X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Három lõszeres Teladi ágyú van, a Bolt Autocannon (M6 kategória), a Bolt Railgun (M7 kategória) és a Gauss Cannon (M1/M2). Utóbbi az X3TC-ben felment a Shrike-ra, most már nem, tehát a tûzereje bizony csökkent. A Bolt Railgun ebben a kategóriában az egyik leggyengébb, mind a Split Meteor Cannon, mind a Paranid Phase Missile Launcher saját lõszeres fegyver és jobbak a Teladi Railgunnal. Sztem csak az Argon Tetryon-Pulse Launcher rosszabb nála, a Boron ISR határeset, kb. egykutya a kettõ.
Egyébként az XTC-ben az M7 kategóriás fegyverek túltölthetõk lettek, a nagy capship ágyúk (PPC, TPC, IC, PC, PSP, stb.) már nem. Az IBL-t legyengítették és visszaminõsítették fregatt fegyvernek, már nem kelhet versenyre a PPC-vel.
Igazából ezen a szinten üdvözlöm a változtatásokat, sokkal jobb lett a harc, mint volt, csak a rakétákat cseszték el nagyon.

Mindig minden hajóban/vadászban szkafanderben ülsz.
A Boron "akvárium" a játékból száz különbözõ helyrõl kiderül.
A Split-Paranid méretkülönbségek BBS-ben meg a GNS-en olvashatók. Emlékszem volt egy olyan article, melyben azt ecsetelték, hogy a Commonwealth szerte kötelezõen rendszeresített mentõkapszulákban 40 Split vagy 27 Paranid fér el. Ebbõl lehet következtetni a lények közti méretbeli különbségekre és hogy a két szélsõséget említették meg, tehát a Splitek a legkisebbek, a Paranidok a legnagyobbak, átlagosan. Egyedül a Teladiak és a Kha'ak lények méreteirõl nem tudni semmit, hogy õk mégis mekkorák. Sõt, azt sem lehet tudni, hogy egy Kha'ak lény hogy néz ki.
X3R-ben van Kha'ak indulás, ott egy zöld paca látszik a képen.

Nekem az ATF hajókról jut eszembe az a csúcsmodern elõbb ölök, aztán kérdezek sztendert... Igaz, X3TC-be picit modifikáltak rajtuk a Reunion óta. Mint emlékeztek, reunionba az ATF design teljes egészében a Terranokat képviselte, míg ATF mint frakció, vagy mint design szempont nem is nagyon létezett (talán elgondolásban).

X3TC-be viszont az ATF hajók kinézete megváltozott. Elõször, amikor reunionba láttam õket, azt hittem, hogy egyáltalán nincs is fizikai hajtómûvük, mert olyan star trek-es csúcsmodern térhajtómû technológiát használnak (késõbb kiderült, hogy csak a félkész modellek miatt nem volt ott az a trail)

Továbbá az egosoft valamit bibrált az ATF textúrákkal... Reunionban még fényes csilli-villi fémes hatásuk van nyomtatott áramkörökkel a pilótafülkén (vagy csak elite motívum); X3TC-ben viszont több ATF hajó pilótafülke színe vörösre változott, és több ATF kapitális hajó is a matt szürkésbarna textúrát kapta. Nem is tudom... Vagy megint félkész munkát végeztek e téren, vagy nem gondolták jól át a dolgot. Vagy csak elfelejtették megmagyarázni, hogy mi ez a kritikus váltás. :3

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

hivatalos fan fikció szerint a boronok az argon hajókban szkafandert viselnek. A boron hajók, melyet nem boronok használnak (mint pl Saya Kho - Nikonofune) azok átalakított verziók légtéri alkalmazásra.

Ráadásul a Boron és Argon hajók elvileg mûködnek víz alatt is a Boron-Terracorp hajtómû technológiájának köszönhetõen. (legalábbis ezzel magyarázták az X2-es Titan tengeralatjáró alakját)

A küldetésekben az ellenfelek típusa (hogy miylen ahjók jönnek és mennyien) a Fight rangodtól, a küldetés nehézségétõl és az éppen használt hajódtól is függenek. Minél magasabb a fight rang és minél erõsebb hajóban ülsz, annál erõsebb ellenfelek jönnek majd.

