Csoda vagy átverés a boszniai piramis?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
evvel nemértek egyet, Mozart állat volt? nemhiszem
aztán meg vmiért vkinek nagyon megtetszett és kiderült, hogy hatalmat ad, ott kezdõdtek a bajok
na meg ott, mikor vkinek minden vágya a pénz lett, azaz a kapzsiság megjelenésével
ami haszontalan teljes mértékben
szerintem meg pénz a legõsibb közösségeket kivéve szinte mindenütt volt, ha egységes értékmérõt értessz alatta.
a pénz nem önzés miatt alakult ki! hanem mert elegük volt a só méricskélésébõl:-) és inkább eszmei értékû közvetítõkkel kezdtek el üzletelni
egyébként az önzés, mit is jelent ez a szó? Mert szerintem minden állat elsõdleges célja (élete legnagyobb részében) a saját életének fenntartása ill. jobbá tétele
Mondjál már egy ilyen társadalmat 😄
nem minden élõlényé, régen pl pénz sem volt, ennyit errõl , sokkal jobban müködõ társadalmak voltak pénz nélkül mint pénzel
ez nagyon wall street duma volt<#levele>#levele>
Ezt próbálta meg több mint 2000 éve a kereszténység. Szerintem nem vált be.
Én úgy látom, hogy nagyléptékben a történelem inkább a világi gondolkodású társadalmak felé mozog.
Minden azon múlik, hogy ki van felül. Nagyon könnyen átalakulhat egy ilyen állam diktatúrává. Pl. Hitlert is megválasztották, és nagyon sokan hittek benne, nem félelembõl követték.
A változás nem mennyiségi, hanem minõségi. Annyi változás történik, hogy az emberek kiábrándultak a hagyományos vallásokból, és újakat hoznak létre.
Szerintem több pap van, mint tudós. Csak a tudósok munkája messze több haszonnal jár a mindennapi életben.
Egyébként, ha mérnökökre gondoltál, azok tényleg többen lehetnek, mint a papok.
"3.) A pénz és az egyéni érdek, vagyis az egyén szintjén, mint a társadalom atomikus részében a pénz minden másnál nagyobb jelentõséggel bír"
Minden élõlény alapvetõ jellemzõje az önzés. A pénz csak ennek egy megnyílvánulása.
Akkor most mégis belekeverjük az ufókat?
Épp most láttam a TV-ben, hogy megcsinálták. Pont azzal a módszerrel. Igaz, nem obeliszket, hanem hídpillérek felsõ részét (de a súly stimmel). Igaz, modern eszközöket használtak, de a módszer ugyanaz volt.
"Akinek még mindig nemlenne elég, Libanonban azthiszem link nincs mert nem neten találtam, vannak fekvõ trilitonok, koruk ismeretlen, durván súlyukat nemtudták megbecsülni, de több mint 40000 tonna az tutti, különbözõ méretüek 100-200m, most jön a legjobb, BiroAndrás most aztfogja szerintem mondani hogy nemnagy cucc fekszenek, kifaragták õket és otthagyták, igen ám de nem ott faragták ki õket, megtalálták a hegyet ahonnan származnak , 120km mindössze, na kérdés egy Essex osztályú anyahajónak megfelelõ súlyt hogyan viszel 120km re"
Nem sokat találtam ezekrõl. Ennyi infót siekrült szerezni:
Szó volt a triliton-okról (1500 tonnás megalitok BAALBEK és JERUZSÁLEM környékén, ahová kb 5 kilométerrel messzebbrõl vitték a mostani helyére.
Szóval eszerint kissé túlzóak a számaid. Igaz, így is szép teljesítmény, de nem lehetetlen. Több infó kéne ahhoz, hogy komolyabban meg lehessen ezt vitatni.
Vki ajánljon fel x milliót+a költségek megtérítését, annak, aki elõször megépít egy piramist, kizárólag ókori, egyiptomi eszközökkel (beleértve a matekot is)!
Homokból szerintem teljesen reménytelen ilyen nagy szilárdságú és terhelésû homok padot építeni. Azt tömöríteni is kell, hogy megálljon! Meg valamivel megkötni. Ha elfújja egy homokvihar, akkor arra nem szivesen állnék rá még autóval sem.
Az autópályáknál sem építenek 10-20-30 méteres töltéseket, mert olyan körülményes.
Elõször ezt a fizikai tényezõt kellene az emberek számánál megvizsgálni, és utána lehetne jól kiszámolni hogy annyi embernek mennyi ideig tartana a munka.
Tudod mekkora a súrlódási erõ egy 30 tonnás kõtömbnél ha csak úgy fel akarják húzni? Ez esetben mindegy mi van alatta, de annak elég erõsnek kéne lennie. Én talán egy fémlappal sem állnék neki.
A 10 fokos dõlésszög szerintem elég durva. Így harminc tonnából a lejtõvel párhuzamos erõ 5.2 tonna, a súrlódásból kb. 20 tonna erõ keletkezik. 25 tonnát mivel próbálkozol feltolni? Nekifeszülnek kötélell
Ha jól elmékszem, akkor a piramist 2-3 millió kõtömb alkotja
"Ráadásul a homokkal való "feltöltés+ segítségévl való egyiptomi építészet legalább elfogadottabb, mint mondjuk hogy a goauldok csinálták a piramisokat."
Nem hiszem el 😊 Miért, ha azt mondom, hogy nem az egyiptomiak építették, vagy hogy ezeken a módokon lehetetlen megépíteni, akkor már el se hiszed hogy léteznek?? lol
Egy házról beszélünk egymásnak, amelyikben Te bennt vagy, én pedig rajta kívül. Én elmodom, hogy ez a ház szerintem nem a legszebb, mert málik a vakolata, és el van hanyagolva a kertje. Te elmondod, hogy a lakás belülrõl nagyon szép, kultúrált és igényes bútorzattal van berendezve.
