10050
  • huhuhorgasz
    na akkor tegyük rendbe a dolgokat. A hatékony észlelés a mobok által eldobált cuccokra vonatkozik. Magas szinten elég sok sárgát dobálnak az ellenek. A túlélési bónusz is hozzájárul de erre ellenpéldát is tudok. Volt hogy meghaltam és 1% alatti bónusszal dobott 2 barnát meg egy zöldet. Az alkura meg tegyél pontot, mert az meg a bazárosoknál "aktív" képesség. Általa jobb cuccok vannak a boltban. Single-ben, ha pl +mindenre képesség gyűrűket, amuletteket akarsz venni, akkor rakj az alkura. Csak hatékony észleléssel eddig nekem a mobok összesen 2db ilyen gyűrűt dobtak a játék alatt. Alkuval meg már nem férek a ládába annyi van. Van különbség rendesen.
    Tehát, ha jó set cuccokat akarsz akkor hatékony észleléssel nő az esélye hogy dobnak az ellenek. Itt az alku nem játszik. Ha pedig főként jó gyűrűket, amuletteket akarsz akkor meg alkura is rakj.
  • wedge31
    Nekem egy sp karimnak sincs alkuja viszont hatékony észlelés az általában van és igy minden karimnak minimum két-három full szetje van.
    A közös ládában tudtok egymásnak adni szet darabokat sp-ben is ugyanugy mintha multiban cserélgetnél.

De mivel sokan elégedetek az alkuval ki lehet probálni egy karival.
  • DORSANAX
    Persze azt elfelejtettem, hogy a túlélési bónusz növekedése is számít, én ezt tapasztaltam.
  • DORSANAX
    Nem tudom, én nem igazán akarok itt gyenge tudásommal beleszólni, de az biztos, hogy hatékony észlelés nélkül még jelenleg is az új patch-el is csak nagyon gyenge dolgokhoz tudok hozzájutni.
    A kereskedőknél jó hatékony észlelés esetében viszont tele van a polc minimum sárga cuccokkal és értékesebb dolgokat dobálnak.
    De tényleg mondja meg valaki, ha tudja, hogy mi a titka ennek...
  • jazzy
    Akkor Alku-ra singleben már igazából nem is érdemes pontot rakni? Inkább hatékony észlelés? Vagy inkább egyik se? :)
  • huhuhorgasz
    Ja és indíts egy árnyast, azt megyünk együtt
  • huhuhorgasz
    Fantusz!

Segítség kellene egy kicsi. Csináltam driádot, csak majd pénzt kellene neki adjak. Ebben kellene a segítség. Meg esetleg ha esik addig valami jó neki kicsi szintre akkor érdekelne. Ezt még igazán belerakhatták volna a játékba, hogy lehetne a ládában valami pénztartó hely, amiből az össze kari vehetne ki zsét. Mint egy automatából :D

Ma már nem hiszem hogy leszek, csak holnap és akkor is csak estefelé inkább.
  • huhuhorgasz
    Dorsanax!

A tárgyak találatához nem igazán van köze az alkunak. Asszem az alku a 2.34-ig volt jelentős, hiszen akkor még asszem az árusnál is lehetett venni set cuccokat. Javítsatok ki, ha nem így lenne. Érdemes próbálkozni set cuccok variálásával. Pl az én elfem egy tüzes elf, aminek pl a Celdrahil a setje. Celdrából csupán 3 cucc van rajtam. Most gondolkodom, hogyan lehetne ezt lecsökkenteni 2-re, de akkor ugrik a +13 minden képességhez bónusza a szettnek. Azt pedig nem kellene elveszíteni.
    Az elf magas regidőkkel elveszett build. Nagyon le kell őket csökkenteni, sokáig csak max 1 memorizált rúnát érdemes használni. A ragyogó erönlétre pedig érdemes tuningolni a rúnákat, na meg persze asszem arcania fokuszt. (asszem fokusz, a lényeg, hogy arra gondolok ami a regidőt csökkenti)
    Érdemes a választott csoport fokuszát és ismeretét is mindig a maximumon tartani. Tehát pl vagy 40-es,, akkor ezek az értékek is jók ha 40-en vanak alapból. Ezekre még jöhet bónusz is, akkor jóval nagyobb lesz az értéke.Remélem érthető a dolog.
    Ja igen, a cuccok eséséhez még annyit, hogy a hatékony észlelés hozzájárul valamelyest a tárgyak találatához. Amint már írtam, hogy van amikor sokáig semmit nem dob, aztán meg több jó cucc esik egymás után. Az észlelés egy érdekes dolog, "viták" vannak belőle mennyire hatékony.
  • DORSANAX
    Igen, azt látom, hogy két különböző elfről van szó.
    Az az igazság, hogy te ezt a játékot már magas szinten ismered és a zárt netes tapasztalatok ezt még fokozzák.
    Jelen pillanatban én ehhez képest csak az alapoknál tartok, de azért single módban sem árt logikusan látnom az összefüggéseket, hogy ne csináljak baromságokat.
    Köszi a képeket és a tanácsokat.
  • Fantusz
    Két különböző elfről vannak a képek, jegesnek nem kell a mágikus csíny, hatékonyságban meg se tudná közelíteni egy araniára fejlesztett karakter sebzésértékét (arcaniás meg nem dobál jeges tüskéket).
    Próbáltam, de nincsenek igazán pozitív tapasztalataim összvér-elfekkel, egy iskolát kell megtanulni.
    Vannak persze rizikós ellenfelek, pl egy jeges elfnek egyedül jégúr ellen igencsak izzasztó lehet az ősi mágia szakértelem eléréséig.

