1591
10990605341231393056.jpg
  • bardocz
    Ami kurva jó lenne,ha az rFactoros Pikes Peak-ot átkonvertálnák ebbe,aztán azt lehet szépen lassan csinálni,csak legyen megy az út.És ezt szerintem amerikában vennék mint a cukrot.
  • JuanG
    okés, értem már ...mindenképp szép munka!!!

Pályákkal hogy álltok? Elképzelhető hogy nemsokára murván is ki tudjuk próbálni a VFTS-t??
  • GPx8
    Nem tudom, több helyen 180 feletti nyomatékról írnak.
  • brutaldt
    Hát...
    A fizikában minden beállítható, de még nem találtunk egy olyan beállítás pl, ami képes lenne a vfts maximális nyomatékával, ami adatok szerint 176Nm elérni azt, hogy 7sec alatt gyorsuljon 100ra 0ról...

Szóval ez nem olyan egyszerű, sokmindentől függ.
  • GPx8
    Ha a fizika rendesen tudja kezelni a hajtásokat (2, 4), akkor a LE/KG aránnyal - gondolom - elég jól belőhető az autó viselkedése.
    (Futómű, váltóáttétel, gumik, meg úgy is pályánként változtak, ráadásul a pilóták is más és más beállításokkal/cuccokkal mentek már akkor is).
  • brutaldt
    Egy Rally History szerintem is jó lenne, de felmerül a kérdés, hogy ezeket hogy fogjuk beállítani?!
    Még egy VFTS beállításával is sokat kell bajlódni, mire tényleg elég jó lesz.
    Mi lenne azokkal a gépekkel, melyeket már csak videón lehet látni, és el sem tudom képzelni, mi ereje lehetett ezeknek a szörnyeknek. :)
    Audi Quattro pl...

Remélhetőleg erről esetleg kaphatunk hasznos infókat az illetékesektől.
  • brutaldt
    Ezt még ki kell tesztelni, hogy a rögzített egyéb fényforrások, milyen módon jelenjenek meg. Lehetséges, hogy azok is megoldhatóak dinamikusan. Ezzel még nem foglalkoztunk.
    De a shadow mappot jól fel lehet használni ilyen célokra, kérdés, mennyi erőforrást vinne, ha kicsit még bonyolítanánk rajta. Ez még a jövő zenéje.
  • GPx8
    Az éjszakai verseny lehetőség szerintem nagyon fontos, ez hiányzik igazából az RBR-ből is.
    Más: szerintem a volt KGST versenyautók lennének az igazán autentikusak ebben a szim.-ben, nagy WRC autókat szvsz. nem érdemes eröltetni. Tudom, hogy licencelni nagyon drága lenne még egy Skoda 100 RS-t is, de "belső felhasználásra" én olyan autóknak örülnék, amivel a régi nagyok mentek...
  • samsung123
    Éretm, a És egyet is értek a grafika licencelésben.

Másik: én is azt mondom hogy a hold nem vet erős fényt, teheát jó lesz a szort fény. És nagyon örülök hogy valódi fényforrás lesz a fényszóró!!!! de gondolom leszenk utcai lámpák megy egyéb fényforrások azokkal mi ahelyzet?

amugy nagyon fasza game lesz szerintem minden szempontból. csak igy tovább le a kalappal! én a simulátoros táborban vagyok úgyhogy remélem efelé fejlődik
  • brutaldt
    Egyébként próba szinten csináltunk már éjszakai beállítást is, ahol a dinamikus árnyék a refi szemszögéből számolódik. Szóval dinamikus megvilágítás lesz. Holdfényi árnyék meg nem igazán van, azaz sztem elhanyagolható. Szórtfény éjszaka is van minimális, az be lesz állítva.
  • brutaldt
    Én is...

Nekem a Dirt grafikája egyáltalán nem teszik, és nem is elég gyors a grafikai motorja.
    A Grid pedig egészen más megoldásokat helyez előtérbe, ami nekünk nem biztos, hogy jó lenne. Azaz a kettő, vagy inkább három játék nem igazán összehasonlítható.
  • [HUN]FaTaL
    A grid a dirt motorjára épül és csak a grafikáról beszélt nem a fizikáról.
  • brutaldt
    Engem nem is érdekelne ez a lehetőség! :D
    Mi abban a kihívás, ha megveszek valamit és felhasználom? Nem ezért álltunk neki...

