6068
  • Slewy
    Igen, ez tetszik amit apedro írt, bár tegnapi tapasztalataim alapján az AI okosabb lett a csatamezőn, megvárta amíg lőtávba kerülnek az egységei, még mielőtt elérte volna, megállt, majd amikor előreléptem egy lépést a muskétásokkal, hirtelen elkezdett rohamozni(cherokee baltás tribesmenek voltak, tehát ugye csak közelharcra volt esélye) így egy fél sorozatot tudtam kb leadni. Remélem a campaign térképen is iq-sabb lett, majd kiderül!
  • Pierre75
    Hogy lehet össztüzet vezényelni? Vagyis ne amikor x közkatona kedvét leli elsütni.
  • Rettegett
    Segítsetek!
    Az intrónál becsíkol és nem tudok csinálni semmit, alatta megy a zene!
    Ötböl egyszer sikerül elindítaní
    A gépnek vinni kéne, drivereket megnéztem!
    Help nekem!
  • Imihunter
    Sziasztok! Tudja valaki hogyan lehet /vagy hol/ törölni a korábbi mentéseket?
  • McCartman
    es 'mit muvel a campaign térképpel'?
  • obe
    Depth of Field..magyarul melysegelesseg
  • McCartman
    A 'Field of Depth' mit csinal?:)
  • apedro
    mármint a tűzparancsot nem teljesítette
  • apedro
    Ma pont én is belefutottam ebbe, de mindjárt a köv körben megjelent egy új kém ugyanabban a tartományban. Még nem néztem, hogy ugyanaz jött-e vissza, de este megnézem.
    Bugok persze lehetnek, engem az zavar, hogy a cstatmezőn szép számban lévő kerítésekbe beletudnak gabalyodni az egységek, és mire felállnak, már kapnak is vagy 3 sorozatot. De volt olyan is, hogy egy ilyen módon "beragadt" egység egyszerűen nem teljesítette a parancsot, ki kellett mozdítani a pozícióból.
  • apedro
    Nézd, én nem akarom, hogy elfogadd a véleményemet. Sok stratégiai játékkal játszottam, játszottam az előző TW-kel is, és miközben a MED II csta részeit szerettem, a stratégiai része lelombozott. A gép lépése a spanyolokkal azért volt irritáló, mert az "oroszok" és magyarok mellett (ott is volt hülyeség elég) a legtöbbet éppen a spanyolokkal játszottam, szinte csak rövid campaignt (egyet sem volt kedven befejezni). Ebben ugye minden nemzetnek megvannak a maga a feladatai, és a Rome-os emlékeim alapján- szerintem ez a MED II-ben is így volt - akkor is bukni lehetett a játékot, ha a gép hamarabb teljesítette a saját küldetétését. A spanyolok feladata talán 15 tartomány elfoglalása mellet az volt, hogy kiüssék a porugálokat és a mórokat (tehát ez a játéknak is alapkövetelménye volt, Aglia spanyol leigázása korántsem). A spanyolokkal esztelenség is lett volna ezek kiírtásáig bármilyen más hadszíntérre erőt pazarolni, mert az bukó. Ugyanis - a spanyol tartományaim mellett grasszáló feles-kétharmados mór portugál seregekből ítélve - a gépnek esze ágában sem ezeket a seregeket skandináviába vagy Törökországba vinni. Sőt, még rendre áthozta a nápolyiakat is, csak hogy értsem, mi a pálya. Szóval, a spanyolokkal az elején az a cél, hogy a mórok által meggyengített Valenciát - miután a móroknak rendre beletört a bicskája - és még egy rebell tartományt elfoglalva készüljön az elkerülhetetlen hispán háborúra. Mert ugye, a humán player szövetségeit a gép bármikor csont és indok nélkül bármikor felmondta, ezért arra alapozni épeszű játékosnak a MED II-ben nem lehetett.

Végül, egy stratégia játékban nem árt, ha van oka, előzménye a gép hadüzenetének. Pl. rendre elküldöm a követét a halál f...ra, olyan területet foglalok, amiről nyilvánvaló, hogy az ő érdekszférájába tartozik, megcsapolom a kereskedelmi uvonalait, veszélyeztetem a győzelmi feltételei stb. Ha ezek valamelyike fennáll, felőlem a Holdról is hadat üzenhet a gép, az rendben van. A MED II-ben ilyen logika nem volt. A gép odajött a játékos területére egy a játékos számára tök érdektelen nemzet seregével, és megtámadta a játékos városát, kész pont. Na mindegy nem ragozom, ha játszottál már jól felépített stratégiai játékkal (Pl. Europa Universalis), tudod miről beszélek. A MED II. véleményem nem tartozik ebbe a körbe, az ETW viszont - eddig úgy tűnik - igen.
  • Rolika16
    1-2 év és kész lesz !
  • Neoncsoves
    én nem szívok semmit
  • Zsil
    magyaritással hogy állunk?

