Pannónia Rally

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZilaJMaGGoT
És árkád viszonylatban sztem istenkirály, minden árkád játékban minimum olyan szintû fizikának kéne lennie...

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

SZilaJMaGGoT
A CRC árkád, ne akard már egy szimhez viszonyítani... :/

copass
nem a külsõ a lényeg, a legjobb példa az lfs!😄

JuanG
nem is csak rád értettem, hanem úgy általánosan manapság mindíg a grafikát nézik elsõsorban...egy ilyen projectnél sztem ez másod- vagy harmadlagos 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

copass
nem akarok a dobálózni az rF-el, de ott a plr.ini-ben átírom és kész,
annyit fordul amennyit kell, ha 2óránál van, akkor ott van, nem pedig 4nél.
a lehetõség jó lenne pedig az érzékenység állításra is, mert így szinte írányíthatatlan a gép, ideges egy picit.
nincs vmi config fájl ahol ezt lehetne direkt állítani?

Hát nekem is csak egy wingman formula ffb van, de azzal 65 az ideális.

A 40nél kevesebb már teljesen irányíthatatlanná teheti a játékot, ha nagyobb ívben kell kormányoznod, mert 50%os szögelfordulásra nagyon kicsi tartomány maradna a kormánytengelyen, ami nem túl pontos ezeken a kis szögelfordulású kormányokon. Gyakorlatilag digitálisan ugrálna a kerék ebben a tartományban, és az ennél a szimunál problémás lehet...

Szándékosan határoztuk meg a 40et minimumnak. Jobb, ha ehhez szoksz hozzá, mert ez alatt nem lenne játszható a játék. Ha semmiképp nem megy, akkor inkább próbálj meg (ha van rá mód) olyan kormányt szerezni, ami többet forog.
copass
nem lehetne vhol beállítani hogy mekkora szöget tud a kormány?
nekem logitech formula ffb ex van, ez csak 180-at tud, ezért elég vicces a kormányzás.a legkissebb moozdításra is hatalmasakat mozdul.
a steering rate és egyéb paraméterek is lehetnének kevesebb mint 40?

lac coo
Nem megint ez a téma, csak most így feltûnt ! 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

JuanG
még 1 példa:

RBR: van benne sok pálya, de sztem ami igazán jó pálya az Chirdonhead ill. Sipirkakim...én csak ezeken órákat töltöttem 😄...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
Az alapját Alexease csinálta kb. úgy ahogy te is írtad, pár óra alatt sztem google earth-bõl 😊...a lényeg utána jött, elkezdtem az "unalmas" nyomvonalból izgalmat csinálni...na majd tényleg csinálok új videót, mert amit linkeltem régi...az igaz hogy inkább WRC-re lett tervezve, azzaé izgalmas...

"ha a gamexban lévõ aszfalt pályája unalmas pár menet után, akkor egy ilyen csõ, ahol végig jobbról-balról ugyanúgy fenyves van, és alig kanyarodik, hát nem lesz sokáig népszerû."

nem értek egyet... mint mondtam a béta pályája se azért "unalmas", mert csõszerû, meg csak fák, fû és bokor van, hanem mert maga az ÚT nem izgalmas...persze lehet erõlködni hogy mp-eket javítsak pl., de nem fogok ha nem ér fülig a szám közben 😊))...remélem érted mire akarok rávilágítani...

általános példa: Nordschleife, Akina downhill...

Elég gyors pálya. 😊

Mivel készült? Ez az a pályaeditoros cucc?

