Empire: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nos, az egységméretet, mint minden Total War-nál, az 'Options' menü 'Video' részlegébe van beágyazva, mint 'unit scale' (az RTW-ben legalábbis így hívják, ETW-t most nem tudok nézni, mert a laposomon ez utóbbi már nem fut) - lehet, hogy az 'advanced video options' (vagy mit) kell megnyitni (az RTW-n bizonyosan), és abban van a 'unit scale', aminek 4(?) állása lehetséges a 'small'(kicsi)-tó/õl a 'huge'(hatalmas)-ig. Ez utóbbi állásban, emlékeim szerint, 300 fõ a sorgyalogos egységek átlagos létszáma - az Osztrákoké ennél több, de vannak elit egységek, amik pl. 250 fõsek; a könnyû gyalogos egységek 80-120(150?) fõ között mozognak ekkor (DMUC mod).
Ha a legnagyobbon van az egységméret, akkor a taktikai csatáknál már lehet, hogy néhány képminõségi változtatást is eszközölni kell majd (visszavenni a minõséget/mennyiséget, pl. textúra-részletességnél, élsimításnál) - szintén a 'video' menüben - a "szaggatás" elkerülése érdekében, ha gyengébb hardverrel van megáldva a számítógép.
Az egységméret nem változtatható meg az adott játékban, tehát, ha azt módosítani akarod, akkor új játékot kell kezdened - fõmenü, egységméret állítás, majd utána új játék, ha visszatöltöd az állást, akkor az egységméretekre is annak a játéknak a beállításai lesznek érvényesek (ha kicsin volt az adott játékban, akkor kicsi lesz, hiába állítottad át betöltés elõtt azt nagyra).
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
eddig még mûködik de az xp játszok nem keresgéltem a windows 7 en a mentéseket meg avval valamiért nem megy így újat kezdtem most úgy érted hogy csak akkor lehet állítani a katonák limitjét ha mindig új játékot kezdek közbe nem lehet nekem angol a játék mit kel állítani rajta letudod írni ha megkérlek elõre is köszi
Ahogy olvasom, megoldódott a helyzet, szerencsére! 😊)
A Windows-al még az a probléma állhat fenn, hogy csak Rendszergazdai jogosultsággal lehet a fontosabb könyvtáraiba fájlokat írni - igen, elõtte nem árt a rejtett fájlokat/könyvtárakat látható tenni.
Tehát a "javítás" feltételekor is rendszergazdai jogkörrel kell rendelkezni, mert különben nem hajlandó ez a nyavalyás op.rendszer végrehajtani a fájlmûveleteket az adott könyvtárakban. (Igen, a 8, 8a és a 9 a Razoros "javítások", ezek után lesz az ETW 1.5-s, ami a DMUC mod alapkövetelménye. De tessék megvenni a játékot, amikor akciózzák azt - nincs többé probléma a javítások feltételével... csak a fiókba való bejelentkezéssel, a(z állandó) net-kapcsolattal, stb.! <#hehe>#hehe> )
Az egységméret elõre kiszabott és nagyjából az akkori viszonyokat próbálják meg vele modellezni: az "Osztrákok" erõsen növelt sorezredlétszámai pl. a Poroszokéival összevetve 2500-2000 fõ vs. 2000-1600 fõ - mindezektõl függetlenül a porosz "szét-kartácsolta" a kényszersorozott csehet, mert "minõségben" (és vezetésében) annyival fölötte állt -> DMUC, legnagyobb méretnél ez 400 vs. 300 - emlékeim szerint.
A játékon belül a Beállításoknál lehet az egységlétszámot megadni, de ez mindenkire, egységesen fog hatni - azaz, ha eddig is nagyobb létszámú volt az adott csapat (pl. a svéd lovasság egységmérete a szokásos 100 helyett 120 - legnagyobb méretnél), akkor a változtatás után is, arányaiban, nagyobb lesz. Külön, csak a játékosét HEX-editorral lehetne megváltoztatni...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan mod vagy bármi, amivel meg lehet változtatni a kezdõtérképet?
C:\Users\username\AppData\Roaming\The Creative Assembly
username értelemszerûen az a user ami Te megadtál win7nek.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Erõsen szimpatizálok a lengyelekkel a szárnyas huszárokat szeretném kipróbálni a játékban, de szimpatikusak még a svédek meg az angolok😊 hezitálok melyiket válasszam, következõ körben😊
Nektek melyik népek jönnek be a játékban?