www.Zsil-works.deviantart.com
  • a.carkey
    Tegnap egy baromságba is belefutottam:

egy ellenséges seregbe beépítettem a kémem, erre az megtámadta az egyik seregem, én meg utolsó emberig tönkrevertem. Nos, buktam a L9es (?) kémem, de ezt csak akkor vettem észre, amikor keresni kezdtem, hogy hol van. Szóval vannak még hülyeségek, de jó a játék. :D
  • smusher
    Jóféle fű lehet, amit szívsz
  • a.carkey
    Papot és Mr. Mr.-t :), és egy kémet viszel oda, kicsit csökkented az adókat, nagyobb hadsereg és egy generális állomásozzon ott, nem képzel ott más egységeket, csak militia-t, és ha olyan tartomány (tényleg capital) akkor van lehetőséged morált növelő épületeket építeni. Ezen kívül vannak tech skillek és traitek is amit csökkentik a lázadásra való veszélyt. De meg lépheted azt is, hogy beteszel egy darab egységet, ők fellázadnak, és azonnal odaviszed a sereged. Aztán bedarálod a várost és a lázadókat, nem hagyod, hogy elmeneküljenek. Csökken a népesség, de egy ideig kuss lesz.
  • ewuk
    király vagy :D. én emlékszem régen gimiből lógtam, amikor kijött a hl2, főiskolán már leszarják, hogy bemegyek e vagy sem így kiveszek pár nap szabit :D
  • Neoncsoves
    Road to Independence az a virágbolti verzió hibája h kilép, vagy az origi is fuckedup?:)
  • Curesz
    Istenem mekkora háborúkat lehet ebbe összehozni:) Poroszokkal már 12éve gyilkoljuk egymást, most beszálltak a lengyelek is ellenem-.-
    Azt tudja vki, hogyha elfoglalok egy ellenséges területet és elkezdenek lázongani, a nemzeti hovatartozásuk végett, akkor azonkívül h nem adóztatom a várost, hogy lehet csökkenteni az elégedetlenséget?Épületekkel?Lehetne olyan opció hogy népírtás:/
  • Hmuda
    Arra rájött már valaki hogyan lehet billentyűzeten állítani, hogy a csapatok hány sorba rendeződjenek? Eddig a ö-ü gombokkal lehetett, és most a kiosztáson az ő-ú van megjelölve mint lehetséges gombok, de nem nagyon akarnak működni. Deployment alatt jobb szeretem azt használni, mert így pontosan megtartják az irányt.
  • smusher
    Épp ez az, hogy "történelmi hűség" nincs is az alapfelállásnál a med2-ben, csak a játék logikáját kell(ene) megérteni. Lehet, hogy a spanyoloknak épp szövetégese volt Portugália vagy a mórok, ezért szálltak partra Angliában a "mórok szájának elkenése" előtt (egyébként pont ez utóbbi lenne ún. "történelmi hűség", ami "még egy történelmi környezetben játszódó játéknál is legfelejebb az alapfelállásnál hozható fel".)
  • SötétBarom
    :DD Én hétfőn megyek Párizsba, nehéz lesz :DDD
  • obe
    sräcok, vannak itt is videok mint a med 2-ban ha pl a bergyilkos akcioba lep?
  • Slewy
    nah, igen, erről beszélek. A hétvégei tevékenységem adott(ETW), most szólt a kollegám, hogy amit csinálok, nem baj, ha ma kész lesz :D
    De most is azon filózok, hogy mi lenne, ha nem angliából vinném a sereget a Cherokee-k ellen, hanem a többi 2 gyarmatból milíciával próbálnám leverni őket...:D így költségeket és köröket takarítanék meg... nemtoom mi a jó megoldás, ha valaki tólja angliával és vannak tippjei, szívesen fogadom. nah, kicsit dolgozok :D
  • Fasiszta
    Ebbe a demoban van térkép valo hódítás vagy csatákat lehet játszani?
  • Cowek
  • apedro
    Eddig a civ reklámszövege volt, hogy "one more turn", de én most az ETW-vel is így vagyok. Bevallom, ma reggel betelefonáltam a munkahelymere, hogy bocs de kések mert elaludtam, valójába viszont...
    Arra is gondoltam, lemondom a nyárra tervezett Tunéziai nyaralást, és inkább most veszek ki szabit. De, attól tartok, bármennyire is szeret a feleségem, ezt az ötletet nehezen fogadná.
