10030
  • Quler
    Hi
    Bocs,hogy más témát hozok fel,de van egy olyan gondom,hogy árnyharcossal vagyok a fény hadjáratában,és nem tudok átjutni a sárkányvölgyben az elfeknél,se a nagy kapun,se a barlangban,pedig a főküldi szerint át kéne mennem.
    Előre is köszi
    ui:visszaolvastam,de konkrétan erre semmi megoldás nem volt
    üdv
  • TGWH
    Hát ez szomorú. Azért kíváncsi lennék, hogy egy elsőre bugmentes játék után ugyan ez megtörtént-e volna... 7 év igen csak rövid idő...
  • johnnie_walker
    Csak annyit tudok én is, amennyit a hivatalos fórumon olvastam. A fejlesztők 29-én elkezdtek búcsúzkondi a német oldalon, majd 31-én a nemzetközi szekcióban is megjelent a témához kapcsolódő topik, miszernit aznap (07.31) a Studio2-t feloszlatják, a dolgozókat szélnek eresztik.

A kieggel elkészültek, pár ember állítólag még maradt az utolsó simításokat elvégezni a lokalizációk előkészítéséhez, aztán ennyi. (A srác itt az SG-n, aki a magyarításon szokott dolgozni, talán tud valami bennfentes infóval szolgálni.)
  • Csokis
    Nem dolgozik már senki a Sacred 3-on. A Sacred 2 kiegészítője elkészült, már csak a lokalizációkat várják meg, hogy elkészüljenek vele és akkor azt még kiadják. Ennyi volt.
  • TGWH
    Kirúgtak mindenkit? Mi van? Akkor most az Ascaron kb. nulla emberrel dolgozik egy Sacred 3-mon?
  • johnnie_walker
    Azt hiszem kissé túl eufemisztikusan fogalmaztam. :D "Megszűnt" alatt azt értettem, hogy kirúgtak mindenkit, nincs már "régi csapat". Az Ascaron GmbH meg április óta csődvédelem alatt áll, kérdéses hogy talpra állnak-e valaha. Mondjuk egyszer már sikerült nekik. :)
  • TGWH
    A Sacred jogok még az Ascaronnál vannak, az Ascaron meg tudtommal megmaradt, nem bocsájtottak el senkit sem. Tehát a 3 még biztosan a régi csapattal készül.
  • johnnie_walker
    Fejlesztők nélkül elég nehéz lesz folytatni, hacsak valaki át nem veszi az egész projektet. Tegnap a Studio II megszűnt. †
  • TGWH
    Az első kiegben nem lesz. Utána meg már szerintem a harmadik részt fogják kiadni. Esetleg még egy ingyenes kieg, de azt nem hinném. Vagy még egy fizetős, de akkor csúszik a három megjelenése is, habár nemtudom mire ígérték, lehet el sem hangzott még a megjelenési dátum, még kb-re sem.
  • Titan
    Jó lenne, ha megint lenne vámpírnő! A kedvenc karim volt az 1-ben..
  • Nyugis
    "Egyenlőre arról is csak találgatások mennek, hogy a kiegészítő nélkül hogyan lehet neten játszani, csúnya húzás lenne az összes szervert átállítani, ezzel rákényszeríteni a játékosokat az Ice & Blood néhány napon belüli megvásárlására. "

Ezért szükségtelen leállítani a szervert. az alap jékot patcheli, és az új rész egy új act, vagy térkép, vagy bármi ami csak a kieggel érhető el. kb 10.000 példát tudok írni erre, és TI/Te legalább ugyan ennyit. ;)
  • Fantusz
    A képek egyáltalán nem kápráztattak el (némelyik kifejezetten csúnya), ettől függetlenül a kieg lehet nagyon jó, de akár gyenge is... majd kiderül, ha megjelenik, addig meg valamivel fent kell tartani az érdeklődést.

