6068
-
Pierre75 #1188 Ezért volt jó a Kingdom. Ott már nem csinált nagyobb baromságot a gép. Alapból erős haderőkkel rendelkeztek a felek, nem ilyen pár egységes kezdő felállás. Sajnálom, hogy nem azt az irányt vitték tovább az ETW-ben.
Azt a hibát végre javították viszont, hogy ha a hátába kerültél, csendesen levagdostad az ostromgépeinek kezelő személyzetét, miközben a lovassága karnyujtásnyira a történésektől tétlenül nézte végig, illetve az előretolt íjászai is rendre a lovasság patkói alá került. -
smusher #1187 Már ne is haragudj, de nagy baromságokat beszélsz. A medieval II-nek is megvolt a maga diplomáciai logikája, ha a pápával jóban lettél volna és egy szicíliai hercegnő is van a családban, nem szálltak volna partra. Angliában pedig a spanyolok kis híján valóban partra szálltak I. Erzsébet alatt. -
Kurfürst #1186 VGA beállításokra megoldás - twcenter.net
HOW TO UNLOCK GRAPHICS SETTINGS:
1. Locate the Empire: Total War preferences file. Not sure about Vista, but on XP its default location is C:\Documents and Settings\YOURNAME\Application Data\The Creative Assembly\Empire\scripts
2. Open up the file and find the line:
gfx_video_memory 0; # gfx_video_memory <int>, Override available video memory (bytes) #
3. Change the value "0" to something bigger. I think it uses bits, but I'm not sure. I set this value to 536870912, which is 512 mb converted to bits. You can find a converter on the internet and set this to whatever value you like, not sure what will work, but that number worked for me.
I have a 256mb HD radeon 2600xt AGP and I can run the game on high/ultra settings with no problems and very playable fps, lowest it gets is around the 20's. I have honestly no idea why they decided to limit it in such a way but this method should provide a permanent workaround.
-
apedro #1185 Ebben igazad van, de a valódi korabeli csatában az ellenfélnél sem úgy volt, hogy a tábornok egyszerre egyidőben tud kiadni minden egségének parancsot. Amíg az egyik futárnak elmondja vagy átadja a parancsot, addig a másik vár a sorára. A számítogépes real time csatában viszont a gép éppen ezt teszi. "Gondol egyet", és az egységeinek egyszerre, egyidőben adja ki a parancsot, uhyanezt a human player nemigen teheti meg. Ennek a hátránynak a kiegyenlítésére találták ki a gépi ellenfélle szemben az aktív pause opciót (egyébként nem kötelező használni, de én szeretem használni). -
#1184 Csak csata közben nem kell a kamerát egyik pontról a másikra vinni manuálisan, miközben öt irányból rontanak rád. :D -
apedro #1183 Hát igen, ez az, amire gondolok, úgy tűnik lehet építeni a diplomáciára, a türelem lehetőséget teremt. Remélem, ez a későbbikben is így marad. Az előző TW-kben az volt a legidegesítőbb, hogy a gép a player szopatására volt beállítva. A Med II-ben egyenes elképesztő volt, hogy pl. amikor a spanyolokkal voltam, a szicíliaiak, meg a pápai állam tett partra seregeket a homelandemen, és üzent hadat. Ha az angolokkal voltam, akkor meg a spanyolok szálltak partra és üzentek hadat. Egyszerűen kiábrándító volt, nem akartam elhinni. Aztán uninstall, helyette Med I install. -
Zsil #1182 igy valóságosabb,hiszen csata közben,élőben sincs pause" -
#1181 A Field of Deptht ha tudod se jelöld be! Iszonyat idegesítő tőle a campaign térkép ... -
#1180 Erre gondoltam. :( -
#1179 Én megvártam amíg nekiesnek Ausztriának a körülötte lévők (orosz, porosz, lengyel-litván, török, plusz a dánok) (közben erősödtem, fejlesztettem) és picit gyengítik. Előtte megkötöttem a szövetséget a hollandokkal, a britekkel és a franciákkal, majd szövetségre léptem az osztrákokkal. (Mindezek előtt elloptam vagy megvettem minden tech tervet ami nem volt meg, ill a többiek birtokában volt -néztem kinél van, és tőle loptam. :D) Nekem közben jó, mert a svédekkel vagyok és pont az imént felsoroltak tartományai a hadicéljaim, így háttérből figyelem, mit hoznak össze, közben sütögetem a saját pecsenyém. :) Mire észbe kaptak, bevettem Moszkvát, és két fullos seregem csépeli a dánokat Norvégiában és a dán homelanden. :D Mókás. Közben a flottám a tengerek ura. (Ennek ellenére baromi unalmas a svéd hadsereg, early szinten főleg ...) -
Kurfürst #1178 Eddig elég meggyőző az AI. A Shogun óta mindennel játszok, a demo-ban volt nehézségem, de Very Hard-ra rakva a csatát a gép az első csatában még úgy is megvert, hogy túlerőben voltam, és védekeztem. Hiába, az új taktikákat még tanulni kell...
