10050
  • TGWH
    Gondolom hogy az erősítést erősíteni tudja :D
    Amúgy meg minél magasabb a szinted, annál magasabb lehet az erősítés - minden ca - külön képesség nélkül. De ha a Ragyogó erőnlét képességét felveszed, arra megint pont kell, ami pontot ugye másra nem tehetsz már rá :D Ha rányomsz egy csomó rúnát, akkor is növeli v.mivel az erejét, de nagyon kicsivel, lehet még büntet is.
  • Nyugis
    tényleg.. egy gyujtogató elf-nek miért kell konkrétan az arcania fókusz?
    onnan mit kell hogy használjon?
  • Renegad
    amúgy az arcania fókusz a ragyogó erőnlét erősítése miatt kell? ha igen akkor arra csak kevés pont kell nem, vagy van más magyarázat?
  • Nyugis
    nagyon köszönöm a választ!!! sok sok elbaltázott karakter megspóroltam NEKEd /nektek köszönhetően! még egyszer köszönöm!
  • Fantusz
    - Alku
    - Gyújtogató ismeret
    - Páncélismeret
    - Koncentráció
    - Arcania fókusz
    - Alkat
    - Ősi mágia
    - Gyújtogató fókusz

Sorrenden lehet variálni, ez a 8 képesség 35. szinten megvan, s elegendő ahhoz, hogy egy erős elfed legyen.
    Maradt még két lehetőséged, válaszd azt, ami neked szimpatikus.
  • Nyugis
    ez aztán a szépen megfogalmazott, és kielemzett válasz!!! maximálisan köszönöm!!
    Nos, aszem indítok egy tüzes elfet Is, had lássuk mit tud! ;)

Gondolom akkor csak a "tüzes" kategóriát" érdemes/kell favorizálni(?)
    mert hogy van ott az az "homályos archaniai" mágia kategória. onnan érdemes bármire is pontot (hogy is nevezitek ti rúnát aszem?), adni?

illetve a tűz képesség ismerete, illetve annak a fókusza,
    alku,
    páncélismeret,
    alkat
    és mi az ami még feltétlen kell?
  • krisztajo
    Értem köszi. Eddig nekem ez sem tűnik gondnak.
    Legalábbis nálam követte a hátasom az én fejlődésemet.
    Bár őszintén szólva egyre lassulóbb ütemben.
    Kezdetben még öt szinttel volt magasabb nálam a végén már egy szinten voltunk.
    Ezért gyanús egy kicsit a dolog!
    Remélem, nem arról van szó, hogy minden hátas csak egy bizonyos szintig tud fejlődni??? Mert akkor mielőtt új kampányt kezdek, inkább veszek egy új erősebb hátast magamnak.
    Bár nagyon sajnálnám, mert ez a cicuska már igazán a szívemhez nőt.
    Tényleg van valami ilyen fejlődési határ vagy nincs?
  • Fantusz
    Ez így nem helytálló, én egyik elfet sem helyezném a másik fölé.
    Jegesnek lényegesen erősebb páncélja lehet, a tüzesnek pedig a sebzését lehet irdatlan magasságokba tornázni.

Huhuhorgász kolléga néhányszor rácsodálkozott Elyhaan páncél-értékére, hogy egy-egy normál ütés szinte meg sem látszik a HP csíkon, no de a jeges nem tud egy hármas lángvihar mögött vonulni (tüzes elfhez egy mezítlábas mezi ellenfél hozzá sem tud érni, hamarabb meghal, minthogy a közelébe jutna).
    Bajnokoknál, bossoknál főleg, ha kritikusat ütnek mindhárom elf veszélyeztetett fajok közé tartozik a már kitárgyalt okok miatt (alacsony kitérési esély, relative kevés HP - ezeken kell javítani)

