1591
-
#911 Azért elég nehéz olyan valakit találni akinek nem tetszik pl a Gran Turismo 5 grafikája :) Azzal nem lenne baja senkinek, habár nemtudom pc-re mennyire lenne nehéz összehozni egy hasonlót :) -
brutaldt #910 Még annyit a tröténethez, hogy ha a látványvilágról van szó, akkor azért egy Colin Dirt hol helyezkedik el a listán, mert nekem azok a barna fakó fák eléggé kiábrándítóak, pedig állítólag a Codemasters-nél profik dolgoznak.
Ennyit a jártas grafikusokról... -
brutaldt #909 Igen, az új gumimodellel sokkal jobb az érzés.
Pacejkát használtunk előtte, ami nem ingyenes, és még ráadásul beállíthatatlan is.
Ezért készült el a sajátunk. Ezt mellesleg könnyedén be is tudjuk állítani, akár majd murvára is.
-
brutaldt #908 Hát, távol álljon tőlem, hogy megsértődjek. :) (A grafikus én volnék, aki ezt összehozta. :P)
Szóval, a grafikát többen dicsérik, mint ahányan nem, így a véleményeddel kisebbségben vagy.
Beszéltem olyannal, aki jártas a grafikában, mert a szakmában dolgozik, de ő is szépnek titulálta azt ami eddig meg van csinálva.
Nem akarok nagyképű lenni, de csinálja utánam aki tudja! ;)
De sose voltam megalkuvó és lesz ez még jobb is, főleg ha több időm lesz vele foglalkozni.
Ez egy béta, és világosan leírtam a readme-ben, hogy semmi nem végleges ami abban látszik. (valamiért a nagy átlag nem olvassa el...) Ha jobban megnézed pl. a korlátot átdolgoztam az előző verzióhoz képest, ami szerintem jól sikerült.
Egyben biztos vagyok. Soha nem fogok olyan grafikát csinálni, ami mindenkinek tetszik. Az lehetetlen. :)
Szóval köszi a kritikát! Grafikusok idővel még valószínűleg lesznek, és akkor a játék stílusa esetleg több egyéniségből színesebb és izgalmasabb grafikát eredményez majd, mint egyetlen egy grafikus fantáziája.
-
brutaldt #907 Igazából lenne, csak sajnos az utolsó pillanatban lettek belerakva az új kamerák a gaméba, és kicsit összekavarodtak a dolgok.
Ezt patcholni fogom nemsokára, mert vannak tv kamerák, csak nem vált most oda.
-
brutaldt #906 Elvileg azt be tudod állítani, amit windows képernyőnek is. Ha ott sem lehet, akkor a gaméban sem. -
brutaldt #905 Ja, hát majd lesznek még izgibb pályák is, de ezt is gyakorolni kell, hogy az ember olyan pályát csináljon ami nem ireális, de mégis elég változatos.
Talán ha eredeti pályákat csinálunk, akkor úgy is adva van a dolog.
A murvás pályát megnézném, ha valóban felajánlod, bár megjegyzem, a pályamodellezésben nem az alapterep és az út a nehezebb része, hanem a berendezés tárgyakkal, plusz rétegek felvitele éppen az izgalmasság kedvéért.
A pálya modellerben készül, nincs idő pályaeditorra, és értelme sincs, mert ehhez már nagyon komoly editor kellene.
Window mód talán még lesz benne. Korábban volt, de feleslegesnek találtuk. -
#904 Lehet nem leszek népszerű , de azért leírom !:)
Be kéne szereznetek egy játékiparban jártas grafikus, mert a texturák nem a legjobbak .
A játék sokkal rosszabbnak néz ki mint amennyi cucc van benne ! Az autóra kellene az önárnyék, nagy felületek unalmasak, stb ...Az egész jó 6-7 éves színvonalnak néz ki, pedig tudom, hogy van benne effekt, shader rendesen . Ez így csak pazarlás, minek a jó gép alá, ha meg sem látszik és ronda.
Nem bántás, csak kritika, bár nem gondolom, hogy megsértődtök ezen ....
