5473
Felhasználói programot keresek.
-
kollektor #1033 Teljes mértékben egyetértek ! -
#1032 "Comenius Logot honnan lehet letölteni?"
1. Fizetős szoftver, no meg kissé "elavult". Fájlmegosztó hálózatokról (esetleg volt általános iskoládból - ha tanítanak Logot) beszerezhető.
2. Az itt levő linken levő oldal nem segített?
3. Itt egy frissebb, ingyenesen letölthető, Sulinet-támogatott Logo-disztribúció
4. Mellesleg mint említettem - a Logo nem egy olyan nyelv, amin tovább lehet haladni (vagyis a Logo nem komoly alkalmazások fejlesztésére jó). Gyerekeknek, vagy olyanoknak, akik csak a legalapokat "nagyon látványosan" akarják megtanulni - nekik megfelelő.
5. Online Logo - angol nyelv, alapparancsok.
"Olyan virtuális gép ami az én igényeimnek jó+link?"
Az adott Wikipedia cikkben fel van sorolva egy csomó ingyenes lehetőség. Hogy minden fusson, arra nincsen garancia - hisz ahány oprendszer, ahány disztribúció - annyiféle inkompatibilitási lehetőség.
Például: Windows XP-t gond nélkül tudtam telepíteni Virtualboxon.
Viszont Debian Linux alatt - konzolos üzemmódban - folyamatosan kaptam a Spurious NAK-jellegű hibaüzenetet. Mint kiderült, ha parancsoros változatból indítom a Virtualboxot, akkor nincs ez az üzenet.
Ehhez viszont utána kellett járni. Nem kérdeztem egyetlen fórumon se, de meg tudtam találni - minimális angoltudásommal - hogy hogyan kerülhetem meg a problémát.
Kedves Vardar, ezen legutóbbi esetleírásommal szeretném felhívni a figyelmedet (amire már privát üzenetben, és már itt a fórumon is felhívtam a figyelmed): egy kis önállóság, egy kis "virtus" nem árt.
Én még Homelab 2-n (majd C64-en) kezdtem... Akkoriban nem volt ezeken a gépeken Internet, mégis megtanultam rajtuk programozni. Miért? Mert 1. érdekelt 2. az érdeklődésen felül volt bennem annyi önállóság, hogy kísérletezzek.
Másrészt: nem azért nem adok meg warez linkeket, mert irígy vagyok, vagy mert lenéznélek, vagy mert ("én nem adok meg warez linket"-büszkeségből) nem akarok segíteni. Hanem azért, hogy arra sarkalljalak, hogy egy kicsit önállóan tudj utánajárni a dolgoknak.
Kérdezhetnéd: de ez egy fórum, ahol segítenek! Igen ám, csak a segítség és a keressétek meg/csináljátok meg/járjatok utána/tapasztaljatok helyettem (és töröljétek ki helyettem is a ******-t) között némi különbség van. Ha előtte utánajártál, rákerestél, a legmélyéig belemélyedtél a dologba, és elakadtál, akkor jó a fórum. Mert ha a probléma egyedi, és egy tapasztaltabban azt az érzést kelti, hogy "húúú, ez egy fasza kis probléma, essünk neki! ebben van ráció!" akkor segítenek. De különben csak a nagyon empatikusak fognak (akiknek előbb vagy utóbb el fog fogyni az empátiája). -
Nuki #1031 Köszönöm szépen uram! :) -
Vardar #1030 Comenius Logot honnan lehet letölteni?
Olyan virtuális gép ami az én igényeimnek jó+link? -
#1029 "Szerintem kezdje úgy hogy:
Commenius logo: "
A Comenius - de egyébként bármilyen (például: MSW - ez angol parancsokat használ, de kevés angol tudással kideríthetőek a megfelelő parancsok) - Logo változat abban az esetben jó, ha a delikvens vagy igen fiatal (14 év alatt), vagy még sohasem programozott semmilyen nyelven és tart más "fapadosabb" nyelvektől (Pascal, Basic, C,...). Amolyan látányos, játékos alapozásnak tökéletes.
"Pascalt is tanítottak nekünk általános iskolában, de magamtól új dolgokat nem szedtem föl, mert nem tudtam hasznát venni..."
A Pascal (és a sima Basic) amolyan alap tanulónyelvnek jó, bár már kicsit elhaladt felettük az idő - így nehéz belőlük "profibb" alkalmazást gyártani. A Pascal helyett ott a Delphi, a Basic helyett a Visual Basic - azok már alkalmasabbak rá (viszont az alap Pascal/Basic struktúrákat ott is meg kell tanulni).
"Szóval az a lényege az egésznek hogy 1 nap alatt már összetudjak vele dobni egy profi zenét!"
Profi zenét készíteni zenei tudás nélkül aligha.
Ha semmiből akarsz profi zenét csinálni (nem mixelni), akkor egy klasszikus hangszer, kottaismeret előismerete feltétlenül javasolt. Utáa meg nézelődhetsz - reason, Fruity Loops, Jeskola Buzz, stb...