Igazán különbséget csak abban látok, hogy jeges elfhez több ügyesség kell a játékos részéről, mint a tüzeshez.
    Tüzesnek a tűzlabdája követi az ellenfelet, a lángvihar pedig az egész területet felperzseli az elf körül.
    Jegesnek a jégtüskéket meg kell tanulni pontosan dobni (ezen nekem is van még mit gyakorolni)
    Kötegben, együtt repülő tüskék egy bosst is hamar kivégeznek, de szétszóródva, ha csak néhány tüske talál legfeljebb az ellenfelet lehet felbőszíteni.
    A tüskék nem követik az ellenfelet, ha az mozog, a dobásirányba azt is bele kell kalkulálni.
  • Fantusz
    Megmarad.
    Másikat nem tudsz venni magasabb szinten, amíg a szigetre el nem jutsz.
    (zárt neten ez sem különösebb gond, könnyen megoldható, singleben is oda lehet érni hamar, ha az a cél)
  • krisztajo
    Egy újabb kérdés jutott eszembe. Ha van egy olyan karakterem amivel már végigcsináltam a játékot és újra kezdem nehezebb szinten akkor megmarad a már megszerzett speckó hátasom vagy eltűnik és csak akkor tudok megint szerezni ha eljutok a szigetre???
  • Nyugis
    akkor a tüzes elf és a vihar alias jeges elf közül a jeges a jobb/használhatóbb?
  • Fantusz
    Szóval tüzes elfen a kristálybőr még fejlesztve sem a legjobb, lényegesen nagyobb védelmet ad ugyan, de a jég alapú sebzéseket erősíti, amikkel a tüzes nem tud mit kezdeni.

Használni lehet, tiltva nincsen, de összességében gyengébb lesz úgy az elfed.
  • Fantusz
    Nem.
    A CA-k akkor igazán hatékonyak, ha fejlesztve vannak.
    Kristálybőr ad némi védelmet, de a fejlesztései között van sebzés visszatükrözés, reg idő csökkentés, fagysebzés növelés.

A fejlesztett izzóbőr passzív védelmet ad (esély lövedékek elégetésére), csökkenti a tüzes CA-k reg idejét, növeli a tűzsebzést.
  • Renegad
    köszönöm a segítséget, hasznomra vált, csak 1 kérdés nagy gáz az ha izzóbőr helyett a kristály bőrt választanám, megéri azt fejleszteni ha nincs vihar fókuszom meg a többi ami erősíti azt?
  • huhuhorgasz
    hát akkor egészségedre, viszlát
  • nigthden
    Hat akkor nem játszok sacred 3-at engem hidegen hagy:P
  • envoka
    Akarnál esetleg játszani a sacred 3-al is ?
    Gondolj bele... fejlesztik a sacred 3-at, egyszer csak belép a vezér, és közli, emberek, haza lehet menni, holnap már nem is kell bejönni, roló lehúzva. Jah... a fizetést is felejtsétek el, nincs pénz mert kevés fogyott a sacred 2-ből.
    1 - programozó mehet munkanélkülire.
    2 - Neked nem lesz mit letölteni, mert sorba behalnak a játékfejlesztő cégek, az ilyen felfogású emberek miatt.
  • TGWH
    Aham, persze, akkor miért nincs még a 2.43-hoz törés? :D
    Én azt láttam, hogy akik megvették, minden gond nélkül tudtak vele játszani, és simán lehet patchelni. Kivétel egy-két eset.
    Inkább húzz át a warez topicban, az ilyen emberek veszik el a normál játékosok kedvét... Esetleg gondolj arra, hogy ha nem veszed meg, tönkremegy egy jó fejlesztőstúdió, mert ugye nem mindegyik nagy, de ettől még lehetnek nagyon jó játékaik.
  • huhuhorgasz
    ahogy te akarod. Tudom ajánlani a warezos topicot, ott tudnak neked segíteni. Mi akik pénzt adtunk erre a játékra, nem vagyunk tisztában a warez verzió összes előforduló hibákkal. Ezentúl kérdezz ott, egyszerűbb és szerintem hamarabb kapsz választ is.
  • dodgem
  • wedge31
  • nigthden
    Nekem egy játék sem ér annyit hogy pénzt adjak érte...:P Inkább letöltöm és addig keresek torest amíg kapok:D Szerintem egyszerűbb:)
  • huhuhorgasz
    Na helló mindenkinek.