Ismét kérdés, a grafikai beállításoknál ezt az idegesítő override-ot hogy mindent berak mediumra valahogy ki lehet kerülni? Vicc, hogy a demo-ban még ment a HDR, depth of field stb., a fullban meg már azt sem engedi bejelölni... -
apedro #1177 AZ IG-nél cssata közben volt pause lehetősé. Megállíthattad a játékot, csak éppen ezalatt nem lehetett parancsot kiadni az egységeknek. Ezt értem az aktív pause hiányán. -
#1176 jó ilyen nálam is volt hogy ostromgépekkel mászkált magában:)
sajna akkor a halk problémára nem tudok megoldást:( várni kell a patchre, sztem nemsoká kijön. -
#1175 Az imperial glory legnagyobb baja az volt, hogy csata közben nem volt pause lehetőség ... -
apedro #1174 Sziasztok!
Vegyes érzelmekkel vártam a játékot. Egyrészt nagyon érdekelt, mit tudnak kezdeni a fejlesztők ezzel a korszakkal, másrészt viszont eleve lemondtam arról, hogy élvezhető módon lesz alkalmam játszani játékkal, tekintettel a várható gépigényre.
Nos, eddig csak kellemes meglepetés ért. Úgy tűnik (eddig), jól optomalizálták a fejlesztők a játékot. A játékmenetbeli változások pedig egyenlőre nálam tarolnak.
Végre ki lehet lépni a nagyon eltalált, de 4 rész után mégiscsak elkoptatott hagyományos TW keretek közül, és új stratégiát kell felépíteni a győzelemhez. Én a feledhetetlen Shogunt leszámítva eddig minden új résznél egyből a lecsó közepébe csaptam, az ETW esetében viszont az első köröm több mint másfél óráig tarott, pedig a "kicsi" Poroszországgal kezdtem. Szóval volt mit tanulmányozni az elején.
Azért is voltam nagyon kíváncsi az ETW-re, mert hasonló játék már évekkel ezelőt kijött, mégpedig az 1789-es francia forradalom időszakában kezdődő Imperial Glory cím alatt. A játék méltatlanul mellőzött a karosszék stratégák körében, igaz, hogy a TW szériához képest egyébként is arcade jellegű csatákkal operált a játék, de a nagy fiaskó igazából az volt, hogy nem volt aktív pause lehetőség a csaták során. Az IG stratégiai része a feszültség szempontjából viszont lebilincselő volt. AZ egész játékot áthatotta a "ha békét akarsz, készülj a háborúra" elv, és paradox módon a túlélés egyetlen esélye a campaign első 30-40 feszült körében az volt, hogy megfelelő szövetségek létrehozásával elkerüld a háborút mindaddig, amíg valóban meg nem erősödik az államod. Nem volt egy Europa Universalis mélységű stratégia, de az egyébként egyszerű játékmenetből a maxot hozták ki.
