6068
-
#1348 Patch közeleg -
#1347 Csak kreatívan! :D
Tallózd be neki te a dvd-ről a fájlt. -
Grrrrrrr #1346 Üdv!
Letöltöttem a netről, hogy kipróbáljam, hogyan fut a gépemen, érdemes-e megvenni. De a telepítő ezt írja ki:
To continue unpacking, file 'empire total war_disk1_0.sid' is required from disc 1 és nem csinál semmit. -
#1345 rendben, sry. csak valaki itt felhozta a roma total wart és arra reagáltam, szóval nem én találam ki;) -
mnorbi #1344 köszi ! -
#1343 -
tomcsa4 #1342 Nem akarlak megbántani ,de ez így ebben a formában nem vicces. Én szerintem legalábbis. Máskor tedd spoilerbe légy szíves. Mert van, akiket ez bánt (értem én az ilyen poént is, de nem nevetek rajta). -
#1341 roma total war:D:D
ez van most nálunk, ill. majd lesz ha még többi roma hal meg:D:D -
#1340 Van még long campaign is. -
#1339 C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Application Data\The Creative Assembly\Empire\
Ide menti.Lehet csak Total Commander fogja megmutatni a mappát... -
mnorbi #1338 tudja valaki hova teszi a játék a mentéseket ? nem találom , pedig be akartam vinni a munkahelyemre is játszani :P -
apedro #1337 Na jó, de ha az előző TW-ket is hozzáteszem, akkor több tízezer körös tapasztalatról beszélhetünk, ami azért jó alap az ETW esetében. -
#1336 Akkor 30 kör alatt többre jutottál mint én. Kösz a válaszokat :) -
apedro #1335 Eddig 30 kör tapasztalatom van a játékban, úgyhogy leginkább a játékleírás alapján tudok tippeket adni.
- államformaváltás: nem tudom, lehet-e automatikusan váltani, de a leírás alapján az biztos, hogy ahogy egyre több filozófiai irányzatot fejlesztez ki, a lower classokban annál inkább nőni fog a reformok iránti vágy. Ez előbb utóbb forradalmhoz vezet (ami nem egyenlő a "sima" provinviális lázadással), és a fővárosban fog megküzdeni a forradalmi sereg az "ancient regime" hadaival. A játékosnak választania kell a kétoldal között. Ha veszít, vége a játéknak. Abszolút monarchiában egyébként te cserélgeted a minisztereidet, önkényúrhoz méltón szabadon, míg köztársaságban új választásokat lehet kiírni (ezt még nem volt mód kipróbálni)
- tábornok: a saját egységel közül lehet kinevezni (adott egység kijelölése, csillag gombbal kinevez). Érdemes tapasztalt egységet kinevezni, jobb tábornok jön.
- győzelem: hál' istennek több feltétel is választható (egyszerre talán csak egy). Vagy a domination, van a schort campaign (itt x számú provinciát kell tartani, aminek nagy részét nemzettől függően a gép határoz meg) és végül van a prestige győzelem, azaz a játék végére a játékosnak kell rendelkeznie a legtöbb prestige ponttal. Ez összeszedhető épületetekkel, tudományos fejlesztéssel, hódítással, győzelmekkel, és taán még egy jó miniszter is hozzájárul körönként 1-2 prestige ponttal.
Fejből ennyire futotta. -
#1334 Nagyon jó kis játék valóban. A total war sorozat egyik darabjával sem játszottam eddig, úgyhogy elsőre egy rendes tutorial hiányában csak néztem a térképen hogy mi ez a sok minden és mi mire jó, de úgy 2-3 óra játék után kezdek rájönni a dolgokra. Lehet hogy a sok-sok óra Civilization miatt tanultam bele ilyen könnyen :) A one-more-turn dolog itt is remekül működik :D
Azért lenne 1-2 kérdésem. Államformát hogyan lehet váltani? Nagyon reform kell a népnek, de erre nem sikerült rájönnöm. Mondjuk gondoltam rá hogy abszolut monarchiában nem is lehet(a svédekkel kezdtem), amíg az uralkodó meg nem hal? Meg tudom orgyilkolni valahogy a saját nagyfőnököm? :D
Hadvezért(szárazföldi vagy tengeri is) mikor kapok? Sima egységekből születik ha sokat harcolok velük hadvezér nélkül vagy hogyan működik? Vagy bizonyos időnként felbukkan mint az ügynökök/úriemberek? Sajnos egy szívroham elvitte az egyik nagy vezérem, és pótolnám, de sehogy nem jön össze.
