1591
10990605341231393056.jpg
  • JuanG
    Sokkal jobb lett az új verzió, grat!

- jobb a kormányzás már lehet eléggé ladásan menni néhol, alig várom a murvát, remélem már dolgoztok rajta :))
    - graf király
    - jó lenne egy restart funkció a esc menüben
    - window mód lesz majd benne??
    - visszajátszásnál jó lenne manuálisan kapcsolható kamera, nekem most autómatán váltogatja, és csak a belső kamerákat...

- fűben, árokban az elakadás pont jó, sztem reális lett...
    - a pálya így 15 felfutás után eléggé unalmasnak-egyhangúnak tűnik, főleg ha azt nézzük hogy még itiner sincs, vagyis annak hiánya + izgalmat jelent...

3:49-es idő milyen, ti mennyit mentek?
  • kemszi2
    okés.akkor marad a nyálcsorgatás
  • [HUN]FaTaL
    :) Túl jól szűr, valóban, egyébként a megoldás tetszik, hogy letiltjátok a lassabb kártyákon. :)

Valaki tud küldeni egy konfig fájlt bekapcsolt HDR-rel?:)
  • brutaldt
    Sejtem mi lehet az oka.

Vannak régebbi kártyák, amivel képtelen menni a hdr, de azért csak elindul a game és mocskos lassú, az mellett, hogy nem jól jeleníti meg a képet.

Erre néztünk egy szűrést, ami az ilyen kártyákat kiszűrve eleve nem engedi meg a hdr bekapcsolását.

Úgy látszik, ezen még csiszolni kell, mert túl jól szűr... :)

A megoldást számodra most abban látom, hogy esetleg próbálj meg egy valakitől kapott konfigfile-t, hátha abból megengedi majd, bár állítani továbbra sem fogod tudni, de akkor be lesz kapcsolva elvileg.
  • rolee17
    Nekem a konfigom:intel pentium core 2 quad 2,4, Nvidia GeForce 9600 GT 512-es videókari, 2 gb ddr 800mhz, XP
  • [HUN]FaTaL
    Nem engedi bekapcsolni a HDR-t. Konfig az aláírásban de azért leírom:

Asus p5b alaplap, c2d e8500, 2x2gb ddr2-800, radeon hd3870, sb audigy ls, windows vista ultimate x64 sp1
  • passatgt
    de, csak gondoltam oda már kész játékok mennek, elvileg jó kategóriába raktam, csak itt senkit nem foglalkoztat:)
  • brutaldt
    Hát igen, ezekkel a laptopokkal szokott a baj lenni...

Sajnos ez annyira speciális probléma, hogy csak egy ilyen, vagy hasonló laptopon lehet igazán bugfixálni.

De majd próbálunk hozzájutni egy ilyenhez.
  • Toya
    Rallyban nem lenne jobb helyen? Ezt én is csak keresgettem most :)
  • kemszi2
    az enyém 1 toshiba satellite p200-as laptop. intel pentiumdual cora t2370(1.73Ghz)cpu,2giga ddr2-es ram(667mhz),ATI Mobility™ Radeon® HD2600 256 ram.gondolom ezek a fontosak.jah és vista az oprendszer
  • passatgt
    én csináltam már, de nincs érdeklődő:)
  • Toya
    Srácok nincs kedve valakinek egy topicot csinálni az RSC-n a játéknak és tájékoztatni az ott érdeklődőket?
    Alex vagy valaki?
  • brutaldt
    Konfigot írjatok a hibajelentéshez!
    Különben esélytelen, hogy megtaláljuk az okát!

