1591
10990605341231393056.jpg
  • Solt
    Ilyenkor mindig újra és újra meghal bennem valami... ilyen játékokat egérrel játszani... ááá... én megértem, hogyha nincs lóvé... de... ÁÁÁ...
  • kifli
    nagyon jó kis sim nekem nagyon tetszik :)
    nemtudom a fejlesztők olvassák-e ezt a fórumot (az oldalukon beregeltem csak még nem küldte az e-mailt :S) de ami nekem az az egérrel való kormányzás. billel elég tré kormányozni, de ez nem csak erről a játékról hanem az összes szimröl elmondható mivel nem tudom szabályozni rendesen mennyire forduljon a kormány.
  • lac coo
    Hogyne, komplett részecskeszimuláció lesz benne :))
  • woy
    hát én ma igen gyors vagyok
  • woy
    ÁÁÁ nem értem én félre ,köszi megyek vissza próbálgatni
  • Solt
    Ne érts félre, nem ellenkezni akarok, de ez annyira alap dolog! Mi szokott lenni más játékban? Vagy V, vagy C, vagy PU, PD, Delete, Insert, vagy pedig az F1, F2, F3, F4 stb...

Én biztos végignyomkodnám előbb ezeket, és csak utána várnám a sült galambot! ;)
  • ratb
    Most egy kicsit nem grafika...Ha tényleg annyira nagyon szuper és mindent számol a progi,kiváncsian kipróbálnám a durr defektet .
    Gombnyomásra aktiválni lehetne a defektet egy gyors kanyarban,vagy a parkolós pályán ,meg lenne automata üzemmódja is véletlenszerű defekt:)
    Tudom hülyén hangzik a kérés de beletennétek?
    Mind a négy keréken külön kapcsolható defekt:)
    Ez olyasmi lehetne mint a Viper Racingben a labda lövöldözés,csak egy kicsit komolyabb móka,meg hát rutint is szerezhetne az ember:)hisz az a szimulátor dologa...
    Esetleg lehetne egy játékmód amiben csupa ilyen nyalánkságok lennének,defekt,tócsa(vízen felúszás),jégfolt,kátyú .
    Ez demonstrálná a motor nagyszerűségét és egyedi is lenne tőle a játék.

További kitartó fejlesztést!

• woy
    Nem próbáltam nyomogatni.Megnéztem a beállításokban,ott nem írta,hogy lenne.Viszont az van írva az olvas el file-ban hogy új skint kapott az autó,ebből gondolom hogy van külső nézet is.
  • Solt
    Nem úgy értem! Milyen gombokat próbáltál nyomogatni?
  • woy
    Csak azt ami alapból van,nem tudom hogyan kell külső nézetre tenni
  • Solt
    Miket próbáltál eddig?
  • woy
    Hello.Hogyan tudok kameraállást változtatni ?
  • samsung123
    ja és a szélvédővel kellene csinálni valamit, mert olyan mintha nem lenne belső nézetben, koszolódást, vagy ahogy a nap más szögben esik rá mattuljon vagy átlácósodjon. mindegy csak legyen szélvédő filngje
  • samsung123
    Szerintem Brutaldt érti a dolgát, nagyon jó lesz ez, főleg mikor látni fogtok más pályát meg napszakot. szerintem le fog esni az állunk:)
  • Penge88
    Milyen kár hogy nem vagyok otthon... Biztos jó lett az új béta, sajnos majd min egy hét múlva tudom kipbálni.
  • GPx8
  • brutaldt
    Igen, ez az egyik oka az újabb kiadásnak.
    De sok más apróság is változik itt-ott, ezért újra a teljes pack-ot kell majd letölteni, mert nem akarok ilyen kérdéseket kapni, hogy mi hova kell másolni, vagy felülírni...
  • GPx8
    1.11 -ben ugye már lesznek "normális" replay kamerák??? ;)
  • brutaldt
    Hát ezen most vitatkozhatnánk, de csak annyit mondok kapásból, hogy a két beállítás ( a valódi, és a játékbeli) Teljesen más megvilágításban van, és a fényképező minőségétől is függ, hogy mi van a fotón.