A kihívás motivált minket. Valami sajátot akartunk. És amit megcsináltunk, azt egyedül hoztuk össze.

Egyébként egy race driver teljesen más minden tekintetben, és nincsenek benne rallyverdák sem. Használhatatlan lenne, még ha ingyen is adnák.

Ez nem így működik. Arról nem is beszélve, hogy képesek vagyunk megcsinálni a saját versenyképes engine-ünket, és hozzá a grafikát. Egyébként is teljesen más tábornak készül a szimu.
    (lehet, hogy ez nagyképűen hangzik, de mi keresnivalónk van a piacon, ha nem vagyunk rá képesek? Ezt csak így lehet.)
  • [HUN]FaTaL
    Ezt te sem gondoltad komolyan :DD
  • Alexease
    1. Valszeg a Codies nem adja el an engine-t.
    2. Ha megis, millios nagysagrendu cucc. Dollarban:DDD
  • samsung123
    ja de amugy nekem a PR grafja nagyon bejön!!! sok dinamikus árnyékk jeee, de mindig az volt a gondom hogy minden játékba csak nappal van normális dinamikus árnyék, este nem megfelőlen van árnyék esése azaz ugy számol mintaha a holdből jönne egy erős fény és onnan számol mindet, közbe pont hogy a utcai világitásnak meg autók fényszórója kéne hogy világitson meg mindent. Bár fejlődést látok pl a GTA4 be mikor este az autó fényszórója miatt árnyékot vet minden ami elé kerül, de az utcai lámpák még most se dinamikus fényforrások:(. NA most azt szeretném kérdezni hogy PR-ba lesz e ilyen(egyáltalán lesz-e este),mert végre aktivan kommunikálhatók egy Grafikussal:)
  • samsung123
    én azt nem értem, miért nem lehet licencelni monjuk a race drive grid gafikáját(gyors és a legszebb) és nem kéne pöcsölni a grafikával. bár sejtem a válszt hogy pénzbe kerül, meg ki se adják a kezükből, de nem lenne járható út?
  • brutaldt
    Hasonlít rá, de nem egészen az.

A diffit állítsd be qrvaerősre, akkor azt éred el, hogy zártként fog viselkedni.
  • brutaldt
    Na ez megtörtént már. :) Egy árnyalattal nagyobb a szórtfény erőssége.
  • Penge88
    CSak mert úgy láttam, hogy hasonló az autó file-ja mint a Racer-é (lehet ismered, csak ott ini file van, de a sebváltó része full ugyanaz), ami szerintem cool! Ott a differential résznél ha type=4 akkor az a hegesztett. Itt is így van?
  • bardocz
    Ettől csak reálisabb,no:D
    Nemsokára kipróbálhatom a játékot:)
  • lac coo
    De akár ha csak világosítanátok az árnyékon már az sokkal természetesebb lenne ! ;)
  • brutaldt
    Megteheted... :)
  • lac coo
    Attól függ, nyilván, de nem ez a jellemző .Látványra , fülkéből nekem sokkal természetesebb ha kikapcsolom az árnyékot : :)))))
  • brutaldt
    Csak egy setup beállítás kérdése.
  • brutaldt
    Alexease nagyjából leírta a lényeget.
    Itt nincs külön árnyéka semminek.
    Egy árnyék van, ami a valóságot számolja azonos felbontásban 3 rétegben.
    Azaz közel van egy jobb felbontású 1024*1024es textúra, majd annak a negyede, és azután annak a negyede legtávolabb.
    Így ezek felbontása állandó és szükséges is.