    Most is dolgoznom kellene, de gondolataim egyre csak a lengyel határnál álló gránátosaim körül forognak...
  • Pierre75
    Off
    Az nekem kimaradt, de volt helyette Defender of the Crown.
  • apedro
    Csigavér. A pápával nyilván az ember törekedett jó kapcsolatokra a MEDII-ben (katolikus államként), de a játék első 20-30 körében nem ez volt az elsődleges, szerintem olyan überfasza kapcsolatban te se lehettél a pápával az elején, mindenki közepesről indult. Se oka, se logikája nem volt annak a pápai támadásnak (csak az, hogy túl jól álltam), az első keresztes hadjáratból való kimaradás minimális reputáció csökkenéssel járt a játékban.
    Ami a spanyol armada támadását illeti Anglia ellen (1588), ez történelmi tény, ebből következően törénelmi okai vannak. Leginkább az, hogy a spanyol birodalmi és az ébredező angol dinasztikus érdekek ütköztek egymással. A vallási ellentétek és II. Fülöp házassági ajánlatának elutasítása mellet a legfőbb oka a spanyol hadüzenetnek az volt, hogy Erzsébet támogatta a spanyol-németalföld elszakadási törekvéseit, és valószínűleg a spanyol hajók elleni kalóztámadások "szponzorálását" sem vették jó néven. Szóval, hagyjuk a történelmet, és maradjunk annál, hogy még egy történelmi környezetben játszódó játéknál is legfelejebb az alapfelállásnál hozható fel a történelmi hűség, utána viszont a játék logikájából kell kiindulni. Márpedig a Med II-ben addig, amíg pl. a spanyolok el nem kenték a portugálok és a mórok száját, ne ugráljanak fent északon. Mivel ezt tette, ez a lépése a játék szempontjából értelmetlen, idióta, csak a játékos szivatására irányuló lépés volt, és ezektől hemzsegett a MED II. De ha te találtál benne logikát, nem baj, nem vagyunk egyformák.
  • a.carkey
    Multiban felesleges, mert a másik playernek sincs, de single szerintem egy stratégiában legyen már alap. Egy jobbfajta Blitzkriegben bepusztult volna az ember, ha nem lett volna.
  • Rettegett
    Nekem annyi a problémám, hogy a játék intrójánál becsíkol, megy a zene de a monitor csíkos.
    Nincs driver problémán, és a gépnek bírni kéne!
    Ja, van amikor elindul végigmegy az intró+az indiánost megcsináltam.
    Utánna kivágott.
  • Slewy
    A játékról annyit, hogy remélem a barátnő is megmarad mellette :D
    letehetetlen 11:45, már csak 5 és negyed óra és folytatódik a kaland :D
  • a.carkey
    Meg a Medieval Lords ...
  • Pierre75
    Nem vagy ezzel egyedül...
  • Rettegett
    "C:\Documents and Settings\YOURNAME\Application Data\The Creative Assembly\Empire\scripts"
    Nekem üres?!
  • a.carkey
    Egy szóban: jó. Több szóval: annyira jó, hogy letehetetlen. Minden más véleményt egyel lejebb megtalálsz. :D
  • Pierre75
    Rengeteg hülyeség volt a Med2-ben. Szicília épp a Pápai állammal hadakozott, mégis életcélja volt, hogy 1-től 5 egységig ott lógassa a lábát Toulouse alatt. Ott az 1.2 patch javított sokat.

Off.
    Még C64-en volt egy rohadt jó II.vhb-s start., a Storm Across Europe részletes volt és hangulatos.
  • Cowek
    Figyelem!

Azok akiknek sikertelen a telepítés szerver túlterheltségre hivatkozva, lehetséges hogy nem a játék sorozatszámát írták be telepítésre, hanem a Special Unit-okét...
    A kézikönyv hátulján van a játék kódja, és az a szórólapos nem jó hozzá...
  • Fasiszta
    Milyen a játék?
  • RedRiot
    "A Shogun óta mindennel játszok, a demo-ban volt nehézségem, de Very Hard-ra rakva a csatát a gép az első csatában még úgy is megvert, hogy túlerőben voltam, és védekeztem. "

Ez nagyon jól hangzik, nagyon kíváncsi vagyok rá!
    Kár hogy még mindig "Game is currently unavailable"-ézik a Steam...