• vonfeldner
    Ja és még valami: az indiánok mindig félkegyelmű módjára felprédálják magukat? Direkt saját kezűleg akartam lejátszani a irokézek elleni csatát mert úgy 400-500 fővel nagyobb seregük volt...és elég szép mennyiségben regulárisok...bár ez pont az indiánoknál furán jön ki de biztos értitek:D szóval felkészültem hogy iszonyatosan gyorsan leteperhetnek ha nem vigyázok, korábban már volt dolgom kisebb indián csapattal szóval jó tömören állítottam fel az erőimet kivétel a lovasság amit a szárnytól távolabb raktam..két kis gyalogosegységük észrevette a lovasokat de a többiek abszolút minden koncepciót mellőzve nekem estek...gondolkodás nélkül szembemeneteltek a kartáccsal, teljesen el voltam képedve...ez volt az első nagy csatám indiánokkal...eddig mindig azt a bevált módszert alkalmaztam hogy széles és vékony frontot hagyok hogy átkarolhassak...de ezek egy vonalban támadtak...az első vonalaim körül olyan mészárlást vágtunk ki, hogy a csata végén körbenézve nem is tudtam felidézni hogy volt ennyi harcos összesen...kinyírták az ágyúim és ha nincs annyi mániákusságom, hogy néhány gyalogost bekerítésre küldjek, akkor szent hogy végem...hála az égnek ezekkel egyesével aprítottam fel azt ami maradt belőlük mert ekkorra már mindenki más menekült tőlem...direkt megnéztem...aki az eredeti seregemből harcképes maradt az kb 70 fő...mindenki máson nyúlcipő volt...ezzel a 70 fővel nyertem:D
    Szóval a kérdés: mindegyik bennszülött indián nép ilyen esztelen vadsággal támad vagy csak az irokézek sajátossága volt ez?