7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • istidj
    köszy szűrös szipkát már láttam
    lenne még egy kérdésem
    hogy van e olyan aki a darabokat külön meg vette és ugy hozott össze egy pipát ???
    ja és a másik hogy van-e kekszes dohány ?????
  • 5m0k3r
    ...és lehet kapni olyan szipkát is, amiben füstszűrő van. Eddig nem sok helyen láttam még, de azt mondják nem is jó, mert nehezebb szívni mint a szűrő nélkülivel
  • istidj
    köszönöm a gyors választ
  • Risu Führer
    www.vizipipa.eu -ről lehet rendelelni és heba vagy hepa filter a neve.
  • Lacee
    #720-ban van két bolt, ahol érdemes venni. a sultanban tuti van csak fémrész is, de szerintem a fűszeresnél is adnak. mindkettő megbízható hely!

szűr tudtommal nincs benne, de valamelyik honlapról lehet rendelni valami kis bigyót amit ha ráraksz a cső vízben levő végére akkor valamit szűr rajta.
  • istidj
    szyasztok még nem olvastam végig a forumot ezért elnézést kérek
    ha már le van irva igzábol 3 kérdésem lenne
    1.budapesten hol vannak normális áron vizipipák és kellékek (ha lehet ne csak egyet mondjatok)
    2.hogy nincs e valakinek eladó szén is dohány tartója persze budapesten (SZÁNNÁK RÁ UGY 300ft-ot)
    3.ez a LEGFONTOSABB hogy ami a vizbe megy (narglie teste) azt valahol nem lehet külön venni mert én sehol nem találom a neten
    +1 kérdés: egy normális vizipipában van szűrő és ha van hol ???(persze kivéve a viz)
  • skajwa
    Nekem is, de nekem nem is ízlik a 2almás!:S
  • Police88
    haverom tegnap eltörte a vizpipa alját beleraktuk egy cukortartóba és úgy toltuk frankón müködött xD
  • Apus
    én nem. nekem a kétalmás nagyon ánizsos.
  • s C a r
    vki tapasztalta rajtam kivűl h a citromos dohánynak fenyő szaga/ize van? most vettem elöször, de az enyémnek tényleg tök gyanta ize van
  • 5m0k3r
    Még nem szívtam, de a héten tervezek valami ilyesmit.
    Vettem egy üveg fehér rumot, meg pár citromot, és barnacukrot. Na ebből akarok valami koktél-félét csinálni és azt a pipába víz helyett, mondjuk kólás, vagy citromos dohánnyal.
    Csak nehogy megint bekóstolgassuk az összes piát, mint a múltkor.
  • skajwa
    Bacardi-kólás pipát szívott már vki??:D
  • skajwa
    Amúgy ha úgy reszelitek bele a dohányba a narancs-citrom héjat, hogy elkeveritek, akkor tovább jó. Ha csak a dohány tetejére reszeltek, az tényleg 2-3 szívás után elég.
  • Apus
    jó is hogy mondod, megyek Zamárdiba vagy 2 hétre, viszem az apparátot :)
  • szurop
    Most a hétvégén volt a zánkai gyermektábor területén a BALATONE fesztivál, és kint a strandon szívott egy társaság egy icipici barna pipát, én meg sóvárogtam és szidtam magam hogy nem vittem én is.
  • s C a r
    ha rám gondolsz akkor nem , mert én vonyarcon voltam :D de majd ha zánkán járok integetek neked :P:D
  • szurop
    Nem te szívtad Zánkán azt a pici barna pipát?
  • Apus
    Szerintem nem lesz bajod ennyitől, a kipufogógázban is több a károsanyag mint abban a bolhafasznyi ólomban. Én mondjuk megszűntettem a kis pipámon a szelepet, ugyanis eltűnt nekem is a golyó. Raktam rá zsugorcsövet és kész. Ha túl sok a füst a vázában, inkább leszippantom tüdőre, minthogy kieresszem a szelepen :D
  • s C a r
    hello all. Kérdésem az lenne, hogy elvesztettem pár hete a csapágygolyót, a pipa takaritása közbe . Nem tudtam venni ,mert siettem Balatonra, úgyhogy raktam bele egy horgászólmot . Jól müködik, de nem káros? Vhol mintha még a suliba v neten hallottam volna h az ólom mérgező anyag :P bár ez tényelg nem biztos
  • zsolesz92
    üdv. kiprobáltuk a vodkás vizipipát, már kicsit be voltam csipve, és véletelnül a fél üveggel beleötöttem, sokaknak izlett, de én nem birtam egyszerre 2nél többet beleszívni, mert hányingerem lett, viszont a hűsítő hatása nagyon tetsdzett. narancsos dohánnyal toltuk, a vodka narancs volt tartályban, utána kiprobáltam szén nélkül is, uolyan volt mint meggyújtva, lol :P
  • light00
    Tultömhetted a pipát, vagy egyszerüen csak egyedül zivsz el egy egész adagot. Az emberi szervezet ne ekkora nikotinadagra lett kitalálva, ha egyedül pipázol kevesebb dohányt rakj bele. Ha én egyedül pipázok egy egész adagtol vagy jo orán keresztül szédülök, nem is birok semmit csinálni. Tudni kell szünetet tartani, mert az agyad nem kap oxigént.
  • 5m0k3r
    De esetleg próbáld ki másik fóliával, vagy a szenet a másik oldalával rakd rá!
  • 5m0k3r
    Hali.