Ezt vártam az ETW-től is, de nem mertem volna nagy összegben fogadni arra, hogy a CA képes lesz átlépni saját árnyékán. Ezért örömmel nyugtáztam, hogy sikerült, és emellett sok apró, de hasznos, a diplomáciát segítő opcióval is sikerült támogatniuk a fejlesztőknek a játékélményt.
A poroszokkal kezdtem, szövetséges nélkül, körülettem minden jelentősebb állam valamilyen szövetség tagja, (hála istennek) sehol egy rebellis tartomány, szóval izgalom szempontjából ígéretesen kezdődött a felütés. A svédek meggondolatlan hadüzenete kedves szövetségesem, Dánia ellen a porosz fegyverek dicső győzelmét hozta, és hosszú előkészítés gyümölcseként, egy orosz-brit szövetséggel a hátam mögött hamarosan megérik a helyzet arra, hogy a lengyeleket szép szóval vagy erővel rávegyem arra, szíveskedjenek átadni nekem Sziléziát (is). Kíváncsi leszek a pökhendi osztrákok reakciójára. Izgalmasan telt az eddigi 25 kör, és alig várom a folytatást. -
Zsil #1173 sziasztok!még nem tudok játszani,!az érdekelne h összességében a medevial-hoz képest javult e a gamma?nagyon jóra számítok,remélem nem kell csalodnom--Medevial nagyon tetszett,csak hamar megunható volt,kissé sablonos,remélem változatos az uj game.jó játékot! -
#1172 Egy napja nem megy fel az eredeti 2 DVD verzióm... Szív mási is a lemezes verzióval? Azt mondja a Steam, hogy a szerver túl terhelt... -
Slewy #1171 Nah, még csak 10 5-kor végzek, hosszú lesz ez a nap! :D
Megyek haza azt gamolok, várom a tippeket a "tapasztaltabb" játékosoktól(már amnennyi tapasztalatot lehetett e két nap alatt szerezni)
nem akarom még1x újrakezeni :D -
giczinger #1170 na már nagyon élvezem
mind a gazdasági mind a kém mind a harcrendszert -
#1169 http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_35_11_02.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_35_37_03.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_36_33_23.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_37_57_11.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_41_03_47.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_41_42_19.jpg
Pár kép:HMS Victory vs Heavy First Rate
vége persze Victory ! -
Pierre75 #1168 Szövetségbe forrt szabad köztársaságok...
Néztem egy 4 hds-s csatát, a gép szépen vitte. Ahogy a felszálló ködben megjelentek az ellenséges csapatok - az imponáló volt. Először azt hittem védtelenül hagyta a lövegeit, odaküldtem a huszárokat "Hegyi'be!" jeligével, de mégcsak félúton jártak a fiúk, mikor rámrohant a vérteseivel. Akkor próbáltam a rugalmas elszakadást, amikor már elkezdte a gyalogosok felfejlődését. Jobbak a csaták, mint a Med2-ben! -
Martins15 #1167 Sziasztok!
Én már sajna a telepítésnél elakadtam :(
ott megáll,hogy take_cover0007.cur. , és nem megy tovább.
Ha valakinek lenne valami ötlete,vagy nála is előfordult,megköszönném ha segítene.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Razor verzió -
#1166 Steam -
#1165 Apropó, baromi hülye döntés volt részemről a svédek. Baszott unalmas egy népség. :(
Egy javaslat, így két nap után ...
A military technicsből a platoon firing a legfontosabb, ha valaki szárazföldön nyomul. Ez ugyanis az a skill, amivel lő az első sor, hátramegy és tölt, miközben a második sor tüzel, és így tovább ...
A másik meg egy tengeri tipp, hogy 10-nél több hajót tenni egy-egy seregbe értelmetlen, mert mire felfejlődnek lineba - alapból ugyanis olyan pici általában a deployment zóna, hogy képtelenség lepakolni 20 hajót egymás mögé -, már elmúlik annak az előnye, amit egy line csata sok-sok fordulással (igaz PotBS-ok! :D) jelentene, mert közben odaér az ellen, és pont a legrosszabbkor (a la Nelson Trafalgarnál) vágja ketté a flottád. Persze egyenkénti tököléssel ezt kezelnilehetne, de 20 hajónál már elég macerás az irányítás, és bár jobb, mint az Imperial Gloryban, de ezerszer szarabb, mint a PotBS-ban, ahol ez tökéletesen működött.