Későbbiekben még 2-3 gépet muszáj lesz összeraknunk, mert sajnos a mi gépeinken hibátlanul megy, így nem tudhatjuk, hogy más gépeken lesz e problémája.
  • kemszi2
    nekem se sajnos
  • rolee17
    Nekem ezzel sem oldódott meg...de azért köszi
  • brutaldt
    Hatarozottabban mar kezd hasonlitani egy autos jatekhoz, az 1.0-hoz kepest. Mar nem is erzem, hogy egy 5000 loeros sugarhajtomuves csodajarganyban ulok :)
    Bar gondolom jelenleg tized rangu meg a grafika, meg a korites, menu stb, de remelem van egy-ket jo izlessel megaldott ember is a hatterben, mert a latvany ami fogad az tenyleg mintha egy programozo cicomazta volna fel az egeszet, finoman szolva is szornyu :)

- Nagyjából ez is a helyzet. A menü kizárólag programozói grafikát kapott. :) Természetesen ez egy béta, és nincs szüksége jobb menüre szerintünk.
    Egyébként az RBR menüje sem nagy szám, ha innen nézzük a dolgot.

-Lehet, valahogy allitani, ha jol vettem ki a fu kirajzolasanak a tavolsagat, mert boven a latotavon belul jelenik meg, igen zavaro !Egyszer csak a barna domboldal bezoldul stb.

Nem, a füvet csak kikapcsolni lehet. Majd optimalizálunk rajta, hogy a láthatóságát is be lehessen lőni. Elég gépigényes tud lenni, ha árnyék is vetül rá.

-Talan picit sokat elakad az utszeli homokban, legalabbis neha nem ertem miert nem moccan, a grafikaban nem indokolja semmi.

Miért a valóságban belátsz a susnyásba, hogy miért forog el a kerék? :)
    RBR-el nem játszottál még? Ott is a semmitől nem lehet néha elindulni.
    Azt akartuk elérni ezzel a mikrorücskösség számítással, hogy ne legyen kifizetődő nascarpályának használni a domboldalt. :)

-en is abba a taborba tartozok akik egyelore nem tudnak megbaratkozni ezekkel az arnyekokkal. Egyszeruen zavarja a szemem, meg az uv zold fak is :)

Hát sajnos mindennek megvan a technikai korlátja, de az árnyék ki is kapcsolható ha zavar. ;) Nem tudom mennyivel tetszene jobban egy GTA 4as szort effektusú árnyék, de sztem az se jobb.
    A fák zöld színe nem UV. Nézzél meg pár fényképet a napsütésben.
    Persze ezeken még lehet hogy még változtatok, de a többségnek tetszenek ezek a színek.

- Ez a logitech hulyesege, hogy a spring dumper-nel kell allitani az ffb erejet ? Mas jateknal akkor miert nem igy mukodik ?

Ez a mi "hülyeségünk"... :) Nem azt a rendszert használjuk amit más játékok, mert ezzel pontosabb és gyorsabb adatokat lehet küldeni az FFB-nek. Ez a dolog még lehet változni fog.

-Menuben ne kelljen mar minden allitas utan entert nyomni, eletemben nem lattam ilyet, kozben a beallitas mar elotte is el bizoyos esetekben. Kaosz.

Ez lenne a legnagyobb probléma, hogy a játék előtt 2 percet állítgatással kell tölteni, és miután elmentette a game, többet be sem mész a settingsbe?
    Minden játékban másképp működnek dolgok. Mi nem kopírozógép vagyunk, hanem így láttuk jónak.

-Nem tudom honnan szedte az informaciot, hogy a Lcd monitorom 100 Hz-en is mukodik, de felve valtottam fel 1680-ba, mert alatta folyamatosan 85,100 Hz-et mutatott. Jo miutan az ember bevallalja a kockazatot, hogy nesze neked 100 Hz max kikapcsol es sose latom tobbet a jatekot, utana tudatosult csak bennem, hogy azt kulon is lehet majd utana allitani, es addig nem el az elozo beallitas mig ki nem lepek a menubol, mashol persze nem. 0 logikus mukodes.

A hülye windowsból, meg a monitordriver által engedélyezett lehetőségekből vette ki. Azért komoly dolgokba tudsz belekötni ám... :) Vannak játékok, ahol 0 korlátozással bármit meg lehet adni, aztán lesz ami lesz.
    Nekem 24"os LCD moncsim van, és csak azt engedi a program, amit a win felbontásának is meg lehet adni.