Szetekkel zárt neten nem nagyon volt gondunk, legfeljebb néhány kisebb méretű darab volt tovább rajtunk.
    Megy a cserebere, jegesnek a Faladal az alap, tüzesnek Celdrahil, arcaniásnak az Ősök, plusz van néhány általános set, sokan kedvelik pl a Valeriát.
    Huhuhorgásztól rengeteg Faladal páncélt kaptam, nekem a Celdrahil volt fölösleges, adtam neki (bár az utóbbi időben lemaradtam).
    A többi játékossal is ugyanígy működik a dolog, a lényeg, hogy előbb-utóbb meglesz a kívánt páncélzat.
    Nem kötelező persze setben lavírozni, de akkor lényegesen nehezebb a CA-kat megfelelő értékre belőni (magas sebzés, alacsony reg idő).
  • DORSANAX
    Jó,hogy benyomtad a képeket, mert azért így jobban látom a lényegét a dolgoknak.
    Viszont ilyen cuccokat, mint az "Ősök set", nem sűrűn talál az ember.
    Szóval beöltözni jó cuccokba is nehéz például Alku, vagy Hatékonyabb észlelés nélkül.
    Lehet, hogy én látom ezt hibásan, de az kétségtelen, hogy a képességek használatára nekem részletesebben oda kellene figyelnem.
    Mágikus csínyre magam részéről nem is gondoltam, de amit írtál, az logikus.
    Fegyverekre nem igazán támaszkodhat az Elf, tehát a gyors varázslásra kell majd nekem figyelnem a későbbiekben.
    Jók a képek, nekem ez jól jött, hogy felraktad.
    Köszi...
  • Fantusz

Arcaniás "bolond" elfem elsőszámú támadó képessége a mágikus csíny.
    Nem mindegy, hogy egy csapással 280 (normál fegyveres csapás), vagy 2500 sebzést tud bevinni, másik oldalon látszik, hogy egyetlen memorizált runa van, többit az Ősök set adja.

Alku képessége egyedül a jeges elfemnek van, gyűrűket, amuletteket a többi karakternek is Elyhaan vásárolt, +59 minden képesség van ezen a karakteren is, ami nem egy rendkívüli érték.
  • Fantusz
    Jeges tüskén 75ös szintig egyetlen runa volt, Faladal adta a többit, misztikus viharhívő szakértelem után már raktam fel néhány runát, de ahogy említettem, óvatosan szabad adagolni, a 0,6os reg idő a felső határ, 0,4 alá meg azért fölösleges lemenni, mert gyorsabban úgysem tudja a tüskéit dobálni.