Akkor sorban kezdeném is.

TGWH: Pontosan így jártam a kisebbik elfemmel is. Koppra így halt be egyszer.

Nigthden: Megér ez a játék annyit hogy megvedd, mert ha szereted az ilyen jellegű játékokat, akkor ebben nem fogsz csalódni.

Renegad: Annyit tudnék még hozzáfűzni Fantusz és TGWH mondandójához, hogy én a páncélismerettel és az alkuval kezdeném a játék skillkiosztsást. Ugyanis az elfnek ritka szar a védelme. Meglepő, hogy a tüzes elfé nagyon gyatra, míg a jegesé kb felével nagyobb a tüzeséé egy adott szinten. Ez a kristálybőr miatt van mert az ad a páncélhoz, míg az izzó bőr az nem. Izzó bőrt jópár szintig csak 1 rúnával használd, mert ha több lesz rajta akkor változik a regidőd. A harcművészetek módosítóit pedig ne a regidő csökkentésre, hanem a sebzés növelésre használd. Magasabb szinten annyi regidő csökkentő tényező lesz hogy avval nem lesz majd bajod. Fontosak a +minden képességre cuccok, amiket alkuval veszel a boltban, és az ellenfél találati esélyét csökkentő gyűrűk és amulettek. Settekből Celdrahil meg majd még rájössz, hogy mi kell :D
    Ha nem akkor majd segítek még.
    Na jó játékot, én nem játszok, mert elutaztam, de majd hétfőn estefelé nekiesek ismét, immár egy driádot próbálgatva. remélem sok sikerrel.
  • TGWH
    Na megint megölte a játék az egyik karimat. Szerencsére még csak 12-es volt, hanyagoltam egy ideje. Lengyel sráccal nyomultunk, egyszer csak megjelent egy 53-mas ellen... írok neki hogy f12, elfutottam, teleport, de közben jött felém. Szigetre érek, na mondom fasza, megúsztuk, egyszer csak összeesett... Azóta kb. ugyan ott vagyok, pár szinttel alacsonyabb csak az elf csaj.
    Amikor megfogsz egy tárgyat, és nem tudod máshova visszarakni csak a helyére, akkor omlik össze a többi szerver :D kiléptem, mindenki eltűnt :) mellékesen egy nagyon jó cuccot is elvesztettem így, meg egy ereklyét is...
  • Fantusz
    Offline modban játszhatsz, ha találsz megfelelő carcket.
    Crackelésben nem tudok segíteni (warez topic téma), nem valószínű, hogy a 2.40es, vagy az újabb patchoz törést találsz.

Játékot elvileg ki lehet próbálni, ha nem piszkáltál hozzá, a patch felrakása után 5.szintig engedi a játékot, aztán kéri az aktiválási kódot (amivel ugye ismét oda értél, hogy meg kellene venni)

• wedge31
    Nézz körül az off topicban ,ide azok járnak akik megvették.
  • nigthden
    Ez azt jelenti hogy nem fogok jatszani vele?:|:S
  • TGWH
    Sehogy sem lehet.