-Ha csak ekkora elorelepes lesz majd az 1.2-ben mint most van az 1.0 . 1.1 kozott, es nem telik el kozte fel ev, akkor jo iranyba indultatok el :)

Köszi az észrevételeket. Azért az az elindulás már elég régen megtörtént. Inkább úgy veszem, hogy jó irányba haladunk tovább! ;)
  • atenza
    Csak egy tipp, talán a hanggokkal lehet vmi hiba. Próbáltátok h a futtatás/dxdiag/hangok menüben a fizikai gyorsítást leveszitek/kikapcsoljátok??
  • alma2
    A kovetkezoben mar biztos lesz kozonseg is, igy a problemad megoldodik, ha kell vegigtoljak neked a palyan a kocsit :)

Probald ki esetleg, hogy letiltod a hangkartyad es ugy inditod el, hatha azzal akad ossze valami.
  • rolee17
    nekem is ilyen problémám van :/
  • kemszi2
    hát nekem minden hogy fagyás van,time trial-ban és free ride-ban is.úgy is ha mindent kikapcsoltam.betölt a pályára és addig nincs is gond amíg nem adok gázt neki.
  • lac coo
    Valódiban nincs FFB ! :DDDD
  • Alexease
    Ez tenyleg utos lett, sok valtozassal, grat! Sok olyan dolgot lattam, ami a "kivansaglistakon" szerepelt, es bar masodlagos lett volna az elkeszitese (a fizika, motor, gumi mellett), megis elkeszult (pl. HUD kikapcsolhatosag, egerhasznalat a menuben, uj palya, kameranezetek):) THX!:)

Jo(bb) lett gumi mukodesre, erzesre, es latvanyra is. Most mar nincs egyedul az LFS ebben a funkcioban sem;)

Az FFB (Spring effektes) nekem is furcsa meg, de igazabol nem tudom milyen a valodi:))) Csak a "tobbiekhez" tudok hasonlitani (LFS, iR, nK, rF stb.).

De meg sorolhatnam, hogy milyen dolgok lettek jobbak (pl. festes, model, muszerek, hangok stb.), de igazabol minden ami a listaban szerepelt;)
  • kemszi2
    csak az 1.0-ból indultam ki
  • alma2
    nekem lehet ki-be kapcsolni a HDR-t, ami latszik is on-the-fly, ati 4850
  • alma2
    Hatarozottabban mar kezd hasonlitani egy autos jatekhoz, az 1.0-hoz kepest. Mar nem is erzem, hogy egy 5000 loeros sugarhajtomuves csodajarganyban ulok :)
    Bar gondolom jelenleg tized rangu meg a grafika, meg a korites, menu stb, de remelem van egy-ket jo izlessel megaldott ember is a hatterben, mert a latvany ami fogad az tenyleg mintha egy programozo cicomazta volna fel az egeszet, finoman szolva is szornyu :)
    -Lehet, valahogy allitani, ha jol vettem ki a fu kirajzolasanak a tavolsagat, mert boven a latotavon belul jelenik meg, igen zavaro !Egyszer csak a barna domboldal bezoldul stb.
    -Talan picit sokat elakad az utszeli homokban, legalabbis neha nem ertem miert nem moccan, a grafikaban nem indokolja semmi.
    -en is abba a taborba tartozok akik egyelore nem tudnak megbaratkozni ezekkel az arnyekokkal. Egyszeruen zavarja a szemem, meg az uv zold fak is :)
    - Ez a logitech hulyesege, hogy a spring dumper-nel kell allitani az ffb erejet ? Mas jateknal akkor miert nem igy mukodik ?
    -Menuben ne kelljen mar minden allitas utan entert nyomni, eletemben nem lattam ilyet, kozben a beallitas mar elotte is el bizoyos esetekben. Kaosz.
    -Nem tudom honnan szedte az informaciot, hogy a Lcd monitorom 100 Hz-en is mukodik, de felve valtottam fel 1680-ba, mert alatta folyamatosan 85,100 Hz-et mutatott. Jo miutan az ember bevallalja a kockazatot, hogy nesze neked 100 Hz max kikapcsol es sose latom tobbet a jatekot, utana tudatosult csak bennem, hogy azt kulon is lehet majd utana allitani, es addig nem el az elozo beallitas mig ki nem lepek a menubol, mashol persze nem. 0 logikus mukodes.
    -Ha csak ekkora elorelepes lesz majd az 1.2-ben mint most van az 1.0 . 1.1 kozott, es nem telik el kozte fel ev, akkor jo iranyba indultatok el :)
  • bardocz
    Volt biza.És kurva jól nézett ki vele.Lezuhanyzok,aztán teszt:)
  • kemszi2
    hmmm nekem az első gázadásnál kifagy a játék....
  • [HUN]FaTaL
    érdekes, az előző bétában úgy emlékszem hogy volt HDR.

