Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon sokat szenvedtem vele én is, mindent megpróbáltam(nem is írom ide mert hosszú távon egyik sem volt jó),és a megoldás:
alaplap csere.<#nevetes1> persze nem e miatt történt, de meglepõdve tapasztaltam , hogy jó lett. Vagy 2 éve nem játszottam az empirével amúgy. Azt hiszem valamelyik win, vagy steamos verzió után halt meg nálam.

szabii98
Ilyen zászló modokat csak eredeti játékra tudok telepíteni?

I met God. She's black

Savaran
Van egy olyan hogy italian states, foglald el itáliát és add oda nekik és kész, a magyaroknál egyszerû elfoglalod fellázítod, majd békéért és kereskedelemért cserébe adsz nekik pénzt meg plusz területed és máris a barátaid lesznek.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

szabii98
Hali!
Létre lehet hozni egységes olasz államot úgy, hogy elfoglalom a félszigetet, fellázítom õket, nyernek a forradalomban, és a nevük is Italy lesz?😊 ugyan ez lenne a kérdésem a magyarokkal

I met God. She's black

JethroHUN
Mind1 nem kell, sikerült kijavíttatnom a steammel, csak hozzá kellett adni.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Valaki lenne olyan kedves és küldene egy screenshotot (vagy a ki exportált registryfált) a játék registry bejegyzésérõl? Újra kellett raknom a windowst így elveszett az egész registry, de a játék másik partíción van. Nem szívesen ugranék most neki az újra rakásának.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Achtung Achtung!!!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyûjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
Sziasztok!

A játék sajnos elég gyakran ismeretlen hibára hivatkozva kilép. Virágboltban vásárolt. Leggyakrabban mentésnél és betöltésnél van ez(de azért futás közben is elõfordulhat) Elég érdekes mert mondjuk az utolsó 2-3 mentés nem mûködik de a többi már jó. Ha valaki találkozott már hasonló problémával és sikerült megoldania akkor az kérem segítsen. Vagy dobjon egy mûködõ linket.

Ezer köszönet
A nem európai népeknél - kezdetben - túlsúlyban vannak és hatékonyabbak a közelharci egységek, így ezekhez kéne igazítani a csata levezetését:
pikások lekötnek (széleken a lovasokat mindenképp), majd a kardos és lovas csapatok próbálnak meg oldalról-hátulról morált és egységet rombolni, miközben a lövészek és az ágyúk a 2. vonalból, lehetõleg magaslati elõnybõl, osztják az "áldást".
Indiában a tábornokok elefántjai mindent le tudnak tarolni - akár több tábornokot is tehetünk a seregbe, hogy "optimális" legyen a hatás. 😄
Ehhez még az kell, hogy minél több csillagja legyen a vezér(ek)nek, hogy minél tovább kitartson a morál az ormányosoknál -> ez csatadöntõ tényezõ itt.

...

#5959:

Az #5928-s hozzászólásban leírtak az irányadók, Razor esetén:
a 8, 8a, 9 javítások és az alapmû letöltése és telepítése a "kalózöböl"-bõl, torrent-tel, majd ízlés szerinti DMUC verzióval - vagy más mod-dal való felturbózás - google, mint jó barát...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Sziasztok.
Letoltottem a razor1911 jatekot es nem tudom fel tenni.Valaki tudna segiteni orok halam kiserne 😞 Regebb megvolt 1-2 eve nem tudom mar de akkor youtuben megkaptam es fel tudtam tenni aki tudna segiteni az lecci privatba vagy itt nekem mind1 csak segitsen.Koszonom elore is!Ha youtubon van akkor link vagy kep vagy mind1 csak help.
Support nem válaszolt! 1 hete kb írtam nekik!