Ha keverni akarsz, akkor meg gyakorlás kell. Szoftvereket felsoroltak előttem - annál már csak bonyolultabbak vannak. ;)
"Nem emlékszik valamelyikőtök, hogy hívják azt a programot ami fel 'tud' törni ilyen agresszív beírogatásos módszerrel Winrar állományok kódjait?"
rar password recovery
"Ilyet csak Faustus tud de ő úgy se mondja meg."
Megmondtam. Keres és talál.
"Valaki tud olyan programot, amivel meg lehet azt csinálni hogy FTP keresztül elkezdem tölteni a dolgokat kikapcsolom a gépet és hogy folytassa a feltöltést!"
Ha kikapcsolod a gépet, akkor nem fogja folytatni. Csak ha újból bekapcsolod. ;) Mellesleg ezt a szervernek is támogatnia kell.
SmartFTP
Filezilla
"Honnan lehet olyan INGYENES virtuális gépet letölteni"
Itt egy lista az összesről -
Vardar #1028 Honnan lehet olyan INGYENES virtuális gépet letölteni ami:
- bármilyen LINUX disztribúciót
- REACTOS-t TINY XP-t (R-WINDOWS PE-t)
- FREE DOS-t
- esetleg más ingyenes opeációs rendszert
KEZELNI TUD?
Nem az előzőekre vagyok kíváncsi, hanem olyanokra amik a fent leírtakat teljesíteni tudják. -
#1027 Valaki tud olyan programot, amivel meg lehet azt csinálni hogy FTP keresztül elkezdem tölteni a dolgokat kikapcsolom a gépet és hogy folytassa a feltöltést!
ha van ilyen!
thx -
#1026 ITT nézelődj. -
Vardar #1025 Ilyet csak Faustus tud de ő úgy se mondja meg. -
Nuki #1024 Nem emlékszik valamelyikőtök, hogy hívják azt a programot ami fel 'tud' törni ilyen agresszív beírogatásos módszerrel Winrar állományok kódjait? -
Nuki #1023 Tőled függ hogy mit tudsz megtanulni egy nap alatt...:)
Mellesleg én csak az Atomixet ismerem, sajnálom. -
#1022 Az számít jónak, hogy könnyen kezelhető és hogy egy nap altt megtanuljam hazsnálni!
nem muszáj magyar lenni, majd aszerzek hozzá magyarosítást! ha nincs hozzá akkor ugy is jó lessz!
Szóval az a lényege az egésznek hogy 1 nap alatt már összetudjak vele dobni egy profi zenét!
köszi! -
Nuki #1021 Mi számít jónak, konkrétizálj kérlek!
Helyetted nem fog zenét csinálni.
Magyarul még kevesebb program érhető el interneten, de talán lehet találni. -
#1020 valami más! olyan kéne ami MAGYAR! és nagyon jó! -
#1019 aha kössz! de az olyan szar mint a Virtual Dj! :((((( -
Nuki #1018 Atomix MP3
Én ezt ismerem, és szerintem nem rossz.
#1015: ilyeneket azért jó tudni. :) -
Vardar #1017 Nem vettem észre csak általánosban. -
#1016 Hellosztok!
valaki tudna nekem ajánlani egy nagyon könnyen kezelhető magyar Dj pad programot, amivel elég komoly és jó zenéket lehet gyártani?
Azt a szar Virtual Dj ne mondjátok, mert az nagyon szar!
előre is köszönöm szépen mindenkinek!
ja igen fontos lenne
KÖSZI! -
phoenix1 #1015 Gimnáziumban is tanítják a Comenius Logot-t. :P -
Vardar #1014 Inkább megvárom "Gandalf" válaszát. -
Nuki #1013 Majd jön ha kényelmes neki :)
Mellesleg gúgliban próbálkoztam, remélem itt van használható dolog.
Nem próbáltam ki, de hiszek neki. -
Vardar #1012 Én meg 4-5 éve. Ilyenkor kell hívni Dj Faustust. -
Nuki #1011 Jó kérdés... legutoljára Logót 7 vagy 8 éve használtam (4. vagy 5. osztály) :)
Pascalt is tanítottak nekünk általános iskolában, de magamtól új dolgokat nem szedtem föl, mert nem tudtam hasznát venni... Sajnos nem tudok ilyen Pascalt segítő oldalt, nekem tankönyvem van ;) -
Vardar #1010 És honnan lehet letölteni? Tanulok Free Pascalt de állandóan valami baja van. -
Nuki #1009 Jól beszélsz. Megtanít logikusan gondolkozni, megtanít arra, hogy a parancsok hogy követik egymást. Megtanít az alapfogalmakra, amire programozáshoz szükséged lehet.
Én nagyon örülök hogy tanultam ilyet, nemcsak hogy jó szórakozás, de hasznos is :) Igaz nem lettem programozó, de más, amihez jó ha van ilyen logikai (vagy bármilyen ehhez köthető) érzék. -
Vardar #1008 A Comenius Logo nem egy teknős béka irányítása? Abba mi a programozás? -
Nuki #1007 Szerintem kezdje úgy hogy:
Commenius logo:
E10
J10
E10
J10
stb stb.... :P -
#1006 Persze - tanulj meg programozni. ;) Más út nincs.
