6068
  • Scottt
    Road to independence nem megy DMUC-el.Nem véletlenül van neki readme-je tessék elolvasni,aztán körbe nézni a fórumán,és ha akkor se akkor kérdezni.
  • Petiii94
    Valaki tud segíteni???:(
  • Petiii94
    Sziasztok.Sikerült feltennem a játékot.A DMUC-t is feltelepítettem 6.8ig és a magyar mod os dolgokat is bemásolgattam.FEltettem még A Causa bellit is.ÉS a játék nem megy amikor elindítom:( Tölt és jön a hiba üzenet ,hogy leáll:(
    Ha a sima alap játékot indítom el a road to indipendence 2 páyájának a végén álll le:(
  • bbaazzssii
    Sziasztok!
    Valaki tudna adni egy közvetlen Torrent linket, ahol le lehet tölteni? (lehetőleg ISO-ban)
    Már keresgetek egy ideje, de nem találtam.

Előre is köszi.
  • grebber
    Sajnos nincs:(
  • madrid4ever
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a játékhoz van-e magyarosítás, és ha igen az hány százalékos?
  • SötétBarom
    Elnézést kérek a warez kérdés miatt, de azt szeretném tudni, hogy a virágbolti Napoleonnal van-e valami hasonló gebasz, mint az ETW-vel.

Így kevesebb mint egy hónappal a Shogun2 előtt már nem akarom megvenni. :D Ráadásul, ha lesz lóvém, akkor inkább steamen beruházok a megapackra.. 60 euro, benne van az empire, a medieval2, a kingdoms, a rome gold, meg az alexander...
  • DAFFANGER
    sziasztok!arra tudtok választ hogy,hogyan lehet több pénzért jobb egységeket venni a sima customa battle azaz play battle csatákhoz?Ne csak 14.000 funds vagy mi legyen hanem több van arra valami mod?
  • TDantes
    Ha egy csatát nem lehet megnyerni, ne vívd meg. Vonulj vissza, ez egy stratégia, ha úgy láttam nem bírnék el az ellenséggel visszavonultam, esetleg egy városba, vagy erődbe, vagy csak egy jobb terepre.
  • Kotomicuki
    Sok mindentől függ, hogy mikor mit lehet kezdeni az adott felállással:
    - technológiák (szurony, fire by rank, kartács, négyszög-alakzat) megléte
    - pikások vannak é e (közelharcban és lovasság ellen nagyon jók)
    - a terepen van e fedezék, lehetőleg magaslaton, vagy folyó netán
    - a csata nehézségi foka (VH-n is más koncepció kell, mint közepesen)
    - időkorlátos é e a csata (célszerű azt kivenni, ha SK szeretnénk levezényelni)

A túlerő miatt a beállok és lődözünk egymásra eleve nem lesz nyerő taktika, itt mozogni is kell majd, ill. (lehetőleg) részletekben szétkapni az ellent - mindent elkövetni, hogy ne tudja érvényesíteni a túlerejét.
    Ha jók a hátulsó terep adottságai, akkor minél hátrébb fölállítani az arcvonalat, hogy ha az AI felkínálja a lovasságának és gyalogságának külön-külön való szétverését (lovas attak, gyalogsági támogatás nélkül), akkor legyen idő is azt végrehajtani - meg a menetelés is fáraszt.
    Ha sikerül megfutamítani 1-2 egységét, akkor a többi, közelben lévő is hajlamosabb erre -> szurony- és lovasroham, akár még szemből is, ha ez által az ellen sorai megbonthatók, majd üldözés, hogy nehogy visszaforduljanak a csapatai, ha ez kivitelezhető.
    Egy oldalról lekötni, majd másik irányból megrohamozni az ellenséges egységet, kisebb csoportot, szárnyat - ezen idő alatt a védelemnek ki kell tudnia tartani (itt jöhet szóba a fedezék mögüli golyóváltás, időnyerés, már ha hagyja azt az AI...) -> ha egyszerre tud minden/legtöbb egységével támadni, akkor esélytelen megnyerni a csatát.
    Felmérni, a csata és az egységek állapotát figyelembe véve, hogy a meghozni kívánt áldozat - egyáltalán - megéri e a kockázatot.
  • Murder3
    Na msot leragadtam egy csatánál.
    Az a helyzet h az ellenfél csúnya túlerőbe van főleg lovasság szempontjából.
    Ha autómatán lehozom a csatát a gép simán yner szimpla 500 ember veszteséggel.
    összesen van 1000 neki a duplája,első sor full lovasság nekem 2 van+3 ágyúm.

lovasokkal nem tudok mit csinálni azok szélen mindig megeszik a védőerőt és az ágyúimat se tudom megvédeni a túlerő miatt.
    egy csapatot a közeli házba beküldök azt körbeveszi jópár gyalogos egység.
    De még így is foghatatlan a roham miatt.