Renegad, gondolom a két tüzes képesség az alap, + Alku. Ősi mágia a varázslatok sebzését javítja, Páncélismeret a reg. időt csökkenti. Marad 5 képesség. Alkat, Ancariai ami a Ragyogó erőnlétet erősíti, meg még amit akarsz. Kristálybőr sem rossz, sőt, de akkor 75ös szintig le kell mondanod az egyik erősítésről. A tűzdémon szerintem nem jó, a másik tüzes meg nem lehet együtt a jeges erősítéssel.
    Ami még nagyon fontos, az a varázslaterősség. Ami +ot ad neki, olyant vegyél magadra, gyűrűkben találni leggyakrabban.
    Övek vannak amik már 1es szinten -7.5% reget adnak, az kötelező. Varázslatok blokkolási is hasznos lehet, sisakban találni leggyakrabban. Találati esélyed ne nézd, mivel az csak a fegyveres támadáshoz van, mágiához nincs köze. Azt nézheted hogy az ellennek mennyi az esélye a találatra, azt csökkentsd ahogy tudod. Intelligencia meg ügyesség között oszd a pontokat, de inkább ügyesség a védelem miatt.
    Ca-k. Ragyogó erőnlétet és Kristálybőrt addig tolni amíg lehet, ahogy írták, a ca-k gyorsan töltsenek vissza. Én azt a trükköt használom, hogy egy-egy kombóba rakom a tüzes és jeges varázslatokat, és felváltva sütöm el őket, mivel a két csoportnak nem közös a ,,mannája''.
  • nigthden
    Hello. Azt szeretnem megkérdezni, hogy ha nem vettem meg a játékot, csak letöltöttem torrenten akkor hogy lehet azt aktiválni? A választ előre is koszi...
  • Fantusz
    Tüzes elf huhuhorgász "szakterülete" de mivel a jeges, sőt az arcaniás elf is hasonló fejlesztést igényel, néhány általános dolgot mondok, vagy ismételek (volt már róla szó néhányszor), aztán majd huhuhorgász mondja konkrétabban a tapasztalatait.

Alkut érdemes mindjárt az első szintlépéskor felvenni, ha nincsen alkus karaktered.
    Kell némi fejlesztés mire beindul, nagyon hasznos képesség lesz.
    Mivel nem harci képesség, hajlamosak lehetünk húzni-halasztani az alku felvételét, ezért szoktam javasolni, hogy már az első szintlépéskor érdemes felvenni (alkus relikviákkal pedig azonnal látszik is a hatása, kereskedőknél megjelennek a sárga cuccok)

Az elf leggyengébb pontja a védelem.
    Lehet próbálgatni kétkezes botokkal, de véleményem szerint kell neki a pajzs, sőt 10. képességnek a pajzsismeret felvétele sem rossz ötlet.
    Másik lényeges védelmi képesség az alkat - erről is volt már itt eszmecsere, hogy mennyire hasznos, huhuhorgász majd arról is mesélhet milyen az elf alkattal, és alkat nélkül, ha néhány súlyos pofont kell elviselnie (alkatot minden karakteremmel felveszem).

Nem tudnám megmondani single playerban mennyi eséllyel lehet egyedül egy teljes setet összerakni, szerintem egy karakterrel minimális, mert azt is figyelembe kell venni, hogy a karakter fejlődik, kinövi a set darabokat, egy 80as karakteren szoríthat a 15ös cipő.
    Több karakterrel játszva lényegesen nagyobb esély van seteket összegyűjteni, amihez a hatékonyabb észlelés is segítség, az alku viszont nem befolyásolja (erről is volt szó a minap).

Tüzes elfnek a Celdrahil az alap set, amit lehet valamilyen szinten variálni, az egész karakter hatékonysága a varázslatokon múlik.
    CA-kra nem szabad csak 1-1 runát felrakni (kivéve erősítésekre), a többit a páncélzat, fegyverek, ékszerek adják - ez a mutatvány lényege, hogy mindezt úgy összerakni, hogy a lehető legnagyobb sebzést kihozni kb 0,5 másodperces reg időkkel.

Lentebb van kép arcaniás, és jeges elfről, tüzesnél is kb hasonló úton kell fejleszteni, csak ugye neki a notórius gyújtogató képességeket fejleszteni.
  • Renegad
    Hali!