Az a vicc,hogy 2-3 hete mûködött és meghalt!
Nem kevés órám volt a játékban erre nesze!

marad a virágbolti jobbat én se tudok sajnos!
Azért köszi!

szabii98
Elsõ Svéd gyõzelmem után Marathával kezdek egyet. A Mogulokon megyek mint kés a vajon, de Mysore már az elsõ körben olyan fullos hogy csak ámultam. Most hadat üzent(1704), de még nem támadott. Fogalmam nincs honnan szerzek 2000 embert ilyen rövid idõ alatt. Északon van pár seregem(2100fõ), de abból kellenek hódítani. Azthiszem a kisebbiket(9xx fõ) északon hagyom védeni és beszüntetem a hódítást, a másik sereggel meg vissza rohanok. Mysore amúgy is kell a 64 fontos, általam csak nukleáris ágyúnak nevezett valami miatt 😄
Tippek?

I met God. She's black

Hát, ha a support sem segít, akkor a virágbolti verziót ajánlanám, mert az nem ilyen "kényes". (Hogy még mindig ilyesmivel veszik el az amúgy is egyre fogyatkozó felhasználók kedvét a PC-s játékoktól... <#falbav> )

szabii98:
Elviekben mennie kéne az átmásolás után, elviekben...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Valaki tudna abban segíteni,hogy a steam-en egyszerûen nem indul el game!

Felraktam újra mindent, game-et steam-et,de semmi!
Elindul és hibára hivatkozva kilép! Viszont a hibát nem fejti ki annyit ír,hogy ha megoldást talált a problémára majd értesít!

Ugyan ez van a Napoleon TW-is!

Aki véletlenül tud valamit,vagy volt dolga ezzel akkor megköszönöm!

(Shogun 2 TW) viszont mûködik!

szabii98
a virágbolti verzió mentését át lehet pakolni eredeti játékba?

I met God. She's black

szabii98
értem. megpróbálom

I met God. She's black

Hi!

Hát, talán úgy, hogy elfoglalod az összes OMM területet, majd hagyod, hogy Magyarországon lázadás törjön ki, így megalapítva az önálló Magyar államot, ezek után pedig úgy kérsz tõle békét, hogy felajánlod a többi, a teljes országhoz még hiányzó területeket: Erdélyét és Horvátországot.

A gond az, hogy nagyon egyoldalú ügyleteket nem hajlandó elfogadni a "gép", és ez az volna a javából. 😊

szabii98
Sziasztok!

Poroszországgal szeretnék kezdeni, és egy egységes német államot alapítani Közép-Európában. Meglehet azt oldani, hogy az Osztrák-Magyar monarchiát szétszedem, Ausztriát, Sziléziát és Csehországot elveszem, a többi pedig Magyar terület lenne? Egy szóval szeretnék egy egységes Magyar államot is, aminek semmi köze az osztrákokhoz.
Ötletek? Meg lehet csinálni?

I met God. She's black

magyarosítás már van a játékhoz?

Itt mazsolázhatsz 😊
Hali
Valaki meg tudná mondani, hogy ETW-hez milyen modok vannak és melyik mi újat ad? Szeretnék beújítani.
köszönöm a választ! A Darth mod 7.0 láttam már. Tudom hogy Darth haver mindig jó modot dob össze, csak arra irányult a kérdésem hogy ezzel a moddal sikerült-e az ETW AI-ját olyan szintre hózni mint az NTW-ét?? Mert az alapból jobb lett mint az Empirében,
2. Multi is érdekelne, mármint hogy játszanak-e még vele egyáltalán??? Mert ha szinte senki akkor nem telepítem újra az ETW-t.
Hypo
Hat nehez annyival nem jobb szerintem! Ramada soul jovial kevesebb lehetoseg van az alapgameban.
Dearth mod, American rev war mod ok nagyon jok

Ja és annyira gáz,hogy olvashatatlan apró szövegek vannak benne.Meg nem tudom, próbálgattam mindenféle beállitással, de olyan kicsi az egész

Hellósztok! Mennyire szoktak még neten játszani az ETW/NTW-vel?

Hi.

rég játszottam már az Empirével. Érdekelne hogy van-e már olyan mod amivel az AI már van olyan szinten mint a Napoleonban ?
( általános az a vélemény hogy jobb az NTW stratégiai és battle AI-ja)
Warton
El kell érned, hogy a fõvárosodban lázongás legyen, majd akkor a lázadók oldalára kell állnod.

