1591
10990605341231393056.jpg
  • bardocz
    Ha RBR szintű grafika lenne,de a fizika is olyan szintű,akkor én tökéletesen meg lennék elégedve:D
  • GPx8
    "Én a színeket valódi fényképekről kevertem ki!
    Kíváncsi lennék milyen szövegek mennének itt, ha megvalósítottam volna azt az ötletemet, hogy a lombok levelei spekulárissan csillanjanak a napfénybe, és csaknem fehér színt árasztottak volna magukról!"
    Jaj, ne már! Tegye fel a kezét, akit egy rally szimulátorban(!) a levelek színének élethűsége érdekel?!
  • brutaldt
    Az, hogy a színek természetellenesek, egy szubjektív meglátás.
    Biztos hozzászokott a szemetek a fakó, esetenként színtelen szürke és sötét növényzethez.
    Én a színeket valódi fényképekről kevertem ki!
    Kíváncsi lennék milyen szövegek mennének itt, ha megvalósítottam volna azt az ötletemet, hogy a lombok levelei spekulárissan csillanjanak a napfénybe, és csaknem fehér színt árasztottak volna magukról!
    Mert a valóságban még ilyen is van, bármennyire is furcsa ez.
    Bekorlátoltak a lehetőségek ennél a technológiánál, amit alkalmazunk.
    A lomb felbontása 1024*1024, de még így sem áll sok pixelből egy levél, amiből nem könnyű olyan színeket keverni, hogy az ne legyen homogén, főleg, hogy van mipmap is. Ezek a fák rengeteg lomból állnak, melyeket filleznie kell a videókártyának, és ez bizony gépigényes feladat, főleg a shadow mappal együtt, ami a legmodernebb és legpontosabb árnyékszámítási eljárás! Ennek meg van az ára. Ezért gépigényes a grafika, ami egyébként egyáltalán nem az, mert nekem ne mondja senki, hogy egy 20ezres 8800GT elérhetetlen kártyacsoda napjainkban! (ezen a kártyán fullhd-ban megy)
    Tessék lekapcsolni a shadow-t és a low-ra tenni a detail-t. Mindjárt lesz fps.
    Ezt a grafikát nem lehet függetleníteni a ráhúzott effektektől!
    Az egészet egyszerre kell csinálni! Figyelembe kell vennem sok dolgot, amit egy effektszegény megjelenítésnél el lehet hanyagolni.
    Még nincs is készen minden effekt ami lesz benne.

Sok emberke mond itt nagy dolgokat, de valójában fingja sincsen róla, engem csak ez zavar, nem az, hogy nem tetszik neki amit lát.

Nézd meg a Dirt színvilágát... Az lenne a valóság?? Nem is minősíteném inkább.

Vagy, nagyon szépek az "önárnyékos" fényképből kivágott fák pl az rfactorban, csak éppen képtelenek dinamikusan változtatni a színüket a megvilágítás változásával. Én erre büszke vagyok, hogy meg tudtuk csinálni, és nem kevés meló volt összehozni.

Nem fejeztem még be a növényzet színvilágát, de a "fakókreátorok" soraiba nem fogok beállni, mert nekem más az ízlésem.

Vannak akik a Crysis-hoz hasonlítják amit látnak, mások meg azt mondják hogy csúnya. Nagyon valószínű, hogy akinek ez így nem tetszik, az a véglegesre is max azt fogja mondani, hogy elmegy. Sajnálom, de mindenkinek nem tudok megfelelni, és nem is szándékozom.

• Vagtazo
    Sziasztok!

egy kis gond a gémmel, eddigi béták mentek faszán 1024x768 full minden, az uj béta meg nem indul el engine.exe hiba üzenettel.
    gépem Amd x2 3800+ Geeforce 9600Gt 1024mb, 2 giga memoria
    valami tipp?

elöre is köszi a válaszokat
  • copass
    invictus project torque gamestar tv interju
  • Alexease
    Persze, hogy kell;) De azt elsosorban nem ugy kell ertelmezni, hogy ebbol akarnak milliomosok lenni, hanem ugy, hogy ebbol akarnak megelni;)