Ha vkik jártasak ebben és segítenétek nekem, akkor elmondanátok 1 jó fire elf buildot? gondolok itt a stat pontok körülbelüli elosztására, a képességekre, varázslatokra, kezdetben inkább mire mennyek rá, és későb hogy alakítsam, csak néhány mondatban, am. egykezes/pajzsos a kari.Ja és jó lenne rá a Celdrahil sett? majd később, mert nem volt még magas szintű karim, és ha nyomnék az alkura meg az észlelésre nagy valószínűséggel összetudnám szedni sp-ben a darabjait?
    előre is kösz!
  • obe
    bocs a késői válaszért:)...igen, ugyanaz a térkép van benne, ezenkívül 4 vasalós tetkó - ez jó, ezért vettem..van benne egy nvidia kártyáira optimalizált látványjavító akármi, ab 8800 gtx only..egy képeslap valami multihoz való kóddal, egy gyönyörű artbook, nah azt elkunyizom, élek-halok az ilyen könyvekért...egy vaskos kézikönyv, gyanítom 8 különböző nyelvű magyarázat végett, nem lapoztam át...talán ennyi, bár lehet kihagytam valamit...sajnos öcsém elvitte rohamléptekkel, a friss pékárúforróságú kincscsel
  • wedge31
    Driádnál kötelezö a sebzés ismeret ha méreg sebzésre fejleszted / arra a leghatékonyabb / nekem minden második lövés mérgez és mivel a CA fejlesztés miatt alapból kettöt lö igy gyakorlatilag minden lövése mérgez.Nagyon hatékony.

Ezt a BGF-et meg felejteni kénne mert az BFG...
  • Fantusz
    Nincs azzal a szeráffal gond, menni kell vele tovább.
    Taktika ismeret szerintem BGF-es szeráfnak is számít, növeli a sebzést és a kritikus találat esélyét - de ezt majd pontosan csak az tudja megmondani, akinek BGF-es szeráfja van.

Egy fegyver (esetedben mondjuk villámpálca, vagy íj) legyen nálad, néhány lény képes lekapcsolni az erősítést (fehér griff, hárpia királynő, fúria bajnokok az északi szigeten), ellenük ott lesz az arkangyal haragja és a fegyver, amit BGF hiányában is képes leszel használni.
  • Nyugis
    nagyon köszönöm a választ!

A BGF szeráfom jelenleg itt tart. Katt ide a BGF seráfért szerinted játszható lesz magasabb szinteken is ezzel a kiosztűással, vagy kezdjek újat? illetve akkor még mi az amit feltétlenül érdemes felvennem hozzá? Katt ide a BGF seráfért
  • TGWH
    http://www.sacred2.net
    Bejelentkezel a játékbeli felh.neveddel meg jelszavaddal ee szerverre, és láthatod hogy kinek milyen karakterjei vannak. A karakterek vannak rangsorba állítva, de onnan elérhető az user is, és annak minden karaktere. Más országok játékosait is meg lehet nézni.
    [HunD] Hollószív, őt keresd meg. Az elején inkább csak harcolt, egy rakás lócitrom a mágiája... igaz még nagyon az elején vagyok, de nem tűnik v.mi hű de nagy számnak.

Sebzés ismeret ahol lehet kötelező. Alapból van 20% esélyed az égetésre, úgy is össze lehet szedni, hogy nem akarod, ha ezt még megdobod szintenként egy-két %-kal, akkor simán lesz magasabb szinten 50%, ami meg azt jelenti, hogy minden eltalált ellen mérgeződni fog max harmadszorra :D Egyet ütsz, elfut, majd meghal, mert a + sebzés kinyírja. Nagyon hasznos, nem kell utánuk futkosni.
  • Fantusz
    Cuccok megvannak.

Vudus driádról annyit, hogy varázslatai meg sem közelítik egy elf pusztítómágiáját, viszont a védelme sokkal jobb az elfnél, lehet vele harcolni, fegyvert kell a kezébe adni.
    Kínálja magát a lehetőség, hogy távolsági fegyvert használjon, ezt szerettem volna elkerülni, akaratlanul is vadász lett az ilyen driádjaimból régebben.

Itt meg tudod nézni miket vettem fel képességnek.
    Nem állítom, hogy nem lehetett volna jobban csinálni, de nálam ez fért bele.
    Fegyverismerete nincs, taktika ismeret viszont kötelező, mert mint mondtam harcolni is kell - féltettem az elején, hogy mi lesz, de a találati esélye 100% fölötti, őt pedig 20% alatti eséllyel találják el.
    Taktika ismeret emelése fejleszti a vadász csoport CA-it, mivel nem távolsági fegyveres, így az erősítés érdektelen, a fullánk támadás viszont egy nagyon hasznos képesség, fejlesztve a driád minden körülötte álló ellenfelét képes sebezni.
    Mivel fókuszt nem vettem fel, a reg időt a koncentrációval, és a páncélismerettel lehet csökkenteni.

