• data4
    De arról nincs adat, szóval a hozzá legközelebbit tudjuk csak figyelembe venni.

ez érdekes hozzáállás ha nincs adat akkor nem is létezik, inkább ugyfogalmaznék hogy jelenleg nemtudjuk tárgyalni a témát, de nemzárnám ki.

"Azt, hogy a régészek nem reklámozzák, megértem. Legyen. De nem csak ők férnek a nethez. Mások mért nem rakják fel?"

most nemakarok paranoiás lenni, de sokszor van hogy egy fontos lap vagy téma nem található a neten, vagy a lap épp nem megjelenithető, számtalanszor találkoztam már ilyennel, lehet hogy valaki felrakta, csak vagy nemtaláljuk vagy leszedték időközben, ez nem érv
    "Tévedsz. Szoktak mozgatni ekkora tömegeket, ha muszály. De általáben nem kell."

persze , vizen, szárazdokban vizen, vontatva, de nem lapos tömböket szárazon, full body contactal, szóval ezesetben te tévedsz, ilyen formában ilyen tömeget szárazon nemsztudnak mozgatni
    de kiváncsian várom a példákat

"Azt mondtam, hogy a technikai fejlődésben nem lehet lépcsőket kihagyni. Erre mondtad, hogy de lehet, ha valaki segít. Namost, ugyan ki segíthetett?"

mint arrol korábban szó volt egy korábbi fejlett civ, ami mára eltünt pl.

"én kérdeztem"

én meg válaszoltam

igen tudom hogy baromira régen volt kb 70millio éve, mivel dinocsontokat is találtak.

"Igen, de még iszonyat messze vagyunk attól, hogy minden mást kizárjunk. Egyáltalán, a lahetőségek felsorolásával se végeztünk."

Egyetértek, ez viszont maga után vonja, hogy az általános elfogadott modszer is csak egy opció, nincs ok jobban favorizálni mint már felmerült opciókat, a hidfő felhuzása, meg a homokrámpák meg több mint kevés indok a favorizálásra.