Azert egy CRC fele projecthez, mar tizen-husz vagy tobb alkalmazott szukseges, plusz iroda, gepek, egyebek. Laza fejszamolassal is a 10 millio fele kozelit a havi koltsegvetes;) Ha csak 1 evig fejlesztik (de altalaban 2-3 ev is kell egy ilyennek, ha az engine-t is meg kell csinalni), akkor osszessegeben mar igen szep summa:D
  • SZilaJMaGGoT
    Jah sajna ez van, a zseton az kell mindenkinek... :/
  • Alexease
    Csak a fizikai motor, a megvalositasok miatt lett emlitve a CRC, mert abban profi, csak sajnos az igenyek, a piac elsosorban az arkadosabb stilust igenylik. De ha csak az alapjait nezzuk, lehetett volna belole szim is;) De az Invictus profitorientalt ceg, igy abba az iranyba kell mozogniuk, ahol penz is van (megtalalva a megfelelo egyensulyt, kompromisszumot).
  • [HUN]FaTaL
    A CRC szerintem inkább átmenet az árkád és a szimulátor között. Ugyanúgy, ahogy a TDU (HC mód) és a GRID is. Szerintem ezek a legjobb játékok, persze ez magánvélemény. Semmi gondom a szimulátorokkal sem. Az NFS féle csodajátékokat inkább hagyjuk xD
  • SZilaJMaGGoT
    A grafika nem a 100milliár shader-től lesz jó, én egyetértek lacoooval... Ránézésre nekem nagy mesés az egész, és ez nem a shaderek vagy shaderek hiánya miatt van... A textúráknak összhangban kell lenniük, atmoszférikusnak, nameg reálisnak(főleg a színvilág valami természetellenesen élénk.). Én azt most elfogadom, hogy béta, és közel sem végleges, de a csinálj jobbat ha tudsz szlogennel kár takarózni. Ugyebár a lehetőségek adottak, a grafika elviekben jó, de szvsz a meglévőnél sokkal gyengébb engine-kkel is lehetne szebb grafot... pl. vannak nagyon jól kinéző HL1 modok is(tudom nem autós, de most grafról van szó). Érdemes újraátgondolni ezt az egészet, mert így ez tényleg a lehetőségek elpocsékolása... Életszerűbb textúrűk kellenek mindenképp... :/
  • SZilaJMaGGoT
    És árkád viszonylatban sztem istenkirály, minden árkád játékban minimum olyan szintű fizikának kéne lennie...
  • SZilaJMaGGoT
    A CRC árkád, ne akard már egy szimhez viszonyítani... :/
  • copass
    nem a külső a lényeg, a legjobb példa az lfs!:D
  • JuanG
    nem is csak rád értettem, hanem úgy általánosan manapság mindíg a grafikát nézik elsősorban...egy ilyen projectnél sztem ez másod- vagy harmadlagos :))
  • copass
    nem akarok a dobálózni az rF-el, de ott a plr.ini-ben átírom és kész,
    annyit fordul amennyit kell, ha 2óránál van, akkor ott van, nem pedig 4nél.
    a lehetőség jó lenne pedig az érzékenység állításra is, mert így szinte írányíthatatlan a gép, ideges egy picit.
    nincs vmi config fájl ahol ezt lehetne direkt állítani?
  • brutaldt
    Hát nekem is csak egy wingman formula ffb van, de azzal 65 az ideális.

A 40nél kevesebb már teljesen irányíthatatlanná teheti a játékot, ha nagyobb ívben kell kormányoznod, mert 50%os szögelfordulásra nagyon kicsi tartomány maradna a kormánytengelyen, ami nem túl pontos ezeken a kis szögelfordulású kormányokon. Gyakorlatilag digitálisan ugrálna a kerék ebben a tartományban, és az ennél a szimunál problémás lehet...

Szándékosan határoztuk meg a 40et minimumnak. Jobb, ha ehhez szoksz hozzá, mert ez alatt nem lenne játszható a játék. Ha semmiképp nem megy, akkor inkább próbálj meg (ha van rá mód) olyan kormányt szerezni, ami többet forog.
  • copass
    nem lehetne vhol beállítani hogy mekkora szöget tud a kormány?
    nekem logitech formula ffb ex van, ez csak 180-at tud, ezért elég vicces a kormányzás.a legkissebb moozdításra is hatalmasakat mozdul.
    a steering rate és egyéb paraméterek is lehetnének kevesebb mint 40?
  • lac coo
    Nem megint ez a téma, csak most így feltűnt ! :)
  • JuanG
    még 1 példa:

RBR: van benne sok pálya, de sztem ami igazán jó pálya az Chirdonhead ill. Sipirkakim...én csak ezeken órákat töltöttem :D...
  • JuanG
    Az alapját Alexease csinálta kb. úgy ahogy te is írtad, pár óra alatt sztem google earth-ből :)...a lényeg utána jött, elkezdtem az "unalmas" nyomvonalból izgalmat csinálni...na majd tényleg csinálok új videót, mert amit linkeltem régi...az igaz hogy inkább WRC-re lett tervezve, azzaé izgalmas...