Szóval ha keményebb ellenfeleket akarsz akkor harcolgass csak nyugodtan és a növekvõ fight rang maitt meg fognak majd jelenni az ellenfelek soraiban a M7 és M2 hajók is (mondjuk jobban fogod utálni ha jön 3-4 M6 és vagy egy tucatnyi bombázó amik a rakéta sortüzeikkel szépen lekapnak).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Csak még egy gondolat.Nekem igy sokkal jobban bejön a játék mint az eredeti.Nagyon bizom benne, hogy jönnek majd normális plot-ok is.

Az Nvidium-nak hála van pénz dögivel, de az M2-es hajókat nincs értelme még megvennem.Kiváncsiságból megvettem a Teladi-k M2-es hajóját ami 62 milla körül van.Fel is fegyvereztem.Kaptam egy "nagyon nehéz" küldit,de csak kb. 30 kalóz jött, kettõ M6-os, de zömével M3-asok.Esélytelenek voltak.Tök uncsi volt.Vissza is töltöttem a mentést.Amig nincs komoly ellenfél, bõséggel elég a Shrike is.Ez is csúnya dolgokat mûvel.Plusz kettõ olyan j tipus ágyú van rajta amihez nem kell energia, úgyhogy tüzel orrvérzésig.Nincs szünet, hogy elfogyott az energia.Van itt valamilyen plot?Valamilyen küldit, fõküldit ad majd? Vagy csak ez van amit látunk?

Köszi! AL settingsben hol kell kikapcsolni?
Amúgy nagyon jó a Shrike! Vannak új fegyverek rajta, ráadásul több olyan van amihez nem kell energia.Irtottam vele csnyán a kalózokat, csak a fránya lökéshullám ne lenne.Más. Nem tudom respawnol-e az Nvidium aszteroida, de az egyik teljesen elfogyott, és a bányászhajók elindultak Ore-t bányászni.

Sziasztok.Egy olyan gondom van hogy x-tc-ben egy csomó terran állomásra nem tudok leszállni ,engedélyezi de csak köröz körülötte .Pedig most istaláltam újra .
Köszi.
Azért a Titán nekem csöppet nagyobbnak tûnik mint a Tresher, bár tény, hogy a Tresher röhejesen széles (érdekes lehet a manõverezés, mondjuk olyan szektorokban, ami tele van ûrkõzettel), de rövidebb és alacsonyabb is. Jó értem én hogy nem jönnek be az Argon hajók. Nem azért írtam, hogy piszkáljalak, csak én ha ránézek a Boreasra, nem egy M2 jut az eszembe, inkább egy M7 (ráadásul nem is tetszik), ennek ellenére röhejesen erõs. Tudom, hogy az OTAS hajók a galaxis (egyik) legjobbjainak kell lennie, de azért egy kicsit túlzásokba estek. Ezt az Egosoft is tudomásul vette, és a patchokkal próbálták kicsit visszavenni az erejét (szerintem sikertelenül). Azt akartam írni, hogy a Boreas többek közt azért sem tetszik, mert az alapjátékban gyakorlatilag mindenben jobb mindennél (kicsi, 10GJ pajzs, minden turret slotba mehet anti-capital fegyverek, a leggyorsabb, stb.). Rendben, értem én, hogy az OTAS az ilyen szuper hi-tech cuccokat gyárt, de azért legyen meg a határ valahol. Ez az én véleményem, ezért is tettem föl a SRM modot, ami szerintem nagyon jól helyre rakja a dolgokat hajók terén. Na ennyi, nekem nem tetszik, neked igen. Ez van.

Ez amit a Boronokról, Splitekrõl meg Paranidokról írtál, ez érdekes, honnan vetted? Egyébként nem lenne könnyebb a Boronoknak valami maszkot felvenni, meg valami speci ruhát, mintsem hogy repülõ akváriumokban legyenek? És tényleg, ha veszek egy ilyen Boron "ûrakváriumot", mint ember, akkor azzal mi van? Bent is szkafanderben vagyok, vagy mi?

<#confused><#nevetes1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A qurva M3 kalózok valamilyen rakétával egy lövéssel lekapták a Shrike 3,5 giga pajzsát.A következõvel meg kinyirtak.

Ki van zárva, nincs ilyen rakéta a játékban, a bugos lökéshullám lesz a ludas, kapcsold ki az AL settingsben és megoldódik a probléma.