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Visszaolvasva azt tudom javasolni, hogy ne halmozd a mod-okat, a DMUC (1.5+ ETW - 8+8a+9 Razor - verziótól fölfelé) és hozzá az AUM 3.1 már bõven sok is jóból.
Az ETW, fõleg a virágbolti, kényes arra (is), hogy hová telepítik fel: csak a telepítõje által felajánlott útvonalra érdemes rakni.
A magyar mod-dal kapcsolatban pedig a #5836-s hozzászólás az irányadó: inkább hanyagold a feltételét, mert csak galibát okoz.
A Cdgalaxis oldalán megjelent új kiadásban a játék.
Kérdésem az, hogy ez nem teljesen magyar, csak 1 kézikönyvet tartalmaz ami magyar, ha jól értettem?
Tudja valaki mikor jelenik meg teljesen magyarba?
Vagy kérdezzem a kiadót?
!!!HALA MADRID!!!
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Ausztriával kezdett kampányt töröltem, inkább a Poroszokhoz pártoltam át, jobban tetszik hogy csupán két tartománnyal kezdenek, így lépésrõl lépésre erõsödöm😊
Attól függ hány katonát kell tartani egy városban, hogy milyen a kedve a lakóknak(public order), ami függ a vallástól, gazadsági helyzettõl, adóktól, stb.. De errõl 100 oldalt lehetne írni, olvasgass kicsit vissza a topicban, sok jó tippet találhatsz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Kezdetben néha csak 1 egység puskás van néhol.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Most próbáltam ki a játékot, minden mûködik csak a puskáknak és az ágyúknak nincsen hangja, mi lehet a baj? (a beállítások jók)
NaGYON nwm válszoltatok de én mégesgyszer mondo m hátha valaki segyt.Letöltöttem a DMUC-ot és nem megy a játék.A magyar mod még úgysem...😞
Nehéz kitapasztalni (legalábbis nekem nem ment olyan könnyen, mint a RTW + EB mod-ban, anno), hogy meddig van mennyiségi és/vagy minõségi "fölényszámítás" az autobattle-ban, de a milíciát nagyon alul-értékeli, pedig, fõleg a 'fire by rank' kifejlesztéséig nagyon jó az "olcsó" milícia, teljesen széthúzott sorokkal, a lövöldözésben - fedezék mögül az egyik lefoglal, míg a másik oldalról-hátulról, büntetlenül szétforgácsolhatja az ellen egységeit, ha pedig (rá)fordul (az ellen), akkor a hátába/oldalába kapja a tömegrohamot...
Nekem csak a 2 lejátszás közti óriási különbségek szúrtak szemet - a fél seregem elveszik (700-1000 fõ veszteség - DMUC, 4 db, 500 fõs Militia-val), ill. 1-2 tucat (max!!!) veszteséggel leradírozom az ellent (vagy fejvesztve menekülnek, már az elsõ sortûz után, nekem meg még 3-4, hasonló csata kell a 2 db, 50-100 fõs egységének az eliminálásához). <#falbav>#falbav>
A visszajátszásokat a Single Battle környékén keresném - jelenleg nincs olyan gép a közelemben, amin fent volna a program...
Gondolom, ezzel most sokat segítettem! <#hehe>#hehe> <#worship>#worship>
de Causa Belli 1.1-ben benne van minden ami a Magyar modban
de az a fal durva mert ad egy rakat ágyút a védõ seregnek...
a csata visszajátszásokat hogy lehet megnézni?
mert mentettem egy csomót.
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
Igen, a város nagyságától és fejlettségétõl függõen (meg a még szabadon lévõ helyek...) ad pár egységet, amikkel védekezhetsz, max. kitámadhatsz. Szépen el lehet játszani velük - õk kapják a veszteségeket, majd kontrából meg lehet szerezni az ellen közeli dolgait a - viszonylag épen maradt - sereggel...