Misztikus viharhívő fókusz csökkenti leghatékonyabban a reg időt, inkább legyen kisebb a sebzése a CAknak, de az elf élete függ a gyors varázslástól, a kezében lévő fegyverrel minimálisat tud sebezni.
  • DORSANAX
    Igen, azt én is néztem, hogy jeges tüskén 21 van, viszont az a 0,6 mp újratöltési idő, az nagyon jó. Valóban a ragyogó erőnlétet kell pátyolgatni.
  • DORSANAX
    Ez már valami.
    Gratula, na ilyenem nem lesz szerintem.
    Azért majd igyekszem.
  • Fantusz
    Látszik a képen, hogy most az én elfem is elég szétszórt, jeges tüskén néhánnyal több runa van a kelleténél, mondjuk ez szakértői szinten csak 0,1 másodperces reg idő növekedést okozott, szakértői szint előtt pedig az erősítéseket leszámítva csak 1-1 runa volt minden CA-n, többit a cuccok adták, mint ahogy most is, igaz a jeges tüskén van 21 runa, ami jelenleg sok.

Kristálybőrre, ragyogó erőnlétre mehet runa számolatlanul, ragyogó erőnléten közel 250 runa figyel, kristálybőrön lényegesen kevesebb.
  • Fantusz

• DORSANAX
    A páncélzatot tényleg csak a kristálybőr növelte 386-ról 533-ra, de a jeges tüskék újratöltési idejét viszont mind a kettő a leírtak szerint csökkentette.
    Persze ez csak nekem új, mert ezt idáig nem is figyeltem...
  • Fantusz
    Működik mindkét erősítésed.

A reg idővel csinálj valamit,mert az rettenetesen magas, 1 másodperc alatti értékekkel tud megélni az elf tisztán varázslatokkal.
  • TGWH
    obe, esetleg meg tudnád erősíteni mi van a gyűjtői változatban? Ha van ilyen nagy térkép, akkor az olyan mint neten? Mert ha nem, vagy nem található nagy térkép neten, nem fényképeznéd le? :D
    dorsanax, nem kell szarakodni. Ha a jobb alsó körben két erősítésed van, akkor kettő van, ha csak egy akkor egy... ha megnyomod az egyiket és megvárod amíg végez a varázslással, majd a másikat, azt is megvárod amíg végez, akkor rajtad van mind a kettő...
  • DORSANAX
    Nos , a következő van:
    Jeges tüske reg. idő minden nélkül:10,4mp
    Felveszem a Kristálybőrt:9,2mp
    Nem veszem le, de felveszem a Ragyogó erőnlétet is:7,5mp
  • DORSANAX
    Most megnéztem. Rányomok a jobb alsóban, és a Kristálybőrt felveszi. Ezután nem kapcsolom ki és rányomok a Ragyogó erőnlétre és azt is felveszi, mert ott villog a feje felett a jelzőfény és a Kristálybőr is rajta marad.
    Ez így lehetséges?
  • Fantusz
    Koncentráció felvétele után minden karakteren lehet két erősítés.

A ragyogó erőnlétet a reg időt csökkenti, és növeli az életerő regeneráció ütemét, az aktív védelmet a kristálybőr adja.

Nézd meg a páncélzatod értéke mennyi kristálybőrben, és nélküle, illetve nézd meg e jeges tüskéid reg idejét ragyogó erőnlét nélkül, és amikor be van kapcsolva az erősítés.
  • DORSANAX
    Egyébként azt nem egészen értem, hogy a Kristálybőr és a Ragyogó erőnlét egyszerre hogy lehet rajtam, mint erősítés.
    Csak azért mondom, mert úgy látom, hogy mindkettő érvényesül.
    Vagy tévedek, de vizuálisan úgy látom, hogy rajtam van.
    Lehet, hogy hülyeségeket beszélek, de én így látom...
  • DORSANAX
    Egy "jegeset"...:D
    Az új patch a ragyogó erőnlétemet és a kristálybőrt is jelentősen megemelte.
    Most figyelek a támadás elkerülésére is, de még csak 27-es szerencsétlen, később is remélem tartja majd magát.
  • Fantusz
    Milyen elfet sikerült összehoznod?

Reggel nyafogtam a halódó gyűlölet hibája miatt, most úgy tűnik nem a patch volt a bűnös, működik normálisan, a sárkányom követ hűségesen kapun-portálon át.
  • obe
    köszi a kimerítő választ
  • obe
    kösziszépen
  • DORSANAX
    Mivel én már régen vettem, ezért egymás után raktam fel a javításokat, de van ITT Release 2.0.2 → Update 2.40 is.
  • Fantusz
    Netes játékhoz mindenképpen kell a legújabb patch, különben nem engedi fel a szerver.