Vettem egy Teladi Shrike-t ot.Régen az volt a kedvenc M7-esem.Sajnos ezt is legyengitették.Nem lehet rátenni brutál fegyvereket. Viszont az Argon hajók erõsebbek lettek.A Titán-ra pl. 10 giga pajzs megy, és gyorsabb is mint a Teladi hasonló M2.

A Shrike még mindig jó hajó, a többi M7-tõl is elvették a legerõsebb fegyvereket, a Tresherre sem megy már rá többé IC meg PPC. Nem csak az Argon hajók lettek erõsebbek, ugyanúgy feljebb tornázták az összes többi M2-est, a Ray, az Oddysseus is 10GJ pajzsot kapott, a Python 8-at. Az Osaka is 10GJ pajzsos lett, de neki 12GJ volt az X3TC-ben. A Tyr is gyengébb lett, ugyan a rakterét növelték egy ezressel, de a korábbi 56 ágyúja helyett, már csak 44 van. Az ATF hajókon jelentõsen gyengítettek, az M1-eseik is rosszabbak lettek.
A Xenon hajók meg ultraburtálok lettek, legjobb M1 és M2 sztem az övék. A K-nak 12GJ-os pajzsa lett, korábban 8 volt és 48 ágyúja lett és 40 volt korábban. Cserébe elvettek tõlük minden flak fegyvert, kaptak egy beam-et helyette, ami nem rossz, de nem is az igazi.
Az M7 kategória minden tagja összességében jóval gyengébb lett, mint volt, fõleg a Deimost fájlalom, mert jóval gyengébb lett, mint kéne.

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy itt többségben vannak az Argon fanok. :-) El vagyok nyomva :-)
Amúgy nekem az ATF hajókról jut eszembe ez a "wacky" külalak. :-)

Az OTAS hajók közül a Boreas kifejezetten nagyon nem tetszik. Gyakorlati szempontból nagyon jó, de az Univerzumba nagyon nem illik bele, többek közt azért is, mert ilyen kicsi. Kisebb mint egy M7 Tresher? WTF.

Na már nem azért, de a hõn szeretett Titanod is kisebb a Treshernél. Rövidebb és keskenyebb és alig magasabb. A legnagyobb M7 hajót hasonlítod össze a második legkisebb M2-vel. Az meg megint tévedés, hogy nem illik bele a Boreas az X Univerzumba, pont azért ilyen pici és ahhoz képest ilyen nagy teljesítményû, mert az OTAS egyik szakterülete a miniatürizálás, az összes jármûvük, még a TS-eik is kisebbek a többi commonwealth hajónál azonos vagy nagyobb teljesítmény mellett és ez az árcédulákon látszódik meg a legjobban. Olvasd majd el a Castrum leírását az XTC-ben, ott frankón le van írva, hogy miért olyan egy OTAS hajó amilyen, tökéletesen beleillik a képbe.
De akkor mit mondasz a Kha'ak capshipkre? Akkorák, mint a Yokohama, ami a legkisebb M7-es! Biztos õk sem illenek a képbe.

Minden faj hajójának meg van a helye és az indoka, hogy miért néz ki olyannak amilyennek, a Teladi hajók tükrözik fajuk fejletlenségét, gyakorlatilag a tákolmány jut egybõl az ember eszébe, ha rájuk néz. A rendszerek miniatürizálásában nem járnak az élen, ezért vannak ilyen nagy hajóik, lásd a Phoenix-et, amit az XTC-sek feljebb is buktattak a táplálékláncon, mert M2+ kategóriába rakták. A Condor M1 ugyan nem nagyobb a többi Commonwealth M1-né sõt, néhánynál kisebb, de ennek meg is van az eredménye a legkisebb M1 hangár képében. Az Argon Colossus kb. egy méret vele és 60 vadászt tud elhelyezni a hangárában, a Condor csak 35-öt, mert nyilván kellett a többi hangár hely az egyéb rendszereknek, amik náluk szekrénnyi méretûek, az OTAS-nál meg cipõs doboz.