Érdekes kinézete van a sárkánymágus speciális hátasának nekem kecskével keresztezett bivalynak tűnik

Neten természetesen volt már szó a kiegről, a sárkánymágust alakváltós-idéző varázslóként képzeljük a töredékinformációk alapján.
    A karakter igazi lehetőségeiről szinte semmit nem tudunk, vannak akik eddig is hiányoltak egy hasonló stílusú lehetőséget a Sacred 2-ből, másoknak meg nagyon nem fekszik egy ilyen karakter.
    A hírek szerint ez lesz az egyetlen új figura, az Ice & Blood sikere főleg azon fog múlni milyen pluszokat ad majd a jelenlegi játékélményhez, azért nem fogják tömegek megvenni, hogy sárkánymágussal játszhassanak

Egyenlőre arról is csak találgatások mennek, hogy a kiegészítő nélkül hogyan lehet neten játszani, csúnya húzás lenne az összes szervert átállítani, ezzel rákényszeríteni a játékosokat az Ice & Blood néhány napon belüli megvásárlására.
  • TGWH
    A kieg képeinél ez a kék emberke arra utal, hogy a sárkánymágus v.miféle alakváltó lesz :D
  • Csokis
    Nincs, pedig azóta már van 2.43-as patch is! Meg kell venni, ha komolyabban akarsz vele játszani.

Más. Egyébként tudom, hogy sokaknak ez a DRM-es védelem nem tetszik, de nekem nagyon! Mármint konkrétan az, ami ebben a játékban van. 2 gépre is telepíthető és nem kell hozzá az eredeti DVD lemeznek benne lenni a meghajtóban. Imádom az ilyet.
  • Dante73
    Ezt csak a megfelelő topikban tudják, felesleges itt kérdezni, mert nem tudjuk...
  • Imremagdi
    2.40-hoz nincs még crack?Bocs hogy ide írok :(
  • bepe79
    Sacred 2: Ice & Blood (PC) review és screenshot-ok:

http://www.worthplaying.com/article.php?sid=64707

• huhuhorgasz
    A ragyogó erönlét szintjének növeléséhez és a módosítóinak használatához kell. Növelheted a ragyogó erönlétet pusztán rúnákkal is, de azt tudnod kell, hogy egy idő után a rúnák már csak tizedeket raknak a szintre. pl 50-es a szint raksz rá egy rúnát, akkor jó esetben 50,1-es lesz a ragyogó erönlét szintje. Namármost, ha felveszed az arcania fokuszt, és teszel rá pontokat, akkor a ragyogó erönlét szintjét tudod jelentősen növelni. Többet tudsz növelni a pntokkal, mint a rúnákkal. Hozzáteszem igazán csaka kettő kombinálásával lehet hatékonyan növelni a ragyogó erönlétet. Tehát kellenek a pontok és kellenek a rúnák is rá. A 3 módosító meg kötelező a ragyogó erönlétnél. Ezek miatt kell felvenned az arcania fokuszt.
  • TGWH
    Igen, de én egy közelharcost elfet csinálok, mert a mezei mágusnál nagyon szaggat :D Ettől függetlenül lehet felveszem az Ancariait :D
  • Fantusz
    Az elf ragyogó erőnlét nélkül nem mágus, csak varázsló tanonc.
    A ragyogó erőnlét alapból csökkenti a reg időt, növeli a HP regenerációt, de igazán hatékony csak akkor lesz, ha fejlesztve van.
    Meg kell nézni a ragyogó erőnlét fejlesztési lehetőségeit, s már rögtön az elsőnél egyértelmű, hogy melyiket kell tüzes, melyiket jegesnek választani.
    A napokban emlegetett fél másodperces reg időket úgy lehet elérni, ha a fejlesztett ragyogó erőnléten többszáz rúna van.

