1591
10990605341231393056.jpg
  • kifli
    ezzel csak az a baj hogy aki utolsónak indul egy 16-fős versenyen az eléggé unni fogja a majd 30perc várakozást, márha 2percenként indulnak
    én biztos nem várnám végig mit csináljak addig?
  • brutaldt
    Sajnos kijavítunk egy hibát, aztán teszünk bele valami újat (amit nem feltétlenül vesz észre a játékos) és azt lehet megint kijavítani, mert valamely kártyákon az úgy éppen nem jó... :)
    Ez ilyen.
  • Solt
    Főleg ez az idétlen ban tábla... hány éves vagy? :D
  • bardocz
    Kikapcsoltam a hdr-t,és így is szar sajna a kép.
  • brutaldt
    De ez kioktatás, mert mindenki megértette volna a helyesírási elemzésed nélkül is amit írtam. :)
  • cselt
    OFF
    Egyelőre = most és még egy ideig
    Egyenlőre = valamely szempontból egyformára

Bocsi nem kioktatás, csak legyünk már helyesek

• Penge88
    Képzeljétek el, elindult a játék a notin... Igaz, hogy volt kábé 5-6 fps-em de ment! Billel nem volt valami izgalmas, ez az egér dolog nem lenne rossz ötlet... Igazából, míg nem volt kormányom a racert, meg lfs-t én is egérrel nyomtam :D nem idegen nekem az ilyen.
  • brutaldt
    Egyenlőre ez van.
    Majd lesz replay menü, és akkor lehet variálni majd, de ezt is ki kell találni, meg kell valósítani.
  • GPx8
    Nem lehetne, hogy replay-ben ne automata legyen a kameraváltás? Kívülről nézném az egészet vagy inkább én váltogatnék...
  • bardocz
    :D

Keményen beleéli magát:D
  • Solt
    Esetleg még az is lehet, hogy a La Gazzette van a kezébe, és most látja, hogy kikapott a Juve, és ezért kiabál ennyire... kurva ideges... :D
  • Solt
    Ilyet? Hisz ez olasz... egész végig azt magyarázza, hogy már az elején rossz felé lapozott, és most kurvára nem tudja mi van... ennyi... 1:40 nél ez látszik is! :D
  • milk4
    Én ilyen navigátort akarok/szeretnék.
  • brutaldt
    Hát az a baj, hogy van rendesen, vagy sehogy. Nincs értelme ilyenekre ideiglenes megoldásokat csinálni.
    Rendesen meg kell csinálni az egészet, az meg idő, de sor fog rá kerülni.
    Én azonban először azokat ültetném, és mozgatnám az autóban akik vezetnek meg pofáznak ott. :) Tehát ez nem a következő fejezet a fejlesztésben még.
  • bardocz
    Én is átmentem rajta,nem szól semmi,hogy lassító lenne:D
    Valami primitív navigátorhangot nem tudtok belerakni?Az nagyon kéne,kanyarjelzők nem,de az jó lenne.Mondaná a métert,meg hogy egyes kettes stb.
  • brutaldt
    Közben mentem párat ezen az 1.11es pályán.
    Hát nekem még nem sikerült lelassítani egyszer sem a lassítóhoz úgy hogy ne vittem volna el a gumikat. :D

Na jó, ezt csak úgy gondoltam egyet és beletettem, legyen valami változás a pályán...
  • brutaldt
    Tudom, hogy gyors meg viszonylag friss a kártya, csak az atiknál van némi probléma a hdr-rel.
    Pl van itt nekünk még egy x800GTO2.
    Na ezen nem fog menni a gamex hdr-e, mert nem támogatja a 16 bites textúrát.
    (Nem arra kell gondolni, hogy a színmélysége 16bites, hanem arra, hogy a textúra színei nem 8*8*8 bitből keverednek ki, hanem 16*16*16ból. Ez szükséges egy HDRhez.)
  • brutaldt
    Tudom, hogy ezek nagyon jó dolgok lennének, de ha látnád ezt fejlesztői szemmel, akkor 2 másodperc alatt rengeteg probléma jutna az eszedbe róla, amit meg kellene oldani, vagy valósítani ahhoz, hogy ez hibamentesen így mehessen.

Szóval ez már tényleg a legvége a listának, amit megcsinálhatnánk...
    Kb olyan, mint az az elképzelés, hogy jöjjenek a szurkolók és borítsák talpra, vagy tolják ki a szarból a vasat.

Nagyon jól hangzik, de egy agyrém a megvalósítása, főleg ilyen szűk kapacitások között, amiben mi dolgozunk.
  • bardocz
    Nem én írtam,nekem ment.A kártya meg tutira elbírja,egy reccenés sincsen,amikor minden maxra van véve.
  • brutaldt
    Az ezt megelőző verziónál nem te írtad azt, hogy nem lehetett bekapcsolni a HDR-t?
    Most megengedi a progi és ez a következménye...