A Boron hajók pedig azért ekkorák, mert a boronok kvázi "vízi" élõlények, 0.7 atmoszféra nyomáson tartott víz, hélium és ammónia tartalmú folyadékban élnek és a nagy hajóik részben kettõs fedélzetûek, hogy akár egyszerre tudjanak ott szolgálni nem boron élõlények is a boronokkal, pl argonok, vagy az export sikerek érdekében is megfontolandó. Mondjuk fordítva az Argon hajókon a boron haverok nem tudom hogy mûködnének, ez valahogy csak félig van kitalálva sztem. A splitek meg nem tudnának dolgozni a paranid hajókon, hiába nagy spanok, mert a splitek egyszerûen nem érnék fel a konzolokat, mert picikék, a paranidok meg debellák. Szal kompatibilitási gondok azok vannak. :-)

NONPLUSZULTRA
A Nividium Asteroidák respawnolnak? Nem örülnék neki, de TC-ben igen.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

A Windows 7 telepítõt egy már telepített XP-vel rendelkezõ gépen...
Minden, azonos nyelvû korábbi Windows verzióról lehet upgrade-lni a következõ verzióra, csak nem érdemes...

Három argon bányászhajóval tegnap kitermeltem a két nvidium aszteroidát.Azt hiszem 94 milla körül hozott.Elmentettem szakszerûen és elkezdtem kisérletezni a hajókkal.Vettem egy Teladi Shrike-t ot.Régen az volt a kedvenc M7-esem.Sajnos ezt is legyengitették.Nem lehet rátenni brutál fegyvereket. Viszont az Argon hajók erõsebbek lettek.A Titán-ra pl. 10 giga pajzs megy, és gyorsabb is mint a Teladi hasonló M2.Ráadásul a fegyvergenerátor is erõsebb.Az Argon M3-asok is jobbak mint a Falcon-ok.Viszont egy valami nagyon zavar.A qurva M3 kalózok valamilyen rakétával egy lövéssel lekapták a Shrike 3,5 giga pajzsát.A következõvel meg kinyirtak.

Ja mellekesen nem tud valaki egy linket ahol az X-Tended TC hajolistajat meg terkepet nezhetem meg?
SaGa azért kiváncsi lennék hogy milyen frissitest inditasz el ahhoz hogy mondjuk xpbõl hipphopp win7 legyen 😄😄 nem gondoltad komolyan h format nelkul csinaltam 😛

Najo nem offolom tovabb a forumot hetvegen xpzek egyet es majd jelentkezem igazi jatekbeli kerdesekkel 😄
SZEG007
jolvan megvan csak ugy lehet lehlyezni ha ott vagyok helyben, nem lehet távolrol irányitani a folyamatot😛

Nem azért, de én a mostani Titánommal is probléma nélkül kitisztítottam egy Xenon szektort (2 J, 1 K, úgy 4 Q és egy halom P meg M meg N...). Bár statok alapján nagyon jónak tûnik, a fegyvereit elnézve támadnak kétségeim. Nem azért, mert gyengék, hanem azért, mert a Commonwealth fegyvereket is sokáig tartott beszerezni, nemhogy a Terranokat. Ráadásul 89 millió elég jól tudná finanszírozni a kezdeti gyáraimat. Ugyanakkor nehezemre is esik eladni egy ilyen (eddig még fogatlan) oroszlánt...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

SZEG007
kaptam egy épitkezös küldit amibe Plankton farmot kéne lerknom egy argon szektorba. Megvettem a Boron kikötöböl, és hiába viszem a megadott szektorba nem engedi ledobni a játék. Most bugos a küldi, és boron szektoron kivül nem lehet planktont termelni?

Komplett szektorokat irt ki.Arra találták ki.Teljesen mindegy neki milyen hajók jönnek szembe.Ûbermegagigabrutál!A legjobb!

Abban a verzióban amivel játszol, a Tyr a legjobb szerintem.Én nem adnám el.

Szerintem is hagyjuk a csudába ezt a témát.

Az lenne a kérdésem felétek, hogy szerintetek mit éri meg jobban: eladni egy Tyr-t 89 millióért vagy beleölni pár milliót meg jó pár órát és fullosan felszerelni? Jelenleg az Argon Primeban található Shipyardban dokkol, momentán nem sok hasznát veszem, csak azért kérdezem, hogy tényleg annyira ûberbrutál-e, és hogy hibát csinálok-e, ha eladom. Nehéz megszerezni? Mert ezt speciel ajándékba kaptam (találtam). Késõbb tervezem, hogy egy nagy flottát építek, de nem gondolkoztam Terran hajókban, és a felfegyverzése is problémásnak és macerásnak tûnik. Nemtudom, dilemmában vagyok...

sajna ez a hsz nagyon letért a játék topikjáról, ráadásul a microsoft termékeket nem itt kell megvitatni. Törölve.