Arcanián belül van még több hasznos varázslat, amit már nem muszáj fejleszteni, de alkalmanként használni érdemes: teleportálás, elűző mágia.
  • TGWH
    Gondolom hogy az erősítést erősíteni tudja :D
    Amúgy meg minél magasabb a szinted, annál magasabb lehet az erősítés - minden ca - külön képesség nélkül. De ha a Ragyogó erőnlét képességét felveszed, arra megint pont kell, ami pontot ugye másra nem tehetsz már rá :D Ha rányomsz egy csomó rúnát, akkor is növeli v.mivel az erejét, de nagyon kicsivel, lehet még büntet is.
  • Nyugis
    tényleg.. egy gyujtogató elf-nek miért kell konkrétan az arcania fókusz?
    onnan mit kell hogy használjon?
  • Renegad
    amúgy az arcania fókusz a ragyogó erőnlét erősítése miatt kell? ha igen akkor arra csak kevés pont kell nem, vagy van más magyarázat?
  • Nyugis
    nagyon köszönöm a választ!!! sok sok elbaltázott karakter megspóroltam NEKEd /nektek köszönhetően! még egyszer köszönöm!
  • Fantusz
    - Alku
    - Gyújtogató ismeret
    - Páncélismeret
    - Koncentráció
    - Arcania fókusz
    - Alkat
    - Ősi mágia
    - Gyújtogató fókusz

Sorrenden lehet variálni, ez a 8 képesség 35. szinten megvan, s elegendő ahhoz, hogy egy erős elfed legyen.
    Maradt még két lehetőséged, válaszd azt, ami neked szimpatikus.
  • Nyugis
    ez aztán a szépen megfogalmazott, és kielemzett válasz!!! maximálisan köszönöm!!
    Nos, aszem indítok egy tüzes elfet Is, had lássuk mit tud! ;)

Gondolom akkor csak a "tüzes" kategóriát" érdemes/kell favorizálni(?)
    mert hogy van ott az az "homályos archaniai" mágia kategória. onnan érdemes bármire is pontot (hogy is nevezitek ti rúnát aszem?), adni?

illetve a tűz képesség ismerete, illetve annak a fókusza,
    alku,
    páncélismeret,
    alkat
    és mi az ami még feltétlen kell?
  • krisztajo
    Értem köszi. Eddig nekem ez sem tűnik gondnak.
    Legalábbis nálam követte a hátasom az én fejlődésemet.
    Bár őszintén szólva egyre lassulóbb ütemben.
    Kezdetben még öt szinttel volt magasabb nálam a végén már egy szinten voltunk.
    Ezért gyanús egy kicsit a dolog!
    Remélem, nem arról van szó, hogy minden hátas csak egy bizonyos szintig tud fejlődni??? Mert akkor mielőtt új kampányt kezdek, inkább veszek egy új erősebb hátast magamnak.
    Bár nagyon sajnálnám, mert ez a cicuska már igazán a szívemhez nőt.
    Tényleg van valami ilyen fejlődési határ vagy nincs?
  • Fantusz
    Ez így nem helytálló, én egyik elfet sem helyezném a másik fölé.
    Jegesnek lényegesen erősebb páncélja lehet, a tüzesnek pedig a sebzését lehet irdatlan magasságokba tornázni.

Huhuhorgász kolléga néhányszor rácsodálkozott Elyhaan páncél-értékére, hogy egy-egy normál ütés szinte meg sem látszik a HP csíkon, no de a jeges nem tud egy hármas lángvihar mögött vonulni (tüzes elfhez egy mezítlábas mezi ellenfél hozzá sem tud érni, hamarabb meghal, minthogy a közelébe jutna).
    Bajnokoknál, bossoknál főleg, ha kritikusat ütnek mindhárom elf veszélyeztetett fajok közé tartozik a már kitárgyalt okok miatt (alacsony kitérési esély, relative kevés HP - ezeken kell javítani)