Kipróbáltam amúgy, bár felületesen csak, de nagyon tetszik, csak így tovább
  • kemszi2
    ati kártya miatt
  • [HUN]FaTaL
    Még nem próbáltam az új bétát, de az volna az első kérdésem, hogy a HDR miért lehet szürke nálam?
  • passatgt
    baromi jó
  • passatgt
    köszönjük
  • brutaldt
    http://www.dimensiontechnics.com/?page_id=79

Itt a béta! :P
  • milk4
    Hammm...nyammm,nyammm!!!Ide a bétával:P
  • Csirkenyál
    Ajánlom figyelmetekbe a weboldalon a sreenshotokat, én egy kicsit meglepődtem:P
  • Alexease
    Az egyelore csak egy szuksegszulte barkacs cucc, a logokkal egyutt;) Mivel hirtelen kikerult az oldal cime, publikus lett, hirtelen kellett valami. Majd folyamataban, egyenkent kivalasztva az epitoelemeket, szineket, formakat, lehet barkacsolni valami normalisat.
  • Alexease
    Biztos, hogy bonyolodik a szamitas, de azert elonye is van. Az igazit ugy sem lehet rendesen visszaadni, hiaba a rengeteg parameter, eleve 2D monitor, latoszog, sebessegerzet, kormenyzas stb. Ha sok reszletes adat alapjan szamolja ki, talan kevesebb az anomalia:)

Pl. kuplung:D Ha csak egyszeruen nem szamolja, vagy ha csak igen/nem, vagy ha linearisan, akkor OK, mukodik, eleg is, de olyan amilyen. De ha mar beallithato parameterekkel csuszast, surlodast, nyomatekot, rugo/pedal erot, melegedest, kopast stb. is szamol (az megsem egy fix kapcsolat, foleg hogy szabalyozhato:D), akkor valszeg mar az elso elindulaskor (valtozik a motorhang, a huzoero, csusztathato stb.), a felhasznalo aztmondja, hogy: "Igen, ez jol kezdoik!" :))

Persze, sok parameter = sok elb*sz*s:) De ha mar van egy alap, akkor nem jelenthet gondot. Mivel olyan nagy kulonbsegek nincsenek, a lenyeg hogy mukodjon f*sz*n:)

Persze, beallitas fuggo, de masik szimben van olyan, hogy alapjaraton, gaz nelkul, 50 km/h-val halad az auto, ugy hogy a fekpedal feligbenyomott allapotban van, es visit a fektarcsa:DDDDD Vagy orral all a szalagkorlatnal, es porognek a hatsokerekek (alapjaraton):))))

Igy en amellett vagyok altalaban, hogy legyen egy nagyon korrekt, reszletes AUTO fizika, amihez be van allitva a lehetosegekhez kepest a legjobban a kivant jarmu, es ennyi:) Aztan hogy mennyire hasonlit a reszletekben, az mar ugyis attol fugg, hogy "ki ul bele":)
  • samsung123
    csak azirt itam mert ezek megvalósítása nem bonyolult(gondolom én) minden adott már, és kis plusz munkával sokkal jobbá lehet tenni.
  • bardocz
    Ennyire ne rohanjunk előre:D
  • samsung123
    HU még nagyon fontosnak tarom hogy lehessen az ülést előrébb-hátrább, fentebb-lenteb álítani. meg a nézőpont fordulását a kormánymozgásfüggően(azaz arra fordulj a fej amerre meg ammennyire forditom a kormányt) mert ez nagyon sokat lök a realimusba. ezek várhatóak? esetlg FreeTracIR támogatás?