Nálad, 1 éve folyamatosan updatelve van nekem, sehol 1 hiba és idáig minden játék elindult.

Szóval máshol keresném a hibát.

Izé...
Windows-t nem frissítünk egyik verzióról a másikra, ez alapszabály. XP-bõl kimenteni, ami kell, aztán format C: és mehet föl a W7.

Az meg marhaság, hogy egy mûködõ oprendszer friss, alap telepítése után letiltja valaki a frissítést. MS oprendszereket KÖTELEZÕ folyamatosan frissíteni, naprakészen tartani. Ez a W7-re is igaz.

Telepített patchet uninstallálni meg az informatikai hibák csúcsa.

Tényleg bug-os a Teladi rész.Nem csak a turret miatt.Nagy nehezen összehoztam egy sector trader-es hajót, ment is szépen, kezdtem örülni.Mikor elérte a 6-os szintet nekiment valaminek és megsemmisült.Kissé ideges lettem, de megcsináltam újra, akkor meg 5-ös szinten semmisült meg.Reggelig dolgozom, de holnap átpártolok másra.

Egyet értek.

Nálam:

Win XP + SP3: eredeti, frissítések engedélyezve, 5+ éve, probléma mentes
Win Vista + SP2: eredeti, frissítések engedélyezve, 3+ éve, probléma mentes
Win 7: eredeti, frissítések engedélyezve, 0,5-1 éve, csomó probléma

Most akkor hol a hiba?

de ha egyszer szerencsétlen az egész...
szerintem meg nem naprakészen tartani a windows-t a hülyeség.

Kell vanni valami Argon M3-ast, mert a kalózok is elõszeretettel használnak mass driver-t.Iszonyat méreg mert egyszer csak azt vettem észre, hogy az amúgy is kalap szar Falcon fele hiányzik.A javitás meg csilagászati összeg lett.Az Argon kezés nagyon szar?

Szerinted ha eltávolítom az összes frissítést akkor mûködhet?
mármint úgy értem a frissítést, hogy XPrõl Win7re
amúgy már lassan fél éve van 7-em szóval tuti mentek már rá frissítések, de csak most próbáltam felrakni a játékot.
Remélem nem a windows 7-et frissitetted.Ha igen az nagy hiba.Simán fel kell tenni, és abban a pillanatban le kell tiltani a frissitést.Utána hibátlan.Nekem régóta van fent igy, és hibátlan.

Jó most értem el odáig, hogy letépem az összes windowsos köcsög tökét, azért nem lehet igaz, hogy megveszek egy rohadt játékot eredetiben pénzért, frissítem a rohadt operációs rendszerüket szintén (jó sok) pénzért és erre rászarnak a fejemre és még a szerencsétlen oprendszerük se tudja miért nem indítja el a játékomat. :@:@:@
Sok szerencsét hozzá! 😊

Köszi a segitséget.Befürödtem a Teladi népcsoporttal.Újat kezdek Terran-nal.Annyira legyengitették a Falcon-t, hogy az agyam eldobom.Valaki már itt irta, és igaza volt.Kalap szar!Fullos Falcon-nak 200 helyett 5x25 lett a pajzsa.A kalózok úgy kapják szét a Teladi hajókat, mint a rongyot.Több csatát láttam ma és szörnyûlködtem, mert eddig a Teladi hajók a pajzsokról voltak hiresek.Kalóz M6 úgy szétlõtte a Shrike-ot, hogy csak pislogtam.A másik agyrém, hogy a kalózoknak van valami rakétájuk ami ûberbrutál.Mindent pusztit ami a környéken van.

A Buster nekem is tetszik. Van belõle pár. 😛
Szerintem az Elite és a Discoverer sem ronda, sõt, kifejezetten bejön. Tényleg valamiért olyan retrós fílingjük van, most ahogy mondod... 😄
Nekem speciel az egész játékban a Titan dizájnja tetszik a legjobban. Bár vanilla 3.0-ában a Titán lehet, hogy felejtõs, de az SRM-el a tulajdonságai ténylegesen elérik azt, amilyennek a vanillában lennie kellene, tehát hogy kifejezetten semmiben nem tûnik ki a többi közül, de mindenben jó, minimum átlagos, és olcsóbb is, mint a többi.

