xenon SSC? Az mi? -
Dorgal #9602 Sziasztok!
Valakinek sikerült már/rajtam kivül/elfoglalnia a Terran plot végén a xenon SSC-T?
Van valami trükkje,vagy csak én bénázok?
Köszi előre is. -
Gunslinger #9601 Itt valami nagyon nem stimmel, kapcsold ki akkor az autoaim-et, célozz szemmel. -
Áron22 #9600 Felraktam a MARS modot, hátha segít, de semmi változást nem észlelek:S
Voltam dockban, és megvettem softwert, fent van a hajómon, tudok is benne mindenfélét álíltgatni, de csata közben nem tűnik fel semmi, vagy valamit elszúrtam?
Am most folyamat csatázok, de pl Kahak M6 osok nagyon kiidegelnek, kikerülhetetlen sugárral lőnek és eltalálnak 2,5 kmről, és úgy fogy a pajzsom h öröm nézni...
Annyira rossz így, h hiába van ott a célkereszt, ha abba célzok 1 lövedék se talál, de csak a MAML esetén a Springblossomon:S Megpróbáltam már mindent, újrarakni a fegyókat, K-t kapcsolgattam, de semmi javulás:S
Sztem nem normális, h a MAML full mellé lő, pedig a célkeresztbe lövök tisztán, max 1 km ről... -
Gunslinger #9599 Akkor okés. Nekem emlékeim szerint nem igazán voltak gondjaim a MAML-al találat ügyileg, de az is igaz, hogy rég toltam Springblossommal. Az első fél milliárdamat azzal kerestem fight küldikben, utána tartalék állományba került mindhárom. -
kdezso30 #9598 Dogfightnál szemből támadni nagyon becsületes, de nem okos dolog. Ami nem megy előről azt érdemes megpróbálni oldalról (pl. Carrack M7), vagy hátulról (a legtöbb M6), mert onnan kisebb tűzerőre számíthatunk. Szemből a Xenon Q-kat szoktam támadni rakétákkal, mert egy fregatt szintű fegyverrel nehezebb eltalálni az érkező rakétát, viszont arra vigyázni kell, hogy a Q lőtávján kívül maradjak. -
Áron22 #9597 Erre odafigyeltem elöl csak MAML van 8 db, annyi fér Springblossomra ugyebár előre. Többi helyen SSC... -
Gunslinger #9596 Csak PMAML van elől vagy van mellette EEMPC, netán PSSC is? Tudniillik nem szabad keverni a jelentős különbségekkel bíró fegyvereket azonos ágyúsoron vagy lövegtoronyban. -
Áron22 #9595 Hát majd gyakorlok, mert egyenlőre a 8 HEPT-es Skironommal feleannyi idő alatt leszedem az M6-okat, azzal még az m3-akat is vígan eltalálom, Springblossomnak viszont az SSC nagyon ütős, m3-4-5-öshajók mellett elrepülök és robbannak is, csak m6 ellen vagyok bajba, mert hiába a több mint 3 km-es lőtáv ha 800 méterről is fele lövedék mellé megy... Ráadásul a kicsi pajzs miatt nem működik h szembe mék, és frontálisan közelről szétkapom,Skironnal vígan ment:)
Springblossomnál gondolom arra kéne ráérezni, hogy a sebességből adódóan úgy manőverezzek, h az ellenséges m6-ok nem nagyon tudnak eltalálni, de én meg igen őket, a vadászok meg jöhetnek, hullanak is el rögtön, amint mögém kerülnek, hála a hátsó 4 SSC-nek:) Csak hát a célzás bajos, hiába a jó lőtáv és a 360-as speed, ha a MAML 1 km nél távolabbról használhatatlan:S -
kdezso30 #9594 Ez nem bug, hanem feature. A MAML nem egy pontos fegyver, de sokat segít ha lecsökkentjük a sebességet kb. 100-ra, illetve felvesszük az ellenfél haladási irányát (vagy a vele ellentétes irányt) akkor sokat javul a helyzet. Ha az ellenfelem egyetlen M6, akkor inkább az SSC-re hagyatkozom maximális sebesség mellett. -