Ősi mágia erősíti a varázslatok sebzését, a gonosz totemre is kihat, nem mondom, hogy kötelező képesség, nekem szimpatikus volt.
    Gonosz totemem mostanság 600körül sebez, igaz lehet belőle több, vagy runával növelhetném a sebzést, de ebből is látszik, hogy nem egy lángviharszerű pusztításra képes.

A vudus erősítés (halódó gyűlölet) a játék elején elég gyengécske lényeket ad, fejlesztve érdekesebb, nekem most 112es szintű sárkány-szellemet idéz, aminek a 70es orkok nem igazán ellenfelek, néhányszor mondjuk boss képes volt megölni.

Természetes mágia összpontosítás kötelező képesség, pont csak annyi kell rá, hogy a kéregbőr erősítéseit fel tudd venni - hasonlít az elf ragyogó erőnlétjére, csak az nem a reg időt csökkenti, hanem a páncélt, és az életerő regenerációt növeli (van hátránya: tűzzel szembeni sebezhetőség, de ezt lehet ellensúlyozni, mondom én, akinek a driádja pont egy tűzcsapdába ragadva halt meg :D)

Kezdetnek ennyi, többit majd menetközben.

• huhuhorgasz
    Fantusz!

Wazz pont kiakadt a server. Remélem nálad megmaradtak a cuccok, mert nekem nem pakolta át. Már barát listám sincs meg vissza sem enged. Várok vele mielőtt visszamennék, de lehet csak este lesz belőle valami.

Írhatnál valami driád fejlesztést nekem, olyan vudusat kipróbálnék.
  • Fantusz
    Védelmező energia ismeret nem kézbe vehető pajzsot erősít, hanem az imádott technologia védelmező energia erősítésére hat.

Nem vagyok különösebben szeráf rajongó, de a koncentráció felvétele egyetlen karakternek sem hátrány, BGR-es szeráfnak is jól jön a Hadiállapot bonusza, védelmező energia már rizikósabb választás, sokkal kisebb a hatékonysága, mint az elvárnák tőle -és akkor ismét ott a kérdés, hogy érdemes-e felvenni hozzá a védelmező energia ismeretet? Nem venném fel, mert a hadiállapot sokkal jobb erősítés.

Szívósság magas (100 fölötti) értéknél hatékony, alkuval +minden képesség cuccokkal elérhető, de csak néhány pontra feltornázva nem sok jelentősége van.
    Sebzés ismeretet még egyetlen karakterrel sem sikerült felvenni, ad némi plusz esélyt másodlagos sebzésekre (égés, fagyás, stb) - nem tulajdonítok különösebben jelentőséget ennek e képességnek, véleményem szerint vannak sokkal hasznosabbak, ami nem azt jelenti, hogy ez teljesen haszontalan, csak nálam nem fért be a 10be.

A játék lényege, hogy nem kell beskatulyázott karaktereket gyártani, a játszani kívánt harcmodorhoz kb 6 jól megválasztott képesség szükséges, a 4 fennmaradó lehetőséget lehet tetszés szerint variálni, fel lehet venni áldozást, alkímiát, lovaglást, stb - a karakter játszható lesz, s ráadásul némi egyéniségre is szert tehet.
  • Nyugis
    sziasztok!
    az a kérdésem, hogy BGR-es szeráfnak, érdemes-e Védelmező energia ismeret?
    merthogy annak a leírásában az van, hogy:

Első szint :

Pajzsbónusz : + 7,4 %
    Sebzés elnyelés növekedése : + 1

és ugyebár pajzsot nem használ egyáltalán.

illetve a szívósság, Sebzés ismeret, az mehet neki ugye?
    a koncentrációnak van értelme bgf esetén? mondjuk az égmágiából a tisztítófényt betenni még neki pluszba van értelme?