Az argon hajók nekem kinézetileg nagyon bejönnek, mert ha rájuk nézel, nem rögtön az jut eszedbe róluk hogy milyen modernek, hanem látod rajtuk azt a kis 'wacky' kinézetet... Hiába jövõ ide vagy oda, az argon hajók nem csúcsmodern dolgok, és ez a kinézetükön is megmutatkozik. 😄

A legszebb X3-as hajó számomra az argon buster... Nagyon tetszik a kompakt motoros kinézete.

SZEG007
Elephantot vettem és szerintem jol néz ki😊

Nem speciel a TL-ekre gondoltam (meg úgy általában nem a teherszállítókra), mert azok kötve hiszem, hogy bárkinél is olyan hajó szerepében legyenek, amit a játékos vezet (kivéve, ha valaki csak üzletel). De ha hiszed, ha nem, nálam azok a hajók, amiket én vezetek, igen is nézzenek ki valahogy. Igen, szeretem nézegetni a hajóimat! 😛
Tudom, hogy ez mindenkinél más, nem is vita indításnak szántam, csak kíváncsi vagyok a Ti álláspontotokra.

Nekem speciel a Boron hajók jellegüknél fogva (organikus, zöldes, "hal-témájú") nem tetszenek. A Paranid hajók közól az Odysseus meg a Hyperion tetszik.
A Split hajók alakja tetszik, csak szerintem a textúráik nagyon rondák. Tõlük a Raptor, (a Python meg az Elephant szinte ugyan úgy néznek ki), Tiger meg a Dragon azok, amik tetszenének, ha kicsit igényesebb textúrákat dobtak volna rájuk.
A Teladi hajókat meg sem említem, mert azok az én ízlésemnek annyira csúnyák, hogyha szuper brutális tulajdonságaik lennének, akkor se kellenének.
A Terran hajók nekem is bejönnek, egészen más stílust képviselnek, mint az univerzum többi fajának hajói, és amint írtad, valóban letisztultak, ráadásul még a tulajdonságaik is kiemelkedõk.
Az ATF hajók totál más kategória. Kinézetileg nem jönnek be annyira.
Az Argon hajók nagyon tetszenek, fõleg a 4 nagyobb, a Mammoth, a Colossus, a Titan meg a Cerberus. A TM meg TS-ek se rondák szerintem. A kisebb M3, M4, M5 kategóriájúak speciel nem valami nagy számok, de nem is csúnyák.
Az OTAS hajók közül a Boreas kifejezetten nagyon nem tetszik. Gyakorlati szempontból nagyon jó, de az Univerzumba nagyon nem illik bele, többek közt azért is, mert ilyen kicsi. Kisebb mint egy M7 Tresher? WTF. Meg nem azért, nem akarok senkit megbántani, de szvsz úgy néz ki, mint egy rakétákra biggyesztett hangyafej, röhejesen erõs tulajdonságokkal.

A tulajdonságok megint más kategória. Sajnos az alapjátékban vannak olyan hajók, amik mindegyiknél rosszabbak, és vannak, amik szuper erõsek, nagyon kiegyensúlyozatlan sok hajó kategória (szerencsére erre vannak modok).

Ha én hajót választok, az elsõ biztos az lesz, hogy hogyan néz ki. Nem feltétlen a nekem legjobban tetszõt veszem meg, mindig keresem az arany középutat.

"Summa summarum, az esetek 90%-ban letojom, hogy hogy néz ki egy hajó, ha atomszar statjai vannak."

Rám ez úgy igaz, hogy leszarom hogy atomjó statjai vannak a hajónak, ha bûnrosszul néz ki.