Igazán különbséget csak abban látok, hogy jeges elfhez több ügyesség kell a játékos részéről, mint a tüzeshez.
    Tüzesnek a tűzlabdája követi az ellenfelet, a lángvihar pedig az egész területet felperzseli az elf körül.
    Jegesnek a jégtüskéket meg kell tanulni pontosan dobni (ezen nekem is van még mit gyakorolni)
    Kötegben, együtt repülő tüskék egy bosst is hamar kivégeznek, de szétszóródva, ha csak néhány tüske talál legfeljebb az ellenfelet lehet felbőszíteni.
    A tüskék nem követik az ellenfelet, ha az mozog, a dobásirányba azt is bele kell kalkulálni.
  • Fantusz
    Megmarad.
    Másikat nem tudsz venni magasabb szinten, amíg a szigetre el nem jutsz.
    (zárt neten ez sem különösebb gond, könnyen megoldható, singleben is oda lehet érni hamar, ha az a cél)
  • krisztajo
    Egy újabb kérdés jutott eszembe. Ha van egy olyan karakterem amivel már végigcsináltam a játékot és újra kezdem nehezebb szinten akkor megmarad a már megszerzett speckó hátasom vagy eltűnik és csak akkor tudok megint szerezni ha eljutok a szigetre???
  • Nyugis
    akkor a tüzes elf és a vihar alias jeges elf közül a jeges a jobb/használhatóbb?
  • Fantusz
    Szóval tüzes elfen a kristálybőr még fejlesztve sem a legjobb, lényegesen nagyobb védelmet ad ugyan, de a jég alapú sebzéseket erősíti, amikkel a tüzes nem tud mit kezdeni.

Használni lehet, tiltva nincsen, de összességében gyengébb lesz úgy az elfed.
  • Fantusz
    Nem.
    A CA-k akkor igazán hatékonyak, ha fejlesztve vannak.
    Kristálybőr ad némi védelmet, de a fejlesztései között van sebzés visszatükrözés, reg idő csökkentés, fagysebzés növelés.

A fejlesztett izzóbőr passzív védelmet ad (esély lövedékek elégetésére), csökkenti a tüzes CA-k reg idejét, növeli a tűzsebzést.
  • Renegad
    köszönöm a segítséget, hasznomra vált, csak 1 kérdés nagy gáz az ha izzóbőr helyett a kristály bőrt választanám, megéri azt fejleszteni ha nincs vihar fókuszom meg a többi ami erősíti azt?
  • huhuhorgasz
    hát akkor egészségedre, viszlát
  • nigthden
    Hat akkor nem játszok sacred 3-at engem hidegen hagy:P
  • envoka
    Akarnál esetleg játszani a sacred 3-al is ?
    Gondolj bele... fejlesztik a sacred 3-at, egyszer csak belép a vezér, és közli, emberek, haza lehet menni, holnap már nem is kell bejönni, roló lehúzva. Jah... a fizetést is felejtsétek el, nincs pénz mert kevés fogyott a sacred 2-ből.
    1 - programozó mehet munkanélkülire.
    2 - Neked nem lesz mit letölteni, mert sorba behalnak a játékfejlesztő cégek, az ilyen felfogású emberek miatt.
  • TGWH
    Aham, persze, akkor miért nincs még a 2.43-hoz törés? :D
    Én azt láttam, hogy akik megvették, minden gond nélkül tudtak vele játszani, és simán lehet patchelni. Kivétel egy-két eset.
    Inkább húzz át a warez topicban, az ilyen emberek veszik el a normál játékosok kedvét... Esetleg gondolj arra, hogy ha nem veszed meg, tönkremegy egy jó fejlesztőstúdió, mert ugye nem mindegyik nagy, de ettől még lehetnek nagyon jó játékaik.
  • huhuhorgasz
    ahogy te akarod. Tudom ajánlani a warezos topicot, ott tudnak neked segíteni. Mi akik pénzt adtunk erre a játékra, nem vagyunk tisztában a warez verzió összes előforduló hibákkal. Ezentúl kérdezz ott, egyszerűbb és szerintem hamarabb kapsz választ is.
  • dodgem