Az alapvető különbség az, hogy a gamexban még nincs benne a FOG, azaz a ködeffekt, ami a félreértések elkerülése véget nem csak a köd megjelenítésére jó, hanem az elfehéresedés, vagy elkékesedés megjelenítésére is, ami a fenti képen jól látható. Ettől a távolabbi növények fakulnak, de a közeliek kontrasztosabbak, és élénkebb színűek.

Ez a dinamikus megjelenítés még nincsen befejezve, és a textúrákat élénkre kell megcsinálni ahhoz, hogy majd az effektek után így nézzenek ki.

Mindemellett változtattam a színek telítettségén, és a következő 1.11-es verzióban, ami ma estére kb meglesz ezt a változást is meg lehet majd nézni.

A fenti képről még annyit, hogy ez egy erősen borult égbolt alatt készült, azaz nincsen látható tiszta kék égbolt az égen, ha odaképzeled magad, ellenben a fehér takarófelhő teljesen fehér, és a nap azon úgy szűződik át, hogy a felhő erős fehér fényt bocsát ki. Ennek az oka az is, hogy a távolabbi növények fehéresek, és fakóbbak.

Ezek a dolgok sokkal bonyolultabbak annál, mintsem, hogy csak beállítom ilyenre azt jól van...

Gondoljatok arra is, hogy mi lesz, ha esik az eső, vagy éppen éjszaka van.
    Teljesen más megvilágítás, mások a fényviszonyok. Ezeket nem lehet pusztán textúraszínezéssel megoldani. Ha mégis, akkor napszakonként csinálhatnék különböző textúrákat a növényekre, de az mekkora pocsékolás lenne, mitöbb marhaság.

A fenti kép egyenlőre nem megjeleníthető a játékban így ahogy látszik, de törekszünk rá, hogy erre is kiterjedjen a dinamikus fényszámítás.
  • passatgt
  • samsung123
    Szerinem jók afák, pontazért mert tényleg dinamikusak és full3D-sek, ha lesz benne más napszak ugyis megváltozika szinük meg az árnyékok esése is.
    jol glondolom?

RGB azért néz ki most is elég jól, mert ott minden egy fotóról van kivágva és ugy van ráhuzva valamire, de ettől ami az előnye, hátránya is lesz.
  • brutaldt
    Lehetne, de az erősen megnöveli az erőforrásokat. Ez az a lombmennyiség, ami még látvány per sebességben arányban van.

Az árnyékkal kell valamit csinálni, nem a fákkal.
  • lac coo
    Esetleg lehetne jóval sűrűbb a lombkorona, egy ilyen méretű fán azért jellemzően sokkal több levél van, így nem lenne ennyire "pöttyös" az árnyék .

És még egy tanács: ne techdemot akarjatok csinálni, kicsit mintha átment volna a dolog a "rakjunk bele minden menő dolgot, had ámuljon a nép" irányába !Ha lesz valami cross dolog is benne, hogy fog ez muzsikálni 10 autóval ???
    Texturázáshoz pedig kérj tanácsot valakitől, Alex-től akár ( ő elég jól nyomja...), mert ez így nagyon nem szép( tudom pre alfa, de akkoris, és hogy tudok-e ilyent az nem lényeg..) !
    "Miért fogyasszon többet egy autó ha lassú" ...? ;)Mert most itt tartotok: van egy szuper új dolgokat használó engine, ami néhol DX5 korszakba épp' hogy elmenne ....
  • SZilaJMaGGoT
    Persze nincs is ezzel semmi gond. ^^
  • brutaldt
    Nem kifejezetten neked címeztem a monológot, csak kikívánkozott belőlem, és leírtam.
  • brutaldt
    Látod, ezt a véleményt elfogadom, sőt lehet, hogy meg is fogadom.
    Fogot lehet éppen most fogunk bele hegeszteni.
  • Ley Roland
    jó lenne XD
  • SZilaJMaGGoT
    LOL XDDD
  • Alexease
    Ez egy komoly hozzaszolas volt;) Ha eppen epitik a hazadat, az alapot assak, szerinted mit gondolnak majd, ha megemlited nekik, hogy jo lenne, ha csinalnanak ajtot, ablakot is, es sagraga fessek a budiban a falat?:)
  • Ley Roland
    jó lenne ha raknának bele multiplayert úgy mint az LFS ben
    és több pálya meg kocsi sztem
  • SZilaJMaGGoT
    Én is iesmire gondoltam, csak nemtudtam ilyen egyszerűen és nagyszerűen megfogalmazni... :D
  • SZilaJMaGGoT
    Én nem mondtam, hogy csúnya a grafika, és nem is ez az elsődleges szempont, csupán azt mondtam, hogy nekem előbb jut eszembe az összképről egy kedves kis fantasy mese világ mint bármi más. Ez a fakítás dolog egyébként inkább ilyen filmes cucc, különböző atmoszférájú terekhez...