Szerintem érdemes letölteni a 2.40-es javítást (amelyik alapról indul), a mostani patch elég kicsi az Update néhány perc alatt frissíti, a 2.40es folt mérete jóval 1 Gb fölötti lesz.
  • obe
    ..bocs, egy kommentbe kellett volna: egyböl mehet a szüz jätekra a legujjabb patch, vagy csak szepen sorjäban?
  • obe
    sräcok, most vettem öcsemnek a sacred 2-t, gyüjtö vältozat jo äron...kerdesem:

ha elekzdtem egy karaktert 1.0 -äs verzioval, peccseles utän oda a mentes, tehät kezdhet ujat, vagy bätran lehet menet közben is patch-elni?..köszi
  • DORSANAX
    Én pontosan a te tanácsaid alapján felépítettem egy új Elf karaktert még a 2.40-el...
    Eléggé ütős lett, de érdekes módon most a 2.43 még erősebbé tette.:D
    Majd megnézem a Szeráfomat és az Inkvizítort is, hogy azzal mit művelt a patch.
  • grebber
    Ha volt már akkor sorry!

Sacred 2 2.43 patch

New Features:

* It is now possible to disable the camera shaking via an entry in the optionscustom.txt. The entry is: camera.cameraShake = 0

Bugfixes:

* The heroes do not point out insufficient armor against the wrong damage types anymore.
    * Reflection damage from NPCs has been reduced.
    * The Sakkara demon on the "Start Island" no longer attacks the player unless he has been attacked first.
    * Gold and XP amounts will now be displayed using periods as the thousands separator. (For example 123.456.789.000)
    * When fight music is disabled, the region music will continue to play during combat.
    * The bonus "Chance to dismount opponent" has been removed.
    * Blowpipes are now able to hit mounted creatures.
    * Achievements will only be shown ingame and commented by the hero the first they are accomplished.
    * The achievement "Group Hug" is now possible to accomplish.
    * Other heroes in multiplayer game sessions are now less chatty.
  • TGWH
    A kiegben benne lesznek a patchek is. De utána már ne adjanak ki patcheket, az elég gáz lenne... Mondjuk én azt sem értem, hogy mitől egy gb egy patch, hiszen elvileg csak számokat tartalmaz, ami nem foglal annyi helyet mint pl. egy kép, bár lehet azok is vannak benne, de azokat meg minek raknak bele ha még a játék sem jó, érted :D
  • jazzy
    Remélem a kiegészítőt nem ilyen elhamarkodottan fogják kiadni, mert már lassan tényleg a patchekből is megtelik egy dvd..
  • TGWH
    BFG-s szeráfokat gyengítse csak.
    Nekem csak az ellen találati esélye -x% meg az esély a támadás elkerülésére: +x% gyűrűk tűntek el... de találtam amulettben. Remélem azért még gyűrűben is lesz.
    Köcsög játék - vagy inkább fejlesztők -, de még mindig nincs jobb ennél a készítők szivatnak bughalmaznál...
  • Dante73
    Sajnos, a patchek hajlamosak átvariálni a karikat. Nemrég próbálgattam a driádom, amit a még az első patch után indítottam, és valamelyik patch használhatatlanná tett gyakorlatilag. (Hogy melyik pontosan, passz, volt egy pár) Most 2,40 van fent, és azzal most megint jó... Kíváncsi leszek, az új mit kavar össze megint. Mondjuk, ha a BFG-s szeráfom legyengíti, zabos leszek....
  • Fantusz
    Furcsa karaktered lehet, nekem megmaradtak a cuccaim, nem is igen változott a tulajdonságuk, bár mindet nem jegyeztem meg külön-külön. 2.34-es javítás forgatta fel az egész investorit, ilyesmit most nem tapasztaltam.

Más bugot viszont találtam a patch után, mégpedig elég idegesítőt: vudus driádomat nem követi a szellem.
    Egy másik területre átlépve a szellem marad - ha barlangba mentem a bejárat előtt ragad, ha elteleportálok gyakorlatilag elveszettnek nyilvánítható.
    Bosszantó, hogy azzal kell foglalatoskodnom, hogy az erősítést le-fel pakolásszam, ha nem akarok a sárkányom nélkül hadakozni.

Jó esetben egyszeri bug volt, nem volt kedvem kilépés után visszamenni tesztelgetni, mindenesetre, csontvázakat idéző árnyharcosok, vudu-szellemmel portyázó driádok figyeljenek az erősítésekre.
  • Rettenthető
    Sajátos az uninstall...
    Köszi a segítséget!