Áron22 #9593 Valaki tapasztalt rajtam kívül oylan hibát, h a springblossomon levő prototype MAML auto célzással, és fight command sotware 2 vel is full pontatlan? Ahova jelzi h lőni kéne, ha oda lövök 1 se talál, folyamatosan az ellenség mögé lövök, gyakorlatilag egy ellenséges M6-ost 800 méterről nem talál a fegyver, a Sironomon levő HEPTnél pl simán működik, és jól a célzórendszer, de a MAML-nál totál használhatatlan:S Ezzel lehet valamit kezdeni? -
tomonor #9592 az a gond, hogy rosszul fogtad fel a modolást. A TBullets fájl az csak a golyó, vagyis a projectile tulajdonságait változtatja. Ahhoz hogy a nevét változtasd valaminek, ahhoz az egyik nyelvi fájlba kell kutatgatnod, ahhoz hogy a fegyver tulajdonságát ahhoz a TWeapons (ha jól emlékszem, volt már egy jó éve hogy modoltam), stb stb. Itt mindennek megvan a maga helye, minden összefügg mindennel, és ha nem érted a dolgot, akkor nagy gondban vagy modolás téren. -
#9591 Hello. Pár napja birbitélek már az egyéni fegyverzet megkreálásával de gondba akardtam. Nagyba.
Ugye megnyitom a TBullets cuccost. És ott megcsinálom a lőszert amit kell kilőjön a fegyver. De nem tudom a fegyverhez megcsinálni, és a fegyvert sem tudom megnevezni mert nem engedi... és a lőszerfajtát se tudom beállítani neki mert nem mutatja a listában akkor se ha elmentem... mi a gond ilyenkor?
Jó lenne ha valaki szakavatott ebben most már segítene mert nekem nem akar nagyon működni ez... pedig igyekszem. -
Borg18754 #9590 meg ha fent van a station financial manafer akkor a kereskedőhajóid is vesznek csak be kell kapcsolni az autojumpot -
SaGa Jr #9589 Csak az Universal Trader vesz magának EC-t ha van a gépen jump drive. Ha nincs akkor az sem vesz.
Másnak iylet beállítani emlékeim szerint nem lehet. -
Masakari #9588 A hajóimnak mit kell beállítani hogy vegyék maguknak az EC-t a jumpdrivehoz? -
kdezso30 #9587 Az, hogy milyen fegyverek a leghatékonyabbak egy olyan hajón amit te irányítasz az a támadási stílusodtól is függ, ez egyénenként eltérő. Leírom, azt hogy én hogy fegyvereztem fel a springblossomomat: fő sor 6 MAML és 2 SSC, a kettő között váltogatok, attól függően, hogy vadász(ok), vagy nagyobb az ellenfél. A többi helyre én csak SSC-ket raktam. Főleg a két oldalsó helyre jó az SSC, nekem legalábbis ezek hozták a legtöbb hatásos találatot. Ezzel a konfiggal eléggé szépen szét lehet csapni a vadászfalkák között, MAML lőszerből nem kell sok, mert a fegyver tűzgyorsasága alacsony, viszont érdemes spectre rakétából feltankolni, mert pl.: egy xenon Q az már igényli a törődést.
A hajómenedzsmenthez meg csak annyit, hogy érdemes őket baráti shipdokon hagyni és elrejteni a menüből (ezt a command consoljukban állíthatod be), mert ritkán fogod használni őket. Érdemesebb valami nagyobb fenevadat nézni, mert ahol egy springblossommal nem boldogulsz, ott már ezek a hajók se sokat segítenek rajtad. Az M7 és M2 kategóriában szerintem már sokkal nehezebb a választás, és ízlés dolga hogy ki mit preferál. A választáshoz egy kis segítség: http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/list.php és http://www.x3wiki.com/index.php/Ships .