Hajrá, jó lesz ez ! -
#903 Sokkal, de sokkal jobban hasonlít egy VFTS-hez. Érzésre finomabb lett, nem annyira rángatós, és következetesebb, tehát jobb. Mint írtam a segítséges file-ban is, valószínűleg az új guminak köszönhetően kevésbé alulkormányzott a kanyarbejárat motorféken, és ez különösen jó. Ugyan érezni a sperr miatti enyhe alulkormányt, de nem olyan túlzó mint az első verzióban. Ehhez különösen gratulálok, mert a legtöbb szim elköveti ezt a hibát még nem sperres autóknál is, egyszerűen irreálisan nem akarnak befordulni a kanyarokba. Az RBR aszfalt elfordulása viszont enyhén túlzott, tapadós. Itt sokkal jobban megvan benne az egyensúly.
TV-kamera nekem is hiányzik. Jó volt a kezdet is, a folytatás még jobb, csak így tovább!
A menü meg a többi csinos csiribiri talán csak a végén fontos, de szerintem ne ezzel töltsétek az időtöket. -
#902 naja, de ha tesztelek csak, akkor nem baj az ha mással is tudok foglalkozni közben...ha nem nagy meló úgyis bekerül sztem, majd minden játékban opció a window mode... -
GPx8 #901 Kipróbáltam. Sokkal jobb már, az FF még nem az igazi (Logitech Momo).
Naálam a sebesség és a grafika is OK. Gratulálok, szép munka!
Nagyon sok munka lenne "TV kamerákat" telepíteni az út szélére? A jelenlegi formájában a replay nem ér nekem(!) semmit... :( -
#900 Sztem döntsd el, hogy játszol vagy msn-ezel... Főleg egy pörgősebb játék közben(autóverseny is ennek számít sztem:D) épeszű ember sztem nemkezd el írkálni... :D Ha valami parással játszok, akkor félóránként válaszolok, amikor meg Anarchy online-oztam, akkor akinek sürgős volt beszerezte az xfire-t... :D -
Toya #899 Küldjetek visszajátszás videókat és akkor annak is szórítunk helyet az új oldalon.
Ne YouTube linkeket adjatok, hanem letölthető formában tegyétek számunkra elérhetővé. -
#898 naja, de fullnál nem látom mikor válaszolnak :P... -
#897 "window modra azért gondoltam, mert tegnap ahogy ki tudtam próbálni az új bétát, 2-en is kerestek msn-en, jó lett volna váltogatni a progik között..."
Alt+TAB :D -
#896 [URL=http://jgracing.uw.hu/juan_bukas.rec]próbáltam "ladásan" menni, bukás lett a vége :D[/URL] -
#895 Lehet baromságot kérdezek, de van arra valami mód, hogy 1366*768px-re állítsam a felbontást? Maximum 1024*768-at enged. -
#894 ja, a 3:40-es idő símán benne van :)...a fék sztem is túl erős, legalábbis annak érzem, de gondolom azt is valós adatok alapján lőttétek be...
a pálya unalmasságát igazából magára a nyomvonalra értettem, nem a grafikai plusszokra...vhogy nem igazán izgalmas és veszélyes :)...
pályák hogy készülnek? maxban csináljátok vagy van saját szerkesztőtök mint pl. a crysis-hoz? Terveztek eredeti szakaszokat csinálni (google earth -ből)??
Van egy harmadkész murvás pályám (18 km) amit még rF alá kezdtem el csinálni Alexease segítségével, ezt szívesen felajánlom esetleg a későbbiekben, bár ez finn pálya :))
alkalmas a motor hosszabb pályák használatára is? olyan 20-30 km-re gondoltam...RC2000 óta nincs olyan rally-s játék amelyben ilyen hosszú szakaszok lennének, sztem nagyon jó lenne és minden igazi szimes örülne...
window modra azért gondoltam, mert tegnap ahogy ki tudtam próbálni az új bétát, 2-en is kerestek msn-en, jó lett volna váltogatni a progik között... -
#893 Max autókat tudnék hozzá modellezni... :D -
#892 Nincs SDK... :P Meg programozni se tudok... :D -
#891 Jóötlet¢^
Mehet modnak, kezdheted XD -
#890 Volt szó olyasmiről, hogy milyen játékokra lehetne még használni az engine-t, mivel túlsok autót bajos lenne vele megjeleníteni... Sztem tökéletes lenne egy drift játékhoz, olyasmihez mint a kaido battle PS2-n.
Játékmódok:
* CA Battle: CA, or Corner Artist Battles focus on drifting through the mountain pass. Normally, time is not a factor in drifting, but TXRD2 added time limits that can have no effect or can force you to the limit, balancing speed, angle, and line into a perfect combination.