Az az igazság, hogy egy ilyen alappályát, még ha vannak is bukkanók, egy nap alatt össze lehet hozni tereptárgyak nélkül. (Ez nem vicc, tényleg csak egy görbe kell hozzá, meg az út profil és a mellette lévõ füves talaj. Pár beállítás, és ott is van textúrázva az egész.)
Ezekben a pályákban a részletesség, a sok kis apró dolog, a tereptárgyak/növények elrendezése. Az elrendezés ráadásul teszteléseket is megkíván, mert figyelni kell, hogy ne az legyen, hogy megy a játék az elején 70fps-el, aztán megzuhan 20ra, mert beértél az erdõbe...
Multitextúrák, vagy plusz rétegek, rengeteg beállítás, utána a játékhoz, a játékmenethez illesztés viszi el az idõ oroszlán részét. És egy visszafordítókkal, esetleg több különbözõ felületû tereppel és úttal, meg elágazásokkal megtûzdelt pálya sokkalta bonyolultabb, amire igazán szükség van, mert ugye, ha a gamexban lévõ aszfalt pályája unalmas pár menet után, akkor egy ilyen csõ, ahol végig jobbról-balról ugyanúgy fenyves van, és alig kanyarodik, hát nem lesz sokáig népszerû.

Sokkal nem lennék elõbbre, de köszi a felajánlást! (Hamarabb lemásolnám, minthogy beillesszem a pályát a kritériumoknak megfelelõen. pl. a mesh felbontása...)
JuanG
uhh most néztem meg, ezóta jóval több a bukkanó és izgalmasabb, fõleg azután hogy videó véget ér 😄...na majd csinálok egy másik videót 😊)

JuanG
brutaldt:

ez egy régebbi videó az említett pályából, mint az látható fõleg még csak a nyomvonalon dolgoztam, csak az elejére raktam pár fasort...

murva finn pálya

JuanG
most komolyan: megint ez a téma? Tényleg ennyire sokatokat érdekel igazán ennél a projectnél a versenyképes grafika??? Sztem korántsem erre kéne koncentrálni...ott a CRC, van önárnyék meg minden, mégis a szar irányítás meg a béna pályák miatt én pl. egy pár nap alatt elfelejtettem a fenébe, hiába a motorban rejlõ lehetõségek, ha nem tudták kiaknázni...

sztem az lenne a jó, ha valósághû nyomvonalalú pályák lennének, jó hosszúak, és izgalmasak, és akkor a megfelelõ fizikával (ami sztem már egészen überfasza) és irányítással verhetetlen lenne...én abban hiszek, hogy egy "magyar RC2000" -et kéne összehozni 😄DD...azt a játékot csak a kurvajó 25-30km-es etap-ok emelték fel az örök ranglistára...ha ez még fasza fizikával is párosul, akkor az a mennyország 😄D

lac coo
Nem tudok jobbat .

atenza
"...egyik legvalósághûbb játék, kinézetre..."

[HUN]FaTaL
Hát a valósághoz köze nincs, a pályák szvsz. puritának, arról nem beszélve hogy a GT sorozat még mindig ARCADE.

Amúgy nem tudom én nem filmet nézni szeretek egy játékban, hanem játszani. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Autó modell.

Hát azon még lehet mit változtatni. Mivel sok dolgom van mással is, nem lett ez a modell még egyáltalán befejezve. Fontosabbnak tartottam a tereppel foglalkozni, mint egy olyan autómodellel, ami esetleg nem is lehet része a játéknak licensz miatt...

Az önárnyékot akkor nevezzük inkább szórtfényû árnyalásnak, amit textúrából szoktak rámappolni az autóra. Ilyen valóban nincs rajta, de majd meglátjuk, hogy kell e egyáltalán. (ezt nem csak textúrából lehet megoldani)

Bebizonyíthatod, hogy tudsz jobbat! Persze ha a tettek mezejére nem akarsz lépni, akkor ... 😊
lac coo
Én mást hívok önárnyéknak....😊Kisebb-nagyobb huplikat -puklikat be kell árnyalni ez így játékautó kinézet .
Nem kötekedésból, és szimulátornál tényleg nem ez a lényeg, de ez a grafika elég csúf fõkép amilyen gépet megeszik emellett 😉
Persze ízlésrõl nem szabad vitatkozni.Nekem minden esetre más elképzelésem van a texturázásról.
De hagsúlyozom, jó ez így is, tetszik maga a játék, ti vagytok a készítõk ti döntötök milyen legyen .