pl. ebbe megnézheted: http://ancientlegion.ext.co.za/

Mozinál nélkülezhetetlen, horror vagy akciójátékoknál úgyszint... Meg végülis bármilyen játékba belehet rakni... Lényeg, hogyha te "fotorealisztikusat" produkálni akkor is van még mit dolgozni rajta(és gondolom fogsz is). Egyébként nem kötekedni, vagy bántani akartalak, mert egyébként eddig nagyon is szép munka, és további sok sikert kívánok!
  • Alexease
    Amugy en is kicsit szinesnek talalom a kornyezetet:P De csak olyan 15-20%-ot kellene visszavenni a szaturaciobol;) De az is "segitene" rajta, ha lenne egy kis minimalis "kod", linearisan a tavolba. Mas lenne a melysegelessegerzet es a tavoli objectek szinezete.
    De meg az arnyekolas is ratesz egy lapattal:) Pri meg minden, az teny, csak erdeke es furcsa, hogy a tizen-huszon meterrol az aszfaltra vetodo falevel arnyekok ilyen elesen rajzolodnak ki:)
  • Alexease
    Talan jobb lenne kulonvalasztani a dinamikus TV-kamerat (amit automatan valtogat) es a manualisan allithatot. Pl. ahoz ha szeretnek egy videot csinalni, csak lokharitonezetben:)
  • Csirkenyál
    Szerintem nagyon jó irányba haladtok.De sok ember elfelejti közben, hogy ez még egy béta állapotú cucc, amin még rengeteg minden változni fog.És mivel ugye nem 20-an dolgoznak rajta, nem egyik napról a másikra kell várni az újításokat.
    De csak így tovább!
  • brutaldt
    Úgy csináltam meg, hogy az egyenes részeken kívül-belül mutatja, de a kanyarokban tv-s kamerák vannak rakva.
  • GPx8

(Ugye nem automatán fog váltogatni a kamera a külső/belső nézet között?)
  • brutaldt
    Mint mondtam ez igazából már megvan, csak az utolsó simításoknál elqtyulódtak a dolgok, és nem azt mutatja a replay, amit kellene...

Hamarosan patch várható, ahol ezeket a hibákat javítjuk!
  • GPx8
    Hidd el, hogy a szimulátorosoknak másodrendű a grafika, főleg falevél-fény/árnyák szinten. :) Előbb legyen meg a többi alap dolog. Normális, TV közvetítés-szerű replay (úgy látszik, ez a vesszőparipám... )(+/akár/ sofőr animáció is...)
  • brutaldt
    Nekem mint grafikusnak ez is szempont és látod, hogy vannak akiknek szintén.
    A csapat emailcímére sok levelet kaptunk, ahol külön dicsérték a grafikát.
    Valószínűleg sok embernek mégiscsak számít, még akkor is, ha nem elsődleges szempont, mert az nyilván a fizika.