Ha valaki a tengerekre akar izgulni, akkor a naval architecture advancenál előbb felejtsen el minden nagyobb méretű flottaépítést, mert az már engedi a 2nd rateket is. Minden más fajta hajó - szerintem - pénzkidobás (kivétel a first rate-ek) ... -
Fasiszta #1164 Hol lehet letölteni a demot ? -
#1163 Sajnos osztrák volt a császár. -
#1162 Nem. -
Cat 02 #1161 Magyarokkal lehet lenni ? =] -
Pierre75 #1160 Ezt a kérdést én is feltehetném!
Az elején 1-2 ország, Anglia, Milánó valóban összecsapott egy 75%-os hds-et, de ha ez elvérzett, különösen a patch-ek előtt hajlamos volt 3-5 trebu-val csatangolni a térképen és ez volt a jellemzőbb.
A sound fix megoldja a fegyverek hangjait, de a hangerő mint olvashatod gyárilag ilyen.
Erre van vmi ötleted?
Van-e már vmilyen megoldás road to independence első csatája után lefagyó kampányra? -
koj #1159 és mi a külömbség a simsa, meg a special között? -
koj #1158 Néztem warezon van már ajáték, ha msot letöltöm és tetszik akkor megveszem, de a warezossal is kell steam-on regisztrálni? -
giczinger #1157 a fejlesztés az tuti benne
most van két iskolám így párhuzamosan kettő fejlesztést tolok
a bónuszok meg csökkentik szépen a fejlesztési időt
hát igen el kell ülni pár órát - napot előtte mire kiforr
de aztán élmény az lesz -
#1156 Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen gépen: AMD® Phenom™ X3 8450 (AM2+) - 2.1GHz, 2GB DDR2 /800 MHz memória, GeForce 9500GT 512MB RAM grafikus kártya.
Max grafikai beállításokon élvezhetően futna a játék?
Előre is köszi a válaszotokat! -
Curesz #1155 Nah én az osztrákokkal kezdtem...Már kiirtottam a szaxon népet és elfoglaltam a területüket ez 2 csatámba telt:) Bár nekem ez a világtérkép nem igen jön be...meg annyira összetett a játék, és átláthatatlan egyelőre:/ Remélem kibékülök vele, mer a csatározás tetszik:) -
#1154 razor. van hozzá hang fix;) -
#1153 "Med2 hagyományai szerint eleinte csak páregységes kóborlók"
mennyit med2-őztél te?:)
már az első héten fullos zsoldos seregek jöttek. legalábbis legnehezebb fokozaton;) -
Zotya26Bp4 #1152 Sziasztok tud valaki mondani arról valamit hogy hogyan kell a multi kampányt létrehozni?... -
Slewy #1151 Holnap újra kezdek a Brit birodalommal :D -
giczinger #1150 a multi tetszett főleg hogy értékelést is kérhetsz illetve kapsz -
Slewy #1149 Szóval 7 óta játszok , msot fejezem be, 2 óráig egyáltalán nem is csatáztam, aztán lenyomtam két Cherokee települést, utána visszatámadott majd beszartam :D, alig maradt valamim. nem baj, erősítek, mert a két tartományból már jött egy kis zs, erre utána veszem észre, hogy technology tree-ben lehet fejleszteni, 1707-ben voltam 14 kör óta nem fejlesztettem semmit, úgyhogy újrakezdem. jól meg kell nézni a térképet, ahogy kezdesz és nekem egyelőre nehezebbnek tűnik, m int az eddigiek. a gép is okosabb, nem bután támad, legalábbis eddig ez a benyomásom. Jó gamet! :D