Felhasználói programot keresek.
  • Dj Faustus #1032
    "Comenius Logot honnan lehet letölteni?"
    1. Fizetős szoftver, no meg kissé "elavult". Fájlmegosztó hálózatokról (esetleg volt általános iskoládból - ha tanítanak Logot) beszerezhető.
    2. Az itt levő linken levő oldal nem segített?
    3. Itt egy frissebb, ingyenesen letölthető, Sulinet-támogatott Logo-disztribúció
    4. Mellesleg mint említettem - a Logo nem egy olyan nyelv, amin tovább lehet haladni (vagyis a Logo nem komoly alkalmazások fejlesztésére jó). Gyerekeknek, vagy olyanoknak, akik csak a legalapokat "nagyon látványosan" akarják megtanulni - nekik megfelelő.
    5. Online Logo - angol nyelv, alapparancsok.

"Olyan virtuális gép ami az én igényeimnek jó+link?"
    Az adott Wikipedia cikkben fel van sorolva egy csomó ingyenes lehetőség. Hogy minden fusson, arra nincsen garancia - hisz ahány oprendszer, ahány disztribúció - annyiféle inkompatibilitási lehetőség.
    Például: Windows XP-t gond nélkül tudtam telepíteni Virtualboxon.
    Viszont Debian Linux alatt - konzolos üzemmódban - folyamatosan kaptam a Spurious NAK-jellegű hibaüzenetet. Mint kiderült, ha parancsoros változatból indítom a Virtualboxot, akkor nincs ez az üzenet.
    Ehhez viszont utána kellett járni. Nem kérdeztem egyetlen fórumon se, de meg tudtam találni - minimális angoltudásommal - hogy hogyan kerülhetem meg a problémát.

Kedves Vardar, ezen legutóbbi esetleírásommal szeretném felhívni a figyelmedet (amire már privát üzenetben, és már itt a fórumon is felhívtam a figyelmed): egy kis önállóság, egy kis "virtus" nem árt.
    Én még Homelab 2-n (majd C64-en) kezdtem... Akkoriban nem volt ezeken a gépeken Internet, mégis megtanultam rajtuk programozni. Miért? Mert 1. érdekelt 2. az érdeklődésen felül volt bennem annyi önállóság, hogy kísérletezzek.
    Másrészt: nem azért nem adok meg warez linkeket, mert irígy vagyok, vagy mert lenéznélek, vagy mert ("én nem adok meg warez linket"-büszkeségből) nem akarok segíteni. Hanem azért, hogy arra sarkalljalak, hogy egy kicsit önállóan tudj utánajárni a dolgoknak.

Kérdezhetnéd: de ez egy fórum, ahol segítenek! Igen ám, csak a segítség és a keressétek meg/csináljátok meg/járjatok utána/tapasztaljatok helyettem (és töröljétek ki helyettem is a ******-t) között némi különbség van. Ha előtte utánajártál, rákerestél, a legmélyéig belemélyedtél a dologba, és elakadtál, akkor jó a fórum. Mert ha a probléma egyedi, és egy tapasztaltabban azt az érzést kelti, hogy "húúú, ez egy fasza kis probléma, essünk neki! ebben van ráció!" akkor segítenek. De különben csak a nagyon empatikusak fognak (akiknek előbb vagy utóbb el fog fogyni az empátiája).