<#smile>

Felejtõs, mert minek minden fajtából tartani. Aki gyûjtõ, annak persze nyilván nem felejtõs. Kell egy-két jó modell, amik használhatók és kész. TL-t kinézetre? Kamiont, teherautót kinézetre vennél? Minek? Annyit nézegeted?
Kinézet nálam csak gyakran használt hajónál szempont, annál nem, ami csak melózik és nem furikázok vele poénból, netán csak OOS irányítom, tipikusan ilyen hajók a TS-ek, TL-ek.
A szépség meg nagyon szubjektív, nekem speciel a Boreas nagyon bejön, mert kicsi kompakt hajó egy M2-eshez képest, kisebb, mint sok M7-es így harcban is ideális mert nehezebb eltalálni és egyáltalán nem ronda. Nem csak kinézet és a száraz leírt adatok számítanak, nagyon összetett dolog nálam, hogy milyen hajót veszek és mire és nem is igazán használok csak egy fajra alapozva.
Nem akarok senkivel sem vitázni, mindenki olyat vesz amilyet akar. Kinézetre speciel nekem legjobban a Split és a Paranid hajók jönnek be és mellé még ráadásul jók is.

Megmondom õszintén nekem kinézetre sem tetszenek az Argon hajók és tulajdonságaikat nézve sem tartom semmire sem õket, kivéve az OTAS hajókat, bár ott is vannak ronda jószágok, mint pl. a Custodian meg a Castrum, de a legszebb M6-os is az övék, a Reaper.
Teladi hajók detto, a Cormorant kivéve ronda az összes, Terran hajók mind szép letisztultak, a Tokyot és a Kobe-t kivéve az összes bejön, Boron nagyon vegyes eset, legrondább M6-os versenyt megnyeri nálam a Hydra, undorító zöld alaktalan paca sztem, a Ray és a Kraken meg atomjól néznek ki, csak semmi extrát nem nyújtanak ahhoz, hogy kelljen belõlük.

Summa summarum, az esetek 90%-ban letojom, hogy hogy néz ki egy hajó, ha atomszar statjai vannak.

Felejtõs? Vajon miért?

Egyébként Ti a hajókat csak statok alapján veszitek meg, vagy kinézet alapján is? Számomra a kinézet többet számít, mint a statok. Leszarom, ha valami szuper jó mindenben, ha olyan bûnrossz, hogy sírhatnékom van, ha ránézek (Boreas...). Nálam elõször a kinézet, aztán a statok.

A Dragonfly erõsebb a Wasp-nál, az is rámegy a Falconra, de ehhez a mûvelethez az is bõven kevés, M4-M3 kategóriáig jó. Wasp leginkább csak M4 ellen. Hol vannak már azok a jó kis rakéták, mint a Disruptor, Hurricane. Az új Dragonfly gyakorlatilag a régi Dragonfly és a Wildfire keresztezése 10-es raktér méret mellett.

Hi!

Közben leteszteltem a Vulture Miner-t, nem mûködik a turretje, így nem lehet vele lõni, vegyél Caimant, az mûködik és elõre is lehet fegyvert rakni, nem csak turretbe, gyönyörûen szétrobbantja a sziklákat az MDS-el. A Vulture és a Dolphin család amúgy is a két legrosszabb szállítóhajó család, el kell felejteni õket.

Alternatív megoldások aszteroida szétzúzáshoz:
1, Hornet rakéta. XTC-sek jelentõsen átdolgozták, agyrém amit csináltak vele, minimum M7-es Fregatt kell a kilövéséhez és 100 XL-es méretû lett, akkora egy darab rakéta, mint egy capship fegyver! Pusztítóereje a régi Firestorm Torpedoéval megegyezõ, gyakorlatilag azt helyettesíti, mert az nincs benne az XTC-ben. Az XTC-ben tleejsen szétcseszté ka rakétákat, minden rosszabb lett, mint volt, az egyik készítõ aki ezt elkövette nagyon utálhatta a rakétákat vagy csak szimplán nem ért a használatukhoz. Tehát a Hornet rakéta maga olcsó, de sokat foglal a raktérbõl és drágán lehet hozzávaló hajót venni.

2, Menj neki az aszteroidának és zúzd szét egy TL-el, amin persze legyen Ore Collector így egybõl fel is szedheted a sziklákat ügyes manõverezgetésekkel.

Falconom van, de ott a legnagyobb rakéta sem viszi szét.Wasp van rajta.

Hála istennek itt vagy! Van valami ötleted nvidium aszteroida szétkapásához? A miner hajón hiába van drilling, nem hajlandó lõni.

Split Elephant legyen szerintem is, azon és az Atmospheric Lifteren kívül felejtõs a többi.