Sziasztok ! Tud valaki olyan patchet vagy file-t amivel minden nemzet játszható lesz ?
Nem igazán értem hogy hogyan lehet államformát változtatni, az angolom meg hagy maga után kívánni valót...
kösz szépen,meg is volt az elsõ emlékezetes csatám 😄
Megszokás kérdése.
Ebben a játékban kissé körülményes az egységkezelés - egy kicsit javítottak a NTW-ban rajta, de így sem az igazi még (mondjuk egy RTW-al összehasonlítva azért - ritkán, az igaz, de - felfedezhetõ némi javulás e téren 😊) ).
A védekezés a legnyugisabb ága a küzdelmeknek, ha van elégséges emberanyag: a csatatéren ez sima ügy, csak szét legyenek húzva az egységek, ill. a 3 sormélység meglegyen a 'Fire by Rank'-hoz az ezt ismerõ egységeknél (a Militia ezt nem tudja, náluk csak a legelsõ sor lõ, így õket mindig szét kell húzni a tûzerõ "optimalizálásához"). A várfalak védelme sem ördöngösség: lövészek a várfalakra (fordított 'U'-alakban, végig a várfal 3/4-n), pikások a résekhez, ellen-lovasroham az ellenséges egységek hátába -> akár ötszörös túlerõt is fel lehet könnyedén morzsolni így...
A gépigényt meg egy mai közepes-gyenge konfig is kielégíti - no, nem az intel-féle "beépített VGA"-l, az is igaz...

Viszont személy szerint nem állítanám túl nagyra az egységméretet, még ha bírja a gép, akkor sem, mert körülményesebb vele taktikázni, a védekezés pedig néha igazi rémálom...
Kiegészítés:

Mint minden TW-ban, itt is a fõmenü (ez itt a hadjáratok fõmenüjét jelenti) Grafikai beállításoknál lehet megadni az egységek méretét, mielõtt hadjáratot indítanánk! Ha 'Huge' és a maximum így is csak 200 fõ, akkor egy másik kampányt kell választani, mert ebben nem lesznek 4-500 fõs egységek.
A már megkezdett hadjáratot, utólag már nem lehet ilyen "átállítással" nagyobb/kisebb egységméretûvé tenni, feltétlenül új hadjáratot kell kezdeni az új beállítások érvényesítése céljából.

#5925 elsõ mondata.

Végig kell próbálni, mert nem 1-2 féle hadjárat van. 😊

Na szóval fennt van a DMUC 6.2 megy is minden,de hol vannak a 400 fõs egységek?a legtöbb 200 egy században,hogy lehet ezen változtatni?
Ryleh
Ebay-on 9 Eu a TW-k darabja...plusz Neked a posta megennyi...aztan legal,steam,stb.

Curze
Steam. 😉

csak mielõtt valaki belekötne:azért warezolok mert a legközelebi helyiség ahol esetleg pc-re játékot lehet vásárolni 50 km (és elég sovány választékban vannak)
oké,köszi,akk elkezdem letölteni a Razort...
NM!
Nálam törölve lett a Ka0s-verzió, mert nem akarta fogadni a patch-eket - már csak az eredetitõl eltérõ helyre való feltelepülése miatt se (szépen megkopasztotta a "fölös" részektõl az a csapat ezt a játékot...). Ezért a Razor-t is le kellett szednem - én is DMUC-t akartam (volna) 😄 - és azóta is az van, mert azzal minden jól mûködik (a netem szûkös sávszélességét (én is) másra használnám a Steam-szerverrel való állandó kapcsolattartás helyett...).