Nem biztos, hogy azért, mert a kártyádon nem menne a hdr, csak jelenleg a shader tartalmazhat olyan értékeket, ami nálad anomáliát okoz, és ezért vannak a furcsa színek.
  • bardocz
    De akkor nem olyan szép:D Kipróbálom,hátha kó lesz.Amúgy most minden maxra van véve.És az Alex féle hiba is jelentkezik.
  • brutaldt
    Csináltunk egy kis trükköt a fényszámításra, hogy az amúgy árnyékos oldalon lévő dolgok is picit jobban kirajzolódjanak.
    Többek közt ezzel is ellensúlyozandó a textúrás önárnyék szükségességét.
  • brutaldt
    :D persze, belerejtettünk egy "feketezászló" effektet.

Ez a hiba akkor szokott előjönni, a fényszámítási anomália jön létre, és invertálódnak a színek. Valami elcseszerintődött, ami nálunk persze nem jött ki mint hiba...

Szerintem is jobbak most így a színek és a köd kell még rá, de a következő bétában már lesz is.
  • brutaldt
    Értek a dologhoz, mert számtech. műszerész is vagyok, de most pénzügyileg nem időszerű ilyen cuccokat vásárolgatnom, még ha nem is drága, sajnos...
  • kifli
    nekem is előjön ez a bug :S
    free rideba alapból ilyen time trialon meg ha hozzáérek a szalagkorláthoz
  • milk4
    HDR-t kapcsold ki.
  • bardocz
    Na,a játék nekem egy bughalmaz most,kinézetre.Az aszfalt szinte világít,a bal oldali sziklafal is,minden más szinte fekete.
  • kifli
    ja amit észrevettem az az hogy bugos a sebességmérő hátramenetben. a müszerfalon 160-at mutat a digitális meg megse moccan
  • milk4
    kepfeltolto[pont]hu
  • bardocz
    Köszi,ezzel működik!

Viszont s színek érdekesek.
  • milk4
    http://rapidshare.com/files/189169577/parallax.glsl.html
  • bardocz
    CShader/pallarax.glsl

Ezt a fájlt nem tudja megnyitni az 1.11,és kilép.Valaki feltöltene egy jót?
    VGA: HD4830 512mb
    Proci:E5200
    Ram:CSX 2048mb 800mhz
    Alaplap:Gigabyte ga-ep43-s3l

Hátha ezek segítenek valamit.
  • bardocz
    Amúgy mért nem engedik el őket a többiek előtt?Mármint akiknél gyorsabbak?Sorrendben kéne indítani a versenyzőket nem?
  • lac coo
    Ja..azt látom, azt hittem valami bug-ot is mutat benne...Fekete zászlót meg sehol nem látok, pedig jó a fantáziám :))))
  • samsung123
    1) a fák szine sösétebb, kontrasztosabb
    2) Az árnyékok amit a fák vetnek kevésbé sötétek.

egyszóval kicsit valósághűbb lett.
  • bardocz
    "Rövid szűk,nagyon szar!"
  • lac coo
    Kifolyik a szemem, de nem találom mit kell ezen nézni ! :DDD
  • milk4
    Szerintem úgy kéne csinálni mint ahogyan igazából szokták egy rally csinálni:1-2percenként kéne indítani a versenyzőket és akár ilyen is kialakulhat.
  • Alexease
    Az meg odebb van, szerintem:) Honapokig el lehet piszkalni az engine-t, igy allohelyzetben is, ha mar csak a grafikai/effekt beallitasokat nezzuk;)

Raadasul, az online szinte kulon szakma;) Kismillio dologra kell figyelni, nagymertekben befolyasolja a megvalositsat a grafikai-, effekt-, hangengine, az interaktivitas, utkozesmodel, fizika stb.

Pl. ha vannak/lesznek kidontheto, torheto objectek, leszakado alkatreszek, amelyek befolyasoljak az autok mozgasat, viselkedeset (fennakad rajta), akkor azt is "at kell vinni" korrekttul, mert anomaliak lesznek;)

Vagy ha komolyabb porfelhot general 1-1 auto, az erosen korlatozza a latotavolsagot, az sem art, ha megjelenik rendesen a "tuloldalt":)

Vagy az utkozes modell, nem mindegy hogy az autot egy extralowpoly objecttel vizsgalja, vagy egy nehany szaz polys komlex cuccal.
  • kifli
    várom már hogy legyen online játék :)
    csak legyen rallycross hogy test-test ellen is lehessen küzdeni úgy sokkal izgisebb mint egy időeredménnyel versenyezni :)