Pannónia Rally

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AZ. 😊
JuanG
ez még csak béta, egy lada vfts van benne, egy aszfaltos gyorsasági, meg egy gyakorlópálya...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

sziasztok! mirol szol a game? gondolom rally, de hogyan? magyar palyakon, ladaval?

Compaq 386SX 2mb Ram, 1MB Video memory, 500MB HDD, 1,44\" FDD!!!, Color Monitor, Keyboard, Mouse, Dos 6.22 Operating System.

Nem tud valaki egy jo kormány beállitást? nem tudom beállitani mindig tul gyorsan reagál a legaprobb mozdulatra is
Logitech Momo Force EX kormányom van
Ez már az "új" fizika? 😊)

www.smart-bus.hu

milk4
Sikerült elérnem a 170+km/h-t a rally pályán.😊

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Közben megtudtam, hogy egyes ATI 9600os kártyákon az eredeti ati driverrel multitextúra hibával nem indul a game.
De az Omega driverrel megy. Ez azért érdekes...
Nem vettem a lelkemre, de a csipkelõdésre csipkelõdés a válasz. 😉
Thx.

Jól érzed, erõsebb lett, de nem is igazán maximális nyomatékban, hanem más lett a nyomatékgörbe, és immár pontos a "hosszú egyes" váltó és a végáttétel beállítása.

Beszélgettem Koltai Zolikával, aki sok hasznos dolgot mondott a VFTSrõl, így azokat figyelembe véve állítottam a setupot.
A meghajtáson kívül az elsõ gátlókon állítottam, illetve a rugón.

Nem tudom, hogy ez most képes e már a 7 másodperces gyorsulásra 100on, de közel lehet hozzá. Esetleg lehet próbálkozni vele.
cselt
Bocs ha a lelkedre vetted, nem bántásnak szántam.
Igen, bár ezeket bármikor bele lehet tenni, de majd erre is áldozunk egy kis idõt.
Hát az szép is lenne, ha fpsfüggõ lenne... 😊
Természetesen független a grafikától a fizika, hiszen akkor pontatlan lenne az egész.
Gondolj bele, hogy a reszimulációs replay mit mûvelne különbözõ gépeken, vagy akár ugyan azon, ha változna a szimuláció sebessége...
Ley Roland
hát nekem az új verzió nem megy :S kiir vmi hibát

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

JuanG
kipróbáltam az új verzió, és úgy érzem sokkal jobb lett a fizika ill. irányítás...most gyorsabb kanyarokban ha túl gyorsan megyek könnyebben megindul a kocsi segge, és nem csak az orrát tolja...az is jó hogy erõsebb lett kicsit a verda, ha jól érzem 😊)...most már tényleg durvva Lada feeling van, GRAT!!!

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Alexease
Nem tudom mivel mesz, de en igazabol a kormanyra (FF😎, es az erzesekre ertettem a dolgot😉 Mintha kockasabban ereznem az autot ha kevesebb az fps.
Alexease
Szerintem, a fejlesztes elso szakaszaba erdemes lenne a mar mashol bevezetett "josagokat" atvenni😊 Pl. az LFS mar eleg kiforrot, felhasznalobarat (persze csak olyan dolgokat, amelyek a megvalosithatok). Pl.:
- audio allitasnal kulon kulso, motor, gumi, efekt hangerok
- a nezeteknel cockpitpozicio (elore-hatra, fel-le, jobbra-balra), FOV, latoszog dolesek, pilota fizika (tomeg, mozgasok hatara, iranyok - elore-hatra, fel-le, jobbra-balra -, kanyarba benezesek, azok hatari, dolesek stb.), kulon-kulon autonkent elmenthetoen (automatan!)
- a kormany beallitasoknal FFB erok, igazi- es a jatekban szereplo kormany elfordulasa, kormenyszog allitas stb.
- stb.😊

Igazabol, minnel tobb dolgot lehet szemelyre szabni, annal egyszerubb lesz az elet.😛
kifli
én is kipróbáltam hogy mindent levettem és szerintem azért jobb mert jobban látni a pályát
Alexease
Tenyleg, ha mar fps😊 Hogy szamolja a progi a fizikat? Szinkronban a keppel vagy attol fuggetlenul fix frissitessel (100-X00Hz)?
Nalam ugyahogy megy (35-55fps), de ha leveszem a tukrozodest es az arnyekot, akkor 100+fps, es mintha sokkal jobban ereznem az autot😉 Bar nehez eldonteni, mert lehet hogy csak a "szaggatas" miatt ereztem akadozobbnak.
wantonly
Minimum alatti konfiggal: 3000+, 1.5GB RAM, ATI9600PRO (128M😎

Idõmérõ pályán 15-17fps, persze mindent kikapcsolva.

Szóval fut így is, bár nem egy élmény így.
kifli
am néztem a videót és jó lenne éjszakai rally is 😊
kifli
ezzel csak az a baj hogy aki utolsónak indul egy 16-fõs versenyen az eléggé unni fogja a majd 30perc várakozást, márha 2percenként indulnak
én biztos nem várnám végig mit csináljak addig?
Sajnos kijavítunk egy hibát, aztán teszünk bele valami újat (amit nem feltétlenül vesz észre a játékos) és azt lehet megint kijavítani, mert valamely kártyákon az úgy éppen nem jó... 😊
Ez ilyen.
Fõleg ez az idétlen ban tábla... hány éves vagy? 😄

www.smart-bus.hu

bardocz
Kikapcsoltam a hdr-t,és így is szar sajna a kép.
De ez kioktatás, mert mindenki megértette volna a helyesírási elemzésed nélkül is amit írtam. 😊
cselt
OFF
Egyelõre = most és még egy ideig
Egyenlõre = valamely szempontból egyformára

Bocsi nem kioktatás, csak legyünk már helyesek

<#banplz>
Penge88
Képzeljétek el, elindult a játék a notin... Igaz, hogy volt kábé 5-6 fps-em de ment! Billel nem volt valami izgalmas, ez az egér dolog nem lenne rossz ötlet... Igazából, míg nem volt kormányom a racert, meg lfs-t én is egérrel nyomtam 😄 nem idegen nekem az ilyen.