• Petiii94
    Hwlo9.
    Leszedtem Razor-osban az ETW-t.És amikor mindennel végeztem a steam_api.dll-t kéri és nem tuodk játszani.A filet leszedtem már külön de akkor meg errorovan. Ha a STemaot felteszem akkor sem jobbb a helyzet...

Alapból meg volt a játék ,csak elrontottam mert a magyarmod-ot felakartam hozzá tenni és v véletlen rosssz mappába másoltam a dolgokat:(
    És most nem tudok játszani:(
    A ki tud segítsen kérem. Ha egy új ,jó linket adnátok nekem már az is jó.
  • Scottt
    Főleg a kampány és a csata AI-t,és a csatákat javítja,tömérdek új egységgel,AOR is van benne valamennyi :) De #5798-es HSZ-ben már belinkeltem a FAQ-ját.
  • Murder3
    No akkor ez a darth mod pontosan miekt is változtat illetve más gazdaság/egységek területre koncentrál vannak?
  • Murder3
    Replayeket hol lehet megnézni?
  • Scottt
    Akkor a Deus Lo Vult a ti barátotok,főleg ha szerettek pöcsölni a gazdasággal,meg a tábornokok tanításával stb.Itt már minden játszik,utánpótlás,oktatás,stb stb.De a Stainless Steel is elég jól sikerült,ez a 2 legnépszerűbb M2TW mod.
    A DMUCban és a DLV-ben is kicsit megbuherálták a térképeket,sokkal több a dombos terület jobban lehet taktikázni,Murder hiányoltad a játékokból a változatos terepviszonyok, hát a közösség mindenre talál megoldást. :)
  • Petiii94
    Hall. a Med 2 höz mi volt a legjobbb kieg????Nekem alapjáték +Kingdoms+magyar mod van fent.
  • Murder3
    engem sose zavartak én elvoltam az alapokkal is mert a kampány nekem gazdaságialg fontosabb pl a med2-be is a csatákat inkább a custom gamekbe mentem mert ott lehetett fun harcokat vívni tüzérség+könnyyűgyalogság elefántok rohamok stb...:D
  • Petiii94
    Scott ez annyira szép volt:)

Amúgy szetintem ez meg az európa universalis a 2 legjobb stratégiai játék.
    :)
  • Scottt
    Egyenlőre nem tervezem modolni mivel akkora ilyen teljese modokat nem akarok feltenni mert ha nem indulna el le kéne újra töltenem.
    Akkor meg?A vanilla Total Warok sosem voltak nagy számok,ők csak a motort adják a közösségi csiszol belőle igazi játékot^^Pl: M2TW és a DLV mod a jelentősen fejlesztett gazdasági mikro managamenttel.
    Ha a DMUC után sem tetszik a muskétatűz,akkor csak az idegeskedés a vége ami amúgy is csak árt a szépségnek =)
  • MaRee
    Murder szerintem senki nem akart itt leoltani meg veszekedni veled, de le lett írva, hogy amíg nincsenek kifejlesztve normálisan a technológiák addig ne várj túl sokat, a korabeli lőfegyverekkel jó ha 5 méterről el lehetett találni egy embert. Mint írták inkább morál romboló hatásuk miatt használták őket eleinte,de később már egyre jobbak és pontosak lettek, a játék során is így lesz HA kifejleszted a megfelelő techeket hozzá.