"ha a gamexban lévő aszfalt pályája unalmas pár menet után, akkor egy ilyen cső, ahol végig jobbról-balról ugyanúgy fenyves van, és alig kanyarodik, hát nem lesz sokáig népszerű."

nem értek egyet... mint mondtam a béta pályája se azért "unalmas", mert csőszerű, meg csak fák, fű és bokor van, hanem mert maga az ÚT nem izgalmas...persze lehet erőlködni hogy mp-eket javítsak pl., de nem fogok ha nem ér fülig a szám közben :)))...remélem érted mire akarok rávilágítani...

általános példa: Nordschleife, Akina downhill...
  • brutaldt
    Elég gyors pálya. :)

Mivel készült? Ez az a pályaeditoros cucc?

Az az igazság, hogy egy ilyen alappályát, még ha vannak is bukkanók, egy nap alatt össze lehet hozni tereptárgyak nélkül. (Ez nem vicc, tényleg csak egy görbe kell hozzá, meg az út profil és a mellette lévő füves talaj. Pár beállítás, és ott is van textúrázva az egész.)
    Ezekben a pályákban a részletesség, a sok kis apró dolog, a tereptárgyak/növények elrendezése. Az elrendezés ráadásul teszteléseket is megkíván, mert figyelni kell, hogy ne az legyen, hogy megy a játék az elején 70fps-el, aztán megzuhan 20ra, mert beértél az erdőbe...
    Multitextúrák, vagy plusz rétegek, rengeteg beállítás, utána a játékhoz, a játékmenethez illesztés viszi el az idő oroszlán részét. És egy visszafordítókkal, esetleg több különböző felületű tereppel és úttal, meg elágazásokkal megtűzdelt pálya sokkalta bonyolultabb, amire igazán szükség van, mert ugye, ha a gamexban lévő aszfalt pályája unalmas pár menet után, akkor egy ilyen cső, ahol végig jobbról-balról ugyanúgy fenyves van, és alig kanyarodik, hát nem lesz sokáig népszerű.

Sokkal nem lennék előbbre, de köszi a felajánlást! (Hamarabb lemásolnám, minthogy beillesszem a pályát a kritériumoknak megfelelően. pl. a mesh felbontása...)
  • JuanG
    uhh most néztem meg, ezóta jóval több a bukkanó és izgalmasabb, főleg azután hogy videó véget ér :D...na majd csinálok egy másik videót :))
  • JuanG
    brutaldt:

ez egy régebbi videó az említett pályából, mint az látható főleg még csak a nyomvonalon dolgoztam, csak az elejére raktam pár fasort...

murva finn pálya
  • JuanG
    most komolyan: megint ez a téma? Tényleg ennyire sokatokat érdekel igazán ennél a projectnél a versenyképes grafika??? Sztem korántsem erre kéne koncentrálni...ott a CRC, van önárnyék meg minden, mégis a szar irányítás meg a béna pályák miatt én pl. egy pár nap alatt elfelejtettem a fenébe, hiába a motorban rejlő lehetőségek, ha nem tudták kiaknázni...

sztem az lenne a jó, ha valósághű nyomvonalalú pályák lennének, jó hosszúak, és izgalmasak, és akkor a megfelelő fizikával (ami sztem már egészen überfasza) és irányítással verhetetlen lenne...én abban hiszek, hogy egy "magyar RC2000" -et kéne összehozni :DDD...azt a játékot csak a kurvajó 25-30km-es etap-ok emelték fel az örök ranglistára...ha ez még fasza fizikával is párosul, akkor az a mennyország :DD
  • lac coo
    Nem tudok jobbat .
  • atenza
    "...egyik legvalósághűbb játék, kinézetre..."
  • [HUN]FaTaL
    Hát a valósághoz köze nincs, a pályák szvsz. puritának, arról nem beszélve hogy a GT sorozat még mindig ARCADE.

Amúgy nem tudom én nem filmet nézni szeretek egy játékban, hanem játszani. :)
  • brutaldt
    Autó modell.

Hát azon még lehet mit változtatni. Mivel sok dolgom van mással is, nem lett ez a modell még egyáltalán befejezve. Fontosabbnak tartottam a tereppel foglalkozni, mint egy olyan autómodellel, ami esetleg nem is lehet része a játéknak licensz miatt...