Felmerül bennem a kérdés: melyikünknek van igaza?
Én nem a hozzáértésedet firtatom, csupán a belátásra való hajlandóságot hiányolom a véleményedbõl.
Miért nem látható be, hogy minden megnyilvánult jelenségnek számos aspektusa van, a komplexebbeknek megszámlálhatatlan, ebbõl fakadóan nincs olyan eset ebben a kérdéskörben, hogy valaki adott aspektusok meglátásának a hiányában tévedhetetlen végkövetkeztetésre jusson?
Írtam, hogy nyitott vagyok a kérdést a Te nézõpontodból is megvizsgálni, mert érdekfeszítõnek tartom. Nem értem az elutasító magatartásodat, amit sugallsz. Messzebb menve pedig nem értek egyet ezzel a viselkedéssel, mert nem épít. Sem engem, sem mást.
Szupercivilizáció témához:
Minden civilizáció fejlõdésében törvényszerûen elérkezik az a csúcspont ("aranykor"), amin áthaladva szükségszerûen már csak lefelé lehet menni. Egy szupercivilizáció pusztulásának leglogikusabb oka, hogy a civilizáció elérte azt a mélypontot, ahol már nem voltak képesek megvédeni magukat a - jelen esetben feltételezett kozmikus - csapás káros/pusztító hatásaitól.
Ezen a világon minden dolognak adott ideig van mandátuma, utána menthetetlenül "lejár a szavatossága".
Minthogy az Apolló az "apaló"-ból származik, a napnál is világosabb, hogy a rómaiak is magyarok voltak. És jártak Egyiptomban, meg Óbudán is. (Utóbbit akkor még nem így hívták) <#wink>#wink>
mi a civilizáció definíciója? merült fel bennem a kérdés, és erre a Bakos azzal válaszolt, hogy az egy stáció, és nem olyasmi mint amire szerintem én gondoltam, a fene! már én se értem, várjunk csak, megvan! kevertem a társadalmat a civilizációval (mert "egyesek" "egyes médiumokban" ezen értelemben használják a kifejezést.)<#idiota>#idiota> Elnézést az akadékoskodásért.
IGEN !
Van ott valami, ami elég különös . A helyszinen készült felvételekbõl legalábbis ez következik ... bár ahogy az egyik képet nézem , lehet hogy csak egy "járda" része ... nem sajnálták a sziklát látom 😄 szépen hasították járdának ... elég vastag 😄 gondoltak az utókorra 😄
És igen . A most leírtakra nem igazán várok választ 😄
"A mások lejáratása pedig véleményem szerint mindig a gyengébb fegyvere, hisz az erõsebb egy erõs ellenérvvel pillanatok alatt hatástalanítja a másik álláspontját." - ha ezzel arra céloztál, hogy sonicXX-nek azt mondtam, hogy "talán picit mélyebben látok dolgokat mint te", az egyrészt lehet azért, mert napi szinten ezzel foglalkozom, másrészt mert ebbõl is következõleg látok olyan összefüggéseket, amit látom, hogy sonicXX nem... és amúgyis nagyon kevesen. de ez nem az õ hibája. viszont elmagyarázni meg nagyon hosszú lenne, meg nehéz is, nem egy fórum terjedelmû dolog.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
--Az alföldi táj képéhez tartoznak azok az elszigetelten álló, mindegy 4-6-8 m. magas, szabályos kerek halmok és dombocskák is, amiket a nép kunhalmoknak, tatárhalmoknak, törökhalmoknak, vagy õrhalmoknak nevez.
--A jászsági és tiszavölgyi tumulusok javarésze honfoglalás elõtti idõkbe mutat. Az ásatások eredményeként felszínre került gazdag leletek szerint nagyrészük a kelta, továbbá a hallstadti korból ered.
"szupercivilizáció, szuperfejlett civilizáció"
én meglátásom szerint ez ugyanazt takarja, az hogy tech vagy spirituálisan fejlett, összeségében vagy egyénre lebontva már más kérdés, ma is élnek és éltek emberek a földön akik megelõzték korukat, de mégsem vált miattuk szupercivé a földi , ezér inkább a környezet befolyásolási képességel szokták jellemezni, mondjuk Római Birodalom 0.5, 1900 1, mi 1.5, 2 a csilagközi ügyködés képessége, a többivel nekünk felesleges foglalkozni mert nemfognánk fel ugysem.
Ha már így kijelentgetünk róluk mindenfélét.
Szerintem három fogalmat kéne most tisztázni, szerintem ill. számomra: szupercivilizáció, szuperfejlett civilizáció, és esetleg szuperintelligens civilizáció.
Mert én pl. szuperciv. alatt az emberiséget érteném, azon belül vannak a szimpla civilizációk, amik "társadalmi alapokon" alakultak ki; a szuperfejlett civilizáció pedig olyan mintha mindent meg tudnának csinálni a technológia segítségével (nem tom másképp mondani, mint fejlett); ennek ellenpárjaként jelentkezhetne a szuperintelligens civilizáció, ami meg mondjuk értené az univerzumot; szerintem pl. egy "szuperfejlett" civ. nem feltétlen felel meg a "szuperintelligens"-sel jelzett minõségnek, mert mondjuk az "átlagember" marhára nem tud semmit, csakhogy 1. gomb=csirke; stb...stb...stb úgyse birom átadni rendesen azt ami a fejemben, jár, de azért remélem vmennyire érthetõ:-)
egyébként meg hogy néz ki egy ilyen szuperfejlett civ. vagy szuperciv.? mert szerintem van különbség a kettõ közt
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f