C++, Assembly - talán ez a két legfontosabb nyelv. Az előbbi még magas szintű (emberközelibb) nyelv, az utóbbi alacsony szintű (gépközeli). Ebből következőleg az Assembly egy nehezebb nyelv.
Ja és honnan tanulhatsz meg programozni? Rengeteg szakkönyv kapható, csomó leírás van az Interneten, sőt még képzések is vannak. Keress és találsz. -
Vardar #1005 Van olyan program amivel víruskeresőt/írtót lehet csinálni? -
#1004 Start menü > Minden Program > Kellékek > Szórakozás > Hangrögzítő -
#1003 Tud valaki egy olyan programot hogy:
- bekapcsolom, rámegyek a felvételre és amit belebeszélek a füles mikrofonjába az eltudom menteni! vagy valami iesmi!
előre is köszi! -
Vardar #1002 Nekem is alapon megy, de 99/183 fájlt át. Nem hinném, hogy valami fogja Avast! és Bitdefender v10 van fent. -
#1001 "Az a gond, hogy úgy van beállítva (az F-prot), hogy átnézze az összes merevlemezt és a fájlokat, erre a vizsgálat (kb. 10 mp. hosszú) után a report azt írja ki, hogy 99/183 fájlt vizsgált át. Mit kellene beállítanom? "
Nálam alapbeállításokkal működik - minden állományt átvizsgál.
Másik vírusirtó esetleg nem fogja meg az F-Prot-tot?
"És maga az AIDS tájékoztató lemez programja nem a forrás kódja nincs meg?"
Mint azt az előzőekben említettem, ha megvan a forráskód, akkor megvan a program is. Csak le kell fordítani. -
Vardar #1000 És maga az AIDS tájékoztató lemez programja nem a forrás kódja nincs meg? -
Vardar #999 Az a gond, hogy úgy van beállítva (az F-prot), hogy átnézze az összes merevlemezt és a fájlokat, erre a vizsgálat (kb. 10 mp. hosszú) után a report azt írja ki, hogy 99/183 fájlt vizsgált át. Mit kellene beállítanom?
-
#998 Privát üzenetben:
"Faustus az F-protba áthelyeztem a frissítéseket a régieket lecseréltem erre 183 fájlt vizsgál át. Mi a probléma?"
Mármint mi vizsgál át 183 fájlt? Az F-Prot?
Miben vizsgál át 183 fájlt?
Nálam működik (régen vagy 12 éve én ezt a vírusirtót használtam) - minden állományt átvizsgál, amit mondok neki. -
#997 "1. Szerintem az AIDS tájékoztató lemez nem terjedhet mert DOS-ra írták, amikor a Windows/Linux még nem is létezett."
De átültethető Windowsra/Linuxra.
"2. Nem is tudom meg nézni a kódokat, de ha mondasz egy erre jó programot akkor annak örülnék."
Bármilyen kódszerkesztő alkalmazás, ugyanis a forráskódok (C, Assembly, Pascal) általában sima Ascii szövegállományok. Ha már le vannak fordítva, akkor meg hexaeditor, meg disassembler.
"3. Nekem nem a kódja/kódok kell/kellenek, hanem a program."
Ha megvan a forráskód (amiből már megérthető a vírus működése), akkor már csak le kell fordítani. Különben bújhatod a hexa kódot, meg fejtegethetsz vissza. -
Vardar #996 1. Szerintem az AIDS tájékoztató lemez nem terjedhet mert DOS-ra írták, amikor a Windows/Linux még nem is létezett.
2. Nem is tudom meg nézni a kódokat, de ha mondasz egy erre jó programot akkor annak örülnék.
3. Nekem nem a kódja/kódok kell/kellenek, hanem a program.
4. Örülnék, ha vírust tudnék írni mert akkor az azt jelentené, hogy tudok programozni és akkor írnék egy víruskeresőt.(Ez nem vicc, a Visual Basicbe is ezért vágtam bele) -
#995 "Tudom, az Új víruslélektanból tudok róla! De hát ez érték a világ első globálisan támadó vírusa!"
Akkor ezt is tudod:
1. Víruskódot ne írj, víruskódot ne adj oda kívülállónak, ne terjessz, mert következményei beláthatatlanok!
7. Vírus és másolásvédelem írásához sem pénzért sem pedig szívességből senkinek ne nyújts segítséget!
(Előzőleg említett könyv 11-12. oldala)
Megjegyzem: beírod a Google-be: virus source code és találhatsz párat. De nagyon vigyázz velük... ...teljesen Internettől elszeparált gépen próbálkozz, nehogy megfertőzzön valakit ;) Meg ki tudja mire jók... -
Vardar #994 Tudom, az Új víruslélektanból tudok róla! De hát ez érték a világ első globálisan támadó vírusa!