Az önárnyékot akkor nevezzük inkább szórtfényű árnyalásnak, amit textúrából szoktak rámappolni az autóra. Ilyen valóban nincs rajta, de majd meglátjuk, hogy kell e egyáltalán. (ezt nem csak textúrából lehet megoldani)

Bebizonyíthatod, hogy tudsz jobbat! Persze ha a tettek mezejére nem akarsz lépni, akkor ... :)
  • lac coo
    Én mást hívok önárnyéknak....:)Kisebb-nagyobb huplikat -puklikat be kell árnyalni ez így játékautó kinézet .
    Nem kötekedésból, és szimulátornál tényleg nem ez a lényeg, de ez a grafika elég csúf főkép amilyen gépet megeszik emellett ;)
    Persze ízlésről nem szabad vitatkozni.Nekem minden esetre más elképzelésem van a texturázásról.
    De hagsúlyozom, jó ez így is, tetszik maga a játék, ti vagytok a készítők ti döntötök milyen legyen .
  • Solt
    Szimplán végig menni egy pályán? Hmmm...
  • atenza
    Nem látsz semmi különlegeset? Épp az a jó, mivel az egyik legvalósághűbb játék, kinézetre... Nem is kell semmi különlegeset látni, csili-vili hdr-t meg hasonlókat. Csak azt ami igazából is van.
  • atenza
    Ehhez fűztem csak hozzá: "Soha nem fogok olyan grafikát csinálni, ami mindenkinek tetszik. Az lehetetlen. :)"
    Habár nem tudom a lehetetlent arra értetted hogy te nem fogsz ilyet csinálni, vagy pedig olyat nem lehet csinálni, ami mindenkinek tetszik.
    Amúgy nekem nincs vele gondom, legalábbis a játéknak ezzel a részével nincs, nem is ezért írtam ezt le :) Sajnos azt kell h mondjam, hogy engem nem fog nagyon érinteni ez a játék, mivel én az egész autókázásban nem a hot lapping részt szeretem, amiről a rally szól, hanem a pályaversenyt, ahol test-test elleni küzdelem van. Igaz hogy valamennyire telített ezen a pályaversenyes téren a piac, és ahogy korábban említetted nem akartok egy újabb ilyen játékot, de talán még így is többen lennének ezek a versenyzők, mint akik szimplán végig akarnak menni egy pályán.
  • brutaldt
    Átlag 1024-esek.
    Kisebbel már nem érdemes kezdeni, mert még ilyen se lenne.
  • passatgt
    amúgy a textúrák mekkora felbontásúak?
  • Solt
    Ti nézegetitek, vagy játszotok vele? Évek óta nem jelent meg ilyen fizikájú játék, ráadásul hátsó kerekes... Nekem az sem tűnt fel, hogy az élsimítást nem kapcsoltam be, pedig erre nagyon kényes a szemem! :D

Szúrjátok neki... én már 3:40:xx nél járok... ;)
  • brutaldt
    Kimaradt valami.

VAN önárnyék az autón. Ezt nem tudom hogy nem lehet észrevenni... :)
  • brutaldt
    Sajnos nem látunk bele minden problémába előre. Jónak tűnt ez a megoldás, de ezek szerint nem elég jó. Tudod ez is olyan dolog, ami nincs leírva a nagykönyvben hogyan kell megcsinálni, és még nem találtuk meg a jó megoldást.

Néha windows alá nehézkes dolgokat megvalósítani...

De idővel majd ezt is megoldjuk.
    Ismétlem, szükségünk lesz még pár egymástól különböző tesztgépre, mert az efféle hibákat másképp nem lehet kiszűrni sajnos. Türelem.
  • [HUN]FaTaL
    Lehet, hogy nehéz, de én pl. nem látok semmi különlegeset a GT5 grafjában, legalábbis a prologueban, amit ismerősömnél láttam/játszottam ps3on.
  • brutaldt
    Ok, de azért nézzük meg milyen háttér van egy GT 5, meg a mi kis garázsprojektünk között... :)
    Szerintem vicces erről beszélni is.

Ha a GT-n dolgoznék, akkor ellátnának minden beszerzett anyaggal, ami kell ahhoz, hogy csodaszép grafikát csináljak.
    Jobb hiányában magamnak kell minden megoldanom, és kitalálnom is.

Szóval a mérlegelést innen kellene kezdeni, de nem akarok mentegetőzni.
    A körülményektől függetlenül a legtöbbet kell kihoznia dologból.
  • Tomo15
    Értem, köszi! Eddig minden játéknál tökéletesen ment 1366*768, itt viszont csak 800*600, illetve 1024*768 választható.