7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • NonsenS
    Hehe. Jót vitáztatok a pipán:) Még jó, hogy télleg sima pipáról beszélt Szurop barátom:), nem is tudom, vízipipát hogy lehetne tüdőzés nélkül szívni

Szurop: MÉGHOGY 30 VALAHÁNY CENTIS A PIPÁM???? Van az 40 is. De majd ma lemérem. Hazudni nem akarok, de 45-re emléxem. Nem kell így lekicsinyelni a pipámmmm....:) (Ez egyébként már majdnem olyan, mint hogy "hány centis a farkad?")

Hőmérsékletkülönbséget nem nagyon érzek két magasság között. Még igazából akkor se sokat, mikor jégkockákkal van telinyomva a tartály:)

Egyébként Szurop nem is tudom, hogy kitől vetted az ötletet, hogy ha a széntartót fordítva teszed fel, akkor távolabb lesz a szén a dohánytól... ....Nekem is így van egy jó ideje....

• blackswan
    Elfogyott a szenem, és tudnátok ajánlani valami mást helyette? Mondjuk arra gondoltam,hogy brikettet teszek, végülis az is szén.
  • light00
    Erre mondják, hoyg izlések és pofonok :D
    ki hogy szereti...
  • szurop
    Én nem használok gyűrűt. Nekem fejjel lefelé van a konzol, és nekem az bőven elég. Szeretem ha inkább van füstje, és épphogy legyen íze. De ha a szenet fejjel lefelé teszem rá, tehát domború felével le, akkor biztos nem kell gyűrű, mert körül kap elég friss levegőt.
  • Márió92
    Még vmi...ha csinálok hozzá olyan gyűrűt az nem ég meg vagy vmi?
  • light00
    És mindenesetre tartsd távol a dohányt a széntöl (1-2 mm), mert megéghet a dohány és szörnyü lesz az ize. További tippekért olvasd vissza a forumot :D
  • Márió92
    Oksa kössz :D Am is én képes lennék rá hogy az egészet beletenném 1be :D
  • szurop
    Ne túl sok dohányt.
  • Márió92
    eddig én 3szor vizipipáztam...és nagyon megfogott...ezért szeretnék venni 1et....hát ahol én néztem ott 45 cm-esnek írták [egyik webshop]...kíváncsi leszek arra amit én alkotni fogok első tömésemre....esetleg vmi tipp/tanács? :D
  • szurop
    Én nem éreztem különmbséget még a hőmérsékletek között sem. Non-Sens mond már meg, van-e különmbég a 2 hőmérséklet között?
  • light00
    a 37 centisnek annyi a hátránya, hogy kevésbé hül le a füstje, de a tatálya nem tuodm kisebb-e, az pedig tudod, milyen hátrány. Amugy ezen kivül semmi különbség a 45 s 37es között. (modjuk én 48asnak ismerem, de ki tudja. Láttam már 10 centis vizipipát is :o)
  • Márió92
    Áhh :D Most nemtudom hogy mekkorát vegyek, mert olyan nagyot meg nem akarok......
  • szurop
    Nemtom, szerintem semmi hátrány nincs pl a 37 centisnek a 46 centisemmel szemben. Jah, de. Van egy. Kicsi szívócsövet adnak hozzá, de azon kívül télleg ugyanolyan jó a pici vizipipa is. Ugye Non-Sens? Neki egész pici van, 30valahány centis, és nekem még jobban teccene egy kiscit hosszabb csővel mint a 46 centisem.
  • Márió92
    Áá most keltem fel...szval ma már nem mek el megnézni :((
    Majd holnap...akk úgy is tovább lexx nyitva...mert ma kb 12-ig van nyitva......
  • Márió92
    Hát nemtudom hogy a 45cm-es pipa minek számít...ezt inkább ilyen saját célra veszem meg néha haverokkal....szval nemtudom hogy elég-e lex a 45cm-es...de remélem...
  • Márió92
    Mivel Győrben lakom...ma reggel elnézek a Bahia-ba és remélem kijön 8 körül...vagyis jó lenne....rendelni nem akarok...
  • light00
    Jo igen, értelek, csak nem figyeltem, és azt hittem a vizipipárol beszéltél :$