Mint írtam, ha szarabb felbontású lenne, akkor az az autó árnyékára is káros lenne. Blurozni a pixelesebb árnyékot meg többet visz, mint a nagy felbontás kis blurral, vagy smoothal.
    A smooth önmagában is visz jelenleg is. Azt akár kikapcsolhatóvá is tehetnénk, de annak végképp nem örülne senki... :)

Egyébként nem értek egyet azzal, hogy nem fordulhat elő ilyen éles faárnyék.
    Talán még képet is tudnék róla mutatni, hogy van az úgy, hogy ilyen. A napsugarak beesési szögétől, és annak erejétől függ főképp.
  • Penge88
    Igazából engem annyira nem zavar, tény, hogy mivel a fák távol vannak az autótol, ezért a fák árnyékának nem kéne olyan élesnek lennie... Belső nézetből fogom tolni, ez 100%. Engem most az aózavar, hogy csütörtökön vizsgázpom és még nem tanultam rá...

Hegesztett difi lesz benne? CSak úgy mellesleg kérdezem, mert az fun vóna... :)
  • Alexease
    Akkor meg rosszabb lenne, mert akkor nagy es eles foltok lennenek;) Ezt kellene elmosni, de az ismos mutatvany:)
  • lac coo
    És ha egy jóval "egyszerűbb" texturájú shadow-object adná az árnyékot?
    Mert az ,hogy éles nem nagyon zavar, inkább az valószerűtlen, hogy olyan sok pici luk van az árnyékban. Egy ilyen sűrű fás résznél jellemzően sokkal szórtabb a fény ...
  • Alexease
    En sem ertek hozza, de azert, csak ugy peldanak;) Az rF regebbi megoldast hasznal es nem realtime az arnyek (legalabbis a kornyezete, hiaba dinamikus a napszak, X masopercenket a megvilagitast valtoztatja, es legeneralja az objectekhez a shadowmappokat). Azert tunik jobbnak, mert eleve kepek, kis felbontasbol felhuzva mar megis van a blur:P Itt realtime szamolja (pixel/vertex-mitutomen:P), minden kirakott frame-en mas lehet, mas megvilagitassal, mas pozicioban, es mindig a felbontashoz igazitva. Megoldhatok az elmosasok, alfak, de azok eleg highttech cuccok;)

Igazabol, engem is zavar egy kicsit a sok apro, reszletes, eles arnyek, de ez a hatranya annak az elonynek, hogy realtime (pl. mozoghat):DDDDDD
  • JuanG
    én csak rFactor alatt barkácsoltam, autót, pályát, szal mélyen nem látok bele az igazi 3d-s grafikába...rfactor alatt könnyű mert könnyen lehet modosítani hogy egy adott fa vetett dinamikus árnyéka mekkora felbontású legyen, ha nagy akkor megröccen a pálya rendesen és túl éles az aszfalton az árnyék mint ebben a rallyban...ha kisebb akkor jobban fut a dolog és az autóból nézve realisztikusabbnak tűnik (persze külső kamerából már nem annyira)...de gondoltam hogy itt másképp van más a grafmotor...
  • Solt
    Ugyan... melyik része nem volt az? :D
  • brutaldt
    Na jól van ám... :D
    Azért maradjunk a realitás talaján. :)
  • Solt
    Ez annyira alap, hogy nem is mondom! :D
  • bardocz
    Vagy ha kicsúszik a kocsi,és a gumi összeszedi a pályamenti retket:D
  • Solt
    Úgy mint az árnyékban hűvösebb aszfalt, ami természetesen befolyásolja a tapadást! :D
  • GPx8
    Nyilván egy lineáris melegedésre szükség lesz, de a kicsit visszahül- újramelegszik, pocsolyába megyek stb. finomságok ráérnek...
  • brutaldt
    Szerintünk sem, de azzal összefüggésben is van értelme mindenképp, hogy számoljuk mikortól füstöl a gumi. Szóval valami lesz erre is, ha nem is tökéletes megoldás.
  • GPx8
    Mondjuk azzal aztán el lehetne molyolni... Szvsz. egyenlőre az még nem olyan fontos.
    TV kameráknak örülök!
  • brutaldt
    A belapulás oldalirányú is.
    Hőmérséklet még vissza van. Arról még nincs elég információnk, hogy megcsináljuk, de meg lesz az is.