Szimplán végig menni egy pályán? Hmmm...

www.smart-bus.hu

atenza
Nem látsz semmi különlegeset? Épp az a jó, mivel az egyik legvalósághûbb játék, kinézetre... Nem is kell semmi különlegeset látni, csili-vili hdr-t meg hasonlókat. Csak azt ami igazából is van.

atenza
Ehhez fûztem csak hozzá: "Soha nem fogok olyan grafikát csinálni, ami mindenkinek tetszik. Az lehetetlen. 😊"
Habár nem tudom a lehetetlent arra értetted hogy te nem fogsz ilyet csinálni, vagy pedig olyat nem lehet csinálni, ami mindenkinek tetszik.
Amúgy nekem nincs vele gondom, legalábbis a játéknak ezzel a részével nincs, nem is ezért írtam ezt le 😊 Sajnos azt kell h mondjam, hogy engem nem fog nagyon érinteni ez a játék, mivel én az egész autókázásban nem a hot lapping részt szeretem, amirõl a rally szól, hanem a pályaversenyt, ahol test-test elleni küzdelem van. Igaz hogy valamennyire telített ezen a pályaversenyes téren a piac, és ahogy korábban említetted nem akartok egy újabb ilyen játékot, de talán még így is többen lennének ezek a versenyzõk, mint akik szimplán végig akarnak menni egy pályán.

Átlag 1024-esek.
Kisebbel már nem érdemes kezdeni, mert még ilyen se lenne.
passatgt
amúgy a textúrák mekkora felbontásúak?

Ti nézegetitek, vagy játszotok vele? Évek óta nem jelent meg ilyen fizikájú játék, ráadásul hátsó kerekes... Nekem az sem tûnt fel, hogy az élsimítást nem kapcsoltam be, pedig erre nagyon kényes a szemem! 😄

Szúrjátok neki... én már 3:40:xx nél járok... 😉

www.smart-bus.hu

Kimaradt valami.

VAN önárnyék az autón. Ezt nem tudom hogy nem lehet észrevenni... 😊
Sajnos nem látunk bele minden problémába elõre. Jónak tûnt ez a megoldás, de ezek szerint nem elég jó. Tudod ez is olyan dolog, ami nincs leírva a nagykönyvben hogyan kell megcsinálni, és még nem találtuk meg a jó megoldást.

Néha windows alá nehézkes dolgokat megvalósítani...

De idõvel majd ezt is megoldjuk.
Ismétlem, szükségünk lesz még pár egymástól különbözõ tesztgépre, mert az efféle hibákat másképp nem lehet kiszûrni sajnos. Türelem.
[HUN]FaTaL
Lehet, hogy nehéz, de én pl. nem látok semmi különlegeset a GT5 grafjában, legalábbis a prologueban, amit ismerõsömnél láttam/játszottam ps3on.

http://goo.gl/gd6Zi5

Ok, de azért nézzük meg milyen háttér van egy GT 5, meg a mi kis garázsprojektünk között... 😊
Szerintem vicces errõl beszélni is.

Ha a GT-n dolgoznék, akkor ellátnának minden beszerzett anyaggal, ami kell ahhoz, hogy csodaszép grafikát csináljak.
Jobb hiányában magamnak kell minden megoldanom, és kitalálnom is.