* TA Battle: TA, or Time Attack Battles are runs against the clock. They show how truly talented you are at going fast. These races may or may not have ghosts which can add pressure to the match.
* SP Battle: SP, or Spirit Point Battles are the basic racing mode of the night. In these, you race until one player crosses the finish line or the other runs out of 'Spirit' and loses instantly. If you lose a lot of SP in a race against a team member that isn't the leader, you will have reduced SP for the next race.
* FL and LF Battles: FL/LF, or First-and-Last/Last-and-First Battles are a new addition to the DRIFT series. In these, one car starts directly in front of the other. If the lead car pulls 200m ahead, the race is over. Likewise, if the rear car pulls 100m ahead, that also ends the race. If neither of those happen, the car that finishes first wins. These races are employed mostly for Slasher battles and tougher opponents.
* TAC Battles: TAC, or Time Attack Collision Battles are identical to TA Battles with an added feature: you now have SP to defend. If you hit the walls, you lose SP and, as always, you lose. These are one of the two more uncommon races.
* CAT Battles: CAT, or Corner Artist Target Battles are commonly considered the essence of evil. In these extremely rare battles you must get a specific amount of CA Points each corner or you fail. These are pretty much reserved for Sponsor Tests.
Vagyis max 2 autót kellene egyszerre megjelenítenie + fizikát számolnia rájuk... :D -
brutaldt #889 Programszintű gödröcskéket számít a talajra.
Ha azt mondom, hogy makró rücskök, akkor az polygonokból áll, és én modelleztem bele a pályába.
A mikró-t a programozó adja hozzá. -
#888 Óóóóó Raktártelepen nagyon lehet driftelni:P -
#887 Mik a azok a mikrorücskök ? -
#886 Pikes Peak-ot a népnek:D
Vonalvezetés legyen megy,meg korlát ahol van,a többi ráér később:D -
brutaldt #885 Természetesen nem hagyom figyelmen kívül amit írtál, és idővel javítva lesznek az ilyen menübeli problémák.
A programozónk nem nagy játékos, és néha saját elképzelései vannak dolgok megvalósításáról, amit nekem kell kordában tartanom. :)
Azért is sokat győzködtem, hogy legyen meg rendesen az egeres használat a menüben, illetve a menüpontok ugorjanak a tetejére vagy az aljára, ha az ellentétes irányban közelebb el lehet jutni a nyilakkal.
Szóval türelem. Egyenlőre a menü azért van, hogy legyen valami, ahol minden beállítható, ami kell.
A fűre 10 centis +- tűrésű mikrorücskösség van rászámolva. Az simán előfordulhat, hogy a hajtott kerekek ilyenben akadnak el, és a fű rossz tapadási képessége miatt nem tudsz onnan kikászálódni.
Lehet a fű tapadásán kicsit enyhítünk, de a gödrök a talajban szerintünk reálisak.
A pálya részletessége még majd javul, vagy lesznek jobbak, ez meg megmarad ilyen unalmasnak... :)
-
#884 RBR-ben én még soha nem akadtam el út szélén,csak ha beestem egy árokba.Itt is ez van nálam.Simán lehet félig útszélen menni.Bár a kormányzás nekem szar így,úgyhogy jó időt emiatt nem hiszem,hogy fogok menni. -
#883 Megneztem, a windowsom elfelejtette milyen monitor van radugva, igy engedelyezi a 100 Hz-et akar a windowsban is kivalasztani. sima plug n playnek latja most. Igy a 100 Hz-es tortenet kipipalva, de a hasznalhatatlan menu nincs :)
Nem tudom pereltek-e mar be valakit azert, hogy teljesen lemasolja szinte minden mas jatekban elfogadott beallitasi metodust, de ketlem. A bevallt, jo, gyakran hasznaljak, nem art beallni a sorba, a felhasznalok kenyelmi , elegedettsegi szempontjait figyelembe veve.