Hhmm, a ''galaxisban még 4,5k HUF - az Amazonon meg ~2800 lenne a lemezes verzió!!! 😮
Egész jól tartja az árát, bár a M2TW Gold és a NTW is ennyibe fáj itthon! 😞

Akkor elég sokáig próbálod ki az 1.0-s alapmûvet, amíg a másik lejön a neten - pénz több van benne az 1.2-ig: a fejlesztések azonnali felhúzása, egy tartománnyal 2 full-os sereg, nem akadály. 😊)

köszi,ha az 1.5-ös patceh(crackes stb) akk nem lesz jo?,nincs akkora netkapacitásom h lehuzzak még egy iet
A Ka0s-féle törés még az elsõk között jelent meg, a játék 1.0-s verziója alapján. A DMUC 6.2 mod pedig az ETW 1.5-s, vagy újabb változatát igényli. Szerintem ezért nem megy - persze, azóta a Ka0s is kiadhatott frissített verziót, de ilyennel én még nem találkoztam.

Javaslatom:
Most már nem lehet nagyon drága az ETW, hiszen már 2 rész is megjelent utána a sorozatban. Ha irtózol a Steam-tõl, amit meg tudok érteni, akkor a Razor törés és a hozzá kiadott 8, 8a és 9 javítások (esetleg a többit is) letöltésével és telepítésével tudod az 1.5-s játékot reprodukálni. (A Ka0s elõnye, hogy bárhova telepíthetõ, nem olyan háklis erre, mint az alapjáték. A Razor verzió pedig frissíthetõ, igény szerint, de az eredeti alapértelmezett helyére kell telepíteni a hibamentes futáshoz. A kétféle warez ne legyen egyszerre a gépen, mert az ellehetetleníti mindkettõ futtatását!)

Ettõl függetlenül más is lehet a hiba kiváltó oka. 😊

Sziasztok,van egy kérdésem: Kaos os ETW-m van,letöltöttem a DMUC 6.2 -t felraktam és nem indul,mit tehetek? belelépek akármeikbe és elõhozza a képet,majd elfehéredik és hibát észlel
Ryleh
koszonom a kimerito helpet😊)
jo jatekot mindenkinek,,,,(nyomul az iszlam Europaba😊)

Hhmm, ezt annyiban módosítanám, hogy rengetegféle hadjárat van az újabb DMUC-okban, ki kell tapasztalni, hogy melyikben mi a változás a többihez képest - pl. Custom-ban nagyok az egységméretek, míg a DM-sben a vanilla-s mennyiség van.

#5924:
Ha nagyon eltérõ a vallás és a kultúra (nem nemzeti terület), akkor nagyobb sereg kell a nyugalom fenntartásához, addig a kb. tucat körig, amíg be nem áll az egy állandó szintre.

Amit a játékos tehet ezért:

- új, nagyobb tudású (több csillagos) igazságügyi miniszter kinevezése, ha az államforma ezt lehetõvé teszi (régi kirúg, majd reménykedés, hogy jobbat dob helyette a gép - elõtte mentés)

- a tartomány felmentése az adók alól, pár (3-6, vagy több...) körig

- iskola, a sajáttól eltérõ vallási épületek azonnali lerombolása, majd, a következõ körben államvallásúval való cseréje; hittérítõ, ügynök küldése a területre

- bordélyház építése, ha még nincs (ha más módszerekkel, idõvel kezelhetõ lesz a morálszint, akkor ez nem szükséges/lerombolható minden tartományban)

- morálromboló épületek (pl. vanilla bányák) lerombolása, újrahúzása a még nem bomlasztó szintig

- államforma váltás - ez ideig-óráig megteszi, de nem megoldás

- az alsóbb osztályok adójának radikális csökkentése (a felsõk sohasem lázadoznak - ha mégis, akkor ott már vmi nagyon nem gömbölyû); ez az adott térképen szereplõ összes tartományra kihat (egy-egy terület adóját külön nem lehet beállítani, csak eltörölni); igaz, hogy így akár felére is eshet az adóbevétel, de azt a kereskedelem növelésével, ipari fejlesztésekkel, kalózkodással kompenzálhatjuk

- dragonyosok állomásoztatása a városban - nekik bónuszuk van a rendfenntartásra (ehhez kell pár fejlesztés is), így kevesebbõl is megoldható a nyugalom

Az ellenfél fõvárosai mindig lázadni fognak, akármit is csinálunk - ha semmit sem csinálunk, akkor folyamatos lesz a lázongás, de lesz némi bevétel is, amúgy 3-6 kör alatt normalizálódik a helyzet, legjobb esetben - a lázadó sereg leverése szükséges ehhez - és utána már csökkentett helyõrséggel is termelhet bevételt a terület.