Szóval a mérlegelést innen kellene kezdeni, de nem akarok mentegetõzni.
A körülményektõl függetlenül a legtöbbet kell kihoznia dologból.
Tomo15
Értem, köszi! Eddig minden játéknál tökéletesen ment 1366*768, itt viszont csak 800*600, illetve 1024*768 választható.
atenza
Azért elég nehéz olyan valakit találni akinek nem tetszik pl a Gran Turismo 5 grafikája 😊 Azzal nem lenne baja senkinek, habár nemtudom pc-re mennyire lenne nehéz összehozni egy hasonlót 😊

Még annyit a tröténethez, hogy ha a látványvilágról van szó, akkor azért egy Colin Dirt hol helyezkedik el a listán, mert nekem azok a barna fakó fák eléggé kiábrándítóak, pedig állítólag a Codemasters-nél profik dolgoznak.
Ennyit a jártas grafikusokról...
Igen, az új gumimodellel sokkal jobb az érzés.
Pacejkát használtunk elõtte, ami nem ingyenes, és még ráadásul beállíthatatlan is.
Ezért készült el a sajátunk. Ezt mellesleg könnyedén be is tudjuk állítani, akár majd murvára is.
Hát, távol álljon tõlem, hogy megsértõdjek. 😊 (A grafikus én volnék, aki ezt összehozta. 😛)

Szóval, a grafikát többen dicsérik, mint ahányan nem, így a véleményeddel kisebbségben vagy.
Beszéltem olyannal, aki jártas a grafikában, mert a szakmában dolgozik, de õ is szépnek titulálta azt ami eddig meg van csinálva.

Nem akarok nagyképû lenni, de csinálja utánam aki tudja! 😉

De sose voltam megalkuvó és lesz ez még jobb is, fõleg ha több idõm lesz vele foglalkozni.
Ez egy béta, és világosan leírtam a readme-ben, hogy semmi nem végleges ami abban látszik. (valamiért a nagy átlag nem olvassa el...) Ha jobban megnézed pl. a korlátot átdolgoztam az elõzõ verzióhoz képest, ami szerintem jól sikerült.

Egyben biztos vagyok. Soha nem fogok olyan grafikát csinálni, ami mindenkinek tetszik. Az lehetetlen. 😊

Szóval köszi a kritikát! Grafikusok idõvel még valószínûleg lesznek, és akkor a játék stílusa esetleg több egyéniségbõl színesebb és izgalmasabb grafikát eredményez majd, mint egyetlen egy grafikus fantáziája.
Igazából lenne, csak sajnos az utolsó pillanatban lettek belerakva az új kamerák a gaméba, és kicsit összekavarodtak a dolgok.

Ezt patcholni fogom nemsokára, mert vannak tv kamerák, csak nem vált most oda.
Elvileg azt be tudod állítani, amit windows képernyõnek is. Ha ott sem lehet, akkor a gaméban sem.
Ja, hát majd lesznek még izgibb pályák is, de ezt is gyakorolni kell, hogy az ember olyan pályát csináljon ami nem ireális, de mégis elég változatos.
Talán ha eredeti pályákat csinálunk, akkor úgy is adva van a dolog.

A murvás pályát megnézném, ha valóban felajánlod, bár megjegyzem, a pályamodellezésben nem az alapterep és az út a nehezebb része, hanem a berendezés tárgyakkal, plusz rétegek felvitele éppen az izgalmasság kedvéért.

A pálya modellerben készül, nincs idõ pályaeditorra, és értelme sincs, mert ehhez már nagyon komoly editor kellene.

Window mód talán még lesz benne. Korábban volt, de feleslegesnek találtuk.
lac coo
Lehet nem leszek népszerû , de azért leírom !😊

Be kéne szereznetek egy játékiparban jártas grafikus, mert a texturák nem a legjobbak .
A játék sokkal rosszabbnak néz ki mint amennyi cucc van benne ! Az autóra kellene az önárnyék, nagy felületek unalmasak, stb ...Az egész jó 6-7 éves színvonalnak néz ki, pedig tudom, hogy van benne effekt, shader rendesen . Ez így csak pazarlás, minek a jó gép alá, ha meg sem látszik és ronda.

Nem bántás, csak kritika, bár nem gondolom, hogy megsértõdtök ezen ....

