12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    Sok sikert. Ám meg kell említenem, hogy X3 Reunion fordításához is hozzáfogtunk annó (az egész sg topik), és végül sehova se jutottunk :D

Ráadásul, a TC az köbö 2x nagyobb játék.
  • juhaszjani
    Úgy döntöttem belefogok a játék magyarításába. Aki hasonlóan elhivatott, és szívesen segítene kérem jelezze: [email protected]
    Az X3 Reunion-ból anno készült magyarítás ami kb 30%-os, ha engedélyt (vagy egyáltalán választ) kapok rá akkor azt is befejezném.
  • torma1
    Hát nem semmi a játék. Az elején találtam egy hajót eladtam 600k-ért erre jött egy csaj aki eladná nekem a hajóját 187k-ért. Utánna néztem az egy nova sentinel amit megvettem. 60%-kon állt az állapota de így is 800k-t ért. :) Nem nagyon érte meg az árát. :) Kár hogy elég lassú. Megéri majd nagyobb de lassabb hajókkal menni? Melyik a legjobb hajó osztály? Tök jó lenne ha egy nagyobb hajóban lenne egy kis gyors vadász és pár küldetésre azzal lehetne menni. A fő hajót meg otthagyná és a személyzet vigyázna rá. :) Nagyon fillinges lenni.
  • NONPLUSZULTRA
    Nem nehéz a szerzett hajókat irányítani, igaz nehézkesebben mennek mert általában le vannak amortizálva de oda dokkol ahová utasítod. Akárhol a teljes galaxistérképen (ha addig le nem lövik).
    Life support systemet az EQ dokkokban vehetsz eladni hajót csak Shipyardon lehet de érdemes leszedni róla a pajzsokat/fegyvereket/egyéb cuccokat és azokat külön eladni EQ dokkban.
  • torma1
    Sziasztok!

Most csak nekem nehéz szerzett hajót irányítanom? utasítom hogy dokkoljon le erre elindul a másik irányba. Elég bosszantó! :( Life support systemet honnan lehet venni? Hajót csak a shipyardon lehet eladni?
  • r4pt0r
    "Majdnem 10ezer komment, és a játék a topik indulása után fél évvel jelent meg :)"

Erre válaszoltam a 8kt.
  • tomonor
    én 9739-et látok, ebből kb száz már törölve lett.
  • r4pt0r
    Nah látod akkor már nincs is 10k komment, csak 8. :D
  • NONPLUSZULTRA
    Persze nem úszod meg utánaolvasgatás nélkül :)
    Ha már kiolvastad a játékhoz mellékelt kézikönyvet akkor folytasd ezzel:

X3 Handbook
  • NONPLUSZULTRA
    Majdnem 10ezer komment, és a játék a topik indulása után fél évvel jelent meg :)

Lehet hogy csak nekem nincs elég szabadidőm ;)
  • r4pt0r
    Én is ezt tettem X3 idején, bár ott talán kevesebb komment volt. Viszont utána nem kérdeztem meg mindent, ami már le van írva párszor. :D
  • NONPLUSZULTRA
    Hát erre én sem vállalkoznék egy játék kedvéért...
    Könnyebb megkérdezni én is ezt tenném.
  • r4pt0r
    Olvasd el a topicot, szerintem minden kérdésre választ találsz. :D
  • torma1
    Tippeket, trükköket tudtok mondani? Mik a fontos fejlesztések stb.
  • torma1
    Okés!

Elhagyott hajókat hol lehet találni? Kaptam egy küldit hogy szerezzek vissza egy ellopott hajót. Na utána mentem megfenyegettem hogy adja meg magát, de nem állt meg mikor meg megtámadtam kilőttem. Na a mission is failed meg egyik szektorban egy földi hajó 2 lövésből kilőtt. Hogy kell megadásra kényszeríteni az embert? Terra sztorit kezdtem el. Már a legelején kaptam egy küldit ahol 14 embert kellet volna szállítanom. 30k adott volna. De nem tudtam mert life support vagy mi kellet volna a hajóra. Tetszik hogy nem könnyű. :) A mentést csak a dokkolás közben lehet megtenni? Kint az űrben nem?
  • NONPLUSZULTRA
    A kézikönyvet el kell olvasni elejétől a végéig, hogy átérezd a fílinget :) Kezdd el a fő küldetést, az elején kapsz egy kis segítséget, lassan belerázódsz majd. Közben bármikor megszakíthatod és kisebb küldiket is bevállalhatsz, a játék úgyis az aktuális szintedhez alakítja ezeket.
    Bár csábítóan hangzik, ne add el a fő küldetés során szerzett hajókat, mert könnyen belefutsz valami bugba, ezeket a plot után eladhatod. Viszont ha találsz elhagyott hajókat azokkal tudod növelni a vagyonodat, de igazán könnyű út nem vezet a meggazdagodáshoz az elején. Lehetőséged van komplett flottákat venni és irányítani de az elég sok játékban eltöltött órát igényel szóval egyelőre koncentrálj az ismerkedésre :)
  • torma1
    Szia!