Svédekkel kezdve van 2 miniszter is, akit egybõl cserélni illik - körönként csak egyet lehet!

Ryleh
hali

mtw fan vagyok,eddig vartam az etw,ntw vel(megfelelo vas kellett,es kiforrott modok)
vanillakkal sosem jatszottam.
ha egy regiot elfoglalok lazad 1000 rel,korokon at.a korabbi TW-jatekokban 3 opcio volt (elfoglalni,sarcolni,es kiirtani.
itt nem talalok effelet.
hol tudom REGIONKENT beallitani a tax ratat?...mert a fopanelen az ok (mint aregiekben,ho altalanossagban koltekezo,vagy sporolos a tax.
parancsnok van minden tartomanyi varosban,megfelelo hadero is,stb.
tudom kisse amatorok eme kerdesek,de nekem uj ez a rendszer...
(pelda :svedekkel eöfoglaltam Kurlandot,bazinagy seregeim mindenhol,azonnal epitettem megfelelo parancsnoksagot,stb.,de 2-3 koronkent megjelenik egy kozepes kurlandi zaszlo alatti sereg.
az altalanos ado mertek a legalacsonyabb.de ugyanigy villognak mas tartomanyok is,keken,ho elegedetlenek.
szoval egyedul evvel van bajom,a tobbi ujitas ertheo,muxik(uj npc-k es funkciok,diplomacia,kutatas,stb.)

koszi a valaszt

Hali!

1. Az újabb DMUC-k már az Ornamentum mod-t integrálva hordják magukban (régebben ez az AUM mod része volt), innen a sok, különbözõ egyenruhás ezred - régen ez volt a divat, hangulatos lenne ez, ha nem egy szûk térre koncentrálnák a választhatóságukat (ami eredetileg 10-20 egységre lett tervezve és ahhoz jó is, nem 40-60-hoz).
Ha ez zavar, akkor a régebbi (pl. 5.4x) verziójú DMUC-k között válogass, azokban nincs ilyen sok egyedi egység.

2. DMUC-t azért tenne fel az egyén, általában, mert szeretne létszámban a valósághoz közelebb álló csatákat levezényelni. De ha neked ez nem kell, akkor az 'Options' menü grafikai részénél találod az egységméret beállítását - mint minden TW-ban - , amit új hadjárat indítása elõtt kell megtenned, a már elkezdettekre ez nincs hatással.

3. A DMUC-ban pedig van pár szerkesztési lehetõség, már a legelsõ lapon, ha pl. a füst mennyiségére, vagy az ütegenkénti ágyúk számára gondolsz - a muskéták hatékonyságát is itt lehet állítani.

Nem, a Gyémánt kiadás = gyûjtõi kiadás amit akkar adnak ki ha már régebbi a játék de még van rá keerslet, ahogy rájöttem 😄
Sziasztok!

2 gondom lenne, DMUC van fenn, viszont rohadt idegesítõ, hogy 478541 egységet tudok képezni, mindenféle hülye nevû infantry-kat, nem tudom valahogy lecsökkenteni a számukat kezelhetõ méretre? Illetve a másik, hogy lehet-e valahogy csökkenteni az egységek számát, nem tudom volt-e 400 fõs század, de mondjuk a fele barátibb lenne<#hamm>
Esetleg, ha tudnátok ajánlani vmi szerkesztõ eszközt, vagy akár DMUC beállításokon belül is, ott nem találtam semmi ilyesmi lehetõséget.
Elõre is köszi!
Curze
A "gyémánt kiadás" az nem egy itthoni "sorozat"? Mint az "Ezt vedd meg" és társai? Korábbi játékok újra kiadva.

már rájöttem, semmi csak kapott egy papír tokot és + 1,5K forintot az árában.