Thank God, I\'m a Lada owner!

Egyenlõre ez van.
Majd lesz replay menü, és akkor lehet variálni majd, de ezt is ki kell találni, meg kell valósítani.
Nem lehetne, hogy replay-ben ne automata legyen a kameraváltás? Kívülrõl nézném az egészet vagy inkább én váltogatnék...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

bardocz
😄

Keményen beleéli magát😄
Esetleg még az is lehet, hogy a La Gazzette van a kezébe, és most látja, hogy kikapott a Juve, és ezért kiabál ennyire... kurva ideges... 😄

www.smart-bus.hu

Ilyet? Hisz ez olasz... egész végig azt magyarázza, hogy már az elején rossz felé lapozott, és most kurvára nem tudja mi van... ennyi... 1:40 nél ez látszik is! 😄

www.smart-bus.hu

milk4

Hát az a baj, hogy van rendesen, vagy sehogy. Nincs értelme ilyenekre ideiglenes megoldásokat csinálni.
Rendesen meg kell csinálni az egészet, az meg idõ, de sor fog rá kerülni.
Én azonban elõször azokat ültetném, és mozgatnám az autóban akik vezetnek meg pofáznak ott. 😊 Tehát ez nem a következõ fejezet a fejlesztésben még.
bardocz
Én is átmentem rajta,nem szól semmi,hogy lassító lenne😄
Valami primitív navigátorhangot nem tudtok belerakni?Az nagyon kéne,kanyarjelzõk nem,de az jó lenne.Mondaná a métert,meg hogy egyes kettes stb.
Közben mentem párat ezen az 1.11es pályán.
Hát nekem még nem sikerült lelassítani egyszer sem a lassítóhoz úgy hogy ne vittem volna el a gumikat. 😄

Na jó, ezt csak úgy gondoltam egyet és beletettem, legyen valami változás a pályán...
Tudom, hogy gyors meg viszonylag friss a kártya, csak az atiknál van némi probléma a hdr-rel.
Pl van itt nekünk még egy x800GTO2.
Na ezen nem fog menni a gamex hdr-e, mert nem támogatja a 16 bites textúrát.
(Nem arra kell gondolni, hogy a színmélysége 16bites, hanem arra, hogy a textúra színei nem 8*8*8 bitbõl keverednek ki, hanem 16*16*16ból. Ez szükséges egy HDRhez.)
Tudom, hogy ezek nagyon jó dolgok lennének, de ha látnád ezt fejlesztõi szemmel, akkor 2 másodperc alatt rengeteg probléma jutna az eszedbe róla, amit meg kellene oldani, vagy valósítani ahhoz, hogy ez hibamentesen így mehessen.

Szóval ez már tényleg a legvége a listának, amit megcsinálhatnánk...
Kb olyan, mint az az elképzelés, hogy jöjjenek a szurkolók és borítsák talpra, vagy tolják ki a szarból a vasat.

Nagyon jól hangzik, de egy agyrém a megvalósítása, fõleg ilyen szûk kapacitások között, amiben mi dolgozunk.
bardocz
Nem én írtam,nekem ment.A kártya meg tutira elbírja,egy reccenés sincsen,amikor minden maxra van véve.
Az ezt megelõzõ verziónál nem te írtad azt, hogy nem lehetett bekapcsolni a HDR-t?
Most megengedi a progi és ez a következménye...

Nem biztos, hogy azért, mert a kártyádon nem menne a hdr, csak jelenleg a shader tartalmazhat olyan értékeket, ami nálad anomáliát okoz, és ezért vannak a furcsa színek.
bardocz
De akkor nem olyan szép😄 Kipróbálom,hátha kó lesz.Amúgy most minden maxra van véve.És az Alex féle hiba is jelentkezik.
Csináltunk egy kis trükköt a fényszámításra, hogy az amúgy árnyékos oldalon lévõ dolgok is picit jobban kirajzolódjanak.
Többek közt ezzel is ellensúlyozandó a textúrás önárnyék szükségességét.
😄 persze, belerejtettünk egy "feketezászló" effektet.

Ez a hiba akkor szokott elõjönni, a fényszámítási anomália jön létre, és invertálódnak a színek. Valami elcseszerintõdött, ami nálunk persze nem jött ki mint hiba...

Szerintem is jobbak most így a színek és a köd kell még rá, de a következõ bétában már lesz is.
Értek a dologhoz, mert számtech. mûszerész is vagyok, de most pénzügyileg nem idõszerû ilyen cuccokat vásárolgatnom, még ha nem is drága, sajnos...
kifli
nekem is elõjön ez a bug :S
free rideba alapból ilyen time trialon meg ha hozzáérek a szalagkorláthoz
milk4
HDR-t kapcsold ki.

bardocz
Na,a játék nekem egy bughalmaz most,kinézetre.Az aszfalt szinte világít,a bal oldali sziklafal is,minden más szinte fekete.
kifli
ja amit észrevettem az az hogy bugos a sebességmérõ hátramenetben. a müszerfalon 160-at mutat a digitális meg megse moccan
milk4
kepfeltoltohu

bardocz
Köszi,ezzel mûködik!

Viszont s színek érdekesek.