Olyan mintha ti ragaszkodnatok ahhoz, hogy ha jobbra tekerem a kormanyt akkor mert mi nem "Kopirozunk" balra indul el a kocsi :)
De igazad van ez legyen a legkisebb problema ! De probaltam nem hardcore szimes szempontbol nezni, mert talan nem is vagyok az, hanem mint egy mezei user, aki szeretne eljutni addig, hogy vezessen a jatekban, de elobb meg kell kuzdenie a beallitasokkal. De az ilyen embernek konnyen mar az elejen lefele lehet gorbiteni a szajat, es akkor a tovabbiakban is negativan all a jatek tovabbi reszehez, legyen barmilyen jo is, igy egy meggyozo fomenu se artana majd a kesobbiekben :)
Igen sokat megyek RBR-el, de ott akar fel palyakat is meglehet tenni, a fuvon foldon stb, mig elakad, elsullyed az ember. Itt valahogy az volt az erzesem, ahogy leterek az utrol akar 20 cm-ert is egybol mintha fel meteres homokban talalnam magam amibol nem tud kijonni a kocsi. Persze lehet, hogy mindig rossz helyen tertem le, majd kiprobalom megint :)
Itt valaki irta, hogy tul egyhangu a palya, ami gondolom szinten valtozni fog kesobb, de ezt nem szeretnem minden eszrevetelhez hozzairni :)
Konkretan nekem nem a nezok hianyzonak, hanem a palya valtozatossaga, ha nem kap az ember idonkent valami meglepo, latvanyos, egyedi grafikai hangulati elemet, egy kis tisztas, kidolt fak, mas szinu levelek, hibas utburkolat stb, akkor hajlamos azt erezni, hogy egy 10 meteres szakasz ismetlodik, hamar unalmas lesz. RBR-e utalva ez a legtobb helyen profin megoldottak !
A magyar utakra hajazva en konkretan akar jo mely godroknek is orulnek egy ket szakaszon, ahol lassitani kell, mert leszakad a futomu :)
Amit legjobban varok az barmilyen utfelulet, ami vegre nem aszfalthoz hasonlithato. Murva, homok, sar minden ami nalam a rallyt jelenti.
-
#882 tök jóóó! csak aza baj nálam úgy beszaggat hogy öröm nézni:( low low-ra tettem mindent és úgy is be szaggat:S 5200+ 9600GT 2gb ram.... ötlet? -
#881 Jön lefelé, kipróbálom:P -
Solt #880 Kicsit még nyüstöltem... 3:41:70
Itt azért már kezdtem félni közben... :D Vannak még hibák, de, ha valakit érdekel, és lesz egy kis idő, akkor csinálok egy videót róla.... -
#879 Frankó, az estének nyagyon örülök, hogy lesz!!! XD -
Solt #878 Hát Uraim! Ez finom... ALAKUL a szerelem! :D
3:45:41 (bőven van még benne jó pár mp)
Ui.: Hogy kritikus is legyek... sok a fékerő, és picit lomha a lelkem! ;) -
#877 nah ez igen!
Az 1.1b nagyon jó lett, még csak bill-et próbáltam, de este majd kormánnyal is csapatok.
elég szépen lehet keresztbe menni vele, még bill-el is!:)
a grafikai beállítások azok lehetnének részletesebbek is, árnyékok felbontására gondolok itt. ne csak on-off.
de ezek ilyen kis "apróságok"!
tényleg, lehet majd moddolni? saját felni, saját skin,pályák,stbstb.
gratula és csak így tovább. -
brutaldt #876 Esőt majd egyszer. Havat még nem tudom.
Éjszakai verseny biztosan lesz. -
#875 na ujjab kérdés!
időjárást tesztek bele? Eső?(nagyon faxa lenne, grafika szemopontból is)vagy hó? -
#874 Ahh srácok, köszi!!!
Délután ki fogom próbálni... -
brutaldt #873 Thx!
Megnéztem a replay-t. Szerencsére ez éppen hibátlanul leszimulált nálam is.
Sajnos vannak gépek melyek felvétele, vagy lejátszása hibázik még.
Az időeredmény nem rossz, de látom fogsz te még 1-2 sec-et lefaragni ebből. :)
Ezzel a beállítással én sem mentem sokat. Egy 3:47-es eredményem van.
Ha valaki tökéletesen végigmegy, az szerintem meg tudja közelíteni a 3:40-et.
Persze, normál esetben nem mész végig 15 ször egy szakaszon. :)
A pályáról még hiányoznak dolgok. Legfőképp nézők, ami majd változatosabbá teszi a terepet.
Window módra miért lenne szükség?
Azért nincsen Restart funkció, mert akkor is újra kell tölteni a pályát.
De majd megoldjuk.
Majd idővel lesz egy Replay menü, amiben lehet majd állítani, hogy fix nézeteket játszon le, vagy az automatikust, ami most megy.
-
#872 juan_3_49.rec