7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • szurop
    A nikotin is szédít rendesen, meg az okszigéniány:D. A tartályba én szörpöt szoktam pakolni. Múltkor citromosdohány, meg fanta citrom a tartályban. Annyi hogy előtte szívószállal "kifújtam" a széndiokszidot:D az üdítőből. Nagyon fasza volt.
  • Police88
    Sztem egyszerüen azért szédül az ember mert a testünk nem füsttel müködik és kicsit oxigén "hiányos" lesz az agyunk s ennyi
  • KornFan
    sztem a brassóit de nem pont erre gondoltam
  • Lacee
    amúgy érdemes kipróbálni, hogy ha van "klasszikus" dohányos a környéken, hogy egy slukknyi füstöt fújjatok át egy papírzsebkendőn. a cigi után elég feltűnő (nikotin)sárga folt marad, a pip füstje után semmi, csak egy kis nedvesség. látványosabban nem lehet mutatni a különbséget :)
  • Lacee
    recept
  • KornFan
    :D nah de komolyan nem tudsz vmi jó kis receptet?:D
  • NonsenS
    Hát szerintem a vízbe ne tegyél zsírt! Nem lenne az zsíír
  • NonsenS
    Igen, erre kell nagyon vigyázni, mert eléggé kellemetlen tud lenni.
    Nekem a víz nem szokott feljönni, illetve csak egyszer jött érezhetően fel, valószínűleg, mert sok volt a víz. Akkor a cső elé tettük a nyelvünket és majd'hogy innni lehetett volna belőle:)

Egyébként valószínűleg azért szédül az ember a vízipipától, mert a nikotinnak van ilyen hatása, vagy nem?? Én legalábbis így tudom. De az tény, hogy a napi háromszori használat után elég kellemetlen állapotban voltam és egy hétig nem kívántam a pipát.

Amúgy: Attól még nem biztos, hogy mérgező, mert füst. Ha belegondoltok, biztos, hogy van olyan anyag benne, ami semmilyen hatással nincs az emberre. Ugyanis, ha az lenne, hogy a füst mindenképpen káros, akkor a vízipipa nagyon káros lenne, mert elég tömény a füstje.
    Ez mondjuk még mindig nem jelenti azt, hogy a vízipipa NEM KÁROS, mert ez sajnos nagy eséllyel így nem igaz.
    Mondjuk ehhez hozzá tartozik, hogy tudtom szerint (de javítsatok ki, ha nem jól tudom), a cigik erősségüktől függően egyre töményebb füstűek.

A vízipipáról (illetve a füstjéről) még nem készült egy teljesen átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálat, mellyel megállapították volna a benne lévő rákkeltő, egészségkárosító, függőséget okozó anyagok mennyiségét. Viszont addig marad a szöveg, hogy: "nem káros":) Bár ez kicsit becsapás szerintem...

Várom a véleményeket
  • KornFan
    hát egyszerre nemis naon tudjuk szívni de ígyis fasza
    most egy mentás meg egy vegyi gyümis dohányom van tud vki vmi jót mondani hozzá pl vízbe vmi? mer zsír lenne
    elöbb toltam úgy h citromot facsartam bele és naon fincsi volt
  • 5m0k3r
    Esetleg nagyon felhevülhet még a szén, és ezáltal beég a dohány.
  • light00
    Egyetlen gond lehet, hogy ha erösen megszivja mindenki, feljön a viz a csöbe. Más igy hirtelen nem jut eszembe, ami baj lehetne.
  • Police88
    nemrég szívtam három szipkásból ha egyszerre szívtuk dőlt a füst
  • KornFan
    Én neten rendeltem egy 2személyes pipát.(elég nagy választékból)
    Még csak ma reggel óta van meg de ma háromszor is nyomattuk és naon fasza semmilyen gond nemvolt. Szal én csak ajánlani tudom.
  • magus
    mi az, hogy nem szelelt elég jól? (amúgy jah, olyanra gondoltam, aminek több szipkája van)

az egycsutorással nekem csak az a bajom, hogy ha többen vagytok, legalább 3-an 4-en akkor az egyes az már kevés

• Lacee
    az a baj hogy én sem emlékszem :)
    magyar fórumokat böngészve találtam még régebben olyan hozzászólásokat, amik eléggé leszólták - talán hogy nem szelelt elég jól? tényleg nem emlékszem, csak arra hogy elég negatív volt mindegyik.
  • light00
    miért? meg kell osztani mással?
  • Lacee
    távol álljon lebeszélni téged róla, de a többszemélyes pipákról én nem sok jó hallottam eddig. (gondolom olyanra célzol, aminek több szipkája van, ugye?)
  • magus
    most vettem narancsosat, sárgadinnyéset, pisztáciásat, kávésat meg vmi arab fűszereset, de vizipiát nem láttam olyat ami tetszett volna : / 2 személyeset kerestem de nem volt egyik sem annyira jó. a sultan centerben néztem, a blahán meg a móriczon, ebből csak a legelsőben árultak egyáltalán 2-eset :/
  • Lacee
    így van, az nagy szamárság hogy nem káros. szerintetek mitől fáj a fejetek, ha többet szívtok a kelleténél? hogy más példát ne is említsek.
    a kulcsszó, hogy _sokat_ megszűr a cső és a víz, de nyilván nem mindent.