Nem feltétlen kell fejleszteni, néha 1-2 ezer aranyért cserélni is lehet - persze, így az ellenség is fejlõdhet (egyszer mindenkibõl az lesz...).
a milica alatt a civil egységekre gondolsz amik akkor jelennek meg mikor nincs sereg egy városba és megtámadod?
még sajna falakat se fejlesztettem ki😄
Így, hogy a játék legelején jártál, valóban kemény feladat volna a gyõzelem. Akkor az utánam szóló verziója az iránymutató: vissza egy városig és a milíciával karöltve megostromoltatod magad -> a számbeli fölénye csökken, plusz több ágyú és fal, ha vannak; a résnél, vagy a várfalon szépen le lehet dolgozni a hátrányt. 😉
de leautoztam még a játék elején voltam 5 év telt el és én a gazdaságra fejlesztettem eddig.
most csak a kis német államokat akarom eggyesíteni mindenek elõtt.
egy pikásom volt, a szembelévõ gyalogságnak viszont ott volt a fedezék amihez én nem tudtam idõbe elérni, egyedül a házba rohantam be 1 egységekll így az feltartott vagy 3-4 egységet.
de mondom nagyon nagy túlerõ volt,elsõ sora csak lovasból volt és vagy 1000+al voltak többen.
egész terep sík volt, a lovasok miatt nem is volt értelme hátrálni.
szélen küldte õket, nekem mindössze 2 megcibált lovasságom volt.
és ha szélre küldtem pár gyalogost h próbálja feltartani a lovasokat akkor még középen 5-6 egység re így is 2 egyég juttott tõlem.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ha a sima alap játékot indítom el a road to indipendence 2 páyájának a végén álll le😞
Valaki tudna adni egy közvetlen Torrent linket, ahol le lehet tölteni? (lehetõleg ISO-ban)
Már keresgetek egy ideje, de nem találtam.
Elõre is köszi.
Azt szeretném kérdezni, hogy a játékhoz van-e magyarosítás, és ha igen az hány százalékos?
Így kevesebb mint egy hónappal a Shogun2 elõtt már nem akarom megvenni. 😄 Ráadásul, ha lesz lóvém, akkor inkább steamen beruházok a megapackra.. 60 euro, benne van az empire, a medieval2, a kingdoms, a rome gold, meg az alexander...
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
EasyNote LJ75 Intel@Core i5 processor 430M,6 GB Memory,500 GB HDD,ATI Radeon HD 5650 Graphics 1 GB,19\" HD+LED LCD Packard Bell.HDMI Multi Card.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
- technológiák (szurony, fire by rank, kartács, négyszög-alakzat) megléte
- pikások vannak é e (közelharcban és lovasság ellen nagyon jók)
- a terepen van e fedezék, lehetõleg magaslaton, vagy folyó netán
- a csata nehézségi foka (VH-n is más koncepció kell, mint közepesen)
- idõkorlátos é e a csata (célszerû azt kivenni, ha SK szeretnénk levezényelni)
A túlerõ miatt a beállok és lõdözünk egymásra eleve nem lesz nyerõ taktika, itt mozogni is kell majd, ill. (lehetõleg) részletekben szétkapni az ellent - mindent elkövetni, hogy ne tudja érvényesíteni a túlerejét.
Ha jók a hátulsó terep adottságai, akkor minél hátrébb fölállítani az arcvonalat, hogy ha az AI felkínálja a lovasságának és gyalogságának külön-külön való szétverését (lovas attak, gyalogsági támogatás nélkül), akkor legyen idõ is azt végrehajtani - meg a menetelés is fáraszt.
Ha sikerül megfutamítani 1-2 egységét, akkor a többi, közelben lévõ is hajlamosabb erre -> szurony- és lovasroham, akár még szembõl is, ha ez által az ellen sorai megbonthatók, majd üldözés, hogy nehogy visszaforduljanak a csapatai, ha ez kivitelezhetõ.
Egy oldalról lekötni, majd másik irányból megrohamozni az ellenséges egységet, kisebb csoportot, szárnyat - ezen idõ alatt a védelemnek ki kell tudnia tartani (itt jöhet szóba a fedezék mögüli golyóváltás, idõnyerés, már ha hagyja azt az AI...) -> ha egyszerre tud minden/legtöbb egységével támadni, akkor esélytelen megnyerni a csatát.
Felmérni, a csata és az egységek állapotát figyelembe véve, hogy a meghozni kívánt áldozat - egyáltalán - megéri e a kockázatot.