Az irányítás már áttanulmányoztam. Azzal indítottam. :)
  • SaGa Jr
    Olvasd el első lépésben a játékhoz adott füzetet amiben ott van az irányítás, tanácsok kezdőknek és számtalan alapvető fontos információ. Aztán utána az elejétől érdemes végigböngészni ezt a topic-ot is. Számtalan kérdésedre kapsz így választ.
  • torma1
    Sziasztok!

Most kezdtem a játékot. Előtte soha nem játszottam az elődökkel. Tudtok tanácsot adni? Hogy lehet az elején pénzhez jutni? Hajókat venni? Stb. Nagyon bejön a game amúgy.
  • Massive Attack
    Az EVE már rég nem az ami jó pár éve volt, minden elszúrtak benne ami jó volt, rámentek arra hogy mimnél több pénzt kihozzanak belőle(új előfietők), baromságokat fejlesztenek aminek semmi értelme, külcsín meg fasszságok...egy dolgot kéne megoldani az pedig hogy ne legyen lagg...

Maga a játék játszhatatlan, unalmas, ráadásul titán blob online az egész....:)
  • NONPLUSZULTRA
    Csak ajánlani tudom.
    A Saitek jól néz ki, de X3-hoz szerintem túl komoly, nem érzem úgy, hogy inkább ezzel irányítanám a játékot. Egy komolyabb szimulátorhou való inkább.
  • Malibutomi
    Hülye kérdés jön:
    Létezik olyan mod amivel a küldetések kevesebb rewardot adnak? Most elkezdtem újra, és próbálok a kereskedelemre koncentrálni, és nagyon unrealisztikus hogy a nehezen öszekapart gyáraim pár tízezer crediteket küldözgetnek nekem, egy személyszállítós küldi meg 600k credit. Annyira meg nem vagyok kocka hogy ne csináljak küldiket, csak nézzem hogy termel a farm. Az is hülye érzés ha az ember direkt az alulfizetett küldiket keresi.
  • Jakuza001
    26k-ert nem is olyan sok, hiszen az lcd maga megemeli az arat
  • Pjtor
    Na ezt örömmel olvasom, mivel ha minden jól megy, holnaptól boldog tulajdonosa leszek egy Logitech Extreme 3D Pro-nak.
    C64 óta nem használtam joystickot játékhoz, kíváncsi leszek :)
  • tomonor
    Igazából nem nagyon látok manapság új joystickokat, a Logitech Attack 3-asom amit kb 7 éve vettem még mindig a polcokon van, ráadásul drágábban mint annó.

Ami mostanában nagyon odabasz, az ez a Saitek X52-es, ám ez inkább repülő szimulátorokhoz való.

• NONPLUSZULTRA
    Én főleg Joystick-et használok, a harci és navigáló utasításokat ennek a gyorsgombjaival kezelem, a menüt pedig a POW HAT gombbal a tetején - ez utóbbi roppant könnyű így. Persze marad még bőven dolga az egérnek és a billentyűzetnek, de csak ritkán nyúlok hozzájuk. Én ezt a kényelmet hiányolom az EVE-ből, azt nem lehet Joystick-el irányítani. Egy Logitech Extreme 3D Pro-ról van szó (nem mai darab).
  • tomonor
    A reunion az megkavarta a dolgokat, két okból is: egyik hogy megtartották az X2 felújított menüjét, ÉS plussz hozzáadtak még egy új alsó menüt is, míg az egyik a normál Enter-el érhető el, addig a másik a numpad enter-ével. A másik dolog, hogy a Reunion volt az első X játék, amely támogatta az egér kezelését, így hozzáadták még a már jól bevált, képernyő körül forgó objektum indikátort, illetve a jobb egérgombhoz külön kurzor és menü feature-t adtak. Így lényegében addig komplikálták a helyzetet, míg nem lett egy nagy komplexitás kavalkád, amelyet a felhasználók 3 év alatt megszoktak. Majd jött a Terran Conflict (ami szvsz egy nagyon esztétikus menü/kurzor rendszert kapott), de ugye aki nehezen tud váltani, az nehezen dolgozza fel az ilyen eseteket.

Ám még mindig, én az X2 kezelési rendszerét tartottam a legtökéletesebbnek. Valahogy tetszett a feeling, hogy minden gombot/dolgoknak a működési elvét külön meg kellett tanulnom. Egyszerűen lenyűgözött a letisztult, ám mégis komoly komplexitása.
  • Pjtor
    Hajaj ne is mondd... Épp ismerkedem a Reunionnal, most már látom miért panaszkodtak régi játékosok a TC "lebutított, hülyéknek kitalált" kezelésére a fórum elején :)
  • tomonor
    Az UI-t azt lényegében addig fejlesztegették, amíg lehetett. X-BtF-ben pölö alig volt UI, mindent csak hotkey-el lehetett elérni, most meg mindent el lehet érni a sidebar-ról, pár gombnyomással.