(és ez lehet hogy szintén hülyeség lesz, de a füst maga már alapból káros a belélegezve, nem? nem sima levegő, ergo nem lehet jó - de erről javíston ki egy hozzáértő)
  • light00
    Jo persze, ez a sablonszöveg, amit mondunk, de aki már évek ota rendszeresen pipázik, (én nem) az tudna mesélni.
    A vizipipázás, nem NEM káros, hanem sokkal KEVÉSBÉ károsabb mint a cigarettázás. Tény, hogy aki csak alkalomadtán pippant egyet, az ennek semmi következményét nem fogja érezni.
  • Brolly28
    a pipázás nem káris hisz a víz megszűri a füstöt a káros anyagoktól
  • light00
    A vizipipázásban mi nem árt? :D
  • Brolly28
    van benne igazság
  • light00
    a csokimenta erösebb, mint a natur menta, sokkal, csak a csoki miatt van egy keserü mellékize. Ezért én csak sima mentát szivok, söt azt nagyonis szeretem.
  • R4VII
    Sztem a csokis mentás inkább árt mint használ.
  • Lacee
    szerintem a légutaknak a dohány sehogy sem tesz jót, még vízipipából sem..
  • Brolly28
    hát nem tudom
    nekem most van csokis mentám de én nem bírom mert nagyon erős, meg amúgy sem figyeltem h jobban szellőzne az orro
    esetleg ha az orrodon fújod ki a füstöt de fogalmam sincs h jó e nátha ellen
  • light00
    Sajos helyeket nem tudok, én kezdetektöl saját pipával toltam, de inkább azt ajánlom, te is vegyél egyet, mert ami itt folyik Pesten....hát rémes összegeket huznak le az emberekröl. Egy-egy helyen 900 Ft egy tömés, a szén mellé 500 Ft. Tehát két-három alkalom és vehettél volna saját pipát. Ilyen helyekre akkor éremes menni, ha nagyon sokan vagytok.
    A mentásrol még sose hallottam ilyet, de ettöl még lehet igaz, nem tudom. (szerintem nem)
  • NeverwinterKING
    üdv!
    tegnap unokatesómnál pipáztunk és 4et eltöltünk. nagyon nagy volt XD
    este úgy fájt a fejem bazzz... de nagyon kira volt. az almás volt a legjobb :D
  • Valkofighter
    Helló mindenki!

Most nem rég kezdtem a vízipipázást de nagyon jó már van csomó dohányom de lenne pár kérdésem:
    Holl van pesten olyan hely ahol be lehet ülni és vízipipázgatni? A keletitől hogy jutok oda?
    Meg a másik hogy szerintetek a mentás dohány jó megfázásra???? Vagy hülyeség??
    Köszi előre is!
  • magus
    köszi
  • Lacee
    #875, 720, 719
  • magus
    Most szeretnék venni egy vizipipát, igazából már évek óta pipázgatok, csak otthonra még sosem vettem, tudtok ajánlani boltot, ahol érdemes körülnézni Budapesten?
  • light00
    A szélfogóra gondolsz? Igen, az minden esetben hasznos joszág, söt, egy kis bödönt is érdemes tartani, amibe az elhasznált szenet érdemes tenni. Nekünk volt olyan, csak a másik csapatnak nem :D
  • Lacee
    ijj, az biztos nem volt jó. nekünk itthon az elméletben cigicsikkálló parketán hagyott egy szép fekete foltot a szén... ezért is jó, ha van az embernek hőtartó sapka, az tartja kicsit a belső részt még akkor is, ha le akar esni.
  • light00
    Nah, tegnap nagyon jo volt kint, elején csak 10en voltunk, haveri kör, majd késöbb, 4ora tájt jött két ugyanekkora társaság, és szépen odaszállingoztak páran, tehát jo sokan lettünk a végére. Elbeszélgettünk, ki mit szeret, hogyan, stb., körbekurválkodtuk egymás pipáját, jol elvoltunk.

És a rossz oldalárol: tegnap sikeresen beleléptem egy elszort, még javába izzo szénre
  • Brolly28
    én még nem ejtettem le csak jézuséknál az asztalraXD
  • R4VII
    Ha már vizipipa akkor beszéljünk a rossz oldaláról is.

Két haveromnak is ilyen kisebbfajta pipája van. Általában nagyanyámnál a konyhába szoktuk nyomni. Aztán mikor a szén leesik a tetelyéről akkor van nagy káosz. A szőnyeget már vagy 4 helyen kiégettük, az aztalon is van egy pár lyuk, meg ilyenek.
  • 5m0k3r
    Hát mondasz valamit, de azért mégsem teljesen olyan mint a citromos.
    Kipróbálni érdemes, nem mondom hogy vegyél 2 kilót, de egy kis 50g-s csomag azért nem olyan drága. Én kockáztattam, mert csak nagyban volt ott ahol vettem, és fostam is hogy rossz lesz. Szerencsére nekem tetszik.
  • R4VII
    Akkor margherita helyett ott van a sima citromos, ha a tequilát ugy sem érezni akkor minek a margherita