Milyen módokon lehet megnyerni egy játékot? Csak területfoglalással? Kéne valami alternatív módszer mert 7 területből 2 a két szövetségesemnek a fővárosa, és nem jó szívvel rohannám le őket csak ezért, viszont megvásárolni/elcserélni nem tudom ezeket a területeket velük :( -
foxxi #1333 Igy tökéletesen működik :) Köszi! -
apedro #1332 Sziasztok!
Volt szerencsém pár órát tolni a játékot tegnap este is, és egyre inkább az az érzésem, hogy nagyon jól összerakott a játék.
A diplomáciai-stratégiai rész hozza azt, amit az Imperial Glory-ban is szerettem: azaz a gép a győzelmi céljait akarja teljesíteni, és ennek rendeli alá a lépéseit, valamint stabilnak és kalkulálhatónak tűnik a szövetségi rendszer. Ez alatt azt értem, hogy pl. az oroszok nekem és a lengyeleknek is szövetségesei voltak, ezért a lengyelek elleni hadüzenetem előtt elvben kérdés volt, kit választanak majd a muszkák. Viszont amiatt, hogy tudtam, az oroszok háborút vívnak a svédekkel is, arra számítottam, hogy a lengyeleket választják majd, mert vele szárazföldön is szomszédos, velem pedig nem. Ezért ha a lengyelekkel marad, velem ugyan hadba kerül, de reálisan - egy darabig- nem kell számítania arra, hogy ténylegesen kétfrontos háborúra kényszerül. Így is lett, a többi szövetségesem viszont velem tartott.
Azt is megtapasztaltam, hogy kellő alázattal kell csatába vonulni a gép ellen. Egyszerűen jól mozog, reagál az én lépéseimre, nem megy fejjel a falnak; ha kell és teheti, az egységei egy részét kiküldi a bekerítés feltartóztatására, így szabályosan több kisebb ütközetre bontja a csatát; ha teheti elrejti az egységei egy részét, és a kellő pillanatban, váratlanul csap le (szóval, helyzettől függően érdemes felderíteni a csatateret). Amit pedig a lovasságával művel, az egyenesen pimasz. Miközben a hadserege zöme stabilan várakozik a felvett pozíciójában, a lovassága egy része az én seregem szárnyainál kolbászol, közelít, körbenyargal, visszavonul, aztán megint közelít. Szinte mintha arra várna, mikor nem figyelek egy pillanatra. Egy kis kihagyás, és már le is csap egy gyengén-rosszul pozicionált egységre. Klassz! -
Tibikees007 #1331 Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha bekapcsolom az Anti-aliasinget ha van épület /erőd, házak/ teleszemeteli a képernyőt kis pöttyökkel. Mintha egy réteg lenne a képernyő előtt. Az emberek és a növényzet tökéletesek, csak az épületekre rakja rá.
Amúgy ultrán megy tökéletesen szaggatás nélkül.
AMD 6000+, Ati HD4830 512Mb, 2Gb ram, XP sp3. Catalist 9.2. A kártyát most vettem.
-
#1330 sziasztok!
ehhez a soundfix-es javításhoz tudna valaki adni linket ahonnan értelmes sebességgel lejön, mert a torrent amit sikerült kifognom ilyen 1-2 kilobájttal j csak. lehet fizetös oldal is. -
Imihunter #1329 Sziasztok! A mentéseket hogyan lehet törölni???????????
HELP -
koj #1328 Hali! Elkezdtem tölteni az Empire Total War Special Forces Editiont.
Ha kész csak crack elem és ennnyi? lesznek benne hanghibák meg ilyenek? -
lebike #1327 Akinek nem a bolt tojta a játékot, és lefagy a "road to independence" hadjáratnál, az a crack könyvtárból ne másolja át az összes file-t, csak a config könyvtárat, és a data-n belüli három szóló filet (patch_en, patch, boot). Nálam így nem fagy le a csata után.