#971: meg attol függ, mekkora kerámiát szeretnél, szélfogot akarsz-e, szénkonzolt (sztem felejtsd el :D), vagy miegymást.Ha még nem ismered az izeket, akkor érdemes sok kicsit (50g) venni.
  • szurop
    Ez attól függ. Ha kicsi pipát veszel, egy 250 grammos dohányt, meg 30 darab kissebb(33mm) szenet, akkor 8000 forintból megúszhatod postaköltségestül. Én innen szoktam vásárolni.
  • Márió92
    Am amikor mi kb fél óra elteltével másikra gyújtottunk rá mi is bexéldültünk...szval de eléggé meg is szívtuk szval sztem oxigén hiány lehet vagy vmi ilyesmi dolog lehet.....de egész jó érzés volt :D Szval nem olyan vészes..... :)
  • Márió92
    Sziasztok!
    Vki tudna segíteni hogy milyen árban jönnék ki ha szeretnék venni egy 45 cm-es vizipipát meg még hozzá a dolgokat??
    Pár oldalt elolvastam de sajna nem találtam rá választ...:(
  • szurop
    Naszóval érteszmá? Csak azt akrtam, hogy pipánál nincs okszigén:Dhiány, és mégis szédülhet az ember.
  • light00
    ehh, ez fel sem tünt =.='
    Itt már ugyanazt a szot használjuk leginkább sry. Sajnos szokás rámondani a vizipipára is, hogy pipa. Viszont a sima pipánál tényleg nem tüdözöd le.
  • szurop
    De nem érted hogy én a sima pipáról beszélek. Nem vizipipáról. Szerintem te azt a szót kihagytad, mikor a nikotintól való szédülést taglaltam. Vagy te nem tudsz pipázni.
  • light00
    Vagy aki élvezni akarja a pipázást. Mindegy, rád bizom, hogy pipázol, nem szolok bele. Mindenesetre se függö, se nikotinra éhes nem vagyok.
    Persze hogy érzed miközben szivod, de nem (csak) arra koncentrálsz, hogy izleld.
  • szurop
    Hátbmmeg. Pont annyi vákuumot csinálok, amennyi kell. Mondom csak a számban marad a füst, nem tüdőzőm le. A pipafüstöt csak az tüdőzi aki nagyon ki van éhezve a nikotinra. Akkor mérne ízlelném közben? El se tudom kerülni hogy ne érezzem az ízt.
  • Lacee
    nanemár...
  • light00
    megnézem, állkapocsbol mennyi vákuumot generálsz. Füstöt kifujásnál szokták izlelgetni, akko lehet nyugodtan. Ha nem hiszed, menj el egy pipázoba, nézd meg magad.
  • szurop
    Pipáztálmár? Nem tüdőből szívod, hanem állkapocsból. A gégéded elzárod, és a szádban van a pipa. Lassan elkezded kinyitni az álkapcsod, és a vákuum a pipán keresztül enyhítődik. Nem megy füst a tüdőbe bammeg.
  • light00
    "Nikotinban nem vagyok biztos"
    Tehát kezdjük ujra. Olvasd el a hszem és utána irj egy sajátot, htx.
    Csak ugye, ha már beszélgetünk, ne tbákbol érveljjünk, hanem infobol:

A nikotin az alkaloidok közé tartozó szerves vegyület. A burgonyafélék termelik: sok van a dohányban, kevesebb a paradicsomban és a burgonyában. A szervezetben aktiválja a nikotinos acetil-kolin receptorral rendelkező sejteket, az így felszabaduló adrenalin pedig növeli a pulzusszámot, a vérnyomást és a vér glükóz-szintjét, illetve szapora légzést okoz. Bár a nikotin erős méreg, az öngyilkossági esetektől és a balesetektől eltekintve közvetlen halált ritkán okoz, egyrészt mert a dohánytermékekben található hatóanyag egy része elég, mielőtt a szervezetbe kerülne, másrészt mert a krónikus fogyasztás hozzászoktat. Mivel a nikotin növeli az agy dopaminszintjét, fogyasztása súlyos függőséghez vezet. Egyes tanulmányok szerint addiktív hatása erősebb, mint a kokainé és a heroiné.
    (pazdek van a krumpliban is. oO mindennap tanul valamit az ember^^)
    Tehát miért okoz szédülést? Magas vérnyomás. ennyi.
    Ja, és nemazért, de ha jol megszivod a pipát, ne mondd már hogy nem megy le a tüdödre a füst, mert komolyan felváglak és megmutatom neked, mennyire nincs igazad. Tüdüödbe kerül füst, böven. Bármenyire nem szeretnéd.
  • NonsenS
    Igen-igen. A tubáktól (ami porrá őrölt dohány, ízesítve) is lehet szédülni. Ha sokat szívok, az is tud hatni az emberre. A sima pipát viszont én nem szívtam sokszor, de ott a szádban szívódik fel a nikotin. Bár nem sok.

Szerintem is a nikotin szédít!
  • szurop
    Akarom mondani: ezek után cáfold.....
  • szurop
    A nikotin szédít!!! Én síma pipázok is ugye Non-Sens? És az is tud szédíteni rendesen. Aki nem tudja mi az a pipázás, annak elmondom: a füstöt csak a szájban öblögeted, az ízéért, és közben normál levegőt veszel nem füstöt a szívsz a tüdődbe. Meg Non-Senssel tubákolunk is, azt kipróbálod egy nagyobb adaggal, az is tud szédíteni, én már csak tudom. Na ezek cáfold meg azt hogy a nikotin szédít.
  • light00
    Szédülés egyszerüen az oxigénhiánytol van. Nikotinban nem vagyok biztos, de ahogy én ismerem, mindent okoz, csak szédülést nem. Egyszerüen csak gondoljatok bele: amenyit szivtok a tartálybol, annyival kevesebb oxigént kap az agyatok.
    Átfogo vizsgálat készült belöle, linkelték is a topikba, csak elfogult volt egy kicsit. Najo, nagyon. Viszont a bennük lévö anyagokrol soha nem láttam semmi informáciot seholsem.

A szörp szerintem édessé teszi az egészet, legalábbis nekem az volt az érzésem, hogy mindig mintha a szivás után "összeragadna" a szám. Mármint a hagyományos szörpökre gondolok, nem a fantára. A tartályba lévö stuffokat pedig célszerü izhez választani (kola-kola, citrom-citromlé, menta-jeges viz() de vannak keverékek is, pl kola-citromlé). Ezek mind fenn vannak neten is, le lehet vadászni rola.
  • Brolly28
    gecc ezt ki fogom próbálni
  • NonsenS
    Hmm, Igen, igen Szurop barátom, szörppel király.

Egyébként lehet, hogy az oxigénhiány miatt szédülünk, dehát a füst nem a viszbűl veszi ki a zoxigént??
  • Police88
    lol "kijukasztani" ez ly akart lenni kicsit fáradt vok ma :P
  • Police88
    Most vettem egy pipát és szar volt hozzá a cső alig szelelt me nekem kellett kijukasztani szóval xar volt :D és csináltam neki szívócsövet nem mondanám tuningnak mert nem túlzottan szép viszont így dől a füst
  • magus
    ne vegyetek fahéjasat. iszonyatosan tömény, gejj, és nagyon rossz szerintem : |
  • LoVePrOgReSSiVe
    Én gondoltam már rá h lefújom vmi szép színre, mert már kicsit elment a régi szín róla, de lebeszéltek róla mert ha a festék felmelegszik rajta , akkor lehet h jön vmi káros anyag is.

és tudom ajánlani a mentha-mandarin mixet az nagyon király.
    és lenne egykérdésem...minden nap legalább 2-3 tömés elmegy...lehet ez hosszútávon káros?
  • s C a r
    kifújtad a széndioxidot? :D loool :D
    vki itt tuningolta vmivel a pipáját? optikai tuningra gondoltam :)