Ugyan így lesz majd az alakzatokkal is, az ilyen első sor lő aztán hátralép hogy a másik lőjön és így tovább még odébb van, úgy mint a lovasság elleni négyzet alakzatok, stb.
  • Murder3
    képzeld tudom milyen a tw-k mod felépítése én is modolgattam a med2-t egy ideig.
    másrészt meg nem hinném h tudod milyen korszak való nekem...
  • Scottt
    Darthmod!Ha abban sem tetszik akkor szerintem ez a játék/korszak nem neked való..És ha csak megnézted volna a linket,vagy utána nézel,megtudhattad volna, hogy a vanillához nem piszkál hozzá,saját indító menü,saját mappa,saját installer..
  • GaBika6
    Biztos szar napja volt mindenkinek, azért van háború itt is, ott is, meg pontatlanság és a többi...
  • Murder3
    pl innen?
    "ha van 120 egység eggymással szembe lead 2 sor tehát 60 egység lövést 4X akkor azért ne ilyen 3-4 db haljon már meg lövésenként."
  • bgabor
    És mégis hogyan értelmezzek 120-as egységlétszámot, ha nem írod le? Jósoljam meg, milyen beállítást használsz?

És igen, lesz egyik sor lő, másik tölt rendszer, ha majd KIFEJLESZTED. Ahogyan azt már jó néhányan leírták.
  • Murder3
    Inkább te használd az agyad,különben 120-ra állítottam az egységszámot nem arra mondom h csak 40 ember lő....
    lol oszt még te beszélsz....értelmezés 0.

másrészt meg h az első 2 sor lő igen, én ezt az egyik sor tölt másik lő rendszert képzeltem, meg egyébként is 120 embert álítsak libasorba?(nem is engedi úgy)
    álítanék én de görbíteni nem tudom az alakzatod 2 sort körbe álítanék én ha lehetne....
  • wednes
    Majd lesz később nagyobb pontosság, meg gyorsabb utántöltés. A játék végén lévő egységek már úgy lőnek mint az örültek. :)

Ha olyan pontosak lettek volna ezek a fegyverek már lövészárokban harcoltak volna. A nyílnál és gyengébbek voltak, hatótávra pontosságra. Az volt a nagy előnyük, hogy sokkal kevésbé kellett képzett ember a használatukhoz, mint egy íjász (aki már gyerek korától gyakorol).

Képzetlenebb ellenség ellen, simán lehetett szuronyrohamokat vezetni, elérték a vonalaikat. Persze ha 10 lépésről bekaptak egy sortüzet az gáz volt. :)
  • bgabor
    Ú bazzeg. Talán lőjenek át egymáson?

Olyan összefüggések felmerültek már benned, hogy minél szélesebbre állítod az arcvonalat, annál tübben fognak tudni egyszerre lőni? Ha mondjuk két soros vonalba állnak, akkor már az egység fele is fog tudni lőni egyszerre?

Vagy nem divat manapság az agyatokat használni?

Emellett az is el lett mondva: Több fejlesztés, nagyobb pontosság.

Tudod te egyáltalán hogy miért használtak ezek ilyen idióta vonalban menetelünk-tüzelünk taktikát?
    Mert olyan pontatlanok voltak ezek a "puskák", hogy ha két ember kiállt volna egymással szemben a mezőre, fél óráig is lőhették volna egymást találat nélkül.
    Ezért aztán egyszerre lőttek, sok csőből, hogy valamelyik golyó tutira találjon. Az ellenséges embertömeg pedig könnyen eltalálható célpont volt.

De ha ilyen értelmi szinten mozogsz, empire-ezés helyett miért nem lövöd inkább a núbokat a sznájpörrel a csében? Vagy miért nem toltok rédet a wörd óf varkráftban?
    Sokkal jobban passzolna!
  • Murder3
    Egyenlőre nem tervezem modolni mivel akkora ilyen teljese modokat nem akarok feltenni mert ha nem indulna el le kéne újra töltenem.
  • Scottt
    A road to independence nem működik,olvasd el talán aFAQ-t