    Nem hiszem hogy a fólia miatt lenne, inkább a dohányt nem bírod. Előfordul hogy valaki nem érzi jól magát tőle, bár ez inkább ott kezdődik hogy fullad, köhög mikor szívja.
    Nekem is van 1-2 olyan aroma amitől cseng a fülem, vagy sípoló hangokat hallok, és nem vagyok őrült a hangok szerint sem!
    Viszont van aminek csak az ízét érzem és semmi extra.
  • mirrorwolf
    hi van egy kis poblémám foliával használom a pipám és folyton rosszul vagyok utánna ez mitöl van? a folia matt teteje van felül gyürü is van benne
  • Risu Führer
    rendeljetek inkább a netről dohánymentes tölteléket.keresstek rá googleban.különben ha valaki rendel az nekem is szólhat :P
  • 5m0k3r
    Igazad van hogy el kell találni a középutat, de nekem így is kb. 20 perc alatt égett el egy tömés ebből az almásból.
    Lehet hogy kéne hozzá valami adalék ami nem engedi olyan gyorsan égni.
    Dohánnyal azért nem kevertem össze, mert akkor már nem dohánymentes, és nekem az volt a célom hogy dohánymentes füstölnivalót készítsek. Persze ebből adódhatott hogy nem volt füstje, most hogy jobban belegondoltam, nem valószínű hogy az almának valaha is lesz akkora füstje mint a dohánynak.
    Na mindegy, még fejlesztgetem a technikát, hátha egyszer tökéletes lesz.
  • BIG Money7
  • Lacee
    (bólogat)
  • light00
    Ez a cikk meg nagyon loálos szánalom. Nem akarok sokat hozzáfüzni, de olvassa vissza bárki a topikot és ezerszer le lett irva nem egy embertöl az egész ellenkezöje. Na EZ a marketingfogás. -.-
  • light00
    A pipába nem a füst, hanem az iz a lényeg. Épp arra kell rámenni. A tul füstös tömés elrontja a pipázást, rontja a dohány izét, köhögtetösebb, blablabla...
    Másrészt ha nagyon kiszáritod, nagyon hamar elég a dohány. Ugyhogy vagy meg kell találni a középutat, vagy a száritott almát keverd el kétalmás dohánnyal.
  • zsolesz92
    nem probálod ki hogy mézbe beleforgatod?
  • 5m0k3r
    Na most szívtam reszelt almát!
    Lereszeltem, utána kb 4 órára kitettem a melegbe száradni, aztán simán betömtem a kerámiába, rá a gyűrű, fólia, szén...
    (A citromot elfelejtettem a nagy izgalomban)
    Hááát.. az íz olyan volt mint a sült alma, illata is hasonló (mindkettő kicsit gyenge). Füstje sajnos nem nagyon volt (kb mint a ciginek).
    Lehet hogy az volt a baj hogy nem hagytam eléggé kiszáradni, de ezek alapján működhet a dolog.
    Legközelebb kicsit türelmesebb leszek.
    Ha valaki próbált már hasonló megoldásokat, és jobban sikerült, várom a tanácsokat!
  • Lacee
    reszelt citrom, narancs, kevés fahéj, ilyesmi.
  • 5m0k3r
    Hát én egyszer próbáltam citrommal. Pontosabban lereszeltem a hélyát, és azt tettem a dohány tetejére. Nagyon kijött a citrom íze, csak 2-3 szívás után elmúlt. Gondolom elégett hamar. Nem is tudom miért nem csináltam ilyet azóta. Szerintem a holnapi reszelt-aszalt almába keverek , és ha el lehet szívni dohány nélkül, megírom milyen volt. Már vagy egy hete készülök a dohánymentes töltésre, de eddig nem volt elég időm rá. Remélem sikerül.
  • zsolesz92
    sziasztok, eszembe jutott még 1 dolog,amit bulin ki szeretnék probálni, valamit tenni a dohány közé... persze, nem füvet, hanem valami háztartásbeli cuccot, gondolok itt narancshéjra, stb.
    olyanokat mondjatok pls amiknek intenzív íze van és fincsi lehet dohány közé/vízbe(bár nem tom ilyet lehet e)
    ja meg azt is pls, h ha a narancsreszeléket bele akarom tenni dohány közé, először áztatni kell, vagy mit kell vele csinálni? vagy kapásbol rá?
  • skajwa
    Sztem nem jobb egyáltalán. Én csak azt mondtam hogy naraccsal finom. Amúgy a sima menta+méz is finom lehet.
  • Lacee
    a csokimenta jobb, mint a sima mentolos? az nagyon nem jött be, fura utóíze volt.
  • skajwa
    Én modtam hogy komoly a narancs-csokimenta:D:D!
  • Apus
    Agyrém, hogy minden élvezetet kikiált a média holmi korunk pestisének. Persze amikor leparkol a nagyokos a tragacsával amivel rögtön fertőzi a környezetet, az nem érdekli. Magam részéről leszarom, hogy mennyire káros, élvezem és kész. Ennyi kell csak hozzá.
    A narancs/csokismentát én is kipróbálom, mindkét dohány nagy kedvenc nálam :)
  • 5m0k3r
    Olvastam a narancsos-csokismentás témáról, és megkívántam. Most azt szívon, tényleg jó. A csokismenta magában nekem elég üres volt(nem nagyon érezni a csokit. ), de a narancs feldobta, bár az magában is finom. XD
    Tiszta csokis dohányt hol lehet kapni? Mert eddig nem találtam, pedig nagyon kéne! Szivarban bejött, gondolom pipával még jobb lehet!