Hajrá, jó lesz ez !

aesirbaba
Sokkal, de sokkal jobban hasonlít egy VFTS-hez. Érzésre finomabb lett, nem annyira rángatós, és következetesebb, tehát jobb. Mint írtam a segítséges file-ban is, valószínûleg az új guminak köszönhetõen kevésbé alulkormányzott a kanyarbejárat motorféken, és ez különösen jó. Ugyan érezni a sperr miatti enyhe alulkormányt, de nem olyan túlzó mint az elsõ verzióban. Ehhez különösen gratulálok, mert a legtöbb szim elköveti ezt a hibát még nem sperres autóknál is, egyszerûen irreálisan nem akarnak befordulni a kanyarokba. Az RBR aszfalt elfordulása viszont enyhén túlzott, tapadós. Itt sokkal jobban megvan benne az egyensúly.
TV-kamera nekem is hiányzik. Jó volt a kezdet is, a folytatás még jobb, csak így tovább!
A menü meg a többi csinos csiribiri talán csak a végén fontos, de szerintem ne ezzel töltsétek az idõtöket.

...::: aesirracing.hq.hu :::... ...::: aesir.home.hu :::...

JuanG
naja, de ha tesztelek csak, akkor nem baj az ha mással is tudok foglalkozni közben...ha nem nagy meló úgyis bekerül sztem, majd minden játékban opció a window mode...

Kipróbáltam. Sokkal jobb már, az FF még nem az igazi (Logitech Momo).
Naálam a sebesség és a grafika is OK. Gratulálok, szép munka!

Nagyon sok munka lenne "TV kamerákat" telepíteni az út szélére? A jelenlegi formájában a replay nem ér nekem(!) semmit... 😞

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

SZilaJMaGGoT
Sztem döntsd el, hogy játszol vagy msn-ezel... Fõleg egy pörgõsebb játék közben(autóverseny is ennek számít sztem😄) épeszû ember sztem nemkezd el írkálni... 😄 Ha valami parással játszok, akkor félóránként válaszolok, amikor meg Anarchy online-oztam, akkor akinek sürgõs volt beszerezte az xfire-t... 😄

Küldjetek visszajátszás videókat és akkor annak is szórítunk helyet az új oldalon.
Ne YouTube linkeket adjatok, hanem letölthetõ formában tegyétek számunkra elérhetõvé.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

JuanG
naja, de fullnál nem látom mikor válaszolnak 😛...

cselt
"window modra azért gondoltam, mert tegnap ahogy ki tudtam próbálni az új bétát, 2-en is kerestek msn-en, jó lett volna váltogatni a progik között..."

Alt+TAB 😄
JuanG

Tomo15
Lehet baromságot kérdezek, de van arra valami mód, hogy 1366*768px-re állítsam a felbontást? Maximum 1024*768-at enged.
JuanG
ja, a 3:40-es idõ símán benne van 😊...a fék sztem is túl erõs, legalábbis annak érzem, de gondolom azt is valós adatok alapján lõttétek be...

a pálya unalmasságát igazából magára a nyomvonalra értettem, nem a grafikai plusszokra...vhogy nem igazán izgalmas és veszélyes 😊...

pályák hogy készülnek? maxban csináljátok vagy van saját szerkesztõtök mint pl. a crysis-hoz? Terveztek eredeti szakaszokat csinálni (google earth -bõl)??

Van egy harmadkész murvás pályám (18 km) amit még rF alá kezdtem el csinálni Alexease segítségével, ezt szívesen felajánlom esetleg a késõbbiekben, bár ez finn pálya 😊)

alkalmas a motor hosszabb pályák használatára is? olyan 20-30 km-re gondoltam...RC2000 óta nincs olyan rally-s játék amelyben ilyen hosszú szakaszok lennének, sztem nagyon jó lenne és minden igazi szimes örülne...

window modra azért gondoltam, mert tegnap ahogy ki tudtam próbálni az új bétát, 2-en is kerestek msn-en, jó lett volna váltogatni a progik között...

SZilaJMaGGoT
Max autókat tudnék hozzá modellezni... 😄

SZilaJMaGGoT
Nincs SDK... 😛 Meg programozni se tudok... 😄