Nem, a játék legnagyobb gondja az AI, de ez más történet. Az UI rendben van, egyszerűen ilyen. Így lett megtervezve.
  • Jakuza001
    Nagyon helyes, mert ez a jatek gyenge pontja, az UI.
    Maga a jatek csucsszuper, de ezek a kis valtozasok, sokkal jobban megdobnak a jatekelmenyt.

Egy jatekosnak aki 5 eve jatszik vele nem gond, ellenben egy kezdonek egy remalom ezeknek a hianya.
  • tomonor
    Flamet most hagyjuk abba. Az X az ilyen, kinek a pap, kinek a papné. Továbbá az X3 motorja még nem engedhette meg a hajók moduláris fejlesztését, egyszerűen más a kód felépítése. X - Rebirth-től viszont ezt el lehetlesz majd várni, mivel az már bizonyos, hogy a hajókon lesznek különálló gyengepontok.
  • Jakuza001
    A fitteles = a hajok moduljainak lecserelese a jobb teljesitmeny, tuzero stb erdekeben.
    Szoval lehet fittelni a hajokat az X3-ban, csak mig az Eve onlinenel ez grafikus feluletes es jobban attekinthetoen tortenik, addig az X3 ilyen teren igencsak gagyi.

• tomonor
    hát őőő, az a helyzet, hogy eddig nem játszottam Eve Online-al, tehát nem éppen tudom mi az a fittelés. Azt viszont tudom, hogy itt lehet a hajókat teljesítményileg tuningolni, viszont ezek csak statisztikai adatokat változtatnak meg, külcsínt nem.
  • juhaszjani
    Mennyiben hasonlít az EVE-online-hoz? Lehet hajókat "fitt"-elni?
  • MartinIsti
    Én is erre utaltam, nem arra hogy az adott gép lenne jó, hanem hogy túl modern az X3 eredeti grafikai motorjához, illetve annak optimalizációjához. Régebbi játékhoz régebbi gép :) Vagy sokkal-sokkal újabb, mikor a régihez már akkori környezetet szimuláló emulátor kell ;-)
  • juhaszjani
    Akkor egyértelmű a játék hibáj. Várd ki az X4-et, hátha az már a mai gépekre lesz optimalizálva.
  • UUUU
    Vertex 2 SSD, nem a merevlemez okozza, mert az FPS kijelzon megfelelo 50-60 FPSem van, ellenben microlagom van amikor a kepernyot mozditom vertikalis vagy horizontalis iranyban.
    Es mindegyik felbontasnal ugyanez a helyzet, kicsin is es nagyon is, low beallitasok mellett.
  • juhaszjani
    Milyen merevlemezed van? Nem lehet, hogy a HDD swappolása miatt van?
  • Jakuza001
    Pls olvasd el a hozzaszolast, mielott hulyesegeket irsz. 1024-ben ugyanugy lagol mint 1920-ban.
    Microstuttering.

MartinIsti:

Az egosoft forumaban egyertelmuen ravilagitottak arra, hogy a grafikus motorjaval van gond az X3-nek. tudod 1024x768 hogy ertelmezni tudd, vagy a masik felbontas amit probaltam az 1280x1024. Ugyanazt produkalta, mint 1920*1024 felbontasban.
    Pedig a felbontas ilyen merteku csokkentese egy csucskategorias PC-nel illo lenne, hogy jo hatassal legyen a megjelenitesre, de nem ugyanolyan FPS mellett ami 50 feletti ugyanaz a microszaggatas erzekelheto az objektumoknal.

Raadasul amint lathato nem csak nekem vannak ilyen problemaim.

"it is a graphics issue i belive it to be something with regard to the game coding/engine.

1) Lowering graphics from 1920*1200 all settings max to 1680*1050 all settings on low made no difference in the FPS. I also have the single most powerfull GPU on the market as of today, so i cant see how this can be an issue.
    2) I can run other games, like Crysis Warhead, the most GPU intensive game today, with all settings on max and at a stable FPS of 50-60. "

[X3TC] Complexes always causing low FPS?

• klb
    Sziasztok,
    használta már valaki az alábbi scripteket? Feltelepítettem, és meg is jelennek, de nem tökéletes a működésük.
    Az "auto explorer" parancsra a hajó nekiáll feltérképezni a szektort, de egy idő után átvált "unknown comman"-ra, és csak teker tovább körbe körbe a szektorban, nem megy át automatikusan a következőbe.
    A "deploy satellite" parancsra mindig vesz pár darab, sokszor csak 1db műholdat, és szépen végigbattyog a fél univerzumon, hogy lerakja. Elvileg használnia kellene a jumpdrive-t is de nem adja jelét. Most manuálisan telepakoltam a rakterét, így szépen rakja le az egyik műholdat a másik után, de jumpdrive használatban továbbra sem jeleskedik.:(