Murder te is fusd át,aztán szerintem próbáld ki,elég pöpec lett.
  • Murder3
    Ez rendbe van de csak 40 katona lő egyszerre ergó nekem ez a lövésenként 2-3 akkor is kevés.
  • Kotomicuki
    400 lépés volt az elméleti hatótávolság, de 200 lépésnél távolabbra nemigen vezényeltek sortüzet - max. morális okokból - , mert a lőpontosság nem volt jellemzője a korabeli muskétáknak (és a lövészeknek sem) - ha jól emlékszem, akkor 100 lépésre is csak max. 40% volt a találati arány - 2m magasságig - , nyugodt körülmények között, csatában ennek a fele sem volt meg...
    Van videó arról, hogy a nagy és híres fegyvermester 4 méterről nem tud eltalálni vele egy 5x5 cm-s céltárgyat...
  • Kotomicuki
    Ezen mod-ban több mod-ot gyúrtak egységes egésszé, a nagyobb fokú korhűség jegyében - pl. nem kell 4 kör (2 év) ahhoz, hogy Angliából eljuss az Afrikai partokig, mint az alapjátékban.
    Belenyúltak az AI-ba és növelték az egységek létszámát is, ill. a legfontosabb, hogy saját magad tudsz több, lényeges paramétert állítani benne, anélkül, hogy HEX-editorral kellene a 20. alkönyvtárszinten lévő fájlok után kajtatni - pl. a muskéták töltési sebessége, pontossága, hatékonysága is szabadon állítható benne.

Az 5.4.1 nálam hibátlanul megy w7 32bit alatt.
    Azóta már - pl. - a kereskedelmi kikötőkben is lehet nagyobb hadihajókat gyártani az újabb verzióiban.
    Ha az AUM 3.1-t is mellérakod, akkor már tényleg nem lehet ok a panaszra az egységek egyhangúsága és száma miatt. :)
  • MaRee
    http://www.moddb.com/mods/darthmod-empire
  • bgabor
    Ennek a darthmodnak melyik verzióját érdemes leszedni? Mi lesz jobb tőle?
  • GaBika6
    Jah, és a távolság sem mind1. Szal közelebbről nagyobb a pusztítóerő...
  • MaRee
    Az egyetemeken ki kell fejleszteni a fegyveres dolgokat, mert az elején nagyon pontatlanok lesznek, ne felejtsük hogy ezek a fegyverek még lőporral meg gyutaccsal működnek :) De ahogy telik majd az idő és meglesznek a szükséges fejlesztések, egyre pontosabbá és halálosabbá válnak. Ágyúknál ugyan ez a helyzet, ott is meg kell csinálni a megfelelő upgradeket hogy pontosabbak legyenek, lehessen őket mozgatni, stb.
  • Murder3
    Hát az a bajom h kb 4 sörtűz után ali esik össze pár darab mikor annyi után már kb az első sornak szét kellet volna zuhannia.
    ha van 120 egység eggymással szembe lead 2 sor tehát 60 egység lövést 4X akkor azért ne ilyen 3-4 db haljon már meg lövésenként.
    Ha nagyobb sebzést álítunk rá gyorsabban ölnek, a pontosság nem tudom mennyire befolyásolja azt a med2-be nem nagyon próbáltam, csak konkrét tankot csináltam a teuton lovasságból:D

De az a baj h az ágyúkat se lehet közelebb tenni mert a csíkon túl nem tehető és elég kicsi a rangeje ahogy néztem.

Még egy kérdés a replayeket hol tudom megnézni mert a kampányba már mentettem sok csatát, de a lejátszó funkciót nem találom sehol:S
  • MaRee
    Fúú még a megjelenéskor játszottam utoljára kb, de az elején mikor elhelyezed az egységeket ott tudod beállítani hogy hova rakja az ágyúkat. Érdemes a kamerát úgy mozgatni hogy ne felülnézetből lásd a területet, mert ha úgy rakod le az ágyút hogy van mondjuk egy domb előtte, akkor b*szhatod :D

Azokat az ágyúkat lehet mozgatni asszem, amikhez vannak lovak kötve, meg van egy gomb is(talán deploy/undeploy) amivel be lehet állítgatni hogy mozogjon-e az ágyú vagy nem.

Ha rányomsz egy ágyúra akkor mutatja pirossal a lőtávját, értelemszerűen azon kívül eső célpontokat nem fog lőni, a howitzer ágyúk jók az ilyen távolra lölvödözésben, viszont elég pontatlanok.

Nem értem a sortüzes kérdést, most az a baj hogy sokan halnak meg, vagy hogy kevesen?

Amúgy Empirehez töltsd le a DarthMod-ot, legjobb mod hozzá ami létezik, sokkal ralisztikusabbá teszi a játékot.