üdv. -
#1326 Van resource, van town, van kikötő és van főváros capital és tartományi központ capital (utóbbi a gyengébb ...). Az építhető épületek sokszor elágaznak, ls building browser!
A resource helyen azt tudod, ami ott van (fa, érc, egyéb nyersanyag). A townban 4 fajta épületet tudsz építeni (egyik vallásra, másik közérzetre, kémeket ad, a harmadik iskoláztatásra hat, és gentlemanokat kreál, a harmadik meg vas vagy egyéb műveket épít, és ebből jön a jó kis lóvé). A capitalnál van kaszárnya (egységek), nevezetesség (pl. téli palota, ezek pl. növekedésre termelésre, adókra hatnak, de nem mindenhol van!, viszony ahol van, ott érdemes a townokat nyersanyagra, pénzes épületekre állítani), fontos épület (lehet tudományra és jólétre ható épületet felhúzni), valamint van naval (ha van kikötő), ágyúöntőműhely és erőd építési lehetőség. A sima tartományi capitalban két lehetőség van: kormányzóság (építés közben elágazik a lánc, te döntöd el, hogy neked jólét vagy hadsereg - katonai kormányzóság - a fontos) ill. erőd építési lehetőség.
A townokban felhúzhatsz csak iskola jellegű épületeket, így annyi "fejlesztési központot" építhetsz, amennyi városod (town) van. A gentlemanokkal plusz researchre tudsz pontot adni (van military, industry és educationra ható gentleman skill), ha beviszed őket az iskolákba (ami lehet egyetem továbbfejlesztve), stb, stb. -
Neoncsoves #1325 Roma -
#1324 ez a játék félelmetesen hasonlit a Roma Total War-ra -
Slewy #1323 Nah 1707-ben vagyok, Gyalázom a Franciákat amerikában, meg lassan az indiket, viszont ezt a fejlesztést nem értem, egyszerre nem lehet többet? education buildingsnél még mindig csak cambridge van, pedig oxfordban is csináltam már iskolát??? a ring bayonet már megvan, de ha tudja valaki, hogy lehet többet fejleszteni egyszerre, azt megköszönném. -
#1322 én leszedtem a "Empire_Total_War_Special_Forces_Edition-Razor1911"
és szépen megyeget fulgrafon
tesztelve gigabyte alaplap dual core 2,6 ghz , 3gb RAm 1066Mhz ,
zotac 9800 GT amp edition 512 MB op: vista ult sp1 x64 fps átlag 35 - 45 közt tehetö
1 pár kép a játékrol
képek
üdv Cs-P.KFT http://cspkftweb.extra.hu -
Averna #1321 Hát, vazze nem tudok betelni vele ezt nagyon eltalálták.
Csata közben nyomjatok a lassitásra be.....s milyen filinges. -
#1320 óóóóóóóó
-
#1319 Senki. Írd ki dvd-re, fusd körbe a házat 3szor, szarj rá, és vidd el a pápához. Na, eztán jólesz! -
obe #1318 ..egyebkent a steam/my games/tw empires/jobb eger/view forums alatt az összes itt felbukkant problémára van leírás/megoldás...persze angolul -
obe #1317 olvass vissza, pár oldallal elébb volt róla szó..pontosan nem tudom hanyas komment, sokat nem kell visszaolvasni, pár napja van kinn a game -
obe #1316 hol olvasod ezeket az archivmentseket?..steam? -
markus3 #1315 valaki segítene hogy ha kiírja inditásnál azt h a steam_api.dll nem található akkor mi a baja? -
#1314 régen azt használtam, de mostmár a gamelandon jóval több játék van;) -
Pierre75 #1313 Akkor ezért nem találtam. Az egyszem kémem egy török erőd viszgálatánál hősi halált halt és azóta sem képez a gép újat. -
#1312 valaki megmondaná, hogy hogyan/hol nézhetem meg, milyen idő lesz csata közben?
elvileg mondták hogy hol van, e én sehol nem látom ezt az infót -
markus3 #1311 valaki most itt van? -
Neoncsoves #1310 sehogy, magától képez a játék -
markus3 #1309 sziasztok
valaki segítene hogy ha kiírja inditásnál azt h a steam_api.dll nem található akkor mi a baja?